A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Kiscsillag!
:( :( :(

Gyuzso!
Tök jól nézel ki!!!!!

Barbi, Zsófi!
:( Hát ez nem igaz, hogy mindenki beszedett valamit. Én még mindig szarul, torokfájás, szédülés, fejfájás. Martin jól van, éjszaka ismét gáz volt, de reggelre újabb két fogacska törte át az ínyét. Össz-vissz lassan már 6 van :shock: :roll: No comment.

Heni!
Szegény Benid! Remélem nem lesz komoly!!!!!!

Memme!
Hát te is... Őrület!

Györgyi!
Bemondani fogsz vagy szerkesztgetsz? Jó,hogy itt vagytok.

Masni!
Itthagytátok a takarótokat!

Mindenkinek gyógyuást és a legjobbakat, de tényleg!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Valentina!
Én is küldtem képet a babavilágra, de az enyémet meg fel sem rakták. Szerintem megbundázott az egész, rá is hagytam...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!
Hát én tök véletlenűl lestem bele a Kútvölgyis topikba.Nem is ott szültem de,hoztam nektek hírecskét :D

Megszületett Szabó Balázs Gergő(Emanoék kicsifia)
Május 8.-án,császárral délelött 1/2 10h-körül
A kislegény 3350gr-al és 55cm-el büszkélkedhet.
Emano,hatalmas gratula itt is!!

mimi12

Ja képzeljétek: júniusban vizsgázom KRESZ-ből aztán megyek vezetni! Majd szólok, hol garázdálkodok :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Éljen, éljen, éljen! Isten hozott kislegény!!!!!

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
szegény Beni! jobbulást!

Gyuzso!
szép kis pocid van! Csinos vagy! :D

Cinicini!
Kata az első kerület Tigris utcába jár, bár mi Kelenföldön lakunk. Az a fura, hogy vagy a mi családunk ennyire szeles, vagy egyszerűen nem tudnak EGY GYEREKRE SEM vigyázni. Öcsém is ide járt (ő most 19 éves) és ki gondolná!!!! vele taxival rohantak a Jánosba mert úgy elesett. Már csak akkor szóltak nekünk, mikor lekezelték. Katánál úgy néz ki, hogy még ennyire sem akartak fáradni. :twisted: :twisted: :twisted: Mi összetörjük, anyuka meg legyen kedves kezeltetni a gyereket. Legalább pár napig egy gyerekkel kevesebb jön. - gondolják :twisted: Tuti, hogy legközelebb ha megyek akkor beolvasok nekik. Még egyszer történik vele valami, feljelentem őket a polgármesternél meg ahol még lehet.

Emano!
szívből gratulálok! sok boldogságot! :D végre azért van jó hír is! (de még milyen :D :D :D )

Steffi!
de jó! ügyes légy a KRESZ-en! :D
és mielőbbi jobbulást! :oops:
Gratula a fogakhoz! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Emano

SZuper!!!! Gratulálok!!!!!!!

Steffi

Hurrá lesz jogsid és jössz majd sétálni?? MEnt privi.

Heni

Lemaradtam! :oops: Mi baja Benének?? Remélem semmi komoly. Téynleg azokon a múltkori vizsgálatokon mi volt?? El is felejtettem aztán megkérdezni.

Kép
gyorgyi33

EMANÓ: HATALMAS GRATULA!!!!!!!!!!!!

(amúgy pedig ne legyél elkenődve amiatt, hogy császár volt. nem ez a lényeg, hanem az, hogy van egy tündéri babátok.)
néha olyan érzésem van, hogy a médiában most átestek a ló túloldalára. annyira a természetes szülést hangsúlyozzák, hogy lassan olyan érzést keltenek az emberben, hogy béna, ha császárral szül, vagy fájdalomcsillapítást kér.
szerintem ez sem jó. az rendben, hogy tájékoztassák az anyákat, hogy milyen lehetőségeik, és jogaik vannak, de kész, ennyi. utána hadd döntsön az anya, hogy mit akar. többek között kiválaszthassa, hogy melyik kórházba megy a kórházi feltételek alapján.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Én is gratulálok a legújabb anyukának!!!!

Veronikusz csak azért kérdem, mert mi meg gazdagrétre járunk bölcsibe (most szüneteltetjük). Nagyon jó a hely és a mi nénink (korban nem az) tüneményes. Már Máté is odajárt, imádjuk, csak kár hogy nagyon messze van innen. Addig volt jó, míg apjuk felétek dolgozott, sajnálom nagyon. Mi a tárnoki ovival szívtuk meg,így Máté most apjával lejár Dunaújvárosba.
A suli választástól már most félek, mert nagyon nem mindegy hol, milyen közösségbe és pedagógushoz kerül a gyerek.

Réka
Vendég

Sziasztok!

Tünde: Viktor a babavilágon versenyzik.

Györgyi: Nem Vikus lenne az első, de nem is szeretném ha az lenne mert tudnám hogy csalással lett az.

Van egy másik ilyen oldal is ahol a babák versenyeznek, de oda csak emelt dijas számon keresztül lehet szavazni.
www.babamamatudakozo.hu

ott is fent van a Viktor és rajta kivűl annyi helyes babák.
Ha van kedvetek akkor nézetek fel az oldalra.

Puszi mindenkinek
Valentina

valentina

Györgyi:
Beni bárányhimlős. Elkapta Szanditól. Ő épp meggyógyult és pont rá 2 hétre, kijöttek a pöttyök is Benin. Eddig szerencsére nem vészes, sem pöttyben, sem hangulatban - remélem így is marad.

A múltkori vérvétel eredménye oké. s azóta szerencsére teljesen elmúlt ez a hurutos köhögés. Kopp-kopp.....

Kimozdulásra pedig azt tudom Neked és minden első babásnak írni, hogy kb. a 7. hónaig majdhogynem zökkenőmentes, de aztán..... Beni is egyre jobban anyás, most már nyújtózkodik felém és ma a dokibácsinak is nyüszögött és folyamatsoan engem "kért" segítségül. És olyan emberekkel is észreveszem ezt, akikkel eddig simán elvolt, most meg ha kikerülök a látótávolságából, máris anyahiánya van. Pedig szerettünk volna egy Visegrádi hétvégét kettesben. Na, azért még nem mondok le róla teljesen, de biztos jobban megviseli, mint 4 hónapos korában. Szóval Györgyi és többiek, hajrá kimozdulás - amíg lehet!!!! Addig a nagyik kényeztetnek!

Heni

Kép

Kép
cancan

Valentina ezek a versenyek tényleg csak aról szólnak ki hány embert tud mozgósítani. Rengeteg olyan topikot láttam már, hogy anyukák kérik, hogy szavazzanak az ő gyerekükre.
Én még képet sem raktam soha sehova föl a gyerekeimről. Nekem ők a legszebbek és kész, letojom más mit gondolna.
Kivétel az iwiw, ahol ott vannak, de azt meg tényleg csak az ismerőseim látják.

Réka
Vendég

Bölcsi-ovi!

Nálunk a kerületen belül is óriási különségek vannak. A szomszédaim most szenvednek a beíratással, és lassan nekem is el kell kezdenem mindenféle várólistára feliratkozni. Döbbenet, egy 20 hónapos gyerkővel, hogy majd mehessen OVIba. Egyúttal lehet, hogy suliba, gimibe és egyetemreis beiratom :D

mtunde

Hallottam olyat, hogy a várandós anyukák mentek kiskönyvvel beíratni a még meg sem született gyereketa bölcsibe, hogy 2 évesen felvegyék őket tutira mert anyukáknak vissza kell mennie dolgozni ( a gyesből sokan nem tudnak megélni).
Vendég

Sziasztok Lányok!

Szörnyű ez a babanet...máskor is vol ilyen, hogy napokig nem lehetett rámenni?????

Remélem mindenki átvészeli a nehezebb napokat, amiket visszaolvastam...

Tegnap voltunk ctg-n meg laboron, de semmit nem mutatott a kiskrapek...bár még van időnk, tudom...

Esetleg mi is felkerűlhetünk a táblázatba???? Még erre a kis időre :-)

Szép napot mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Cukipofa!

Kérek lakhelyet, kiírás dátumát, orvost, szülésznőt, és nagylány születési dátumát :) (orvossal, szülésznővel azt is)
Ja és neked születési évedet.

mtunde

Elnézést! csak pontosítanék valamit mielőtt valaki félre értene! A bölcsi balesetnél örültem, hogy ha már így történt akkor én lehettem vele az orvoshoz és nem egy vadidegen gondozónő. Meg is őrültem volna ha nem lehetek vele. Én csak a hozzáállásukat kirtizáltam. Mivel tudják, hogy nincs segítségünk egy olyan gesztust jó néven vettem volna (mégha ezek után tudhatták, hogy el se fogadom) hogy felajánlják, hogy addig vigyáznak Szofira, hogy mi nyugiban mehessünk orvoshoz. Többet nem akarom ragozni. Gondolom mindenki érti és megérti! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

orvosnál (bocs a hibákért)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Már hónapok óta olvasgatlak titeket, ha nem bánjátok csatlakoznék.
Márc. 25.én pont a 36. szülinapomon született meg kisfiam Balázs Álmos. Császáros lett , elötte 20 órát vajúdtam...de abszolút nem bánom, hogy ez lett a vége 58 cm, és 3850 gr volt akkor. /Magzati téraránytalanság került a zárójelentésbe./
Mára 62 cm, és 5500 gr. Nő mint a gomba.
Sajnos nem nagyon van tejecském, tápot kap főleg, és egy alkalommal lefejt tejet.
Emlékszem rátok, olyan jó volt a fotóitokat nézegetni a ctg-n. :-))))
Megpróbálok fotót is feltenni ide, még rá kell jönnöm a technikára.
Sziasztok :Viki
hervik

Viki!
Üdv közöttünk. Márbe is írtalak a táblázatba, még várok néhány adatot másoktól, aztán meg is nézheted magatokat :)

Cukipofa, a nevek már nálad is bekerültek a táblába.

Még valaki???

mtunde

Emanoéknak nagy gratula!!!!

Kriszta,
Te most viccelsz???? Réka és a 9 kiló???? 1 éves korára a bűvös 8 kg-ot céloztuk meg :lol: , de 3 héttel ezelőtt átesett egy hasmenéses víruson, múlt héten pedig vírusos torokgyulladása volt. SZóval még kétséges a 8 kiló is! :cry: AMúgy nagyon jó az evőkéje, de valahogy nem fér a zabszem a popsijába. 5 percig nem tud ülni, neki állandóan mehetnéke van. A sétálás is már babakocsi nélkül megy, mert kb. az utca végén elkezd üvölteni és kikell venni. :evil: Ti hogy álltok a kilókkal????

Steffi,
Van egy nagyon jó KRESZ CD-ém, azon vannak vizsga feladatok is! AZ egyik barinőm most vizsgázott belőle és ezen készült fel, persze 0 hiba pontja lett!! :lol: Ugyanaz mint a könyv, csak CD-re van felírva és szerintem sokkal könnyebb róla tanulni. Ha kell csak szólj!!!!!!!!!!

Hervik
Üdv itt a csapatban!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Cukorpofa van már rajta :-) Mi még nem :-)

Budapest
Első gyermek: Bencs Orsolya Viktória 2005.01.18
Dr. Gozár Tamás István/Szülésznő (valamilyen Kata).

Második gyermek: Bencs Dániel (elvileg) 2007.05.29
Dr. Gozár Tamás István/ nincs választott szülésznő

Én meg 1982ben születtem...

A szülésznő fiatal,kedves és csinos volt...azt tudom, hogy Katának hívják és tegnap ő volt ctg-n :-)

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!

Ami lemaradt: Dokim, Vida Gábor...de szülést Tóth Sándor vezette le. /Vida dokinak családi elfoglaltsága volt, Gábor nap.....abszolút megértem...nem éreztem cserbenhagyásnak!!!!! /
Szülésznőm, Király Kata.....csúcsjelenség !!!!!!

A nehéz nap ellenére, fantasztikus élményként maradt meg bennem Bazsi születése.
hervik

Hervik, Cukipofa, Cukorpofa!
üdv a csapatban. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vica!
Kérem szépen!!!!! Küldjek CD-t vagy hogy legyen???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Cukipofa! Igen, tudom, vagy Cukorfalatunk, de már a te nevedet is előre beírtam...
Kerületet-lakhelyet adjatok még meg lányok!

mtunde

Halihó!

Emano, GRATULA!!! Végre hármasban!!!
Köszönjük a híreket Miminek!!

cancan,
Beninek jobbulást!! Végülis Anya számított rá, hogy ez lesz a vége! Inkább most essen át rajta pikk-pakk! :) Tök jó, hogy úgy tűnik, nem viseli meg! vagány kölök!!

Üdv a legújabbaknak!!
hervik, kata szülésznőd fekete hajú, vékony? lehet, hogy ő csinálta a ctg-t, csak nem volt névtáblája..

Steffi,
Nimi szeme jól szuperál? Max a 6 fog miatt nyitja kicsit lassabban reggelente.. :)
Hihetetlen belendült a fogkibújásba a Kismanó!!

Várnai Gabi száma valakinek megvan?? Vagy egy másik szülésznőé, akit meg lehetne fogadni??
Köszi Nektek az infót előre is!

KépKép
Kép
gyuzso

Heni

Jobbulást Beninek! :(

Viki

Szia! Üdv neked itt nálunk! :lol: Juj én is Vidás. TE szegény! Sajnállak, hogy nem sikerült nála szülni! MAjd legközelebb! :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Ja ma így aludt a nyuszival! Olyan édes, fel kellett hogy rakjam! :lol: :lol:

Kép alcsi

Kép
gyorgyi33

Ja, 13. kerület.

Egyébként esetleg tudja valaki a szülésznőm nevét????
Mint már írtam csinos, fiatal és Kata a keresztneve...és Vida doktor mindíg "körberajongja" :oops:

Kép

Kép
cukipofa

Cukipofa!
Király Kata!

mtunde

Steffi,
Jövő héten visszakérem a barinőmtől a CD-t, átírom egy másikra és elküldöm. Mikor lesz a vizsgád???? Hol csinálod???

Györgyi,
Nagyon aranyos Jázmin!

vica10

Vica

Köszi!!! Téynleg én nem is tudom Réka jár már? Azéret kérdem, mert egyrészt elfelejtettem, :oops: másrészt most voltunk egy barátunknál, ahol 13 hónapos a kislány és nem jár. Izgulnak a szülei. Ráadásul csak 8 kg, emiatt is, és olyan picike. Most kezdtek 74-es ruhát hordani, mint Jázmin. Ti hogy álltok? Mert korban Rékához van legközelebb. Mármint a barátaink kislánya. :lol:

Kép
gyorgyi33

Vica!
Mi 10,5 kg. (De kaja után mérem este :D ) Úgy látszik ilyen fajták. Panna is jön-megy, be nem áll a szája, mindenféléket kitalál. Csak enni nem eszik.
Most volt itt anyós, vigyázott rá. Megállapította, hogy ronda a torka. Nekem is meg kellett néznem. De én nem láttam semmit. Eddig legalább piros volt. Most anyós közölte, hogy tök tüszős a mandulája, és nem hat az antibiotikum. Én meg ideges vagyok, mert nem látok tüszőket, meg különben is, ha tegnapelőtt alig volt, ma miért lenne több. Viszont most nem szóltam semmit, mindent ráhagytam. Délután már úgyis ellentmondtam neki. Mert közölte, hogy Panna milyen nyavalyás mostanában. Én meg mondtam, hogy szerintem nem az. (Hát az én gyerekemre ne mondjon senki ilyet.)
Biztos megint meg fog jönni, aztán rajtam van a hormonzavar :D , azért fújok fel megint mindent. A férjemnek nem akarok panaszkodni, mégis az anyukája. Ciki.

JA: bölcsi. Az egyik barátnőm most akar visszajönni dolgozni. (És visszavennék!!!) Csepeli. Azt mondták neki tavaly, hogy nincs várólista, most meg azt mondják, lehet, hogy nem lesz hely. Merthogy szociális helyzettől függ, meg szociális indok kell hozzá.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
Bocsánat az elmaradásért de net problémáim voltak!

Vali!
Én herbáriában vettem a málnalavél teát patikában én sem találtam!

Gyuzsó!
Nagyon szépek vagytok!

Emano!
Ezer millió puszi neked és a kisúrfinak, remélem jól vagytok!

Veronikusz!
Nektek jobbulást kívánunk!

Kiscsillag miatt nem tudok megszólalni, el sem tudom képzelni hogy mit érezhetsz nagyon sajnálom :(

Györgyi!
Jázmin egy tündér!

Tünde!
Immáron választottam szülésznőt Záher Erika lesz aki segít nekünk azokban a gyönyörű órákban, ha van kedved kérlek írd be a táblázatba :D

Snowhite!
Én most beszéltem ezen a héten a szülésznővel, és így pont jó szerintem!

Stefi!
Sok szerencsét a kresszhez bár tudom még kicsit messze van.

Nekünk mostanába egyre több a jóslófájás, szedjük a homeóbogyóinkat meg isszuk a málnalevél teát...
Holnap megyek ctg-re Záher Erikához nagyon kedves, remélem most Emma kicsit aktivizálja magát mert eddig nem igazán akart felkelni, bár igaza van elég korán mentünk...
Kezdek igencsak izgulni a szülés miatt bár tudom még van időnk csak olyan közelinek érzem az egészet...
Kinek volt közülletek jóslófájása és mennyivel szülés előtt jelentkezett?
MIndenkinek nagyon jó éjszakát kívánok!

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!

Egy kis segitséget szeretnék Töletek kérni!

Az uj rendszer szerint kik tartoznak a Kulvölgyihez?

Masik kérdés: Ugy tudom volt arrol szo, hogy összevonjak a Szent Janos a Kutvölgyivel. Mit tudtok erröl?

Köszi szépen!

Sara

Sára

Kép

Kép
saara

El is felejtettem:

Emanonak ezermillió gratula, és nagyon sok boldogságot kívánok nekik!

ÉS: Üdv az újaknak!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Szia Mindenkinek!

Gyuzsó!
Igen, tuti te is a Király Katára gondolsz!
Fantasztikus ember!

Györgyi33!
Igen, én is sajnálom, hogy nem a Vida doki volt velünk, de Tóth doki is remek módon vezette le Bazsi születését. A császárhoz még Mészáros Gábort hivták be. Sajnos az aneszteziológus hölgy nevére nem emlékszem, de rengeteget segitett ...és egy pillanatig nem volt bennem félsz.
Na, majd legközelebb teljes lesz a csapat.
Azt hiszem, ma amikor a 6 hetes kontrollon voltam, pont te hivtad telefonon. Na, akkor döntöttem el, hogy már végre tényleg csatlakoznék hozzátok.
Viki
hervik

Kép
hervik

Sziasztok Lányok!

Kiscsillag!
:cry: :cry: :cry: :cry:

Heni,
Jajj, szegény Beni :cry: , remélem Ő is jól fogja viselni mint Szandi!

Egyetértek! Én sem ismerem Kiscsillagot, de nagyon, nagyon drukkoltam Nekik, és mikor ezt olvastam szóhoz sem jutottam úgy sajnálom.
Mások meg potyogtatják a gyerekeket és kicsapják az utcára, igazságtalan a sors!!! :cry:

Ne is mond a pihit! :cry:
Mi úgy volt hogy jövő hét végén megyünk 5-ben kimozdulni, jön a két nagyi is vigyázni Larára, hogy mi is tudjunk kettesben lenni egy picit, és így egyik nagyi se legyen egyedül az idegenben, de már hétvégén az egyik majdnem lemondta most meg Anyukám nincs jól, pedig 2 hete kórházban volt a gyomrával de most még rosszabb! És olyan makacs, de legalább holnap hívja a dokiját arra rábeszéltem! Bár négy napig vizsgálat és csak rosszabb lett, így valahol megértem hogy nem akar orvoshoz menni! de hát ha nincs jól! :cry:
Olyan szomorú vagyok! :cry:

Hajrá Visegrád! És ott hova??

Vica,
És vettetek már valamit? Mit vesztek?Lesz zsúr?
De ügyes vagy, hogy Te masszíroztad Rékát.
Igen, mondta a tornász is, hogy ez gyakori, de valaki nem is törődik vele!
De hát gerincferdülést meg ilyeneket okozhat.
Holnap lesz az első masszázs, hát kíváncsi vagyok!

Igen, igen locsoljuk! Imádja a vizet!!!

Kirszta,
Szegény Panna,
És hogy van? Jobban már?
Biztos csak azért mondta Anyós mert Ő is izgul Pannáért, különben meg imádja, mindig róla mesél! :wink:
És igenis csak gyere és mond ha valami bánt!

Steffi,
Remélem ma éjszakád már jobb lesz!!! És az egész család szépen gyógyulgat!!!

Masni,
Végül Esprit kengurut vettünk, megnéztük mindet, mit tud, és ez szimpi volt! Majd meglátjuk!
Ez volt az első gyerek nélküli estétek??? Tessék gyakorolni! Fontos a kettesben töltött este is!

Lara most alszik, azért tudok írni! Amúgy egyre többet magyaráz nagyon édes, és ha kifogy a ciciből a tejci akkor meg rácsap! :lol:

Hát 74 ruhát még nem hord de a 68 pont passzentos, ezért vettünk a nyári rucikból 74-t és most akarok még bodyt és az is 74-t!

Veronikusz,
Hogy vagy?milyen volt a mütét? és akkor most vége? már csak kontrollra kell menni? és mikor?
És Kata hogy van? Szegénykém! Megértem hogy nem akar bölcsibe menni :cry: , és akkor most mi lesz? Keresel másik bölcsit? Ez annyira borzasztó és szívszorító, ahogy leírtad, hogy ott ült szegény Picike egyedül! :cry: :cry:
Igen, értjük, hogy jól esett volna! És meg is értem!!!

Aranyos vagy! Remélem hogy minden rendben lesz.

Most nagyon rossz kedvem van, és úgy örülök, hogy jöhetek ide hozzátok!

Barbi,
Jajj, Remélem hamarosan jobban lesz Dani!!! Hogy volt ma? És hogy viseli szegénykém a betegséget???

Zsófi,
Hogy van Léna? Mit mondott a doki??
Aranyos lehet Léna „a mászókáin”

Gyuzsó,
Nagyon csini kismami vagy!!

Memme,
Jajj, remélem hamar meggyógyulsz!!!

Györgyi,
Örülök, hogy jól telt a pihi!!!

Ez a kép tényleg nagyon édes! És jól tetted hogy felraktad fel is vidított, mert eszembe is jutott hogy van egy gyönyörű kislányunk nekünk is, aki szintén így szorítja a nyusziját, csak háton fekve!

Emano!!!
Nagyon nagyon sok boldogságot és egészséget!
Sok sok puszi és várjuk a beszámolót és a képeket!

Mimi
Köszönjük a tájékoztatást!

Szia Viki,
Légy üdvözölve!!

Eni,Gabbó, Merci?
most müködik a babanet, írjatok!!!!

Mindenkinek nyugodt éjszakát!!!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Sziasztok!
Tegnap elfelejtettem:
Emano!
Nagyon gratulálok a kisfiadhoz!!!!

Györgyi!
Jázmin meg egy tündér!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi!
Jázmin tényleg nagyon édes a képen! :D

Ancsa!
Jaj! szegény mamád. Ez borzasztó. Mielőbbi teljes jobbulást!
Kata kicsit jobban van, bár még mindig kap Panadolt ha kér ill. éjszakára. Talán hétfőn már elviszem bölcsibe. Másikba nem tudom átvinni, mert ez nem úgy megy hogy akkor viszem máshova, hisz hoszú várólisták vannak mindenhol. Itt is csak fizetősre vették fel. :-( Azért finoman be fogok szólni, hogy szedjék már össze magukat. Nem bírom megállni, hogy ne tegyem. :evil:
A műtét szar volt, de az a legrosszabb, hogy nem csináltak meg mindent, így legközelebb (2 hét múlva) lesz még egy műtét. :oops: Már nagyon utálom hogy eddig húzodik a dolog. Azért lehet hogy túl sok lett volna ha mindent elintéznek egyszerre. Utána alíg tudtam hazavinni a csajokat és még fürdetni is egyedül kellett. Viszont azóta jól vagyok, csak egy kicsit még érzékeny. 8)

szép napot mindenkinek! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gyuzso,
nagyon csini vagy!!!

Steffi,
lebuktatsz minket? :-)))
észrevettem én is a takarót, nembaj, majd legközelebb! Hihetetlen Martin, már 6 fog! A gyógytornász nem akarta elhinni, hogy már feláll!
Éjszaka hogy telt?

Emano,
Éljen, éljen, ezer pusza a babának és a mamának!!!!

Györgyi,
micsoda jó kis hozzászólásaid vannak, találóak :-) :-) :-)

Jelentem, nálunk is beindult az éjszakai mocorgás, Máté éjjel 3-4 között magyarázott az ágyában, egyszer sírdogált és bementünk hozzá, a karja szokás szerint kívül az ágyrácson :-) Másodszorra mikor bementünk megfordult, fejvédő az arcán (mert hosszabb, mint az ágy kerülete) és nem tudott elaludni :-) Aztán mikor harmadszor mentem és már csend volt, pontosan keresztbe az ágyon, két kislábikó kilóg az ágyrácson :-)

pusza lányok, du jövök, mentem dolgozni!

Üdv az újaknak!!!!

Masni
masni

Jó reggelt!

Györgyi,
Réka már 10 hónapos kora óta jár, most már inkább azt mondom, hogy szalad. Ha vmi rosszat csinál és rászólok, akkor elkezd előlem szaladni. azt nem tudom megmondani, hogy hány cm, de a 74-es ruhák már kicsik. Hát súly miatt én is elvagyok keseredve, de azt mondta a védőnő, hogy ennyi mozgás mellett ne is akarjam, hogy 9 kg legyen a gyerek. AMúgy vannak olyan gyerekek, akik kicsit lustábbak, lehet hogy az ismerőseid kislánya is ebbe a körbe tartozik. Ja és azt mondják, hogy aki előbb mászik, az nehezebben fog megtanulni járni, mert állva nem érzi magát biztonságba. Réka pedig előbb járt, mint mászot volna! :?

Kriszta,
Rékának is vírusos torokgyulladása van/volt. :cry: Nem hiszem hogy "nyavalyás" lenne Panni, csak hát mint mindenkit a betegség nyűgössé tesz. Úgyhogy nem csodálom, hogy felhúztad magad. És azért valljuk be, hogy betegség alatt nem esznek a gyerekek. Amúgy a Te lányod is hiperaktív :wink: , és ha megnézzük a kismama képedet akkor láthatjuk, hogy Te sem vagy egy vastag ember. :lol: :lol:

Ancsa,
Még mindig nem vettünk semmit Rékának :? , de majd ma este! Sokat dolgozik a férjem és későn ér haza. :cry:

vica10

Sziasztok,

felmerült az ovi kérdése itt a fórumon és ehhez kapcsolódna az én kérdésem is (bár nekünk ez még nem aktuális). most hallottam más anyukáktól, hogy itt nálunk az ovik 90%-ában vegyes csoportok vannak, azaz nincs kis-, középső-, meg nagy csoport, hanem 3-6 éves korig a gyerekek együtt vannak. teljesen ledöbbentem ettől, sosem gondoltam volna. nem értem miért jó ez, mert így nem tudnak korcsoport szerint foglalkozni velük, sulira felkészíteni őket, sétálni sem mennek a nagyokkal, mert a kicsik miatt nem lehet stb.
állítólag így a nagyobbak toleránsabbak leszek a kicsikkel, de szülői tapasztalatok szerint a nagyok inkább elverik a kicsiket, mint probléma megoldás.
szóval felétek is így van ez?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Jó reggelt!

Hervik

Tényleg én hívtam tegnap. :lol: :lol: Nem találták a citológiámat ugye?

Borsa

Nekem nem voltak jóslóim. Nem tudok ebben nagyon tanácsot adni, de egy barátnőmnek, már a 36. héttől nagyon komoly jóslók voltak. De ez tényleg változó, kinek így, kinek úgy. :roll:

Veronikusz

Hát elhiszem hogy kivagytok!!!

MAsni

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A mocorgás iszonyat. Viszont mi megoldottuk. Azt csinálom, amit egyébként Barbi írt. Látszik a képen is. Körbe van párnázva és kb. annyi helye van amit látsz. Elég szörnyűnek tűnhet, de egyszerűen amint kiveszem a párnákat, nem alszik, felébred, stb. Össze-vissza forog. Mindjuk így is négykézláb van egy ideig, mert ahoz nem kell hely, de legalább a pociján marad. Próbáljátok ki. :roll:

Vica

Akkor megnyugtatom. :lol: :lol:

Saara

Szia, üdv itt köztünk. Sajnos én nem tudok semmit a kórházról, de szerintem semmi sem biztos még mindig. Hétről hétre változik. :roll:

Kép
gyorgyi33

Vica: Ne aggódj a súlyon, az én lányom is alig volt 9 kg ( vagy tán 8 ?) amikor 1 éves volt. 5-6 hónapos koráig tiszta hurka volt, utána meg mint egy kis etiop. Kislány - inkább ilyen legyen, mint kis dagi. Az maradjon csak meg a fiúknak. Beni most 8100 gr az itthoni mérlegünk szerint és ma 8 hónapos. Szandi pedig 5 éves múlt és nincs 15 kg. Na????

Manóka:
nehéz kérdés. Szerencsére nálunk külön vannak. Mindkettőnek megvan az előnye és a hátránya, szerintem nagyrészt az ovónőkön múlik, mit hoznak ki belőle. Szandi iszonyú nehezen szokott be az oviba, az egész kiscsoportos évet reggelente végigbőgte/cirkuszolta, az elején énis bőgtem, aztán megszoktam. Most januártól ( középsős) alszik ott nagy ritkán, de azt is utálja.

Hervik:
üdv. a csapatban :lol:
Memme: mielőbbi javulást, huh Te szegény.....

Én úgy volt, hogy ma pocakos barátnőzöm a Mammutban, erre kaptam tegnap az sms-t, hogy megszült a barátnőm. :lol: Benusom tiszta pötty :cry: , de érdekes, hogy nem olyan, mint Szandi volt. És főleg a kis arca-fejecskéje és a fütyije-popsija. A kis testén csak elvétve van. Olyan kis bágyadtak a szemei, de azért viszonylag jól van. Ebben a szép időben ülhetek bent vele a lakásban.....
Györgyi: Jázmin tündéri!
Rakok fel nektek képeket..... Kép
Kép
Kép
Kép Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Megint csak kutyafuttába'...

EMANO, puszi, sok sok tejcit kívánunk!

Minden újnak üdvözlet!

Veronikusz,
legyenek mostmár jobb napjaitok.

És mindenkinek, ahol gond van.

Én mostmár tyúklépésben tudok közlekedni, de egyébként semmit.

Manóka,

az, ha a gyerekek bántják egymást, nem a korkülönbségtől van. Vagy agresszívek és otthonról hozták (és akkor a saját korcsoportjukat is bántják), vagy az ovónők nincsenek a helyzet magaslatán. A gyerekek érettsége nem az éveik számától függ, már az óvodában sem. Csak ez a poroszos rendszer túl megszokott kis hazánkban. Szerintem legalábbis nem probléma. Hiszen a testvérek, rokon gyerekek sem bántják egymást csak azért, mert egyik nagyobb mint a másik. És nem csupán azért mert vérségi kötelék van.

Szép napot mindenkinek! :) :) :)

Ja,
Tünde, nem láttam a táblázatot, végülis és most itt-is ott is volnék.

Kép

Kép

Kép
memme

SZiasztok!

Csoda, hogy feltudok jönni....

JAj, Kiscsillag! Nagyon sajnálom, de ilyenkor úgysincs semmi vigasztaló szó.... :( :(

Gyuzso!
Nagyon csini kismama vagy....nagyon szép a pocid! :D :D

Emano!!!!hurrá, végre!!!! :D :D nagyon nagyon gratulálok!!!végre kezedben tarthatod babucidat!! köszönjük a híreket Mimi12.

Györgyi!
de cuki Jázmin, milyen kis hurkás nyaka van! :D És milyen "karkötői" vannak, :D zabálnivaló....
mint minden gyerek.. :D :D

Saara! az új rendszer szerint sem lehet tudni ki tartozik a kútvölgyibe, nem területi... vagy valami ilyesmi. Szerintem bárki mehet oda...Semmilyen összevonás nem lehetséges!Mert a SOTEé a kútvölgyi,semmi köze a Jánosnak hozzá.

Viki! Üdv a csapatban. Akkor te dr.Tóth Ferencnél szültél? (nem Sándor) Nagyon jó orvos!!! :D :D Meg a KAti is jó szülésznő!
Én velük szültem :D :D most is így tervezem!
Vendég

Hahó!

Borsa, nekem is vannak jósló fájásaim, most már minden este elég rendesen. Napközben semmi, este viszont néha már fájdalmas is. Készül a szervezetünk, egyre izgalmasabb a történet. :-)
Nagyfiammal nem volt egyáltalán fájásom előtte, vele észre sem vettem, hogy teljesen kitágultam 1-2 hét alatt. Most valahogy minden teljesen másként alakul.

Manóka, bár mi vidéki óviba járunk, de tavaly nálunk is bevezették a vegyes csoportokat, ami 1 évig működött, majd csődött mondott, mert nem tudták minden korosztálynak a megfelelő szintet nyújtani. Az elképzelés jól hangzik, viszont az iskolára felkészítés sztem eléggé nehézkes, ha az egyik gyerek már remekül tanulja a verset pl. és használja a számokat, a másikat meg inkább beszélni kellene megtanítani, nem számolni.

Köszi a Herbáriás tanácsot!

Hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: