A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Zsú! Te egy csodaszép pocis ifjú feleslg vagy.
Jók a képek, aztán még kérünk. Ja, képmániás vagyok.

Tegnapi nap írtó jóra sikerült, igaz kétszer eső próbált a kedvünkből szegni picit, de mivel nem adtuk fel, jól sikerült. Reggel 8-kor indultunk, s nem sokkal éjfél előtt értünk haza (ja, útjavítások, így hazafele az út 3 órát tartott, ami egyébként olyan 80 perc, még szerencse körút volt, így reggel nem arra mentünk). Igaz, a végefele már két helyen nem másztam fel a toronyba (pedig imádom az ilyen helyeket), s egy helyen még a kocsiból sem szálltam ki. Így aztán mára ismét fitt vagyok, nem voltam KO. Most még pár perc, s a ház is ragyog, kölkecskéim ma hoztam haza, így ma is lógtak az oviból.
S elintéztem apának, hogy Szigetszentmiklósról a versenyautójához hozzanek el valami nyomtávszélesítőket, így most marha happy vok.

Gyerekszobák: jól néznek ki, én asszem a hálót nem alakítom át június 20-25 előtt. Azaz addig nem költözik be a kiságy. S mert nálunk padlófűtés van, így semmilyen szőnyeg nincs a házban. Legalább ezt megúsztam.

Csíkokkal még nem találkoztam magamon. Vizesedéssel pedig úgy vagyok, hogy ha lestrapálom magam napközben, akkor a bokáim eltűnnek estére. Ha pedig kíméletes üzemmódban müxöm, akkor csak picit vág be a zokni szára a lábamba.

Szivvi - mekkora az ágyatok? Csakhogy mekkora méretnél lehet a hímeket egy párnával (mégha szopis is) lezavarni az ágyról?

Ági - még így olvasva is elérzékenyülök, hát még átélni élőben azt a szál rózsás szoryt. Ellenben ez a dokis téma.... háááát kissé húzós. Na, de fel a fejjel.

Kép
kissmanó

feleslg = feleség
:oops:

Kép
kissmanó

Andi: Végül egy bükkfa ágynál maradtunk. Nekünk világosabbak a bútoraink, mint a Rozi, ezért maradtunk a másiknál. Az is szééép :). Ja, és csak 14500 ft.

Kép
zsuzsi**

Manó
160..De mint tudjátok, mi vagyunk a bálna házaspár :wink:
Én a szülinapomra kaptam egy bőgni való szerelmes üzenetet, meg egy verset :)

KépKép

KépKép
szivvi

Mütyür! Köfke! De a 7 kilós váz, és a 4 kilós mózes (mert azok annyiak…), összesen 11 kiló, így kiesik a versenyből. Hejj, de válogatós valaki ;)

Gyomorsav. Rennie-t lehet enni kismamiknak is! Nekem olyan ritkán ég a gyomrom, pedig beteg (gyomorsüllyedés), és eléggé nem figyelek oda, mit eszem (ilyen szempontból, mert a sóra, és az E betűkre nagyon figyelek). Nem is értem, minek köszönhetem.
Striák. Még csak a fenekemen, ott meg kezdem megszokni…
Vizesedés. Jön-megy, nem látom át mitől.

Faros. Én is félek mindhárom variációtól farfekvés esetén, de a döntési sorrendem a következő:
1. fordítás
2. faros szülés
3. császár

Szőnyeg. Én elsőre nem veszek, mert az első hónapokban tuti nem kell (nem rakom le a földre Kölkét). Így későbbre halasztom a kiadást, és ha változtatunk valamit, meg megismerjük az új életünket, speciálisabbat vehetünk. (esztétikailag nem zavar, ha nincs szőnyeg a parkettán).

Uxi! Az nagyon jó, hogy sokan mennek hozzátok nézni, mert pl a szomszédomék tök jó lakását alig nézik meg. Szóval biztos elmegy 1-2 héten belül a Tietek!
Vendég

Kölök megfordulása: egyetértek Uxival.
Edinával jól rámijesztettek, hogy nem fog az megfordulni (ráadásul 2 külön doki, akik még hírből sem ismerik egymást, mert nem egy helységben müxenek). S mikor belenyugodtam a császárba, há láss csodát: kisasszony felvette a helyes irányt.
Szóval no para, ráérünk még azzal.
Sőt, tok olyant is, hogy kölke visszafordult, pedig előtte már felvette a helyes pozitúrát.
Ergó most vagy mindenki parázik eme témában, vagy mindannyian nyugik vagyunk. Szavazatom eme utóbbira adom. Parázni ráér majd a helyszínen.

Kép
kissmanó

Nekem sem vált be a szopis párna, most el sem hoztuk anyukáméktól, ott pihen kb 2005 decembere óta.
Viszont van egy egyszerűbb megoldás: egy használaton kívüli, nem túl vastag paplant/takarót fel kell tekerni , vagy csak hosszában párszor oszzehajtani, mint a palacsintát, az is megteszi+tetszés szerint vékonyítható/vastagítható is.
Nekem most még nem kell, de Eminél ezt használtam, százszor kényelmesebb volt, mint a szopispárna.

KépKépKépKépKép
uxi

Bálna? Bíztos vagy benne? Apa nálunk a mázsa fölötti súlycsoport résztvevője. Tehát nem épp törpeméret.
A mi ágyunk egyébként szint ilyen széles. :)

Kép
kissmanó

Bori, nem tudom, nézik-nézik, de inkább legyen egyetlen néző, aki meg is veszi, mint egy csomó fölösleges bámészkodó.... Na jó, tudom, több nézőből esélyesebb a vevő is, nem tom, mit akarok :shock: ...Még egy hete sem hirdetjük...

Egyébként érdekes módon az egyetlen hatékoyn hirdetést az ingatlan..comon adtuk fel, erre jön szinte mindenki.

KépKépKépKépKép
uxi

Szivvi Niki nem válaszolt?

én imádom a szpárnámat.azóta alszok jól mióta becincáltam a szobába.pedig 140 az ágyunk

Bridzsi

Kép
esztora

Uxi: Köszi a paplanos tippet. Asszem kipróbálom!

Kép
zsuzsi**

LÁnyok, ne kövezzetek meg tudatlanságomért. Tudom, már volt róla szó, de mi is az a szopis párna? :oops:

Kép
nenoke

Esztora
Sajna nem válaszolt Niki :cry:

De hová gyűritek a hengert?? Nekem a hasam alá nem fér be, így jobbára csak a patám közé nyomorgattam be..

Manó
Enyém ember is legényes, mázsa feletti, de lehet lassan lekörözöm :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok
A mostani Anyák Lapjában van szó a faros bébekről! Olvastátok, vagy begépeljem a lényeget??

KépKép

KépKép
szivvi

Uxi: meg a ráolvasás a sok nézelődőre, hogy ne csak nézelődjenek. Megbeszéltük, megnézem neked.

Zsuzsi: örülök, hogy jól sikerült az ágyvásárlás, sajna nekem már megvan az összes bútor, így ahhoz kell néznem valami színben hozzáillőt, még csak a Rozi és Tomi kiságy passzol.

Megfordulás: lányok én azt sem tudtam mi van, míg nem beszéltünk róla. Szerintem felesleges aggódni, a baba vagy megfordul vagy nem. Ha meg császár, mert nem fordul meg a baba, akkor legyen császár, a lényeg, hogy egészségesen jöjjön a világra, és mi is átvészeljük a szülést valahogy. Majd ott kiderül mi a helyzet, de mindkettőre fel kell lélekben készülni.

Andrea
Kép
kindernay

meg=megy

Andrea
Kép
kindernay

Nenoke: szopis párna egy nagy patkó alakú párna, ami habgolyócskákkal van kitömve, így ha ráfekszel felveszi a tested vonalát (ami nem igaz, csak a fejednél és karodnál), könnyebb vele aludni,és később a babát rá lehet fektetni a szoptatáskor, így nem kell tartani.

Andrea
Kép
kindernay

Lányok, bocsi, hogy megkérdezem, nem kell válaszolni, ha nem akartok, de azért kb. mennyibe van nektek a vásárlás cakli-pakli saccperkábé? Bútorok, kisruhák, kórházi cuccok, stb.
Mehet privibe is, csak a férjem elájult, mikor költségvetést készítettem. :oops:

Andrea
Kép
kindernay

Hát a szopispárnával azt hittem csak én vagyok ilye béna! :lol:

Faktuméknál Tomi mennyire sötétre van pácolva? Mert a képen eléggé annak tűnik.

Gurgi, azért kérdeztem, mert enyim ember dógozik. Egyedül meg bevallom nincs kedvem menni.

Na ja akkor úgynéz ki csak engem áldott meg a Jóságos csíkokkal. :(

kispiskóta

Helimexbabyről valaki rosszat írt. De ki volt, és mi volt a rossz, nem emlékszik valaki? :roll:

kispiskóta

Zsú, elég sötét, de nekem tetszik, van egyébként világosabb ágy is a faktumnak.
Mivel kened magad csíkok ellen?

Andrea
Kép
kindernay

Reggel és délben olivaolaj, este Vichy stria elleni.

Azt láttam, de az natúr fenyő, nekünk meg pácolt kéne, mert a szekrényük az pácolva vagyon.

kispiskóta

Andi: Nincs végleges ár, de mi mindent nagyon olcsón tudtunk (eddig) beszerezni. Ruhát alig vettünk, annyit kaptunk. Még pelenka, törölköző, ágyneműhuzat, ágy hiányzik, meg nekem egy-két dolog (hálóingek, mellszívó, stb). Úgy számolom, hogy ha ruhákat is venni kellett volna, akkor kb 150 000 körül lenne a vége. Mi a babakocsit és a hordozót is használtan vettük, nem veszünk pelenkázót, hanem csinálunk, stb, stb. Így kb 100 000-ből kijövünk.

Kép
zsuzsi**

Andi
Nekünk a bútor 140e, bébkocsi 110e, ennyi van összesen, meg egy pár ruci kb 3000 e Ft értékben..( a festést nem számolom, mert mást is csináltak a lakásban). Szal a "kell még listám" elég hosszú..De anya is venni akar valamit, azt mondta majd mondjam meg mit ( anyós elhalmozott hülyeségekkel).
A melltartó betétekről nem kaphatok infót :?:

KépKép

KépKép
szivvi

Csajok, stria ellen az Avent testápoló szuper. A terhességem kezdetétől 2 naponta kenegetem. Egy csíkom sincs.

Kép
zsuzsi**

Szivvi: Én is kíváncsi lennék erre a melltartóbetét-dologra. Lehet, hogy egy kicsit utánakavarok a neten. Ha megtudok valamit, írom azonnal :D

Kép
zsuzsi**

Zsú én láttam "élőben" a Tomi-t (meg is rendeltük) hivatalosan cseresznye színűre van pácolva.szép vörös-es színe van.nekem nagyon jól megy a bútorhoz.viszont ahogy Andi is írta elég magas a pelenkázója.(én 1,80 vagyok és nekem pont ideális)

Szivvi holnap megkérdezem a szfelkészítőn.állítólag relax órát tart nekünk.(kiváncsi vagyok oda ér-e mivel aznap van jóga is) megkérdezem tőle.régóta ismerjük már a családját is.

Bridzsi

Kép
esztora

Szivvi, a babakocsid nem Chicco? Hol vetted 110ért?

kispiskóta

Zsuzsi
Én is azzal kenem, vagyis apa :lol: Nekem sincs csík..
Néztem én a neten, de érdemi infót nem találtam :? Mind egy méret, kell rá a ragasztó csík, hány db kell naponta, stb

KépKép

KépKép
szivvi

Piskóta
Chicco Trio, de mózes nélkül..Sztem majdnem mindenhol ennyi, nem?

KépKép

KépKép
szivvi

Ja én Avent mosható és eldobható melltartó betétet vettem.

kispiskóta

De ha nincs mózes akkor míg pici, hogy viszed?

Én mózessel láttam, hát annak húzós ára volt (169ért)

kispiskóta

Piskóta
Én is nézegettem, gazdaságosabb a mosható? Asszem 6 pár van egyben, az szted mennyit bír??

Esztora
Remélem tudsz vele beszélni, nekem is stipi-stopizz egy helyet! Holnap van utoljára suli, úgyhogy nekem mindegy mikor megyünk!!

KépKép

KépKép
szivvi

Hát igen, jó sokba kerül minden, én meg mindent a végére hagytam...

Esztora: én 170 cm vagyok, pont a 10 cm hiányzik a Tomihoz, mert azt néztem ki, így maradt a Rozi, ami u.a. a szín, csak alacsonyabb. Remélem a héten mi is meg tudjuk venni. Jó lenne, legalább két pipa...

Szivvi: nekem fogalmam sincs a melltartóbetétekről, én a Fixies vettem 600,-Ft 30 db, puha, nem kényelmetlen, viszont nincs benne ragasztócsík, a barátnőmnek bevált, mert nem szivárgott át a betéten a tej. Van hasonló adottsággal (vastagság, puhaság) egy másik fajta (aminek ha agyonütsz se tudom a nevét :-) amin ragasztócsík is van, az kb. 2000,-Ft (30 db ?) azt is ki fogom próbálni. A fene se tudja kinek mi válik be, gondolom ez függ attól is, hogy mennyi tejed lesz. :wink: vagymi

Andrea
Kép
kindernay

Kaptunk egy csak mélykocsi a barinőmtől. De az abszolút nem fér be az autónkba, ezért kellett ez.

KépKép

KépKép
szivvi

Kép
zsuzsi**

Kép
zsuzsi**

Szivvi, így már értem.Nekem nagyon bejön a Chicco és nekem nagyon tetszik a háromkerekű, de sajna páromnak nem. Így maradt a Trio Enjoy négykerekű, de mi mózessel vesszük.

melltartóbetét: én azért vettem mindkettőt, mert majd úgyis később látom hogy melyik válik be. De alapgondolat, mikor otthon vagyok akkor mosható, ha elmegyek akkor eldobhatót fogok használni.

fürdőlepedőből is vettünk frottírt és tetrát, oszt meglátjuk melyik a jobb.

Komód, én 175 vagyok, akkor melyik a jobb a rozi vagy a tomi? :lol: :lol: :lol:

kispiskóta

Piskóta
Nem rossz elgondolás, akkor lehet én is veszek mindkettőt. Jó, hogy itt ilyen sokan vagyunk, és valaki mindig gondolkodik is :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Én szerintem csak eldobhatót veszek. Nem fogom még azt is mosogatni, az tuti. Magamhoz térni se lesz időm szerintem :D

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi
Többek elmondása szerint, úgyis mindennap menni fog a mosógép, asszem bele fog férni :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Háhá, szivvi, télleg. De ezeket gépben ki lehet mosni? Nem ilyen szivacsos izék ezek?

Kép
zsuzsi**

Ja lehet megint hülyeségeket beszélek? Szóljatok rám lécci.. :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi, én sem találok érdemleges infót a melltartóbetétekről. szerintem én veszek olyat, amin van ragasztócsík, akkor bizti nem mászik el. És veszek két csomaggal, az csak elég lesz...
Ja, és szerintem egy méret.

Kép
zsuzsi**

Nézzétek csak, ezt találtam:

Az Enkin-féle torna is megfordíthatja a magzatot

Akik idegenkednek az orvosi beavatkozástól, azok számára is van lehetőség, hogy elősegítsék a fejvégű fekvés kialakulását. Enkin módszerének sikerét több száz eset bizonyítja. Kivitelezése roppant egyszerű: a kismamának ébren töltött ideje minden második órájában tizenöt percet térd-könyök helyzetben kell töltenie. Közben akár olvasni, rejtvényt fejteni vagy zenét hallgatni is lehet. Így kilencvenöt százalékos az esélye annak, hogy a faros magzat két héten belül megfordul.

Kép
zsuzsi**

S akkor 2 héten keresztül kétóránként 15 perc akrobatika? S ilyen pozitúrában fejtsek rejtvényt? ÁÁÁÁÁÁÁ, szerintem akkor már inkább a faros szülés (ha doki vállalja), avagy a császár.

Kép
kissmanó

Az igazság az, hogy kézzel simán ki lehet mosni nem olyan nagy, egyrészt, másrészt meg az eldobhatóba 24 darab van és hát nem ólcsó, és egy nap bizti kell egy csomó.
A védőnéni is mondta, hogy a cicinek mindig száraznak kell lennie, mert különben a baktériumok táptalaja, mert a tejci cukros.

Ja,Ma voltam védőnéninél. Manócska a dopplert, amivel a szívhangot nézik folyamatosan le akarta rúgni. Smile 150-es a pulzusa és olyan szép. 4 újjnyival van a méhem teteje a köldököm felett, védőnéni mondta tovább már nem megy, innen csak lefele. Mondtam neki, hogy jó lesz, mert evés után már nem kapok levegőt!Befordult a medencébe, úgyhogy ő útra kész bár jó lenne még minimum 6-7 hetet várnia! Smile Junius 30 telihold, nekem tökéletes! Laughing

Kaptam Felicitas kiadványt, egy csomó receptet, ha Bülbike megszületik akkor kell kiváltani, kaptam kelengye listát, meg tájékoztatót, hogy a szülés után, milyen társadalombiztosítási jutattásokat kapok/unk.

kispiskóta

Manó
Az újság másik javaslata: az anya hanyatt fekve megemeli a medencéjét, amilyen magasra csak tudja és minél több időt így marad :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Ha most fejvégű és mélyen a medencében van (védőnéni kitapogatta, és már a 28 hetes uh-n is így volt) attól még megfordulhat? Vagy azért erre már kevés az esély, lévén helye se nagyon van már.

kispiskóta

Mijaza a Felicitas kiadvány :?:

KépKép

KépKép
szivvi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: