A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok, aki még ébren van!

Látom ma sem múlt el baba nélkül!

Judo! Gratulálok, és sok boldogságot kívánok! Kép

Ma megint jó szaladgálós napom volt. (Ha kispapi szabadnapos, mindig ez van! De élveztem!) Ma a CTG szerint volt egy fájásom! A doki pedig kérdezte, hogy fel vagyunk-e készülve. De szerintem Lõrinc jól el van bent.

Köszi a cicikenõcsös hozzászólásokat! Megnyugtattatok, mert pont azt olvastam az LLL tanácsadó füzetében, hogy csak azt kenjünk a cicire, amit nem kell lemosni.

Magdi! Ez a fejés dolog furi! Egyben jó példa arra, hogy nincsenek mindenkire egyformán érvényes tanácsok, szabályok!

Béorsi! Szerintem is minden babaruha tündéri, és alig bírom visszafogni magam, hogy most már ne vegyek többet, míg nem tudjuk, mekkora lesz Lõrinc. Így is van már egy csomó ruhája.
Nekem a munkahelyemen annyira szerencsém van, hogy teljesen elképedve hallgatom a történeteiteket, hogy ilyen van!
Nekünk a hálószoba és a gyerekszoba egymás mellett van. Elõször én is azt gondoltam, hogy behozzuk a kiságyat, de most azt hiszem, csak esténként odahúzom az ajtóhoz, és akkor már majdnem mellettem van. Vagy másik megoldás: szereztünk égy kerekeken mozgó bölcsõt, lehet, hogy az elsõ egy-két hónapban mégis mellettem lesz. Szóval majd kialakul. Bölcsõhalál-parám nekem is van, úgyhogy vettünk egy a Madarász utcai kórház által forgalmazott légzésfigyelõt, amit csak úgy lehetett megvenni, ha elmentünk egy két órás elõadásra is.

Manócska! Szerintem nem baj, hogy hasonló a nevetek, mert így majdnem olyan, mintha tovább öröklõdne a neved, de mégsem.
A relativitás-elméletet lehet azzal igazolni, hogy nekem meg egyre lassabban telik az idõ? Kép

Leszter! De jó! Szerintem a Drewexek nagyon szépek, mi is majdnem azt vettünk. Csak azért lett más, mert mivel egy egész szobát be akartunk rendezni, ez a Róka minden szempontból jobbnak bizonyult végül. Ügyesen csináld a puhítást, biztos meglesz, amit szeretnél. Vagyis amit a baba szeretne, Te azt közvetíted igazából kispapa felé. Ezt szerintem neki is meg kell értenie. Nekem a kiegészítõk terén eléggé bejött a Nagyvárad térnél lévõ bébibolt. De jó a Nagy Lajoson is a Brumi maci.
Kispapinak nagy-nagy drukk állásügyben, legkésõbb mire megjön a bébi, megoldódik!!!

Myssnia! De, jó, hogy végre tudsz hosszasabban írni! Nem vetünk meg a tápszerért, a babának nem jó, ha éhezik. És ha végre beindul a tejed rendesen, rá sem fog nézni a cumira. Addig meg ennie kell, úgyhogy ne legyen lelkiismeret-furdalásod! Mindenesetre tányleg tedd minél gyakrabban cicire. A melled bírja a strapát?
Szegény! Ez elég nehéz szülés volt. Még jó, hogy Szilárd kárpótol a szenvedésért! Kép

Tündimami! Nagyon várom már, hogy az elsõ legyek!

Momo! Timi imádja a porszívót? Ez aranyos! Kép
Lassan nálad is bébi lesz! A holnapi napra akár Te produkálhatsz babát! Hogy én miért nem érzek semmit?! Pedig holnaputánra akár be is vállalnám! Még a jó személyi számról is lemondok akár.

Úristen! Második vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Most nem is olvasom tovább, majd holnap folytatom. Ezzel a hírrel most elleszek egy darabig!

Jó éjt mindenkinek!

Még itt a végén megláttam a friss mamákról szóló híreket.

Kangi! Anrás! Julcsi nagyon édes! Gratula még egyszer!

Franyó, örülünk, hogy minden rendben, és várjuk a beszámolót!

Beu
38+4
beu

Myssnia!
Gratulálok a babócához.A tápszeres pótlás elhagyásához én még egy dolgot tartok fontosnak a fentieken kívül-ne olyan tápszert használjatok ami "édes" tápszer(pl.: Mildibé), hanem pl.: Humana-t.Ezt saját bõrünkön tapasztaltuk ki a kisfiammal.Mert ami nem olyan édes, azt tényleg csak muszájból fogja meginni a baba és így viszont intenzívebben fog szopizni a finomabbért.Eszti
anitaeszter

Sziasztok!

Judo,
Hatalmas Gratula a szep nagyfiuhoz! Kép Kép Kép Kép Kép Ezek szerint nem kellett sokaig hiaba varakoznod Kép Sok boldogsagot Nektek, leljetek egymasban sok oromet! Kép Kép Kép

Andras,
koszonjuk a friss hireket es a kepet! Kép

Zsolt,
Neked is koszonjuk, es kerunk kepet! Kép ha nem baj, hogy ilyen telhetetlen vagyok Kép

Kangi,
tunderi aranyos pici leanykad van Kép Kép Kép Gyogyulj am szepen, mert nagyon varunk! Kép

Franyo,
jo hallani, hogy minden rendben megy Kép Kép Kép Nagyon ugyik vagytok, gyere hamar Te is! Kép

Myssnia,
koszi szepen a szulestortenetet, szamomra lenyugozo volt Kép Kép Kép Nagyon klassz es kitarto vagy! Csak igy tovabb Kép

Momo - nemes egyszeruseggel MEGADRUKK :-)))))

Beu,
Te csak ne panikolj, mindenkinek eljon az ideje :-))) Kulonben is, a Te humorerzekeddel es lelkesedeseddel en nem feltelek, ugyhogy kuldok is hamarjaban egy kis DRUKK-ot :-))) Na jo, egy par nap haladekban meg benne vagyok, hogy meselhessek a szerepjatek nemes elvezeterol :-)

Mindenkinek koszi a rengeteg infot es biztatast katonasag ugyeben! Vegso kovetkeztetesem: kiszamithatatlanok, es kervenyezni kell ezerrel :-)
Orsoly,
ha meg tudnad irni, hogy honnan szerezted ezeket a nagyszeru infokat, nagyon megkoszonnenk! :-) Jo lenne tudni, mire es hogyan kell hivatkozni a kervenyben...

BeOrsi,
szerintem biztos orommel fogadnak! Ugy talasz oda, hogy a Tarsalgon belul nem az Anyasagrol-t, hanem az Ismerjuk meg egymast-ot valasztod, es azon belul megkeresed a Kispestiek hol vagytok topicot. Remelem, kovetheto voltam :-)

Lanyok,
koszi szepen a rengeteg szepet es okosat, amit irtatok nekem, de ma ugye ujra aktivizaltam magam, es ram zudult az elet sureje, ugyhogy most sajnos nem tudok frissiben valaszolni! :-(
Holnap este pedig szinhazba megyunk, Vanya bacsit nezunk a Radnotiban, ami szuper, de szinten nem garantalja, hogy hosszasan tudjak levelezni :-(
De igerem, hogy mindent potolni fogok!

Minden jot, es szep almokat Nektek!

Kaska
23+3
kaska

Sziasztok! (Szia Manócska, hát átjöttem!Kép)

Szeretnék hozzátok bejelentkezni, mivel már 12 hetes leszek pillanatokon belül, és így kinõttem a "pár hetes" topicot.
Az adatok a táblázathoz: Zsizsa; 2002.12.07; 11+5; 27 év/elsõ baba; Budapest; 2003.09.13; Schöpf-Merei/doki még nincs, de már alakul.
Ma voltam Uh-n, és minden rendben van.Kép Szerintetek ilyen idõs babához nem sok a 6 cm? (Elevitet szedek.) És mi a jó nyaki redõ érték?

Gratulálok minden frissen szült anyukának! Látom mostanában sokan aktivizálták magukat.Kép

Majd még kérdezek tõletek ezt-azt, ha nem bánjátok.

Szép napot!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Halihó Kismamekok!

Mint látható, tegnap már nem sikerült mégegyszer benéznemKép, de majd most bepótolom!KépKép

Rólunk röviden:
Kezdek veszettûl vizesedni, már csak apócám gyûrûjét tudom hordani, bokáim estére kiscipókká válnak... pocakom nagyon feszûl, fõleg a hegem tetejénél, ahol rendesen fáj is, hiába kenegetem mindenféle csodakutykuruttyal... Levegõt még mindig nem nagyon kapok, viszont már pisilni is egyre sûrûbben járok... Egyszóval igazán terhes vagyokKép... És Danóm is elkezdett bújni... Még a végén igaza lesz a doki bácsinak és 3 hét múlva szülünkKépKép

Snoopy, Te irtál a Kismamának? Nekem nagyon tetszett, fõleg a "kriplikommandó"KépKép

Beu, szóval csak úgy lemondasz arról a szuper személyi számról??KépKép Nem vagy egy kicsit telhetetlen?KépKép Azért Drukkolok ezerrelKépKép

Kaska, szóval törpKép, és asszonytörp vagy férfitörp? Nagyszakkálad lesz? Apjuk mi lesz? Tán tünde? És kispocok a hasadban?KépKép Na jó, nem disznólkodom itt tovább...

Mivel kedden megyek hivatalos UH-ra, nagyon kiváncsi vagyok az én óriásfejû nagylányom méreteire (a múlt héten 90-92 mm-nek mérte a doki, azért van két méret, mert mondtam neki, hogy a 92 túúúúl nagyKépKép)

Myssnia, butaságokat ne gondolj, jó?! Aki ennyi energiát beleöl a szopiba, az csak elismerést érdemel!! Én annyit tudnék csak hozzáfûzni, hogy légy türelmes magatokhoz!! Mi Danóval 3 hetes korára jutottunk el odáig, hogy megevett 80-120 g tejcsiket egyszerre... Viszont innen már rohamos javulásnak indult, és tök jó rendszert alakitott ki magának. Drukkolok nektek, hogy mihamarább Ti is eljussatok idáigKépKép!!

Márti, Cory, nagyon rossz lehetett, hogy a friss apucinak kimaradtak az elsõ hetekKép... De aztán gondolom, bepótolták, ugye?Kép Leszter, drukkolok kispapidnak! Ahogy Kaska kispapijának is!

Zsolt, András, gratula kis családjaitokhoz, most jön majd a neheze, kitartás!KépKép

Zsizsa, üdv körünkben, jó pocaknövesztést!

Na megyek, varrogatok egy kicsit, pusszantás!
Zsófi
35KépKépKépKépKép
Csucsuka

Halihó Kismamák!! Kép

32 hetes babókát hordok a pocakomban, szóval már nincs sok a nagy találkozásig. Kép Van valakinek valami (bármilyen) tapasztalata a Schöpf Méreivel kapcsolatban?? Ott fogunk szülni, és szeretnék egy pár tapasztalatot összeszedni. :D Ha valaki ismeri Dr. Kósa Zsoltot, a szülészdokimat, annak is nagyon örülnék.

Puszi: Love
love

Jujjj, majd elfelejtettem. Kép) Én is szeretnék regisztrálni a táblázatba, ha lehetséges. Adataim:

Love; 2002.07.08; 31+4; 19 év/elsõ baba; Budapest; 2003.04.15; Schöpf-Merei/Dr. Kósa zsolt

Köszi: Love
love

Halihó,

Maci_2,
Örülök, hogy alakul a pici szoba, remélem ezen hír hallatán most már vleletek sem lesz több problémaKépKép
Aztán tényleg feltenni képat!!!

Kangi, András,
Nagyon édi a ManótokKép Drukk, hogy hétvégére otthon legyen az egész családKépKép

Franyó, Zsolti,
Hé, és fotó mikor lesz?Kép
Nektek is drukk a hétvégéreKép

És ha ráértek, légyszi történetet is írjatok!!!!!!KépKépKépKép

Zsizsa,
Jaj, de jó, akkor ezek szerint minden okKépKép Örülök, hogy végre átjöttélKép
Az enyém ilyen idõsen 52 mm es volt, de szerintem én kb egy héttel talán fiatalabb terhes vagyok, mert ugye ezt az utolsó mensitõl számolják, és most is 1 héttel kisebbnek mondta súly alapján a 3ds uhs doki. szóval szerintem pont jóKép Felvetted videóra?

Love,
Gratula a babódhozKépKép
van egy shöpfis topik is, oda írogattak akik már szültek, szerintem érdemes elolvasnod!Kép
A barcsinõm is ott szült októberben, a 2 ágyas baba-mama szobák nekem tetszettekKép másról még nme tudok nyilatkozni.
De ha már túlleszel rajta, megírhatnád, hogy milyen, mert Zsizsa is, meg én is ott fogunk szülniKép

Olyan édi kispapim, én olyan szerelmes vagyokKépKépKépKépKép
Állandóan vásárolni akar Mininek babaruhákat, úgy kell visszafogniKép Ez nem fordítva szokott lenniKépKépKépKép

Csucsuka,
mit varrsz?????

Pusz:

Manócs
22+1
Manócska

Angi,
A varrógépem nem egy ász, õsöreg és csak egyenesen tud varrni, de függönyvarráshoz pont jó.
De örülök, hogy ezt írtad a babakocsiról! Szerintem 2 lurkó azért nálunk is lesz és jó lenne, ha kibírná.
Milyen digi fényképezõgépet vatt kispapid? Szerinted mennyire gáz, ha nincs videócsatlakozója egy ilyennek?
Ja, és akkor jöhet pocakos kép is.

Kangi, András,
Jó kép, várjuk a többit is.Kép Mielõbbi felépülést.

Zsizsa, Love,
Gratulálok a pocaklakóhoz, üdv közöttünk.

Legnagyobb dilemmám jelenleg, hogy mit fõzzek ebédre. Mit lehet csinálni, fõzni egy kissé fonnyadt fejessalátából?Kép

Finisesek,
A málnalevéltea kb. mennyibe kerül? Használtatok gátmasszázsolajat, milyet?
Drukk megy folyamatosan.

Maci_2
33+2
maci_2

Manócs, Maci üdv és pusszanat nektek is!!! Kép)

Manócs: az én papa-jelöltem is már nagyon izgatott, egyfolytában nyaggat, hogy rámoljuk már össze a kórházi-csomagot, meg tegnapelõtt lelkesen össze is szerelte a kiságyat. Olyan jó, hogy már a szobában van, és tudom, hogy nemsokára belekerül a kismanó! Kép)) Különben õ is mindig vásárolgat ezt-azt, nameg persze a boldgoságos nagymami-nagypapi is. Kép))

Okés, megírom majd a tapasztalatokat, pénteken úgyis megyünk látogatóba a szülész nénihez, és akkor majd többet tudok, na meg persze áprilisban a szülés után is. Kép

Puszi: Love
love

Sziasztok!

Tegnap rendeztem egy bevásárló napot, este meg korán ágyba dõltem. Elkapott a kapuzárási pánik, az elõzõekkel is ez volt, utolsó két hónapban agyonnyüzsögtem magam. Vettem pl. színházjegyet. Jó a nagy pocakKép, a Madáchos pénztáros néni megszánt, mikor elrebegtem, hogy már csak márciusban mehetek színházba, és pult alól elõvarázsolt a Forgószínpadra két jegyet. A gyerekek szülinapjára is vettem ajándékokat, ugyan május-június, de szerintem akkor még nem leszek mászkálós állapotban. Elég lesz nekem a két szülinapi kerti parti megrendezése!

JudóKép
Látom, hogy gyarapodott kisvárosunk lakossága! Gratulálok! Szép a neve a kisfiadnak, meg szépek a méretei!KépKépKép

Kép
Nem tudtam, hogy Kisót is lehet anyakönyveztetni. Kösz. Lehet, hogy így lesz, az Anna úgy néz ki, hogy ugrik, mert rájöttünk, hogy a vezetékneve ny-vel végzõdik, és azért nem hangzik túl jól együtt. Túl sok az n.

LeszterKép
Én is vizesedem, de csak onnan veszem észre, hogy szorít a zokni, meg a cipõ. De ez nekem nagyon jó állapot, a másik kettõvel estére már nem volt bokám, és ha belenyomtam az ujjam a lábszáramba, akkor ott maradt a helye. Tégy pl. egy összehajtott pokrócot a lepedõ alá a lábad magasságába, hagyd ki a sót az ételekbõl - kispapi majd megsózza magánakKép
Szép az a kiságy, én is nézegettem, de végül is kapunk egyet.
Írtam már neked, hogy Zsuzsi kitartóan állatorvos akar lenni? Tegnap voltunk kutyaoltáson, ilyenkor mindent kérdez, tök jó fej a doki néni, nagy komolyan el is magyarázza. Zsuzsi fantasztikus kapcsolatot tud teremteni minden állattal.

MyssniaKép
Csak nehogy magadat hibáztasd, ha nehezebben megy valami! Nekem iszonyú bûntudatom volt a kevés tej miatt az elsõnél, el is apadt tõle, és a feszültség biztosan a gyerekre is hatott! A másodiknál nagy lezserül azt mondtam, hogy tápszeren is nõttek fel emberek, erre persze hogy lett tejem, kb. 3/4-e a szükségesnek. De az 2 évig!

Pár napja papírokat rendeztem, akkor került elõ a doki nénink kajaszámítása. Azt írja, hogy újszülötteknél a napi adag 150 g/kg, ez elosztva a szopik számával. A heti gyarapodás meg 150 dkg. A papíron is hangsúlyozza, meg szóban is, ahogyan emlékszem, hogy ez a statisztikai átlag, kis súlyú babák többet esznek, nagyobb súlyúak lehet, hogy kevesebbet.

Urszila
33+3
urszila

Most látom, hogy egy héttel öregítettem szegény babókát!

Urszila
32+3
urszila

Love,

csakhogy mi még csak most kezdtük a 23. hetetKépKépKép
így kissé korainak tartok a bevásárlást, pláne, hogy egy csomó dolgot örökölünk a barcsinõmtõlKép

Manócs
22+1
Manócska

Manócs,

Elsõ bébi?? Fiúcska, vagy kislány?? Nekem a 23. hét körül volt a legeslegszebb idõszak, most már egyre nehezebb a kis rosszaság, és nagyon sokszor rugdal jó erõseket. Néha meg már azt hisszük, rohanunk szülni, mert rámtörnek a jóslófájások. Kép))

Mi is öröklünk egy csomó mindent, de olyan jó érzés egy pici emberkének vásárolni... Kép) A párodhoz pedig gratula, kivételes apuka!!! Kép

Love
love

Sziasztok, lányok!

Ma éjjel éreztem az elsõ jóslófájást. Aztán nem bírtam aludni, egész éjjel vártam a többit. Persze semmi. Még jó, hogy olvasgatom a babanetet, különben azonnal berohantam volna a kórházba. Kép

Az én babám is éjszakai bagoly, tegnap éjjel egykor még javában szórakoztatott minket valamely dudoros testrészének kidugdosásával. Édes volt!! Kép

Tovább olvasom a tegnap óta összegyûlt termést.

Momo! Nagy drukk neked továbbra is!!!

Leszter! Ezt okosan csináltátok! Mármint a férjed bt-jéhez való bejelentést.
Ha vizesedni érzed a lábad, tényleg pihentesd! Meg vigyázz a sóevéssel! Látom, errõl már mások is írtak.
Megadod a telcsiszámodat nekem is, hogy szóljak, ha valami van? Vagy a friss kismamák hírhozójának a leírását.
Eszembe jutott, én hol vettem a gumis lepedõt: a Kikában, ha jól emlékszem 700 Ft.- körül volt, és az tiszta pamut. (Ellentétben a Smatch-ossal)

Magdi! Most!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kép

Zsófi! Akkor este prószálj meg. Várunk! Kép

Maci2! Nagyon irigyellek, hogy tudsz varrni! Én a mamámra hagyom az ilyen bonyolult dolgokat.

Ari! Túrós pite érdekel! Mindent begyûjtök!!!

Kaska! Édes vagy! Köszi a drukkot! Ványa bácsi? Egy jó kis Csehov mindig jókedvre derít! Kép Jó szórakozást!

Zsizsa! Gratulálok!

Most abbahagyom, mert megyünk a kameráért!!!!!!!!!

Beu
38+5
beu

Sziasztok,
Kingának holnap kiveszik a kapcsokat, és ha minden rendben, haza is engedik - varratszedés majd hétfõn.
A Kis Drágánk 110-et szopikált - a nõvér azt mondta, hogy az egy bocinak is elég... Kép
Részleteket hamarosan hallhattok Kingától.
Üdv

András
Névtelen

Love,
Úgy látom mi szinte egyszerre fogunk szülni. (Mi itt az utolsó mensitõl számítjuk az idõt. Szóval így 33+4 vagy.)
Milyenek a jóslófájások, mennyire gyakori? Mensi görcsszerû? Olyan nekem is volt már. Egyszer éjszaka ébredtem fel rá, nagyon megijedtem.

Hogy álltok a gyerekszobával? Miket vettetek már/mi hiányzik? milyen babakocsitok van/lesz?
Persze mások véleménye is érdekel!Kép

Beu!
Jóslófájás, csak így tovább!

Ari,
Jöhet a recept, fõleg hogy könnyen elkészíthetõ. Igaz, hogy a diéta miatt most nem ehetek, de majd a szülés után...

Maci_2
33+2
maci_2

Maci!! Kép

Mostanában majdnem minden nap vannak jóslófájások. Valamikor csak 1, de az elég hosszú, és fájdalmas, és olyankor nagyon bekeményedik a pocim.

Olyan is van, hogy rendszeresen jönnek, úgy 10 percenként, de 3-4 után elmúlnak. A doki azt mondta, hogy ez normális, és ne aggódjunk. Kép)

Mi a kiságyat szereztük be most, amihez pelenkázó is tartozik. Van kádtartónk, babamérlegünk, és mózeskosarunk. Na meg persze egy csomó babaruha, cumi, cumisüveg, kisfésû, pelus, csörgõ, amiknek nem tudtunk ellenállni.

Pusssz: Love
Névtelen

Édességfaló sorstársaimKép
A Nõk Lapjában van egy cikk az édességfüggõségrõl. Olyan jó, hogy olvasás közben megkívánta egy kis fagyitKép

Urszila
urszila

Sziasztok lányok! Meg tudjátok mondani hol van az ucsó táblázat?
Köszi
mikoo
23+5
mikoo

Love, üdv körünkbenKép, kár, hogy csak a "végére" értél ide, de azért jó pocinövesztéstKép!

Manócska
A picinek varrok új fejvédõ huzatot (tudod, új gyerek, új fejvédõKép), Danónak ágynemûhuzatot, pár nadrágot felhajtok a fiúknak... ha marad erõm és idõm, a babakocsinak is varázsolok egy kicsit lányosabb külsõtKép Kicsit lelkiismeretfurdalásom van, mert Danónak ilyenkorra már megkötöttem egy bébitakarót, benne a nevével... A kicsinek még nem találtam ki semmi ilyesmit... Na majd megszáll az ihletKép...

BeuKép, jósolgatunk, jósolgatunk?KépKépKép Kangi is igy kezdteKép

Na megyek, pussz!
Zsófi
egész nap 35Kép
Csucsuka

Love,
igen, és sem sûrûn talcsiztam eddig olyan pasival, aki szeret vásárolniKép Amúgy õ jobban szeret, mint énKép mármint vásárolni!Kép
Ja és elsõ babó, és valszeg lányKép
Neked????

Csucsuka,
Hajrá! Te kötni is tudsz???? nekem ahhoz nincs türelmem, de varrni én is fogok, ha végre egyszer leteszem a lantot a melóhelyemenKép

Urszila,
Én is kérek fagyit!!!!!KépKépKépKépKép

Manócs
22+1
Manócska

Manócs,

nekünk is elsõ babó, és lányka (ha nem csapott be bennünket, bár kicsi az esély. Kép ) Az ilyen pasi kincs! :D Vigyázz rá jól, bár az enyém is egy tündér!!!! Kép

Love
Névtelen

Sziasztok!

Maci2!
Még a régebbi írásodra reagálva: ugye milyen jó érzés tudni, hogy a babával minden rendben van, még ha a mamának vannak is kisebb-nagyobb gondjai?! KépJó, hogy írtál errõl a jótállás - dátum összefüggésrõl. Nekem eszembe sem jutott. Nagyon irigyellek ám, hogy tudsz varrni, biztosan csodaszéppé varázsolod így a kicsi környezetét. Kép Látom, már nagyon készülsz! Te mit szereztél be eddig?

Ari!
Igen, igen, recept!!! Kép

Cory!
De jó, ez a foodexpress nem jutott eszembe (na én nem mo.-i vagyok, de nálunk is van és kösz az infót)! Az ivásra tényleg oda kell figyizni, ha nálunk hajtás van a munkába, rendre elfelejtem! És köszi a biztatást! Sok - sok okos gondolatot a dolihoz! Drukk! Kép Kép Kép

Leszter!
Már többen is jótanácskosodtak, én is velük tartok, plussz mág állítólag nagyon jó a torna. Még reggel mielõtt kibújsz az ágyból ajánlatos:
1. Háton fekve, visszafeszíteni a lábujjakat és a lábfejet, majd spiccbe feszíteni.
2. Jobbra, balra fordítani a lábfejet spicc - pipa módon. Mindent kb. 10* úgy, hogy a lábszár izmai is jól megfeszüljenek, szinte fájjon.
3. Lábfejkörzés.
(Mi a terhestornán szoktunk ilyeneket is gyakorolni)

András!
Rendes apuka vagy, köszi, Julcsi pedig igen édi bébi! Kép

Zsizsa!
Gratula a pocaklakóhoz! Ne izgulj a 6 cm nincs semmi gond! Az enyém 14 hetesen 7,9 cm volt.

Love!
Üdv itt! Látom Te is fiatalítod a társaságot. Kép Gratula a pocakhoz!

Beu!
Jóslófájás, 2. hely a táblán, kamera... Ebbõl hamarosan lesz valaki!!! Hajrá! Kép

Tündimami
20+2
tündimami

Maci2,
szerintem az nem gond, ha oregecske a geped, az enyem is olyan , de tok jo dolgokat varrtam vele a fiamnak (agynemuhuzat, fejvedo, bodyk, rugik...)
A gep Olympus markaju, a mienken speci van ilyen kimenet, de mi bizti nem fogjuk kihasznalni, mert van kamerank es igy csak a szamitogephez akarjuk csatlakoztatni. A pocis kep jon, de elobb venni kell egy portot az otthon gephez, mert az meg eleg oregecske.
A salatahoz sok otletem nincs, bar anno a nagyikam csinalt nekem salatalevest, ami kicsit savanykas volt es imadtam, de sajna nem tudom a receptet.

Ari,
Turos pite receptet en is kerekKép

Momo,
Mi ez a nagy csond, csak nem beindultak a dolgokKép

Beu,
Ez azert mar jo elojel csak igy tovabbKépKépKép

Love, Zsizsa,
Tok jo, hogy idetalaltatok, jo pocisodastKép

Csucsuka,
Ez a neves takaro jo otlet, lehet magameva teszemKép Persze ha sikerul idot lopnom a koteshez

Urszila,
Lehet csatlakozom az edessegevok taboraba, en aki csokit, sutit szinte sosem eszem tegnap megettem egy snikerst! a ferjem teljesen elhult ezt latva, de gyorsan megigerte ma feltoltjuk az edesseges reszlegetKép

Manocska,
Az en ferjem is imad vasarolni, nalunk en vagyok akit nehezebben lehet ravenniKép valahogy utalom a boltok tomegnyomorat, bar baboruhavasarlasra mindig kaphato vagyokKép

Bocsika, most csak ennyi, mert rohanok eloadasra.

Angi
26
angela2

Sziasztok!

Megvan a kamera! Kép Kép Most még ismerkedünk vele.

Kösz a drukkokat. Ha most elindulna kifelé a bébi, nem bánnám még a szuper személyi számot sem. De azért arra beszélem rá, hogy hétfõ.

Zsófi! Nekem két hete 97 volt a feje, tegnap 95. Kérdeztem is a dokit, hogy összefelé megy-e a gyerek. Kép

Love! Üdv itt!

Milyen rendesek ezek a kispapik! Feltöltik az édességes részleget, vásárolnak, kamerát vesznek! Csak így is maradjanak a késõbbiekben is! Remélem, nem az én terhességemmel múló hormonális változásokról van szó! Mármint az én kispapimnál. Kép

Beu
38+5
beu

Angi,

neeem, neeem , mondtam, hogy nem adom az elsõ helyemet, ha már megértemKépKépKép Csak ma fel kellett cuccolnunk anyámékhoz Pestre, hogy holnap hajnalban orvoshoz tudjak menni. Egyébként hajnali 2-ig eléggé fetrengõs görcseim voltak, aztán megint elmúlt, akárcsak két heteKép. De holnapig bármi megtörténhet, fõleg, hogy este még moziba is megyünkKép
Bocs, de most nem írok többet, mert nem a saját netemet nyûvöm, aztán még benyújtják a számlátKép

üdv
Momo
38+6

Momo
momo

Momo,
Azert lehetnel megertobb is, mi kis terhesek alig varjuk, hogy elorebb jussunk a tablicskubanKép, azert a mai mozit meg megengedjukKép

Beu,
Ugy legyen, bar az en Kispapim alig varta, hogy eljojjon ez az idoszak, mert alapban en nem eszem edeset es neki mindig lelkifurdancsa volt, hogy en vagyok a terhes es o zabilja a sutit-csokit...
Gratula a kamarahoz, milyen tipust vettetek. Jo ismerkedest, csak ugyin, mert nemsokara szukseg lesz raKép

Marti,
Remelem ma mar jobban van ArminKép Matyi egyebkent a maga modjan felfogja a dolgokat. A nagyapit ha emlegeti csak annyit mond haza kellett mennie, mert csak egy picit lakott velunk es az o igazi otthona M.O. van. Sot ma mar kozolte, hogy neki az a munkahelye es o nagyfiu, hiszen dolgozik, mint a papi es a mami, bar az elvalasi bombi nem maradt el.
Cukros lotyirol, majd beszamolok, remelem ez a hozzaszokas nalam is mukodik, mert multkor kihanytam es ismetelhettuk.

Ari,
Koszi, mi egy kis hazban gondolkodunk, amit felujjithatunk az izlesunknek megfeleloen, de nem kell epitkezni, mert attol kiraz a hidg mindkettonket.

Kangi es Franyo,
Jo hogy lassan ujra otthon lehettek. Pihi utan azert ugye jon a beszamoloKép

Angi
26
angela2

Sziasztok!

Hát csak pár napot hagytam ki a nagy hajtásban, és csak lesem ezt a babaesõt. Myssniánál lemaradtamKép
Nagyon nagyon gratulálok minden újdonsült anyukának: Kangi, Franyó, Manó2, Judó
És hát hajrá finiselõk!
Már én is nagyon szeretnék ott tartni, hogy mielõbb lássam a pici lányom (persze addig még változhat az orvos álláspontja, bár nem szeretném).
Myssnia! Nagyon megható volt, ahogy leírtad a szülésed (bár egy-két burlesk elem sem hiányzottKép). El is érzékenyültem.

És most már az én is a 30-asok közé kúsztam fel magam a "várakozók" listáján.

Üdv mindenkinek

Tünde
csibe21

Ja igen!

Tünde
21+0! Kép)
csibe21

Urszila!
Akkor mondok még: a Kisanna is anyakönyvezhetõ, így, egybeírva. Bár ettõl még mindig sok benne az N. 10 éves korom óta bújom a Ladó féle utónévkönyvet, tavaly vettem meg a legfrissebbet, de mivel minden évben jönnek be újabb nevek, ez még mindig nem teljes. Vhol van egy website, ami egészen friss a témában, ha vkit érdekel elõbányászom.

Bocs, de imádom a témát, ezért had írjak még egy kicsit, ha vkit érdekel és esetleg nem tudna róla. Bármilyen nevet lehet anyakönyveztetni, ha az MTA javaslatára az anyakönyvvezetõ elfogadja. Úgy tûnik, hogy a növényneveket többnyire engedik (lásd. Bodza, Áfonya), de a beceneveket már nem szivesen. Az eljárás sem bonyolult, de azért elhúzódhat, és persze benne van, hogy nem engedik (lásd. Kisherceg anno pár éve visszautasítva).

Bocs mégegyeszer mindenkitõl, de nem bírtam megállni.

Kaska! Nincs idõm visszaolvasni, meggyógyultál már?

Ma nem vmi aktív Tökmag. Mikor kell elkezdeni az aggódást?

Üdvözlet az újaknak!

Kangiék!
Julcsi nagyon tündéri. Kép

Beu, Momo!
Drukk repül ezerrel. Kép

Szia Zsizsa!
Üdv körünkben.

Love!
Téged is üdvözlünk itt, gyertek minél többet.

Képzeljétek, ma voltam védõnõnél is, meg dokinál is. Eddig híztam 6 kilót. A kismanó állandóan a fülét fogdossa Kép és 57 deka az UH szerint. Megint megmutatták 3D-ben is, de az arca csak félig látszott, mert a fülfogás miatt a könyökével eltakarta. A doki szerint még mindig 100%, hogy lány lesz, bár a párom még mindig reménykedik, hogy kinõ ott még valami. De ez úgy sem fog neki összejönni, mert én alapban lányt akartam készíteni. Kép
Én is szeretek kötni, varrni, de sajnos nincs varrógépem, anyuhoz meg nincs energiám mindig elrohanni. A kötés meg még idõigényesebb és Miki nem nagyon hagyná. Kép

Mikoo!
uccsó tábla: febr. 26. 16:07

Magdi
23+4
gallainémagdi

Zsizsa, Love,
Gratulálok a pocaklakóhoz, üdv közöttünk.

Maci_2
A varrást, hogy tûri a pocaklakó? Az enyémnek nagyon nem tetszik a varrógép hangja, nagyon rugdos olyankor.

Manócska,
Az én kispapim még nem akar vásárolni sajnos. Eddig egyszer lehetett elvinni az IKEA-ba pelenkázót nézni. Igaz kiságyunk, babakocsink még megvan Kristóftól, ruhákat meg kapunk majd a barátnõmtõl, de azért én is szeretnék már nézelõdni. Vezetni nem enged csak itt Gödöllõn, így egyedül nem nagyon tudok menni nézelõdni
Kötni most nekem sincs türelmem, a párom karácsonyi zoknija sincs még kész csak az egyik, és a másik a sarkáig. Az elsõvel két este elkészültem a másik meg nem halad.

Angi,
Kicsit félreérthetõ volt, amit írtam abban a házban egy 60 négyzetméteres lakás.

Túrós pite:
fél kg túró
20dkg cukor
25dkg liszt
1csomag sütõpor
2 csomag vaníliás cukor
fél liter tej
4db tojás
1doboz (2dl) tejföl
fél cs. margarin kb. 12,5 dkg
10dkg mazsola

A lisztet a cukrot és a sütõport összekevered. A tojásokat felvered hozzáöntöd a tejet és a vaníliás cukrot.
A tepsit kb. 20x40 cm kikened a margarinnal (jó vastagon lesz) beleteríted a lisztes cukor felét, erre rámorzsolod a túrót, megszórod mazsolával és rálocsolgatod tejfölt, a maradék lisztes cukrot rászórod. A végén, nyakon öntöd a tojásos tejjel. Ahol kilóg a tejbõl, ott lelapítod. Közepes lángon a sütõben középen addig sütöd, amíg kicsit elkezd pirulni a teteje. Melegen kanalas, de ha ki tud hûlni szépen lehet szeletelni.
Ari

Kaska! Huhhh, jo kerdes hogy honnan szereztuk az infot. Az biztos hogy elolvastuk a Miniszterium honlapjan fent levo dolgokat. Hogy ott mi szerepel, nem tudom. Meg baratok, honvedsegi ismerosok.innen vannak az infok. Vegul mi nem irtunk kervenyt, mert nem jott behivo.Kép

Csucsuka! 92 nagy???? En 101-es bpd-vel mentem szulni.kepzelheted.Kép Egyebkent szerintem a 92 mm egy tok normalis fejnagysag.

Snoopy nekem is tetszett az irasod a Kismamaban (marha te voltal), es kivancsi lennek arra is amit kihagytak.Kép

orsoly
orsoly

Magdi, köszi!
Egy napra vagyunk kiírva!

Néha megnézem a táblázatot, hogy vajon hol tartok, de alig jutottam valamit elõreKép! Jó sokan vagyunk!

Üdv mindenkinek:
mikoo
mikoo

(Gallainé)Magdi köszi!
Egy napra vagyunk kiírvaKép!

Néha megnézem a táblázatot, hogy vajon hol tartok, de alig jutottam valamit elõreKép! Jó sokan vagyunk!

Üdv mindenkinek:
mikoo
mikoo

Na, ez jól elment kéccer, bocs.
mikoo

Sziasztok!

Manócska!
Igen, úgy tûnik, tényleg azt jelenti, hogy lány lesz. Kép Szóval megmutatta. Azt mondta a doki, hogy azért még egy ellenõrzés kell, de nagyon úgy néz ki, hogy "egy szerszámmal csak egyfélét lehet csinálni". Kép Így aztán csatlakozom én is a leánykákat várókhoz.

Egyébként 1 héttel kisebb minden mérete.
Viszont rossz hír, hogy 2100 lett a méhszájam. Ennek néhány finises biztos örülne, de így 23 hetesen még kicsit korai, bár állítólag 2. gyereknél még elmegy, csak pihenni kellene. Valaki szóljon Lilinek is. Kép

Beu!
De jó, hogy végre megvan a kamera! Kép Most már lehet, hogy kibírjátok hétfõig. Kép (persze ehhez a kamerának semmi köze)

Zsizsa, Love!
Üdv közöttünk!

Momo!
Nagyon ragaszkodsz az elsõ helyhez! Kép Pedig én már azt hittem... Kép

A babókám nem szereti az ultrahangot. Végig le akarta rugni az ultrahang fejét. Mindig odarútott, ahol volt a fej. És már a múltkor is ezt csinálta.

Ildianyu
23+2
ildianyu

Sziasztok lanyok!

Nnna osszeszereltuk a kisagyat, pedig megbeszeltuk, hogy csak kesobb fogjuk, de muszaj volt a jotallas miatt. De igy sokkal jobban nez ki, mint a dobozban!Kép

Momo,
Drukkdrukkdrukk!Kép A mozi nem rossz elojel, mar tobbeknek bejott itt.Kép

Beorsi,
Koszi az infokat, majd korulnezunk ezeken a helyeken is. Es koszi a biztatast is!Kép
Az akcios kisagyat en sem vettem valahogy eszre a Kismama magazinban, csak az uzletben.

De,
Koszi a drukkot. Az elokeszito erdekes volt, mint altalaban, tegnap epp a felelemrol volt szo.Kép
Kisherceg, jujjj, szerintem nem olyan nagy baj, hogy visszautasitottak.

Maci_2,
A vizesedest en is a zoknim gumijanal veszem foleg eszre, de alatta es folotte is kisse "nyersteszta szeru tapintatu, az ujjbenyomatot megtartja", mint a tankonyveimben, hehe.Kép
Nekunk venni kell meg autosulest, pelenkazoszekrenyt, esetleg valami polcot a pelenkazo fole, matracot a kisagyba, mindenfele agynemuket es hasonlokat, vastag halozsakot, es rengeteg aprosagot (ollo, vizhomero, melltarto betet, meg ki tudja meg mi minden kell), szopis melltartokat, szopis parnat (ezt nem biztos, hogy veszunk), legzesfigyelot, digitalis kamerat. Most hirtelen ezek jutottak eszembe, de biztos sok van meg ezeken kivul is... Es Ti, hogy alltok? Milyen pledet vettetek, es megkerdezhetem azt is, hogy mennyiert?
Tenyleg lanyok, akinek mar van, megtenne, hogy leirja a pelenkazoszekreny mereteit? A melysege pelenkazolappal es anelkul is erdekelne. Elore is koszi.Kép
De jo, hogy mar 2290g a babod!Kép En 31+1 naposan voltam UH-n, es sajna nem becsultek sulyt... Pedig olyan jo lenne tudni, meg akkor is, ha sok a tevedes... De akkor kb. 1 hettel nagyobbnak becsultek a valos koranal, szoval akkor az en babam is mar talan kozelit a 2,5 kg-hoz!KépKép

Angi,
Koszi a drukkot Neked is.Kép Remenykedem en is, hogy kispapira lecsapnak az uj helyen. Csak szegenykem olyan faradt, kimeriti az izgalom szerintem.
Didi fenykepezo?Kép Jol sejtem, hogy ezt mire akarjatok majd hasznalni?!KépKépKép

Zulu,
Koszi az infokat, a Minimano meg kozel is van hozzank, majd elnezunk oda. Amugy en is ragaszkodom a 100% pamuthoz.Kép

Marti,
Jobbulast Arminnak!Kép
Mi is ugy terveztuk, hogy 1-2 hetig itthon lesz a kispapa a babahazahozatal utan. Hat orulhetek, ha 1-2 nap ossze fog jonni, de ez van...Kép

Ari,
A szendvicsed tenyleg finom lehet, csak hogy laksz jol tole?Kép
Igyekszem odafigyelni a sora, de tenyleg nem veszes ez a labdagadas szerintem. Kispapam azon nevetett, hogy biztos meg orulok is neki egy kicsit, mert van egy ujabb terhessegi tunetem.Kép
A receptedet ki fogom probalni, szeretem nagyon a turos pitet, de en csak egy (viszonylag) bonyolultabb receptet ismertem.
Drukk a dokihoz!Kép

Zsuzsi,
A szopival mar megbirkoztatok, biztos rendben lesz minden Gyurival harmasban is!Kép Amugy kezd mar belenyugodni a valtozasba?

Snoopy,
Koszi az infot, a legzesfigyelon nagyon gondolkodunk.

Kangicsalad,
Ezer bocs, kijavitottam Julcsi nevet.Kép Nagyon edi a kislany!Kép Gratula a szopihoz!Kép

Ildianyu,
Koszi a drukkot!Kép

Beu,
Gratula a dokumentalt fajashoz!Kép Es mit valaszoltatok a dokinak, fel vagytok keszulve?Kép Pontosan milyen erzes volt a joslofajas?
A Nagy Lajoson nem a Minimano van? Es a Nagyvarad teren hol van bababolt? Mi a neve? Ez jo, a Kikaba meg ugyis kell mennunk, ott vesszuk majd a matracot is.
Megveszitek a kamerat? De joooo!Kép Milyet vettetek?
Neked is koszonom a drukkot.Kép

Kaska,
Jo szorakozast!Kép Iriiiigykedem!

Zsizsa,
Udv itt, beirtalak a tablaba.Kép

Csucsuka,
En meg nem vagyok annyira "terhes", mint Te, de szamithatok mindezekre egy het mulva?Kép Nekem az a bajom, hogy ejszaka faj a csipom es a fenekem, kenyelmetlen, ahogy epp fekszem, de megfordulni sem nagyon birok, mert akkor meg a hasamnak kenyelmetlen. De lesz ez meg igy se, par het mulva, ha jol sejtem.Kép
A dokid nagyon engedekeny, szerintem UH elott mar elore beszeld meg vele, hogy mekkora kobakot merjen!Kép
Koszi a drukkot!Kép

Love,
Udv kozottunk, jo pocinovesztest!Kép Beirtalak, egybol a 12. helyre kerultel!Kép
Maci_2-nek igaza van, a heteidhez hozza kell adni 2 hetet, annyit helyesbitenek meg, hogy 33+3 vagy szerintem. A babot nem hiszem, hogy befolyasolna ez az 1 nap.Kép Csak negy nap van koztunk!Kép
A korhazi csomag szerintem meg raer, legalabbis en meg egyelore nem tervezem osszepakolni.

Manocska,
Babaruhamanias kispapa? Szerintem ritkasag!Kép

Urszila,
Koszi a tanacsot, de reggelre magatol is elmulik a vizesedes, ugyhogy a fekve is felpolcolast meg tartalekolom a nehezebb idokre.Kép
Zsuzsinak kitartast kivanok, es hogy azert meg gondolja at, hogy ez-e az, amit valojaban szeretne!Kép
Most vettuk meg a Nok lapjat, lefekves elott meg elolvasom ezt a ciket!Kép

Tundimami,
Koszi a tippet, majd holnaptol labfejtornaztatok.Kép

Holnap reggel jon megint anyosom a hetvegere, ugyhogy nem tudom, mennyi idom lesz, de elobb vagy utobb a tablazatot mindenkepp kuldom!Kép Na ez jo hosszu lett, bocsi...
Puszi:

Leszter
34Kép
leszter

Leszter
Jól tudom, hogy állatorvos vagy? Szeretnék kérdezni ha lehet. Ki foglalkozik papagájjal? Anyukámnak vetünk karácsonyra egy 6 hónapos kissándor papgájt. Most a csõre
alatt nõt egy szemölcsszerû valami. Anyu azt olvasta, hogy lehet rühesség és parafinnal kell kezelni. Ha tovább terjed hová lehetne vinni a madarat? A rühesség fertõzõ?
Köszi ha válaszolsz.

Szerintetek jobban megéri megvenni mint kölcsönözni a légzésfigyelõt? Ki milyet venne?

Tina
23
Tina

AngiKép
Salátaleves recept: 1-2 saláta, 2-3 fokhagymacikk, só bors, tojás, szalonna, liszt, ecet, tejföl
A leveleket összevágod, vagy téped, felforralsz 1 liter vizet ízlés szerinti ecetmennyiséggel -kb. 1 teáskanál- beleteszed a zúzott fokhagymát és salátát. Behabarod tojással és liszttel. A saláta csak 2-3 percig fõjön! Ha van kedved süthetsz rántottát és kockára vágva beleteheted, és tehetsz bele pirított szalonnát is. Végén még ecet és tejföl ízlés szerint. Nyáron hidegen is mennyei!

LeszterKép
Én is kíváncsi vagyok, hogy Zsuzsi kitart-e, ugye még van kb. 10 éveKép. Viszont tényleg fantasztikus szinten kommunikál minden állattal.
Megint kibújik belõlem a kétgyermekes tapasztalt anyuka: vigyázni kell az apróságokkal, mármint sok mindent eladnak a kismamának, amire tkp. semmi szükség. Pl. vízhõmérõ, megteszi az is, ha a könyöködet belemártod a vízbe. Én a babaollót sem tudtam használni soha, túl vastag valahogy az éle, nem fért be az ujjbegyük és a körmük közé. Nem érdemes hõmérõs cumit sem venni, mert a gyerekek többsége, ha egyáltalán cumizik, ragaszkodik az elsõ modellhez, amit a szájába tettek, és kiköpi a más formájú hõmérõset. Láttam már hõmérõs cumisüveget is! Viszont jó egy pelenkázótáska olyan résszel, amin pelenkázni is lehet, ha cumisüveget is használsz, akkor egy hõtárolós cumisüvegtartó.
Éjjel én is nagyon "terhes" vagyok, minden fordulásnál mázsás a medencém. És tényleg lesz még rosszabb is!Kép Az elõnye az, hogy reggel semmi heverészés, alig várom, hogy elhagyjam az ágyat.

Urszila
32+4
urszila

Beu,
gratula a fényképezõhözKép Aztán valami pocis képet felrakhatnál a profilodbe vagy a képtárba amit már ezzel csináltatok!Kép

Magdi,
ha akkor még nem késõ, akkor leírom az egyik akciónkat, ami a Tescokban lesz. Szóval a cégem Brother típusú varrógépeket forgalmaz, és április 22-tõl csinálunk egy akciót a Tescoban, az LS-2820G varrógépre, ami szerintem egy egész jó gép, és csak 29.900 Ft lesz. Szerintem nem drága, és minden alap dolgot tud. Ja, és ari lila-fehér színe van, ami illik a lányos mamidhozKépKép
Bocsi a reklámért, csak neked akartam jótKépKép

Ari,
na ahogy meg én próbálkoztam a kötésselKép
Az úgy volt, hogy anyukám megtanított kötni. Az elsõ alkotásnak egy pulcsit gondoltamKép Én naívKépKép aztán elkezdtem, na mondom egy sál is elég lesz, aztán annyira untam, hogy mondom a kedvenc plüssmajmomra kötök egy pulcsit, na a vége egy mellény lett a majomnak, és azóta sem gondoltam arra, hogy leülök, és kötökKépKépKépKép Azért azt hozzá kell tenni, hogy az a mallény is úgy nézett ki, hogy annyira ki voltak húzva a szemek, amennyire lehetett, hogy minél kevesebb sort kössek. Amúgy méretre kb 10*10 cm-s voltKépKép

Ildianyu,
Mondom én, hogy itt a legtöbbünk lányos kismamiKépKép

Leszter,
én is örülök, hogy kispapi így várja a manótKép azért, ha már nagyon babaruhavehetnéke van, nem fogom visszafogniKép
Ja, Ricsi kutyumnak már kutya bajaKépKépKép

Nektek csináltak vérvételkor összeférhetetlenségi vizsgálatot??

Pusz:

Manócs
22+2
manócska

Sziasztok!
Csak gyorsan beugrottam eldicsekedni,hogy Jazmin 2 het alatt felszedett fel kg.-ot! Kép
Kangi
Mar nagyon varom a sztorit! Gyere haza! Kép

Jo pocakosodast mindenkinek ebben a gyonyoru tavaszi idoben!
Norka es Jazmin
norkini

Sziasztok!

Biga vagyok, új a topicban. 11 hetes. Kb. 3 napja érzem, hogy hüvelygörcs, vagy hüvelyösszehúzódásos éles, egymásodperces fájdalom jelentkezik, napjában, -rossz esetben óránként többször- vagy a hüvelyfalamban, vagy a méhszájnál, vagy valahol ott lent, nem tudom pontosan. Tegnap a doktorom lefektetett, bár semmi rendelleneset nem talált, mégis azt mondta, jobb az óvatosság. Azóta -kb 20 órája- nem volt ez a furcsa érzés. egyéb panaszom nincs. Érdeklõdnék volt-e valakinek hasonló tapasztalata.

Biga
Névtelen

Halihó Kismamekok!

Orsoly, Danónak a 34. héten még csak 89 mm-es volt, szülés elõtt meg 98 mm-es, na ebbõl lett 37 centis körfogat... Szóval ezért mondtam dokibának, kissebitsünk, jó?KépKép A korong szerint igy is 2 héttel nagyobb a lyány feje a koránálKépKép

Leszter, ha vigasztal, Danónál késõbb lettem "terhes"Kép. Viszont éjjel alszom, igaz csak 5 órát, de akkor, mint egy darab fa, mozdulatlanúl... Mert ugye, ha megmozdúlnék, rögtön jöhetne a két óra plafonnézés... Ezért nem forgolódom az ágybanKép

Felesleges babacuccok... hõmérõs cumi és körömvágóolló tekintetében csatlakozom UrsziláhozKép. Nekünk a szopispárna is nagyon bejött, igaz én nem vettem, hanem varrtam, jó nagyotKép.

Elkezdtem összerakni a csomagot, miután tegnap 2 órán át 8 percenként keményedtemKépKép Momo, rögtön Te jutottál eszembeKép, viszont Magnézium tabletka helyett csokit ettem, hatása nem maradt elKép.

Manócska, akkor a kötés nem az erõsséged, sebajKép! Foltmunkákat szereted? Az végülis csak varrás... És nagyon édi babás anyagok vannakKép.

Angi, rajtaKép! Én Danó mellett csak esténként tudok kötni, tv-nézés közben (ilyenkor vagy vasalok, vagy kötök, kitalálod, hogy melyiket teszem szivesebben?KépKép)

Manócska, milyen összeférhetetlenségre gondolsz? Az ellenanyagszûrésre? Mert azt igen...

Beu, szóval megy össze a babód feje?KépKép Vagy csak téged akar megnyugtatniKépKép, hogy könnyû lesz a szülésKép!

Na megyek, pusszantás!
Zsófi
35+1
Csucsuka

Csucsuka,
Aha, asszem ellenanyag szûrésre gondolok, mert ma számon akarta kérni a védõnõ, de állítólag nekem nem volt. Meg állítólag hepatitisz vizsgálatom se volt. Ezt most nekem kéne kérni? vagy már megint tök hanyag volt a dokinõm??
Azt mondta a védõnõ, hogyha nincs hepatitisz vizsgálatról papirom, akkor amint megszületik a gyerek rögtön megvizsgálják, tehát vért vesznek tõle emiatt.
Na most hogy ez nekem miért nincs meg, azt ki tudja! Viszont, miután én tökre nem értek az orvostudomány rejtelmeihez, így nem tudom miért nekem kell szólni a dokinak, hogy ugyan már csináljanak ilyen szûrést. Vagy egy olyan dokinõtõl ez nem várható el, aki elveszti az AFP eredményem?KépKépKép Asszem lesz itt még problémaKép

A foltvarrást amúgy még nem próbáltam ki, de varrni szeretekKép épp most alkudok le egy tök szupi Brother varrógépet a fönökömnél, hogy ugye szülni megyek, meg volt az esküvõm, hogy meg tudjam venni olcsóbbanKép

Biga,
ne aggódj!Képbiztos minden ok!Kép
jó, hogy átjöttélKép
Ha megírod Leszternek az adataidat, akkor be is tesz majd a táblázatba!
Kép ez itt a reklám helye voltKép Leszter, ez a reklám palacsinta árfolyamban mérve 2 dbKép

Kangi, Franyó,
menjetek haza iziben, és írjatok szüléstörténetet!!!Kép

Pusz:

Manócska
22+2
manócska

Sziasztok!

Zsófi!
A kriplikommandó nekem is teccett, amikor írtam, de van egy-két poénos részlet azért, amit kihagytak.

Orsoly!
A nem teljesen kiforrott változatot meglelheted az Anyaság alatt, a szüléstörténetek címû topikban. Asszem az elsõ, bár a topikot nem én indítottam Kép

Momo!
Remélem azért törölközõt vittél a moziba, hogy akkor se légy zavarban, ha akkor reped a burok! Kép

Légzésfigyelõ: ha csak egyetlen gyermeket tervez a családi kupaktanács, vagy egyszerre nincs annyi pénzük, hogy megvegyék, akkor jobb bérelni. Csak olyan helyen, ahol oktatnak is, hogy hogyan lélegeztesd a babát, ha szükséges.
Szerintem a BabySense a legmegbízhatóbb, de vannak újak is, amiket nem ismerek. Az említett modellhez újonnan drágán, használtan pedig oktatás nélkül lehet hozzájutni hirdetések útján, vagy bababizományiban nagy szerencsével.

Ami azt illeti magamat Zsombi cipelése közben már terhesnek érzem. Az ágyban olyan érzések törnek rám, mint egy bálnára törnének, ha elbambult és a partra sodródott. Pedig még sok van hátra! Jajj!

Képzeljétek! Gombóc Zsombija tegnap elõttõl hajlandó Gombócból is tejet szopizni, nem csak üvegbõl!!!! KépKépKép
Nagyon örülök nekik! Kép

Snoopy
snoopy

Tündimami,
Írtam, hogy egyik éjszaka mensiszerû görcsös fájdalomra ébredtem. Nos akkor eléggé megijedtem, hogy még egy csomó minden hiányzik, mi lesz ha szülök. Szóval belehúztunk, ezért a nagy készülõdés. Egyébként rájöttünk, hogy butaság volt ennyire a végére hagyni a vásárlást. Inkább be kellett volna osztani (elõfordul hogy kétnaponta elköltünk 10-15 ezer Ft-ot).
Mik vannak már: Pelenkázós kiságyat és autósülést egyik kollégáméktól vettük meg. Bébihordó-autósülést barátoktól kaptunk kölcsön. Kaptunk használt rucikat (szinte mindent, még pólyát is), cumisüveget (3 kicsi, 1 nagy), orrszívót. Vettünk pelenkázó lapot, 10 textil pelust, kifogókat (1 pelusanyagút és 1 frottírt), 1 gyerekágynemût (paplan+párna), 2 huzatot hozzá, 2 takarót, 2 sztreccs frottír lepedõt, 1 cs eldobható pelenkát, nedves popsitörlõt, kiskádat, 3 frottír elõkét. Egyéb: bordûr, függöny.
Amik kell még: matrac (egyedi méretû), babakocsi, szennyestartó (babaruháknak), babahajkefe és még pár apróság, pelenkázótáska (vagy valami erre a célra), légzésfigyelõ (lehet hogy nem) ja és digitális fényképezõ. Az etetõszék szerintem még ráér. Cumiztatni nem akarjuk.
Hirtelen ezek jutottak az eszembe. Még az apaságit kell majd elintézni, azt a 37. hétre terveztem be. És nem ártana eldönteni, mi legyen a kiscsaj neve.
Ez a varrás nem nagy tudomány, csak arra kell figyelni, hogy egyenes legyen.

Angi,
Azért hiányolom a videó kimenetet, mert nélküle nem lehet tv-n megnézni a képeket. És hát a rokonságban nem igazán akad számítógép. Sõt, amin most dolgozom az is munkahelyi és szülés után lehet, hogy elviszikKép. Majd megpróbálom megbundázni a dolgot.
A salátából (levágtam a fonnyadtabb részeket) végül francia tavaszi sali lett, fini volt. Anyukám javasolta a salifõzeléket, de azt hiszem az nekem nem ízlene.
Azt hogy öreg a gép nem panaszként írtam, nagyon is jó egyszerûbb dolgok megvarrásáraKép.

Mariann,
Ma utazol, ha jól emlékszem. Jó utat! Visszamentél (szerdán?) 3D UH-ra?

Dé,
Engem érdekelne a Ladó-féle névtár a weben. Hogy/hol lehet az MTA javaslatát megszerezni?

Ari,
Még nem tudom hogy viseli majd a varrást a kiscsaj. Még mindig nem jutott rá idõm, tudod babanetKép meg munkaKép.

Ildianyu,
Pihizzél és megy a drukk is hogy ne nyíljon tovább.

Leszter,
Lásd amit Tündimaminak írtam.
2 plédet vettünk a Lehel u-i boltban. Az egyik kb. 75x95 cm, két anyagból, az egyik fele frottír. Ez 3190 ft volt. A másik kb. 90x110 cm (spanyol) igazi pléd, csak nem szöszöl és jó puha, 3490-ért.
Nekünk a kisággyal együtt van a pelenkázó, de azért lemértem. Külsõ méret: 60x74x85 (széles, mély, magas a peremmel). A pelenkázólap felét fel lehet nyitni (pl. ágynemû tárolásra alkalmas), elöl pedig polcos (30 cm mély).
Szerintem is már 2,5 kg körül lehet a babód.

Mik azok a babaápolási cuccok, amit nem ír fel az orvos receptre, tehát akár most is meg lehet venni?

Love,
Kispapa megnyugtatására kórházi csomagként összeszedheted, amit nem használsz (ilyenek pl: melltartóbetét, szopis melltartó, törölközõ, papucs, szopis hálóing, köntös... esetleg listát, hogy mi hiányzik még).

Urszila,
Köszi a salileves receptet. Egész jól hangzik. Majd legközelebb, már elfogyott a salátám.

Manócska,
Nekünk nem csináltak eddig összeférhetetlenségi vizsgálatot, vagy csak nem közölték velem.
A hepatitisz vizsgálat fontos, ha nincs meg az eredménye, akkor a babádat beoltják ellene (nem vagyok benne biztos, de úgy emlékszem kúra-szerû oltás). Szóval jobb megkímélni tõle a babát. Lehet, hogy nem a dokinõd volt hanyag, hanem elkeverték a papírodat (mintha ez lenne az amit a védõnõnek küldenek el, nem a dokidnak). Barátnõm így járt.

Biga,
Gratulálok a pocihoz, üdv közöttünk. Nekem nem volt hasonló, ebben nem tudok segíteni. Azért pihenj sokat, jobb az óvatosság. És egy kis drukk is megy.

Csucsuka,
Mibõl, hogyan varrtál szopispárnát?

Nemrég olvastam, hogy szülés elején jó a kálcium, mert fokozza a szervezet kitartását, segít az izommunkában és csökkenti a fájdalmat.

Hú, jó sok lett.

Maci_2
33+3
maci_2

Egy cikk a szuper nõkrõl, akik gyereket vállanak, ha valakit érdekel, most találtam:

[url=http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20030225szupernok.html" TARGET="_top]http://www.origo.hu/noilapozo/szuloknek/20030225szupernok.html[/url]

Mindenkinek jó hétvégét, drukk a finiseseknek, hétfõn leszek, pusz:

Manócs
22+2
Manócska

Sziasztok!

Köszönöm a kedves szavakat, nagyon jól esnek. Szokjuk egymást a manóval, és sokat fejlõdtünk már. Küzdünk nagyon a szopival is.

Még annyit akartam a multkor írni, hogy én aztán ittam a málnalevélteát ezerrel a végén, de valahogy nem segített. Szóval nem tudom, egyénenként változik. Kép

Eszti
Jó, hogy leírtad a tapasztalatokat. Milupa Aptamil kap, aminek szerintem nincs semmi íze. Remélem nem tartozik az édesek közé.

Urszula
Írigyellek a tejcsi miatt. Szerintem a bennem lévõ görcs is gátolja a tejcsit. Próbálok lazítani. Kép

puszi
myssnia+szilárd
myssnia
Budapest XI. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: