A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Sziasztok,

Áfi, nagyon egyetértünk :D .

szopis barátnőm az igény szerinti szoptatás híve. A babó szervezete 1,5 óra alatt megemészti az anyatejcit, így ő azt javasolta, hogy ha a baba 2 óránként akar enni, akkor két óránként egyen. Ez a 3 órás szoptatás szerintem is elég gáz, már csak azért is, mert mi is akkor eszünk, amikor éhesek vagyunk........
Egyébként azt is tanultam :) , hogy az újszülött babó gyomra nagyon pici, így az elején elég keveset tud szopizni, úgyhogy sokszor keveset, de ez elég babó függő.

Egyébként olyan horror dolgokat hallottam olyan barátnőimtől akik nem jártak eléggé utána a témának és nem a megfelelő embert találták meg, hogy segítsen. Az egyik barátnőm húsvétkor szült. A kórházban senki nem segített neki, hogyan álljon neki a szoptatásnak (bababarát kórház :( ) és igény szerint kezdte szoptatni a babót, ami tök jó. Aztán hazajött és a doktornő azt javasolta neki, hogy 3 óránál gyakrabban ne szoptasson, mert nem jó a babának.......Aztán jöttek a komplikációk, már nem tudom mi miből következett, de begyulladt a cicije, véres lett, gennyes lett, aztán teljesen elapadt a teje most hét elejére........ :cry: :cry: :cry:

A mellszívó elméletileg, ha cserélgetjük a cickót és a babó jól szopizik nem fog kelleni. Én kaptam ajándékba (az is Avent és kézi)
, örültem is neki, mert ahogy Szirmi írta, sosem lehet tudni mi hogyan alakul.

Szóval jó lenne, ha a védőnénik és dokik is képben lennének annyira szoptatás ügyben, mint a La Leche Ligás emberkék és akkor nem lenne ennyi gond a szopizással.

Na, asszem a szopitémát kimerítettem :lol: .

Szép estét mindenkinek.
Melcsi

Kép
melcsi6

Sziasztok, megjöttünk!

Domcsi 3200 gramm, a feje már teljesen lent van, bevan ékelődve!:) Doki szinte alig tudta lemérni! Méhszáj 1100-as, külső egy újjnyira nyitva....:) Éjjen!
Mondta doki, hogy ha előbb akarok szülni, hajrá házasélet! Úgyhogy apával már egyezkedünk!
Az NST-t rendes fájástevékenységet mutatott, azt mondta a szülésznő, hogy ez az eddigi legszebb NST-m, tökéletes! Úgyhogy most tök boldogok vagyunk! :)
Domcsi baba az uh-on, nézegette a kis kezét, meg nyitogatta az újjait, hát tündéri volt!:)

Bettike, vérvétel hétfőn lesz végül is! Puszi

Kép
elizabeth25

Örömmel konstatálom, hogy végre egy véleményemmel nem vitát nyitottam, hanem fene nagy baráti egyetértést! :D (Szerintem első alkalom... :roll: )
Sosem lehet tudni, ugyan nem szopis topik (majd csinálunk ha szaporodnak a bandában a kismamák "hőmérősök szoptatási módszerei" címmel 8) ) hátha valaki épp ezt olvasva döbben rá mekkora butaságokkal tömte a szomszéd Julis néni... :P
Vendég

Áfi, vitázni is kell néha :D , nem baj a véleménycsere és nagyon jó több szemszögből látni a dolgokat, tök uncsi lenne a világ, ha mindenki egy véleményen lenne dolgokról :wink: A lényeg, ha valakinek más a véleménye nem megsértődni kell, hanem elfogadni, hogy valaki másképp látja a dolgokat :wink: Csak ne a szüleimmel kelljen vitázni, mert akkor ezt nehéz kivitelezni :lol:

A szopis topic jó ötlet :wink: , meg csinálhatunk egy fogyás szülés után topic-ot is (lehet, hogy már van is ilyen :lol: ), meg még csomó más érdekes téma van..........

Kép
melcsi6

sziasztok!

coca: örülök, hogy újra itt vagy. mi baja volt a gépednek?

kata: mennek a drukkok++++

szirmi: nagyon ügyes volt miksa, gratulálok.

melcsi: jó volt a séta?

szilcsi: drukk jövőhétre++++ a te dokid még olcsó, akihez én járok 8 ezer, és ha van uh, akkor 10 körül van.

boni: drukkhegyek mennek+++ gyere és mesélj majd!

rólam: álomkórom még mindig megvan, délután ismét elaludtam a tanulnivaló felett. holnap nem maradok ott a vizsgán, úgyis csak elővizsga, majd elmegyek vizsgázni a vizsgaidőszakban. ma nagyon szédültem is, pedig a vérnyomásom jó volt, vmi elromlott bennem. :roll:
rakok fel képet a ma kapott bonsairól. remélem, nem döglesztem meg.

katica
Kép
katica30

Katica, szuper jót sétáltunk, de csak a hátsó úton mentünk, mert nem voltam hajlandó normálisan felöltözni, papucsban és az öcsém pulóverében mentem (szinte csak ez az ami rámjön :D )...... háromnegyed órát sétáltunk, asszem ez jó egy utolsó idős terhesnek :D .

Nagyon szép a bonsai fád, én is szeretnék majd ilyet, de sajna több virág már nem fér be a lakásunkba.....Hogyan kell ezt gondozni? :shock:

Kép
melcsi6

virág egyenlő növény :D

Kép
melcsi6

melcsi: azt nem igazán tudom, ma kaptam a suliban. régóta vágytam rá. most próbálom kideríteni a netről, hogy hogy kell ápolni. az biztos, hogy naponta kell locsolni.

katica
katica30

Lányok megjöttem, fáradt vagyok, elöbbre nem jutottam, gynevacot felírta, hőmérőm kidobhatom, vehetek helyette japán hőmérőt, és végbélben kell mérnem :? mert ez így értékelhetetlen!aztán majd valamikor meg lehet állapítani belőle miior mehetek hormonvizsgálatokra,(ez még kb fél év) apának meg menni kell kiskatonavizsgára!
Vendég

Bonika,
de te ezt nem hitted el... ugye?
Mi az a japán hőmérő? És amit eddig csináltál miért rossz? És miért csak végbélben jó? És miért fél év japán fenékbehőmérőzés mondja meg hogy mikor menj hormonvizsgálatra?
Nem nehéz a véleményem kitalálni az emlegetett csodaszerről, mostmár kitalálójáról is... :evil: és mindez mennyibe fájt neked?!
Vendég

áfi én sem értem, elhiheted küldök privit
Vendég

Sziasztok!

Bocsi,hogy számotokra ismeretlenü,de most fél 10kor kaptam Elizától az sms-t,elfolyt a magzatvíz,úton vannak a kórházba.
Drukkolunk nekik!!!!

sziasztok,szép estét Nektek
vedresandi

Helló, képben vok, olvastalak Titeket egész nap, csak írni nem volt időm,... na de most:

Áfi: úúúúúúúúúúúgy örülök, hogy minden ok!!!!

Bettike: a szülők a felelőtlenek.
Most (holnap) dokinál konz. lesz, beutaló vérvételre (lement-e a Bromotól a prolaktinom) , semmi különleges.

Sonjus: nagyon drukkolok!

Katica: megadrukk!!!!!

Boni: nagyon drága vagy, mi is szeretünk. És hajrá Gynevac!

Voltunk ma bokrokat , meg sziklakerti mininövényeket venni, szombaton egész nap kertészkedni fogunk!!!!

Jó éjt!!!!
Puszi:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

vedresandi eliza szül? jesszusom, lesz mégegy babánk!drukk nekik!
Vendég

Boniko: igen,úgy néz ki,Domcsi elindult kifelé :lol: Reggel már babázni fog!!! :lol:
vedresandi

Elizának drukkolunk!!!!

snufi

Vedresandi add át neki drukkjainkat4 és majd üzenj, ha Domi kibújt!
Vendég

Elizának drukkolunk!!!!

snufi

Mindenképpen üzenek.Remélem reggelre már hozhatom a jóhírt és babázni fog!
szép estét Nektek!
vedresandi

Áfi küldtem privit,reggel kitárgyalhatjuk, várom hossszú reagálásod priviben!de ne húzd fel magad! :wink: :lol:
Vendég

boni: mi ez az hőmérő? vhogy én többet vártam ettől a dokitól :roll: fél év az nagyon sok idő :roll:

snufi: drukk holnapra++++

liza: nagyon drukkolok++++

álomkóros katica megy alukálni :lol:
jó éjt mindenkinek!

katica
katica30

Bonika,
válaszoltam, fel nem húztam magam, legközelebb utald nekem azt a pénzt, hülyeségeket konkrétumok nélkül én is mondok neked! :twisted:
Elizának,
szép, könnyű szülést, kisfiának hosszú, boldog életet kívánok!!!
Vendég

Boni, hát ez nekem igen kuruzslósan hangzott, de ne haragudj meg kérlek érte. Én félévet tuti nem várnék, akkor inkább egy nomrális nőgyógyi, aki megcsinálja a vizsgálatokat.

Áfi, felezzük a lóvét :wink: , hülyeségeket, én is tudok mondani de mekkorákat :lol:

Liza, akkor most már nincs visszaút, sok sok boldogságot, és tényleg könnyű probléma mentes szülést. Aztán jelezni mi volt :wink:

Épp mákostésztát eszek két pofára :lol: ennyire régen esett jól.

Purc

Kép

Kép
purc

Jó reggelt!

hőm felszaladt 37,1 fokra. :roll: ugyanakkor nem bírtam ki, és teszteltem megint egy full negatívot. elvileg 14.dpo---ha terhes lennék, akkor már nem ki kéne mutatnia a tesztnek? vagy tényleg később volt a pé? :roll:

katica
katica30

Újjászületett verőfényes szép jó reggelt! Tegnap későn este gazdám beüzemelt, úgyhogy mától megint a dolgozó népet szolgálom!
"A gép"

Hajrá Liza!!!

Katica! Ki tudja?! Lehet...

Kép
zölddisznó

Boldog Babaimi napot!

Kép
zölddisznó

...rohanok gyárba...ballagás, meg ilyenek...

Pusz!

Kép
zölddisznó

Babim!
Tigris nagyot kacsintva adja Neked csíkos szívét,
Malacka ajándéka is kész lett, nem másé csak a Tiéd!
Füles bőszen dolgozik.MAckó pedig mérlegel, nézeget,hogy
Ma együtt kívánjanak
BOLDOG NÉVNAPOT NEKED!
Vendég

Jó reggelt lányok!

Hát a tegnapi nap után ma sem vagyok jobban,asszem túl sokat vártam :?

ja a fél évet én írtam mert azt mondta doki hogy a görbék alapján nézzük meg mikor küldjem hormonvizsgálatra, mivel nem szabályos a ciklus. én gondoltam nem 2 görbe alapján. :shock:
a vérvételről semmit nem beszéltünk, én meg annyira ledöbbentem az elején, hoyg eddigi hőmérőzésem majdhogynem felesleges volt, hogy kiment a fejemből! egy idióta vagyok!
a Japán hőmérő higanyos, és olyan a vége mintha lereszelték volna , de végbélben? :? nem tudom én erre képes vagyok e?

snufikám drukk a dokihoz!
áfi mindjá irok privit
katica tesómnak sem mutatta ki teszt, még várjunk kicsit, én drukkolok nagyon!
Zöldi jó, hogy megint vagy! kitartás a mai naphoz!
kata megérzések?
purc ezt a pénzt má nem tom nektek adni :lol:

mindenkinek ölelés!

vajon Eliza megszült már?
Vendég

KIspiskóta már csak egyet kell aludni.....kosztümbe meg bizti belefért! Védőnéni odaért végül? ablak nyitva.... :lol:
Vendég

Áfi és Purc! Velem is osztoznotok kell, mert én okosat is tudok neki mondasni! Én is egy "Híres" doki áldozata voltam, úgymond...
A véleményem: csak privátan.

Katica! Jujj..de szép növényke:-)

Snufi++++++++++++++++++++++prolaktin le, prolaktin le..

Valaki kérdezte, mikor tesztelek: 12-én.

Liza++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

babaimádó
Kép
babaimado

Zöldikém! Végre itt vagy! Már nagyon hiányoltalak!

KÖszi a köszöntést!

babaimádó
Kép
babaimado

Boni :oops: Köszi.

babaimádó
Kép
babaimado

sziasztok.

elizanak nagyon drukolok+++++

boni szerintem merheted huvelyben,az ertekek ugyanazok lesznek mint popsiben.gondolom csak azon van a hangsuly hogy ne szadban merd.
en sem merhetem a szamban mert nagyon ossze visszak az ertekek,mivel nyitott szajjal alszom.

Kép
monyo83

babim :lol:
Vendég

monyó eddig én is úgy gondoltam. :?
Vendég

Áfi, Babim KÖSZÖNÖM! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Gyors leszek, mert ballagásra megyünk...

Eliza: már lehet, hogy meg is van a baba???? Gratula!!!

Babaimi: boldoooooooooog névnapot!

Boni: azt mondom, amit Te szoktál :lol: :arrow: válts dokit! (A Gynevac nem fog ártani, de azért ennyi hónap sikertelenség után nemár, hogy hőmérőznöd kelljen.... :evil: )

Szép napot!!!!!!!!!!

SzezsoKép
KépKép
szezso

Ja, Bettike: ma 2. dpo, majd javítom a tickerem! :lol: Hajrá mérlegek (is) !!!!!!!!!!!

SzezsoKép
KépKép
szezso

Halihó!

Elizának drukk, remélem, azóta már túlvannak a szülésen és minden rendben van velük. ++++++++

Boni, na nekem is megvan erről a vizsgálatról a véleményem! :twisted: Aki majdnem 2 év próbálkozás után képes azt mondani, hogy eddig rosszul csináltad és várjatok még, az menjen a fenébe. Keress egy normális nődokit és menj el ahhoz, ezt a sarlatánt meg felejtsd el! Meg a japán hőmérőt is...

Katica, sztem később volt pé-d, mint ahova a ferty tette. Most fejből nem emlékszem, csak rémlik, mintha lenne egy nagy esés benne, na sztem inkább akkor lehette pé-d. Ha jól rémlik, neked is leesik mensi előtt egy-két nappal ,mint nekem, ugye? Emiatt gondolom, hogy később volt pé. Apátok jobban van? Enyim most kezd haldokolni szegény.

Snufi, jó kertészkedést! Mikor lesz meg a prolaktin eredménye? Kíváncsi vagyok, hatott-e a gyógyi.

Az szerintetek normális, hogy máris szorít az egyik gatyám??? Nem merem felvenni, mert rosszul érzem magam benne, annyira szorítja a hasamat. :shock: :shock: :shock:

Kép
szilcsi

Szilcsi,
hót normális. A hormonok miatt változik a szervezeted, a méhed még nem nőtt jelentősen, de a véred kezd több lenni, kis vizet tartasz vissza, a beleid is alkalmazkodnak, meg némi pszichés magzatféltés, és ha indezt összeadod, simán szoríthat az a gatyó...
Katica,
én ondtam hogy a 24. napon volt PÉ! Ha attól számolod még gyűjtheted a DPOt... :wink:
Vendég

Boni! Mail átment?

babaimádó
Kép
babaimado

Elizabeth babája Dominik ma 5 óra 53 perckor 3500grammal és 52 cm megszületett NAGYON-NAGYON GRATULÁLOK NEKIK ÉS SOK TEJCSIKÉT!!!!!!!!
vedresandi

Kép

Kép

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT DOMINAK!!!
És nagy gratula Elizának!
Vajon sikerült a hüvelyi szülés?
Vendég

Elizának megvan a babája!!!!!
sonjus

Gratula Lizának és jó egészséget és sok boldogságot az életben a kis Dominak! Liza! Legyen sok-sok fini tejcsid!! :D

babaimádó
Kép
babaimado

na pont most akartam tájékoztatni mindenkit Dominikról, de látom jól lemaradtam :D
sonjus

Babaimi!
Boldog névnapot!
Kis fáziskéséssel, azért utólérem a témákat :lol:
sonjus

Nem baj, mi újság veled Sonjus?

babaimádó
Kép
babaimado

babim nem! de privid elolvastam!

ÉLJEN ÉLJEN DOMI BABA!!!!! SOK SOK TEJECSKÉT!!!!!

Szilcsi szezso küldök privit!
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: