A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Közben elromlott a gépem :( mindig a szöveg felénél lefagy, akár ide irok, akár a wordbe.... gyorsan Zsolo laptopjárol:
kicsit visszaolvastam,

Monisa, Votiv,
amit arrol irtatok, hogy szopi közben miket müvel a nagyobb gyerek... hát kissé betojtam, hogy mi lesz itt majd nálunk :roll:

Manoka,
jo olvasni, hogy ilyen jo szülésedvolt :) és Botond nagyon aranyos! viszont amit a H-rol irsz....ehhhhhhhh........ :?

Neet,
Pécs nagyon jó volt :D imádom a dimbes-dombos helyeket, és nagyon jo a hangulata a városnak :)voltunk a Vasarely, a Zsolnay és a Csontváry múzeumban, meg pizzériában, teaházban, cukiban, szal jol elvoltunk nagyon :D

Deni,
szakdoli egy ideje pihen, nem tudok ráhangolodni. Helyette pici ruhákat pakolok, és beleprobáltam mozeskosárba is a lepedöt, stb. ja, vettünk végül Baján fonottat, végre megoldodott :D
fibi

ja, és Baján... jokat filmeztünk, meg dumáltunk, amig a rokonok hozták-vitték Bálintot mindenfelé.
és B már bárkivel elalszik ott (este is, ebéd után is), tegnap alig láttam öt. Amikor Pécsre indultunk, egyáltalán nem sirt utánunk, nem is akart jönni velünk, mosolyogva integetett utánunk, én meg elsirtam utána magam Zsolónak, hogy már ennyire nagyfiu lett........furcsa érzés nagyon.......
fibi

Fibi!
De jó, hogy ilyen jól telt, gondolom rátok fért már amúgy is egy kis kikapcsolódás! És sokszor nekem is nehéz elfogadni, hogy ha anyósom itt van, akkor Emma rajta lóg és vidáman elmegy vele bárhova, úgyhogy megértem, mit érzel. Mindig próbálom magamnak mondogatni, hogy ez nem azt jelenti, hogy engem kevésbé szeret a gyerek :)

Neet!
Amikor szülés utáni napon egy nővérnek másodszor szóvá tettem úgy f11 tájban, hogy mikor kapok már helyet az osztályon, ahova magammal vihetem Botit is, mert már reggel 8-tól nincs velem, rámpirított, hogy "anyuka ne türelmetlenkedjen, örüljön, hogy ilyen jó helye van az Ikea szobában, más a vajúdóban egy széken ül". Szóval ilyen szempontból tényleg nem panaszkodhatom :lol: sőt ha már este bevisznek az osztályra, lehet, hogy éjszakára nem is maradhatott volna velem Boti (bár állítólag most már nem viszik el őket "kötelezően").

Deni,
köszi.

Na megyek pihizni, f9 óta mindkét gyermekem alszik.
És írtam már, hogy olyan furcsa de természetes is, hogy kétgyerekes anyuka vagyok? Néha nehéz elhinni, máskor meg olyan, mintha mindig is így lett volna :?
manoka11

Sziasztok!

Nem jöttem az utóbbi napokban, mert történt egy kis baleset Bendivel. :cry: Leesett a kis lábbal hajtós autójáról, úgy, hogy hátraesettt és a tarkójánál verte be a fejét. Láttam is, hogy elég nagyot csattant :cry:. Rögtön elkezdett sírni, eszméletvesztés nem volt, viszont azonnal hányt is egy nagyot, úgyhogy gondoltam jobb ha megnézetjük orvossal. Ez szombaton volt, felhívtam a gyerekorvosi ügyeletet, aki rögtön az ügyeletes kórházba küldött minket. Én azt gondoltam, hogy megvizsgálják, megröntgenezik és minden rendben lesz, jöhetünk haza, de nem így lett. :( A röntgen ugyan teljesen rendben volt, de akkor is ott kellett maradni Bendinek a kórházban megfigyelésre. :cry: :cry: :cry: És mikor elmondták, hogy miért kell ottmaradni, hát teljesen kész lettem, hogy lehet vérzés a fejében belül és annak a tünetei csak később jelentkeznek ezért kell kórházban maradnia. :cry:

Úgyhogy az elmúlt napokat végig szenvedtük a Heim Pálban, ami elég rossz volt, mert nem is járkálhatott szegény csak ölben vagy a kiságyban lehetett, hát nagyon nehezen viselte a párom állandóan cipelte a 22 kg-ját, én nem is tudom, mit csináltam volna nélküle, mert én 1 percig sem bírom már tartani ááááááá és tegnap este az utolsó nap még este 11-kor sem sikerült elaltatni, amint az ágya felé közelítettünk vele kitört a hiszti és tegnap már lehetett járkálnia, így egyfolytában csak a kijárati ajtó felé ment és ott hisztizett, úgyhogy végül tegnap éjjel megengedte az orvos, hogy hazahozzuk, de úgy, hogy persze jól elmondta, hogy de még a kritikus időn belül vagyunk és hát jó, ritkán fordul elő, de még előjöhetnek a tünetek. :evil: :evil: Szóval most már azért megnyugodtunk, mert ma már végig itthon voltunk és semmi rossz nem történt, Bendi jól van, itthon már jól érzi magát és mi is már nagyjából ki tudtunk pihenni magunkat, ma is végig aludtunk Bendivel délután.

Úgyhogy vigyázzatok nagyon a dedekre, mert ezek után elég nehezen tudok azonosulni azzal a gondolattal, hogy a kicsik tudnak magukra vigyázni. :? Eddig elhittem, mert Bendi is azért elég óvatos szokott lenni, de ezek után le nem veszem róla a szemem... Jó tudom, az élethez szerencse is kell, mert én is nagyon elven gyerek voltam, én aztán olyan veszélyes dolgokat csináltam, aztán sose volt semmi balesetem. De azért vigyázni sosem árt, főleg ahol lépcső van, figyeljetek nagyon (tudom, most gonosz módon ijesztgetek, bocsi), de tegnap behoztak egy 4 éves kislányt 10 centis repedéssel a koponyáján, leesett a lépcsőről, szerencsére nem kellett műteni, de még az elején vannak...mert ugye a tünetek később is előjöhetnek, jaj nagyon drukkolok nekik, hogy ne legyen semmi baj!

Na megyek is aludni, még ki kell pihennem magam, mert ugyan ott aludhattam a kórházban Bendivel, de hát az minden volt csak nem alvás...

Deni neked meg nagyon drukkolok a szüléshez! :) A bábakoktél receptje (nekem bevált) fél dl ricinus, fél dl pálinka és 1 dl gyümölcslé ami lehet narancs vagy sárgabarack vagy grapefruit. Végül is hasmenést csinál, ami megmozgatja odabenn a dolgokat és beindulnak a fájások, elvileg. Nálam így volt. :mrgreen:

Manóka

Mégegyszer nagy gratula neked Botihoz! :) szüléstörtének nagyon jó, Ikea szoba rulez lehetett, legalább jól elfértetek az ágyon ketten. :)

ruz
ruzicsky

Ruz!
:shock: :cry: :cry: :cry: Lényeg, hogy már jól vagytok!

Manóka!
Ismerós az érzés :D

Votív!
:?: :?: :?:
zuzmo1

Manoka,
gratula mégegyszer a sok széphez!

Ruz,
jobbulást, és remélem most már tényleg nem lesz semmi baj!!!

Deni,
+++++-k innen is mennek, oszt majd megláttyuk, ki szül előbb... :wink:
ma mi is voltunk camponánál, és enyim párom is elsütötte a dodgemes poént... 8)

Ancsi,
camponában volt????
két évvel ezelőtt volt egy uilyen "biztositék kiverős" sztorink velük! Igazából majdnem rájuk boritottam az asztalt!!!!!!!!!!!!!! :twisted:
a gyerekért mondjuk akkor nem szóltak be, de ennél setétebb társaságot azóta sem találtam... :roll:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy így ismeretlenül betörök, de segítségre volna szükségem. Az orvosom vasárnap nagyon csúnyán kidobott a Kútvölgyiből (ami a megszűnés előtt áll), szombatra vagyok kiírva, jelenleg se orvosom, se kórházam. A férjem tegnap volt a Tétényi úton, hogy megnézze, hová vigyen, ha beindul a szülés. A recepción egy hölgy azt mondta neki, hogy mehetek oda. Holnap odamegyünk megint, mert szeretném, ha lenne egy orvos, aki legalább egyszer rám néz. Tudtok esetleg valakit, aki nem túl leterhelt, vagy kellően empatikus ahhoz, hogy ne utasítson el kapásból?
padme

Padme,
Nem tudom mennyire leterhelt, de kellően empatikus a Barna Péter.
Úgy gondolom, nem túl leterhelt, és állitólag kedves is a Zsigmond Tamás.
Ha felmentek a nőgyógyászatra (2. emelet nem a csecsemős osztály fele, hanem vele szemben) ott lesz egy nővérpult, jó messze, és ott megkérdezhetitek, hogy ott vannak e. Ált. ott vannak az osztályon!

Sok boldogságot a babához!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Manóka,
nagyon jól esett olvasni a szüléstörténetet, Boti tüneményes baba!! :lol: szuper, hogy Emma ennyire aranyos az öccsével, én sokáig vártam, hogy Dócinál előtörjön a féltékenység, de csak nem jött, drukk, hogy nálatok is így legyen.
Egyébként vasárnap elmentem a kórház előtt, és azt hiszem, láttalak titeket :D
Amit a leterheltségről írsz, az kicsit ijesztő, örülök, hogy nektek minden ilyen flottul alakult :)
Dóci is odakucorodott egyszer-kétszer cicihez, és kaján vigyorral az arcán nyalintott egyet, de ennyi :D

Ruz,
úúúú, leizzadtam, szegény pici Bendi :shock: annyira örülök, hogy jól vagytok!!!

Zuz,
szopival kapcsolatban szerintem is teljesen természetes, hogy így érzel! :)

Deni,
látom, még egyben :lol: HAJRÁ!!!!! Szeretném már szállítani a fagyit :lol:

Móni,
drukk, hogy minél előbb oldódjon Peti féltékenysége :(

Votiv,
remélem, minden rendben felétek! :)

Megvagyunk, csak állandóan kint tombolunk a levegőn :)
Jóéjt, szép álmokat!!!

vera
kisün

Szia Padme!
nem semmi, ami veletek történik, de sajnos nem egyedi. Ne aggódj, ebben a H-ban jó kezekben lesztek, persze itt is vannak kevésbé szimpatikus meg jó személyzetisek (dr, csecsemős, stb), de a nagy részük nagyon jó és szuper szakember. Ha előadod a sztorit, sztem senki se fog kidobni, a túlterheltség sajna okozhat gondot, de ezen ne te aggódj, bemész, kinyomod a babát és boldogan éltek. :) És bízz abban, hogy bárhol, bármikor képes leszel megszülni a picit!
Inkább mesélj, hányadik baba, mi lesz a neve, stb?

Szia Kisün,
előkerültél? :D Dóci és a nylogatás. :lol:

Ruz,
jajj, de rossz volt olvasni. Eszter is szokott akkorákat esni.... meg ugye nálunk van lépcső (Moose szerint létra csak... :wink: ) és szigorúan meg van tiltva, h ded egydül közlekedjen rajta, de persze nem veszi annyira komolyan, így aztán TÉNYLEG egy mp-re se lehet egyedül hagyni. Majd elolvastatom vele Beni történetét, hátha tanul belőle.
És Benit csak megfigyelték? Vagy mi van ilyenkor? Meg-UH-zák a fejét vagy mit? Remélem, már nem fáj neki!!! ++++
neet
neet

Hallottatok már valamit Mészáros Erzsébet (Picur) szülésznőről és Horváth Ferenc doktor Úrról?

Padme!
Jaj, de sajnállak! De ez tényleg egy jó kórház, biztos minden jól fog alakulni! Szép szülést kívánok és sok boldogságot a babához! :D
zuzmo1

Neet,
nem, még el vagyok veszve :mrgreen: csúszdátok szuper :D Eszci és "létra" kb. olyan, mint Dóci és a lépcső, hiába mondjuk, hogy várjon meg stb., gondolod, komolyan vesz minket?
Most szegény néhány napig úgy nézett ki, mint akinek behúztak egy jókorát, mert elesett az udvaron, és beütötte a száját, csak egy kis hámsérülés, csakhát a száj nagyon érzékeny környék :?

Padme,
üdv! :) Nagyon szomorú a hozzád hasonlóak történetét olvasni, drukkolok, hogy találj orvost! És ahogy Neet is mondta, mesélj magatokról :D És természetesen ha bármi egyéb kérdés van (mit kell vinni a kórházba stb.), akkor itt vagyunk :)

vera
kisün

Zuz,
tegnap láttalak titeket a diószegin, de már húztunk haza, így nem tudtunk bemenni :)
kisün

Ruzi,
huuu, ez a történet... :shock: durva lehetett :( remélem, már minden oké.

Manoka,
ühüm-ühüm, egyre gondolunk :)

és tegnap este is olyan történt, hogy nem tudom, hogy örüljek e vagy ne. az utobbi hetekben velem (vagy apával) aludt el a nagyszivacson (neki van már mellette kis szivacsa). és gondoltam, amig lehet, nem is parancsolom vissza a helyére, kihasználom ezt a kis idöt. erre tegnap magátol azt mondta, hogy ö bemászik a kiskuckojába, és ott aludt el egyedül....

KépKép
fibi

Fibi,
tudom, hogy nehéz "elengedni", de mindig gondolj arra, hogy néhány hét, és újra lesz egy kis szuszmákoló csomag, aki csakis a tiéd! Szerintem Bálint elszakadása teljesen természetes, és hidd el, nagyon szerencsésen időzített folyamat, így remélhetőleg lesz időd, hogy a picibabával is összebújjatok kettesben :D
kisün

Nahát, reggel van és mégis mennyi népek, de jó :) Szasztok! Ti si felébredtetek hajnalban?

Fibi :) Lehet, hogy Bálint msot készül a változásokra - Lemente/Ábel születése után úgyis jelen lesz minden pillanatodban ismét :wink:

Ruz :) Ó, én is leizzadtam ezt olvasva, nehéz az ilyen helyzeteket kezelni :( És Bendi mennyire lett óvatosabb?

Unokaöcsikénk már volt kórházban különféle balesetek miatt egy csomószor, de ugyanúgy szélvészkedik tovább. Dominó is mászik a magas betonlépcsőn ezerrel - mintha mindig is ezt csinálta volna - aztán ugyanolyan gyorsan - és fejjel lefelé persze - le, hát, olyankor azért ellenőrzöm, hogy a mobil kéznél van-e...

Zuz :) Játszós tali nekünk leginkább délelőtt jó. Mostanában Dominó igyekszik elmismásolni a délutáni alvást(egyébként is csak félórás adagokat alszik), ha olyankor tali van, akkor esti elalvás után a Nagy Titokzatos Órákig Tartó Sírással ébred...

indianyo

Szia Padme!Kórház jó, sokan vannak mostanság ugyan, de ahogy Neet - és BS - szokta volt mindani: te és a baba - ti ketten szültök - nem az orvos! Úgyhogy bízz ebben - különben is nomen est omen... Ha egy meleg, barátságos apatípusra vágysz, Vica dokiját ajánlom, ő rendkívül jó ember és nincs agyonterhelve

indianyo

Vera, Indi,
igen, tkp örülnöm kellene, hogy mire Ábel megszületik, B sokmindenben önálló lesz :) és végülis érdekes, mert azt hittem, hogy már a pocakban lako testvérére is reagál erösebb ragaszkodással, erre pont forditva történik. aztán tudom, ha köztünk lesz kisöcsi, lehet h minden más lesz....

Deni,
tényleg, Laci még otthon mer hagyni egyedül? :wink:
fibi

Indi,
és hogy bírjátok azt, h csak ilyen keveset alszik Domi? Vagy neki elég? Az éjjeli sírásokról tudok, (fogak?) de a nappalról nem, elég ez neki és midnen ok, vagy nyűgös emiatt? Csak azért kérdem, mert Eszter olyan 2- néha 2.5 órákat alszik napközben, de ha véletlen csak egyet, másfelet sikerül, akkor elég zizi du. (Éjjel pedig ált.11et alszik)
neet
neet

Sziasztok,
eljutotttam az utolsó oldalig :)

Manóka,
de jó neked agazdagító élmény miatt :) erre visszalapoztam, érdemes volt..... :)
dedek hárman egy kocsin?? :shock:

Ruz,
én amúgyis olyan para vagyok a lépcső miatt, meg nálunk a kert is egy kalandpálya egy gyereknek és mindig akkor történik valami amikor kéznyújtásnyira vagyunk tőlük. enyém is már 3 púpot szerzett és mindegyikat olyan rosszul éltem meg, de majd biztos edződök. Nagyon jó, hogy minden ok, szerintem bármilyen rossz, azért megnyugtató ha megfigyelés alatt tartják a babót.

És ez a majálisos gyerekbaleset? hát hogy lehet ezt kivédeni???? :roll: ne engedjük az ugrálóba? ez őrültség de tényleg ilyeneket hogy kerül el az ember??

Indi,
én is korán keltem :) úgy 3 körül, akkor ébresztett a fog ami már 1,5 hete keseríti az életünket. :? aztán amikor fél7-kor végre elaludta a fiúk én elindultam dolgozni :wink:

Padme,
ok, hogy bezár a kórház de a szombati szülést sem vállalják már el???? hát ami itt megy ez minősíthetetlen. balkán. kisbetűvel.
Bár Szrek rossz híreket hozott egy másik fórumról, Urbán Márta doktornő még mindig vállal új betegeket, enyém kettő is most volt először a hónapban és mindkettőt bevállalta, mondjuk nem szülnek szombaton :? nagyon sok bátorságot kívánok neked és ne idegeskedj, elküldeni biztos nem fognak és tényleg (majdnem) minden orvost és szülésznőt nagyon dícsérnek..... kitartás!

Kép
akata

Fibi,
hát nálunk meg pont fordítva.... Füles iszonyúan sokat lóg a nyakamban, felkéretődzik, puszikat ad és apához is csak úgy bújhatok oda, ha őt is felveszem, magunkhoz. Akkor a kis buciját benyomja kettőnk közé hogy mindketten tudjunk puszikat adni neki és tiszta boldogság a feje. El nem tudom képzelni, 2 gyerekke az ölemben hogy lesz... súlyzó minden esetre nem fog kelleni... :lol:

Ruzi, Bendi +++++++++++++++++++!!!!!!

Deni,
hajrá!!

nem sok enördzsim van írni, az egész ünnepeket végigdolgoztuk, de kész a konyha, a kis wc a fürdőszoba, a wc-deszka híján és összeszerelve egy gardrób szekrény és kész a hátsó kert második cölöpsora... uffff :D

a konyháról teszek fel képet mindjárt.. :)
macskanyu

Ruz!
Jaj, kirázott a hideg is, ahogy olvastam, hogy mi történt szegény Bendivel :cry: Sok ++++ nektek, hogy hamar túltegyétek magatokat a dolgon.

Padme!
Szerintem is jó kezekben leszel a kórházban, emiatt nem kell aggódnod. És a leterheltség ellenére azért általában nagyon kedves mindenki. Zsanci írta a Zsigmond Tamás dr-t, ő többször is ügyeletes volt amíg bent voltam (legalábbis szerintem ő volt az), és nagyon kedves volt. És ő volt az egyedüli, aki nem úgy jött be vizitelni, hogy "hogy vannak?", majd ki is fordult az ajtón.

Zuz!
Mészáros Erzsébet (alias Picur) volt ügyeletes amíg bent feküdtem, kedves volt, meg ő intézkedett, hogy végre csinálják már a zárójelentésem, de szakmailag nem tudok róla semmit.

Vera!
Láthattál minket vasárnap du., akkor mentünk vissza vérvételre.
És én is remélem, hogy Emma megmarad a nyalogatásnál :lol:

Fibi!
Nálunk kicsit más a helyzet, de én pl. kifejezetten örülök, hogy Emma éjszaka már képes a férjemmel is visszaaludni, és nem követel engem, csak az esti elalváshoz, mert két gyerekkel már nem bírnám az éjszakázást. Az érdekes az egészben, hogy amíg Boti meg nem született, hiába próbálkoztunk ezzel, most meg viszonylag simán megy a dolog, mintha Emma is megértette volna, hogy neki apával kell aludni, és nem jöhet át a mi ágyunkba.

Deni!
Jelentkezz, mert nagyon izgulok!
manoka11

Az alvás nálunk már leginkább csak 1x egy nap, (olykor olykor még kétszer) az pedig kb 1,5-2 óra. DE tegnap pl. 10-11 alvás aztán estig semmi :shock: :shock: de az is igaz, ha nem bántanak a fogak akkor 10 órát húz éjszaka és egyben! :D :D
az altatás manapság 20-30 perc :roll: pedig enyém kölyök eddig mindig 2 perc alatt bealudt. folyton változnak a dolgok és néha visszasírom a múlt hetet is :) :)

ja és képzeljétek, tegnap elkezdett mászni :D :D a felállást és az egész napi sétát követően végre....... :wink: :wink:

Kép
akata

Neet,

mindig is írigyeltelek az alvósbabádért :D Füles, ha jó napjai vannak, este 10 től reggel 6-fél 7 ig alszik és napközben fél 1-1 től 2ig. Slussz. És a fenti esetben összeteszem a kezem, mekkora nagyot aludt..

Padme,
okosat nem tudok mondani, a többiek már amúgy is leírták. Kórház jóóó és sok sikert!

Kép

Kép

szemből nem fér rá a keresőre sajna, mert keskeny a konyha :)

Szép napot mindenkinek, mi nemsoká indulunk megvívni a DMV RT-vel...

csók

Macsek
macskanyu

Neet,
tegnap csúszdáztunk egy hasonlón és nagyon jó játék! törjük a fejünket a csúszda vásárláson :?

Deni,
vajon hol??

na most balra el, vár a munka 8)

Kép
akata

Indi,
Dócinál hullámokban jött a szélvészkedés, egy korai, nagyon bátor időszakot követett egy nagyon óvatos, sztem itt fejlődött ki a veszélyérzete, aztán ez elmúlt :mrgreen: de tény, hogy a mostani, második bátor korszak már egy sokkal tudatosabb óvatossággal párosul.

Macs,
a konyha... húúúúúúúúúúú :D

Neet,
D. is még minig 2,5-3 órákat nyom délután, és M. is. És gyakran egyszerre... OH YEAH!!!! 8)

v
kisün

Macs,
konyhátok fantasztikus :D
és ha apához bujok, B is féltékeny :lol:

Manoka,
én is örülök, hogy el tud aludni már apjukkal is, nagy könnyebbség ez :) csak biztos a hormonok miatt vagyok ÉN ilyen ragaszkodobb, Ö helyette :P meg érzem, hogy lassan meg kell majd osztanom a figyelmem/szeretetem és kevesebb idöm lesz Bálintra.

Neet, Vera,
B is 2-3 orát alszik ebéd után, viszont éjjel csak 9-et kb. :)
fibi

Alvás: napközben több órák egyben? :shock: Tündi napközben többször, de csak fél órákat alszik. Ezek össze fognak később rendeződni egy nagyra, vagy csak álmodozhatok róla? :?

Kép
Kép
tinu

Macska,
ez a konya csodaszép! Én famániás és kőellenes vagyok a végletekig, de ez a tégla elválasztó izé, ez tetszik. :)

Akata,
gratula a mászáshoz! :)

Kisün,
lányaink igen hasonlóak, még mindig.

Még alváshoz: lehet, h E azért alszik ilyen sokat, mert kisebb korában is többet aludt, pl másfél évesen (tavaly nyár) állt le a 2 alvásról egyre, ha jól emlékszem. (És addig 2x2 órát aludt, ebből lett eleinte 1x 3 majd 1x2.)
Én a mai napig tudnék ennyit. :lol: De tesóm pl már kicsinek se aludt sokat, ma meg szinte semmit (éjjelre gondolok, neki 5-6 óra elég, én meghalnék....) Szal nem vagyunk egyformák, mint ahogy azt már annyiszor megállapítottuk. :wink:

Na, vár a fűnyíró, éljen. :? :lol: (Annak örülök, h van mit vágni és nem a pléhpofát a panelben, de annak nem, hogy olyan hideg van... aki kimozdul, vegyen fel sokmindent, brrr, mintha március lenne.)
neet
neet

Neet

Igen, megfigyelésre tartják bent ilyenkor a gyerekeket 72 órára. Azt mondta a doki, hogy ugyan ha csak egyszer hányt, akkor kicsi a valószínűsége, hogy nagyobb baja van, de minden évben van 1-2 olyan esetük, amikor a tünetek nem utalnak semmi komolyra, mert nem vesztette el az eszméletét és csak egyszer hányt, de aztán mégis komolyabbra fordul ezért mindenkit bent tartanak, akinél volt hányás, ha csak egyszer is. Hétfőn is hoztak be egy 1,5 év körüli kislányt, aki nem hányt, de a szülei szerint olyan volt, mintha egy pillanatra nem lett volna magánál, szóval szerintem nem volt az igazi eszméletvesztés, ha még nem is voltak biztosak benne, de neki is megy a 72 órás megfigyelés. Azért kell megfigyelni ilyenkor, mert nagyon vékony erek megrepedhetnek amikor beüti a fejét és annak a tünetei csak később jelentkeznek. Ami lehet hányás, vagy aluszékonyság vagy nagyon nyugtalan vagy jobb és bal oldalon eltérő a mozgása vagy görcsölés vagy bámi ami furcsa, ha máshogy viselkedik, mint szokott.

A koponyatöréses kislány meg nem hányt és nem is vesztette el az eszméletét, onnan tudta az anyja, hogy valami baj van, hogy nagyon sápadt, szinte falfehér lett a kislány. Mondta, hogy előtte kint a kertben voltak csupa kosz volt a kislány, de a koszon keresztül is annyira látszott, hogy falfehér.

És amikor bevittük, akkor egy vizsgálat volt, megtapogatták a fejét, meg utasításokat adtak, hogy emeld fel a lábad, meg szorítsd meg a kezem stb. persze Bendi nem csinált meg semmit, elég álmos volt, mert épp már alvásidő volt akkor, meg ő még nem csinál meg ilyet, hogy mondod, hogy emeld fel a lábad, ha közben mutatod neki, akkor megcsinálja, de úgy még nem, hogy csak mondod. :? Ezen kívül röntgenfelvételt csináltak a fejéről. Szegény annyira nem akarta, meg is kellett ismételni, mert nem bírtuk lefogni annyira, hogy ne mozogjon.

Aztán mivel hányt ezért estig nem ihatott, és másnapig nem ehetett semmit. Kapott infúziót is, meg vért is vettek. A kezét teljesen bebugyolálták, hogy ne tudja piszkálni az infúziós kanült. Meg mondták, hogy ne engedjük hozzányúlni, hát mondtam, ez elég nagy feladat lesz...de talán azért nem is törődött annyira azzal, hogy mi van a kezével, mert első nap majdnem végig sírt, mert nem engedtük le, csak a kiságyban lehetett vagy ölben és nagyon nehezen viselte. :cry:

Ha pedig olyan tüneteket produkál ami vérzésre utal, akkor először ct-t csinálnak, hogy mengézzék tényleg vérzik-e és ha igen, akkor műtét. :( A koponyatöréses kislányt el is vitték ct-re, mert nagyon fehér volt, de szerencsére negatív lett neki.

Indi

Sztem Bendi egyáltalán nem lett óvatosabb, inkább én, mindig a sakrában vagyok, és alig merek lemenni vele az udvarra, mert ott van lépcső meg beton. :? De holnap már visszük bölcsibe, mert most vagy halasztok megint az egyetemen, vagy bízom benne, hogy a bölcsiben sem fog történni vele semmi. :? Hétfőn is Európa jog zh-m lett volna...

ruz
ruzicsky

Tinu,
fogalmam sincs, mit csinált Eszter 3 hósan,d e lehet, h nálatok tényleg az lesz, h összenőnek az alvások... :D
(Az gáz, h ennyire nem emlékszem, mikor mit csinált a ded? Mindig az érdekel, h most mit csinál...)

Ja, és ha már itt tartunk: mit csinál egy 4hós? barinőm kisfia annyi, és az anyuka aggódik, h nem mozog a baba, nem akar forgolódni, ha hasra teszik, nyüszít, és nem akarja erőltetni az erőlködést. (Azért már tartja a nyakát valamelyest, csak nem szereti.) Már ortopédus is látta, de szte minden okés. Nem nagyon dagi, átlagos, szal a hurkák max kicsit akadályozzák. Sztem ez normális, de ugye nem mondok ezzel hülyeséget az anyukának???
Na, lenyírom a füvet, addig írjatok. :D (Köszi)
neet
neet

Neet: hát Tünde is 3 és fél hós, vagyis kerekítve 4. :) De még ő se nagyon akar forgolódni. Ő elvan a markolászással, meg a nyúlkálással, na meg állandóan ülő helyzetben szeretne lenni, ahhoz hasizmozik. Szóval szerintem sem gáz, ha egy 4 hós még nem akar feltétlenül pörögni-forogni. Mondjuk Tünde hason alszik, de amúgy is már korántól tartotta a fejét ettől függetlenül. De azt nem mondom, hogy napközben nagyon odalenne a hasonléttől, mert azért hosszú ideig még nem tudja tartani a nagy bumszli fejét. :D

Kép
Kép
tinu

Tinu,
Bálint kb 8 hós koráig össze-vissza aludt, többször 3/4 orákat inkább. nagy ritkán hosszabbakat, inkább csak autokázás közben. de ez is minden gyereknél más, ahogy Neet kollegina is irja :D

Neet,
ez sztem is normális, tök egyéni a fejlödése a gyerekeknek.
Zsoló birna Téged, mert mindig arra célozgat nekem, hogy szerinte egy nö is vághatna idönként füvet :lol: Én meg kint max hintaágyazni szeretek 8) na jo, a szegélynyiro néha a kezembe kerül :P meg a gereblye :lol:
fibi

Jaj de jó sokat írtok!

Neet:) Dominó 4 hónaposan (akkor voltak a talik Deniáknél) nem volt hajlandó hasra feküdni, de járt keze-lába és jól tartotta a fejét. Forgolódni se akart. Viszont állandóan jó kedve volt és és egy cukorfalat már akkor is. Nekem az a szerencsém, hogy a képernyővédőmön diavetítés meg a fényképekből, így állandóan látom az icurkapicurka babát is, így nem lehet elfelejteni :wink: De nem ciki az se, ha elfelejted, mert az Élj a mának! jelmondatod követnivaló :wink:

Ez a gyerek az első két hónapon kívül, amikor csak evés és alvás volt, mindig ilyen keveseket aludt, viszont éjszaka rendesen 12 órát egyhuzamban, negyed 7-kor engedjük a fürdővizet, legkésőbb 7-kor szunya. Korábban 9-ig, mostanában 6-7 között ébred, úgyhogy én a nappali keveset nem panaszolom, úgy látszik, neki ennyi elég. Msot próbűlom inkább a délutáni alvás felé tolni, ha már csak egyet aludna, mert mostanűában a koránkelés maitt 9-10 között alszik egyet, viszont után fél 7-ig nagyon hosszú az idő. Úgyhogy ma ebéd után megy szunyni.

Macs :) Meghatóan szép a konyha :) Szívesen jövünk segíteni pakolászni!!!

Tinu :) Alvás: lásd fentebb, vannak ilyen megátalkodott nappal keveset alvók :wink: Igaz, cserébe alig sírdogálnak és jól eljátszanak egymagukban, no meg éjszaka hagyják a mamit aludni, hacsak nem fáj a fog vagy pocak :)

Kata :) ÉÉÉÉÉÉljen a mászó Ákos! Rendes gyerek, msot már nem kell a mozgásfejlődése maitt aggódni :) Én csúszdában egy nagyobbat ajánlanéák, tapasztalatok szerint a kicsitt hamar megunják a gyerekek, míg a hosszabb sdokáig jó lesz, például ezut itt beépíthetné Apafej a leendő játszóteretekbe (nálunk is lesz, örököltünk egy csomó bontott gerendát a tesóék garázsából)

Szóval csúszda itt: http://www.arzuhanas.com/Suche-Kat1136/ ... t8942.html

Nem tudom, ez a hullám mennyire jó benne mondjuk. Nekünk innen lesz a fabicajunk, ez lesz Dé névnapi ajándéka augusztusban, addig gyűjtöm a zsét rá.

indianyo

Sziasztok!

Valaki tudja dr. Bálint Balázs telefonszámát? A magán rendelésé kellene, lehetőleg mielőbb.

Előre is köszönöm!
d0r0ttya

Demonstrálandó a markolászást:
Kép

Kép
Kép
tinu

Indi,
de jó ez a link, köszi. nekem nagyon tetszik a huppanó :D

Neet,
az én gyermekem 4 hónapos korában megmutatta, hogy meg tud fordulni, de a következő kb 2 hónapban ezt a tudományát nem fitohgtatta többé :D hanem hasonfekve üvöltözött amíg meg nem szántuk (kb 10 mp :lol: volt)
6 hónap körül kezdett el megfordulni "céltudatosan", szerintem semmi ok az aggoldalomra. És látod az én fiam csaknem 1 éves mire megtanult mászni.......szerintem ahány gyerek...blablabla :lol:

Kép
akata

Dorottya,
BB tel.szám: 386-0700.

Tinu,
csajod nagyon édes :D
fibi

Kösz az infokat, majd továbbítom, és rákérdezek, h a kislegény markolászik-e már, meg ilyenek. :) De pénteken elvileg személyesen is látom majd, úgyhogy megfigyelem. :)

Fibi,
naná hogy vághat! Semmivel se nehezebb, mint a porszívózás,c sak tovább tart. :wink:
neet
neet

el se hiszem, hogy a végére értem a sok szövegelésnek!! :)

És Deni igazán rendi vagy, hogy megvártál, viszont jövő héten megint Pécsett leszek 4 napig szal vagy megszülsz addig, vagy megint megvársz :lol: A döntést rád bízom ;)

Mindenre úgysem fogok tudni reagálni de azért egy-két dolog bennem maradt:

Ancsi: :shock: :evil: :twisted: :x :o Szemétláda banda! Senki se állt melléd??? Agyam eldobom ?!!

Neet: csodaszer sampon neve mi is az??

Votiv: elmúlás izémicsodáját én is megnézném, mert még sose láttam :) 8) újra meló: wow! És CARTER nekem kő, csak eddig nem voltam gépközelbe, hogy stoppolhassak ;)

Manóka: születéssztorin elérzékenyültem ... és szerintem ikeja szoba még rulezebb, mint a rendes szobák, mert ugye franciaágy, ami szélesebb és alacsonyabb is! Hogy utáltam azt a magas keskeny ágyat ??! Boti nagyon szép és remélem minden rózsaszín marad a továbbiakban is :)

Ruz: jaj szegény Bendi!!!

Mi vasárnap voltunk a HP-be kontrollon, ahol is megint beparáztattak mert az első pisimintánk tele volt bacival (persze mert közbe kakilt is Kamilla és hiába mondtam ezt a tanulókislány azt mondta, hogy az nem baj :? ) na és persze ki volt akadva a dokinő, hogy nem volt Kamillánál tenyésztés most legutóbb és hogy megkapta a 15 hós oltást és tiszta idegbeteg lettem amig meg nem lett a második pisi eredményünk ami persze már oké lett. És vért is vettek tőle, ami nem sikerült elsőre :x és üvöltött mint a fába szorult féreg és majdnem én is a nővérrel ! Most úgy néz ki a keze, mitn a drogosnak?! :( De a laborja is jó lett, majd jövő héten megint megyünk újabb kontrollra...
Valaki tudja mi az a dSMA vizsgálat?? Esetleg Lindi?? Arra kapunk ip-t majd...

Apropó: Nem lesz Lindi tali a héten??????????

Egyébiránt: Kamilla mostanában nem hajlandó rendesen enni, csak madárlátta adagokat :? nemtom mi van vele... Próbálkoztam új főzelékkel is, de tojik rá magas ívből..

Suli: hát jól megszoppancsoltam, mert valahogy elfelejtettek szólni, hogy szombaton nem lesz óra :? és ha ezt előre tudom, akkor gyerek is meg Aptya is itthon marad és én menek egyedül...

ZSan: szombaton benéztünk a Dantéba, de nem volt semmilyen sütijük igy továbbálltunk a Capriba ;)
Nekem ezzel az Ókeresztény Sírkamrás prodzsektel kapcsolatban felemás érzéseim voltak...nemtom Fibiék látták-é...hm szerintem ez megint olyan "magyarosra" sikerült kivitelezni...

Na el, mert ded is megébredt, és utálja ha nem vele foglalkozom, na tessék be is csűrte a fejét az asztal sarkába :cry:

Rylie
rylie

Rájli,
samponból a 300 ft-os noném is jó, (nekem az 1500ös neutrogéne tégél se jött be, mit ahogy semelyik sem), de Barbi ajánlotta a DMben kapható hajszeszt, és az csodát tett! Kis kék (műanyag) üvege van, és egy csalán van rárajzolva.
Kép
neet
neet

Ez az elmulás pénisze nekem azota sem esett le :? hiába, lelassultam...

Votiv,
és engem is érdekel az az energetikai rácsatlakozás. (hogy honnan tudod, hogy Lili az apjára pl.)

Rylie,
Danteban mi is voltunk, de csak keresztülmentünk, fel a múzeumba :wink: és mi ez az okeresztény izé, amiröl irsz? :)
fibi

Fíbsz,
a szinonímák a válasz - az elmúlásra ugye a halál, az izémicsodára meg ugye egész más :mrgreen:

Kép

Kép

:D
szrekuc

Fibi :) Én úgyis szoktam iyleneket ideírni időnként, úgyhogy nem fogsz megbotránkozni :wink: E.P. = Halál Fasza :mrgreen:

indianyo

Uuuuuuuu, ez miért nem jutott eszembe? :lol: :lol: :lol: :mrgreen: pedig szoktam néha káromkodni :P
fibi

Macs,
gyönyörű konyha!!!!!!!!!!!hmmmmmmmmmmm...nyammm...

Rylie,
jaaaaj tényleg, a Capri!!! El is felejtettem. Sztem ott a legjobb a fagyikehely!!!!!!!!!!!!!! :P

Fibi, Gigi,
még jobban utálnátok, ha elmondanám, mit mondott ma BS relaxon!!! :lol:
főleg azért , mert egyetértettem vele, meg ő is velem... :wink:

ma egyébként tök normális volt minden a Hban, kavartam ott egy db-ig, mert kerestem a választott dokimat, és most épp nem voltak sokan (látszólag) mert BS mesélte, ha 4 napos ünnep alatt 42 baba született... :shock:

Zuz,
a te problémádat is felvetettem (azért kell doki, h ne bántsanak) de erre is adott kielégitő választ... :wink:
annak idején pont ezt mondta nekem Gabi is, majd elmesélem.

Jó az nektek, ha pénteken nézek el felétek??? :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ZSanci :) Tessék részletezni, amit BS mondott! Meggígérem, nem szólok be utána, ha nem értek vele egyet :mrgreen:
És most azzal a kuponnal mi legyen már???? Júliusig lehet csak beváltani.

Rylie :) Tiétek horrorsztori :( dSMA egy genetikai eredetű betegség (Distal Spinal Muscular Atrophy) Na de miért végeznek el egy vizsgálatot anélkül, hogy elmagyaráznák, mire szolgál??? Ezt soha nem fogom megérteni - ez a betegjogok sárbatiprásának része...

indianyo

Akata,
Gratula a mászáshoz :D

Fibi,
Már te is jósolgatsz? :shock:

Lesz itt nem sokára babaözön :lol:

Manóka,
Nagyon jó a szüléssztori :D

Ruz,
De borzalmas volt olvasni :shock: :( remélem most már minden rendben lesz!!!

Macs,
Konyha rulez :D

Zuzi,
Fogzáshoz sok +++++!!! Hihetetlen, h Pannus ilyen korán kezdi :shock:

Ancsi,
Mekkora bunkók, totál ledöbbentem :shock: :evil: :evil: :evil: Egyébként Neetnek tök igaza van, általában az ember kap egy bocsánatkérő levelet, oszt jónapot. Bár utóbbi a postánál nem működött, még azt sem kaptam, helyette inkább kioktattak.

Neet,
Nálunk először 4 hósan fordult hasról hátra Adél, megcsinálta még egy párszor, aztán legközelebb akkor láttuk tőle, amikor 5 hósan hátról hasra fordult meg. Ekkor mindkettőt már tudatosan csinálta.

Deni,
500nmből eddig 50nmet sikerült megcsinálni :D felásva, elgereblyézve és befüvesítve, persze mindketten apával totál rokkantak vagyunk már most. Nem is értem, h pl. Macs hogy bírja pocakosan a kertészkedést, nekem nempocakosan is rohadt módon fárasztó :?
De egyébként merre vagy?????????? Lehet izgulni????? :D

Kép Kép
curse

Tinu,
Tündéd nagyon édes :D

Rylie,
Ez a H sztori :shock:

Egyébként vki tud vmit Kisherczegékről? Tegnap eszembe jutottak, mert a my girlt néztem és abban a főszereplő lányzót is Védának hívták :D

Kép Kép
curse

Még egy dolog:
Mennyi most a gyes? Gondolom abból a hatalmas összegből már nem kell adózni, ugye? :? És ha jól tudom az, csak a ded 1 éves korától igényelhető legkorábban?

Kép Kép
curse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: