A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok Csajok!
Jo sok tortent megint....

Gratulalok az eredmenyekhez.
Latom, nalatok is vannak eltero adatok, engem meg hogy beparaztatott a doki legutobb.

Mi hetvegen es tegnap is sokat voltunk kint. Piknikeztunk....

Lynia! Mi a gond? Jovoheten mar Veszprembe leszek. Jo lenne talizni egyet.
Epp az elobb beszeltem a dokival es kedden 16-ra kaptam idopontot.
Te mikor mesz legkozelebb?

Az ut valszinu nehez lesz, csak ejjelre kaptam jegyet, de majd megprobalok aludni.

Es akkortol meg ritkabban tudok majd jelentkezni. Ide vissza, pedig csak Egonkaval jovunk :-)) De varom mar!
molkata

megállt a vonalzóm csináltam újat de ez sem azt mutatja amit kéne!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Május 16-án megyünk 4D-re. Akkor már 32 hetesek leszünk, már alig várom.

Jovika, nem ez egy egyszerű vödör, aminek teteje van és gombnyomásra nyílik. Semmi extra, nem is tudtuk, hogy kifejezett pelenketartó.

Én a juni 30-i teliholdra pályázom. Akkor 38 hetesek leszünk, és én zöld utat adtam neki! :lol:

kispiskóta

Zsú juni 30 nekem is jó időpont lenne! :wink:
akkor már csak 10 nappal jönne előbb Lurkó!

Bridzsi

Kép
esztora

Hordozó - kenguru! Arra is gondolni ám, hogy mi van ha fránya kölöknek nem tecc? Edina még nem is töltötte be a 4 hót anno, mikor egyszerűen kiordította magát a hordozóból. Utána még 1x próbáltam, hasonló siker(telenségg)el, s akkor felhagytam vele. Igaz, nem esett nehezemre, mert az én hátam is saccperkábé annyira bírta mint az előttem szóló: szal kész megkönnyebbülés vót behajítani a szekrénybe, s várni míg visszaadom, mert kölcsöncuccos volt. Igaz, ez a tök síma változat volt, s lányom nem díjazta azt, hogy teljesen anyához kell simulni. Na, majd ezért is fogok venni egy olyant amelyiknek váza van mint egy hátizsáknak.

Ja, dokinénit ma nem kérdeztem meg a málnalevéltea véleményeztetése ügyében, de jövő héten úgy is visszavár az eredményekkel. Na, majd akkor remélem nem is felejtem el, s bátorságom is lesz rákérdezni. Mert ma sem harapta le a fejem, mikor közöltem, hogy biza én a centrum maternát egy idő után abbahagytam, s Mg-ot szedtem. Ráadásul nem a MgB6-ot, hanem a bérest. Hozzáfűznivalója csak annyi volt, hogy hun vettem, s megdumáltuk, hogy még jó, hogy Pesten be bírtam szerezni.

Kép
kissmanó

Kép

Helló!
Megjöttünk a láthatásról, Maszatkánk 1600 g :oops:
Tiszta csókos szája van, meg jó húsos pofija! Jól helyezkedik a drágám, remélem nem pörgölődik el..Minden rendben van a méhszájjal is..Engem nem dícsértek halálra a +12 kilómmal :oops: Mondtam most nem ér, mert a 3 nap alatt csak pizzát ettem, meg óriás fagyikelyhet :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

S ha nem jön be a jún 30-as telihold, akkor a hold közbenjárására legközelebb mikor lehet számítani?

Kép
kissmanó

Én is kaptam képet, de semmi nem felismerhető számomra rajta, pocsék az az uh.
Ellenben dokinéni még azt is mondta, hogy csajszim köldökzsinórja jó hosszú. S elmeséltem neki az Adria madzagos sztoriját.
Nem fűzött hozzá semmit, aszonta reméli nem játszadozni használja a kicsi drágám a pántlikát odabenn. Na, úgy legyen.

Kép
kissmanó

Szivvi gratulálok nagyon édes!júliusban húsos Lurkók érkeznek!
mikor mentek 4dre?

Bridzsi

Kép
esztora

Emlékeztek még, mikor nem is olyan rég még úgy kellett a lurkóinkat levadászni az uh-s fotó valamelyik sarkából?
S erre küldi Szivvi az ő kis husis babóját, a kobakja szinte elfoglalja az egész fotót.

Kép
kissmanó

Esztora, asszem valami nem ért el a babanetig a leveled alján.....

Kép
kissmanó

Esztora
Holnap fogok bejelentkezni, mert a dokker is mondta, hogy most kell elmenni, mert jól látszik.

Manó
Asszem háromszoros nagyításban vadászta le doki bá a kis arcát :lol: :lol: :lol:

A vakut nem sikerült túl jól kisatíroznom középről :roll:

KépKép

KépKép
szivvi

Kösz az infót a szabival kapcsolatban. Ha csak időarányosan veszem ki 1. félévre a szabit, a maradék átvihető a gyed lejárta utánra? A mi munkaügyisünk semmihez nem ért, a főnöknek meg van elég baja, h ezután nézelődjön. Meg se nézte, mit írtam, elfogadta és kész.

Apasági: nevessetek ki, de amikor kértem a dokitól az igazolást, megkérdezte a fogantatás időpontját. Persze tudom, meg töri tanár is vok, tehát mennek az évszámok, de lányos zavaromban hirtelen az utolsó menzesz időpontját diktáltam be, az van a kiskönyvben is, és mindig ezt szokták kérdezni (kérdezték még a terhesség hetét és a szülés várható időpontját). Tök ciki, agyalok, h visszamenjek-e. A védőnő azt mondta, h nincs ennek jelentősége. Akkor is zavar :?

Esztora
Nincs kép a Lurkó szobáról??

KépKép

KépKép
szivvi

Manó mire gondolsz?

Szivvi nálunk csak sarok lesz egyenlőre (szobát építeni fogjuk majd vmikor) még nincs kész kb 70 cm bordürt kellene felragasztanom...
4d-n biztos jobban fog látszódni mint a mi Lurkónk (köldököm volt az akadály mert pont ott volt az arca)

Bridzsi

Kép
esztora

sziasztok

csak benézek, most megyek 8ra védőnénihez!
(hozzá kell tennem, állatira nincs kedvem!)

kati, én még nem kértem időpontot, elviled én asszem 2 hét múlva megyek! de ma még nénivel megbeszélem, hogy most mik következnek, aztán lehet változik...

tali ok! nem 1-2 hét múlvára volt tervezve hogy jössz? vagy csak megint az én agyacskámmal van a baj!? :)
(gond sajna van bőven, anyu munkahely még kérdéses, anyósé megszűnik 90%, pároméknál is áll a bál...stb. nagyon élvezem! )

na menek, pusza....

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Esztora - a nagy helyzet az, hogy most látom, a vonalzód szarakodott, a Bonitásnak nem látszott csak egy nagy üres téglalapja. De mára orvoslódott, valószínű mikor te nézted sem volt már semmi látszat, ezért sem jöhettél rá.

Lynia (Emi) hát akkor nem egy álomkép vesz körül titeket mostanság ennyi megszűnőben levő mókahellyel. Reméljük, hogy kialakul, oké?

Kép
kissmanó

Szoktatok egyperces emileket olvasgatni? Én épp az előbb egyet a koraszületett babókról. Hát nem hangzik valami túl jól az a statisztika.

Kép
kissmanó

megjöttünk...

hivatalosan 4kg70dkg a plusz! hurrá!
babó szívhangját is simán megtaláltuk, olyan cukin ver!
2 hét múlva pedig kijön a védőnéni a kelengyéről beszélgetni!

rákérdeztem az apaságira, és mondta, hogy van olyan doki aki még nem adja ki az igazolást, hanem azt mondja, még 1 hónap (remélem éndoki nem ilyen), csakhogy mi van ha előbb születik a babó? na mindegy...

vérszegény még nem vagyok, vasat még nem kell szednem, de hetente kell ennem májat és tojatot is! aztán ha a 36 hetesnél nem jó a vérkép, akkor jön a vas!

következő nagy uh 31-32. héten, szóval szerintem jövő héten én is megyek dokibához

lynia-

manó, reménykedünk.....

milyenek azok az egyperces mailek? és hol találhatóak? én még nem is hallottam róluk

lynia-

Sziasztok! :)

Velünk minden rendben. A vérnyomásom rendetlenkedik néha, de nem vészes.
Ultrahangra próbálok időpontot vadászni, de nagyon nem akarják felvenni a telefont. :roll: :roll:
Teszek fel pociképet. 121 cm-nél tartok.
Kép
Vendég

Halihó lányok!

Ez a gyerek már most ért az incselkedéshez. Addig nem hagy békén amíg fel nem kelek, utána meg sem moccan.

Bori: csak az én dokimra értettem a "nem vizsgál". A méhszáj ellenőrzéssel kapcsolatban írtad,hogy kézi vizsgálat alkalmával nézik a zártságát. Na de engem a terhesség megállapítása óta egyszer sem vizsgált kézzel :roll:

Szivvi: édes dundipofa ez a gyermek

Lynia: az jó hogy a babával minden rendben, a többi meg idővel megoldódik

Kép
szücsi

Sziasztok!

Egyre faradtabb vagyok, egyfolytaban tudnek aludni....

Lynia! De igen, ugy volt tervezve...csak hat a doki a jovohetre hivott es ugy beszeltuk, hogy nem kockaztatunk semmit. Mar elegge a vege fele jarunk....

Az apasagit en a Veszpremi okmanyirodaban, az anyakonyvi csoportnal inteztem (Lynia, valszinu,h neked is ott kell). Nem kellett orvosi igazolas, csak a kiskonyv es par perc alatt megvolt. Persze, ott kell legyen apa is :D
A no elirta a fogantatas idopontjat, mert a menzesz utolso idejet irta annak (allitolag azt szoktak), de a mi estunkben lombik volt es mivel, gondok voltak sokaig volt leallitva a menzeszem. Most augusztus 15 szerepel fogantatásnak oktober 3 helyett. Nagyon idegesitett. A vedonot is megkerdeztem, h visszamenjek-e, de azt mondta, ´nincs ertelme, nem szamit.
Na! Megnyugodhatsz, mert nalunk megnagyobb az elteres es ez sem szamit. Persze, azert bosszanto.
molkata

szücsi, a megállapítás óta még engem sem vizsgáltak kézzel! de nem is bánom!
most viszont már fognak...

lynia-

Anne! Mekkora pocak!!!! :D

Szucsi! Engem sem vizsgalt kezzel, csak egyszer levette a huvelykenetet.

Lynia! Azert meg, hatha....tudom, h szornyu a helyzet. :cry:
molkata

Sziasztok!

Annee: Micsoda cuki nagy pocak!!!!

Szivvi: Tündérkirálylány Puttócska :D

Csajok, engem minden hónapban megvizsgáltak kézzel... :shock:
Fura, hogy benneteket nem...

Kép
zsuzsi**

kata, szupi, akkor a memóriám romlása pillanatnyilag áll, szerencsére :lol:

nekem azt mondta védőnéni a lakhely szerint kell mennem, és nekünk az egyszerűbb is, szóval ez nem lesz gond!

olvastad már a születés hete veszprémi progiját? lesz börze is, meg pár jó előadás is!

lynia-

Zsuzsi! Biztos orvosfuggo a dolog es igy gondolom jobban meg vagy vizsgalva...bar sztem, ha nalunk gond latszana az uh-val, akkor minket is taperolnanak... :D

Lynia! Akkor meg odaerek nehany eloadasra? Az tok jo! Nem tudom a programot, de megprobalaom a neten megnezni. Es a borze is jol hangzik. :D
molkata

Kata: Valószínű, hogy ez dokifüggő. Bár nálam nem volt gond uh-val sem. Remélem, nálatok is minden rendben lesz Picurka megérkezéséig :D

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! Biztos csak alapos a dokid! Azert, az jo.
molkata

Képzeljétek, még mindig nincs szülésznőm... Kezdek parázni. De meg kell várnom a következő dokilátogatást (május 31.), mert azt mondta, ajánl valakit. Csak má kivagyoook, hogy valaki vállaljon el.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi, relax, szerintem nekem nem is lesz. Majd az ügyeletes. Nem vagy semmivel sem elkésve. :wink:

Szivvi, Annee, gratula a kis csókos Tündérbogyóhoz és a szép nagy pocihoz. Nekem olyan kicsi. :( Bár így legalább nem nagyon vannak egy kis hátfájáson kívül fájdalmaim.

Kép
nenoke

nekem sincs, de nem is tervezem, egyelőre bízom bennük (még nincs rossz tapasztalat)

lynia-

Nekem sincs es nem is lesz, sem fogadott dokim, sem szulesznoom. Egyebkent, a veszpremi korhazban, ugy tudom, h nem is lehet. A korhaz tiltotta meg, meg 2004 vagy 2005-ben. De a szulesznok tok aranyosak, mind.

Megtalaltam a programot. Nagyon tetszik. Hetfon meg komas leszek az utazas miatt, de a tobbi napokon akarok menni.
molkata

oksa, majd én is jobban átnézem, és veszek ki szabit, mert munka mellett nem tudnék mert hulla vagyok/leszek

lynia-

Helló Lányok!
Köszönjük a gratukat!!
Annee
Micsoda pocak! Asszem kezdek félni :lol: Remélem bírni fogja a hátam..Neked nem fáj a derekad?

Kinder Andi
Milyen volt a masszír??

Esztora
Niki újrakezdi a jógát!! Nem akarsz jönni??

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi dehogy nem mikor menjünk?
nem tudom téged érint -e de a Távirda utcai labort átviszik a Hunyadi utcában.máj 14.-től.

B.Dorka kicseréled a vonalzom ha lesz időd?megállt az előző.

Bridzsi

Kép
esztora

http://kismamajoga.freeweb.hu/Magyaroktatok.htm

Esztora
Ez a Niki oldala! Én küldtem neki emilt, mert attól függ kedden mikor lesz óra, én 15-19-ig suliban leszek..

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora
Nem jót másolt be a gép, de ha ott lejjebb mész ott van az oldala! Bocsi

KépKép

KépKép
szivvi

megnéztem csak pont az időpont nincs ott.én meg szülésfelkészítőn vagyok 4-6-ig és állítólag Niki tart relax órát nekünk.
ha most nem is jön össze a következő hátha.írj ha válaszolt.ha nem ir akkor felhívom.

Manó valószinű akkor nézted amikor pont leszedtem a régit.

Zsuzsi nekem se lesz szülésznőm (fogadott).

ma megjöttek a textil pelusok meg a kifogó(tetra) neten rendeltem(www.babaruhazat.hu).nagyon jó áron és jó minőségű is .cseh gyártmány.kaptam 200 ft kedvezményt,autóra matricát és egy hagyományos lázmérőt is hozzá.

megyek felragasztom a bordürt!utána jön a fotó.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora! Mennyi idő alatt hozták ki a babaruhazatosok?

Kézi vizsgálat. Én azt hittem, az protokoll, de ezek szerint ez is doki függő. Nehéz lesz így új szabályokat hozni...

Annee! Na, nekd aztán tényleg nagy a pocid! De gondolom ez azért is van, mert a harmadik csemetéd! Vigyázz a derekadra, ne emelgess sokat!

Lynia! Múlthéten írtad, hogy fáj mindened. Te tornázgatsz? Mert nekem az nagyon jól esik, és utána mindig jobb egy kicsivel (pedig közben úgy érzem, a himalájáig megyek fel...). Ajánlják is, hogy a gyógytornászos kismamatorna jó a derékfájásra.

GÁTTORNA GÁTTORNA GÁTTORNA
(én el szoktam felejteni, gondoltam, figyelmeztetlek Titeket is ;) )

Szülésznőt én sem választok. Mi alapján tudnék? 3t láttam eddig, pár szót váltottam közülük kettővel, és mindhármukról el tudom képzelni, hogy jó támasz lenne. Doki is azt mondta, istvánban mindenki aranyos, nem lesz ebből baj. A próféta szóljon belőle!
Vendég

Bori 24.-én rendeltem és átutalással fizettem.ha ezt meg az ünnepet leszámítjuk elég hamar kihozták.

kézi vizsgálat nálam is van mindig.

Bridzsi

Kép
esztora

Helló CSajok,

Szivvi, de édes kis kölök és milyen szép! Hajrá nagy babák! :wink:
Szuper volt a csaj, de sajnos nem tud olyan erősen masszírozni mint a rendes masszőr pl a derekam egyáltalán nem szabad. Nagyon kedves sokat beszélgettünk, meg tanácsokat is adott. NEmsokára beírom a telefonszámát, (most nem tudom hova tettem, tiszta diló vagyok) jóga engem is érdekel, most keresek egyet a közelben, azt mondta a doki, hogy nyugi-laza jóga mehet.
Nagyon megdícsért a masszőr (szülésznő volt), hogy kicsattanok az egészségtől, és szerinte jól nézek ki. Na szóval, ettől tényleg baromi jól érzem magam! :P

Anne: micsoda nagy pocak, gratulálok!

Majd jövök még, most jött meg a barátnőm és festi a hajam, meg szárítja, szóval ez egy ilyen szépülős nap. :wink:

Pusszantás

Andrea
Kép
kindernay

Tegnap voltam dokinál.Babával minden oké.Már meg is fordult,koponyafekvésű és már így is marad.Nekem szokás szerint fáj a köldököm körül,szúr a köldököm környéke kékes színű én azt hittem vmi ér hálózza be és az látszik át de nem hanem a belsőhasfalam nagyon feszül és vmi kereszt hasizom látszik át vagy mi.A mg adagom meg lett emelve 3X2 -re pedig a magnesi citric_t szedem.

Azt olvastam,hogy hanyatt nem szabad feküdni mert a méh súlyánál fogva nyomja az ereket így a vérellátás nem jó és ez nem jó a babának.De ha oldalt fekszek akkor a babám rugdos,és lehet azért mert nyomom.
Ti,hogy vagytok ezzel?

Most úgy néz ki,hogy a baba méretei alapján 1 héttel öregebbek vagyunk/31 hetes/.Legközelebb jövő héten kell menni uh-ra akkor a véráramlást nézik és az pontosabb uh gép akkor majd jobban kiderül hol is tartunk.

Mindenesetre már nagyon félek a szüléstől.Azt se bánnám ha császárral "szülhetnék".Az egyik vendégemnél előre megbeszélt volt a császár,bement 1O órakor a kórházba fél 12-kor megcsászározták és kész.De persze ezt az én dokim úgy is elfogja utasítani,hogy indokolatlanul császározzon.De akkor epidurálist fogok kérni.
pillangó7

Pillangó ezt neked találtam:
A háton történő alvással nincs semmi gond, ha ez számunkra kényelmes. Sok várandós nőnek nem kényelmes a háton fekvés, mert így néha nehezebben tudnak lélegezni, főként a terhesség vége felé közeledve. Ami az alvást illeti, ez már önmagában is egy nagy teljesítmény a szülés előtti néhány hétben. Aludjunk a számunkra legkényelmesebb testhelyzetben. Vannak olyan nők is, akik a terhesség vége felé félig ülve tudnak a legjobban aludni.

remélem dokidnak igaza lesz és nem fordul meg, mert néha képtelen dolgokat művelnek ezek a Lurkók.enyém faros éppen (most fordult meg kb a 30. héten) de van még ideje fordulni.

Bridzsi

Kép
esztora

Én is azt hallottam, hoyg nem jó háton aludni, mert elnyomja a nagy vérellátást nyújtó ereket. Pillangó, próbáltad úgy oldalt, hog y a hasad alá teszel egy puha párnát? Akkor is rugdos?

Kép
nenoke

Csajok, pillangó: Nekem sem jó az oldalt fekvés, mert hamar zsibbadok. Inkább félóránként váltogatom. Elég xar...

Szülésznő: Nna, nekem meg valahogy most úgy van, hogy ugye nem lehetek benne biztos, hogy Királylány végig bent marad. Mert ha ugye egy kicsit is előbb jön, akkor nem a saját dokimnál szülök, hanem a fiánál (Fürdőszobatükör dokija :D ), aki szintén tök jó, de nem ismerem, nem találkoztunk még. Ezért gondoltam, hogy fogadok egy szülésznőt. Az legalább biztos...

Kép
zsuzsi**

Gátizomtorna: Én járok a kórházba intimtornára (volt már erről szó itt asszem). Nagyon hasznos, pedig eddig csak két óra volt. Nagyon tetszik. A dokim szerint nagyban hozzájárul a gátvédelemhez.

Kép
zsuzsi**

Sziasztok,

Bori, a Kikolt a közeljövőben tervezzük megnézni, engem is zavar, hogy nincsenek árak, de majd írok, hogy milyennek találtam. Egyik barátunknál vannak ilyen bútorok, és elégedettek vele, és elérhető árban.

Zsuzsi, ha kéred a szülésznénim telszámát, írjál privit, és megírom. Én sajnos a költözés miatt csak a magán intimtornára tudok menni, de remélem valamelyik előadáson még összefutunk.

Legjobbakat!
Ildi

Kép
lidikoka

HELP! - nem babás téma.

Kérlek szépen segítsen valaki: kb. hány km a távolság Halásztelek és Szigetszentmiklós között?
Valakit meg szeretnék kérni egy szívességre, s ahhoz kellene tudjam a távot.
Kössz előre is.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: