A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Jo reggelt mindenkinek!!

Eloszor is koszonom a szivelyes udvozlest, nagyon orulok, hogy ratok talaltam! Ugy latom, nagyon jo kis csapat! :D

Silka! Swindon kb. 100 km-re van Londontol nyugatra, egy kb. 150 ezer lakosu varos. Attol hires egyedul, hogy itt van a HONDA gyar, az osszes Hondat itt gyartjak Europanak. Nagy jelentosege van itt, mert 8 ezer embert foglalkoztat.

Szerintem se veszelyes egy kellemes bicajozas, persze bicikli-versenyen biztosan nem ajanlatos indulni... A labgorcsot en is hallottam, hogy magneziumhiany, rengeteg kismama szenved ettol, abszolut nem veszelyes, csak kellemetlen. Engem ez elkerul, viszont a csipom nekem iszonyatosan tud fajni, ugyanez volt az elsonel is, ha sokaig fekszem, utana alig tudok labra allni, olyan vagyok, mint egy 80 eves oregasszony! :) A masik, amitol szenvedek, a pisiles, ejszaka is orankent kell pisilnem, ami nagyon duhito tud lenni!!! :cry:

A babamozgasrol annyit, hogy szerintem emiatt senkinek sem kell aggodni, ez tenyleg mindenkinel mas, nekem az elso kb most mozdult meg (22. het), most meg mar a 15. heten ereztem eloszor kis pillangot ropkodni a hasamba. Mostanra meg mar olyan tornagyakorlatokat vegez az en kis babym, hogy ugy nez ki a hasam, mint a 8. utas a halalban :D Es neha azt hiszem, ez a baba nem is alszik, mert megallas nelkul mozog. A nagylanyom nem volt ilyen aktiv, vagy lehet, hogy a mehem erosebb volt, igy nem ereztem ennyire.

Mi 4D-s ultrahangra Magyarorszagon megyunk, (majus 29-en megyunk haza 5 napra..hurra!!) mert itt iszonyu draga, 200 es 400 font kozott mozog az ar, ami kb 75-es 150 ezer ft!! Na neee...
Alig varom, amikor 15 eve terhes voltam, meg nem volt ilyen! :lol:

Hajni! Koszi, ha beraksz a tablaba, az adatok:
Kiiras napja szeptember 6. A baba kislany, de nevet meg nem tudunk... 14 eves testverke, aki Nikolett (o inkabb masodik anyuka lesz mar :) )

Motiot: En is gondoltam arra a megoldasra, amire te, ha vissza kell mennem dolgozni a penz miatt, lehet, hogy inkabb vallalok egy-ket gyerkocot, es igy egy kis penz is jon, meg az en sajatommal is egyutt tudok lenni. Egyelore jo otletnek tunik, aztan majd meglatjuk..

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszan irok, de mivel dolgozom nem mindig jutok gep ele, es osszegyulik...
Mindenkinek szep napot!!!

Niki
Vendég

Ancsi!
Sajnálom és kitartás!!!

Üdvözlet tőlünk is minden frissen érkezett Kismaminak! :D :D

És természetesen utólagos GRATULA a szülinaposoknak is! :D :D

Hajni!
Szerintem is jó ötlet, hogy frissíted a táblázatot... :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Mammikák!

Ancsi! én is nagyon sajnálom, és őszinte részvétem. Gondolom a Párodnak most rettentő nagy támogatásra van szüksége, sok lelkierőt kívánok Nektek ehhez a nehéz helyzethez.

Silka! Köszi a tanácsot, veszek asszem ilyen Rennie-t, bár ma éjjel egész jól bevált a hideg tej is, azért felkészülök a rosszabb napokra, legyen csak itthon ilyen gyógyszer, nem is drága, és végülis csak Kalcium és Magnézium van benne.

Niki, Motiot! Nagyon ügyesek vagytok ebben a nehéz helyzetben! Jó ötlet tényleg ez a Babyfelügyelet! Én is biztos így tennék. Niki! Tőled akartam kérdezni, hogy kint is van ez a Vásott kölykök c. műsor Tanya Byronnal, a pszichológusnővel? Mit gondolsz Róla (ha ismered...)

Gabcii! Egy kicsit megijesztettél (holnap megyek is megint UH-ra :shock: ), bár megnyugodtam, hogy a többiek inkább az ellenkezőjét állítják, és azt írták, hogy a 20-22. hét körül normális először érezni konkrét rugikat.

Köszi Lányok, hogy írtatok a biciklizéssel kapcsolatban, persze, nagyon vigyázva megyek, minden gödröt kikerülök és lassan tekerek, hisz Nekem is most a világ közepe a Párom mellett a Babókánk, és tudom, hogy elsősorban magamra kell vigyázni, így óvhatom egyenlőre Őt is. Már most annyira szeretem Őt, és óvom mint egy hímes tojást :lol: .

Holnap majd beszámolok az UH-ról, drukkoljatok, hogy megmutassa Magát a Kicsigesztenyém :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok,

Anita, szerintem is nyugodtan biciklizz, persze óvatosan! Uh-hoz mennek a drukkook, remélem te is megtudod hamarosan, hogy ki lakik a pocidban! :wink:
Én is úgy várom már a hétföt! Eredetileg ma mentem volna, csak túl korán és a párom nem tudott volna hazajönni a munkából idöre, hogy vigyázzon Ábelre, így áttettük hétföre, jönnek a fiúk is, megnézik ök is a kistestvért!

A babamozgásról annyit, hogy szerintem talán még én sem érezném konkrétan, hogy mocorog, ha nem tudnám az elsö terhességemböl, hogy mit is kell érezni. Igazából nagyon ritkán mocorog a babó és elég gyengéden, alig észrevehetö, egy-két nagyobb rúgástól eltekintve. De szerintem elsö babásként biztos csak ezeket érezném. Úgyhogy nyugi!

Niki, hát tényleg nem túl jó a helyzet ott kint nálatok! Itt azért nem panaszkodhatok, hiszen orvos végzi a terhesgondozást végig, az enyém minden alkalommal csinál uh-t is, elöírva viszont asszem csak 4 van. Szóval itt is olyan az ellátás, mint Mo-n, egy-két apróbb eltéréssel. Viszont én csak itt szülnék, ismerve az otthoni helyzetet, na meg ugye az elsöt is itt szültem és maximálisan meg voltam elégedve, nagyon jó az ellátás, modernek és szépek a kórházak, jók és felk´szültek az orvosok és a szülésznök, na és ami nem mindegy, itt nem fizetek semmiért, söt kismamaként a terhességgel összefüggö gyógyszerek is mind ingyenesek, ha a doki írja fel. Itt nincs hálapénz, ha elfogadná az orvos, akkor visszavonnák a licenszét :shock:

Na én is jó bölére eresztettem a mondanivalót, el is dugulok, megyek fözni :wink:

Tényleg, ti hol jártok a kilókkal? Én eddig + 2 kg-t szedtem össze, most néztem a 20. héten Ábellel már 4,5-nél jártam...

KépKép
KépKép
motiot

Amit elfelejtettem,

Tímeáknak nagyon nagyon boldog névnapot kívánunk!!!! :D :D :D

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Köszi a fogadtatást örülök neki megprobálok többször is jönni ha a
kisfiam enged néha elég kis csibész.

Előre is bocsi ha valakinek véletlenül nem válaszolok.

A babám már nekem is mocorog néha gyengén néha erőssen
mikor hogy bár a másodikhoz képest kicsit lusti.
Én olyan 17 hetesen éreztem először,bár elég vékony vagyok és lehetséges,hogy csak azért.

Timi!
Néztem én is,hogy elég közel lakunk egymáshoz.
Kár,hogy nem egy helyen.

Ancsi!
Nagyon sajnálom én is.

Hajni!
Sajnos én még nemtudom,hogy mi lesz.

Motiot!
Én eddig +6 kilónál járok.

Ha tudok még jövök.
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Úgy látom nagy port kavartam a babamozgással .

Anita, nem akartalak megijeszteni, csak a saját tapasztalatomat irtam le nektek.
Motiot: én most tartok + 5 kilónál, de étvágy az van rendesen

Hajni, gratulálok a kislányhoz:D
Megköszönném, ha beraknál a táblába.

Táblára adatok: szülés ideje: szeptember 10. , 27 éves vagyok ,
baba neme: fiú , neve: Gellért / Dávid, testvér -, Kórház: Kaposvár, Lakely: Kaposvár

Mi 4D-s UH-ra kb a 28. héten szeretnénk menni, Pécsre. Kb mikor érdemes bejelentkezni, hogy ne csússzunk ki az időből?

További szép napot nektek, sziasztok

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok lányok!

Motiot: köszi a köszöntést, egyúttal én is boldog névnapot kívánok a többi Tímeának.

A lábgörccsel kapcsolatban köszi a tippeket, majd szólok a dokinak is, hátha tényleg csak magnéziumot kéne szedni. Örülnék, ha elmúlna, mert nagyon jó az alvókám, de sajnos emiatt rendszeresen korábban kelek. :cry:

Anita: drukk az UH-n. Remélem mutatja majd magát a trónörökösötök. Én egyre inkább érzem hogy kisfiú, de mi csak két hét múlva megyünk legközelebb UH-ra.

Kilók: ha őszinte akarok lenni, ekkor kb 7-8 kilónál tartok, de szerencsére azt mondják nem látszik rajtam. (Na de majd kapok a védőnőtől!) Úgy döntöttem, hogy megeszem ami jólesik, nem fogom vissza magam, legfeljebb majd a vércukorvizsgálat előtt 1 héttel. :D

Anita: ne izgulj a mozgás miatt, ez alkat kérdése. Emiatt nem érdemes feleslegesen aggódni. Főleg ha az UH- minden rendben van. A 22 hétig nincs semmi baj, ha nem érzed, de ha jól emlékszem már írtál babamozgásról, ugye? akkor meg főleg semmi baj!!!

Ancsinak őszinte részvétem. Én konkrétan nagyon szeretem az anyósomat, nagyon megviselne, ha hasonló eset történne...

Gyomorégés:sajna ez is leginkább alkat kérdése, de azt is mondják, ha a baba nagy hajjal rendelkezik akkor szokott égni a gyomor. Nekem konkrétan az első terhességem alatt a 4. hónaptól kezdve egészen a szülésig folyamatosan volt. Akkoriban volt egy Antagél nevezetű szirup, abból egy korty és órákra elmúlt az égés. Sajna ezt megszüntették, sőt úgy tudom, semmilyen szirup szerű gyomorégésre való szer nincs. Ami nagyon gáz, mert nekem csak az vált be, és ha most is előjön (mert miért ne jönne), nem tudom mit fogok csinálni!!! Egyenlőre csak kisebb bajaim vannak ezen a téren, egy kis tej segít rajta.

Horcsog: Szerintem ez a pár kilométer nem távolság, legalábbis és könnyen mozgok, ha gondolod, és van kedved talizni, szívesen átugrom(unk) hozzátok bármikor.

Bocs, megint egy kicsit túlzásba vittem az írást. Azért ha még eszembe jut valami írok még.
Üdv!

Kép
Kép
timi26

Gabcii, en eredetileg pecsi vagyok, es ott fogom a 4D-s ultrahangot csinaltatni. A multkor, mikor hazalatogattam, 2 hettel elotte akartam bejelentkezni, akkor mar keso volt. Most jo elore szoltam az anyunak, jelentsen be, igy majus 31-re siman kaptam idot. Ugyhogy ha tudod az idopontot, szerintem mar nyugodtan jelentkezz be.

Anitja! Sajna nem tudom, hogy megy-e itt ez a musor, az az igazsag, hogy nemigen tv-zek. De megkerdezem a paromat! :)

Hajni! Lehet, hogy nem adtam meg minden adatot? 35 eves vagyok :cry: es Swindonban a Great Western Hospitalban fogok szulni, de nem tudom, hogy ez lenyeges-e nektek. Lakhely is Swindon.

En kb. 5 kg-on szedtem fel eddig, kb. annyit, mint az elsonel, a kulonbseg annyi, hogy kicsit kevesebbel kezdtem akkor... Szoval ez annyit jelent, hogy akkora sullyal szultem, amennyi most vagyok :?
Dehat akkor 20 eves voltam, most meg 35...nem baj...

Pusz mindenkinek!
Vendég

Most csak tábla:
Kép

Niki, gabcii, horcsog:
beletettelek benneteket. :)

Ha valakinek valami nem stimm szóljon.

Most rohanok fodrászhoz, de este jövök.
Vendég

Hajni! Koszonom, hogy beraktal :D
Vendég

Sziasztok még egy kicsit, ha nem gond :oops: !
Először is gyorsan én is nagyon boldog névnapot kívánok a Timiknek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabcii! Semmi gond, én vagyok egy kicsit jobban ijedős szerintem, tudod 32 éves vagyok, és 6 éve harcolok ezért a Babáért!

Timi! igen most szombaton éreztem elég konkrétan, de annyira azóta sem, én azt hittem, mostmár mindennap csak erősebben fogom érezni :roll:

Lányok! A Fiúcskák vezetnek a táblában :lol: !!!

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Alig győzőm visszaolvasni a sok infót, amit írtatok!
egy kicsit eltűntem, elutaztunk a hosszú hétvégén, és csak most engedett be a babanet. :?

Miléna, micsoda fordulat?! :lol: Zéti mégsem fiúcska lesz????
És pihenj sokat!
A rendes alvásról és pozitúráról már lemondtam. Minden fordulásnál fenn vagyok, és néha bizony meg kell várni, míg a Mini elhelyezkedik, különben fáj és moccanni sem tudok. :?
Én is vettem pamutbetétes nadrágot, és Apa szerint nagyon csinosak vagyunk benne! :lol:

Anitja, gratulálok a rúgáshoz! Fantasztikus érzés, nem? És egyre erősebb és intenzívebb lesz... :D És remélem, holnap megmutatja magát! Majd számolj be, milyen volt!

Sense, csak csatlakozni tudok az előttem szólokhoz! Tuti semmi baja nincs! És gratula a 90%-os kisfiúhoz!!!!! :lol: :lol:
Az esőt meg elküldjük jó messzire! :wink: ÉS akármilyen is lesz az idő, csak egymásra figyeljetek! :D

Anikó, Timi utólag is boldog szülinapot Nektek!
És boldog névnapot a Tímeáknak! :D

Zsuzsóci, Neked jobbuást! remélem, hamarosan meggyógyulsz...

Niki, üdv köztünk! Jó pocakosodást! :D Nem semmi a helyzet nálatok!!

Neked is üdv gabcii és Horcsog! :D

Ancsi, őszinte részvétem... :cry: :cry:

Móni, Hajni, gratula a kislányhoz! :D

Már én is + 5 kg-nál tartok, az elmúlt 2 hétben szaladt fel kb a fele... :shock:

Bocs, jó hosszú lettem!

manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Hello Lányok!

Móni, gratula az UH-hoz! Igen én is Mátyásföldre készülök, lassan föl kéne őket hívnom. Jó hallani, hogy ilyen jó véleménnyel vagy róluk. Neked mennyi időre adtak időpontot? Mennyit kellett fizetni és mit kaptál cserébe? Mennyi ideig nézték a kis drágát? Nem tudsz fölrakni képeket?

Ami a kilókat jelenti, 3,5-nél járok. Sajnos a reggeli lépcsőmászásnál érzem is őket... ...hát igen, a jó kondi :wink:

Timik, Mónikák!Nagyon boldog névnapot!

silka
silka

Sziasztok!
Ma voltam a félidős genetikai UH-n. Minden rendben van! :D A doki kicsit nehezen találta meg az egyik kezét, de én nyugodt voltam, ugyanis a 4D-n már láttam, hogy mind a kettővel kalimpált! És még mindig kislány. Most be is terpesztett rendesen! :wink: A kis huncut!

A lábizomgörcsre úgy tudom, hogy jó a magnézium!!! (bár látom, már lekéstem a válasszal... :? )
Anita! Én úgy tudom, hogy mindent szabad, ami jól esik, de azért módjával! Egyébként pont ma találkoztam egy csajjal az UH-n, aki 2 hét múlva szül, ő még most is minden nap biciklivel mászkál. Bár hozzáteszem, hogy én inkább nem bicajoznék! Biztos, ami biztos, mert pont a hasizmot terheli.
És szorítok, hogy megmutassa magát a picúrod!!! Kíváncsi vagyok! :)

Ancsi! Nagyon sajnálom! :cry:

Niki! Ez tényleg ijesztő, hogy ilyen hamar visszamennek dolgozni. Bár nálunk is dolgozik egy csaj a központban, aki írt egy körlevelet, hogy most elmegy szülni, és fél év múlva jön. Én már ezen is kiakadtam… Én azért a 2 évet mindenképpen ki szeretném használni, utána meglátjuk, hogy elég lesz-e a gyes.

Én is üdvözlöm az újakat!!! Jó a csapat!!! :lol:

A kilók engem is érdekelnének!!! Az enyém eddig +5 (kicsit sok, de ez van, pedig odafigyelek mit eszek és mikor…)
Hajni! Ne tegyük bele a plusz kilókat is a táblába? Persze ha a többieket is érdekelné. Mi a véleményetek??

Pussz

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Egy percre ugrok be csak,holnap utazunk a szüleimhez,szombaton pedig ballagásra.Legközelebb hétfőn leszek szerintem.
Mindenkinek jó pihenést hétvégére,vigyázzatok magatokra!!!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sense!
Nem tudom, hogy mikor nézel be ide, úgyhogy én már most kívánok Nektek
Kép

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Hajni, nagyon szép a tábla, köszi, hogy beraktál :D
A lánynevünk, nekünk is Lilla lett volna, ill nekem mert a páromnak nem tetszik, bár neki sztem semmilyen név nem tetszik .

Anita: nagyon gratulálok a babához, hogy végre sikerült, ígérem nem hozom rád a frászt többet:)
A kilókat én is jó ötletnek tartom, ha számon tartanánk, bár ha nálam már nagyon gáz lesz a szitu, úgyse mondom meg mennyi :)

Voltam ma rövidujju felsőt nézegetni, vettem volna, de maradt a feltételes mód. Rá kellett jönnöm, hogy a sima szűkebb fazonú póló idén kimarad a ruhatáramból, mert már most szűk hasban
KB mint 1 kötözöttsonka úgy festettem :)

Kép
Kép
gabcii

kukkkkk

hú csajok, nem érem utól magam. :?

Mazsola:
ha gondoljátok berakom. :)

Gabcii:
nálunk is nagy harcok árán lett meg a név, de ez mindkettőnknek tetszik. :)
Most azon megy a meccs, h Lilla vagy Lilla Nóra legyen. :lol: :lol:

Meló:
húú, most aztán fogok kapni, de én Marcimmal is végigdolgoztam a terhességet és 2 hós volt mikor visszamentem dolgozni.
Azóta is melózok, most is, h újra terhes vagyok. :lol:
Én egyszerűen nem bírom ki itthon. Becsavarodnék, meg jó állásom is van/volt szval...
Amugy heti 3x 9-2ig járok be az irodába kb, amugy meg itthonról melózok. Szval nem vészes, de nekem kell ennyi.
Tesó után is kb 2 hónappal tervezem a visszatérést. :wink:
Vendég

Hajni, mit dolgozol pontosan?
2 hónap?? Ejj, hát az bátor sztem. de te tudod...

Kép
Kép
gabcii

Gabcii:
vállalkozásfejlesztési igazgató vagyok.
Vendég

Sense:rájöttem,hogy már nem leszek a héten...írtam is.

Nagyon sok boldogságot és gyönyörű esküvőt kívánok nektek!!!!!

Gondolok majd rátok! :D

Sok puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Tímeáknak és Mónikáknak boldog névnapot kívánok! :D

Hajni!
Nekem -ha van időd- a táblázatba beírhatod a tesók nevét (Benedek 7,5 éves, Bálint 4,5 éves). A kiscsaj neve még nagyon képlékeny. A gyerekek már közölték az ő elképzeléseiket.
A nagyobbik fiam Bogit szeretne (szerinte ez a legszebb lánynév).
A kisebbik először Ropit :wink: mondott, utána Almát (van ilyen nevű csoporttársa az oviban), aztán Banánt (gondolta ha Alma van miért ne lehetne Banán is :lol: ). Most meg itt az eperszezon... lehet hogy a következő gondolata Eperke lesz (van ilyen név!) :? ?
Amikor elkezdtél szülés után dolgozni ki vigyázott a kisfiadra? Vagy bölcsibe adtad?

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Jó reggelt, sziasztok!
Mónikák, boldog névnapot kívánok!

Banita, ötletesek a gyerekeid, nade a tanácsokat csak az ésszerűség határain belül fogadd ám meg :D
A Bogi nekem is tetszik, szép lánynév.

Hajni, ha ilyen korán vissza szeretnél menni, a pici elhelyezését hogy oldod meg? Engem még jelenleg az is gondolkodóba ejt, hogy 2 éves kora után, ki viszi és hozza a bölcsiből, mert én 12 órás munkarendben dolgozom, a párom ugyan egyműszakos, de későig bent van.

Kép
Kép
gabcii

Mónikák, nagyon sok boldog névnapot Nektek! :D

Banita, jön még azt hiszem a cseresznye-szezon is... :wink: :lol: :lol:
A keresztgyerekeink nekünk is felsorolták a fél óvodai csoportot, hogy mi legyen a neve! :lol: :lol:

Hajni, a Lilla nekünk is benne van a TOP5-ben! :D Nekem is tetszik!!!!!! :D
A plusz kilókat betehetjük a táblába, szerintem, már aki szeretné megadni. Aki nem, az meg nem... :roll:

Anitja, mi volt az UH-on? Megmutatta magát a csöppség???
Én tegnap elővettem a felvételt, ami az UH-on készült és kb 20-jára is megnéztem! :oops: :oops:

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Banita:
sajna a két név és kor nem fér el. :( Ezért is nem tettem be, csak kor szerint.

Gabcii, Banita:
nem, nem adtam bölcsibe és nem is fogom egyiket sem. :)
Anyukám van addig Marcival és anyósom is sokat segít, szval így megoldottuk családon belül. Gyereknek is jó, mert imádja a mamákat és nekem is. :lol: :lol: :lol:

Mónikák:
nagyon sok boldog névnapot!
Vendég

Sziasztok!

Hajni!
Így jó, hogy családi segítséggel meg tudjátok oldani a gyerek(ek) felügyeletét :) !

Gabcii!
Természetesen nem a srácok fogják eldönteni a baba nevét :wink: !

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sense!
Sok boldogságot! :D :D

Anitja!
Amikor Pálma virgonckodik, Laráért aggódom, amikor meg végre Lara az elevenebb, akkor természetesen Pálmára várok hogy jelt adjon magáról ismét. Hihi!

Szerintem onnantól hogy pocakos lesz az ember, egész életében aggodalmaskodhat valami éppen aktuális dolog miatt...
(Mostanság pl. Dominika ad erre okot - bulik, szerelem és egyéb hasonlók.)

Hajni!
Naná hogy Lilla Nóra. :D :D

Szuper jó a munkaidő beosztásod, izgalmas a munkád, azt hiszem ez így minden kisgyerekesnek ideális lenne. Ügyesek vagytok, gratulálok!!! :D :D
(Ha esetleg időközben felmerülne egy ilyen nagyszerű lehetőség - megfelelően honorálva anyagilag is - sokat azt hiszem én sem gondolkoznék hogy várjak-e az ovival 3 éves korukig. Persze napi 8 - utazással 10 óra - távollétet azért már mindenképpen meggondol az ember, főként ha a munka nem is érdekes és a fizetés sem túl kecsegtető...)

Szép napocskás hétvégét mindenkinek! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Megint jó rég voltam már. két topicot követek (a másikat az nlc-n), meg a lányom eléggé igényt tart rám, így írni nem sok időm jut sajnos, de olvasni olvasok mindig. csak nem marad meg ki mit is írt.
üdv az ujjaknak, jó sokan vagyunk már. Olyan gyorsan elment ez a pár hónap, már túlvagyunk a félidőn. Csak jöhetne már végre a nyár, mert nem jön rám semmi hosszu ujjú :)) pocakosat meg rövidujjúakat vettem eddig, lehet hogy melegebb ruha is kellene.. remélem nem.

Hajni! tábla: név: Dávid a végleges. ha a 4d-n nem derül ki hogy mégis kislány :) de egyértelműen látszott a kuki...

kilóknál én most +3 nál járok, ez kicsit lelomboz, mert elsőnél ilyenkor még csak +1 volt és mégis 17 lett a vége, most nem akartam 12 nél sokkal többet hízni, de ha sok lesz hát sok lesz.. csak könnyebb lenne szülés után egy kicsit kevesebb maradék kilóval.

mindenkinek további szép gömbölyödést és sok rugdosást :) jövök majd ha tudok.

judis

Sziasztok lányok!

Sense! Sok boldogságot nektek és legyen egy igazán szép napotok :lol: Jóidő megrendelve :lol:

Nagyon szépen köszönöm a névnapi gratulációkat :lol: Illetve köszönöm, hogy együtt örültök velem a kislányomnak :lol:

Silka! Nekem elég hamarra adtak időpontot, mikor hívtam őket már 3 nap múlva mehettünk volna :D csak apának nem volt alkalmas és Ő sem akarta semmiféleképpen kihagyni :D
Kaptunk egy fotót, egy DVD-t kb 20 perces, sajnos a kódot nem tudták most ideadni, hogy a többi képet megnézzük a neten mert újraírják az egész honlapot, de azt mondták ha kb 2 hét múlva visszamegyünk megadják a kódot hozzá. 12000 ft-ba került és kb fél óráig nézhettük a drágát. Ilyen gyorsan még sosem telt el fél óra :lol:
Majd teszek fel képet is, csak túl nagy én meg nem tudom lekicsinyíteni :oops: Béna vagyok hozzá :oops:

Hajni! Így én is dolgoznék, tudok a babóval is lenni és még más területen is hasznosnak érzem magam. Sajnos nekem nincs ilyen lehetőségem, de hátha a későbbiekben :wink:

Szép napot mindenkinek. Aki elutazik jó pihenést. Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok Kismamik,

köszönöm a névnapi jókívánságokat, én is boldog névnapot kívánok a többi Mónikának!!!

Sense, akkor gondolom már nagy a készülödés, jujj de izgi!
Holnap lesz a nagy nap! Én ilyenkor már halál nyugodt voltam, mondván úgysincs visszaút....

Hajni, ha ilyen jó munkád van és családon belül meg tudod oldani a gyerekfelügyeletet, akkor persze jobb a helyzet. Mondjuk én szerintem várnék legalább 6 hónapot,mert olyan szerelmes lennék a pici babába, hogy nem bírnám otthon hagyni :wink: Meg akkor már azért nagyobb is, talán a szopi is megoldható másként.
Viszont nekem itt nem túl sok lehetöségem van, mivel a szülök és a rokonok mind Mo-n vannak :(
Nekem itthon KELL maradnom a csöppségekkel, egészen addig míg ovisok nem lesznek, bölcsibe pedig csak akkor tudnám adni, ha annyit keresnék, hogy meg is érje, mert itt nagyon nagyon sokba kerül a gyerekfelügyelet, míg a gyerköc nem oviköteles.
De neked ez így szuper, irigyellek is!

Vadvirág, mosolyogtam az aggodalmaskodásaidon, olyan aranyos! Biztos én is így tennék, ha ikreket várnék! Így csak egy babára kell figyelni, az azért egyszerübb! :wink:
Nagylányodhoz pedig sok sikert :twisted: :wink:

KépKép
KépKép
motiot

Boldog névnapot kívánok a többi Mónikának és a Timeáknak :lol:
Az előbb lemaradt
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Jo reggelt mindenkinek!

Udvozlet a borus Angliabol! Mar egy honapja csak sut a nap, ami rettento szokatlan itt, mert normal esetben minden nap esik :cry: Csutortokon jon egy baratnom latogatoba 1 hetre, hat persze, hogy elromlott az ido!!

Boldog nevnapot Monikak, Timeak! :D

Remelm, mar mindenki elfelejtheti az aggodast, es a baba nagyokat rugdos! :wink: Azon mosolyogtam magamban, hogy valoszinu a sok aggodalom is egy tipikus terhessegi tunet.. En most epp azon aggodok, hogy mivel ez a baba allandoan mozog- nem ugy mint a kislanyom az elso terhessegemnel- remelem nincs valami baja, hogy sosem tud aludni!!!! Vicces, ugye? Hat, mi mar csk ilyenek vagyunk :)

Kepzeljetek, mar 3 napja minden ejjel a babaval almodok! Almomban mar megszuletett, es nagyokat csavargunk vele a nagylanyommal! :) Olyan jo!! Egyebkent el sem tudom kepzelni, milyen lesz, elegge kevert baby: Fele magyar negyede angol, es egy negyed jamaikai ver csorgedezik benne :wink: A parom edasapja ugyanis jamaicai :wink: Kivancsian varom!! Szerintem a baromi gondor hajat nem uszom meg, a paromnak mar van ket kislanya, es rettento sirasok kozepette zajlik a hajfesules :cry:

Vadvirag! Tok jo, hogy egyszerre ket baba is rugdalozik a hasadban! Azon nevettem, hogy mindig csodalkoztam, hogy az anyukak ugy felismerik, melyik kicsoda eppen. Es te mar a rugasokbol felismered oket :D Van egy magyar anyuka itt, Swindonban, harmas ikrei vannak, masfel evesek!! Hat mit ne mondjak, nem unatkozik :D

Hajni, a munkaval kapcsolatban, ez azert mas helyzet, amirol mi szornyulkodunk! Heti haromszor par ora, es raadasul ugy, hogy a szeretett nagymamik vigyaznak ra.. Ez meg hasznos is! Egesz mas, mint egy 2 honapos pici egesz nap a bolcsiben idegen gondozokkal..gondolom ezzel te is egyetertesz. Arrol nem is beszelve, hogy amit Motiot mondott az itt is igaz, olyan draga a bolcsi, hogy legtobb anyuka azert dolgozik, hogy azt kifizesse. Akkor meg mi ertelme van?? En altalaban mindenki eletet, donteset elfogadom, mert hat ugy szep, hogy kulonbozunk, de ezt nehez. Merthat a termeszet azert teremtett anyukat..mert a babanak letszukseglet!

Szep napot nektek!
Niki
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág: honnét tudod, mikor melyik baba rúgdos?

Lányok, ki volt már 4D-s UH-n és sztetek mennyi idősen "ideális" elmenni? Csakmert én úgy gondoltam, 26-28 hetesen mennénk, de már nagyon kíváncsi vagyok a kis "Lajos babánkra", alig bírom kivárni hogy lássam.

A 18 hetes UH-n aszonták kisfiú. Apa nem nagyon hisz még benne, hogy ez a tuti fix, dehát nem is ő érzi a napi boxot a pocakban. Ezek olyan fiús rugik :D

További szép napot nektek

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok Mammikák!
Akkkkkkkor csatlakozom a Kislegényes Anyucikhoz :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ugyanis KISFIÚ!!!! Még azért én is megvárom a 4D-s UH-t, addig megpróbálom nem bele élni magam, de nagyon nehéz, írtóra pörögnek a gondolataim amióta tudom...
Sajnos videót nem tudtak itt sem csinálni, de a doki nagyon rendes volt, Édesem most is nyugodtan aludt, a kis fejét ráhajtotta a méhlepényre, szépen nyugodtan lemért mindent az orvos, nem keltegette, de a végén azért láttuk fészkelődni egy kicsit.
Ezek az adatai most:
BPD:45mm
FL:27mm
AC (haskörfogat):139mm
ha valakit érdekel, egyébként találtam egy szupi táblázatot itt:
www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/7 ... 196405.xls

Mónikák! Nagyon boldog névnapot kívánok!!!

Sense! Nektek kívánok sok boldogságot, és nagyon szép esküvőt!!!

Kilók: én kb. +6kilónál járok, de nincs itthon mérlegünk (szerencsére :lol: ) így nem tudom pontosan.

Hajni! Tábla: színezz be légyszi kékre, és akkor Gergő a Legényke neve :lol: :lol: :lol: Köszi

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja!
GRATULÁLOK a Kispasihoz! :D :D

Gabcii!
Azt egyértelműen tudom az UH alapján, hogy az A-baba (Pálma) a bal oldalon és a B-baba (Lara) a jobb oldalon helyezkedik el. Egyikük fej- másikuk pedig medencevégű fekvésben. :D :D

Tehát innentől kezdve azt gondolom, nyilván az a baba van ébren, amelyik oldala a pocakomnak éppen ugrál, hullámzik... :D :D Nagyon ritkán van olyan, hogy mindketten egyszerre virgonckodnának éppen. :D :D

Akit majd elsőnek emelnek ki, az lesz Pálma és aki másodikként lát napvilágot az pedig a Lara nevet kapja. :D :D

2004-ben is pontosan tudtam hogy éppen Márk Axel, vagy Jázmin Vadvirág tornászik...

Márk sokkal vadabb, erőteljesebb mozdulatokat produkált és rengetegszer egy nap alatt, míg Jázmin meglehetősen kevesebbszer és hihetetlen finoman, puhán, szinte alig észrevehetően. :D :D

Vadvirág
Vendég

Hello Lányok,

Anitja, gratu a fiúhoz! Szupi a táblázat, azt hiszem gyakran elő fogom venni.

Sense, sok boldogságot és ragyogó napsütést Nektek holnapra!

silka
silka

Sziasztok!

Na neki rugaszkodok 3-szor mert kisfiam mindig kikapcsolta a gépet
most épp alszik ugyhogy végig tudom írni.

Boldog Névnapot Mónikák és Timeák!

Hajni!
Köszi,hogy be raktál a táblába.
Ha végre tudok valami akkor biztos szólok.
Remélem minnél előbb el küldenek uh-ra ha nem akkor
én is el megyek 4Ds-re.

Anitja!
Gratulálok a kukishoz.

Timi!
Ha gondolod össze hozhatjuk a talit.
Szólj,hogy neked mikor jó.

Vadvirág!
Ha jól értelmezem akkor már vannak ikreid?

Szokott valaki börzére menni?

Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Anitja! En is gratulalok a kisfiadhoz! Remelem, egyszer talan en is lehetek egy igazi pasi anyukaja! :wink:
Eloszor ugy nezett ki, hogy a parom 2 es az en lanyom melle vegre egy fiut kapunk, de megint kislany :D Nem baj, legalabb ujra kell probalkoznunk! :wink:

Vadvirag! Mivel nemreg csatlakoztam hozzatok, gondoltam megnezek par elozo oldalt, mi tortent akkor itt. Aztan megtalaltam a fotoalbumodat! Olyan szep, nagy csalad vagytok!!! Gratulalok!!! Es hihetetlen, hogy 4 gyerek utan milyen csinos, es mosolygos vagy! Sokan vehetnek peldat rolad!

Niki
Vendég

Sziasztok Lányok!

Timik és Mónik mindenkinek boldog névnapot.

Anitja: Üdvözlünk a kukacosok csapatában! :D :D :D

Sense! Sok boldogságot és remek időt!
Észrevetted, hogy van egy közös ismerősünk? Virág aki az esküvő szervezésében segít nektek. Én egy munkahelyen dolgozom vele. Kicsi a világ. :) :)
Egyébként ha jól láttam ma van a szülinapod is, úgyhogy duplán sok boldogságot!!!!!!!!!!

Ezen a börzés dolgon én is gondolkodtam. Ha jól tudom mostanában lesz valamikor. Lehet, hogy ott jó áron hozzá lehetne jutni a babadolgokhoz.
Csak mi még késöbbre terveztük a vásárlásokat.
Még korainak éreznék bármit venni.
Viszont a következőnél meg már meglesz Törpi, az meg már késő lesz. Nem tudom. Volt már valaki?

Képzeljétek ma voltunk a védőnéninél és meghallgattuk a kicsi szívhangját. 6 hetesen hallottam utoljára.A dokinál nincs erre lehetőség. :(
És a párom is ott volt. Számunkra nagy élmény volt, viszont a kicsinek nem annyira. Folyamatosan menekült és rugdalta a mikrofont. A védőnő azt mondta, hogy a babák nem nagyon szeretik. Nagyon megharagudott, mert két órával késöbb még mindig forgott és rugdalt. Kezdett már kellemetlen lenni, nevessetek ki, de egészen másmilyennek érzeztem ezeket a rugásokat.
Nem győztem bocsánatot kérni tőle. :oops:

Én 3 kilót híztam, de azt az elmúlt 5 hétben. Védőnéni szerint ez is sok. Bár a pocim, ahogy már korábban is írtam most kezdett el csak nőni. Én nem találom soknak félidőben a 3 kilót. Pláne, hogy ugyan nagyobb az étvágyam, de azt nem édesség evéssel csökkentem.

Mindenesetre lassan mindannyiunknak minden nappal kevesebb van elöttünk, mint mögöttünk!!!
Kolléganőm rosszmájú megjegyzése szerint a könnyebbik felén túl vagyunk. :D :D

Szép hétvégét mindenkinek!!!!!!!

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!

Ma elég mozgalmas napunk volt. Reggel ovis anyák napjával kezdtünk. Olyan édesek voltak! Már csak ezért is érdemes anyukának lenni. Sírógörcs kerülgetett végig a műsor alatt. Még a pici is élvezte a hasamban. Akkorákat rugdosott végig, mintha ő is szerepelni akarna.
Képzeljétek: normál esetben a szülők a gyerekek kis székein ülve nézi végig a műsort, de olyan aranyos volt az óvónéni, hogy külön nekem betett egy felnőtt méretű széket, hogy kényelmes legyen. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire figyelmes. Nagyon jólesett!!!

Munka: engem sem fogtok a szívembe zárni. Amikor a kislányom másfél éves lett, kénytelenek voltunk drágább albérletbe költözni, ugyanis ahol addig laktunk, nagyon vizes, dohos lakás volt. A kicsi állandóan beteg volt emiatt. Ugye a drágább albérlet több kiadást jelent, kénytelen voltam visszamenni dolgozni, hogy legalább a két albi közti különbséget ki tudjuk küszöbölni. Rebeka ovis koráig heti 3-4 alkalommal jártunk (busszal, a kislány nagyon élvezte), fél műszakban. Persze, mint már írtam, családi a vállalkozás, így egyszerű volt.
Most is úgy tervezem, hogy már januárban visszamegyek(ünk), heti 1-2 alkalommal. Szívem szerint nem tenném ilyen korán, de sajnos a pénz az nagy úr. Igyekszem, majd úgy összehozni a dolgokat, hogy egyik pici se szenvedjen hiányt anyai törődésből. Az elsővel ez szerintem sikerült, bár ő már nagyobb volt, mikor visszamentem. Nem tudom, mi lenne a jobb. Az a baj, hogy választásom igazából nincs, mert ha nem dolgozom egyáltalán nem tudunk kijönni a havi juttatásokból. :cry:
Igazából bárhogy is alakul, az a legfontosabb hogy mindenki boldog legyen! Ezen leszek!

Gabcii: én is úgy döntöttem, hogy a 26-28 héetn megyek 4D-re. Szerintem ezt mindenki maga dönti el (már akinek nincs nyomós oka rá), hogy mikor megy, mert minker korban csodálatosak. Amikor még picik azért jó, mert egészben lehet őket látni, amikor nagyobban jobban produkálják magukat. Szerintem. Én a babaneten nézegettem a 4D-s képeket, ez alapján döntöttem. De szívem szerint minden héten elmennék!!!

Vadvirág: személy szerint én azt sem tudom eldönteni néha, hogy a kezével, vagy éppen a lábával rugdoskodik a szentem, csak sejtéseim vannak. De van mikor mindkettővel tornászik.

Horcsog: Hétközben esténként érek rá, hétvégén, meg bármikor jó, főleg hogy férjem zenész, pilisi zenekarban játszik, általában én szokta átvinni Pilisre szombat délutánonként. Asszem holnap is megyünk, ha jó neked is írj, összehozzuk a talit.

Anita: gratula a kisfiúhoz. Én is egyre inkább fiút érzek, kis Viktorkát (mert az apja ragasztkodik a nevéhez). Csak kicsit sűrűn fogunk akkor ünnepelni ősszel. Rebeka aug.10-én született, névnapja szept2-án van. Apuka Viktor és szept.5-én van a névnapja. Ennek tetejében én szept.3-ra vagyok kiíirva és ha fiú lesz akkor Viktor lesz. Jó lesz felkötni a gatyánkat!!!

Sense: nagy drukk holnapra, ne feledd: csak egymásra figyeljetek, ne a külső tényezőkre, ez a TI napotok!

Bocs az újabb szófosásért, puszi mindenkinek!

Ja és Mónikák: BOLDOG NÉVNAPOT!!!

Kép
Kép
timi26

Ildi!
A 2004 nyarán született ikrek közül "csak" Jázmin van velünk.
De legalább Ő itt van és ez nagyszerű!!! :D :D

(Jázmin az első fájástól számítva 1 óra alatt megszületett spontán, majd 20 percig nem történt semmi, ezért Márk Axelt - aki hirtelen keresztbe fordult és amit senki nem vett észre - megpróbálták pocakon át kinyomni, ami következtében a Kispasi teljesen elszorította a köldökzsinórt, így a mindaddig remek szívhangja egyetlen pillanat alatt szűnt meg létezni.

Sajnos már az "azonnali" császármetszés sem segített érdemben - bár 30 perccel a kiemelést követően sikerült végül újra éleszteni - hiszen a születését követő 4 hónap múlva angyalka lett.)

Mostmár én is és a pocakomban lévő babácskák is biztonságban vagyunk, orvost váltottunk és eleve császárra készülünk. :D :D

Niki!
Köszönöm szépen, aranyos vagy! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Ma voltam védőnőnél. Lemért, +4 kilónál járok. Azt mondta, ez még belefér.
Mondtam neki, hogy néha, fogmosásnál vérzik a fogínyem. Azt mondta, hogy Corsodil öblögetővel lehet öblögetni ilyenkor kismamáknak is.
De a vérnyomásom...! A béka segge alatt... De elvileg az nem baj. Mondtam, hogy biztos még alszom... :?

Gabcii! A 4D-s UH idejéről én kétféle verziót hallottam, az egyik, akik ilyenkor mennek 20. hét táján, mert ilyenkor látható még utoljára egyben a bébike, a másik verzió pedig, hogy 30. hét után, mert akkor már szép babaarca van, és lehet róla jó kis arcképeket készíteni. Mi nem bírtuk ki, ezért voltunk nemrég! :wink:

Anitja! Gratulálok a kisfiúhoz! De jó, hogy már Te is tudod!!! :lol:

Tímeák, Mónikák! Boldog névnapot!!

Vadvirág! Nagyon buli lehet ez az ikerterhesség! Én is szívesen bevállaltam volna! hi-hi-hi :lol:

Jó hétvégét Mindenkinek! ...bár én itt leszek, csak mindig úgy eltűntök hétvégente... :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Én még nem írtam ebbe a topikba, de gondoltam megpróbálkozom. Én is szeptemberre várom a babámat. Andi vagyok, 27 éves és ő lesz nekem az első babuci. Még nem tudom, hogy fiúcska lesz-e vagy kislányka, mert az utolsó UH-n nem mutizta meg. Talán legközelebb. :) A pocim már gömbölyödik, de mocorogni még nem mocorog sokat, és azok sem igazán erős rúgások, talán ha kicsit nagyobb lesz. Már alig várom. Nagyon szerettük volna a férjemmel ezt a babát, ezért azt hiszem a kelleténél jobban aggódom, de remélem azért minden rendben lesz!
Ti dolgoztok még? Kb meddig ajánlott?
Előre is köszi, ha válaszol valaki!

Puszi Mindenkinek!
Andi
sneandi

Sziasztok,

Sense, mégegyszer sok boldogságot nektek holnapra, mára pedig boldog szülinapot!!!

Anitja, gratulálok a kisfiuhoz!!
Képeket tudsz majd azért tenni?

Timi, é is kisfiúnak érzem, nem is tudunk rá máshogy gondolni, a párom is ezt mondta. De majd meglátjuk, ki is lakik valójában a pocimban. :wink:

Andi, üdv itt közöttünk, neked is jó pocakosodást!
Hogy meddig lehet dolgozni? Szerintem ezt te tudod megítélni. A doki biztosan táppénzre vesz, ha kéred, de dolgozhatsz akár a végéig is, ha bírod, vagy olyan a munkahelyed, hogy nem jelent gondot! Szerintem beszéld meg a dokiddal!

Vadvirág, hát tényleg nem semmi ennyi gyerköccel, na meg amin már keresztülmentél...! Csak csodálni tudlak, le a kalappal!

KépKép
KépKép
motiot

Szia Andi! En is nemreg csatlakoztam, aminek nagyon orulok, nagyon kedves csapat :)
Szerintem olvasgass vissza egy-ket hozzaszolast, a munka temaval nemreg sokat foglalkoztunk, az aggodas sem kerul el senkit :D Ez teljesen normalis, "terhessegi tunet" :)
Azert probalj meg nem aggodni sokat! Elvezd ezt a felejthetetlen, csodas idoszakot, amennyire csak tudod! Mondom en, aki szinten aggodik. Ha nem mozog azert, ha sokat azert... :D

Vadvirag, olyan szomoru lettem a tortenet miatt, de milyen nagy csoda, hogy megin ikreket varsz!!! Mintha a joisten karpotolna a szomorusagert!

Nem hiszitek el, mit kivantam meg... Sult karfiol, sult hagyma citrommal meglacsolva, tejfollel es friss kenyerrel... Orulet!! Mindjart kesz... :wink:
Vendég

Anita:
gratulálok a kukishoz. :)Javítalak.:)

Sense:
sok boldogságot Nektek! Kívánom, h a holnapi legyen életed legszebb napja. :)

Niki:
én meg 2 napja a gyümikért vagyok oda.
Vettem is epret, barackot, szilvát. :lol: :lol:

Munka:
igen, mindenkinek magának kell eldöntenie, h neki az adott helyzetben mi a legjobb. :)

Andi:
üdv itt. :)
Én az első babánál végig dolgoztam, most is így tervezem.
de majd meglátjuk.
Vendég

Nem azt akartam irni, hogy megin, hanem megint, es nem meglacsolva, hanem meglocsolva :D
Vendég

A gyumulcsot en is nagyon kivanom, pedig terhesseg elott nem voltam oda erte. De itt Angliaban olyan draga!!! (Gondolom a napfeny-hiany miatt) Az egesz fizetesem ramenne, ha annyit ennek, amennyit tudnek :) Azert a vitaminbevitellel nem hiszem, hogy van hiany, mivel vegetarianus vagyok, kiloszam eszem a zoldseget!
Vendég

Motiot!
Köszi. :D :D

Regina!
Igen, remek buli valóban. :D :D
Legközelebb koncentráljatok két babára Ti is. Hihi!

Niki!
Miután a következő évben (11 hónappal az ikrek születése után) visszakaptuk Márk Marcell személyében Márk Axelt, már nem voltunk szomorúak. :D :D

Igen, mi is teljesen bizonyosak vagyunk abban, hogy ezt odafönt intézték így... :D :D A projekt időszakában kimondottan ikrekre összpontosítottunk, pontosan így szerettük volna, úgy tűnik meghallgattak minket. :D :D

Andi!
Én mindig a szülés előtt 30 nappal hagytam abba a munkát, kivéve 2005-ben, mert akkor Márk születése napján is még dolgoztam... :D :D

Vadvirág
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: