A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2001. június 1 -- 2002. május 31. közötti gyerekek

Sziasztok!

Márti! Jelentem, még élek, csak a fejem fáj még egy kicsit. Jót tett a tánc.Kép Lucával sem volt már este semmi gond, mire hazaértem, már aludt. Te hogy vagy?

(Ma Mártiéknál voltunk látogatóban, és délután Luca valamiért hirtelen nagyon keservesen elkezdett sírni, nem lehetett magvígasztalni, utána ájultan elaludt. Nem tudtuk, mitõl lehetett, soha sem hallottam még így sírni. Utána meg én lettem nagyon rosszul, majdnem összeestem, zúgott a fülem, és majdnem szétrobbant a fejem....)

Edit! Én is sajnálom, hogy nem találkoztunk hétfõn.

Beja! Örülök, hogy elkerültétek az infúziót, és javulgat kis VékonykádKép. Próbáld meg kipihenni magad! Bálintnak sok KépKépKép, remélem, gyorsan elfelejti ezt a pár napot!

Tikk! De jó, hogy jelentkeztél!Kép Tényleg hiányoztál már! Mikor jöttök talizni?

Zafi! Mi is tágítottunk már puillát Zsófinak... Brrr.... Õ nagyon szívesen hordta a napszemüveget, még alváshoz sem akarta levenni.

Rebi! A lépcsõmászás nálunk is nagy sláger, engem meg kiver a víz, amikor Luca a betonlépcsõn állva igyekszik lefelé, közben nagyokat vigyorog. El is van kerítve a lépcsõház korláttal, de minden olyan pillanatot kihasznál, amikor véletlenül nyitva marad a rács...

Mennem kell, Luca nyöszörög...
Puszi mindenkinek, jó hétvégét. Hétfõn igyekszünk talira, ha lesz.
Andi

Andi
andi3

Beja!
HURRÁ, de jó, hogy otthon vagytok, és Bácu is gyógyul. KépKépKép
Pihenjétek ki magatokat, és gyorsan próbáljáto elfelejteni ezt a rossz pár napot.

Zafi!
Sok sikert a szem csöpögtetéshez. Nem irigyellek érte. Nálunk amikor nagyon pici volt Bea akkor kellett csepegtetni a szemébe, és akkor is 2 emberes mûelet volt. Igaz, neki csak el volt dugulva a könny csatornája, és ezért váladékozott a szeme, azért kellett a szemcsepp.

Dzsili!
Meglestelek!!!KépKépKépKép A nagyon rövid hajnál nagyon furi vagy, de a hosszú hajas, és a közép hosszú haj nagyon jól állt neked.
Tudom, tudom a tartozás nincs elfelejtve. Holnap este írok e-mailt, mert holnap lesz az egyik szóbeli felvételi, és akkor beszámolok arról is.
Ha jól láttam a Márk szemei, a Tiédre hasonlítanak?

Szila!
KAcagtasd meg valamivel Hangát. Nálunk a Bea sem akarja megmutatni a fogait, ilyenkor elkezdek bohóckodni neki, sikongatunk jó nagyokat, és akkor terepszemlét tartok a szájában. Sok sikert hozzá. KépKépKép Ja, ezzel a módszerrel ma vettem észre, hogy pici lány egy újabb fogat kinövesztett, a jobb felsõ négyest. Most már csak a bal felsõ négyese hiányzik a négyesek közül.

Lina!
Jó tanulást kívánok neked, és majd márciusban drukkolunk a vizsgádhoz.

Nyuszimanó!
Nálam a kínai naptár mind a hérom gyereknél jól mondta a gyerek nemét.

BMárti!
Én úgy tudom, hogy a betöltött kor a lényeges a kínai naptárnál, de erre nem ennék mérget.

No, most egy kicsit eldugulok. Bea nem alszik, fogalmam sincs mikor fog aludni, mert du. 1/2 2-tõl 1/2 5(!)-ig aludt. Most Apját szórakoztatja benn a szobában. Szépen beszélget, kurjongat, de közel sincs még az alvás állapotához. Kép

Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Szila: Romi lába 11 cm.

BMárti: te kerestél nemrég pamut zoknikat, ugye? A cipõboltban kaptunk ajándékba két pár zoknit (a két pár cipõhöz) és ezek már majdnem jók: 80% pamut, 20% mûszál. De meg is lehet venni, 380,- Ft körül vannak.

Dzsili: nem sajnáltad levágatni a hajad? Bár, mintha régebben írtad volna, hogy már törött a vége... Örülök, hogy láttam az arcod. Kép

Sziasztok: Laura+Romola+Pocaklakó
p_laura

Sziasztok!

Délelõtt még úgy éreztem, ez nem az én hetem, mert tegnap estére lett volna programunk, de lemondták, meg ma jött volna a barátnõm, de mérget evett az egyik macskája, és õt ápolta, de este elmentünk a fickómmal az Ulla Popkenbe, és vettem magamnak két gatyát, és nagyon boldog vagyok Kép Van derékrészük!! (5 éve férfifazonú gatyát hordok. Brrrrrrr!) És jó a hosszuk, nem kell felhajtani! Kép

Balu elsõ cipõje 20-as volt 11 hónaposan Kép Nekem 19-es 18 hónaposan Kép, és mégis 40-es lett.

BMárti: én a betöltöttet szoktam számolni Kép Pl egész 2003-ban 25 leszek, pedig január 1-én születtem Kép De én nem hiszek a kínai naptárban. Aszerint Balu lány, pedig megnéztem úgyis, hogy 22-nek számoltam magam, meg úgyis, hogy 23-nak.

Beja: ez nagyon jó hír Kép

Megyek aludni!

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!

Beja,
de jó, hogy otthon vagytok már!KépKépKépKép

Zafi,
annak a hajtogatós könyvnek (amiben az állatok vannak) mi a címe? Rékának: KépKépKép

Laura,
akkor Hangának is akkora a lába, mint Rominak!Kép Most egy béleletlen dr. Leó cip?ben szoktunk kint néha járkálni, ha kocsiban van, akkor a bélelt cip? van rajta, amit örököltünk, úgyhogy abban meg nem szeretem, ha jár.

Ma kaptam kölcsönbe egy Spock könyvet (új kiadás), és meglep?en jó dolgokat olvastam benne:

Étvágy

Egyéves kora körül a kisgyerek másként kezd vélekedni a táplálékról. Válogatósabb lesz, kevesebbet kíván enni. Ez nem olyan meglep? dolog. Ha abban az iramban enne tovább, mint ahogy fiatal csecsem?korában tette, hamarosan akkora lenne, mint egy elefánt. Most már van ideje ahhoz, hogy el?bb megnézze az ételt és latolgassa magában: "Mi van ma ínyemre és mi nincs?" Ilyesmi is járhat a fejében: "Elég rendszeres ebben a házban az étkezés, elég id?m is van mindegyik alkalommal, miért ne nézzem meg jobban, mit is egyek?"

3 f?étkezés

Mikor lehet a csecsem?t három f?étkezésre fogni? Attól függ, mikorra érik meg a csecsem? erre. Ha pl. nagyon korán kel?, akkor nem érdemes megpróbálni az átállítást. Bizonyos jelek mutathatnak arra, hogy a gyerek szívesebben venné már a három f?étkezés bevezetését. Pl. az anya azt veszi észre, hogy az ötször ev? csecsem? mindig csak minden második evéskor eszik kell? mennyiséget. Az ilyen csecsem?t minden nehézség nélkül rá lehet venni a három f?étkezésre, kell is, mert különben éppen az ötszöri kínálgatásból származhat étvágytalansága.
A csecsem? nyilvánvalóan kin?heti az öt egyenl? adagos etetés korszakát, de mégis reggel hatkor az éhségt?l ordítva ébred. Ha már 6 órakor megetetnénk, túl hosszú szünetek lennének napközben a három f?étkezés között. Okosabb megszoptatni vagy tejjel megetetni, mihelyt fölébred, mondjuk 6 órakor, és a reggeli f?étkezés kívánatos idejében (pl. 7-8 óra körül) kiadós reggelivel kínálni. Így már ki lehet húzni az id?t a 12 órás ebédjéig.
Függ a család szokásaitól is, hogy a három f?étkezés hány órakor van. Pl. tejet, zabpelyhet v. búzacsírát, egy kis gyümölcsöt kaphat. A napi háromszori f?étkezés nem jelentheti azt, hogy kizárólag három alkalommal kap enni. Valamilyen tízóraira (pl rostos gyümölcslé), uzsonnára (pl. gyümölcs) szükség van.
A három f?étkezésre való áttérés utáni els? hetekben a csecsem? délután 3 órakor anyatejet vagy tejet kívánhat meg, átmenetileg nem rossz megoldás.

Még azt is írja, hogy ebben a korban általában kevesebbet eszik a gyerek, mint amennyit a szül?k szükségesnek tartanának, mégis fejl?dik.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem ezek a sorok kicsit megnyugtattak egy id?re megint. Majd sokszor fogom elolvasni.Kép

Na, most már megyek, mert szerintem elég hosszúra sikeredett. Jó éjszakát és szép álmokat mindenkinek!

Szila
szila

Sziasztok újra!

Beja: ezt még olvasni is rossz volt. Kép Örülök, hogy jobban van Bácu, neki további jobbulást, neked meg nagyon jó pihenést kívánok! Kép

Lina: jó tanulást kívánok neked! Kép

Andi: jobban vagy azóta?

Laura
p_laura

Sziasztok!

Nyuszimano!
Hat igen az ut kicsit hosszunak tünt,de mivel éjszaka mentünk,igy legalabb Riki majdnem végig aludt.
Jol nézhet ki a haz,amiben laktok most.Miért döntöttetek az otthoni élet mellett?Ha gondolod ird meg mailben,hogy ne legyünk nagyon offok.Csak mint külföldön élô érdekel.Kép

Laura!
A kézhaton a csuklo hajlatban volt egy nagy pukli,amit altalaban csontkinövésnek becéznek,amde a dokibacsi felvilagositott,hogy ez inhüvely.Az ott lévô anyag felgyülemlett és ez dudorodott ki.Egyre jobban fajt,mar Rikit is alig birtam el.Egyszer volt a hugomnak is ilyen,de neki a mütét elôtt két nappal kipukkant.Erôsen reménykedtem,hogy nekem is eltünik,de sajnos nem igy lett.Valakinek kipukkan,valakinek nem.
Azota volt,hogy Riki született és babakocsit cipeltem a masodikra lift hianyaban.Aztan egyszer nyaron elmult,de vissza is jött,mert valamivel ismét megerôltettem.
Remélem többé nem jön ki.

Bogancsi!
Mar egyre jobb a kezem,csak még nagyon kell figyelnem ra,mert ratamaszkodni,behajlitani,hirtelen mozdulatokat csinalni nem tudok.Persze ez elég nehéz egy örökmozgo mellettKép,ezért gyakran felszisszenek a fajdalomtol.De talan jobb lesz,ha kiveszik a varratokat.

Nagyon sajnalom én is,hogy sokatokkal nem talalkoztam,de Beja szavaival élve,egyszer majd csak összefutunk.Kép
A legközelebbi hazalatogatast nyarra,olyan julius vége augusztus elejére tervezzük.

Norci!
Nagyon örülök,hogy rendbe jöttek az alvas gondjaitok!Kép
Huu,mennyi terhes baratnô!Ez igen!Mehetsz sokat babazni!
Olyan érdekes volt,mert mi ugye hétfôi napon érkeztünk haza az esti orakban.Felhivtam a baratnômet,hogy megbeszéljük,mikor lathatom a hatalmas pocakjat.Erre közli,hogy mar nem fogom latni,mert mar vajudik.Képzeljétek ott lihegett nekem a telefonban!KépHiaba a masodik babajat varta rafért,hogy ellassam hasznos tanacsokkal.KépTalan jobban izgultam,mint ô.Még aznap este meg is lett a baba.Kép

Na,megyek,mert mar megint borzaszto sokat irtam!Latszik,hogy nem voltam két hétig.Kép

Kellemes hétvégét mindenkinek!!
Edit
edith16

Elfelejtettem valakit!
Beja!
De jo,hogy mar otthon is vagytok!Balintot nagyon megviselte a dolog?Küldök neki sok-sok gyogyot!KépKépKépKépKépKép
Kivanom,hogy sikerüljön minnél elôbb kipihenned magad!Kép

Edit
edith16

Sziasztok!

Beja!
Nagyon örülök, hogy Bácu jobban van és hazamehettetek a kórházból! Gondolom egy örökkévalóság volt ez a pár nap! Most már megnyugodhatsz és kipihenheted magad! A kis lábadozónak pedig mielõbbi teljes gyógyulást kívánok!

Dzsili!
Elõször is köszi, hogy feltetted a fényképet magadról is! Szép volt a hosszú hajad is, miért vágattad le? Nekem a röviddel is tetszel! Jó volt végre a te nevedhez is arcot kapcsolni!

Ágci!
Köszi, hogy leírtad a lépéseket a mosolygó fejecskéhez, de azt már tudom, csak valamiért nem ismeri fel, amikor bemásolom az irományomat, mindig egy J-t tesz be helyette.

Köszönöm a nem evészettel kapcsolatos hozzászólásokat! Valószínûleg engem is csak azért zavar, mert Peti sem egy „birkózóalkat”.(8,4 kg majdnem 10 hónaposan) Remélem hamar visszatér a régi étvágya!
Tegnap voltunk végre úszni, egy hónapos kihagyás után és annyira élvezte. Olyan jó volt látni, hogy már amikor mentünk be a medencébe fülig ért a szája.

Megyek, mert fiam rátöri az apjára a fürdõszoba ajtót!

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Lina: köszi az ICQ-t Kép
Zafi: jaj, már elõre félek a szemcseppentéstõl Kép
Beja: de jó, hogy végre otthon vagytok!!! Kép Nagyon ügyes Bálint, hogy ilyen szépen magától meggyógyult Kép
andi3: rosszul hangzik ez a felsírás. Remélem azóta már jobban vagytok!!!
cory: gatyókhoz Kép Kép Kép
Szila: szerintem is tök jó a Spock! Egyáltalán nem elavult Kép
evés: Tomi teljesen össze-vissza eszik mostanában: néha alig, néha meg rengeteget. De nem izgatom magamat, éhen halni nem fog. Kép
Tettem új képet a profilomba. Sajna mûszaki képességeim miatt csak ilyen hatalmas sikeredett. Ha valaki tud és akar segíteni, akkor elküldöm emilben, hogy kisebb legyen. A hölgy a férjem kollégája Kép
Nemsokára megyünk fényképezkedni Zsófival, Danival és Tomival, hogy legyen az útlevelekbe képünk Kép Kíváncsi vagyok, milyen lesz Tomiról Kép
üdv
bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Bogancsi,
küldd el nyugodtan a képet nekem, lekicsinyítem szívesenKép. Hát, ez az új kiadású Spock tényleg okozott meglepetéseket. Én a régivel is úgy voltam, hogy nagyon sok jó dolog van benne, és egy kis változtatással ugyan, de nagyon jól használható.

Edit,
barátnõnek gratula a babáhozKép!

BSZilvi,
Hanga is kb. olyan nehéz, mint a fiad, sõt, egy kicsit karcsúbb is.Kép

Szila
szila

Bogancsi!
Szívesen segítek fotó ügyben, de ha gondolod, küldök egy egyszerü programot is! Kép

Beja!
Anntira jó, hogy ismét otthon lehettek! Kép

BMárti!
Lehet, hogy nem olvastam, mert nem emlékszem rá! Kép Pedig tényleg tök jó! Kép

Mindenki profilváltós lázban égett, én is megirigyeltem! Nekünk is új kép van a profilunkban! Kép

most megyek, mert anyósomék itt vannak hétvégén és egy csomó dolgom van!

Jó reggelt! Jó hétvégét!

Solya
solya

Sziasztok Lányok!

Elõször is köszi a névnapi felköszöntést aranyosak vagytok!

Tegnap jöttünk haza a síelésbõl, de mint régebben is írtam, nem síeltünk, csak szánkóztunk, sétáltunk. A névnapomon leugrottunk Velencébe, nagyon szép volt, Dóri nagyon élvezte, ugrált örömében és húúúúú-t kiáltott állandóan. Az autóutat nem birta olyan jól, mert izgága gyerek és állandóan mászkálni akart és végülis ki is szabadította magát az ülésbõl, így képzelhetitek, hogyan utaztunk...
Szóval ha ajánlhatom nektek, akkor ne Olaszországba menjetek gyerekkel nyaralni, mert szinte a családközpontúnak mondott szálloda sincs kellõen felkészülve a gyerekek fogadására. Még a babakaját is alig tudtam megmelegítettni, volt, hogy inkább átmentünk Ausztriába, mert ott jobb szolgáltatást kaptunk gyerekestül. Kép Ennyit errõl. A táj, az ország gyönyörû, a szolgáltatások szinvonala alulmúlja Magyarországot, pedig mi nem olcsó helyen voltunk...

Dóri hõmérséklete még mindig 37 és 37,5 között van, hétfõn elviszem egy rendes kivizsgálásra, mert szemre mindig csak azt mondják a gyerekre, hogy semmi baja, de akkor meg valahol máshol lehet a baj...

Beja: olvastam, voltatok kórházban, jaj nagyon rossz lehetett nektek, de most már biztosan jobban vagytok!!!

Edit: mi csak kb. 7 órát utaztunk, de 14 az borzasztó lehet gyerekkel!!! hogy birtátok, mit csináltál? mit játszotattok egész idõ alatt? hogyan tudtad az ülésben tartani???

Nyuszimanó: off. én ha most kint élnék nem jönnék haza, mert most már ott tartunk, hogy kint olcsóbb az élet, mint itthon, plusz itthon most nagyon bizonytalan mindenkinek a munkája, amire nem lehet alapozni...

Szilvi: Peti súlya szerintem rendben van, Dóri majdnem 15 hónapos és most 8,5 kg! ne aggódj! Ráadásul Dóri visszaszokott a sok szopira, így alig tudom beletömni a fõzeléket, sokat nem fogunk mostanában hízni.

cory: múltkor nekem is sz.r napom volt, aztán egy nadrág és egy szoknya vásár£ása meghozta a jó kedvemet. azért mi is nõk vagyunk, nemcsak kismamák !Kép

Képzeljétek olyan rosszul esett, hazafelé az úton megálltunk Ausztriában egy országúti étterembe enni, mellettünk egy magyar fiatal pár evett hasonló korú kislánnyal, mint Dóri, az apa nem vette észre, hogy magyarok vagyunk és rászólt a lányára, hogy ne nézze azt a csúnya nénit. Na a csúnya néni én voltam. Jajj, de nagyon szarul esett...Kép Megjegyzem az anyuka, tökéletesen kivolt festve, szõkére festett haj, divatos jogging...Én meg nem éppen voltam friss, de nem gondoltam, hogy országúti szépségversenyre kell készülnömKép Volt nekem is szõke nõs korszakom, mármint voltam én is szõke, kifestett cicababa, de hamar meguntam ezt az image-t, ráadásul, mindenki hülyének nézett akkor. Most kis szürke anyuka vagyok, lehet, hogy azért változtatnom kellene..?Kép

na befejezem, majd elolvasom az archívot, vigyázzatok magatokra! És már jön a tavasz, ez biztos, mert Nyugat -Magyarországon nincs hó, csak csupa napfény, ébredezõ föld, õzikék, sólymok, madarakKép!!

Üdv: zsuzsi és dorottya
zsu26

Sziasztok!

én is tettem fel Dóriról egy közeli fotót, szerintem nagyon aranyos, na de én elfogult vagyokKép))!
most megnézem az új profilokat!
pááá
zsu
zsu26

Szia Zsu!
Örülök, hogy szerencsésen haza értetek. KépKépKép
Csak azért írok, mert ez a magyar pár az országút mellett nagyon-nagyon felháborított. Én tuti, hogy visszaszóltam volna, mert kiváncsi lettem volna a krapek arcára, hogy milyen HÜLYE volt. Nagyon kell vigyázni, mert nem lehet tudni, hogy éppen ki tud magyarul mellettünk. Speciel soha nem fogom elfelejteni 15 éves koromban Münchenben voltunk, és a város közepén nekem WC-re kellett mennem. Németül nem tudtam (most sem), és teljesen természetesen megkérdezetem egy nõt magyarul, hogy hogy kell bedobni a pénzérmét, hogy bejussak a mellékhelyiségbe. Õ meg teljesen természetesen megmutatta, aztán csak utána döbbentünk rá, hogy No. közepén pont egy magyarba botlottam bele.Kép

Megnéztem a prfilokban az új képeket. Nagyon aranyos kis Babócák képét láttam. KépKép
Zsuzsi!
Rólad még nem láttam fényképet, hogy Te milyen vagy, de ha Rád hasonlít a kislányod, akkor azt a CSÚNYA BÁCSIT sz..rd le, mert akkor õ neki csak a kikent kifent szõke libák jönnek be. Gyönyörû szép nagy szemei vannak Dorkának.
Bocsánat, ha valaki szõke a társaságban, de tisztelet a kivételnek.

Na most menem kell. Sziasztok
Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Zsuzsa,Laura,Szilvi
Köszönöm a dícséreteket kedvesek vagytok, csak azért készítettem egy ilyen montázst is mert megígértem, no meg én is szeretek emberkék neve mellé képet is tenni gondolatban.
Korszakaim vannak mert nem szeretem ha egy hosszú haj törik akkor már elég csúnya, és nem egészséges,ezért szív fájdalom nélkül levágatom és örülök az újnak hamar megnö. Szeretném ha nem kopaszodnék meg idö elött a sok dauer-töl, idönként hagyom hagy erösödjön aztán majd megint rongálom kicsit! A spirál dauer marad csak meg szépen a hajamba a többit kirúgja, azt meg csak kivágni lehet a végén, az sem túl szép ha a fele göndör a fele meg egyenes.

A fiaimnak pont olyan szeme van mint nekem, sötét barna, a kicsi lánynak meg kék mint az apukájának.

Beja
örülök KépKépKép hogy Bálint KépKépKép már jobban van és úgy néz ki hogy a kórház sem viselte meg nagyon, legalább is remélem. Rettenetesen izgultunk értetek itt mindagyian!
Most már egy jó kiadós alvás rád fér!

Zsuzsi
aranyos a kicsi lányod,KépKépKépKép és én még elfogult sem vagyok, ne is foglakozz az ilyen taplókkal, azt hiszem bennem is munkálkodik a kisördög , legakább hangosabban beszéltem volna a párommal vagy a kicsivel esetleg pont mellettük toaletre menet, hogy hallja az a b...ó, hogy minden szavát értettetm!
A férjed mit szólt hozzá?
Hú de ciki nekem is beszólhatnának nyugodtan és sem vagyok Barbie típus! De még lehetek KépKépKép, vagy nem is akarok???
Vajon mért? KépKépKép
Az a lényeg hogy jól telt a kikapcsolódás! KépKépKépKép
Ébredezö tavasz:
- nálunk a legyek ébredeznek februárban itt zümmög az ablaknál!!!!!!!!

Bogancsi
természetesen nekem is küldhetsz képet vagy képeket
készítek neked montázst szívesen!
Te még viszed Tomit uszodába? Annyira félek hogy a nagy pancsinak valami fertözés lesz a vége esetleg jó kis hányás ilyesmi.
Vagy ez a tégla is eshet a fejemre ha kimerészkedek az útra dolog?

Solya
Megnéztelek benneteket!
Írtó aranyos a kis család, Sárának milyen szép kis göndör haja van! KépKépKépKép Ö van az elsö képen ugye?

Szilvi
ti még baba úszásra jártok?
Én is vinném hetente egyszer de nem tudom hogy nekik még külön víz kellene amit cserálnek vagy jó a rendes vízforgatós fokozatosan mélyülö langyos víz is, ahol az egész család játszhaz egy kicsit, Napocska is szeret fürödni a nagy kádban egyáltalán nem zavarja hogy tele fröcsköli a szemét szerintem tetszene neki az uszoda is.

Szila
Az én Jeti talpu lányomnak 20-as cipö kell és 22-es csizmája van! Ö is most nötte ki cipö után járkálunk mi is!
Étkezési ügyben engem is megnyugtattál bár én azt vallom, hogy ha megkínálom és még sem kell neki éhen csak nem fog halni, de néha Napocs is alig eszik valamit, meg válogat, ahogy úri kedve hozza. Hát a fiukkal nem volt ilyen gondom az biztos. Viszont nem lehet elötte enni mert mindent meg akar kostolni, söt együtt sem ehetünk ha olyan van a nagyobbaknak amit nem ehet mert füszeres kicsit csípös stb. mert a sajátját ellöki és a másiké után nyújtózkodik.
Megtanulta a képembe fújni a fözeléket, és hogy Túró Rudi finom falat!

Itt nincs bent lépcsQ csak a bejárati ajtóig viszont mindre felmászik ami már kezd az idegeinkre menni.
Fantasztikusan kieszeli hogyan mászhat mindíg feljebb.
A hangfalról a kis székre onnan az asztalra. Vagy az ülögarnitúráról a háttámlára onnan az ablakba! Borzasztó, állandóan figyelni kell rá mert már fenn is van valamin, szerintem légtornásznak készül mert a sarok ülön elengedett kézzel mászkál aztán eldobja magát.... mi meg elkapjuk vagy pont jól huppan le mert még volt az ülö részböl.

Pussz: Dzsili
dzsili

Bogancsi
Tomi is levizutálva KépKépKép olyan nagy már, nagyon aranyos, a talis képeken voltatok egyszer rajta, de nem ilyen közelröl! KépKép)Kép

Dzsili
dzsili

Szia Zsuzsi!

Nem is tudok mit szólni a döbbenettõl. Nem azt furcsállom, hogy hogy lehet valaki ilyen bunkó, ezen már nem tudok meglepõdni. Hanem a másik fele. Ha jól emlékszem, mi nyáron találkoztunk utoljára (és elõször Kép ), de állíthatom: egyáltalán nem vagy csúnya, sõt. Jó, persze, nem vagy cicababa-típus, de a csúnyától valóban nagyon távol állsz. Tényleg, a férjed mit szólt hozzá?
Anyukám kollégájának volt egy hasonló története: õ egy szõke, kék szemû, világos bõrû srác és nagyon szeret úszni, fõleg, ha még nem túl meleg a Balaton vize. Éppen úszni indult, amikor két idõs hölgy ült a vízparton, és azt mondta az egyik a másiknak: nézd, a hülye német, még ilyen hideg vízbe is belemegy!
A srác úszott egy nagyot, majd kifelé odaszólt a hölgyeknek: nem vagyok német és jó a víz! Kép Kép Kép
Szóval, Zsuzsához hasonlóan én is csak azt tudom mondani: Dorka gyönyörû és nagyon hasonlít hozzád!

Szia: Laura
p_laura

Sziasztok!

Beja!
Örülök, hogy otthon vagytok, remélem kipihented magad már és Bálint is és hogy soha többet nem lesz kórházra szükségetek.

Rebi!
Szuper, hogy Csenge is jól van.

Zsu!
Síelésért írigy vagyok én is úgy elutaznék.
Az orsázgúti sztori Kép , szerintem sem kell figyelembe venni. Különben is milyen lehet egy ilyen ember értékítélete, aki nem szimplán azt mondja a gyerekének, hogy ne nézd olyan feltûnõen a nénit, hanem a csúnyát is hozzáteszi, még ha az ördög öreganyjára mondja és nem rád, akkor is.

Szila! Edit!
Igen jó sok babó lesz/van a környezetemben és úgy néz ki mind fiú. Hogy fog így Vili feleséget tslálni ? Kép

Ma jobb kedvem lett vettem egy cipõt olyat amilyet ezer éve keresek (még anyukám hozott hasonlót Spanyolországból, mióta az tönkrement nem kaptam ilyet) , meg összefutottunk egy volt csoporttársammal, diplomaosztó óta nem találkoztunk, a legidételnebb srác volt és mint kétgyerekes komoly családba jött velem szembe, tök jó volt Kép aztán röhögtünk a férjemmel, ohgy õ meg biztos azt gondolja rólam, hogy a legidétlenebb csoporttársnõje jött vele szembe mint családanya Kép

Norci
Ja és láttam Balut meg Balu apukáját is az autóból Kép
norci

Sziasztok!
Bar "az elso napok ,hetek" -be mar bejelentkeztem, de mivel itt tobb az ismeros, ide is szivesen irnek! Jazmin ma 13 napos es epp tunderien alszik. Nagyon nyigodt baba, a szopival sincs gondunk (kopp-kopp Kép )
Viszont lenne is1 kerdesem. Ma szekrekedese volt, es szinte egesz du. sirt. Csak a hasamon volt hajlando elaludni. Este homerozes utan kicsit beindult a szeklete, de utana rogton szopizni akart. Hat megetettem. Szerintetek nem baj,hogy rogton evett? Lehet,hogy varnunk kellett volna? Csak mar annyira nyugos volt szegeny,hogy nem volt szivem varatni...

Norka + Jazmin
norkini

Sziasztok!

Zsuzsi,
hát nem semmi, ami történt veletek! Velünk is elõfordult már hasonló (ilyen szituációban, de nem ilyen megjegyzéssel).

Bogancsi,
küldtem neked képet.Kép Megkaptad?

Norkini,
mit értesz azon, hogy székrekedése volt? Anyatejes babócáknál teljesen normális a napi 6-7 is, de akár a 6-7 naponta egy is. Szerintem hõmérõzni felesleges. Nem lehet, hogy a hasfájós Jázmin? Mert akkor tényleg jó lehet neki, a hason fekvés. Bár errõl a többiek talán többet tudnának mondani, Hangám szerencsére nem volt hasfájós. Esetleg az is számít a hasfájásnál, hogy te mit eszel (ez minden babánál más lehet ám; ha gondolod, van egy táblázatom: a szoptatós anyukáknak javasolt étrendrõl).

Szila
szila

Lanyok!
Most latom,hogy a masik topicba szerettem volna bejelentkezni...Kép Bocsi
Szila
Eddig minden szopi utan volt kaki, ma 2 is kimaradt es csak sirt szegeny, ezert gondoltam rogton szekrekedesre. A hasa biztosan fajt szegenynek. Hasra fekvest probaltam, de nem hasznalt...:0/ Ha elkuldened a tablazatot a mail cimemre nagyon megkoszonnem! Kép

Norka
norkini

Sziasztok!

Most gyorsan irok,mert sietek aludni.Riki nagyon taknyos,szegény alig birt elaludni.Harmadik nekifutasra sikerült ugy leraknom,hogy nem ébredt fel.Reggel negyed 8-kor ébredt,hogy nem kap az orran levegôt,ki is porsziztuk neki,de mégsem ért semmit.Tehat ma koran keltem.
Mar nem tudok mit kitalalni.Ha van valami ötetetek,hogy miként segithetnék,légyszives irjatok le nekem.Napjaban ezerszer porszizunk,orrcseppezünk.Probalom sokat itatni,pedig ô nem nagyon iszik még.Van még valami,amitôl hamarabb elmulhatna a natha?
Elég nyügös,hisztis is és étvagya se nagyon van.Kép

Bszilvi!
Lehet,hogy Riki összebeszélt Petivel?KépMarmint ami az evést illeti.
Szerintem ebben a honapban egy dekat sem hiztunk.Kép

Szila!
Baratnô nevében köszi a gratulat.
Nemsokara jönnek ki,mert ôk is artistak és épp itt dolgoznak franciaorszagban.Marmint a férjéék dolgoznak.Kép

Zsuzsi!
Riki szerencsére elég nyugodt baba.(Otthon sokan irigyeltek is érte.Kép)Mint mar irtam,éjjel utaztunk,igy Riki nagyrészt aludt.Ha felébredt,megalltunk szopizni.Megprobaltuk egybekötni a tankolassal,hogy ne kelljen sürün megallni.
A vége felé volt mar ô is nyügösebb,akkor jatszottam vele,legalabb is probaltam lekötni.
Délelött fél 11-re pedig mar itthon voltunk.

Jo éjt mindenkinek!

Edit
edith16

Sziasztok Lányok!

Zsuzsa, Dzsili, Laura, Norci:
köszönöm a csúnya nénis vigasztalásokat, aranyosak vagytok, szerencsére azért a férjem meg tudott vigasztalni, csak elég sokkoló volt akkor szembesülni más véleményévelKép Különben csak azért írtam le ezt az epizódot, mert kikivánkozott belõlem, de azért nem viselt meg annyira, fõleg, mert nem akarok cicababa lenni. Csak elgondolkoztam rajta, hogy egyesek milyen könnyen megsérthetik a másikat, milyen szörnyû lehet pl. egy mozgássérültnek (akit akaratlanul is megnézel) nap mint nap szembesülni azzal, hogy az emberek furán néznek rá, nem lehet könnyû így élni...Kép

Edit: nagy szerencséd van Rikivel, mi Dorkával a végén már tiszta játszóteret játszottunk, felmászott az apja fejéhez (aki vezetett) és tapsolt rajta. Ez úgy 130 km/h-nál nem éppen megnyugtató helyzet, de az ülésbõl pillanatok alatt kiszabadította magát, bár mennyire is bekötöttem...

Bszilvi, Edit: azt hiszem kb. 8 hónapos korban van egy elég nagy fejlõdési szakasz, akkor tájt alig híznak a babák, ti nem ennyi idõsök vagytok?

Dzsili: nekem a fodrászom azt mondta, hogy ha a kismama szoptat, akkor nem nagyon fogja meg a hajat a dauer, így nem éri meg próbálkozni. Neked hogy sikerült?

Kérdés:
-Dorka lassan 15 hónapos és tud pohárból inni és kanállal enni, de borzasztóan disznókodik, ezért nem hagyom neki, és én etetem és itatom. Szerintetek, akkor így hogy fogja megtanulni, hogy hogyan kell szépen étkezni? Ti hogyan csináljátok? A banánnal is elõbb-utóbb játszik és nem eszi meg az egészet.
- Mostanában már mondja magától, hogy ha kakil, hogy bo (bili), ilyenkor mit csináljak, rögtön vetkõztessem le és ültessem a bilire, vagy csak pelenkástul ültessem. Imád játszani a bilijével, állandóan csúszkál vele, így nem tudom, mikor gondolja ezt komolyan. Nem akarok semmit sem erõltetni, de mi van ha már tud jelezni, mit tekintsek jelnek?

Márti, Laura: hogy vagytok? babák rugdosnak éjjelente?

Nyuszimanó, cory: voltatok már dokinál?

Szila: te már rendeltél online könyvet? hogyan megy a fizetés?

jó éjt!
Zsuzsi
a válaszokat köszönöm
zsu26

Sziasztok!

Zsuzsi,
én a www.uhu.hu -ról rendeltem már, kedden rendeltem, pénteken má itt is voltKép, mindössze négyszázvalamennyi postaköltséget kellett fizetni a postásnak (ez bármennyit rendelsz, mindig ugyanannyi). A librirõl még nem rendeltem, de nagyon tetszenek a mesekönyvek, és nagyon sok hajtogatós, leporelló gyerekkönyv van (ott láttam a teletabis könyveket isKép).

Szila
szila

má=már
(nem tudok javítani a szövegben, mert a babanet 10 perccel elõrébb jár az idõben).

Szila
Szila

Sziasztok!

Nyuszimano!
Akkor drukkolok hogy kislany legyen a babatok Kép!
(nalunk nem jott be a kinai naptar, ugyanis Madikenek a naptart szerint fiunak kellene lennie Kép )

Szila! Tikk!
Bocsi a lanyaitok nevenek osszekeveresehez! Igerem tobbet nem fordul elo ilyen.

Beja!
Orulok, hogy mar otthon vagytok Kép Nagyon sajnalom ami tortent, remeljuk mielobb kiheveritek mind. De nagyon jo az is, hogy sikerult elkerulni az infuziot. Tovabbi drukk, hogy innentol minden rendbe legyen Kép

Zafi!
Sok sikert a szembe csepegteteshez! Nem tudom ezek a picik honnan rendelkeznek ekkora erovel, de amikor Madikenek kellett csepegtetni mas okbol a szemebe, mi ketten alig gyoztuk. De az nagyon jo hogy nem szedi le a napszemuveget magarol. Tovabbi drukk Kép

Andi!
Drukkolok, hogy ne legyel beteg! Szegeny te, remeljuk csak atmeneti volt a rosszulleted.

Zsuzsa!
Ne torodj az ilyen emberekkel!!! De hogy lehet valaki ilyen Kép

Edit!
Jobbulast Rikinek! Sok gyogyKépKépKép
Nem tudom hogy van-e neked, vagy tud-e valaki gyorsan kuldeni neked, de mi a nagyobb lanyommal mikor nagyon eldugult az orra es nem kapott rendesen levegot es nem segitett az orrszivo sem, akkor a Pulmex Baby-t hasznaltuk. Magyarorszagon minden patikaban lehet kapni, 6 honapos kortol alkalmazhato, kamformentes krem. Ezt a kremet a mellkasara es a hatara kell kenni este es reggel. ( a kovetkezo van rairva : Leguti megbetegedesek, horghurut, meghules, kohoges eseten) Nekunk nagyon bevalt, hoztam is ide ki magammal belole. Rovid ido alatt segitett eddig. Nem tudom masnak van-e vele hasonlo tapasztalata.

Mindenkinek megneztem a profiljat es arra a velemenyre jutottam, hogy mindenki nagyon aranyos es szep.

Szila!
Szerintem is jokat ir Dr. Spock Kép

puszi mindenkinek
Andysj
andysj

Sziasztok...

El van az egész kiabálvaKépKépKép Tegnap délelõtt 38.5-ös láz, délután 5 órára lázcsillapítás ellenére... kapaszkodjatok meg... popsiban 40.5... Ügyelet kihív, aszonta, ne menjünk vissza a Lászlóba, mivel nem hány, nincs hasmenése, lázcsillapítás kell csak, egész testes borogatás + kúp, hétfõn háziorvos, ill. ha ismét hasmenése lenne, vissza a Lászlóba... Aszonta még, hogy valszeg összeszedett valami más vírust... hurrá. Köszi László Kórház...
Estére sikerült 38-ra visszatornázni a lázát, ma reggelre 37.5, most meg lázmentes. Viszont kb. egy órája ismét volt egy hasmenéses kakink (viszont nem volt benne semmi rondaság), de még várok, most alszik, ha nem folytatódik a hasmenés, megvárjuk a holnapot és megyünk vissza a körzetihez...
Nem eszik, csak iszik. Max. sós kekszet rágcsál.
VÉGE LESZ EGYSZER????????????????????????????
Úgy félek.

Puszi,
Beja és Vékonyka
beja

Beja!
Kitartás! Biztos vége lesz! Ne félj! Nyugodj meg! Tudom, hogy nehéz, de muszáj! Gondolj Vékonykádra és itasd! Nem tudok okosakat mondani, csak annyit, hogy szorítunk értetek, ne kelljen megint kórházba menni! Ha ez másik kórság, akkor egy sima hasmars hamar elmúlhat! Figyelj oda magatokra és puszikáld össze-vissza a kis beteget!

Gyógyuljatok és kitartás!

puszi, Solya
solya

Beja,
én is csak azt tudom mondani, amit Solya. És küldök még nektek gyógyokatKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép!

Puszi
Szila és Hanga
szila

Rebi!
Lesz holnap, hétfõn tali?
Hogy készüljünk? Én úgy számoltam, hogy kb 1/2 11-11 körül indulnánk innen Gödöllõrõl. A szomszédasszony autóval menne, mi meg potyutasként betársulnánk hozzájuk. Ezért kérdezem, hogy hogy beszéljük meg a Judittal az indulást. A Juditnak is van egy kislánya (ezt már írtam, csak nem tudom, hogy olvastad-e), aki osztálytárs korú. Decemberben volt 1 éves a Bogi, és õ is jönne szívesen talizni, ha lehet. Meg most kivételesen jönne még egy anyuka a kislányával, akik most vannak itthon No-ból, és szívesen találkoznánk a kislány korabeli gyerekekkel. A kislány októberben volt 1 éves.
Ezeket tudom, hogy már írtam, csak nem tudom, hogy olvastad-e, azért írtam le mégegyszer, és hogy nem baj-e ha õk is jönnek.

Beja!
Sok-sok gyógyot küldünk mi is Bálintnak.KépKépKépKépKép

Sziasztok Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Elmondtam a szüleimnek a kistesót. Hát anyám nem fogadta kitörõ örömmel Kép, bár nem is tudom, mi mást vártam az eddigiek után Kép
Tegnap a névadóanyámnál voltunk, jót játszott Balu a névadóanyámmal meg az anyukájával. Anyám is ott volt, és persze szóban elõadta a mintanagymamát, de rá nem nézett volna.

Beja: Jobbulást Bálintnak!!! Mennek a gyógyKépKépKépKép-ok!!

Tali: velem is jönne egy lány, akik járnak chat-elni, ismerik, szilvike Kép

Tikk: már nem nézel erre?

cory

cory
Budapest

Cory!
De jó akkor találkoznánk? De jó lenne. Akkor személyesen elmondom az én történetemet az anyukámmal. Ehhez hasonló, mint a Te anyukád. Most meg néha rájön a mintanagymamaság. No comment.

REbi!
Hol vagy? Mi lesz holnap?

Sziasztok, majd késõbb benézek, csak most el kell tenni a gyerkõcöket.
Zsuzsa

beababa

Csak röviden mert annyi dolgom van még!

Beja! Ne félj, vége lesz! Anyukám mindig azt mondja, amikor aggódom, hogy ne aggódjak, mert ezeket a gyereket agyonütni sem lehet. Kép
Félretéve a viccet: Valamelyik nap beszéltem Zafival és még mondtam is neki, hogy azért is rossz, hogy a Lászlóba be kellett mennetek, mert ott 100%, hogy elkaptok egy másik vírust. Amikor ott voltam a gyerekosztályon gyakorlaton, akkor ezt a gyakorlatvezetõ doki mondta nekünk. Azt mondta, hogy ez csak akkor lehetne elkerülhetõ, ha minden betegnek és a hozzátartozójának külön boxa lenne külön WC-vel. Itasd Bácust, ez a lényeg. Akkor nem lesz semmi baj. Kitartás, nagyon szorítunk!

Zafi! Bocsi, hogy csak most írom, de köszi a receptet, már ki is váltottuk. Mondjuk még hatás nem nagyon látható. Nektek mennyi idõ alatt múlt el?

Bocsánat, hogy most a többieknek nem írok külön-külön!
De mindenkit puszilunk!
Menta és Helena
menta

Sziasztok!

Szila: KÖSZI!!! Megpróbálom betenni a profilomba, remélem, sikerül Kép

Solya: nagyon jó lenne, ha elküldenéd. Köszi elõre is a programot.

Zsuzsi: Jó bunkó lehetett az a pacák Kép
Etetéssel kapcsolatban: én is szeretem, ha "tisztán eszik a gyerek", ez eddig mûködött is, mert Tomi egyáltalán nem volt hajlandó még csak megfogni se a kanalat és a poharat. Mostanában kezd vajas- és egyéb kenyeret is enni, kézzel. Brrrr... Mindenhol van morzsa, de azért a szájába is jut Kép

Dzsili: Úszás??? Hát, már vagy fél éve nem járunk Tomival Kép És fogalmam sincs, mikor mehetünk egyáltalán. Arról nem is beszélve, hogy mi lesz nyáron, pl. a Balatonon. De szerintem megpróbáljuk, lesz, ami lesz Kép Addig jól megtömöm gyümölcsökkel, hogy megerõsödjön az immunrendszere és akkor minden ok lesz Kép
Nagyon boldog lennék, ha tényleg hajlandó lennél csinálni nekem egy montázst a gyerekekrõl!!! Majd küldök fotókat emilben. És köszi elõe is!!!

Laura: Jó a szõke srácos sztori Kép

Beja: Az jó, ha sokat iszik és sósakat eszik. Nem akarod inkább a Heim Pálba vinni? Nekem õk az abszolút biztos pont. Gyógyuljatok!!!

cory: no comment Kép (miután leírtam, láttam, hogy pont ezt írta Zsuzsa is Kép )

Ma ebéd után sétáltunk egy nagyot: Tomi, apa és én. Ollllllyan jó volt! Tomin látszott, hogy nagyon élvezi, hogy apja is ott van velünk. Folyton leste Kép
Holnap drukkoljatok nekünk 10-kor, mert akkor kapja Tomi az agyhártyagyulladás elleni szurit!

Jó éjt mindenkinek! bogancsi

bogancsi
Zsófi-Juli-Dani-Tomi :-)
bogancsi

Sziasztok!

Éppen errejártam.Kép
Kicsit olvasgattam is, de még nem végeztem.Kép

Beja! Nagyon sajnálom a kis cérnapetit.Kép Gyógyuljatok gyorsan! Majd írj, hogy hogy vagytok!!

Cory! Irigyellek gatyavásárlás miatt. Nekem is kellene vennem, de nincs idõm elmenni most. Anyukád.Kép

BMárti! Zokniügyben: a piac mellett van egy néni aki tuti zoknikat árul nagyon olcsón. Van minden méretben. Nem cska 0-ás meg 1-es, hanem rendesen lábméret szerint. a térdzoknik vastagok 270 a normál 200-250ft körül, harisnya 880Ft.

Andi! Még holnap nem megyünk mert még itt vagyunk anyuéknál, de a következõ hétfõn senki nem állíthat meg.KépKép

POcakosok! mindenki jól van?

Pussz mindenkinek!

Tikk
tikk

Sziasztok!

Lányok, köszi a sok-sok bíztatást, a megnyugtató sorokat, Menta, Neked külön köszönet!!!!! Kép Hálás vagyok mindannyiótoknak!!!!!!!!!

CoryKép, hát ez remek... ne ezzel törõdj, hanem a saját kis családkád boldogságával! Kép

Bogancsi: hajrá a holnapi oltásnál, bár szerintem nem lesz semmi gáz, Bácus is megkapta már még dec-ben, szinte meg sem érezte, utána pedig kutya baja sem lett, ez nem amolyan belázasodós oltás...

Helyzetjelentés rólunk: Délután még egyszer volt hasmars (tehát ma összesen 2X volt), de továbbra sem látok semmi rondaságot benne, összeszámoltam (direkt írtam), ma a két babatej adaggal együtt megivott 1300 ml-t hajnaltól lefekvésig (teázott). Evett némi uzsonnát (sós keksz + pár kanál Nestlé alma kétszersülttel), a vacsora ismét pár darab keksz volt, ez az egy, amire minden további nélkül tátja a száját. Láz nincs, csak hõem. volt este, egy kanál Panadol levitte. Most alszik, mint a tej... Huhh... Holnap de. házidoki...
Köszi csajok, hogy Nektek leírhatok mindent!!!

Puszi mindenkinek, holnapra jó talizást, gondolatban Veletek leszünk! Úgy szeretnénk már mi is ott lenni!

Cupp, jó éjt,
Beja és Cérnapeti
(Tikk, köszi, tetszik a névKép... kár, hogy passzol ráKép)
beja

Na az én esetemre tipikusan jellemzõ az "Ember tervez, Isten végez" mondás. Nem tudunk talira menni most héfõn. Kép
Az még hagyján, hogy a szomszéd Juditnak közbe jött valami, mert azt még megoldottam volna, mert akkor reggel bementünk volna az anyósomhoz, és onnan indultunk volna. De sajnos (illetve nem sajnos, mert pénzt hoz a házhoz), bevállaltam egy munkát, amit elvileg holnap reggelre kéne elkészítenem, de aztán úgy néz ki, hogy meghosszabbítják a határidõt, és így holnap estére (illetve kedd reggelre ott kell lenni a megrendelõ gépén) kell elkészíteni. Ha a Judit is jött volna akkor nem lett volna gond, mert autóval gyorsan megjártuk volna, de így egy egész napos tortúra a bemenetel, és akkor tuti, hogy nem lennék kész az anyaggal.KépKépKép
Jövõ héten megpróbálom úgy intézni, hogy ne legyen határidõm, és akkor egy egész napot rá tudok szánni a bemenetelre.

Cory!
Így most leírom, amit holnap akartam elmondani. Szóval az anyukám az elsõ gyereknél még elfogadta a tényt, hogy nagymama lesz. A 2. gyereknél már ágált, mondván kicsi a korkülönbség. Nálunk a két fiú között 27 hónap a különbség, tehát valamivel több, mint nálatok lesz.
A 3. terhesség bejelentése elõtt többször kijelentette, hogy minek nekünk a 3. gyerek (mert elõreterveztük a Beát, tehát mi pont akkor szerettük volna, hogy szülessen, amikor is született, illetve ekörüli idõre). A fiúk nagyon sokat voltak az anyósomnál, mert szerettek nála lenni, ezért anyukám egy kicsit féltékeny is volt, és még most is az. Azt mondta, hogy majd a harmadikat is az anyósom fogja felnevelni, az anyósomnak szülöm a gyereket. Na, nem ezért, de szegény anyósom szinte nem is látja a Beát, és a fiúkat is egyre kevésbé, és nem miattam. Csak így jött ki a lépés. Sokáig nagyon ellenségeskedve vette tudomásul, hogy lesz egy 3. gyerekem is.
Mostanság beletörödött, mit volt mit tenni, de azért nagyon rosszul esett ez a hozzáállás a saját anyámtól.

Ezzel még mindig nem te anyukád viselkedését kommentáltam, csak leírtam, hogy az én anyukám sem volt oda a nagycsaládos ötletemért.
Egyébként neki én vagyok az egyetlen gyereke, az apukámnak az elõzõ házasságából van még egy lánya (a féltestvérem), õk Gyõrben laknak, de mi nem tartjuk vele a kapcsolatot.

Ja, a 3. gyerek történethez még az is hozzátartozik, hogy amikor anyósomnak megmondtuk, hogy babát várok megint, akkor csak annyit mondott, hogy örül, és hogy egészséges legyen, és nagyon örülne, ha kislány lenne. Amikor megtudta, hogy benntartottak a szülészeten, és nem sokára szülök, akkor felöltözött, és már jött is be a Kórházba, és ott tartotta Bennem a lelket, majd a fiában, aki nem jött be a szülésre, de a szülõszoba elõtt ott izgultak végig. És amikor az anyósom megtudta, hogy kislány lett (a doki nem mondta meg az egész terhesség alatt), akkor felkiáltott, hogy ezt a babát neki szültem, és hogy õ tudta, hogy kislány unokája is lesz. Ez a jelenet már az anyukám elõtt zajlott le, aki idõközben megérkezett, és sajnos az anyukám arckifejezésérõl nem tudok beszámolni, mert nem voltam ott.

No, jó hosszúra eresztettem magam, bocsánat. Most elmegyek szerkesztgetni, aztán majd be-benézegetek, itt leszek még sokéig a gép elõtt.

Jaj még valamit akartam kérdezni!
Szerintetek a 700 ft-os angol nyelvóra díj az egy jó ár? Négyen lennénk a csoportban, és 1 alkalommal 1,5 óra, tehát, az 1400 ft. A Beára meg vigyázna ott valaki, ott abban a házban ahol az órát tartják, azért pedig 450 ft-ot kéne fizetni alkalmanként. Ráadásul 2 utcával lejjebb van tõlünk, kb 15 perc alatt odatudunk menni gyalog. Nagyon szimpi lenne, csak hát az árral van némi kis problémám. Tudjátok ahol nincs pénz, ott még a 2 ft is sok. Ez erõs sarkítás volt. De a kényelem, hogy a gyerekre is vigyáznának, és itt van a közelben, nagyon vonzó.

No, most már tényleg lelõttem magam. Sziasztok
Zsuzsa

beababa

SZiasztook!

Hát, azt nem ígérem, hogy mindenkinek írok, de írok, amíg bírom - Ármin alszik, ki tudja, meddig?

Beja! Nagyon sokat gondolok rátok, gyógyuljon meg Bálint mihamarabb! Kép És te bírd ki az ébren, aggódva töltött napokat, éjjeleket minél könnyebben! KépKépKép Eseleg húsleves vagy zöldségleves levét nem issza meg pohárból Bálint? Az sópótlásnak, ásványianyag-pótlásnak is jó lehetne!

Cory! Anyuád: Kép Viszont a gatyókhoz gratulálko, tök jó, hogy vannak! Kép És a lényeg: hogy TI örültök a babónak! KépKépKép Én meg veletek!

ZSuzsi! Hát, szerintem szeretnének jónéhányan olyan csúnyák lenni, mint te! Kép De ki akar oilyan bunkó lenni, mint a pasi? KépKépKép De jó, hogy jól sikerült az utatok, még ha Dorka nem is szeret autózni! A férjed is tudott kicsit lazítani? TUdtatok jókat pihenni, beszélgetni? Jaj, de mennék én is nyaralni egy kicsit! A baba a pocakomban jól van, köszi Kép, éjjel alszik, mint a nagyok és nappal rugdos Kép

Laura! Végül is mi volt a múltkori terhesrendelésen? Kiderült, hogy fiú-e vagy lány a babátok? És van már nevetek arra az esetre is, ha fiú?

Szila! De jó, hogy Hanga is iszik ! Kép A lámpákat az IKEÁban vettem, sima homokfúvott üveg és egyzserûen üvegfestékkel festettem rá. SAjnos az ötlet nem tõlem származik, az öcsém adott mindenkinek festett lámpát a családban karácsonyra, de szerintem nem haragszik, hogy én is lámpázok!

Gorsi! Árminnak egy DR Leó cipõt vetttem elsõként - én sajnos nem voltam vele annyira elégedett Kép TEtszeni nagyon tetiszik, de túl keménynek, merevnek találom a talpát és a felsõrészét is, nagyon nehezen tudott benne megtanulni járni, pedig zokniban már jól tudott, a dupla csat rajta pedig nagyon nem praktikus, mert nehezen kezelhetõ. Ráadásul az eladók sem voltak túl kedvesek (ez a Ráday u-ban volt, még az õsszel) SZóval, én most már szívesebben vennék olyan cipõt elsõre, mint Cory Balunak! Lehet, hogy tavaszra olyat veszünk - ha létezik ilyen "ló-méretben" is! Kép Nekem azt mondták egy másiok fyerekcipõboltban, hogy akkor jó a gyerek lábára a cipõ, ha felhúzod rá, felállítod benne és a kérgénél hátulk az õ lába mögött még befér a te egyik ujjad is acipõ talpáig le - na, ezt elég idétlenül írtawm, de remélem, érthetõ! A sajtos sütid pedig annyira ízlett, hogy hamarosan sütök én is!

Solya! Megnéíztem a képeiteket! KépKép Téged persze teljesen másmilyennek képzeltelek, mint amilyen a képen vagy, de sokakat képzeltem másnak, aztán jól meglepõdtem, mikor találkoztunk! Kép

Edit! Dehogy haragszom! Kép Megértem, hogy ha hazajöttök néhány napra Rikivel, akkor köröttetek forog a család és inkább velük vagy, mint velünk, "ismeretlen ismerõsökkel". Meg hát ez a hóesés tényleg nem tette túl vonzóvá a sétát! Az nagyon jó, hogy legalább talira eljutottatok! Kép

Kajálás: Én általában hagyon Ármint "malackodni", vagyis ehet kézzel, vagy amivel tud/akar. Persze, én is jobban örülnék, ha nem kéne ebéd után átöltöztetni, de egyelõre úgy vagyok vele, hogy a lényeg, hogy minél több dolgot kipróbálhasson, szeressenm enni, tapintsa meg a kajákat is, aztán elõbb-utóbb gondolom, neki magának lesz igénye, hogy úgy egyen, mint egy felnõtt - vagyis evõeszközzel és tisztán. De perzse ha sietünk vagy nem itthon vagyunk, én is inkább etetem és nem hagyom maszatolni!

Zafi! Szegény Réka! Meddig kell csepegtetnetek?

Borcsa! Merre jártok? Tényleg ilyen rég írtál, vagy én ugrom át mindig az írásaidat? KépKépKép

Dzsili! Hol néztek meg téged a többiek? A profoilodban csak a gyerekeket találomn! Õk amúgy nagyon szépek! Kép

Mi ma az állatkertben voltunk sétálni: ma már jobban tetszett Árminnak, mint 3 hónapja a szülinapján, de azért még mindig nem az igazi! Igaz, a zsiráfot megtapsolta, a lámáknak integetett, több állat láttán is mosolygott, de azt az extázist, amit egy kutya vagy egy macska ki tud belõle váltani, meg sem közelítette egyik reakció sem! Mi viszont bnagyon jót napoztunk Andrással a pálmaház elõtt, míg Ármihn aludt. SZombaton pedig megnéztük a Harry POttert - de könyvben jobban tetszett. És a hangjaitól a babõ bordától bordáig menekült, pedig jól betekertem a pocakomat pulcsikkal, kabátokkal! Az egész hétvégi "ünnepségsorpzat" pedig azért volt, mert holnap leszünk Andrással 7 évesek! Kép Azért még jó lenne holnap is ünnepelni egy kicsit! Kép

A végesincs regény következõ részét a napokban olvashatjátok ugyanitt! KépKépKép

Márti+Ármin+Kép
márti

Sziasztok!

Beja!
Szegény Bácus, de jó, hogy legalább a székletében nem volt semmi! Remélem már jobban van és nem kell újra kórházba mennetek!

Solya!
Ha megkérhetlek nekem is elküldenéd azt a programot! Megkuksiztam a profilodat, mindkét gyerkõc nagyon aranyos!

Dzsili!
Mi kimondottan babaúszásra járunk az Almássy téri Szabadidõ Központba, ahol valami kimondottan babáknak való fertõtlenítõvel kezelik a vizet. Én még egy jó ideig biztosan nem merném rendes usziba vinni, fõként szegény Bogancsi és Tomi esetébõl tanulva!
Megkaptad, amit küldtem neked?

Zsuzsi!
Nagyon jó az új profil képed! Riki és Peti a héten fogják betölteni a 10 hónapjukat, ezért nem valószínû, hogy az általad említett ok miatt nem esznek. De azért köszi!

Szeretném mindenkinek megköszönni a biztatást a „nemevészettel” kapcsolatban, majd csak túljutunk ezen is!
Ma Peti úgy megharapta a kezemet, hogy ottmaradt a nyoma, így kiderült, hogy édesem suttyomban(ugyanis mostanában nem enged körülnézni a szájába) növesztgeti a második fogacskáját is! Remélem, tényleg csak ezért van a koplalás!
Talira holnap nem biztos, hogy tudunk menni(már ha egyáltalán lesz), mert folyik az orrom, nem hinném, hogy bármi fertõzõ, de mivel kismamik is vannak köztünk, ezért véletlenül sem kockáztatok.
Meglátom, reggelre hogy leszek! Mert azért nagyon szeretnék menni!

Jó éjt!

Szilvi és Peti
bszilvi

Sziasztok!

Andysj!Köszönjük a gyogyokat és köszönöm az ötletet,megprobalom megoldani.Biztos itt is lehet valami ilyesmit kapni!!!

Beja!
Balintnak tovabbi gyogyokat küldök!KépKépKépKép
Ez a 40 fokos laz nagyon ijesztôen hangzik!

Minden gyereknél eljön az az idôszak,ha mar foga van,akkor etetésnél összeharapja a kanalat?Borzalom,amikor Riki ezt csinalja,még a feje is beleremeg,olyan erôvel szoritja a kanalat.Miért csinalja ezt?Csak csintalansagbol?Probalgatja a fogait?
Nem akarom elkiabalni,de a cicimet eddig még nem harapta össze.Kép

Zsuzsa!
A nyelvora arakkal nem vagyok tisztaban,de ez tényleg kényelmes megoldasnak tünik.Kép

Cory!
Hat az tényleg nem lehet jo érzés,ha az ember anyukaja nem örül.De légyszi ne szomorkodj!Örülj ôhelyette is,hogy ilyen szépen gyarapodik a sajat csaladod!KépKépKép

Edit és a szutyorogva alvo Riki
edith16

Sziasztok!

Zsuzsa: nálunk szerencsére ilyen szinten nem szól bele a dologba, mégcsak az kéne, miután nem segít semmit, nem mindegy, hogy hány gyereket szülök, és mikor? Bár voltak "okos" tanácsai, de szerencsére könnyen leszereltem. Igazából nem szokott zavarni, de ma megint feljött ez az egész. Kicsit ki kell beszélnem, és akkor megint nyugi lesz, valszeg kb a szülésig, aztán meglátjuk.

cory

cory
Budapest

Sziasztok!
Zsu! KépKép Ne foglalkozz azzal a b@&#ó bácsival!KépKépKép Dorka szemei gyönyörûek!!!
Márti! Köszi a hiányolást! Hát nem igazán írtam mostanában, Réka itthon volt, papíron betegen, de szerencsére teljesen jól, úgyhogy írásig csak elvétve és röviden jutottam.
Luca tud tapsolni!KépKép Az étvágya momentán csak a tejcire és a telefonzsinórra terjed ki, de kínálgatom rendületlenül. (És közben arra gondolok, hogy mennyit aggódtál Ármin étvágya miatt, aztán hogy megtáltosodott!Kép)
Gratula a 7éves fordulótokhoz!
(Nekünk júliusban már a 10. lesz bi-bi-bíí!)
Cory! Gratula a nacikhoz!KépKép
Beja! Itt mennekek a gyógypuszik nektek:
KépKép
KépKép
Most gyorsan gyógyuljatok meg, aztán meglásd úgy visszahízik Bácu, hogy gyõzzed etetni!Kép
BSzilvi! Persze olyan husi leányzó mellõl, mint Luca könnyen beszélek, de kár aggdni! Egyszer te is azon kapod petit, hogy "ENNI! INNI!" csatakiáltással követelõzik, és csõdbe eszik titeketKép!

Remélem, mire elküldöm a levélkét, kiderül, hogy lesz-e tali! És lesz is, mert már elvonási tüneteim vannak!
Azért abbahagyom, mert már nem megy az írás, és az olvasás is alig!
Álmos Borcsa

Borcsa
KépKépKép
borsts

Elfelejtettem megkérdezni Rebitôl,hogy csak én nem talalom a legutobbi tali képeit,vagy még nincsenek fenn?

Edit
edith16

Cory!
Írd ki nyugodtan magadból, az jót tesz. Belõlem is csak kifolyt a mondandom, de ezzel be is fejeztem egyelõre. Az anyu azért szokott segíteni, csak gyõzzem kivárni. Na meg az a gondom, hogy ha valamit akarok kérni tõle, hogy segítsen, azt mér napokkal elõbb közölnöm kell vele, mert nagyon ritka az, hogy ha reggelodatelefonálok, hogy segíteni kéne, akkor segíteni is fog. Bocsánat, amíg el nem felejtem a múlt héten valami csoda folytán azért véletlenül sikerült ez a bravúr.

Azt hiszem az írásaimból kiderül, hogy én az anyósomra jobban tudok támaszkodni, ha a gyerekekben kell a segítséget kérnem.
Anyukámék, és anyósom is nyugdíjasok, de a szüleim valahogy soha nem akkor érnek rá amikor kéne.

Na befejeztem a panaszkodást.

Edit!
Én sem találtam még a tali fényképeit, pedig állandóan lesem.

Sziasztok Zsuzsa

beababa

Sziasztok!

Edit
nem, még nincsenek fent a képek... Kép Csengu az elmúlt héten nem vitte túlzásba az alvást, én meg estére kidõltem, nap közben meg már állandóan figyelnem kell rá, mert lépcsõzik ...
Rikinek meg náthaûzõ gyógyKépok KépKépKépKépKépKép

Beja
jajj... de most már csak túl lesztek rajta ... Nekünk anno az egy hétig tartó hasmenésnél ajánlotta a dokink a szopi mellett(miután a gyógyszertári általános hasfogó nem vált be) a napi 3x2 bogyó China + diólevél tea + natúr gesztenyepüré. Nem tudom, hogy ezek használtak-e, vagy közben elfogyott a vírus a szervezetébõl, de jól lett, és utána egy hétig annyit evett, hogy lazán visszahízott. Úgyhogy fel a fejjel, Bácunk meg további gyógyKépok mennek!!!!

TALI LESZ!
Igaz, a saját elõadásommal szinte sehogy sem állok, de ott lesz rá a hétfõ éjjel ... Kép

Azt el is felejtettem múltkor írni, hogy Csengus suttyomban kinövesztette a lassan fél éve "már-majdnem-kibújt" fogát, úgyhogy már 6 db-nál tartunk Kép A nagykönyvet továbbra sem olvassa, mert az alsó 2-es metszõit sehol nem látom, viszont két rágó (valahol fent középtájt) igencsak kifelé jövöget... meg a szemfogak néznek ki úgy, hogy ezekbõl fél éven belül fog lesz Kép

most viszont beájulikusz maximusz Kép

jóéjt
Rebiék

Csenge (2001.11.07.), Levente (2004.02.13.), Emese (2006.11.08.), Réka Zselyke (2009.03.11.)
rebi

Sziasztok!

Szilvi
most kaptam meg holnap igyekszem elkészíteni, jó ? KépKép KépKép
Úszást ezért kérdeztem töletek, én is féltem de ha abba gondolok bele, hogy ha jó idö lenne meg mindenki fürödni menne még kisebb babákkal is, Balatonba is, hát ki tudja az sem jobb rizikós sajnos!

Márti
Ismerjük meg egymást/KépNapsugárKép topic, a profilomat azért írtam mert ott találsz egy hivatkozást Napsugár képeire amire kattintva szerintem a legegyszerübb oda jutni.
Boldog házassági évfordulót kívánok neketek!

Beja!
Sok-sok gyógyika nektek ! KépKépKépKépKépKépKépKépKép

Zsuzsa
Sajna minden pénzbe kerül, de ha ki tudjátok gazdálkodni biztosan megéri. Az összeg megítélés kérdése biztosan van olcsóbb is drágább is, én nem tudom arra felé mennyi a tarifa ez sok mindentök függ! A levél meg csak jön, meg jön, meg jön......

Zsuzsi
Én nem most daueroltattam, illetve mióta szopizik a kicsi azóta sem, én is hallottam ilyeneket szerintem ez hajtól, dauer víztöl, fodrásztól is függ! egy jó fodrász ha megnézi hogy milyen a hajad minösége /vastagabb szálú st./ biztosan tud tanácsot adni. Nekem mindíg krúgta a hajam a sima bongyorítást terhesség és szoptatás nélkül is.......
Én eddig etettem Napocskát de tapasztalataim alapján ha meg akarom tanítani elöbb utóbb egyedül, eszközzel enni, muszály lesz malackodni is hagyni, ez elkerülhetetlen nem beszélve arról, hogy meg kell ismerkednie a különbözö ételek állagával is! Persze én is imádok takarítani utána KépKép! Most kezdeget kanállal próbálkozni már néha a szájába is talál egy két falat KépKépKép

Bilizéshez:
Már írtam régebben is hogy szoktam hagyni Napocskát idönként pucér popsival szaladgálni, mert roppant érzékeny a kis böre gyakran volt piros, krémek és szupi pelusok mellett is, ezért míg kicsi volt szellöztettem most meg ugyebár elszalad közben.
Tehát már megfigyelte hogy néha pisil egyet és hogy azt Ö csinálja és érzi is, olyan aranyos most már ha pelusban van is szól hogy ANYA és fogja a pelust koncentrálva, mert mondtam neki ha pisilni kell szóljon nekem.
Ennek ellenére még nem vettem neki bilit mert még pindurkának tartom ahhoz hogy ezt gyakoroljuk tudatosan!
Ha gondolod ültesd rá nyugodtan akár bugyorban akár nélküle /szerintem pucéran jobb mert jobban érzékeli hogy mi történik, az esetleges "mellék terméket" takarítani meg rosszabb/ a lényeg a türelem és hogy ne legyél csalódott ha mégsem úgy szól vagy jelez amit mi felnöttek szeretnénk, hiszen azért még elég kicsinyke Ö is, van még ideje megtanulni! KépKépKépKépKép
Ó és még eszembe jutott, hogy ne hogy megijedjen ha szól, te meg letámadod lekapni róla a pelust, lehet hogy úgy megijed hogy még kakilni is elfelejt szegényke.KépKépKép

Bogancsi
Küld a képeket nyugodtan ha gondolod, holnapi szurihoz drukkolunk! KépKépKép

Edit
Rikinek is jobbulást kívánok, sok újat nem tudok mondani sajnos hogyan tudnál még segíteni neki, gyógyik mennek KépKépKépKépKépKép

Vettünk az új házba radiátorokat, meg kazánt, csaptelepeket és taposó csempét, már csak arra az átok érték becslöre várunk, de alkulunk "mint pupos gyerek a prés alatt" /ez csak egy mondás nehogy valaki félre értse!/

Pussssz: Dzsili
dzsili

Cory
Neked akartam még írni hogy tudom milyen rossz érzés ha az ember anyukája nem örül igazán, nálunk is így volt, bár tudom hogy Ö csak engem féltett, mi lesz velem ha egyedül maradok esetleg a gyerekekkel, de hát az ember mégis egy kis biztatást várna ilyenkor!
Engem ismerösök minduntalan csak nem lehülyéztek amikor a harmadikat vártam, nagyon rosszul esett mert senkinek semmi köze hozzá, ha vállalom öket, akkor nekem lesz gond/és öröm is/ nem nekik, mégis azt kaptam meg, hogy évek óta csak szülök, pedig az elsö kettö között 4 év van a kicsi lány és a középsö fiam között pedig 5 és fél.
Oda se neki én nem bántam meg, szerintem Te sem és a párod sem a többi meg nem számit! KépKépKépKép

Pussz:Dzsili
dzsili

Dzsili!

Azt sem tudom fiú avagy lány vagyok-e, de a héten tuti megy a levél. Remélem elõb, mint utóbb. Reményeim szerint legkésõbb kedd du.-i alváskor megírom.

Zsuzsa

beababa

Dzsili!
És tõled nem kérdezték meg, hogy tervezett baba volt-e Napsugár? Az ismerõseink állandóan ezzel traktáltak. És amikor mondtam, hogy tervezett baba a 3., akkor igen csak nem normálisnak néztek. Kép
Zsu

beababa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: