A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Igen jó ár, de hát semmi dizájn nincs benne :? Amiket a boltban lát az ember (2x ennyiért)olyan kis formásak, kis díszités is van rajtuk..Ez meg sima egyszerű, semmi faxni, de azt mondta az uram majd rakunk rá vmi dekort. Nem tom mire gondolt :? Mondjuk jó kis , színes fogantyúkat vettünk rá.

Bori
Sztem 1 hét múltán tudni fogjuk könyökkel a 37 fokot :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok, én is veszek vízhőmérőt. szerintem én sem tunnám, hogy mennyi a 37.

Kép
zsuzsi**

Vajon mi lehet Rózsával? Bori, én is kiadhatom a körözést? Mert akkor Babára is kiadom...

Kép
zsuzsi**

Na, jó éjszakát mindenkinek...

pussz

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! Körözést bárki kiadhat, én lusti vagyok...

Szivvi, persze, 1 hét után. Na de addig? Megfőzőm azt a kis csemetét... 800 ft-t megér, hogy ne bénázzak ezen is. De abszolút feleslegesnek tartom az első hét után.
Vendég

költekezésről csak annyit, hogy én asszem a babakocsira költöttem a keret nagyját... :lol: :lol:
amúgy másra nagyon nem is tudnám, szoba nincs, kiságy nem lesz, mert nincs helye (kölcsön bölcső lesz), pelenkázó szintén nem, szekrény meg pláne... :?
viszont egy jó kis utazóágyba még beinvesztálunk(sokat jövünk-megyünk, plusz a nappaliba jó lesz pótágynak). nagyon jókat láttam az ebayen, kb fele annyiért mint itthon... :wink:

ma voltam terheléses cukron... brrrrrrrrrrrrr :evil: :evil: :evil: :evil:
remélem ezt csak egyszer kell... én tutti meg nem iszom még1x!

KépKépKép
mütyürke

bori: nem is gondoltam hogy a mózes 4kg... bár ha belegondolok :lol:
a venezziának nem nagyon picik a kerekei? ráadásul műanyag...
azzal csak az a baj, hogy ha nem tükör sima az aszfalt, akkor egy kisebb hibán, gyűrődésen tök nehéz keresztül tolni.. :?

KépKépKép
mütyürke

az első héten ne is fürdesd és akkor átvészeled az első hetet.. :lol: :lol: :lol:
németországban a barátnőméknél nem is ajánlják a sűrű fürdetést, max heti1x :roll: és azt sem krémekkel, hanem pár csepp oliva olajjal... :o :)

KépKépKép
mütyürke

Bori: hasonló a helyzet forróvíz frontot (sajna most nem élvezkedhetek) tehát maradt a hőmérő, kis kacsás úszik a vizen... :roll:
Csak semmi idegeskedés! Bár én is annyira ki tudok akadni, hogy a végén nem kapok levegőt. :oops:

Szivvi: az nagyon jó ár, nekünk szekrény nélkül lett volna ennyi. :oops:

Emi: nagyon szép a babaszoba, gratula.

Kifőzés/fertőtlenítés: én is szoptatni szeretnék inkább, mint tápszerezni, és éljenek a bacik, de 2 macskával és 1 kutyával inkább fertőtlenítek, szegény gyereket úgyis végig fogják szagolgatni, meg nyalogatják majd, legalább közösen ne cumizzanak. :wink:

Jó éjt csajok!

Andrea
Kép
kindernay

sziasztok

rovid bejelentkezes :) voltam ma genetikai ultrahangon a nagylanyom kisereteben :) kb. ket orat vartunk amig bejutottunk, a nozet vegig beszelt, mikor bekerultunk akkor is vegig dumalt mindenrol. A dotorno meg is jegyezte: Szegeny apuka, tud meg beszelni? Meg most lesz csak a nemulass (most mar biztos, hogy a teso is lany lesz (:D)). Most kb. masfel oraja beszel (reppel?) a nagyszuleivel.... en nem tudok ennyit beszelni :)
Nagyon szepek a babaszobak...nekunk meg nincs, talan juniusban, ha elkeszul a haz. Radobbentem, hogy semmink nincs mar meg, a "csoppseg" tonkretette a kisagyat, a pelenkazot kiraktuk, a ruhait baratoknak adtuk...kesz anyagi csood, a felujitasrol ne is beszeljunk :(
A beforditassal kapcsolatban en a lepcsozesrol es lampazasrol hallottam, mint modszerekrol, azert nem probalnam ki...
Bori -tiszta jo hogy atadjak neked a helyet, nekem nagy hassal es uvolto 4 evessel sem szoktak, multkor pont karambolozott a busz es szerencsere sikerult karambol elott egy megalloval leulnunk, addig alltunk. Nem szoktam erelyes lenni, de ezek utan elhataroztam, hogy az leszek.....
Homero- szerintem a biztonsag kedveert nem art ha van, azt nem art tenyleg kitapasztalni, hogy a bebi mit szeret, a lanyom a (szerintem) hideg vizet kedveli.
Na kiehezett a nozet a nagy dumaban :) udv M

mandarka

Én még mindig a gép környékén...

De jó, hogy bejelentkeztél Mandarka! Cserfes csajszik, Apa biztos örül, amikor csacsog a lánycsapat ;)

Andi! Állatokkal a házban tuti forralnám állandóan, tűlük azért tartok, ilyen értelemben. És akkor meg lehet, egyszerűbb a fertőtlenatő gépezet.

Mütyür! Micsoda praktika. Mmmm, még megfontolom. Tul.képpen én sem rajongok az állandó áztatásért, főleg, hogy a popsiját vsz naponta többször is megmosom, másholl meg még nem piszkolódik. A patikai fürdetőkrém is csak napraforgó olaj krémesítve, nem?
Vendég

Helló!

Sikerült elolvasnom amit tegnap írtatok, gyorsan pötyögök is pár sort, mert kicsi fiam nem nagyon hagy békén.
Két napja folyamatosan ki akar szökni a hasfalamon keresztül, nem semmi mit művel...
(Tegnap itt egyáltalán nem tudtam megnyitni a babanetet)

Zsú: Nagyon szépek vagytok a képeken, mégegyszer gratula!!!

Ná: Jó hír, hogy minden ok, s tudnak érzéstelenítőt adni!

Emi: Szép a babaszoba!

Mandarka: Gratula a kislányhoz! Apuci tényleg nagyon el lesz kényeztetve!!! :lol:

Vizesedés: Csak ha nagyon sokat mászkálok, de akkor is csak picit puffad meg a bokám, nem vészes.

Csíkjaim (még?) nincsenek. Csak függőlegesen a köldököm alatt, s fölött, de nekem ezek mindig is voltak. :D

Kézzel való vizsgálat: minden alkalommal.

Na, megyek takarítani, vagy valami hasznosat tenni, s tologatom közben vissza kölyköm, ha törtetne kifelé...
Vendég

Sziasztok!

Nos. Én is szoptatni szeretnék, fél éves koráig minimum. De, ha esetleg több tejem lesz, mint amennyit Manócska megeszik/iszik, akkor a többit valamiből meg kell kapnia, mert ugyibár a cicimbe visszatölteni sajna nem lehet. Ebben az esetben azt a valamit (és ezt védőnő mondta) ki kell fertőtleníteni.

Egyébként én a Chicco fertőtlenítő folyadékát vettem, semmi drága mikrós/elektromos kütyüt nem. Ja és az Avent cumikat nem lehet forralva fertőtleníteni.

kispiskóta

Andi én a www. babaszoba.hu vettem Avent gőzsterilizálót 8000 e Ft-ért.teljes avent készletet itt szereztem be.(üvegeken kívül)
Kb 2 hónapig használták,eredeti dobozában van hibátlan állapotban.
nekem muszály mert 2 kutya,2 macska az állomány és általában a lakásban vannak.

aztán ha v.miért mégsem kell adom tovább.

én is olvastam hogy az újszülötteket nem kell naponta fürdetni .azt hiszem a kórházban is egyszer megmutatják aztán helllo!
az étolajra azt mondták B.nőmnek hogy sokkal jobb ha Lurkók az nyalják be mint a mindenféle babaolajokat.
hőmérő volt az első amit megvettünk még tavaly kb 300 ft volt,aranyos maci formájú.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok lányok!

Először is örömteli babavárást és könnyű szülést kívánok mindenkinek!

Az én legkiseb lánykám tavaly június 1-jén született,és ezalatt a közel 1 év alatt sok olyan kisruhát kinőtt,amire már nincs szükségünk,és néhány babafelszerelés (pihenőszék,cumisüvegmelegítő,pelenkázófeltét stb.) is feleslegessé vált.Ha van kedvetek nézzetek nálam körül,hátha találtok valami kedvetekre valót!

http://www.gportal.hu/portal/laboda/

Kedvcsináló nak néhány ruhácska: Kép Kép Kép

Ha többminden megtetszik ,akkor alkudhatunk is,vagy ajándékot adok!

Mindenkinek szép napot kívánok:

Jutka

Dundiégó
dundiégó

az árakat elfelejtettem a kiságy 19 e volt,pelenkázó a p."toldással" 55
e ft,komód 13 e vettük a Lidl be.(ugyanez a praktikerben 31 e pedig még a fogantyúk,fiók sín is azonos)

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Hú, Babdorka, néztem, miket vettetek eddig, és rájöttem, hogy ezeknek nagyját még nekünk is meg kell venni.
Bele sem gondoltam eddig, hogy ezek mennyibe kerülhetnek, csak most látom összeadva... pár apróságnak tűnik, de sok kicsi tényleg sokra megy... :oops:

Nenoke, milyen a Piccasso? Újat vettetek, vagy használtat?
Nekünk is ez az egyik jelöltünk, szeptember körül tervezünk autót venni.

Kispiskóta, én a mikrós sterilizálóra szavazok, de ez csak szülés után derül ki, mennyit kell sterilezni. Ha sokat, akkor mindenképpen megéri.

Bori!
Iwiwiwen hol hirdettél, az apróhirdetéseknél?

Esztora, jó, hogy írtad ezt a folsavas dolgot, nem is tudtam! Akkor mégis szedni fogom legalább az Elevitet.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok Lányok, gyorsan benézek, aztán rohanok tovább. Ma szőnyegnézés, meg kárpitnézés, kicsit már elegem van, főleg, hogy jún. elejéig itt fognak dolgozni, még pihenni sem tudok majd, de megbeszéltem a párommal, ha nagyon idegesít tartunk egy-két nap szünetet.

Esztora: nálunk is bent vannak, sőt sajna kapok ajándékba egeret, meg madarat, ja és gyíkot, így elengedhetetlen a fertőtlenítő, bár azért a gyerek immunrendszere jól fel lesz készítve. Anyósra rálöncsöltem a fertőtlenítőt így megveszi nekem, aztán azt gondoltam, ha már nem kell eladom, de ez sem biztos mert 3 babát szeretnék és azt gondoltam mindent elteszek, hogy ne kelljen ezt mégegyszer végigcsinálnom. :wink:

Na, szép napot nektek, majd jövök.

Andrea
Kép
kindernay

Andi, mi is 3-at szeretnénk és ezért nem szeretnénk nagyon semmit kölcsönadni.

Ahol állatok vannak az megint más eset!

kispiskóta

A sterilizáló folyadékkal az a baj, hogy nekem nem lenne gusztusom egy olyan cumit bekapni, ami fél óráig abban állt. Hogy is mondjam... marha vegyszerszagú, és a cumiba befolyik a víz, (az aventesbe tuti, nekünk is az van) nem győztem kinyomkodni, aztán meg átztatni tiszta vízben. Nem is használatam többet, féltem, hogy bekerülhet a szájába a maradék sterilizáló folyadék, ha esetleg nem jön ki belőle rendesen.

KépKépKépKépKép
uxi

Kép

Ezt a babanet üzemeltetőinek :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi egyetértünk... :twisted:

Andrea
Kép
kindernay

Aha! Az este nem volt jó itthon a net (hi-hi, aláírtam tegnap a szerződést új kábeles netessel), s azért nem tudtam csatlakozni, ma meg egyszerűen a Szivvi által is fémjelzett dolog jött be.
Ekkor gondoltam arra, hogy tényleg jó lesz kiírni azokat a mobilszámokat, hisz ha épp nem fog üzemelni a babanet s menyünk szülni, akkor ugyi milyen egyéb értesítési mód lészen? Avagy bízunk abban, hogy majdcsak addig szünetel a mozgás míg bébivel hazatérünk? :evil:
De ilyen kiszerelésben mi lesz ha gyors egymásutánban, futószalagon jönnek a bébikék, hisz ugyi métt is 2007 júliusában szülünk a topikunk címe?
Na uff, beszéltem. S remélem azért ilyen nem lesz.

Kép
kissmanó

Ja, s akkor írjam azt is le, hogy tegnapra készen lett a hüvelykenet eredményem. Egyszóval? Lehangoló. Kettő cuccost is ki bírtak mutatni benne, s megcsinálták az antibiogrammot is. Ne mondjam, hogy sajna Murphy bácsi résen volt, s egyik baci amire reagál, arra a másik tuti rezisztens. Szal ki vagyok segítve. Holnap meglészen a vér/vizelet is (na, ott azért lájtosabb eredményekre számítok), s aztán pénteken irány a nődoki. Na, kíváncsi vagyok mi okosat bír majd erre a cudar állapotra lépni.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Ma egész nap küzdöttem, de nem nyílt meg az oldal :evil:

Tegnap voltam a dokinál és minden rendben nálunk. 3000cc!
És Gurgulának szeretnék gratulálni, mert KISLÁNY!!
Bár tudom most már nem akkora szenzáció,mint ezelött 3hónappal,de most már végre mi is tudjuk!
Behozta az egyhetes lemaradását is, sokat mocorog. Örülünk nagyon! Most már csak egy főiskolai vizsga + az államvizsga kell, hogy beleférjen és már jöhet is a kisasszony!

Holnap visszaolvasok, de most szabad a fürdő és ki kell használni ezt az állapotot,mert nem szeretek sorban állni :D

puszi nektek!
Vendég

sziasztok!

Köszönöm a babaszoba "dícséreteket"!

Babanet :evil:, már két napja nem tudok belépni. Csak egy gyors bekukk, majd visszaolvasok!

Holnap megyek vérvételre, kiderül hogy ért e vmit a vas, amit szedtem.

Jó éjt!

Emi

Kép Kép
emi_25

Orsi
Gratula a csajszihoz!!

Manó
Már néha nagyon szeretném, ha az a futószalag it tartana nálunk :lol: Maszatka ma nagyon aktív, tuti, hogy többszörös bordarepedésem van..Nem tom, front van, vagy mi :roll:

Esztora
Ledumáltad a jógát?

KépKép

KépKép
szivvi

Futószalag.... hmmm.... tényleg jó lenne már aztán közelebbről az indításon gondolkodni. Ki vállalkozik indítani, mozgásba lendíteni?
Ha még lehet kérni 4 hét haladékot, akkor mi belevágnánk. Legalábbis a kölkem nem tom mit szól hozzá, de a zannya vállalná.
Amúgy ma gyerek eljátszodta, hogy hun a jobb, hun a bal felemen dugta ki kezét-lábát. S rendesen ki lehetett tapizni, hogy nem engedi magát arrébb moccantani.
Ja, rájöttem, hogy ápr. 28-án, mikor olyan baromira sokat fészkelődött, hogy semmi nem volt jó neki/nekem, aludni sem hagyott, rendesen már veszekedni kezdtem a drágámmal, hogy valószínű akkor épp azon müködött a drága, hogy felvegye a helyes testtartást. Mett azóta egyre inkább megfelel neki a fekvési póz, nem nyüzsög annyit.
Na mék beesni az ágyba, minnyá lenyelem a monitort.
Egyébként ma voltunk Székelyudvarhelyen, s vettem egy gatyót magamnak. Hipp-hipp-hurrá.

Kép
kissmanó

Ja, figyelitek? Moszkvai időszámításra állt a babanet.
Asszem ezért vacilált annyit mostanság. :idea:

Kép
kissmanó

Méghogy GMT + 2 óra.....

Kép
kissmanó

Szivvi írtam neked.
még nem beszéltem vele de holnap meglesz!

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora
Köszi szépen! Kíváncsi vagyok nagyon, mert amúgy szeretem a Niki stílusát, csak mindig kick-box, meg step aerobikra jártam..Remélem majd tanulunk valami jót a szüléshez!

KépKép

KépKép
szivvi

Na megnézem a Hősöket, aztán szundi!
Mire felkelek, mindenki írjon, hogy bepótoljuk a 2 napot!!
Jó éjt

KépKép

KépKép
szivvi

a leírás alapján biztos!én nagyon szerettem jógázni is nála.annyira kikapcsol.igaz más mint amire te jártál de szerintem jó lesz.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok! Én se tudom 2 napja elérni a babanetet... :twisted:

Ma vettük át a lakást, szombaton költözés. Minden OK, de érzelmileg felkavaró. Meg persze praktikusan is rengeteg teendő akad.
Szóval, mostanában csitulok.
Hétvégén meg netem se lesz.

Ádám jól van. Én meg +13nál tartok..... :shock:
Vendég

Babdorka, ha lesz egy kis időd, javítsd már ki légyszi a táblában a koromat. Mától egyel több :oops: .

KépKépKépKépKép
uxi

Hé, nekem azt írja ,ki ,hogy május 10 csütrötök 0:41 van, pedig még 9-e van, 22:36.
Ez megbolondult...

KépKépKépKépKép
uxi

BOLDOG SZÜLINAPOT UXI! :!: :!: :!: :D :D :D
Vendég

Uxiii!!!! Boldog szülinapot!!!!

Csajok, lehangoló volt ez a két nap nélkületek :D

Pankám jól van, sokat mocorog. Alig várom a 31-ét, akkor megyek uh-ra + dokkerhez.

Viszont egy jó hír: dokim szerint nem kell magam havonta szúratni vérvétel céljából (eddig mindig ugyanaz lett az eredmény, akkor meg elég csak a vége felé), tudjátok, a vércsoport változásom miatt. Annyira örülök. :P

Kép
zsuzsi**

Na, mindenkinek joccakááát!

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Na végre.

Orsi!
Gratulálok és a kislányhoz és köszi a gratut..Gurgika megmondta! :lol:
Szinte majdnem mindenkinek bejött amit írtam..lálá

Boldog Szülinapot Uxi!

Ma voltunk doktorbácsinál, minden rendben a méhszájjal, nem változott, teljesen zárt.
Megnéztük Samukát is, BPD 80mm, teljesen megfelel a kornak ja és lent van a buksija :lol:
3 hét múlva megyünk legközelebb.
Jó sokat beszélgettem a szülésznőmmel..jó fej nagyon!

Ma már nem fordítják meg a faros babákat, azt régebben csinálták de már nem./ elég drasztikus beavatkozás/

Viszont rákérdeztem, hogy a méhlepény megszületése után csinálnak-e küretet vagy méh tisztítást és igen, minden esetben akkor is ha teljesen ép a méhlepény de azt mondta, hogy azt már nem is fogom érezni.
úgy legyen!

Én Avent kezdőszettet vettem az Elefániban akciósan 19.900 Ft-ért.
Kézi mellszívó van benne, sztem teljesn jól szív...és mikroban használható sterilizáló, amihez csak sima víz kell. Nem kell bele fertőtlenítő folyadék.

Viszonylag jól állunk a cuccokkal.
Ami még kell: matrac, pelenkázólap, pelenkázó táska, még egy szopis melltartó és apróságok..pelusok, popsitörlő, stb...

Jó éjt gyerekek, búcsúzik a fülehesss mááháára...lálálá
Bújjatok ti is be hamar a jó puhhhaaa a ááágyba :lol:
torolve_20131003125716

UXI! BOLDOG SZÜLINAPOT!

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok! Végre van babanet :D

Orsi!!! Nagyon nagy gratula a kislányhoz, s ez mindig nagy szenzáció ám!!!
Lehet hogy majd a születéseknél is meg-meglep minket néhány baba a nemével :lol:

Uxi! Sok Boldogságot!!!

Manó, remélem használni fognak a szerek, amiket kapsz, s legközelebbi eredményed már szebb lesz!!!

Itt minden ok, ma jönnek vendégek s maradnak is pár napig, úgyhogy egy kicsit megint kőrözött leszek, de igyekszem majd pótolni a lemaradásom.
Vendég

Helló Lányok,

Manó: nem próbálta a dokid még a Zinnat vagy Augmentint? Nálam bevált, az utolsó eredményem szerint "tiszta" vagyok. Most... :shock:

Orsi: Nagyon gratulálok a kislányhoz. :lol:

Szivvi: tetszett a Hősök? :lol: Én is minden részt láttam.

Bori: örülök a lakásátvételnek, biztosan nagyon szépek lesztek, mi kb. 10x költöztünk a 10 év alatt (évi = 1) úgyhogy megértelek, az eleje mindig nyomasztó, aztán jönnek az ötletek... aztán elfogy a pénz! :lol: Kívánom, hogy sok boldogság és öröm fűződjön az új kecóhoz.

Nálunk ma növényültetés lesz, úgyhogy megyek, mert megjött a konténer. Kicsit már fáradt vagyok. :cry:

Ja és ma jön a barátosném a 2 hónapos kisfiával, olyan izgi!
Majd még benézek! Pusszantás

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Uxi, boldog szülinapot!

Gurgi, hááát, mégis csak bejöttek a dolgok, mostmár tuti a kiscsaj nálunk is!
Tegnap voltunk dokinál, minden teljesen ok, meg is fordult (szerintem tegnap, mert volt valami fura mocorgás, csak nem tudtam, hogy az az), szóval koponya végű és sacc 1800g! Teljesen rendben van, látni nem láttuk a pofit, mert befelé fordult! Ahogy a hasamra tette az uh-t, teljesen alá láttunk, totál szétrakta a lábait! :o

A szülőszobákat és a csecsemőosztályt is megnéztük, és láttunk egy babót is aki épp akkor született! Olyan cuki volt! Na de az osztályon, koncerteztek a bébek ezerrel!

Na megyek, mert nagyon sok a munka, pusszancs!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Dorka, légyszi cseréld le nálunk a kékítést!
A név még nincs meg...arra majd visszatérünk!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok!

Uxi nagyon boldog szülinapot!

nálunk az elmúlt 2 napban gyerekbarát kert készült!3 kisteherautónyi "szemét "került elvitelre.
voltam felkészítőn is egész jó volt.amikor odaértünk egy "kismama" kint bagózott a bejárat előtt olyan szívesen megráztam volna egy kicsit...ő tudja

Bridzsi

Kép
esztora

kismanó, 100%, hogy a NUK-os etető cumi (szélesnyakú cumisüveghez) jó az Aventes cumisüvegre!!!
Az Aventes kézi mellszívóhoz jár 2db 125ml-es cumisüveg, és annak nem "fogszabályzós" a cumija, ezért mindenképpen akartam venni egyet, ami "fogszabályzós". NUK-ot vettem, és tökéletesen illik rá!

Vízhőmérő: én 199,- Ft-ért vettem, nem tartom soknak, és azért vettem, mert nekem sincs fogalmam, mennyi a 37 fok. Valóban lehet, hogy egy idő után feleslegessé válik, tuti nem addig fogom használni, míg már egyedül fürdik, és magának állítja be a vizet :D , de valahogy meg kell tanulni, mennyi a 37 fok.

kétfiús anyuka
babdorka

Uxi nagyon boldog születésnapot kívánok neked!

Andrea
Kép
kindernay

Emi nagyon gratulálok a kislányhoz nektek! :P

Andrea
Kép
kindernay

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: