A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Sziasztok!

Gabi, remélem jobban vagy! És tessék meginni a mai adagot!
(Én mostanában Tokaji Aszut "szoktam" inni - ha fáradt, nyűgös vagyok egy 1/2 dl-t, az jó édes és beaszom ált tőle :lol:
2 hónap alatt majdnem egy üveggel ittam :oops:
Próbáld ki, hátha az izlik)

Adri, Sheepy: Legyetek nagyon boldogok és a lagzin ne idegeskedjetek ám, vigyorgó - nyugodt kismamis menyasszony képeket akarunk látni!!

Masika, köszi mindenki nevében a táblázatot!

Timur még egy hét és félidőben leszel! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Masika koszi a tablat ! az nagyon bonyolult, ami mar rogton a babaneten megjelnik ? mondom en, aki egy vonalzot sem tud feltenni

Adri milyen kis vekonyka vagy, ez a kep terhesen keszult mar ?
mekkora hasad van ? hany kg -t hiztal ? kivancsi vagyok...( en 2-t, de ahhoz kepest van mar hasam rendesen..)
Nem leszel turelmetlen, nem eri meg, foleg, h remelhetoleg csak egy eskuvod lesz :) - szoval eld meg nagyon szepen es boldogan ! megeri ! olyan gyorsan elmegy az a nap...
orulok, h jol ment a vizsga!

Gabi , nem hiszem el hogy foztel ! :( ejnye :) remelem mar csak pihensz, olvasol, alszol,,stb. Sajnalom , hogy berendelt a doki D.be, de legalabb biztosra akar menni. ez is vmi !

Timur az elso gyereknel nem szurkalt ? kulonben nekem is szokott neha, de csak pr mp ig,,biztos normlis, mert belenkkoltozott egy elo ember :) - azon csodalkozom, h nem vagyunk rosszabbul tole :)

Sheppy neked is drukk az eskuvore. mar minden megvan ?

mit szoltok a jo idohoz ?
szuper, nem ?

Ermoni merre vagy ? sajnalom, h nem irsz mar, remelem semmi rosszat :) nem irtam a priviben, amivel elriasztottalak (?)

bogyo
bogyogyorgyi

Adri - en arra szavazok, h menj a dokihoz !!

B.
bogyogyorgyi

Cuki - nalunk suttot a nap - nekem az mar jo ido :) az hogy kell egy pulcsi, az nem zavar. ..
a siras meg jot tesz, orulj neki, hogy nem fojtassz dolgokat magadba. most legalabb mindenki barmit elnez neked, szoval most sirjunk, erzelgoskodjunk, stb :) - nincs abban semmi rossz + a siras tisztitja a konnycsatornakat :):)

- ki szeretne szinten Aquanatalra jarni ?
en lassan szivesen mennek, hetente 1 x az elejen.

- Van aki vett mar kismama furdoruhat ? hol lehet kapni ? ( ami nem csunya..)

koszi:

bogyo
bogyogyorgyi

Sziasztok !

Végre itt a május !!!!!!!!! :lol:
Ez a kedvenc hónapom : szülinap , esküvő , napsütés :)

Adri csak semmi nyugtalankodás az esküvő miatt, mire itt a hétvége mást se fogsz csak mosolyogni pláne ha holnap kiderül milyen jól vizsgáztál és a fájdogálós dolgot is tisztázod az orvossal !
Én is éreztem hasonlót a petefészkem tájékán , fekve és néha járás közben is , de már szerencsére vége.

Viszont babócát még nem érzem rugdalózni , csak bugyborékol :( , remélem a héten beindul.

Cuki ! A sírás még mindig jobb , mint a hiszti. Néha egyszerűen nem bírom visszafogni magam ,hogy ne kezdjek veszekedésbe . A mai reggelem már teljesen el lett rontva , egyszerűen mindent túl tökéletesnek szeretnék látni , beleértve a páromat is :cry: :(

Lehet ,hogy csak az esküvő miatt , mert még annyi mindent kell csinálni.
2 nap múlva utazunk , és a ruhámat is igazítani kell , mert már itt-ott szorít.

Bogyó ! Ami a jógát illeti , én nagyon szerettem oda járni , mindenki nagyon kedves volt és az oktatónál jobbat nem is kívánhattam volna.
Meg persze közlekedés szempontjából is jó helyen van .( Margit -híd , budai oldal ).
Ami a ruhámat illeti nem lesz tiszta fehér , sőt egyáltalán nem kimondottan menyasszonyi ruhának készült , de nem bánom , mert nem nagyon szeretem a hagyományos dolgokat.
De majd kiderül a fotókról . :lol:
Aquanatal ügyben egyenlőre havi 1-2 alkalmat tervezek , mert nem nagyon van szabadidőm , de még nem tudom hová menjek , és nekem sincs fürdőrucim .
Viszont ,ha a III. ker-ben mást is érdekel találtam helyszínt a neten (III. Nánási út 67. Best Western Lido Hotel
Radnics Adrienn, 30/307-4037, adri@aquanatal.com(

Masi , klassz ,hogy már neked is van fennt képed :-)

Szép napot Mindenkinek !

Kép
sheepy

Sziasztok!

Cukika! ez terhesség alatt tényleg normális. Nekem is van egy kicsi, de azt mondta a doki, hogy amíg nincs"szaga"vagy "színe" addig nem kell vele foglalkozni.

Sheepy: fürdőruhát ami kismamáknak készül, nagyon jókat lehet kapni a brendonban. 8-9000 Ftért, szerintem olyan drága. Múlt héten néztem a westendbe ott ugyanaz 16.000 Ft volt.

Az Eurocenterben van egész jó időpontban reggel 7-8 tól gerinctorna és kismamajóga-torna. Szerintem én azt fogom megnézni, mert elég közel van és a bérlet sem horror illetve elfogadják az egészségpénztáras kártyákat is.
De a Lido fürdőzés sem rossz ötlet.
Sheepy mikor lesz a lagzi és hol?

Lányok az én kis drágám egész nap bugyborékol olyan furcsa érzés.
Most két hétig szabin vagyok, mert vizsgázom, elég kemény lesz.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Cukika
én is állandóan bőgök,bár nekem nagyon betesz ez az afp mizéria :-(

Sheepy
május nekem is nagy kedvenc,bár most nem öülök annyira,félek az eredménytől a héten megkell jönnie.

Timurr
Vendég

Jutta
Tokaji jó ötlet :-)

hát nem tudom mennyi idős lehetek,talán egy héttel kisebb a baba,de közelítek a félidőhöz :-)

Bogyó
Majával nem szúrt a pocim,azt se tudtam szülésig mi a görcs,keményedés.Most néha úgy érzem,szúr,nyilal,ha felállok akkor mintha kövek lennének a hasamba.

Gabi
remélem jól vagy :-)
Vendég

Sziasztok!

Timurr : Ne izgulj nem lesz semmi baj az AFP-vel!
Jól vagyok, a keményedések teljesen elmúltak. Igaz a szurkálgatás a kő érzés, amit Te is érzel, azok megvannak.
Holnap megyek én is AFP-re, érdekes lesz... főleg az eredménye így 17 hetesen... bár már engem nem igazán érdekel, hiszen itt lesz az amino eredmény.

Holnaptól kezdődik a rettegés újra, hogy meg ne csörrenjen a telefonom, ne hívjanak Debrecenből, mert akkor végünk. :cry:

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Cukika, én is extra érzelmes vagyok néha, és bőgök is! Párom nem tud vele mit kezdeni, pedig mondtam neki egy-egy roham után, hogy csak át kell ölelnie és kész! :lol:
Szerencsére nálam ritkán van ilyen, de az is elég! :shock:

Masi, nálam is ált. ilyen bugyborékolás van, de tegnap előtt bevásárlás után pakolgattam (semmi nehéz, csak egyesével helyre raktam a dolgokat a konyhában). No a nagy hajlongás közben egyszercsak valaki egy jól érezhetőt rugott felfel: Hé mami, ne nyomorgass!

Timurr - tudom, hogy lassan alkesznak tűnök - de ha fáj a poci (feszül, húzódik) na akkor jön jól a bor (de max 1 dl).
Nálam bevált, bár eddig kb 6-7 alkalommal ittam 2-3 hónap alatt.

Sheepy, én is imádom a májust!

Cuki, előre ne parázz!! Tuti nem lesz gond! :lol:

Ja a pocim kezd rendbejönni! A hashajtó lekvár, rostdús kaja és a zöldtea mix hatásos!

Jutta

KépKép
jutta

Helló Anyukák!!

Voltam a dokinál, azt mondták, lehet szert tettem még egy albérlőre, akinek kevésbé örülök. Vesekő!! :shock: Ha két nap múlva nem múlik ki kell vizsgáltatni!
Valamit még akartam írni, de elfelejtettem... :?
Vendég

Jó reggelt!

Tegnap délután hazaérkeztünk a Mátrából. Nagyon jól éreztem magam. Míg a párom bringázott a hegyekben, mi lányok (a fiúk hozták a párjaikat) kirándultunk. Jó kikapcsolódás volt. Bár az idő lehetett volna egy kicsit jobb is.

Az esküvő-témához csak annyit fűznék, hogy nem kell izgulni. Biztos minden nagyon jól fog sikerülni. Nekem egy éve volt az esküvőm és három hónapom volt a szervezésre és így is remekül éreztük magunkat. Ez a te és a párod napja! Ez a lényeg. Mindenkinek sok boldogságot kívánok!

A május nekem is a kedvenc hónapom. Szülinapozunk és ez mindig egy igazi tavaszi hónap.

Sheppy az aquanatal a III. ker-ben engem is érdekel. Mi a céges rendezvényeket szoktuk a Lidóban tartani, úgyhogy tudom is hol van. Majd én is utánanézek a lehetőségeknek (leginkább az árnak).
Bár a fürdőruha sem egy olcsó mulatság - ahogy Masi írta. Az Eurocenterben is mindenképpen körülnézek, de nekem mindenképpen vagy munka előtt vagy után lenne jó, tehát a 8-17 közötti időszak teljesen kilőve.

Egy hét múlva, 8-án én is megyek afp-re és még azt a cukros löttyöt se váltottam ki. rövid lesz ez a hét... annyi mindent kell intézni.

Üdv,
Ági

Kép
agi29

Sziasztok !

Adri ,ez a vesekő dolog nem a leg kellemesebb, pláne ,hogy mindjárt itt a hétvégi nagy esemény , de legalább nem a baby-vel van gond !

Nekem azt mesélte a védőnőm ,hogy 1-2 kismamájánál előfordult a terhesség alatt, túlzott Ca, és Mg bevitel miatt , ami hajlamosít rá. De ha minden jól megy egyszerűen kipisili az ember és még örülhetsz is ,hogy nem fiúnak születtél , mert az ám a jó dolog , amig végig csúszik a kövecske a csövön :) .

Ági , ezek szerint kedden találkozunk :-)
Ugye jól tudom,hogy most nézik a vércukrot is ? - a " cukros löttyről" jutott eszembe, ami egyébként glükóz por , és neked kell feloldani , hogy meglöttyösödjön :-)

Brrrrr, utállom a cukrot ! Még a teába sem teszek , hát még így vizesen :twisted: :evil:

[/b]

Kép
sheepy

Sziasztok!

Nincs időm visszaolasni, csak azért írok, mert:
Jó lett az AFP-m! :D :lol: :D :lol: :wink: 8)

Puszi,

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Jutta: Gratulálok!

Lányok! A cukros lötyi vagyis a terheléses cukor vizsgálat nálunk a 26-27. hét környékén van.

Én ma voltam az AFP-n, bár még most sem értem minek.

Mától ismét megy a drukk a telefon miatt, nehogy csörögjön! Még mésfél hét izgalom... :cry:

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Timi, remélem, igazad lesz, és nekem is menni fog majd a gyereknevelés ösztönösen.
Ma lesz meg vérvételi eredmény, vagy holnap?

Adri, biztos minden rendben lesz az AFP-vel. Ha a 17. héten leszel, akkor a 17. hetesekhez fogják viszonyítani az eredményt, úgyhogy semmi gond.
Sajnálom a vesekövet, de tényleg jobb, mintha a babával lenne valami.

Sheepy, Adri, nagyon kíváncsi vagyok a ruhátokra, a barátnőm már 6 hónapos volt az esküvőjén, és olyan érdekes ruhája volt, hogy nem is igazán látszott a pocija. Ne izguljatok, ez a Ti napotok lesz, az a lényeg, hogy Ti jól érezzétek magatokat.

Gabi, remélem, az alkohol megtette hatását, és már lazábban szemléled a dolgokat. Amnió után az AFP-t én is tök feleslegesnek tartom, már semmi infóval nem szolgál, csak egy újabb adat lesz a statisztikának (persze, minket Timivel megnyugtatna, ha a negatív amnió mellett alacsony lenne az AFP-d, de legyen inkább normális).
A párod azért nagyon rendes, hogy a házimunkát megcsinálja, úgy, hogy korábban nem nagyon. Most még szokja egy kicsit, aztán bele fog jönni, meglátod. A gyerekeid pedig nagyon édesek, ahogy a kistesót várják.

Cukika, az érzelmi hullámzások teljesen természetesek. Én néha ok nélkül elkezdek nevetni, abba se tudom hagyni. Legutóbb pedig egy nevetéssel kezdődő roham hirtelen átfordult sírásba, nem is értem, hogyan. A párom, meg lesett, hogy most mi történik.
Folyásom nekem is van, nem aggódok miatta, Te se tedd, ilyenkor normális.

Ariel
ariel

Jutta! Gratulálok a jó AFP-hez.
ariel

Cukika, remélem, semmi baj nincs, a múltkor, mikor ilyet tapasztaltál, mi történt? Nagyon drukkolok!
ariel

szaisztok
Cukika
a kórházban nálunk úgy názik hogy amagzatvíz folyik e hogy lefektetnek és úgyis folyike,tehát nem csak ha felállsz hanem fekve is.Nézd meg,de serintem csak vizes folyásdo van,néha nekem is van,bár nemtudom a neked mennyire folyik.De persze majd adoki megnéz,nyugi nem lesz semmi baj.

Gabi
annyira drukkolok.

Hát ha valakinek nekd tök feleslges az afp.Mindenesetre én is kíváncsi vagyok rá milyen lesz .

Ariel
aranyos vagy :-)Holnap délután lehet érdeklődni az eredmény után,hát félek is tőle ,tudni is akarom meg nem is.Mert amit kaptam tájokaztatót abba az van hogy minden 20ik eredmény pozitív,de csak elvéttve akad olyan 6-7 ami tényleg betegséget jelent.Ha negatív az eredmény az meg olyan 80 %os ,na akkor most légy okos domokos.Amint megtudom az eredményt bejelntkezem 4dre látni aakrom babócát.

Nálatok mizu?

Jutta
gratula a jó afphez :-)

Adri
sajnálom a vesekövet ,azzal mit fognak csinálni?

Timi
Vendég

Timi, akkor holnap szorítok a jó eredményért!
Ha jól emlékszem, 1:150 felett pozitív az eredmény, vagyis 150 ugyanilyen értékeknél csak egynél van baj. De 100 %-os negatív eredményt nem mondhatnak, hiszen ez csak valószínűségszámítás. Nekem az összes paraméter 0,6-0,7 között van, ebből kettő jó, hogy alacsony, kettő nem, de a kockázatom így is 1:2700, gratuláltak, mikor megmondták. Az szerintem jó jel, hogy Majánál is alacsony volt az AFP.
Mi elhalasztottuk a mai amniót egy héttel. Holnap megyünk UH-ra, genetikai + 4D, szükségünk van egy megerősítésre, hogy a miómák nem zavarják a szúrást.
ariel

de jó neked Ariel
holnap uh,4 d ,majd rakj fel képeket:-)
drukk,drukk

valaki volt már 4dén?nem emlékszem képekre :oops:
Vendég

A holnapi eredményed után biztos én is ezt fogom mondani Neked.
Köszi a drukkot, és majd rakok fel képeket.
ariel

Sziasztok!

a Margitban ha jól láttam kétszer van terheléses, egyszer a 16. héten és egyszer a 27. hét körül.

Sheppy,
jó sokáig fog tartani, úgyhogy biztos találkozunk :D
akkor a terhesambulanciánál kell bejelentkezni?
a cukros löttyhöz egyébként én viszek citromlevet, mert állítólag anélkül ihatatlan, és hányat.

Jutta,
gratula az afp eredményhez. remélem, nekem is jó lesz, bár lehet, hogy nem is kéne annyira izgulni miatta, mint mi tesszük, mert nem adja a legjobb eredményt a korszerűtlensége miatt.

a 4d-s uh-t én a 20. hét körülre tervezem. akkor már biztos mindent lehet látni :)
ha meglesz, mindenképpen fogok feltenni képet.

További szép napot,
Ági

Kép
agi29

Ariel: Minek az amnio, ha a vérvétel eredménye tökéletes lett? Én bizony el nem mentem volna, ha az én eredményem, vagyis a kockázatom ennyi lett volna... Remélem mégsem kell majd szúrni Téged.

Az alkohol lazít rendesen... pedig nem is iszom sokat belőle, max. fél decit. De ez is sokat segít. Azóta egyszer sem keményedett be a hasam! :D Lassan az ízét is megszokom. A párom szokott hülyéskedni, azt mondja nehogy rászokjak, mert akkor ki fog vezetni egy-egy családi-baráti összejövetel után... :lol:

Okr: Neked megvolt már az amnio??? Régen nem írtál!!! Mi van Veled???? Izgulok miattad is!

Ági: Őszinte részvétem a két terheléses cukor miatt. Szerintem ezt a borzalmat is elég egyszer átélni. Ma a vérvételen 3 kiamama ivott ilyen cukros bigyót előttem, hát nem repestek az örömtől. Azt mondták borzalmas az íze...

Adri: A vesekőre nagyon jó az Aloe Vera gél, én az áfonyásat ittam, nekem mindkét vesémben volt, de egy üveg aloe után mindegyik elporladt. Csodálkoztak is az orvosok a kontroll UH-n!! Szerintem nem vesztesz vele semmit ha kipróbálod. Én nem hittem benne, de az UH meggyőzött, hogy tényleg nem hülyeség.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Cukika: Feltétlenül írj, mi van Veled! Drukkolok ne legyen semmi komoly!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi, 38 éves leszek lassan, az AFP-m és az Ösztriol értékeim alacsonyak lettek, de ezen kívül a többi jó. Amniót kizárólag a korom miatt javasolták. Simán ráírták a papíromra a tanácsadáson, hogy a kockázatom 2%.

Ork úgy emlékszem elutazott két hétre, de nem tudom, mikor, szerintem legkésőbb a jövő héten már jönnie kéne.

Cukika?
ariel

Ariel:
Tudod én 39 múltam. Nekem is 2%-ot mondtak.
Van egy ismerősöm, akinek azt mondták 33% hogy beteg a baba. Nem beteg, az amnio eredménye szerint egészséges kisfia lesz. Nekem azt mondták döntsem el én, akarom-e. Mivel a vetélés kockázata 1%, a betegségé 2%, felajánlják mindenkinek, akinek a betegség kockázata nagyobb mint a vetélésé. Azt is mondta a doki, ezt a 2%-ot mindenkinek ráírják aki 36 elmúlt.
Te hova mennél amniora? A SOTE-ra vagy a Szabolcs utcaiba? Ma beszélgettem egy kismamával, ő a SOTE-n volt, neki nem fájt, de ő is mint én, begörcsölt rá 4 napra. Szerdán levették neki, hétfőn be is fektették infúzióra. Szóval eléggé kockázatos. Én biztosan nem vállalnám be soha többet. Na, de nem riogatni akartalak. Jobb a bizonyosság, mint a bizonytalan, ez tény és való.
Majd ha megcsinálják Neked, Te már tudni fogod, hogy a görcsök ellen alkoholizálni kell. Meg sokat feküdni. Ja, és szedni a MagneB6-ot. Debrecenben azt mondták a sima nemjó, hanem a Béres MagneB6-ot szedjük. Abban több a magnézium.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Adri, veseköved még pici, mert akkor elvileg magától is megoldódhat...

Gabi, drukkolok, hogy ne csörrenjen a telefon!
Akkor neked is "bejött" a bor? Nekem, ha ritkán feszül mindig beválik! :wink:

Ariel, azért nem semmi ez az érzelmi hullámzás! (röhögés - sírás)
Ráadásul a pasik ált. nem tudnak mit kezdeni a sírással.
Nekem legalábbis a párom nem igazán tudja mit tegyen! :shock:

Cukika, na mi volt? Remélem minden OK!

Timi, holnap drukkolok nektek!

Aqanatalra én is szeretnék menni, de nekem a Pólusban (elvileg ott is van) lenne jó. Vkit érdekel?

A terheléses vércukorhoz nekem a citromot javasolták ill. hogy a lötyit higítsam fel (elvileg azt szabad, de kérdezzetek rá). Úgy iható, amúgy nagyon tömény/édes.

Holnap megyek genetikai UH-ra délelőtt! :-D

Jutta

KépKép
jutta

Sheepy - en is "le a hagyomanyok" hive vagyok, de megertem, ha vki a feheret szereti..
a III. ker nekem messze van sajnos - de priviben egyeztethetunk, hogy merre, hogyan
a joga jol hagzik, sajnos arra mar lehet h nem marad idom

MAsika- en is megnezem talan a Brendont, es azok jol neznek ki ? mert olyan lepernyegeset nem szeretnek :)

Timur- en is drukkolok.ja , en holnap megyek afp ra

Jutta - a bor jo otlet szerintem is ! en is iszogatok neha !! :)Gratula a jo erdemenyhez

Agi29 - jo lehetett a nyaralas, az afp nel nem kell cukrosat inni ( az majd egy kesobbi vizsgalat lesz..)en holnap megyek es direkt megkerdeztem mult heten

Adri - es ezzel most mit kell tenni ?

Cuki - akkor orias drukk holnapra, de ugy tunik, h nem lesz baj, azok alapjan amit leirtal

tobbieknek is udv.

bogyo
bogyogyorgyi

Jutta- en is mennek, de mar irtam a Sheppeynek, hogy a III ker messze van nekem, meg a Polus is :) :) - en a ketto koze jarnek, pl a XIII ker is van - oda nem jonne vki ?
bar ezeket jobb priviben megbeszelni, ha mar vmit konkretizalunk
en mar alig varom, hogy vizben mozoghassak, csak elobb furdoruha is kellene..

Lanyok, en meg semmilyen babamozgast nem erzek, de az lehet, hogy a bordaim alatt erzek vmi bugyborekolast es az az ?
de nem is a pocakomban ..vagy csak tul sokat ettem ? :):)
bogyogyorgyi

jutta - drukkolok a genetikai vizsg.hoz. Az istenhegyi utra mesz ?
bogyogyorgyi

Nem tudom mi a szösz lesz a kaviccsal. Iszom sokat és annyi!
Húúú nem tudom ki kérdezte, de ez a fotó terhesség előtt készült valamivel. Pár hónappal!
Köszönöm a nyugtatásokat, igyekszem nem idegbajos lenni. Majd jól kihisztizem magamat pénteken. :oops: :D Aztkész! :roll: Jobbat nem tudok. Vagy beveszek valami homeopátiás varázsbogyót!FFF!
Gratula a jó AFP-hez! Nekem nem sikerült ma levetetnem.Ahol voltunk egy kicsit nagyra engedte a száját a néni, aki behívogatja az embereket. Aztán Apa megfogott és közölte hogy keresünk egy másik dokit :cry:
Ennyi volt ma!
Jó pocaknövesztést, egyetek sokat! :D :lol: :oops:
Vendég

Adri - ezt hogy erted ? elmentel egy vizsgalatra ehgyomorra es aztan megsem maradtal ott ? mi rosszat mondott az a no ? amugy biztos igazad van - es fo a nyugodsag ! mert az a jo a babanak is.
meddig lehet Afp re menni ? nincs egy hatar, mint mondjuk 18 het..stb ?
sok sikert barmi is lesz,
en honap megyek...szio
bogyo
bogyogyorgyi

Adri - a fotot en kerdeztem ,mert olyan szep vekony vagy..:) ( elfeljtettem az elozo irasba valaszolni erre ) .
Idaig hany kilot hiztal, ha megkerdezhetem ...

bogy.
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Bogyo,
a cukros lötty nem is az afp-hez kell, hanem ezzel együtt terheléses vércukrot is néznek, és ahhoz kell.

beszélgettem a barátnőmmel is az afp-ről, és ő azt mondta, ne foglalkozzak túlzottan az eredménnyel. mivel ez egy elavult módszer és az időpontot is nehéz belőni, ezért csak tájékoztató jellegű az eredmény. a genetikai uh. sokkal fontosabb és egyértelműbb eredményt hoz.
Szóval ne izguljatok - az úgyse tesz jót senkinek, de főleg nem a babának.

Üdv,
Ági

Kép
agi29

Sziasztok!

Bogyó, nekem a 13. kerület jó, ha vmi emberi időben van az Aqaunatal! 8)

Cuki, örülök, hogy a gyerekkel semmi gond nincs és irigyellek a 4D miatt, szerintem lassan mi is megyünk...

Adri, biztos szuper lesz az esküvő, no para, mosolygás! Ez a Ti napotok, nem arról szól, hogy körbe kell ugrálni a vendégeket, hanem arról, hgy Ti jól érezzétek magatokat! Tuti szép leszel!!
(fénykép alapján nem is lehetsz másmilyen) :lol:

Ja és a UH:
Na a nemét nem tudtuk meg, mert a popóját mutatta, de kb 18,5 cm lehet és egészséges! Ez a lényeg! (bár egyszer már befordulhatna és beterpeszthetne a drága, csak úgy bónuszból :wink: )

Következő vizsgálat 4 hét múlva addig semmi (csak egy védőnői vizit, de lehet, hogy csak a doki után kukkantok be hozzá), el se hiszem, hogy végre békénhagynak egy kicsit!

Jutta

KépKép
jutta

Hali!

Lányok az én babukám tuti matek és számvitel zseni lesz, tegnap annyit tanultam, de így sem tudok semmit.

Bogyo: ha a 13ban laksz akkor a III. kerület nincs is messze, persze attól függ melyik részen laksz.
:) A Brendonban én olyan fürdőruhát néztem, ami leér a hasamon, nem szeretném nagyon mutogatni, szerintem már nem illek két részes bikinit hordani. Ezek pedig nagyon kis aranyosak.

Tényleg nekünk nyáron lehet napozni, napra menni, vagy ilyesmi?

Lányok. A Margitban együtt csinálják az AFP-t és a terheléses cukrot. Levesznek egy adag vért éhgyomorra (ebből cukrot és AFP-t néznek), majd a cukros lötyi után két órával még egy adag vér levétel következik, itt azt nézik, hogy milyen gyorsan bontja le a cukrot a szervezet. Ebből kiderül, hogy cukros-e a kismama vagy sem.
Nekem mindkettő jó lett hála az égnek. A cukros lötyihez én is csak ajánlom a citromlevet, de jó sokat, különben ihatatlan!!!!!!!!!!!!
Egyébként szerintem felesleges annyira izgulni emiatt. :)
Ja és azért kell kétszer inni (24.héten is) a cukrot, mert a második trimeszter vége felé hajlamosabbak a kismamák a terhes cukorra.

Masi

Kép
masika

Jutta - nekem meg kerlek adj egy honapot es mehetunk is...majd priviben megdumaljuk ! de jo lenne egyutt menni !!

cuki - orulok, hogy "Csak" fertozes van. Azt hamar ki lehet kuralni- de addig is jobbulast !

Agi - igazad van,,nem kell izgulni, mert ezek az eredmenyek nem 100 % ak,,osztom a velemenyed !

en ma voltam afp-n amugy , es 2 het mulva lesz a genetikai uh..

irtam az oszi topic- ba is, Ermoni ha olvasod, van egy kerdesem.

Van -e vki aki szinten a Mavban szul es a doki nem maganban is, hanem a korhazban is ( TB kartyara ) rendel ?
ha van, nagyon kerem, hogy irjon egy privat mailt, vagy akar ide is, kosziiiiiiii

bogyo
bogyogyorgyi

MAsika- nem a XIII. ban lakom, de az kozelebb van hozzam..

en ket reszes furdoruhat szeretnek venni, es meg sosem hallottam, hogy illetlenseg mutatni a hasunkat ?? ezt ki mondja ? talan Toroko.ban igy van :)( senkit sem szeretnek megserteni, aki esetleg hithu muszlim..stb ) szerintem gyonyoru egy terhes no, en buszke vagyok a hasamra es 40 fokban nem tudok vhogy egy egybereszest elkepzelni.
Gratula a jo erdemenyhez !!
napra lehet menni, de a terhesek konnyebben befoltosodnak,,ami a szules utan elmulik (allitolag) . en azert csak ovatosan, es 50 Uv val megyek majd nyaron
bocs, hosszu voltam - megint

b.
bogyogyorgyi

Sziaszto!

Bogyó/Masi: állítólag nem jó a tűző nap a pocinak. De azért néha érheti vmi napocska. Én 2részest szeretnék, de vmi olyat aminek a felső része hosszabb, vagy a dereka felhajtható. (én sem szégyellem, inkább azért, ha nagyon süt a nap, tudjam egy kicsit takarni - de erre egy kendő is jó)

Bogyó, nekem sincs még fürdőrucim, tehát én se holnap kezdeném az uszit! 8)

El is felejtettem írn, hogy a mostani vizsgálat szerint 1 nappal nagyobb a babó. Ez azért vicces, mert okt. 6-tal kezdtük, ez a 12. hetes UH-n okt 3 lett, most meg okt 2. Még két UH és szeptemberi lesz a gyerek! :lol:
Azért ugye nem tiltotok ki?!? :cry: :wink:

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok!

Az AFP-n az volt, hogy bementünk a Baross utcába I.SOTE. ,vártunk 2órát éhgyomorra, úgy hogy még a papíromat sem kérték be. Amikor erre sor került (még nem rám, csak a papírra), közölte a 67.évében járó nénike fennhangon, hogy ez a papír nem elég, kell a beutaló is amit kérjek el az orvostól. Már majdnem éhen haltam, de leügettem megkeresni a dokit, éppen egy darab sem volt az épületben,a nővérke állítása szerint :twisted: Akkor vártam megint 20percet mire hozzámszóltak a vérvételnél,elmondtam mi van, és majdhogynem elküldtek melegebb éghajlatokra, hogy ez nem játszótér stb. Aztán kinyitottam a kis számat én is ,aztán jött a párom is....És ez történt. Most visszamentem , még tegnap a helyi SZTK-ba a régi dokimhoz, aki megírta a papírt és ma 15perc alatt levették azt a sz.rt! Hihetetlen mennyire parasztok!!
BOGYÓ Nem is vagyok -voltam- olyan vékony :lol: Azért köszi! Ilyenkor minden jólesik az ember lányának! :oops: Jelenleg az 5. kilónál járok, de ez még nem is sok. Anyukám 45kg volt és 91 lett velem. Azért remélem én nem járok így....
JUTTA Gratulálok a jó eredményekhez! Előbb-utóbb csak be tudtok nézni a lába közé má' :lol:
Na befejezem, kicsit sok vagyok, úgy érzem. Medek fodjászhóóóz!! 8)
Vendég

Hali!

Bogyó: én sem szégyenlem a pocimat, sőt!!
A furdőruha két részes, csak nem bikini fazon, hanem leér a hasadig.
megpróbálok feltenni egy képet. Ilyesmire gondoltam, csak kicsit rövidebbre.
Kép
Masi

Kép
masika

Hű elsőre be tudtam csatolni.
Szóval nekem ez nagyon tetszok, mert tényleg igazi kismamás. Bár ez egy picit hosszú, de a hosszúság is pocakfüggő szerintem. :D
Ez praktikus ahogy Jutta is írta, le lehet takarni vele a pocit.

Na jó lelövöm magam, megyek vissza tanulni.

masi

Kép
masika

Sziasztok!

Én is pont ezt a fürdőrucit néztem ki, de rám ciciben nagy!
Nekem 75 A-s volt a mellem, kicsit nőtt is, de a C-s kosár még messze van és ebben még merevítő sincs, tehát én most ezt a 2-t szeretném megpróbálni:

Kép

Kép

Alsónak a pocirésze felhajtható.

Jutta

KépKép
jutta

sziasztok
Lányok,jó lett a vérem sírok és nevetek,kemény 3 hét áll mögöttem és mégkeményebb mai nap,ma simán lepipáltam Győzike Beáját.de ennél zebb ajándékot nem kaphattam volna névnapomra,szülinapomra,talán lassan visszajön az életkedvem is.

Ma madártejet kellet csinálnom életembe elöszőr,gondoltam nem fog kirajtam,de így utólag azt mondom kapja be,mármint a madártej.Megpróbáltam bevonni Maját ment is amíg a forró felhőcskék kihorgászására került a sor.Merthogy ő kézbe szeretne lenni,hát me, lett,üvöltés,szobába bezár üvöltés.A sárga része csomós lett a ruhadt lejárt pudingpor miatt áh kicsit se voltam ideges.átszűrtem,forrón kimertem ügye,Maja már szabadlábon volt csoda hogy nem forráztam le a fejét.aztán bekellett pakolni a hűtőbe a 4 tálcát,mindenegyes alkalommal becsukta az orrom elött a hűtőajtót,már majdnem sírtam.aztán ebéd na itt már sírtam
végül megenyhült naccsága és méltóztatott enni 4 falat lazagnet fél flakon kecsappal jó lnne ha már elaludna

Adri
szép is a magyaregészségügy nem? :evil: és ez csak rosszabb lesz

Ariel
mi volt az uhán?

Timi
Vendég

Sziasztok!

Timi: BOLDOG NÉVNAPOT! :lol: 8)

Cukika, hát én sem bizti, hogy sokat fürcsizek (kivétel Aqanatal), de nyáron strandon fetrengeni a társasággal, ill. combközépig besétálni vmi vízbe, na ezeket nem akarom kihagyni!

Nekem is a kék tetszik, csak félek, nekem nem így fog állni... :oops:

Jutta

KépKép
jutta

jutta - dehogy tiltunk :):):)akkor neked is kb az 1 honap mulva volna aktualis az aq. ? orulok, h te is ketreszes parti vagy..jok a kepek.

Adri - ez szornyuuuu ! nem akarom ezt a magyar " panaszkodjunk" cimu slagert nyomni, de az egeszsegugy nalunk - az nagyon gaz ! ( hogy mondjunk jot is, a bkv jol mukodik pl :):)- de ok nem vesznek vert ) hihihi
dehogynem vagy sovany, es az 5 kg is norm. akkor en most elkezdek zabalni - mert csak 2 nel tartok, de sokkal tobbnek nez ki

Masika - koszi a kepet ! jol nez ki, bar en az egyszerubbeket kedvelem, de ez is szep - meg hat a csaj/on jol nez ki :)

cuki - elajulok ! nem kellett volna ehgyomorra ! en sem tudtam ..Az aqanatalos medencek nagyon szigoruan vannak ellenorizve, oda mehetsz uszni, vagy hat tengerbe is. pl..ha arra jarsz..

Timur - ELJEN < ELJEN !!! :):)
bogyogyorgyi

http://www.motherhood.com/Shop_Motherho ... gory_Id=19

nekem a fenti oldalon a piros kockas tetszik nagyon !
ijjjet hol lehet kapni bp. en ?? :):)
bogyogyorgyi

Sziasztok!

Timi, Boldog név és szülinapot neked! örülök, hogy rendben az eredményed! :)

Cukika, jó, hogy "csak" gomba és babával minden rendben! :)

Adri, mikor derül ki, hogy kő-e vagy sem? Nekem meg vér(hgb) volt a vizeletemben , attól tartok esetleg nekem is kövem van. A dokim tenyésztést csinált, mikor mondtam neki, de az negatív lett.

Gabi, örülök, hogy már jobban vagy. Remélem akkor nem kaptok egy darabig telefont!Gyerekeid nagyon kedvesek ! :)

Bogyo, boldogság=szeretet. Ezért is fontos, hogy a kismamák boldogok legyenek! Keleti bölcsességekben az van, hogy ha egy nő boldogtalan, akkor szenved az egész környezete. Egy magzatra ez főleg érvényes. Egy szenvedő baba pediglen képtelen szépen fejlődni. :( Az ilyen genetikai betegségek meg sorsszerűek sajna, vagy bevállalja az ember vagy sem. Szerencsére elég ritka. Sokuk el is megy korán. (vetélések)

Bocsi, megyek Qinn doktornőt nézni! :)

Üdv. a többieknek is! Köszi a gratulákat fiú ügyben. :) Úgy látszik, ehhez nagyon értünk. :D

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Gerika- ez szep amit irsz, de meg mindig nem hiszem, hogy egy boldog/ jo kapcsolatban elo parnak nem lehet esetleg beteg gyereke- szerintem a vilag nem igy mukodik, de mindenkinek szive joga, hogy azt gondoljon, amit.

Gratulalok, hogy lassan 4 gyerekes anyuka leszel ! Ez nagyon szep dolog !! :):):)

bogy.
bogyogyorgyi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: