A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!!!!

Még bekukk!

Köszönöm a jókívánságokat mindenkinek!!!!

Az idő is siratja a hajadonságomat! :lol:

Amit, mi kinéztünk kiságyat, az is Faktum, csak sima egyszerű pácolt fenyő!

kispiskóta

Zsú, sok boldogságot kívánunk nektek! :D

Kép

KépKépKépKépKép
uxi

Zsuzsi! Hadd sírassa, ha nincs más dolga.
S maradjon annyi siráma ami téged illet.

Sok-sok boldogságot nektek, "Bülbikével" együtt.

Kép
kissmanó

csajok - látom nagyon tetszetős nap papír szerinti szülésre a hétfő. Ja, meg a 9-es és 16-os szám. 4-4 babó anyájának van célkitűzése ilyen dátumra.

Kép
kissmanó

s még csak Nap van 100 nap fölött. Többiek pedig mind 50 és 99 között, persze akad ám kivétel: Bori Ádámja.

Kép
kissmanó

Ja, s júli 4 az szerda :( . Hogy mutat kettő darab csütörtökös csajszi mellett egy szerdai?
Asszem beszélgetések hada fog elhangzani, hogy módosítsunk a belső munkatárssal dátumot: legyen az vagy június 28, de inkább július 5. Azaz szépen elkezdjük a témát a papír szerinti júli 4-én, aztán átcsusszanunk éjfél utánra. Bár dokinénivel szemben nem lesz szép az éccakai műszak, de nálam az esti, késő esti szülés eddig a nyerő.
Ja, asszem látszik, hogy mennyire tolnám már az idő kerekét. Unom ezt a bálna állapotot, de nagyon. Bár megmondom, tegnap mikor apával vásárolni voltunk, s egyszercsak belémnyilalt egy picit, há a kétségbeesés fogott el, hogy ne, ne mééééég.

Kép
kissmanó

sziasztok!

Zsú sok boldogságoT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

hú, hát nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem mostanság elég gyorsan romlik a aaaaaaaaaaaaa (nem jut eszembe a szó!) teherbírásom!? talán így is mondhatjuk! eddig délutánra elfáradtam, de most!!!! már most is inkább pihiznék, annyira húzódik a pocak! és hamar fáradok!
(ennek örömér le is mondtam a jövő heti oszt talit :( , tuti nem bírnám a 1,5 óra buszozást*2 oda-vissza és a stb. pihi nélkül)

kati, vagy???
mikor is érkezel?
nézegettem, és hétfőn vmk-ban lesz 1-2 érdekesebb előadás, de ha fáradt vagy...ok! konkrétan engem a változások és lehetőségek a kórházban 14,30-15ig érdekelne
szerdán viszont lesz nyitott kórház, és mázlimra szülőszoba látogatás!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14-15.45

jaaa, és csajok, lesz hordozókendő bemutató, most végre kiokítanak és eltűnik a köd! :lol:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi! Teherbírás - na asszem sejtem miről beszélsz. Nem bírom felmosni a nappalit a járólap lepakolása után. Pedig nem is kell lehajolnom. Na jó, mentségemre szolgáljon, hogy negyvenvalahány négyzetméterről van szó. Félig felmostam, s most kivan a derekam. Most szépen pihengetek, aztán megyek rántotsajtit sütni.
Ja, jut eszembe: mi lett azon ominózus N betűs retteget, tiltott, imádott desszerttel? Mán senki nem említi....

Kép
kissmanó

Helló, Lányok!

[size=18]Zsuzsi nagyon sok boldogságot és örömet mára nektek! Éljen az ifjú pár! Hurrá! Hurrá! Halihó! [/size]

Uxi én ma vagy holnap elszaladok az RS-be , ott van faktum, megnézem neked, hogy van -e 140x70 kiságy, mozgatható oldallal. Hátha...

Lányok nekem júl 19. csütörtök, bár júl. 9-19-ig bármikor lehet az UH szerint! Úgyhogy egész hétre várhatom. Csak add Istenem ne Rák/Szűz legyen! Kérlek, kérlek, kérlek! :oops:

Kacsa köszi, de minden megvan !

Andrea
Kép
kindernay

júl 19 szép dátum!!! nem bánnám, épp a névnapom! :D

manó, na valahogy én is így vagyok! :?

N beűst én csak hírből hallottam, de pl. csüt védőnéni után örömömben (hogy "alig" híztam) bepusziltam egy pálcikás magnumot, és csaknem fél doboz cartedor barackos sorbet-et! hmmm, nálam most ezek mennek! :lol:

lynia-

Nálunk megint a túrós és joghurtos desszertek dívnak, meg a limonádé. Csoki naponta max. egyszer (ez már haladás). De már érzem, hogy többet ennék. Ha belém férne...

Zsanett, igen, gáttorna = intimtorna. Hol van a Baby Outlet? Van honlapjuk? Olcsóbb, mint a többi bolt (és itt nyilván nem a brendonra gondolok)?

Hátfájás. Nekem az első hónap óta. Még valamikor októberben görcsölt be a hasam a porszívózástól, 2 óra fekvés enyhített rajta. Azóta csak ímmel-ámmal porszívózgatok, elvégre a kölök fontosabb ;)

Uxi! Jó, hogy mondod ezt a rágcsa dolgot! Akkor most újraértékelem az egészet.
Szerintetek festik ezeket a bébi bútorokat mérgező anyagokkal? Elég pancsernak tűnik, aki egy csecsemő ágyat nem nem-mérgező festékkel kezel! :?
Vendég

megvan a pelenkázó,szintén faktum nagyon szép.igaz elég drága de azén magasságomhoz annyira jó.kb 4 hét mire megérkezik.
Szivvi nagyon jó a Táncháznál levő bababolt!annyi mindent tudtam volna venni de direkt nem vittem pénzt.majd ha Ricsi is el tud jönni velem.(azért kocsi takarót vettem)

ime a pelenkázó, a kép bal oldalán látható.
Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Zsú nagyon sok boldogságot kívánok nektek!

Bridzsi

Kép
esztora

Rágcsálás: kölökfüggő. Edina hülyére rágta annál a néninél a kiságy szélét, aki 15 hós kora utén vigyázott rá. Ezzel szemben húga sem is próbálkozott.
De pl. kölkeim anyája meg kétpofára nyalta a falat. Asszem már gyerekként bejött a Ca hiánya? Hmm...
Ülöm egy jó kis székben már másfél órája, de a felmosó még mindig nem vonz. Asszem ígymarad, oszt majd a 2 hetente látogatását tevő bejárónéni hétfőn patyolatot művel a házban. Max holnap este csajszijaim ha hazahoztam, nem hancúroznak a földön.

Atyavilág. Ha visszagondolok, hogy Edó január elején született, s én november elején még totál jól elvoltam, míg mostanra már rettenet unom ezt az állapotot, há nem tom mit gondoljak magamról.
Többiek: Anne, Brigi, Enikő, Mütyürke, Jovika. Monnyátok mán meg ez normális, avagy nekem ment el totál az eszem?

Kép
kissmanó

Joghurt? Aha, ez nálam is nagyon nyerő az utóbbi időben. Este lefekvéskor, éccaka wc látogatás után, reggel ébredéskor, napközben meg soxor. Volt még egy ilyen joghurtos periódusom, de akkor asszem max 1 hetet tartott. Most azért már többet.
Anno Edóval a Früchtegut barackor verziója volt a nyerő, sosem bírt elég lenni itthon belőle. Most az áfonyás Jogobella, csak sajna ritkán kapni. Asszem más is bukuk rá.

Kép
kissmanó

manó: én most úgy érzem mintha egy örökkévalóság óta lennék terhes... :lol: :lol: :lol:
a másik kettővel pikk pakk eltelt...

kajával nem is tudom hogy állok.... sok minden bejön ill. semmi sem. bár a sushi az szinte mindig nyerő lenne...
eper, humusz, paradicsom, sóska, fagyi, ruszwurm krémes....
8)

KépKépKép
mütyürke

Manó,Mütyür: Én meg pont fordítva érzem :lol:
Úgy érzem a 3 közül ez a terhességem telik a leggyorsabban. Valahogy nincs annyi időm (a 2 kölköm mellett) annyit figyelni magamra és nyavalyogni :lol:
Negyede annyi orvosi papirom nincs mint a csajokkal volt, alig lát a doki, ugyanis nemigazán van panaszom. Vagyis volt az a keményedéses korszak, akkor voltam, írt fel cuccost kiadta az instrukciókat (amiket nemigazán tudok betartani :oops: ) de elmúltak a gondok :) Most úgy jól vagyok.
Nem híztam még, könnyen mozgok, már nem hányok sugárba, szal most perpill jól vagyok. Kérdezzetek meg 1 hónap múlva, meg majd ha bejön az 1000 fokos hőség :D :D . Asszem akkor már én is kujvája fogom unni :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Aha, ez a fogom unni amolyan Violás kiejtésben volt írva?
Vagy csak én képzeltem úgy?
Amúgy Adriám sem mondja ki az R betűt, de neki helyette az L jön be.
Ámbár egyszer, mikor nagyon határozott akart lenni a tesót illetően (hogy majd mittoménmit ő kap), akkor úgy mondta, hogy Grrréta. Na, de azóta sem, ennek meg már van egy hónapja.

Kép
kissmanó

Ja, s főleg azóta vagyok ki, mióta a hátam kezdett fájni. Éccaka mint valami madzagon rángatott hatalmas bábu úgy érek ki a budira. Amikor meg lehet, lepakolom a hátsóm. Bálnának bálna voltam az előzőkkel is, tehát ez nem oszt vagy szoroz. Ez az időszak is ismerős kellene legyen, hisz Adriámat aug. elején szültem. Ez is lány (állítólag), akoz is azok voltak bentlakóként, tehát ez is kipipálva. Ja, közben vénültem. Na, megvan. Erre kell kennem ezután.

Kép
kissmanó

Esztora: én is ezt a pelenkázó + kiságyat néztem ki. A hétvégén nézem meg. Szuper!

Bori: én úgy tudom kötelező ilyen bababarát festékkel dolgozni, az IKEA pácfestékek is ilyenek. NEm hiszem, hogy mással festenék. Nem hallottam még róla, hogy valahol lett volna belőle gond.

Manó, én is imbolyogva megyek éjjel pisilni, de nekem még a talpam is fáj, így azokat is furcsán emelgetem. Még jó, hogy nincs a hálóban kandikamera. :P

Nálam a fagyi és a mogyorós csoki a menő!

Andrea
Kép
kindernay

Mi az a teherbírás? :oops:
Bakker, azon gondolkodtam, a régi asszonyok hogy tudtak kihordani 5-6 gyereket?
Én még ezt a másodikat is alig birom, mostanában érzem, hogy többet kellene pihennem, sőt, feküdni is kívánkoznék, de Emi mellett nem lehet. :?
Mondjuk lehet, nem is hordták negyvenes hetekig a magzataikat, a nagymamám 1941-42-43 és 54-ben szült, de a három nagyobb gyereke egy sem volt 2 kilónál több.

KépKépKépKépKép
uxi

Ágyrágcsa: én rágtam az ágyat is, meg a falat is. :oops:
Emi csak az égy tetejét egy picit, alig látszik, de készültönk, bükkfa ágya van :wink: .

NEkem ez a terhesség gyorsabban telik, mint Emivel. Csak a derekam ne fájna :cry: .

Zsú, már asszony vagy? :wink: Hánykor van az esküvő?

KépKépKépKépKép
uxi

Manó: Azért volt Violás kiejtésben, mert nem akartam kiírni, lévén csúnya szó :oops: Amúgy nem Violásban volt, mert ő még nem beszél :( Bogi meg már gyönyörűen beszél, szal nem is tudom milyenes volt :lol:

A derekam nekem valamelyik nap fájt nagyon, amikor szőnyeget takarítottam, meg függönyt mostam, ablakot puceváltam 2 napig. Na akkor fájt, de aztán elmúlt.... :D Néha Bogi megmaszíroz :) Arany keze van :wink:

Sztem a vénülés lehet a baj, igazad van. Ezért nem szabad várni a gyerekválalással sokáig, mert egyre nehezebben esik az ember teherbe, nem beszélve arról, hogy egyre nehezebben viseli a terhességet... :shock: :roll:

KinderAndi: Nálam most főleg az eper a nyerő, meg a fagyi eperöntettel és az epres csoki! :lol:

Uxi: Sztem nagyanyáink a tizenéveik végén huszaséveik elején szültek, akkor még könnyebb értelem szerűen. No meg aztán nem volt tele E-vel a kajájuk amit ettek, nem hagyták el magukat, nem nyomták őket tele gyógyszerekkel, nem volt ilyen környezetszennyezés....stbstb Egyszóval sokkal jobb anyagból voltak összerakva :wink:

ceniko
Szeged

Nekem szerencsére nincs komolyabb problémám, "csak" annyi, h szinte egész nep fekszem. Nagyon ritkán megfeszül a hasam alja, sztem erre utalt a doki, ez lehet a méhösszehúzódás. Ilyet ritkán éreztem még meló közben, vszleg akkor kezdtem rövidülni :cry: Olyan jó olvasni benneteket, h ezt-azt vesztek, én azt sem tom, h ezt hogyan oldjuk majd meg. Minden csütörtökön vissza kell mennem ezután a dokimhoz, és előtte összepakolom a kórházas táskámat, mert nem tom, h hazaenged-e. De vhogy csak kiböjtölöm majd.

Jelenleg az édes dolgokat kívánom nagyon.

sziasztok!

Kiságy: biztos hogy bababarát festékkel, lakkal kezelik őket, mert ez előírás a gyártók számára.
Mi is Faktum bútort vettünk-Viktor modell, majd holnap rakok fel képet, ha sikerült összerakni :lol:

Én júl. 9.-ére vagyok kiírva, de nem bánom, ha pl. júl.5.-én születne meg, mert akkor van a névnapom,-jó ajándék lenne :D

Most megyek mert vendégek jönnek, gyorsan összeütök vmit!

Emi

Kép Kép
emi_25

Kép
Szia Csajok!
Tessék mindenki vehet egy szeletet!!

Esztora
Én is bent voltam pénteken, vettem egy szopipárnát. Kinéztem a pelenkázóra a szivacsot, meg asszem ott vesszük a matracot.
Ilyen kifogót nem láttam egyik bótba sem, sztem azt, meg a pelenkát a netről rendelem..

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi! Ez a sajátod? Mármint a torta? Szülinapod van/vót? Mett ha igen, hatalmas gratu, meg minden szépet s jót.

Vénülés..... Aha, szerintem is jobban vették nagyanyáink, dédnagyanyáink a gyűrődést. Sokkal hamarabb voltak anyákok, ilyen korban mint én, mán a nagymamai státus nézett ki nékik. Ja, meg nem éltek ennyire rohanó világban, edzettebbek voltak (háztartás meg satöbbi nem volt tele annyi elektronikával), nem kocsival jártak az első utcasarokig is (ja, mentségemre szolgáljon az utcánk 1,8 km hosszú, s mi a felső végében lakunk, ami egyben zsákutca is, épp a mi kertünk a zsákja).

Emi - akkor júli 5-ét mán ketten is kinéztük magunknak :roll:

Andi - na, azt a kandikamerát összetörném, ha tudomásomra jutna, hogy ott van. Bár néhány év távlatából már lehet én is humorosnak fognám fel, de nem most.

Ma voltunk haveroknál, akikkel rég nem találkoztunk. Hát aszonták, hogy nem is híztam sokat. Igaz, egy másik csajhoz hasonlítottak, aki tavaly augusztusban szült, hát ha én bálna, akkor ő nem tom mi vót: vizilovak vizilova.

Amúgy asszem ma eléggé böcsületes méhmozgásokat éreztem, ami azért kissé korai, szerintem. Jobb, ha nem strapálom magam ezentúl még annyira sem mint eddig.

Na, jóccakát mindenkinek, holnap megyünk egyet kirándulni, amolyan kocsikázósra - várakat meg régi templomokat látogatnánk meg, egy pár közülük UNESCO-s védjegyet tudhat magáénak.

Kép
kissmanó

Szivvi, ez a tiéd?
Akkor boldog szülinapot! :wink:

(4 nap múlva követlek, csak még nem a 30. lesz)

KépKépKépKépKép
uxi

Na igen, kiszámoltam, a nagymamám 22,23 és 24 évesen szült, 24 éves korára már 3 gyerekes anya volt...2 éves, 1éves és újszülött babával a háború közepén szinte semmi segítséggel, nagyapám a fronton...

Meg is álltak egy darabig, mikor anyukám született, akkor már 35 éves volt. Szerintem ő csak befittyent valahogy surranópályán, de nem biztos...

KépKépKépKépKép
uxi

Enikő - ez a nehezen esik az ember teherbe.... hát ember lánya válogatja. Ahogy Brigi is mondta, ő már csak attól is pocakos lesz, ha a párja ránéz. Hát mi sem panaszkodhatunk, hisz a sors is vágott egy nagy fintort nekünk, mikor tavaly a spirál egy része csak úgy eltűnt a ködben, s bébi lett helyébe, amit nem is gyanítottunk, csak akkor döbbentem rá, mikor ő is távozott. Aztán utána az első alkalommal mikor zöld utat kapott apa, már költöztette is Grétust a pocakba. Edina is meg Adrienn is első nekifutásra összejött. Edóval úgy volt, hogy apa egy jó hónappal a lagzi előtt közölte, hogy ő most akar bébikét gyártani, s hiába érveltem, hogy mi lesz ha épp a lagzin hányinger, rókakoma és társai, nem ihletődött meg, így aztán Edóval pocóban mentünk papírost szerezni. Aztán a lagzin fel sem tűnt senkinek, hogy nem ásványvizes fehérbort, hanem Canada Dry-t iszogattam (az üveg sutyiba az asztalom lábához volt téve).
Adriennt tudományosan ki akartam számolni, hogy fiú legyen, őt akkor hoztuk össze mikor én mondtam. Hát nem bejött (mármint a fiú, mett a pocak azonnal megtelt).
Esetleg ha 10 évvel korábban történik ez az egész, akkor esélyem lehetett volna fiúcskákra? Gyorsabban bírtak volna bennem iszkolni a cél felé? Na, ezen lehet filózni, fény mán úgy sem fog derülni rá sosem.

Kép
kissmanó

Szivvi nagyon boldog szülinapot!
Kép

én az isparban láttam kifogót majdnem 2* ennyiért,a pelus is 2-300 ft/db-ért van ott.szerintem jó minőségű amit rendeltem.
a boltban is (táncház) van csomó termék ami onnét van (giraffe márkanéven)nekem nagyon szimpi ez a bolt.szó nélkül rendeltek nekem másik matracot és mondta a pasi hogy kb ennyi lesz az is.

Bridzsi

Kép
esztora

zsuzsi: ha van lehetőséged, érdemes bejelentkezni a XI. kerületbe ( egyébként én itt lakom) , mert mint azt megtudtam a védőnőtől, a szülés után egész jó kis egyszeri támogatást adnak az itt élőknek. Ráadásul azt mondta a védőnőm, hogy már nem nézik azt sem, hogy mióta él itt az ember, mindenkinek adják, aki bejelentett lakcímmel rendelkezik a kerületben.

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Cenikó: asszem én is kifelejtettem a listából az epret, ami rámegy a fagyira, és tejszínhab a tetejére... Hmmm!

Ná: ne légy elkeseredve, biztos megvárnak a szupi dolgok, egyébként meg egy csomó olyan bababolt van (webáruház is) ahol tudsz interneten rendelni ezt-azt ha már nagyon nem bírod ki vásárlás nélkül. :wink: Én tuti ezt tenném. :lol: Jót tesz az a kis pihi, inkább élvezd ki. Mit olvasol? Filmek?

Manó: nagyon szép kirándulást nektek, remélem nem kavar be ez a fránya idő.

Lányok én a Brendonban vettem 10 db-os pelenkát, 2000,-Ftért, meg pelenka alapú kifogót, az meg 2 db volt 1200,-Ft. Nem drága!

Andrea
Kép
kindernay

Köszi Lányok!

Esztora
Melyik matracot választottátok? Amúgy a sima és a macis között csak a minta a különbség?

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi nekünk frottír állatkertes van (illetve lesz megint) azt hiszem van olyan ami téli-nyári oldalú télin gyapjú van.mintha ilyen lett volna.a huzatban anyagbeli különbség van.
a www.novetex.hu megtudod nézni őket.

Bridzsi

Kép
esztora

Lányok, nekem is Novetex matracom van, nekem a pamut állatkertes van, nincs különbség (mindegyik pamut), csak a mintájában. Valóban van téli-nyári oldalú, de nekem az üzletben azt mondták, hogy nagyon befülled a baba a gyapjú alapún, elég egy takaró, ez a pamut huzat meg jól szellőzik.

Andrea
Kép
kindernay

ugy értettem a különbséget hogy van amelyik sima pamut van amelyik frottír.
az szerintem vicces lenne ha pont a gyapjún fülledne be v.ki.én ezzel nem értek egyet.évek óta azon alszunk.takarónk párnánk is az.
de ez az én véleményem!!!!Lurkónak is gyapjú takarója lesz.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora
Amúgy miért kell másik?

KépKép

KépKép
szivvi

egyszerű az ok nem szabvány méretű a kiságy.van 120*60 és 140*70
matrac (ez a szabvány) a mi ágyunk 120*70-es.csak ennyi az indok.
ez külön kell levágatni.

Bridzsi

Kép
esztora

sziasztok!

boldog szülinapot szivvi!!!!

nekönk is vágatnunk kell, ahogy nézem, mert 115*75 az ágy ha jól emlékszem

lynia-

móni: nekem is ott van lakásom és mind2 gyerek oda van bejelentve (emiatt). már 2002-ben is kaptam ilyen támogatást, de nálam még 2004-ben is nézték, hogy mióta vagyok lakos, ugyanis min.3 év kell (kellett). amúgy u.a. adnak mint az államkincstár. egyszeri anyasági segély (v. támogatás?) igényléstől számított max. 1hónapon belül utalják a pénzt.

szivvi! isten éltessen! légy üdvözölve a harmadik X-en túliak közt :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Minden Édesanyát Isten éltessen Anyák napja alkalmából :lol:

Mütyürke: Ezt a támogatást csak ott adják, ahol Ti "laktok" (XI kerülett) , vagy máshol is az országban? Pl Szegeden?? :) Vajh kitől lehet ezt megérdeklődni??? :roll:

KinderAndi: Most perpillanat a Mekis fagyira vagyok ráállva, ugyanis 3-ra megyünk oda szülinapi zsúrra, és már felkészítettem a gyomrom, hogy egy csomó fagyit fogok benyalni amíg a gyerekek buliznak :D :oops:

Manó: Bogival fogigátló mellett maradtam terhes, ennyit az alacsony mormontartalmú szuperzseniális készítményektől. Jól meghíztam tőle, és még terhes is maradtam. :lol: Csak arra nem volt jó, amire eredetileg szedtem :lol: (23 voltam)
Viola tervezett baba volt, kiagyaltuk, májusban, hogy kéne tesó Boginak és következő peteéréskor már meg is fogant :lol: (26 voltam)
Most meg (29 vokk) és 4. ciklusra hőmérős peteérésfigyelős, Czeizel módszeres, E-vitaminos, célirányosan fiúra gyúrós, anyámkínnyás módszerrel jött össze
:lol: :lol: Evvan :oops: :lol:

ceniko
Szeged

Szivvi: Isten éltessen szülinapod alkalmából :)

ceniko
Szeged

Sziasztok Mamikák!

Gyors bekukk..
Köszönöm a pocak dícséreteket!

Szivvi!
Boldog Születésnapot!

Anyák napja vaaaaaaan maaaa..láláláláá

Jól vagyunk, nem tudok már sokat enni, sőt! normál adagot sem annyira feszül a gyomrom..

Rohanás van, festés-pakolás..IKEA..

Holnap jövök!

Mindenkinek nagy pusziiiiiiiiiiiiiiiii

Gurgi
torolve_20131003125716

enikő: hát ez tulajdonképpen önkormányzat függő... hallottam már más kerületekről is.. országos infoim nincsenek sajna... :roll:
viszont mindenképp érdeklődd meg az önkormányzatod szociális osztályán, hogy milyen támogatást v. segélyt tudnak adni ill. járna.
ugyanis ha az ember nem néz utána, nem kopogtatnak az ajtódon.. :wink: (nekem is drága jó apukám nézett anno utána..)
azért ez baromi idegesítő így utólag is... hogy nincs erre vmi info áramlási rendszer.. pl. védőnők.. , hogy neked kell kitalálni és utána járni, hogy kaphatsz-e vmit ill. járna-e vmi.. nagyon sokan nem tudnak róla, mert eszükbe sem jutna.. mint ahogy nekem se jutott volna.. :? :lol:

jah... gyomorilag hogy álltok??? én tegnap a köhögő rohamomból kifolyólag sugárban hánytam este... épphogy az ágyról le tudtam fordulni. nagyon durva volt... :?
vagy pl. egy szolídabb büfögésnél (már bocs a kif.ért :lol: ) a kaja vége is a nyelőcsövemben lesz... :(
és most már nem csak a jobb mellem alatt fáj, hanem középen is... :evil: :evil: ...áááááááááááá
normális ez???? kérdem én 3.gyerekkel... :roll: vagy csak öregszünk már...és nem vagyunk nagyanyáink..?

KépKépKép
mütyürke

látom gurgi te is épp hasonlóra panaszkodtál.... :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat!

Esztora
És akkor abból levágnak pár centit?? (bocs ha hülye vaok)

Andi
Jól látom, hogy bebarnultál?

KépKép

KépKép
szivvi

hű, mit ovastam!

Miért farfekvésűek bizonyos gyermekek?
A helyes irányba fordulást olykor fiziológiai tényezők akadályozzák, például:
• ha a méh még nagyon feszes,
• ha a méh fejlődési rendellenessége miatt alacsonyan van a méhlepény,
• ha túlságosan rövid a köldökzsinór,
• ha az elégtelen minőségű magzatvíz csökkenti a mozgási esélyeket.
Mikor válik visszafordíthatatlanná a helyzet?
A 32. hét után érdemes ezt komolyan venni. Amennyiben az orvos tapintással farfekvést észlel, ultrahangvizsgálatot is végeznek. Ha az ultrahang megerősíti a feltevést, az orvos az anya alhasi részére gyakorolt enyhe nyomással megkísérli kibillenteni helyzetéből a babát. A baba reflex válasza: lábacskáit meglöki, hogy megkönnyítse a műveletet.
A megfordítási kísérlet ultrahang-ellenőrzés alatt a 36. hét során történik meg. Háromból két esetben siker koronázza a próbálkozást.

Ez komoly? "ráfekszik" majd a hasamra, ha nem fordul meg?
most farfekvéses, tudom, van még addig idő, de mire számíthatok? néztem reality-n egyszer, hogy csinálják, és nem nyerte el a tetszésemet a dolog!

lynia-

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon boldog Anyák Napját!!!!

Szivvi: Nagyon boldog szülinapot kívánunk!!!!

Emi: A befordítás állítólag nagyon fáj. Ezt hallottam. De ne aggódj, befordul a babócád...

Pelus: Az auchanban is lehet kapni olyat, amit neten rendelt Esztora. 2200 Ft asszem. A nagy tetra kifogó pedig 857 Ft. szerintem megéri. Jó minőségű.

Gyomorgondok: Nekem is problémáim vannak az evéssel, de ezt nem fogom fel tragikusan. Inkább próbálok többször keveset.

Kerületi támogatások: Azt tudom, hogy a XI. kerben jó a támogatás, most 70 000 Ft egyszeri. Az V. kerületben ez az összeg 120 000 Ft asszem (de mindenképpen 100 ezer felett). Nekem a védőnőm azt mondta, hogy ott kapod a támogatást, ahova a gyermekedet bejelented.

Május 20-án bababörze!!!

Kép
zsuzsi**

Ma 19:30-kor lesz egy dokumentumfilm a Duna TV-n - pocakos téma! A fogantatástól a szülésig dolgozza fel az eseményeket. Cím: A belső kaland

Kép
zsuzsi**

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: