A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

na ennek a megoldásnak azátán vannak változatai.. :lol: :lol:

http://baby.listings.ebay.de/Moebel_Bei ... ngItemList

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Akik még dolgoznak, nem rettenet egy ilyen kihagyás után ismét mókába állni?
Nálunk ma jönnek az emberkék, járólap kerül a nappaliba a szalagparketta helyett. Csakhogy ki ne essünk mi is a sok jóból.
Amúgy tegnap este pelenkázón gondolkodtam, de még nem vok elég okos. Hisz eleinte lurkó ugyi a hálóban lesz (terveim szerint 2, max 3 hónapot), s hun a fenében fogom ott az alsócuccost lecserélni róla.
Valamilyen olyan megoldás kéne, amit később aztán az ő szobájában fel tudunk használni. Most azon agyalok, hogy a szekrényke alsó fele teljesen fiókos avagy fele fiók, fele meg egyben legyen. Még nem döntöttem, pedig azért a következő lépés drasztikusabb lesz: kiválasztani a megfelelő bútoranyagot. Elkészítés már nem gáz, hisz a cégben van bútoripari mérnök, meg ezermester szintén.

Asszem ezt még kisebb betűkkel kéne írnom: ma vétkeztünk az előírás ellen. Remélem dokinéni nem fog totál lehordani. Ámbár azért nem tom minden rendben-e, hisz ilyenkor a másik kettővel a pocakom már a nyakamban hordtam, levegőt is alig bírtam venni, s most totál lent van. Bízom benne, hogy ez nem rossz előjel.

Kép
kissmanó

Na, itt a kettő pelenkázó modell amin agyalok: jöhetnek a véleményezések: ki melyikre szavazna? Modell kritika érdekel, nem a szín. Kép csak fiókos

Kép fiók és egybe rész is

Kép
kissmanó

Sziasztok!

Ma voltam dokinéninél. Kisbaba 1300g, s még mindig kisfiúnak néz ki :D
S csodák csodájára most nem kaptam ki a kilóim miatt. Huhh...

Mütyürke, keresek Neked képet! :lol:

Jovi: Köszi továbbra is!!

Andrea: Szép kerek pocid van nagyon!

Manó: Nekem a csak fiókos változat tetszik jobban :wink:

Kata: Jó, menjünk :D Amúgy kell is néha, de tényleg jobb lenne nem egyedül...
Vendég

Jó reggelt Csajok!

Manó: Nekem mindkettő nagyn tetszik, de szerintem praktikusabb, ahol van tele rész is. Jobban tudnál bele pakolni szerintem. Kívülről egy kicsit különlegesebb is...

Mütyűrke: Nekem egyáltalán nincs előtejem. Tök érdekes... pedig mi majdnem "ugyanakkorák" vagyunk :D - mármint babónk... :D :P
Egyébként ez úgy jön, mint derült égből a villámcsapás? Mert akkor jól néznék ki... Vagy lehet előre érezni?

Kép
zsuzsi**

Mütyürkének szeretettel, de mostmár aztán tényleg ne fájjjon!!! :lol:

Kép
Vendég

Szia Mary!
Gratula neked a jó hírekhez! Mennyit híztál eddig?

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

Remélem mindenkinek olyan jól telt a hétvégéje, mint nekünk!!
Most visszaolvasok, majd jövök!!

KépKép

KépKép
szivvi

Bori, én is gondolkodtam, hogy babával is fogom-e bírni a "linkeskedést". :lol: Megpróbálom, aztán ha nem megy, kitalálunk valami mást, de sztem menni fog.

Ezek az uh-s méricskélések! :roll:
Most pont szinte egymás után kétszer uh-ztak a vérzés miatt. Egyik ápr. 20, másik ápr. 23. (29. hét)
ápr 20:
BPD: 73mm
AC: 254mm
Becsült súly: 1381g

ápr. 23:
BPD: 72mm
AC: 243mm
Becsült súly: 1260g

Ha komolyan venném, még azt hinném, összement a gyerek... :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Szia Zsuzsi!
Eddig kb 8kilót... Ez ugyan soknak sok, de legutóbbi alkalom óta nem híztam, úgyhogy gondolom ezért kíméltek ma :wink:
Amúgy tetszik nagyon orvosaid leírása. Szépdoktorbácsi után Törppapa :lol:
Vendég

Háhá, Mary igen... Szépdoktorbácsi után jött Törpapa Mikulás Són Kánöri :D

8 kg az jó szerintem...

Kép
zsuzsi**

Dorka! Lehet túl meleg a magzatvized :lol:
Vendég

Mary. Kép Legközelebb kisebb hőfokon mosdatom odabent Picúrt. :lol:

kétfiús anyuka
babdorka

Itt vagyok!!

Bori
Itt megtalálsz mindenféle adatot a chicco bébkocsikról
http://www.chicco.com/cataloghi/cataloghi.asp
Ezt a katalógust ha lapozod, mindegyiknél ott van az összes méret!!

Times
Gratula a bébekhez!

Andi
Szép (piros) poci!!

Mary
Van már fiú nevetek?

Gurgi
Kitartás akkor neked is!!

Esztora
Nyugi minden meglesz, mire Lurkó érkezik! Nagyon édi a kis pofija!

Manó
Nekem olyasmi, mint a lenti, csak nincs rajta ajtó, hanem polcos rakodós!

KépKép

KépKép
szivvi

Mennem kell csajszikák! Délután még lehet, hogy benézek!

Pussz

Kép
zsuzsi**

Igen Zsuzsi, 10kilót még elnéznek, csak én kicsit gyorsabban szedtem magamra ezt az "előírtnál". A maradék 2már csak a baba lehet :wink:

Dorka! Csak ügyesen! :lol:

Szilvi: Nem, még semmi de semmi ötletünk... Ezért is jó, hogy még van több mint két hónapunk hátra. :wink:
Vendég

Szép napot mindenkinek!

Köszi a pocak gratulációkat, Szivvi nem kellett volna a monitor elé állnom. :P

NAgyon köszi mindenkinek az adatokat, nekem azt mondta a doki, hogy kicsit nagyfejű, nagytestü lesz a baba, kb. 3,80 születési súllyal, (72 BPD, 56 FL) de megnyugodtam, hogy akkor itt mindenkinek nagy babája lesz. :lol:

Melltartóbetét: én a FIXIES nevezetűt vettem (600,-Ft) és 30 db betét van benne, nagyon jónak tűnik, puha, vastag.

Manó: nekem a fiókos megoldás tetszik, valahogy az praktikusabb. Nem tűnnek el benne a a pici ruhák, meg ha kosarat raksz bele (pelenkázó cuccoknak) akkor olyan rendezett.

Zsuzsi: köszi megnéztem, de az alapján még kisebb is a fejátmérő, mint kellene. :roll:

Andrea
Kép
kindernay

Manó: berongyoltam a Mangóba (Biatorbágy OUTLET) múlt héten és vettem egy fekete-fehér csíkos polót, egy fehér-natúr csíkos polót, meg 2 db fekete-fehér csíkos trikót ( darabja kb. 2300,-Ft).
Átmentem zebrába.
:wink:

Andrea
Kép
kindernay

andrea: a fixies-é is enyhén kúp alakúra van formázva? ill. van rajta kis ragasztó csík? (na az hiányzik a dm-sről..)
amúgy én is tele vagyok csíkos felsővel, csak én a h&m-ből vadásztam őket.. :lol: :lol:

zsuzsi: érezni én semmit sem éreztem, csak azt, hogy tök nedves a polom.. :roll: és mint a villámcsapás.. :lol: :lol:

mary: köszi, de úúúúúúúúúúúúúúú ezt most úgy de úgy bezabálnám szószerint :lol: :lol: találtam rajta olyanokat is, ami az itthoni kínálatból mintha hiányozna... (bárha az máj, akkor az is van....) :roll: :lol:
gratula a kukishoz! :P

dorka: ha gondolod engem kinaracsozhatsz erősen, ugyanis tutti nem fogjuk megtudni a gyerkőc nemét (legalábbis nem szeretnénk) csak szülés után :lol:
és ne aggódj! biztos nem kis kínai szivacsbaba van a hasadban amit ha vizbe teszel pár nap alatt többszörösére nő, aztán meg összemegy... :lol: :lol: :lol:

mi most tele vagyunk ilyen állatkákkal... :wink: borzasztóak.. :?

KépKépKép
mütyürke

ja manó: sztem a telefiók praktikusabb, mert gondolom a másiknál az ajtós részen polc lehet. akkor meg könnyebben elérsz bármit ha kitudod húzni a "polcot" azaz a fiókot :wink:
persze ízlések és.... :P

KépKépKép
mütyürke

Császár. Amerikában divat, és nálunk is egyre több doki bevállalja, hogy ha a nő nem akar átmenni a szülés körüli tortúrán, akkor császármetszéssel kiveszik a gyereket. Én hiszek a születés fontosságában, ezért elítélem ezt. De igyekszem elfogadni, hiszen mindenkinek jogában áll dönteni a testéről...
Akik hagyják vajúdni a császárra váró nőt, szerintem nem kegyetlenségből teszik, hanem azért, hogy a baba felkészüljön a kijövetelre, a lehető legközelebb legyen a születése ahhoz az időponthoz, ami természetes lett volna.
A faros baba császározása függ a pontos fekvéstől, az anya testétől, és motivációjától, és legnagyobb mértékben a doki bátorságától. Elvileg ki tud jönni, de ehhez támogató helyzet, és jó háttér kell. Pl. Geréb Ági, otthonszülős mesternő nem vállal otthon faros fekvést, de a Boros (én dokim, kismama magazin szakértő) a kórházban meg igen.
Az istvánban 37. héttől csinálnak valamit, hogy megforduljon a bébi, de még nem mertem megkérdezni, hogy mit... (Van egy 200 kilós dokibácsi is :shock: )

Az epidurál előre bejelentése KÓRHÁZFÜGGŐ. Nem minden kórházban alkalmaznak ügyeletes aneszteziológust, és ha számítanak rá, hogy te fogsz kérni, akkor beütemezik, hogy ezeken a heteken Te várhatóan fogsz kérni, az anesztesek osszák be, ki fog beszaladni, ha éjjel jön rád az epidurálhatnék. Valaki írta, hogy náluk éjszaka nem is lehet kérni epidurált. Hát, az is azért van, mert nincs ügyeletes anesztes, és a kórház nem is szeretne nekik ügyeleti díjat fizetni.
Andi! Ha várhatóan kérni fogsz epidurált, akkor mindenképpen kérdezd meg a dokidat, hogy kell-e előre szólni. Az istvánban pl. nem kell, de azt is megtudtam, hogy 2 ujjnyi tágulás után ők már nem adnak... Szóval, azt is meg kell tudni, meddig kérheted.

Mütyür! Köszönjük a részvétnyilvánítást. Igyekszünk mosolyogva elfogadni a helyzetet, és felküzdeni a babakocsit a másodikra. Most vettük a lakást, felkészültem, hogy nehézség lesz. A mindennapi küzdelem elfogadását meg megpróbálom okosan kezelni. Vsz sokszor inkább kenguruzunk majd, de ezt úgyis csak élőben tudom megfejteni.
Vendég

sziasztok!

de rég voltam...

elég sok dolog, gond összejött sajnos, szóval nincs igazán jó kedvem... és folyton ezeken agyalok :cry: plusz még valamit össze is szedtem múlt héten, nem voltam a legjobban
kati, sajnos emiatt lemaradtam a felkészítőről is, és tudom, ma is lesz, de egyszerűen nem tudom, hogy csináljam, hogy oda is eljussak

szekrényke: én is a fiókosra szavazok, szerintem is az praktikusabb!

Manó, hááát, részemről elég borzalmas újra dolgozni a 4 nap után!
főleg, hogy egyáltalán nem pihentem ki magam!
megint nem tudok aludni, nagyon fáj is emiatt a gerincem és a forgóim is! ti alvással hogy álltok???

pocakotok nem fáj? nekem az eleje teljes egészében, tippem szerint a növés miatt, mert nem konkrét fájdalom, de elég kellemetlen!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

valaki adna nekem valami infót, vagy linket, vagy isten tudja mit a kengurukról!? please

arra gondoltam (mivel régi a babókocsi, valszeg a súlya is arányban van a korával), hopgy én is kenguruznék, meg hordozóznék, hordozó ok (majd apa cipeli :wink: ), de a kengurukat pl. mennyi idős kortól lehet használni????

lynia-

Manó: nekem a fiókos válzozat jön be

Bori: hát éppen ez az! Nem vizsgál a doki :roll:

Andi: szép poci, az enyém is kb. ekkora, így megnyugodtam, hogy nem vagyok lemaradva (az időn is kb.egyforma)

Emi: nálunk a védőnők inkább a hordozókendőt javasolják a kenguruval szemben

Kép
szücsi

Málnalevél tea:

1, orvos beleegyezésével lehet csak inni vagy önálló kezdeményezésre is?

2, izesíteni lehet vag ycsak natur?

Kép
szücsi

Sziasztok!

Kismanó! Nekem a tele részes jobban tetszik, de én nagyon elfogult vagyok ugyanis én ezt a modellt rendeltem meg, ezeket itt gyártják Szegeden :lol: A hét végére meg is érkezik ha minden igaz :roll:

Zsuzsi! Az előtejnek nincs előjele, jön mint a villámcsapás.

Én már 11 kg-t híztam, a doki mondta is hogy kicsit sok, de nem szidott le azt mondta még így is vékony vagyok.

További szép napot!

Emi

Kép Kép
emi_25

hát kenguruban van ilyen is olyan is... mármint újszülöttkortól és 3-4hónapos kortól, de van amelyiket csak 6hónapostól ajánlanak.
nekem személy szerint nem vált be... nagyon fájós hátú vagyok, erősen letapadt izmokkal... szal én egy pár száz méteres túrától is kész voltam és alig bírtam vinni a gyereket amikor 5-6kg-s volt, pedig 9kg-ig vannak kalibrálva az elöl hordozók.. :?
kendővel nincs tapasztalatom.. :roll:

lynia itt jó sok félét találsz...
http://baby.listings.ebay.de/Kinderwage ... ngItemList

KépKépKép
mütyürke

a kendőre is gondoltam, csak tartok azért tőle...

a málnalevél teát és is szeretném majd inni, szóval legközelebbi dokibálátogatásnál rá is kérdezek, nem hiszem amúgy, hogy probléma lenne, max. allergia miatt vetheti el..nem?

11kg, hú, én tegnap reggel mértem és 4,5kg ami szupi! igaz én így sem vagyok vékony, szóval figyelnem kell rendesen!

lynia-

ezt találtam a málnalevélteáról:

A málnalevél csersav tartalma az, amely fokozza a méh tónusát, ugyanakkor gyomorpanaszokat okozhat nagy adagban. Pontos mechanizmusa nem ismert, eddigi vizsgálatok szerint egyes esetekben a málnalevél fogyasztása fokozta a méhösszehúzódásokat, más esetekben viszont gátolta, nem terhesek méhizomzatára viszont semmilyen hatást nem gyakorolt.
Nem vizsgálták teratogenitását ezért vannak, akik nem javasolják a terhesség első felében. A legtöbben a 36. héttől javasolják.

és még egy csomo csupa ellentmondásos dolgot... :roll:

KépKépKép
mütyürke

Na, megjöttem. Asszem a híreim eléggé jók. Dokinéni szerint nem is szedtem magamra sokat az elmúlt időben. 12-nél tartok, s nem voltam megdorgálva. Méhszáj okés egy harmadik terhességhez, fizikai munkától kell magam kímélni, hát ez bejön, ettől nem kell tartsak. Mondták, hogy most már írassam ki magam, amire én is gondoltam, hisz attól még apa nem fog kidobni ha meglát a mókahelyen.
Lepény hátul tapad, egyesnek vala osztályozva, kölök már denevérest játszik, beállt a rendes irányba. Csak maradjon is úgy. Kezeit lábait mind a jobboldalamon tartja, uhhó uh-ilag alátámasztva az érzéseim. Mett mindig ottan kotor a drágám. De most a szívverésen kívül más mozgás nem vót, abban az órában álltalában nagy hunya van. Na, ez sem volt nekem újdonság. Hónap végén kell menjek valami kardiomiafenére, ott 20 percen keresztül monitorizálják majd a méhmozgásokat, béb szívhangot meg a béb mozgolódását. Na, majd érdekes lesz, ha olyan időpontra rendelnek erre a monitorizálásra mikor a csöpp aludni fog.
Ja, combcsont alapján 30 hetes s 1 napos, fejméret alapján meg pont 30 hetes. Na, de mi tudjuk, hogy ma töltöttük a 31 hetet, szóltam is dokinéninek, s mosolygott. Aztán szóba került, hogy a férje júli 1-től óhajtott volna menni szabira, de aztán letett róla, mert a családi haver felesége épp júli első hetére van kiírva. Szal ilyen veszély nem fenyeget, csak ne húzzuk sokáig.
Vett kenetet, péntekre lesz eredményem, holnap meg családi dokinál egyéb laboros finomságok.
Na jók legyetek.

Kép
kissmanó

Sziasztok:)

szücsi: elölfekvő lepény azt jelenti, hogy a méhszájhoz közel van. Ha érinti, vagy totál takarja, akkor császár egyértelműen. Elvileg lecsúszhat róla, attól függ, mennyire van rajta. Az elölfekvő nem tévesztendő össze a mellső fali lepénnyel (nálam most ez van), ami azt jelenti, hogy a méh hasfal felőli részén van a lepény (ettől pl. nálam nincs Alienezés, csak oldalt, fent érezni, ha kidugja valamijét Marcika). Ez utóbbinál simán lehet normál szülés.
Méhszáj állapotot UH-val is látni (bár csak a belsőt, de az is elég), lehet, hogy nézi a dokid, csak nem említi.
Pihizés: gondolj arra, hogy 3-4 hónap múlva hogy fogod ezt hiányolni, pihizz előre is :wink:

dorka: A lepény "számozása" az érettségét jelöli. Magyarul, a nullás a teljesen jó. A lepény a terhesség előrehaladtával "érik" (öregszik el). Huppsz, közben olvasom Zsuzsi szakszövegét :)
Húúú, ha ebbe belegondolok, nekem még szinte 2x ennyi időm van hátra, mint Neked, meg Borinak.

zsuzsi: köszi a turis infot, van is egy a közelünkben! :)

zsu: pelenkatartó vödröt? Olyat, amelyikben az eldobható pelusokat, mint egy nagy kolbászt lehet tárolni? Ha igen, akkor csöndben maradok, ha nem, leírom szerény véleményemet róla :oops:

times: nem semmi, azt hittem, neked meg jóval nagyobb a pocód két lurkóval :wink: Kukisokhoz gratula :)

esztora: én le sem írom, mennyi mindent kéne még csinálni a lakáson az elkövetkező 10-12 hétben... Festeni pedig én akarok, ráadásul két szobát (egy fiúszobát, meg egy Bogiszobát).

Már megint kiagytam egy csomó mindent, de ennyi fért bele.

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Fú, Lányok, termeltetek rendesen a hétvégén, csak épp átfutottam, úgyhogy bocs, ha olyat írok, ami már nem aktuális. Málnalevél tea: én is úgy tudom, hogy csak a 36. héttől szabad, és a tágulást segíti. De nekem a doki múlt hétfőn azt mondta, hogy igazából a 36. héttől javasolja a mindennapi házaséletet is, mert az ondófolyadékban is olyan anyag van, ami puhítja a méhszájat. (de persze ettől függetlenül most is nyugodtan lehet, csak onnantól már kötelező :lol: ). Szóval aki nem bírja a málnalevél teát, és más akadálya nincs a dolognak, ott ez is egy alternatíva. :wink:

MI a hétvégén egyrészt borkostóláson voltunk Tokajon, ahol tök rendes volt a kóstoltató, mert felbontott a két kismama kedvéért, akik kimaradtak a jóból, egy üveg natúr esszenciát, ami olyan, mint a higított méz valami hihetetlen gyümölcsaromával (nem aszú esszencia, hanem natúr esszencia), és csak 1,5%-os alkholtartalommmal. Hmmmm, nyami. Másrészt kipakoltuk a gyerekszobát, úgyhogy a hétvégén, vagy jövő hétvégén jöhet a festés, utána meg a bebútorozás! :lol: Addig lesem a képiteket az ötletekkel.

Ma én is a bébivel álmodtam, és olyan gyönyörű volt, hogy még álmomban is csodálkoztam, már olyan 3 hónaposféle volt, és aztán felébredt, és rámnevetett a kis fogatlan ínyével, még most is belekönnyezek, annyira édes volt. :lol:

Kép
nenoke

Hallo Lányok,

Zsuzsinak üzenem, hogy a szülésznénim Horváthné Kondor Katalin, egyszer találkoztam vele, nagyon kedves, jó hatással volt rám, mert persze a kórházfeelingtől bepánikoltam és kisebb sírógörcsöt kaptam.... ügyesen megnyugtatott...
Van valakinek hasonló parája? Én nem is tudom mi lesz velem.... ott... vér, tű, orvosok, zöld és fehér szín....

Valami fontosat akartam írni, de elfelejtettem, mindent elfelejtek.... ohohoh.....

Költözés! Csajok túl lehet élni.... igaz hogy bedagadt a lábam, és fájt mindenem....

Eszembe jutott: www.kikol.hu gyerek fabútorok vásárolhatók itt, remélem olcsón.... árakat még én sem néztem...

Szép napot,
Ildi

Kép
lidikoka

Ildi
Nálunk színesek a szülőszobák :lol: :lol: :lol: No para, a vért nem fogod látni, a tű fájdalma eltörpül az "egyéb" fájdalmak mellett, meg aztán a bébike akar majd világra kéretőzni, erre gondolj végig!!

KépKép

KépKép
szivvi

Málnalevél. Csersav???? Én minden nap iszom fekete teát, mert anélkül az ágyban fetrenghetnék 70/20-as vérnyomással naphosszat. Szóval a csersav a lényeg? Akkor nekem nem is kéne málnalevél?
Izesítése. A gyógyteákat általában nem javasolják ízesíteni! Max egy csöppnyi mézzel, de annak az ásványi anyag tartalma miatt esetleg befolyásoló hatása lehet. Esetleg lehet keverni a gyógyteát más, jobb ízű, semleges hatású teával. Pl. fodormenta, csipke.

Szücsi! Mire írod, hogy nem vizsgálnak a dokik?

Kenguru. Tesóm a kendővel sehogy nem boldogult, úgyhogy vett helyette hagyományos kengurut.
Van olyan fajta kenguru és olyan kendőmegkötési mód, amikben fektetni is lehet a bébet, újszülött kortól azt lehet. Ültetni csak akkor szabad, ha már tudja tartani a fejét. Vannak kendő megkötő tanfolyamok is, ahol több módszert mutatnak a kendő és a gyerek találkozására.
Viszont egy elgondolkodtató ellenvélemény tesómtól a kendő ellen: rossz volt, ahogy a fektetett baba elmozdult a testétől, mindig úgy érezte, hogy le fog esni.

Hiszti. Megvettem a májusi Kismama magazint. Annyira felháborító stílusban írnak a házasság fontosságáról, és az élettársi kapcsolatok felszínességéről, mint egy bigott, 80 éves katolikus pap bácsi (bocsánat, nem a papokat akarom bántani, de részükről értem az elfogultságot). Engem magazin így még nem bántott meg. Azon gondolkoztam, beírok, erre a Párom beszólt, hogy ki nekünk ez a magazin. Meg én is gondolkoztam, minek mentegetőzni. De annyira bosszantó, hogy a 21. században két önálló, vallástalan felnőttől házasságot várjon el a világ. Csak dőlnek belőlem az ellenérvek...
Vendég

A Kikol honlapon nem találom az árakat. Azzal érdekesebb lenne!
Vendég

Köszönöm az infót a méhlepény állapotát illetően.

Lányok, lehet, hogy én nagyon hülye vagyok, de engem még mindig mindennél jobban zavar, hogy 28 millióan fognak a lábam között sétafikálni, és kukkolni. Engem már az is zavar, hogy az erölködésemet látják... Nagyon nem tudom ezen túltenni magam. Legszivesebben a fejemre húznék egy zsákot, hogy ne lássanak. :oops:

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka, egyáltalán nem nézünk hülyének, ahogy mindenkinek máshol van az intimzónája, úgy itt is mindenkinél máshol van a határ, hogy mennyire bírja, ha mások látják a szenvedését. Én pl. a kitolásnál nem szeretném, ha bent lenne a férjem, nem tudom megmondani, miért, de ezt olyan női dolognak tartom. Sokan meg engem emiatt néznek hülyének, és bizonygatják, hogy dehát nem látja a véres részeket a férjem. És nem tudják felfogni, hogy ennél kimondhatatlanabb az a dolog, ami miatt nem szeretném, ha bent lenne.

Bori, együtt érzek veled maximálisan. Szerintem sok házasság messze nem közelíti meg azt a színvonalat, amit együttélések jelentenek. Mi is csak kényelemből, a papírok miatt házasodtunk össze, nem azért, mert ettől több érne a kapcsolatunk.

Kép
nenoke

Na sziasztok, megjöttem egy kis vásárlásból. :lol:

Mütyürke: a fixies sima kerek, nem kúp alakú és nincs rajta ragasztócsík, de kipróbáltam és fura módon nem zavaró, mert nagyon puha, és szinte belesüppedtem, és jó vastag is. Néztem én is olyan ragasztócsíkosat, szerintem veszek egyet olyat is, és majd kipróbálom, melyik a legpraktikusabb. Bár én vettem olyan tejfelfogó kis izét is, amibe belecsorog a tej, elég fura érzés feltenni, meg gondolom azt csak itthon lehet használni, mert eléggé átlászik, így olyan mintha egy teniszlabda mellbimbóm lenne. :roll:

Bori: én is olvastam a megfordításról, úgy tudom elég fájdalmas, szerencsére nincsenek ilyen problémáim, a dokim szerint a gyerkőc már jó helyen van.

Emi: tegnap én is szenvedtem, fájt a pocakom, de nem görcsölt, hanem olyan furán, én is arra a megállapításra jutottam, hogy ismét növünk. :roll: Nekem is nagyon fáj a gerincem, meg a derekam, holnap jön egy masszőrnő, remélem kikupál!

Kenguru: én úgy tudom, hogy van már olyan fekvős kenguru is, amit egészen pici kortól lehet hordani, és később át lehet alakítani a baba igényeire (ülő). Én kapok ilyet, ha gondolod utánakérdezek mi a márkája vagy hol lehet kapni.

Szücsi: köszi, én is örülök, ha nem vagyok egyedül pocak témában! :wink: A málnalevél teát fogyasztását mindenki maga dönti el, azért mondhatod az orvosnak, és lehet ízesíteni, ahogy neked izletesebb.

Epidurál: Bori, úgy tudom a Jánosba sem adnak már 2 ujjnyi tágulás után, és elvileg este is van bent doki, de szerintem úgyis rákérdezek majd. Köszi az infókat.

Andrea
Kép
kindernay

Bori: jót mosolyogtam a 200kilós dokin :lol:

Farfekvés, császár: Nekem a sülésznő mondott befordítós tippet, bevált.Berci a 32. héten popóval, 36. héten (születésekor) fejjel volt. Közben "tornáztam". Szerintem leírtam régebben...
Általában kevés orvos vállalja "be" a farost, sok helyen automatice császároznak ilyen esetben. Hugomnak két gyereke volt farfekvéses, Karolina simán született, 3500 g körül, Benedek csázárral, 4000g-mal. Sok esetben ez a döntő tényező (mármint a súly), 3,5 kiló alatt hagyják, hátha megy (persz itt mindig nagyobb az esély a vágásra, mint normál esetben), fölötte csaszi.

pocak- és kelengyedícséretek elmaradtak az imént :oops:

Emi: nekem sem jött be sem a hordozókendő, sem a kenguru, de sokan szeretik. Nekem ezért nagy dilemma, hogy vegyek-e tesóbabakocsit. Sem a kicsit, sem a nagyot nem akarom "nyakban" cipelni.

Andrea: nekem is a Fixies jött be, de nyáron lehet, hogy túl meleg lesz. A ragasztós is jó, csak nem lehet lépten-nyomon kapni. Én jártam úgy cicibetéttel, hogy a bnőm szólt, hogy vmi kikukkol a blúzodból :lol: Milyen ciki lett volna, hanem ő veszi észre...Mondjuk a többi meg olyan, mint egy betét, nejlonos, abba meg bepállik a cici :? Jánosban 100%, hogy van éjjel-nappal anesztes a szülészeten :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Hahó!

Mütyürke!
Jajj nehogy megfordítsa doktor bácsi Samukámat ha netalán faros lenne.. :twisted:
Amúgy azt mondta a védőnő, hogy ilyet elég ritkán csinálnak..

Kinderke!
Szép a pocokád.. :lol:

Kissmanó!
Nekem a natúr tetszik jobban..(praktikumra meg passz) NATÚÚÚR és kész :lol:

Lidikoka!
Én sem kedvelem a kórházi dolgokat..bár most már kevésbé rettegek, mint anno..
Én legjobban a fémes eszközöktől iszonyodom..látványilag és hangilag is...áááhh...
Jaja ahogy Szivvi is írta, eltörpülnek majd ezek mert nemsokára akkor majd megláthatod drága kis gyermekedet...juhéjj :lol:

Dorka!
Megértelek abszolút..bár én nem vagyok szégyenlős..főleg, hogy átestem pár ilyen nőgyógyis beavatkozáson..

Tegnap este kegyetlen módon fájt a jobb oldali bordám, bordáim vagy rekeszizmom..olyan, mint amikor jól beüti az ember..fekvő helyzetbe helyezkedés alatt kínok-kínját éltem át..sírtam is.. :cry:
viszont mára enyhült..nemtom mitől..ilyen még nem volt..lufi lettem valószínű azért..május elseje és tsai :lol:
torolve_20131003125716

Hali!

Ma bent voltam a melóhelyen, a főnök időarányosan adott 18 nap szabadságot, utána megyek táppénzre, utána jön a szülési szabadság. Ez utóbbi mit jelent pontosan? Ezt igényelni kell v automatikusan jár?

Lehet, h buta a kérdésem, de sok támogatáshoz 180 biztosított nap kell. Ez azt jelenti, h legyen min. 180 napon át melóhelyem, ami be is jelent? Mondjuk egy önkormányzati suliban remélem megtették ezt!!!!!! Az nem számít, h néha fizetésnélküli szabit vettem ki?

Holnap megyek vissza a magándokimhoz a Klinikára, remélem, jó hírekkel szolgál, és nem kell befeküdnöm. Szinte csak fekszem, igaz, ma 2 órán át voltam a munkahelyen, próbáltam néhány dolgot elintézni. Viszont nem éreztem semmilyen fájdalmat!

Bébihordozó: tapasztalt anyukák! Van olyan hordozó, amiben vízszintesen lehet a gyerek? Illetve tom, h van, de az írtó drága. Az esetek 90 %-ában kicsit döntött, de sztem vízszintesen kellene lennie a gyereknek.

Sziasztok!

én a hétvégén dolgoztam így ma pihenek.illetve intéztem a tp papírt meg az igazolást az apaságihoz.meg telefont cseréltem.

nekem nem gond ha látnak majd szülés közben,mandula kivétnél is 5-en álltak körbe (gondolom nem voltam szép látvány)

megvettem ma a hálózsákot Lurkónak.újabb pipa a listára.

Bridzsi

Kép
esztora

Jovika: nagyon köszi, akkor nem lesz gond a fájdalomcsillapítással! Most láttam a brendonban ilyen ragasztós cicibetétet, gondoltam megveszem . Jót vihogtam a kikandikálós sztorin, el tudom képzelni, nekem a párom hangosan kérdezgette a Brendonban, hogy és ez minek? és ez mire kell? Én meg türelmesen magyaráztam, ha vérzel, ha folyik stb. Elég ciki volt! Tanulság: legközelebb egyedül megyek. :wink:

Gurgula: nekem is voltak tegnap problémáim, de ha jól láttam telihold volt, én ráfogtam arra. De nagyon szenvedtem. Már jobb?

Andrea
Kép
kindernay

Kinder!

Jaja ma már jobb, éjszaka enyhült de délelőtt már határozottan kellemesebb lett..
torolve_20131003125716

dorka: kívánom Neked, hogy éjjel, tök egyedüli kismamaként szülj. Akkor a dokin, bábán, apán (?) kívül a kutya nem lesz ott :D

ná:a gyerek csak rövid időt tölt a hordozóban, addig nem baj, ha "görnyed". Nem kell naphosszat abban tartani, oszt ennyi. Én egyébként annyit csináltam Bercinél, hogy egy kistörölközőt, vagy 4be hajtott tetrapelust tettem a popórészbe, így nem hullott úgy bele a bébi. Később ezt már úgyis ki kell venni.

Húúú, én is nagyon összevesztem az emberrel tegnapelőtt. De én csakazértsem fogom a teliholdra :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

ma dél küröl volt telihold. Nem is aludtam éjjel, és olyan kóka vagyok...
Jaj, a következő lehet, hogy meghozza Ádámot... :shock:
Vendég

Ági, én beszéltem a munkaügyisünkkel, és nem csak időarányosan jár a szabi, hanem kiveheted a teljes évit. A szülési szabi a terhessági-gyermekágyi segély, amiről már többször beszéltünk, az alábbi linken találsz róla leírást, lényege, hogy 70%-ot ad, és nincs limitálva (ellentétben az utána következő gyeddel). http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ ... 60627.html

Jovika, a nővéreméknél testvérkocsi volt,é s nagyon bevált (a nagyobbik elölre ült, ott csak ülni lehet, a kicsit lehet ültetni és fektetni is. Náluk 1 év különbség volt). Kolleganőm viszont a gördeszkára esküdött (náluk azt hiszem 2-3 év különbség volt), amit a babakocsira kötsz, és azon áll a nagyobbik közötted és a babakocsi között.

Kép
nenoke

Ági: nenoke hsz-éhez ég csak annyi, hogy a Tgyás alatt nem kell fiz.nélküli szabit igényelned, de a GYED, GYES alatti időszakra igen!

nenoke: a "gördeszkáról" én még sok jót nem hallottam. Hamar tönkremegy, csak európai utakra való (nem lehet vele járdáról leugratni, kátyúkat nem bírja), többen arra panaszkodtak, hogy állandóan belerúgtak menet közben. Ráadásul a mi babakocsinkhoz nem is lehetne csatlakoztatni, csak, ha átalakítjuk (fék első kerekekre). a nővéredéknek véletlenülnincs már meg, és nem akarják eladni nekem? :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

A nővéreméknek testvérbabakocsijuk volt, de 12-13 évesek már a fiúk, úgyhogy rég nicns meg a babakocsi. :( Vagy a gördeszkára gondoltál?
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: