A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hello Kismamik!

udv az ujaknak!

Sense szep voltal az eskuvon! az idezet meg a kedvencem! de ugy latom neked is... :shock:

tenyleg nagyon jo itt a tarsasag, meg az is teccik, h nem gond, ha vki ritkabban tud irni. nekem nagy szuksegem van arra, h a szeptemberre kiirtak problemait olvashassam!

en is rakattantam a fagyira vagy a jegkremre!

kg: +3,5 kg-nal jarok, de jelentos tulsullyal indultam, igy soknak tartom, ugyh a hetvegen visszafogom magam; zoldseg es hal!
hetfon megyek terheleses vercukorra! izgulok is az eredmeny miatt!

granda, Fleur: en is a SOTEN szulok majd: szillernel. mi imadjuk ot, nagyon nagyon jo orvos!
jovoheten el akarom kezdeni a kismamajogat! anitja te hol dolgoztal?

pussz mindenkinek

megyek "kiviragoztatom" a teraszt ...
Marica

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok,

érdekes volt olvasni Odorata és Vadvirág érzéseit-gondolatait, mindkettő teljesen normális és emberi magatartás.
Már kismamaságom kezdetén a sok jóakaró elmeséléséből rájöttem, hogy bizony nincs két egyforma várandós, sem testi tüneteket, sem lelki beállítódást illetően. Szembetűnő volt egy kolléganőmmel az esetem (Ő a napokban szül, tehát előrébb tart, mint mi), ő a kezdetektől a szülési fájdalmak miatt rettentően aggódott és nála is központi kérdés volt a súly. Nagyon csinos és fiatal nőről van szó. Én másként éltem meg a történéseket, a súlyom teljesen OK, legfeljebb nem vagyok hozzászokva a másmilyen mozgáshoz (ld. lábam... :roll: ) és jelenleg a szülés körül sem forognak a gondolatatim, mindig a tesóm jut eszembe, akitől ha a rá váró fájdalmakról kérdeztünk, mindig azzal zárta a témát, hogy sok ezer nő kibírta már, neki is menni fog... Aztán meg is lett nyugiban, 4 óra alatt a csodaszép kisfia. Recept meg nincs semmire, nem tudom még ki hisz benne, de én úgy gondolom, hogy minden meg van írva...
Na bocs a filozofálgatásért, biztos már a hétfői műtétre hangolódom... :)

Kép
granda

Vadvirág3
Hát nekem nem voltak egy számmal nagyobb ruháim, csak terhesruhák. De akkor nem ez volt a legnagyobb gondom :(
Inkább azzal foglalkoztam, hogy nem tudok leülni és a fájdalmak kb. szülés utáni 8 hét körül kezdtek csak enyhülni. Szóval maciban és pizsamában léteztem.
Sajnos én nem igazán éreztem magam sugárzónak :(
De minden terhesség és szülés más és én mindenkinek csak JÓÓÓT kívánok!
A kg pedig jönnek és mennek!

Babakocsi
Nekünk is Pegperego kocsink van és nagyon bevált. Egy dolgot bántam csak meg, hogy nem a Venizia típusút választottam, mert annál lehet forgatni a tolókart. Április elején szültem és mentünk bele a nyárba, így nagyon gyorsan kiderült, hogy a szemből sütő napocska nem igazán kedvező. Jöttek a jobbnál, jobb kiegészítők pl. pelenka fetűzve, vagy az ernyő, amit a nap állásától függően egy séta alatt min. 3x át kellett szerelni jobbról balra és fordítva :)
odorata

Sziasztok.

Látom mindenki megállás nélkül azon gondolkodik,hogyan lehetne okosan és olcsón.
Én is körülnéztem a tesz-veszen illetve a vaterán, mint Granda.

Ancsi26 nagyon szépek vagytok. Tök jó a babakocsid,milyen márkáju?Na meg a faliképről ne is beszéljünk. Mi a párod festő?Nagyon szép..

Tényleg nem is tudom,hogy mit kezdenék ha nekem is műtétre kerülne a sor mint Grandának. Biztos első körben szét idegelném magamat.
Úgyhogy szorítok és gratulálok a kislányhoz Granda..:)

Sajnos mi annak idején a babahordit költsön kaptuk,így azt most vennem kell.

Mi is annak idején külön raktuk Benit, mint ancsi26 és nem bántuk meg.

Én próbáltam egy kicsi időt vele egy szobában tölteni,de hamar rájöttem,hogy nem tudok mellette piheni.
Állandóan azt figyeltem,hogy lélegzik-e,vagy ha szuszant abban pillanatban felébredtem.
Így szinte nem aludtam semmit.

Kb. első hét után átsomfordáltam apa mellé,onnantól tudtam aludni.

Hozzáteszem babaőrt használtam, mert én sem tudtam volna teljesen nyugodt lenni nélküle.

ÉN most + 3kgnál járok.

Kullancsok nálunk is vannak,tavaly is sok volt a páromban.

Idén már egy a fiamban,megértem figyelgetni a csípést és izgulni miatta.

Ezért is kenegetem őket k.riasztóval. Tényleg azt mondják idén sok lesz. Az biztos alig fogom kitenni a lábam fűre,fenének se kellenek dögök.

Na megyek,mert jönnek apa haverjai szülinapot ünnepelni,leszünk vagy 10-en.

Szép nyári napsütést..:)
varga tünde

Sziasztok Kismamik,

Vadvirág, én is hasonlóan éltem meg a szülés utáni hazamenetelt és elsö heteket, mint te. Képeket visszanézve még most is csodálom, milyen mosolygós, energikus, sugárzó anyuka vltam, nem is beszélve arról, hogy sokkal vékonyabb is, mint most a kiinduló súlyom :wink:
Szóval ezt tényleg mindenki másképp éli meg.

Regina, a különbséget akkor Vadvirág tisztázta :wink:

Tündi, igen, én is mindig parázok, hogy mikor csíp meg egy dög kullancs, mert nem vagyok beoltva. Mondjuk a lyme-kór ellen úgysem védene.
Apa viszont nem kapta el szerencsére, mint ahogy tegnap kiderült a dokinál. :wink:
Viszont itt nálunk Németországban iszonyú sok van, a kertekben is nagyon kell vigyázni, mert tele van velük minden.

Granda, jó, jó, csak hangolódj a mütétre! :wink:

pussz mindenkinek

KépKép
KépKép
motiot

Motiot!
Szuper!!! :D :D Örülök hogy sokunknak abban a szerencsében volt része, hogy gyönyörű szép, felemelő élményként élte meg ezt az egész nagyszerű, csodás folyamatot. :D :D

(2005-ben mikor éjjel elfolyt itthon a magzatvíz, gyorsan lezuhanyoztam és izgalommal telve még feltettem egy halvány szájfényt, hogy amikor Márk napvilágot lát, kellően szépnek találja a Mamiját. Közben Attila már levitte a kocsiba az előre bepakolt táskát és folyamatosan sürgetett, hogy igyekezzek, induljunk már végre. :D :D )

Én mindig igyekszem azon hogy bármilyen helyzetben pozitívan álljak a dolgokhoz és még a nagyon rosszban is találjak legalább valami aprócska jót és arra figyeljek leginkább.

(Abban az időben, amikor pl. egyazon időben volt gát- és császármetszésem, valamint közben csöpögött a transzfúzió belém - a műtétet követő ébredés után azonnal - mosolyogva tartottam a mellettem fekvő újszülött Jázmint, sőt 1 óra múlva már zuhanyoztam önállóan, szopiztattam a kiscsajszit, pelusoztam, onnantól velem volt a nap 24 órájában, stb. :D :D Elhatároztam, hogy én bizony semmi esetre sem hagyom hogy a fájdalom felülkerekedjen, mindent úgy fogok tenni, mintha egy sima szülésem lett volna... A bébire koncentráltam elsősorban és azt gondoltam semmi egyéb nem számít, kizárólag az a lényeg, hogy Ő itt van velem, szóval NYERTEM és hipp-hopp felépültem. :D :D )

Granda!
Amikor 2005-ben Márk Marcell volt a pocakomban, a 33. héten nekem is volt egy (nőgyógyászati) műtétem felületi altatásban. Minden a lehető legnagyobb rendben ment, mindketten simán vettük a szükséges beavatkozást. :D :D

Drukkolok nektek én is, ügyesek vagytok, minden rendben lesz!!! :D :D

Reggel zuhogott az eső, borús, szürke volt minden, de aztán gyönyörűen felragyogott a napocska és hihetetlen jó idő lett. HURRÁ! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Kész vagyunk a családi nagytakarítással! Ami abból állt, hogy délig dolgoztam, utána rohantam a gyerekkel táncórára, visszafelé bevásároltunk. Kértem őket, hogy a gyerekszobát kapják rendbe. Na ez úgy festett, hogy apuka a gyerekszobában a Forma 1-et, gyerkőc a nappaliban a Minimaxot nézte, én meg takarítottam.. Jelentem a ház már kész, a gyerekszoba még nincs!

Én az előző terhességem után egyáltalán nem foglalkoztam magammal, csak a picurral. Őt mindig szépen felöltözve vittem ki, én legtöbbször melegítőben jártam és jelentő plussz kilókkal rendelkeztem. Nem valószínű, hogy ebből kifolyólag, de lett egy nagy törés a házasságunkban. Majdnem válás lett a vége, de a részletekkel nem akarlak untatni titeket. Szóval rájöttem, hogy bennem is van hiba, mert az nem lehet, hogy gyerek, házimunka mellet ne legyen időm magamra és a férjemre. Fokozatosan, főleg miután munkába álltam, visszatértem régi önmagamhoz. Azt sajnos nem mondanám hogy a házasságunk is a régi, de mindketten megteszünk minden tőlünk telhetőt. Én megfogadtam, hogy most csakazértis csinos, mosolygós kismama és mosolygós anyuka leszek!!! Remélem fog menni.

Nézegettem a májusiakat, ők csináltak egy topikot a családi netre arra az esetre, ha rosszalkodna a babanet. Szerintem megfontolandó az ötlet. Nem?

Kép
Kép
timi26

Sziasztok Mammikák!

Viranka! Üdv a csapatban :lol: ! Én is szeptember 25.-re vagyok kiírva :lol: és nálunk is Kislegény jön :wink: .

Regina! Nem ismerem a DVD-t, de ezt keresem én is, kíváncsi vagyok milyen, majd megírod?

Vadvirág! Csodálatosan hangzik amit írtál, Te egy MINTAMAMA vagy! Remélem nekem is sikerül majd így hozzáállnom, bárhogy szülök :D

Granda! Hát igaza van a Tesódnak bizony, mert nemhogy sok ezer nő, hanem az évezredek óta több milliárd!!!!! nő átélte a szülési fájdalmakat, és régen talán egy életük alatt a nők nem 1-2-3-4... gyereket szültek, hanem 8-15-öt is szerintem. Az emberiség fennmaradása függött ezektől a fájdalmaktól, és ezek szerint sikeres, hiszen túlnépesedés van a Földön.
Egyébként mocorgással hogy vagytok? Nekem már kezd mindennapos lenni, és talán egy kicsivel mintha erősödne is, de azért még mindig olyan mint egy Kishalacska.

Marica! Az Asram jógaközpontban, és a Sivananda jógaközpontban, illetve rövid ideig egy budakalászi fitness-terembe.

Motiot! Örülök, hogy nincs gond a Férjeddel.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja
köszi a kérdést, teljesen mindennaposak a mozgások és próbálok is rájuk koncentrálni, olyan, mintha gügyögne a gyerek hozzám... Ilyenkor mindig visszaszólok neki vagy minimum megsímogatom a pocakom.

Vadvirág, Timi
bizony jó példa vagytok arra, hogy a nő egy multifunkcionális "szerkezet"(nő+anya+háziasszoony+stb.). A pasik gyengék szavakban, így nem mondják, de bizony jólesik nekik egy ápolt feleség. Kiskoromban mindig láttam Anyukám szempilla-spirálozását (no meg azt, hogy nem hízott el 3 gyerek után sem), így én is minimálsminkkel lépek csak ki az utcára /gyakran a férjem is azzal várom/ és észrevettem, hogy főleg a fodrászkodásért hálás.
Timi, a Ti történetetek azért fantasztikus, mert őrizgettetek valamit egymás iránt és így volt tartalék a nehéz időszakban...

DVD-k kismamatornához:
www.terhestorna.lap.hu

Kép
granda

Sziasztok Mamik!

Csak gyorsan bekoszonok, mert hal istennek, most nem unatkozok! Eljott a baratnom Magyarorszagrol meglatogatni egy hetre!!! :D

Azert vegigolvasok mindent, amit irtok!
Fleur: Igen, a parom angol, es sajnos Angliaban elek, most is az esot figyelem bentrol. :cry:

Hajni, ha tablat javitasz: majus 31. 4D uh, nev: RANIA.

Puszi mindenkinek

Niki
Vendég

Jó reggelt!
A fiam ma megint nagyon korán kakaózott :)

Alapból én se megkínzott és szomorú anyukának készültem. Kedden 3/4 2-re érkezett meg a fiam és este amikor a szülésznő feljött, hogy levisz a fiamhoz, el akartam ájulni és úgy emelt vissza az ágyba, majd az éjszakás nővér, aki ki akart küldeni pisilni szintén így járt. Másnap reggel felszólítottak az orvosok, hogy keljek fel, mert a fiam vár az intenzíven! Na gondoltam megyek én!
Először a WC-re egyedül! Hát már nem emlékszem, hogy hogyan voltam erőm visszavonszolni magam az ágyra és behívni a nővért, hogy szedjen össze és takarítsa fel utánam a fürdőszobát :(
Szerda este 7 körül jutottam le először a fiamhoz egy tolókocsiban :( Én elég sok vért veszítettem és bármennyire akartam se volt erőm. Azt hiszem 8 hétig szedtem a vasat, hogy ne legyen olyan színem, mint a meszelt falnak! Ráadásul a szoptatós teától, amit lelkesen ittam, olyan hasmenésem volt, hogy csütörtökön reggel 8kor már túl voltam 3 futáson, amitől még a mardék erőm is elszállt. Akkor reggel anyukám tolta a kocsit az intenzívre!

Szóval bennem ezek az emlékek vannak. De azért most pozitívan állok hozzá :)
Most császáros szülésre készülök, ami tudom szintén nem egy leányálom, de ezt mégegyszer végigcsinálni nem akarom.
odorata

Mmarica!
Múlthéten én is nyáriasítottam az erkélyünket. A mini örökzöldeket letettem a földre és a korlátra pedig felkerültek az újonnan vásárolt növények. Egy rózsaszín és egy piros muskátli, valamint sárga- és piros záporvirág új formás, jópofa kis ládikákban. Nagyon vidám, igazán szépen mutatnak ahogy pompáznak a napfényben. :D :D

A kertészetet kb. 5x jártam végig, egyszerűen képtelen voltam megtalálni a keresett záporvirágot, ugyanis a vásárlás idején meglehetősen borús, esős idő volt és teljesen össze voltak záródva a szirmai, ezért aztán nem ismertem fel.

Aztán végül inkább megkérdeztem egy kertészt és kiderült, hogy pontosan ott van a szemem előtt óriási nagy mennyiségben. Hihi!

Odorata!
Drukkolok hogy idén szerencsésebb legyél és nagyszerűen érezd magad! :D :D

Timi!
Szívből GRATULÁLOK, nagyon ügyes vagy és fantasztikus a hozzáállásod, egészen biztosan sikerülni fog minden pontosan úgy ahogy eltervezted! :D :D

Anitja!
Az elhatározás már önmagában eleve fél siker, szerintem nagyon fontos hogy kirajzolódjon egy tuti terv (A és B lehetőség is) úgyhogy tudom hogy sikerülni fog neked, minden csodás lesz, olyan amilyennek elképzeled. :D :D

Granda!
Igen, én is napi szinten kapok többszörösen visszajelzést a férjemtől (nemcsak szóban, de megnyilvánul abban is hogy mindenben partner, bármiben szívesen segít kérés nélkül is, stb.) arra vonatkozóan hogy igazán hálás amiért a kedvében járok, boldog hogy én vagyok a felesége és szuper hogy ennyi gyerkőcünk van - szerinte náluk egy gyerekparadicsom működik.

Sőt, a kisebb gyerkőcök is mindig dícsérnek hol ezért, hol azért.

Éééééééééééééééééés ami a legédesebb, hogy még a tini lányom is azt mondja tökéletesen elégedett velem - pedig náluk ebben a korban ugye nem mindig van így...

(Na persze ez fordítva is pontosan ugyanígy működik, én is állandóan mondom mindannyiuknak mennyire szeretem Őket és milyen nagyon büszke vagyok rájuk és természetesen bármikor számíthatnak rám.)

Azt tapasztaltam hogy az őszinteség, bizalom, szeretet, összetartás, tolerancia, a rengeteg nevetés, sok mosoly az újabb és újabb tervek és a remek kis beszélgetések nálunk csodákra képes, így mindenki a legjobbat tudja kihozni önmagából. :D :D

Gyönyörű nyári az idő, összeszedjük az összes műanyag motort és már indulunk is!!! :D :D

Vadvirág
Vendég

Jó reggelt!!

Meli anyukáméknál,párom dolgozik én meg takaritani fogok!!
Tegnap is azt csináltam...reggel 9-től délután 5-ig...csak enni ültem le!!Jól elfáradtam,a hátamban jó kis izomláz van!!!
De legalább minden szekrényben most katonás rend van és egy csomó fölösleges cuccot kidobtam.
Ma még törölgetés,porszivózás,fürdő-wc suvickolás...

Köszönjük a Meli és Micimackós dicséreteket!!
A párom nem festő,csak nagyon jó a kézügyessége!!!
Kifesteni én is segitettem ám!!!!

Jajj,képzeljétek jövőhéten is és utánna való héten is megyünk esküvőre!!Pénteken anyukámmal bejártuk a várost valami csini ruháért,de jól elkeseredtem.
Ami szűk féle az már azt is kiadja amit nem kéne,ami bővebb az csak nagyobbitja mindenemet...
Fogalmam nincs mit fogok felvenni...még jövőhéten lesz pár köröm!

Na megyek gályázni... :lol:

ancsi26

Sziasztok!

Olyan jó ezeket a pozitív gondolatokat olvasni! :D

Annyira szeretném ha nekem is átlagos és normális terhességem lenne.Mindig azt gondoltam,hogy a terhesség milyen jó és szép dolog és csak élvezni lehet ezeket a hónapokat.Most is úgy gondolom,hogy csodálatos dolog,csak van akinek jobban meg kell szenvedni érte.

Én is mindig ügyelek a frizurára,sminkre...Állítólag csinosabb vagyok mint bármikor eddig. :wink: Nagyon jólesnek a pozitív visszajelzések.Főleg amikor alig bírom magamat összekaparni és mégsem látja rajtam senki,hogy nem vagyok jól.

Sajnos úgy veszem észre,hogy kezdődik nálam a fájós szakasz amit a dokim már előre megjósolt.Az az egy vigasztal,hogy más

hasonló rendellenességgel babát kihordó ismerősöknél ez hamarább kezdődött.A hálóinges napom óta nem alszom jól.Már fekve sem jó,fáj a pocim.Éjszaka ha manó mocorog néha nagyon rossz...Ma éjszaka is felriadtam többször.Párom szegény automatikusan ébred velem.Ha kimocorogja magát a baba,azután jó,de lassan minden mozdulata fáj.Napközben elvagyok,csinálom a dolgomat,de az éjszakák nagyon hosszúak.

Dokihoz majd 24-én kell mennem,de ha gond van hamarább.Remélem ki tudom várni a 24.-ét.Sajnos előre megmondta,hogy lassan majd el kell kezdeni más gyógyszereket is szednem.(Nyugtatót a méhem lazítására. :cry: )Amíg kibírom addig nem szeretném.Viszont a koraszüléstől nagyon félek. :cry:

Annak viszont örülök,hogy manó jól van. :D Nem bánom ha fáj,csak neki ne legyen semmi baja.

Bocsánat,hogy ilyen rosszkedvűre sikeredtem.Olyan sírós napom van,ez az éjszaka nagyon nem volt jó.Próbálok optimista lenni,de nem mindig sikerül.
Szerencsére a jó napok és a baba kárpótolnak mindenért. :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok Mammikák!

Ancsi! Esetleg nézd meg ezeket a rucikat, nagyon szépek, és szerintem az áruk sem vészes, ja és mind új, nem használtak!
http://www.teszvesz.hu/item195047814_uj ... vaj_l.html
http://www.teszvesz.hu/item193701246_cs ... eretu.html
http://www.teszvesz.hu/item194471927_uj ... etben.html

Miléna drága! Nem lesz semmi baj, ne félj a koraszüléstől, biztos rendben lesz minden, de még ha úgy is alakul, hogy korábban jön a Babád, akkor se aggódj, a nővérem első gyermeke 6 és fél hónapra született, olyan kicsike volt, hogy az ápoló egy tenyerében kényelmesen elfért, 1,5kg volt. Most pedig egy gyönyörű 13 éves kislány, és makk egészséges. Ezt csak azért meséltem el, hogy próbáld elengedni a félelmed, és ellazulni, nem szabad mindig a legrosszabbra gondolni, lehet, hogy majd Te fogsz közülünk a legkésőbb szülni :lol: Nyugtatót én is kaptam amikor kórházban voltam az elején, én pipolphen-t kaptam, nos-pa helyett szokták alkalmazni kismamáknál, gyengéd izomlazító, és nyugtató. Magne-B6-ot szedsz? az is izomalzító.
Fel a fejjel kis Miléna :lol: :lol: :lol: :!: :!: :!:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Ma kezembe vettem a gyerekszoba takarítását is. 9-14-ig tartott, de katonás rend van. Már csak a gyerkőcöt kéna valahogy rávennem, hogy tartson nagyobb rendet, nem kéne megvárni, míg lépni sem lehet. Főleg, hogy egyre nehezebben bírok hajolgatni, mütyüröket rendezgetni.
Nemsokára megyünk kertipartira, de hulla vagyok, lehet hogy előtte ledőlök egy kicsit. Már ha a konyhába is sikerül az ebéd maradványait eltüntetnem.
Ancsi: én is hasonló cipőben járok, a tesóméknak, júniusban lesz az esküvőjük. Van egy alkalmi ruhám, de az inkább tavaszra jó, nem tudom, mi lesz, ha ilyen meleg lesz akkor is.

Miléna: az első babónál én is folyton azon izgulta, hogy mi lesz ha koraszülött lesz, alig vártam, hogy betöltsem a 28. hetet, utána kicsit nyugodtabb voltam. Bár az egyik ismerősöm, akivel egy napra voltam kiírva megszült a 32.héten. Úgyhogy tovább izgultam. Aztán meg még a szülés napján 2 óra oxitocin infúzió után is teljesen zárt volt a méhszájam (császár) volt. Teljesen érthető az izgalmad, de ne hagyd hogy úrrá legyen rajtad, mert akkor tényleg bekövetkezhet. Próbáld meg kicsit lazábban venni. Nem lesz semmi baj.

Kép
Kép
timi26

Miléna!
Szerintem is minden a lehető legnagyobb rendben lesz és pluszba még rengetegen drukkolunk is nektek. :D :D

Teljesen igazad van, megér bármit az a pillanat, amikor végre a karjaidban tarthatod a gyönyörű, egészséges bébit. Úgyhogy KITARTÁS! Mostmár tényleg gyorsan repül az idő... :D :D

Nagyon ügyesen csinálod hogy a megpróbáltatások ellenére is csinos vagy és mosolygós, csak így tovább, büszke vagyok Rád!!! :D :D

Egészen biztosan mindenkinek vannak rosszabb napjai is, én pl. a telet viselem nehezebben, meg a borongós, szürke, esős időszakokat, de azért akkor is igyekszem sokat mosolyogni, valahogy már attól is jobb lesz a kedvem olyankor...

Ééééééééééés éjjelente gondolok majd Rátok, mert én sem igazán tudok aludni, tegnap is kb. 20 alkalommal voltam pisilni. :D :D

Annyira gyönyörű NYÁR van, elképesztően meleg van odakint, hétágra süt a napocska és hazafelé jövet ahogy elhaladtunk a strand mellett, láttuk hogy teljesen tele van. :D :D

Mai fotók alul- és felülnézetből - Hihi!

Kép

Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Timi: ma és tegnap te nagyon ügyi voltál :) . nekem ma olyan semmihezsincskedvem napom van és a fejem is fáj. Utálom a meleget és megijeszt, hogy már most 30 fok van. Mi lesz így nyáron???

Miléna: próbáld a pozitív gondolatokat magadba szívni ( én is el fogom sajátítani az itteni optimizmust és életkedvet, de néha nagyon magam alá tudok zuhanni, pedig igazán semmi okom rá. Biztos a hormonok). Nem koraszülünk hidd el, mert nem arra kell készülni és a nyarat is átvészeljük és mindegyikőnknek komplikációmentes szülése lesz!

Vadvirág: ne hari, de hány éves vagy? Mindig ilyen üde és mosolygós az arcod? Csini vagy nagyon :)
Szép poci, remélem nekem a végén lesz ekkora :D

Estére tervezek egy nagy sétát apával, remélem addigra ez a világvége hangulat is elmúlik. Jövő héten, meg meg kéne látogatnom a turikat ( nem nagyon járok, de most kedvem szottyant) és beszerezni vmi nyári kismamarucit

Kép
Kép
gabcii

Már szült anyukáktól kérdezem:
mit jelenthet, ha nyomást érzek kb. 3 napja gáttájékon? Olyan, mintha kifelé akarna jönni a bébi :?
Nőgyógyászhoz egyhamar nem tudok menni...

Kép
granda

Sziasztok!
Imádom ezt az időt :)
Ma szinte egész nap levegőn voltunk!
Az én erkélyem tele van muskátlival és rengeteg "napocska" virággal! Nem tudom mi az igazi nevük, de reggel kinyílnak és estig teljes pompában feszítenek :)
Én nagy orchidea imádó és gyűjtő vagyok, ezért nálam a lakás is tele van virágzó növényekkel. Kb. 40 db van és hetente 1x mindegyiket meg is fürdetem. Remélem majd a két gyerek mellett is lesz rá energiám :)

Granda
Nem lehet, hogy csak sokat álltál és a fáradtság okozza?
Nekem is szokott lenni esténként, ha túl sokat állok, sétálok, házimunkázom napközben!
odorata

milénamoni: alvaszaarra? probald ki, h nappali nem alszol es reggel kelj fol 1-2 napig orara pl. 7-kor, nekem ez bejott, es most csak annyira figyelek, h ne nagyon zookkenjek ki ebbol. 9-11 kozott fexem le es 6-7 korul kelek. es ha este lefexem becsukom a szem es alszom is! huuuuuuuuuu ez nekem egy csoda, ugy imadom - eddigi eletemben nem volt ilyen - alvaszavaros vagyok, mindig is napi 6 orat aludtam max. ... :oops:

Vadvirag: kar h nem ismerlek szemelyesen! csini kismami vagy :!:

IMADOM AMIKOR MOZOG LINIKE! Nekem annyira vicces, annyira edes.

UH: holnap toltom a 24. hetet (es holnap iszom a cukros vizet), azt mondta az orvosom, h kov uh 30. het. neketek mit mondtak a gen uh utan? mikor kell menni legkozelebb? hanyadik heten?

Kép

Kép
mmarica

jah, amit el akartam mondani neketek! elkezdtuk a zenehallgatast estenkent kb 7 korul minden nap! mese musicaleket hallgatunk, Lini mindig mozog is ra (bar a ferjem szerint azert, h kapcsoljam ki :D ). Musicallel kezdunk aztan johetnek a komoly zenek is.

most meg venni akarunk egy hintaszeket, mert azt mondjak (kutatas is van mar errol) h ringato mozgas nagyon jo hatassal van a bebikre, es mondta az orvosom, h olyat vegyunk, amiben majd tudom szoptatni is!

Kép

Kép
mmarica

Sziasztok!

Köszönöm a sok biztatást,nagyon aranyosak vagytok!!!!

Anitja:szedek magnéziumot 3x2-t+2xfél görcsoldót.

Vadvirág nagyon szép a pocid!!!A pisilés engem is gyakran felébreszt,főleg amikor végre el tudok aludni. :roll:

Még egyszer mindenkinek köszönöm a pozitív gondolatokat!Délután aludtam egy picit,mert sehogy nem volt jó semmi....Ébredés után zuhanyoztam,már most sokkal jobban érzem magam.Most manó is pihen,csak néha mocorog piciket.

Granda:nálam is előfordul néha,bár én inkább a csontnál érzem,gondolom az izületek tágulása miatt.Pihire elmúlik.

Mmarica:az a baj,hogy én a terhesség egy bizonyos pontjától éjfél előtt nem bírok elaludni. :shock: Reggel fél 7 körül ébredek párommal,jó esetben visszaalszok kb. 9-ig.Ha nem,akkor vagy alszom egy kicsit még valamikor,vagy nem.De akár alszom,akár nem,este akkor sem bírok elaludni.Ha anyukáméknál vagyok,az is érdekes szokott lenni.Utazás után már este 8-kor bealszom,viszont felébredek 2 körül és onnantól szenvedek.Amit te leírtál,az nálam terhesség elején volt így.Akkor rengeteget aludtam.Sőt:terhesség előtt is nagyon jó alvókám volt.De most sajnos ez van....Mióta már kényelmetlen a fekvés,azóta főleg.

Gondolom ha a baba megszületik,akkor majd aludnék örökké.
:lol:

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Granada
Na köszi az info-t kezdek megnyugodni :)
Privi ment dokiról.

Miléna
Ki tudja kit milyen időjárás visel meg. Engem a múltheti borulós esős frontos vágott földhöz.
Remélem jobban vagy már.

Odorata
Azért köszi az infokat, pont ez az, amit a csöpögős filmekből totál kihagynak. Nekem az a szerencsém,
hogy anyukámat láttam öcsém születése után és hát nem lett lapos a hasa.
És ha az ember ezt tudja akkor talán könnyeben elfogadja a tényt előre.
De amúgy szerintem az is alkati kérdés, hogy ki, hogy néz ki utánna.

Vadvirág
Imádom a hozáállásod. :). És ha valaki ennyi gyereket nevel annak van tapasztalata..szóval megnyugtató
olvasni, hogy az ahogy én képzelem a gyereknevelést megvalósítható.:)
Hú de szép poci. Ahhoz képest, hogy ketten vannak nem is nagy :).

Niki
Eső :(. De azért tök szuper, hogy Angliában vagytok. Én csak 1x voltam 3 napra, de nagyon élveztem
és szeretnék még a férjemmel is ellátogatni oda.

Nekem is van már pocakos fotó csak még le kell tölteni :)

Doki:
Ha minden igaz kedden megyek a dokimhoz és a barátnőmmel azután az ő dokijához-Szent István Siklós. Remélem szimpi lesz, nagyon jókat olvastam, hallottam róla.
Addig is a cégem fizette egézsségügyi szolgáltatás keretében szerdán megviszgál egy másik doki és végre csütörtökön megcsinálják a 2. harmados vérképet.

Csodás idő volt ma, mi is kiugrottunk a férjemmel a Margit-szigetre. Fagyiztunk is :).
Kissé szembesülnöm kellett vele, hogy lazábbra kell venni a sétatempót :) de nem baj, így is jó volt. A lépcsőn is eléggé szuszogok már, de ennyi testedzés kell :) (4.en lakunk nincs lift:)).

Puszi nektek

KépKép
KépKép
fleur

Sziasztok!

Granda: nekem akkor szokott ilyen érzésem lenni amikor nagyon lent van a baba és mocorog. Most kezdenek el igazán nőni, gondolom ők is próbálnak helyezkedni. Nem szoktam nagy jelentőséget tulajdonítani neki. Mire lefekszem, elmúlik.

Mmarica: nekem az első babónál 4 hetente volt uh, most meg 6 hetentevan. Szerintem orvosa is válogatja, meg hogy milyen lefolyású a terhesség. Nekem anno a 20.heti baleset után nézték sűrűbben, hogy nem esett-e baja a babának. Szerencsére nem.

Fleur: nekem a kórházban szülés után pár nappal megkérdezték, hogy mikor fogok szülni. Azt hittem eldobom az agyam. Nem volt ugye tükör, én naiv meg azt hittem, hogy már teljesen lement. Hát igen, a filmekből elég sokmindent kihagynak a szülésről.

Vadvirág: én is imádlak, nem csak a hozzáállásodat, de téged is. Össze kéne már hozni azt a csoportos talit, nem?

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok :)

Mírával én is élveztem a pocakosságot,de nagyon :) Eszembe sem jutott h. bármi baj lehet, ugyanúgy éltem mint előtte :) Mindig is hatalmas pocakot szerettem volna,ami az utolsó hónapban meg is lett :) Imádtam :) Fura is volt nélküle :) Most sokkal parásabb vagyok, tavaly 3 vetéléssel a hátunk mögött, mostz már azért nyugodtabb vok, de az új dilim nehogy hamarabb szüljek,de aki ismer,azt mondja milyen jól viselem, párom és kllegáim egyfolytában dícsérnek milyen csini vagyok :lol: :lol: S a lelkivilágomnak is jót tesz :)
Sőt ez a várandósságom más egy kicsit több nyavajám is van :) Állandóan pisilnék, folyamatosan nyomhat vmi ideget mert a bal oldali fenékcikkelyem állandóan fáj,de ez a legkevesebb :)
A szülésről is jó emlékeim vannak,bár sok vért vesztettem, utána 2x is elájultam(Mimót aznap nem is láttam :( )

Miléna!
Ne gondolj arra h. hamarabb szülsz jóóóóóóóóóóóó? Ez legyen az én parám :)

Vadvirág :)
Nagyon jók a képek :) Nagyon jól nézel ki :) Párom dilije állandóan az alulról fotozza a hasam és utána röhög h. mekkora :)

Granda :)
Gőzöm nincs :) ilyen tünetem még nem volt.

Töltök én is képet :)
Kié nagyobb :)
Kép

Kép
mék mert lassan mennem kell a tiszta lányomat altatni :)

Vera

KépKép
viranka

Sziasztok!

3 nap múlva jelentkezem remélhetőleg kevésbé dagadt lábbal :)

Mindenkinek nagy pihiket, ragyogó napsütést és odaadó párt kívánok!

Kép
granda

Sziasztok Lányok!

Granda vigyázz magatokra, szorítok neked nagyon :D

Viranka csini a pocid, nagyon édi az a kép amikor Mirával összeméritek :lol:

Vadvirág a tiéd is nagyon csini.

Megpróbálok majd én is feltenni. Ámbár én nem vagyok ilyen csinos kismama mint ti. Nem emlékszem ki kérdezte, hogy érdemes-e elmenni a babyoutletbe. Jelentem mi tegnap voltunk :lol: Szerintem igen. Babakocsiból a gracoból van a legnagyobb választék, mi valószínű ott fogjuk megvenni.Nagyon jó áron vannak a babaágyak is és minden más a babának. A mamának már nagyon drágák a ruhák. De hát nem lehet minden tökéletes.

Miléna a koraszüléstől való félelem szerintem egy kicsit minden kismamában benne van. Ne gondolj mindig a babóra, próbáld meg elterelni a figyelmedet egy kicsit. Utánna minden jobb lesz. Lehet, hogyha az orvosod nem mondja már az elején, hogy neked kicsit problémásabb terhességed lesz ezeket a dolgokat észre sem vennéd, vagy nem tulajdonítanál neki túl nagy jelentőséget. Nem megbántani akarlak és remélem nem is érzed annak, de az ember pszichéje sok mindenre képes :D

Marica! Zenét mi is hallgatunk majd minden nap. A valahol európában a kedvence, akkor mindig nagyon nekilát boxolni :lol: Szüléselőkészítőn nekem azt mondták, hogy a következő uh a 28. hét körül lesz. Azt nézik, hogy megfelelő-e a fejletsége :D

Szép napot mindenkinek. Mára rekordmeleget igérnek :lol:
Gyakorolhatunk a nyárra :lol:
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Viranka: szép poci, de akárhogy is nézem, te nyertél, nem a kislányod :D

Granda: sok szerencsét mára

Marica: neked is sok szerencsét a cukros lötyihez, brrr.
Nálunk a kefír és zsemle kombináció van, hál isten. Bár, nem tom ez mennyire ad pontos eredményt. Na mind1. Én 1 hét múlva hétfőn megyek és akkor lesz még kontroll labor is az ujjbökin kívül. Majd csak túlélem.

A hétfordulósoknak gratula( köztük nekem is) Hurráá :) :)

Élvezzétek ma a napsütést, én meg majdcsak túlélem a hőhullámokat. Nem korai ez még szerintetek? Éjszaka is annyira melegem volt, hogy alig bírtam aludni.

Na lépek, elnézek a turi fele, hátha van vmi nekem való.

Szép napot, majd késöbb benézek

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!
Kicsit lemaradtam, mert a leendő nagymamik meg voltak hívva vasárnap ebédre, a párom szülinapját tartottuk. Úgyhogy főztem, mostam, takarítottam… kellemesen elfáradtam… :)
De igyekszem bepótolni az olvasást!

Köszönöm a babakocsi infókat!

Regina
KépKép
mazsola7

Gabciii!
Köszi! :D :D 34 éves vagyok és igen, ez az egyik legfőbb jellemző rám, hogy szinte állandóan mosolygok, energikus, kreatív és vidám vagyok. :D :D

(Bár pl. egy órákig tartó sorbanállás meglehetősen le tud lombozni. Meg az olyan emberek akikben nincs kellő tolerancia és őszinteség, udvariasság, viszont ellenben irigységben, rosszakaratban bővelkednek. Brrr...!!! De ilyenkor Attilának és a barátnőimnek gyorsan elmondom és máris minden újra szép és jó. :D :D )

Ha úgy akarod, akkor igen, az utolsó 4 hétben lesz akkora... :D :D

Én imádom hogy úgy kell két kézzel arrébb pakolni a bébiket amikor éjjel egyik oldalamról a másikra szeretnék fordulni. Hihi!

Szerintem olyan mint egy óriás strandlabda. :D :D

Granda!
Biztosan minden teljesen rendben van! :D :D

Mmarica, Miléna, Fleur, Timi, L.Móni!
Köszi, édesek vagytok! :D :D

Vera!
Te pocakod is gyönyörűűűűűűűűű!!! :D :D

Hihi! Nálunk meg én találtam ki az alulnézetből fotózást, mert tényleg ekkora hatalmas, de valahogy elölről (a fotóalbumban van ilyen is) valahogy mégsem látszik ekkorának, így viszont jól megmutatkozik a valóság. :D :D

(Amikor bevásárlóközpontokban sétálunk, akkor oldalról mindig nézem a kirakatokban és néha még én is meglepődöm mekkora óriáspók vagyok már, mivel így felülről tényleg nem tűnik olyan elképesztően nagynak...)

Granda!
Drukkolunk, gondolunk Rátok és várunk. :D :D

L.Móni!
Én is hiszek abban, hogy a gondolat teremtő. :D :D

Na meg abban is, hogy MINDEN kismami és anyuci csodaszép!!! Te is! :D :D Egyszerűen varázslatossá tesznek mindannyiunkat a pocakbébik és a kint lévő gyerkőcök is. :D :D Szerintem a pozitív belső kisugárzás nagyon meghatározó, sokkal fontosabb az esetleges plusz kilóknál, a formás szilikon melleknél, stb... :D :D

Odorata!
Húúúúúúúúúú, jó akkor jó sok növényed van, fantasztikus hogy van kedved gondozni őket.

Nálunk bent a lakásban csupán egyetlen Yukka van, de azt is úgy kaptam Anyukáméktól tavaly év végén ajándékba.
(Ha mondták volna előre hogy ez a tervük, kértem volna hogy ne tegyék. Hihi!)

Nekem pl. nincs türelmem ezer virágot végiglocsolgatni, permetezni, stb.

Az erkélyen is csak 3-4 hónapig teszem (akkor mondjuk tényleg szívesen, mert különlegeseknek tartom ezeket a nyári virágokat és felettébb hangulatosak) mert kicsit olyan érzetem lesz mintha lenne egy kis kertecskénk. Utána a következő 9 hónapban csak az örökzöldek kapnak helyet, de azok tényleg csak nagyon ritkán igényelnek egy egészen kis mennyiségű vizet... Azt még azért bevállalom.

Szerintem elképzelhető, hogy ugyanarról a zápor virágról beszélünk. Nemrég az egyik kedves barátnőmmel beszélgettünk erről a típusról és Ő is napként ismeri, de miután átküldtem a fotót, rájöttünk hogy valójában ugyanaz a kettő. :D :D

Szóval:

Kép

Kép

Kép

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Kismamik!

Már egy órája olvasom vissza a lemaradásomat, képtelenség mindenkihez írnom, ezért bocsi! Lehet most hosszú leszek!

Múlt hét szerdán este értünk haza Angliából könnyes búcsút követően. Jó volt látni hol él az öcsém és barátnője, nagyon büszke vagyok rá, 25 évesen van 3 pizzériája, meg még rengeteg ingatlanja, autóból is kettő. Szóval oda voltam meg vissza!
Egy egész bőröndnyi dolgot vettünk Marcikának a popsitörlőkendtől kezdve a bundazsákig mindent!!!! És nagyon aranyos kismamafelsőket is vettem. Rá is kellett fizetni a súlyra a reptéren. 1 bőrönddel mentünk ki, 2-vel jöttünk vissza! :D
Hihetetlenül szép dolgokat vettünk, minden nap nézegetem. Már úgy pakolnám a helyére!!!!

Ti hogy tapasztaljátok az emberek hozzáállását a kismamákhoz? Nekem csak pozitív tapasztalataim vannak. A buszon átadja a helyét még az idősebb korosztály is, a wc-n előre engednek, angliában amikor megsimogattam a hasamat már a személyzet egy bevásárlóközpontban tolta a tolószéket nekem, hogy biztos rosszul vagyok. :oops:
Nagyon figyelmesek az emberek, meg mindenki mosolyog rám!

Pénteken Egerben voltunk lakodalomban és ott maradtunk utána hosszú hétvégézni. Szuper volt! Marcika is nagyon élvezte, nagyon aktívan ugrált a hasamban a zenére! Szoknia kell, mert esküvőszervezőként még sok lakodalomba megyünk együtt!
Viszont mindenki azt hiszi, hogy már a 8. hónapban vagyok, akkora a hasam! De én büszke vagyok rá!

Most meg itt ülök a gép előtt, pedig lenne mit csinálni, ma kezdődik a festés a lakásban! Mindent ki kell pakolni! Annyira besűrítettem a munkát itthon, hogy nincs időm szinte pihenni sem, de nagyon élvezem!

Viszont egy gondom van: kb. 1 hete vizesedik a lábam! De úgy, hogy rendesen bedagad! Lefeküdni eddig nem volt időm pihentetni, de mostmár odafigyelek rá!
Van valakinek hasonló tapasztalata? Hogy oldjátok meg, hogy ne vizesedjen a bokátok?

Én elég sok folyadékot iszok, lehet az is gond, de anélkül nem bírnám ezt az időt!
Hogy álltok az ételekkel? Még mindig lehet ennünk mindent? Pl. a lakodalomban végigettem mindent, másnap is babgulyást ettem, tegnap este slambucot főztünk kint. Segítsetek! Nem tudom mennyit híztam az utolsó méretkezésig, eddig +2 volt az 5. hónapban, de nem nagyon szeretnék sokat hízni.

Szép napot!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok !

Szombat éjszaka alig aludtam mert babó egész éjszaka hancúrozott.
Aztán tegnap ettől elég álmos voltam és még tetőzte a rossz kedvemet , hogy lett egy afta a nyelvem alatt így enni alig tudok pedig imádok enni.
Voltam tegnap az Ikeában de elég gyenge a felhozatal a baba osztályon pedig azt hittem szerzek valami jó kis praktikus ötletet.

Aztán olyan szép idő volt egész nap, hogy kint ültünk a párommal a teraszon és azt vettük már csak észre, hogy besötétedett.
Megbeszéltük, hogy ő nem szól bele, hogy mit vásárolok össze vissza a gyereknek de várjak még egy hónapot az egésszel igaz ő állítása szerint rá érnénk elkezdeni vásárolni a 7. hónapban. Erre én jól helyre raktam, hogy bármi történhet sajnos és mi van ha elöbb jönn a baba mi meg itt állunk semmi cucc nélkül és majd akkor ő fog szaladgálni vásárolgatni ?
Ezzel meg is győzetem és azt mondta, hogy azt veszek amit akarok.
Igaz mondtam neki, hogy azért cipekedni jöjjön el velem.

Kérdésem lenne hozzátok .
Valaki megy hétvégén a bababörzére ?

Én nagyon gondolkodom rajta és szerintem megyek is majd de lehet, hogy a tesómmal és nem a párommal.

Ja és a lényeg ma este megyek dokihoz ha végeztem akkor írok majd.

Üdv mindenkinek és aki már nem dolgozik annak sok pihit aki meg még dolgozik ahogy én is azoknak jó munkát és sietés haza.
20200310173350

Szia Timi!

Igen én megyek, illetve megyünk :lol: Ugyanis a párom is jön velem, én már voltam a márciusin is szétnézni és akkor megállapítottam, hogy megéri kimenni. Szerintem most vásárolni is fogunk már :lol:

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Anikó!
Nekem nemrég volt ugyanez a gondom pihentetni kell
vagy ha pl. leülsz ha csak félórára is tedd fel egy székre vagy valahova.
Evésről ilyenkor a sos ételeket kell mellőzni.

Vadvirág!Viranka!
Igazán csinos kismamik vagytok.

Granda!
Én is szorítok,hogy minden oké legyen.

Mivel most jó idő van kinn vagyunk szinte egész nap
játszunk,sétálgatunk.
A fiaim élvezik a jó időt bár én nem annyira, de jobb mintha esne az eső.

További szép napot.
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Timi
Jajj igen a tali tök jó lenne, amíg még tudunk mozogni :).

Vera
Látom, akkor a pici is várja a kis jövevényt.

Granda
Szorítok neked!!!!

Aniko
:):) Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.

Timi
Mi szeretnénk a férjemmel, csak még nem tudom, hogy oldom meg mert du. más programunk is van, így nem
sok időnk maradna.

Láttam, hogy többen is bejelentkeztetek már 4D UH-ra. Van valakinek tapasztalata a Praxis rendelővel?
Vagy bármi más jó, amit ajánlani tudtok.

Köszi.

KépKép
KépKép
fleur

... újra itt vagyok

Én mióta kismama vagyok, teljesen ki vagyok virulva. Röpködök a boldogságtól, több az energiám is, és szeretek még csinibb ruhákat felvenni. :lol:

Sokan azt mondják, hogy a szülésre és a szoptatásra felkészülni nem lehet, annyira eltérőek a körülmények mindenkinél. De a legfontosabb a pozitív hozzáállás. Nem szabad görcsölni, és félni semmitől! Én is ezt ajánlom Mindenkinek!
Miléna! Szerintem is próbáld elhessegetni a félelmeidet! Mi szorítunk Neked, hogy minden rendben legyen! :)

Képzeljétek! A nyári felsőimmel ellentétben a rövidnadrágjaim (egyelőre) rámjönnek! :D Csak egy kicsit vissza kell hajtanom a derekát. Úgy örülök!

Vettem a vaterán egy pelenkázó szekrényt! Ugyanolyan, mint a hálószobabútor! Ma megyünk érte. Ja! És teljesen új, lapraszerelt. Persze azért megnézzük, mielőtt kifizetnénk..

Granda! Felhívni sem tudod a dokidat? Én ilyenkor fel szoktam hívni, ha nem tudok eljutni hozzá, és van valami, amit nem tudok.

... még folytatom az olvasást (nagyon lemaradtam)

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Anikó:ugyan nem tapasztalatból beszélek, mert nincs ilyen gondom, de én is úgy tudom, hogy folyadék és só megszorítás, és felpolcolt lábbal ücsörögni picit.
az emberek hozzá állása, sztem vegyes. Van aki ugyanúgy fellök az utcán, de van aki nagyon előzékeny. Azt bírom, mikor a tinilányok megrökönyödve bámulnak rám, mintha csodát látnának :D . Végülis, van benne vmi.
De azt nem gondolom, hogy a magyar mentalitás egyezne az angolokéval, mert itthon, nem érdekeljük a másik embert. Ilyen storyt, mint amit meséltél, nem tudok itthon elképzelni. Max ha tényleg rosszul vagy és már elájulsz, akkor állnak körbe páran, nade segítségnyújtás...
Lehet, hogy én vagyok negatív, de velem előfordult már, hogy tömött buszon kinyúlottam ( nem voltam még terhes) és annyi történt, hogy rám csodálkoztak páran, de elötte hogy nehogy baj legyen, senki nem adta át a helyét.

Egyébként, sikerrel játam a turiban :D :D
Nem volt egyszerű, de megérte. Ti hogy vagytok vele, könnyen találtok magatokra ruhát? A terhesség elött ilyen gondom nem volt.
Pedig nem bálnásodtam még el ( nagyon) :D

Megyek ebéd utáni jól megérdemelt sziesztámra. Jók legyetek

Kép
Kép
gabcii

Most jöttem a dokitól. Minden rendben. A héten kell mennem vérvételre. Megnézik a vasat meg a toxoplazmát még 1x (mondjuk ezt nem értem, hogy minek, mert ellenanyagom van eleve, tehát nem kaphatom meg...)

Babaszoba: Nálunk a kórházban lehet kérni, hogy külön szobába legyek a babával (kettesben). Ti mit gondoltok erről??? Sokan azt javasolják, hogy ne kérjem, mert nem fogom tudni kipihenni magam. Meg jobb ha többen vannak a frissen szülők egy szobában, mert meg tudják beszélni a tapasztalataikat. Én nem tudok dönteni. És milyen jó lehet, hogy a baba ott van velem, és bármikor megszoptathatom, ha éhes. Így meg mindig elviszik őket.. nem tudom... :(

Fleur! Én is mindig nekiindulok az eredeti tempómmal, aztán rá kell jönnöm egy idő után, hogy most nem vagyok olyan fitt... :oops:

Anikó80! Nekem is azt mondják, hogy nagy a hasam. Mindig kérdezik, hogy biztosan egy baba van benne... :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Én pl. olyan szobákban voltam eddig, ahol hárman voltunk, volt bent zuhanyzó, stb. és kezdettől velünk voltak a nap 24 órájában a bébik. Így szuper volt!!! Nálam nagyon bevált. :D :D

(Szerintem a kórházban töltött 3-4 nap alatt legalább gyakorlottá válik a friss Mami - az igény szerinti szopiztatástól alaposan beindul a tejcsi - és kicsit megismeri a bébi(ke)t, így mikor hazamennek már minden simán megy majd otthon...)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok,

Vadvirág, Viranka, nagyon szépek a fotók, csinik vagytok nagyon!
Vadvirág, a virágaid is gyönyörüek! Virágos növényt én is csak nyáron vagyok hajlandó ellocsolgatni, mert hajlamos vagyok elfelejteni szegényeket :oops: Van egy iszonyatosan nagy teraszunk/erkélyünk, azért oda kell valami kis színfolt legalább nyáron. Bent nekem is csak zöld növényeim vannak, szegénykék jól kipróbáltak, nem igénylik a nagy gondozást, mert sajnos akkor belepusztulnának :oops:

Miléna, ne hülyéskedj! Nem lesz semmi baj meglátod!! Hess hess negatív gondolatok!! Minden a legnagyob rendben lesz és majd mikor a negyvenvalahanyadik héten is itt sírsz majd nekünk, hogy jajj mikor fogok szülni, akkor majd emlékeztetünk a parádra, jó? :wink: Na viccet félretéve, tényleg pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz, babó jól érzi magát odabenn,még ha néha fáj is, ha mocorog. Tényleg, arra a doki nem tud valamit adni? Mondjuk írtad, hogy lassan elkezded szedni a más gyógyszereket is. Én az elsö terhességem harmadik harmadában szintén simaizomlazító gyógyit szedtem, mert korai fájásaim voltak. Na persze nem fájások, de elég rendes méhösszehúzódások, ami ugye nem túl jó. De a gyógyszerrel a 39. héten szültem, úgyhogy minden rendben volt! Nálad is az lesz! Szerintem minden kismamában benne van valahol ez a félelem, hogy nehogy koraszülés legyen, ez normális. :wink:
Mi meg egyébként arra vagyunk, hogy itt kipanaszkodd magad és mi megvígasztaljunk! :wink:

Regina, Fleur, én is azon vettem magam észre az utóbbi idöben, hogy néha rá kell szólnom apára vagy Ábelre, hogy vegyenek vissza tempóból, mert nem bírom annyira :shock:

Csajok, ez a tali olyan jól hangzik, de sajna én nem tudok menni sehogyan sem :cry: Innen hogyan?

Hozzáállás: itt az emberek nem foglalkoznak különösebben a terhes kismamákkal, mondjuk én nem buszozom, de szerintem azért a helyet átadnák, ha kéne. Na meg a wc-nél is elöreengednek, de nem viszik túlzásba. A svábok itt ezen a részen amúgy se nagyon gyerekbarátok, itt sajnos könnyebb háziállattal lakást/albérletet találni, mint egy gyerekkel. Ha meg több van, akkor még nehezebb. Sajnos mi is kaptunk egy pár kosarat, mikor lakást kerestünk. :evil: :cry: Itt ez a helyzet :cry:
A mostani házban meg csak kisgyerekes családok laknak, a föbérö mondta is, hogy ö csak gyerekes családnak adja ki a lakást. Most is épp ketten vagyunk terhesek, egy csajszi meg 5 hete szült :wink:

Babaszoba: én is olyan szobában voltma, mint Vadvirág. A kórház, ahova megyek most is, kétágyas zuhanyzós szobákkal van felszerelve, legalábbis a szülészet. A babák itt is 24 órát velünk lehetnek, csak akkor viszik el, ha kéred. Én császáros voltam ,este tízkor mütöttek, éjfél volt, mire a szobába kerültem, arra az éjszakára nem hagyták vele, mert még nem voltam teljesen magamnál. Aztán a következö naptól meg mindig velem volt Ábel, jól összeszoktunk és mégsem voltam magamra hagyva, ha valami segítség kellett megmutatták stb. Szóval szerintem így nagyon jó volt, nem is tudnám máshogy elképzelni. :wink:
Regina, azt szerintem azért tudakold meg, hogy van-e lehetöséged leadni a babát egy pár órára, ha esetleg mégis pihenésre van szükséged, mert ha igen, akkor érdemes vele lenni mindig.

Ma van a 3. házassági évfordulónk! :wink:
Apa mindjárt jön haza, aztán nekiállomfinom vacsit fözni :wink:
Vettem egy csomó finomságot, remélem ízleni fog neki :wink:

Jézusom, litániát írtam! De nem tehetek róla, annyira szívesen jövök közétek!
Na léptem

pussz ( itt épp esik az esö és villanyt kellett oltanom, mert olyan sötét van a lakásban :cry: jön a vihar, tornádóveszéllyel :shock: )

KépKép
KépKép
motiot

Jajj tudom, hogy valaki kérte priviben küldjem el a nevem....súg az a valaki?

Nincs türelmem annyit visszaolvasni...:) Bocsi

KépKép
KépKép
fleur

ismét itt!

Együtt a babával, vagy, külön? nem is tudom. Nálunk is van mód , hogy együtt legyünk a kórházban a picivel, de itt annyira nem segítőkészek. Nem is szeretnék erről többet írni. Szal, nem jókat hallottam, nemrég szült barátnőmtől.

Motiot: legyen nagyon szép estétek a férjeddel és gratulálok nektek :)

Kép
Kép
gabcii

Vadvirág! Motiot! Köszi, hogy leírtátok a véleményeteket. Ez nekem is tetszik, ahogy Ti voltatok. Valahol ez a középút, és egyben a legjobb megoldás (szerintem). Agyalok még rajta, meg tovább kérdezgetek, hogy pontosan ez hogy működik nálunk! Úgy hallottam, hogy ha a szobatárs megengedi (és ő is a babával akar lenni), akkor megengedik. Viszont a tájékoztatón azt mondták, hogy ha külön van a baba, éjjel odaviszik a babát, ha kéred, amikor sír. De most többen is mondták, hogy sajnos ez nem így van, este 11 óra után be sem engednek a babákhoz, úgyhogy csak „fényezés” volt... :(

Motiot! Boldog évfordulót Nektek!

Gabcii! Azért a tapasztalat miatt elmesélhetnéd! Vagy nagyon rettentő volt a szitu?

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Csak pár szó, mert nagyon fáradt vagyok. Nagyon melegem volt ma, nics olyan igazi szellős ruhám, abban jobban elviselném a meleget.

Szeretnék menni a bababörzére, de sajna a párom zenél előtte éjszaka, ő tuti nem tud elvinni. Megpróbálom megfűzni anyukámat, hátha elvinne. (Pesten nem tudok vezetni. :oops: )

Mazsola: én kettesben voltam anno a kicsivel. Hátránya, hogy ki voltam kicsit közösítve, pláne, hogy császáros voltam. Előnye, hogy tényleg csak a kicsire tudsz figyelni, és beengedték a családot is, akár órákra. Nem kellett a folyosón ácsorogni. Apuka még büfiztette is a kicsit. Mondjuk azért kikaptunk, de fene bánta. A miénk, nem?

Megyek, pihenek, jók legyetek, puszi

Kép
Kép
timi26

Motiot!
Köszi! :D :D Nálunk az az egyetlen szobanövény is amit említettem, Dominika szobájába került (ott nincs útban) és ahogy mondod, ennek is igazán szerencséje van hogy nem igényel különösebb gondozást. Hihi!

Gratulálok az évfordulóhoz! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Mammikák!

Vadvirág, Viranka! Nagyon csinosak vagytok, igazi boldog kismamik!

Hát Anikó! Pont ma jártam úgy, hogy ebben a nagy melegben dugig volt a villamos, és senkit nem érdekelt, hogy kismama vagyok, érdekes, amikor kisebb volt a pocim gyakrabban átadták a helyet :? úgy látszik minél nagyobb a hasim annál inkább nem látszom... És sajnos én lábdagadós vagyok, ma is mire hazaértem úgy nézett ki a lábfejem mint egy csecsemőnek, olyan pufi volt - igazából egy hete visszafogtam a vizet és a sót a védőnő tanácsára, de én úgy vettem észre csak a felpolcolás segít.

Alvás: amióta megvan a szopipárna egész jól tudok aludni, tényleg érdemes, valamilyen henger alakú párnát beszerezni.

Növények: én imádom őket, és van is pár, nem veszem őket, inkább kapom, meg befogadom, a legutóbb a kukatárolóból hoztam fel egy "árvát", még élt, így nem volt szívem otthagyni.
Mutizok egy pár képet, a begóniát még februárban kaptam a Páromtól szülinapomra, láthatóan szeret itt lakni :lol: , a viaszvirág pedig a fürdőszobában illatozik minden nyáron, most kezdi a virágzást.
Kép
Kép

és az "Árva" fikusz benjamikusz: Kép

Motiot! Sok boldogságot az évfordulótokra!

Granda! Remélem már túl vagy a nehezén, és jól vagytok a Babókáddal!

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Pocakdicséretet kösz :)

Én anno Mimóval egész nap együtt voltam, de volt egy szobatársam aki nem akarta h. a gyerekek éjszaka bent legyenek mert pihenni akar :shock: furi volt ez a hozzáállás :shock: mikor kiengedték utána Míra is ott éjszakázott, persze az utsó volt :)
Börzére én szeretnék menni,jó dolgokat lehet ott kapni :)

Nekem az esetek 90%ban átadják a helyüket,volt h. kamasz volt az illető s meg is lepődtem rajta :) volt párszor h. pl. romák álltak fel s szóltak rám h. üljek már le :) de nagyon utálom azokat az embereket akik végignéznek megállapítják h. pocakos és ülnek tovább :evil:

Gabcii!
Én speciel kismamafelsőket nem veszek,csak kivételes esetben, általában hosszabb felsőket próbálok(minimum 1-2 számmal nagyobbat)szerintem így hamarabb kapok magamnak és olcsóbb :)
kismamagatyákat s szoknyát megvarrom magamnak :)

Virág!
Annyira jó olvasni soraidat, magamra ismerek, bár nem vagyok túl kreatív :)

sziasztok :)
vera

KépKép
viranka

Sziasztok!

Köszönöm,köszönöm,köszönöm a sok-sok biztatást!!!!!Olyan aranyosak vagytok!Általában optimista vagyok,de sajnos néha borul a bili... :oops: Biztos az is az oka a félelmeimnek,hogy olyan nem jól indultunk neki a terhességnek.Előtte pedig évekig azt hallgattam,hogy nem lehet kisbabám.De a lényeg,hogy itt van és végülis a nehézségek ellenére is minden rendben van vele! :D

Viranka,Vadvirág nagyon szép a pocitok!Itt minden kismami olyan csini! :D

Motiot gratula Nektek!!!

Vadvirág,Anitja szépek a virágok!Úgy szeretem én is,de itt sajna csak szobanövényt tudok tartani.Ha egyszer lesz kertem,tele lesz virágokkal! :D

Regina azt hiszem te kérdezted a kiságyat.Elkészült a kép róla és a pelenkázóról is,párom felteszi majd gépre és felrakom.
Olyan szép dolgokat láttam a babának,remélem kiderül a 4D-n,hogy kismanó fiú-e vagy kislány.Jó lenne tudni milyen színű rucikat vegyek. :D

Különszoba:én szeretném majd.Nálunk ha jól tudom kétágyasok vannak külön.Én gyakorlaton taliztam mindkettővel.A különszobával kapcsolatban több volt a pozitív visszajelzés.

Nyári rucik:én a felsőkkel vagyok most bajban.Jó lenne néhány vállpántos,csak nem kapok sehol méretben.Azt hiszem majd azt is próbálok varratni.

Ma végre ki tudtunk menni sétálni párommal a Tisza-partra.Olyan sokan levegőztek kisgyerekekkel.Alig várom,hogy csatlakozhassak hozzájuk. :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Motiot!

Boldog házassági évfordulót kívánok nektek!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: