A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Csajok!

Már pár napja elméletben foglalkozom a málnalevél tea témával. Egyszeris olvastam erről itt a babaneten, s most képes vagyok nem megtalálni.
Ki hogy áll eme téma mellé?
Asszem 31-ik héten még korai, na de röpül az idő.
Nem szeretném most elpuskázni ennek a kipróbálását.

Nálatok milyen idő van? Itt megeredt a felhők "taknya" (bocs).

Kép
kissmanó

Mi félig jól vagyunk, nagyon keményedik a hasam alja és olyan érzésem van amikor felállok vagy megyek, mintha a hüvelyen rövidebb lenne mint amekkora hely van és olyankor nyúlna meg a jó hosszra, na és jó kis szúró fájdalom kíséri. Ezt mondjuk csak péntektől érzem, de a keményedések is azóta vannak sűrűbben.

Egyébként nekem még nem vizsgáltak méhszáj állapotot :roll: az terhességi kor vagy doki függő? :oops:

Pénteken volt a nődoki előadást tartani a fájdalomcsillapításról. Sok érdekes dolgot mondott az epidurálról, így méginkább nem tudom előre eldönteni, hogy kérjek vagy sem :roll: Mert ugyebár a vajúdást megkönnyítené, márami a fájások érzését illeti, de a kitolási szakaszban a leghatalmasabb fájdalommal kell szembenézni és érezni, amire így nem tudsz felkészülni. Ez a kérdés legkésőbb a szülésnél megoldódik.

Egyébként ti hallottatok valamit arról, hogy elől fekvő lepény esetén autómatice császármetszés? És a lepény helyzet tud változni elől fekvőből hátul fekvővé?

Kép
szücsi

Szücsi!

Nekem kedden volt először olyan érzésem, amit te leírtál, de kb 1 órán át csak. Aztán csütörtökön elmentem a magándokimhoz, aki 2 hónappal ezelőtt erre a hétre rendelt be, megvizsgált, és azután mondta, h megrövidült a méhszájam. Kérdezte, h nem volt-e szúró fájásom. Az előbbi esetet kivéve nem, de azt említeni akartam neki. Nem tudom, h a kettő összefügg-e. A körzeti dokim nem nyúlt hozzám, mondjuk neki nem is említettem ezt. Ha nem most hív a magándoki, a körzeti csak 4 hét múlva látott volna legközelebb, addig dolgoztam volna, mint eddig.
Most meg ágynyugalom van.
Nem megijeszteni akarlak, de sztem beszélj az orvosoddal!

Szücsi, én úgy tudom, akkor van automatice császár, ha a lepény a méhszájnál van. Az, hogy elől fekvő az nem számít csak ne lógjon rá a méhszájra. De mondom ezt Én tudom így lehet, hogy másként van. :roll:

Vettünk ma meg tegnap egy csomó mindent. Többek között egy szopispárnát éjszaka ki is próbálom. :lol:

kispiskóta

Sziasztok!

Bocsi , hogy mostanában nem jöttem, dehát a jó idő, a kisfiam úgy ébred fel, hogy még ki sem nyílt a szeme, de már mondja, hogy kimegyünk ügye????
Szóval alig vagyunk bent, akkor viszont takarítás, vasalás, főzés, mosogatás, mosás....

Ápr. 11-én voltam dokibácsinál, mindent rendben talált, így megint kaptam 4 hetet a következő látogatásig....
Előtte nap voltam védőnéninél, 4kg-t híztam, ez eddig nem rossz...
16-án voltam cukorterhelésen (cukrosvíz), az íze nem volt valami szupi, de a lényeg, hogy túl vagyok ezen is, és az eredmény is okés lett, éhgyomorra 4,4, majd ivás után két órával 5,7, ja és a vérképem is jó lett...

Ja és nem tudom, hogy írtam e már, de két fiú bokszol a pocakomban!!!

Egyenlőre ennyi, igérem, hogy visszaolvasok mindent és reagálni is fogok, addig is puszi mindenkinek és jók legyetek!!!

Ja és végre készítettem én is fotót, igaz nem lett valami szuper, de talán a pocak látszik rajta!!!
Kép Kép

Kép
Kép
times

Times, kékítsek? Nagy gratula!

Szüléstörténet: Ha gondoljátok, aki megírja szüléstörténetét, és elküldi a babdorka@freemail.hu címre, annak csinálok a táblázatba egy linket rá. Esetleg - ha olyan a történet - odaírom alá, hogy csak erős idegzetűeknek, vagy valahogy megjelölöm, hogy csak azok kattintsanak rá, akik az olyan történeteket is el szeretnék olvasni. Én személy szerint az összesre nagyon kiváncsi vagyok!!!

Telefonálgatás: Mi lenne, ha a párunk írná bele a fórumba, ha hazaér. Megadhatnánk neki a jelszavunkat, és ő leírja egy pár szóban, hogy minden ok-e, és ha hazajöttünk a kórházból, úgyis leírjuk a részleteket. Hm?

Mérlegről lebeszéltetek.

kétfiús anyuka
babdorka

Mit jelent az, hogy a lepény 0-ás, vagy 1-es?
Nekem a vérzés előtti pénteken még 0-ásat írtak, szombaton volt a vérzés, és a hétfői uh-n már 1-eset írtak.

kétfiús anyuka
babdorka

Dorka! Egy angyal vagy. Nekem nagyon tecc az a javaslatod ami a szüklstörténetre vonatkozik. Persze ezt a többség még megvétózgatja, na lássuk majd a további véleményeket is.

Ellenben az apás értesítés: huhh, nem hinném nálunk bejön, de persze ha másnak ez oké, akkor jöhet így is, mi majd max maradunk a sms-es verziónál.

Gyerekek - há asszem kölkecském még rettenet sok hellyel bír rendelkezni odabenn. Gogy mit leművelt ez a béb tegnap este s most hajnalban..... Mintha valami elektromos vezérlés lenne a végtagjain, nem hagyja abba soxor fél órákon át. Most is megébredtem, hogy menni kell a wc-re (asszem ez a természet általi találmány edzi a kismamikat a szülés utáni ébredésekre), most meg nem bírok visszaaludni a sok boxolástól. Csak az sincs sok, amit el lehet követni ilyen hajnali órában (mert bébnek hiába magyarázok, ő csak folytatja az akciót)

Kép
kissmanó

Ja, reggel asszem visszaviszem a szombar délben vásárolt gatyót a boltba. Nem elég, hogy marha drága volt (na, de vékonyabb nadrágra vágytam már), de itthon kb. 2 percet volt rajtam, egy helyen már megvarrtam, s még három helyen kellene. Hát ennyi pízért varrja más, nekem adják vissza a pízem, oszt kész.
Kinéztem egy bukaresti bótnak a honlapján egy gatyát, na, majd azt megveszem. S remélem azzal nem járok rosszul, mett azt macerásabb lesz visszavinni.

Kép
kissmanó

Helló!

Mütyürke, bárcsak tudnék segíteni Rajtad, hogy elmúljon ez az örökös fájdalom!!! :cry:

Times gratula a jó eredményekhez, s hogy minden rendben legújabb fiacskáiddal! :D

Szücsi, szerintem is kérdezd meg a dokid! Mindenesetre gondolom a pihenés tuti csak jót tesz ilyenkor...

Dorka: A szüléstörténetes linkek nagyon jó ötlet! Így mindenki akkor olvashatja, amikor akarja.

Az én férjem sem fog ide tuti írni :lol: , de én mobilról tudok küldeni e-mailt vkinek.

Itt semmi különös, ma szünnap van, de férjuram dolgozik... Az idő ragyogó, de van mit tennem a lakásban is...
Holnap v. holnapután dokinéni, majd utána jelentkezem.

További kellemes pihenést Mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Times! Jó, hogy benéztél! Hiányoltunk ám! Szép a pocikád! És gratula a két kispöcsöshöz.

Dorka: A szám a méhlepénynél az érettségi fokot jelöli. Úgy tudom, ez a dokiknak egy érték, nem befolyásolja a magzatot, és a szülés közeledtével magasabb és magasabb ez az érték. Úgyhogy ne izgulj! :)
Ezt találtam erről:

Méhlepény érettsége:
0: sima magzati felszín, homogén szerkezet
1: enyhén hullámos felszín, mészszemcsék közel a magzati felszínhez
2: szabdalt felszín, mészlerakódások az anyai felszín felé tolódnak
3: érett lepény, fészkes mészlerakódások

Zsu: Miket vettetek még??

Ha valakit érdekel szuper turi, akkor ezt nézzétek meg: www.hadakft.hu
Mi innen kaptunk anyósomtól egy nagyon cukker kis Morisse Mousse rucit (rózsaszín, farmerszerű anyagból van, kötényruha), aminek az ára 490 ft volt, és tiszta új. Hozzá kaptunk egy cuki kis fehér bodyt, aminek a nyakrészénél vékony kis rózsaszín masni van selyemszalagból, az ára 390 Ft volt. Szerintem én itt fogom megvenni az összes rucit, ami még hiányzik. Nagyon szuper, márkás ruhák vannak... És vidéken is van több üzletük.

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi:
türcsiket (kettő frottír+egy tetra)
tetra pelust (egyelőre egy 10-es csomagot, azt meglátjuk, ha kell még legfeljebb veszünk)
takarót
cumisüvegmosót
fésűt+kefét
körömvágó ollót
nekem melltartó betétet (mosható és eldobható)
utazóágyat (le volt értékelve 14-ről 9-re, s nekünk a párom szülei Zalaiak így muszály volt venni)
pelenkatartó vödröt

Hát most ezek jutottak eszembe. Szép lassan mindent beszerzünk. Júniusra kész szeretnék lenni. :D A nagy kiadások (kiságy, pelenkázó, és babakocsi) még hátra vannak, de ezeket majd a festés után fogjuk megvenni.

Ja és a bartánőmtől megvettük a Baby Controll légzésfigyelőjét 10.000ért, két lapos és 2008. márciusáig még garanciális. És ő mondta, hogy a Heim Pál gyermek kórházban minden hónap utolsó péntekén van egy előadás a légzésfigyelőkről gyakorlattal egybekötve. Én menni fogok szerintem.

kispiskóta

Ja és ebben az angol ruhaturiban szinte új rucikat turiztunk mis is. A Rákóczi úton voltunk.

kispiskóta

Csajok!

BP Tv, most!
Téma: Szülés
Épp a málnalevél teáról beszélgetnek. :)
Vendég

mary, aranyos vagy.... küldjél sushi képeket! :D :D na nem mintha ettől múlna a fájdalom, de a lelkemnek jó.. :P :P

szücsi: az én első terhességem elölfekvő lepényes volt a 18.héten, a 28-n már korházban voltam vérzéssel, mert addigra már a méhszájon volt a lepény. feküdnöm kellett, szerencsére az első hírek ellenére nem a kórházban és garantált volt a császár. a 30x.héten már állítólag a méhszáj közelében sem volt a lepényem(eltud húzódni onnan), így normál szülésre indultam, majd nem tágultam, magzatvizem félnapja már nem volt, igy császár mellett döntöttünk az orvos javaslatára. ÉS jól tettük, ugyanis a lepény rálógott a méhszájra, ezért nem tudtam tágulni. (szerencse hogy nem szakadt le..)
nem riogatás képp írtam, csak hogy tudd, ilyen is lehet az elölfekvő lepény esete.. :wink:

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a gratukat!!! Aranyosak vagytok!!!

Babdorka
Nyugodtan kékíthetsz (igaz azért én egy ici-picit bízom benne, hogy az egyik mégis csak kis csajszi lesz...)
Szüléstörténetes ötleted szuper!!! De sajnos a páromat én sem bízhatom meg. (Ő nem tanult számítástechnikát.) Interneten csak a rallys és a tankos oldalak jöhetnek szóba, de ha vhova írni akar, akkor már én is kellek hozzá, szegényem mindent megszerel a házban a ház körül, szerintem egy teljes házikót egyedül felépítene, de a számítógép kezelése, hát... De jól halad, talán a hátralévő 3 hónap alatt vhogy rádumálom...

Kispiskóta
Izgulsz már? Jól látom ügyi? Már csak 5 nap és asszony lesz a lányból...

Málnalevél tea
Már annyit hallottam róla, itt a fórumokban, de szerintem felénk ezt nem reklámozzák a kismamiknak. Mire is jó az???

Kép
Kép
times

Sziasztok Csajok!

Times! Olyan szép a pocakod! Szepen növögetnek a lurkok odabenn. :D Es gratula a fiukhoz!!!

Zsu! Akkor nagyon jo aron vettetek a legzesfigyelot!

Zsuzsi! Hogy te mennyi mindent tudsz! :D

Mary! Itt is szep ido van! menjunk setalni! :D

Dorka! Valoban jo otlet a szulestortenet dolog. Engem is mindegyik erdekel. Nem hiszem, hogy megijednek. Kulonben is, mindenkinek konnyu es gyors szulese lesz :wink:
Ja! A hetvegen megtalaltuk a megfelelo nevet: Egonnak hivjak picurkat. Beirhatod a tablazatba. :P

Mano! En ugy tudom, hogy 36-37. hettol ajanlott a malnaleveltea, mert segit a szulesnek, jo hatassal van a mehizmokra. En ki fogom probalni.
molkata

Helló lányok!

Köszi az infókat!

Dorka: a szüléstörténet közlésének módja szuper! Ha mindenki beleegyezik, akkor köszönjük,hogy felvállalod a vele járó munkát.

A lepény érettségéről nekünk azt mondták a tanfolyamon, hogy a számok azt jelentik, mennyire van elöregedve a lepény. Mert az is öregszik,meszesedik és a végére (III érettség) már nem tud elég tápanyagot juttatni a babaának. De ekkorra ált. már megszületik a baba, úgyhogy nincs ok aggodalomra ez természetes folyamat.

Kép
szücsi

Sziasztok:)

Bori: igen, tényleg úgy van, ahogy írtam. Én meg egy tanulmányt olvastam erről (talán NG újság?). A másik, számomra megdöbbentő ilyen cikk, az az volt, hogy a visszaváltós műa.palackokból hosszútávon ivarsejtpusztító anyag kerül az üdítőbe, vízbe...ezzel fölmentettem magam a visszaváltós italok vásárlása alól. Mert környezetvédelem, ide, vagy oda, a kölkeimnek maradjon már meg a nemzőképessége!
Szülés-sms-ek: én úgy oldottam meg, hogy egyrészt a távolabbi ismerősöket később értesítettem (amikor Berci megszületett), másrészt, az én telefonom ki volt kapcsolva. Mondjuk az én emberem max. pisilni ugrott ki a szobámba:)

Mary: szerintem a szobatisztaság nem csak a peluson múlik (bár árulnak már olyan eldobhatót is, ami direkt erre van, diszkomfort érzése van a pisi után a kölöknek benne). Berci, ha jól sejtem 2 éves korára tuti szobatiszta lesz, legalább nappalra. Nem, mert erőltetném, egyszerűen jelez kakiláskor, néha pisinél is. Függetlenül a pelus fajtájától :wink:

lányok: szerintem az, hogy hol van a topikunk, max. minket érdekel. Nézzétek meg, pl. a Fogamzás alatt van a "ma megint megjött..." babásai (extopikom). Simán kismamák, anyukák odaírogatnak. Kár lenne elmenni innen. Szerintem :)

nem jutottam a végére....

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Táblázat frissítve.

Szerintem, az eddigi írásaink nyugodtan maradhatnának itt, hiszen várandósak vagyunk, és várandóságról írogatunk, tehát ha valaki etémában keres infót, itt megtalálja. Ha már szültünk, nyithatunk az új témáknak új topikot, hiszen akkor már nem várandóságról fogunk diskurálni, hanem a babadolgokról.

kétfiús anyuka
babdorka

Mütyür! Köszi, néztem a quinnyket, és k. nehezek, ha a másodikra kell felvinni! Hiába a könnyített váz. Pedig az a legszimpibb egyébként.
A Chiccok súlyát sehol nem találom még.

Szücsi! Méhszáj vizsgálat elvileg mindig kéne, mert ha nagyon kinyílik, akkor vízszintesbe kéne raknod magad, és no szex, meg nagyobb a fertőzésveszély! Lehet, hogy néztek, csak Téged nem értesítettek róla! Szokott a doki kézzel vizsgálni? Olyankor nézi meg.
Én még nem szültem, de úgy rémlik, azt mesélik, a kitolás nem fáj annyira, mint a vajúdás, de majd beszámolnak erről a tapasztaltak.
Elöl fekvő, és melsőfali lepény nem ugyanaz! Lelkiismeretes doki nem mond olyat, hogy automatice császár! Az elölfekvő az, ha jól tudom, amikor a méhszájnál tapad a méh, és az a nem jó.

Manó! Tiszteletem, hogy a férjed hobbyját ilyen jól tűröd… Vigyázzon azért magára! A gatyások menjenek a piklibe, és cseréljék ki egy jobb minőségűre!

Értesítés. Először én is arra gondoltam, megkérem a páromat, mikor jön haza. Így nekem ez a megoldás is tetszik.
Szüléstörténet. Tartózkodom. Amit megszavazunk, azt fogom követni. Megértem, ha valaki a vége felé már nem kéri a rémsztorikat. Persze a kérdés csak a nehézségek miatt merült fel, hiszen gondolom a 6 órás, jól követhető szülést mindenki szívesen látná itt a topicban ;)
De Dorka! Babával a kezedben is fogsz tudni „linkeskedni” (mármint linkeket gyártani, csak így viccesebb) :)

Times! A 3 kölök Anyácska körül az első képen! Olyan megható, ahogy belóg a nagyfiad feje! Egész jó még a pocid mérete. Vigyázz nagyon magatokra!

Málnalevél tea. Gurginak van róla leírása. Asszem a 36. héttől ajánlják a fogyasztását, és felkészíti a méhizmokat a majdani tágulásra.
Vendég

sziasztok!

Csak gyors bekukk....

Dorka! Nekem tetszik az ötleted!

Times: Gratula a kisfiúkhoz!

További jó pihenést mindenkinek!

Emi

Kép Kép
emi_25

Bori! Mi az, hogy bírom..... A lájtosabbakra magam is szoktam nevezni, pl. februárban a hegyekben havas részen megrendezett ügyességiben elvittem az első helyezést az orra elől.
Sajna most a hűtés megadta magát, így a harmadik napon útban a cél fele fel kellett adják a versenyt. De nem szomorú, tapasztalatszerzésnek vette. Amúgy kiderült, hogy nem is fejreálltak (szal nem igazi rajzszegeset játszodtak), csak oldalra borultak, betört a vezető felőli ablak, meg több apróság, de lelkesen készül a június közepi versenyre, az meg szerencsére itt lesz Brassó környékén.

Guri - akkor várlak, hogy gyere vissza a nagy pihizésből, s a tarsolyodban levő infót dobd ide (max még 1x ha már valaha írtad) a málnalevél teáról. Mert az oké, hogy 36-ik héttől ajánlott, de pl. keverni kell-e más cuccossal, meg milyen adagolás kell egy csészéhez, meg hány csésze naponta, szal......

Anne - nem is voltam TV közelben, meg itt ilyen adó nem fogható, uhhó ha megjegyeztél valami érdemlegeset a témában, akkor osszad s szorozzad meg velünk, lécci-lécci.

Kép
kissmanó

Bori - azt lássam, hogy a magyar chicco oldal fejlesztés alatt, de a románon találtam pl. egy olyat, hogy a Trio Enjoy sportváltozata 7,5 kg.
A többi modellről sajna nem ír semmit.
De ha konkrétabb modellt írsz, akkor rákeresek, hátha épp olyan román oldalon van infó róla, amelyik nem a képviseleté, hanem kereskedőké.

Kép
kissmanó

Sziasztok!

ránéztem a vonalzómra és 10 hét van hátra kicsit szorongani kezdtem hogy meg lesz-e minden.
eldöntöttem igen így lesz! (többi gondolat a szokásos)
ma végre befejezem a baba sarkot a bútor összerakás marad a fiúknak.

a történetekre én is kiváncsi vagyok

Bridzsi

Kép
esztora

Haliho!

Jól vagyunk. Minden ok. Samu sokat mozgolódik..hólyag rugdosás megint..auu..Viszont csak kis adag kajákat tudok enni, mert rohadt módon feszül a gyomrom evés után..

Málnalevél tea: 36-ik héttől ajánlott, lehet kapni asszem BIO boltban..elvileg könnyebben tágulunk majd tőle..lazítja a cuccokat odabent..

Megnézem a bába válaszolban, hogy mit írnak pontosan a málnalevél teáról.

Gátmasszázs olajat 34-36-ik héttől lehet használni!

Mi is cuccolunk, költözés van, felfordulás hegyek..

Samumnak még babakocsi kell, matrac meg egy-két apróság..+ nekem szopis melltartó..

Vettem szopipárnát, szerintem nagyon jó vele aludniiiiiiiii :lol:

Esztora!
Szép a babuci, tényleg milyen kis husikás a pofija :lol:

Teszek fel majd pocak képet, jó nagy, mint egy lufii..Május elsejei lufi :lol:

Én szívesen megadom a telszámomat..Zsuzsi tudja..
Én majd nyomatom az sms-t vagy tel-t, Zsuzsi meg leadja a híreket.
vagy esetleg Apukát kérem meg..

Times!
Szép nagy a pocakod..kerekecske :lol:

Tsókolok mindenkit
Gurgika
torolve_20131003125716

A Chicco Trio S3-nak a sportváltozata 11 kiló.
Többet nem kaptam (más modelleket), bárhol is kuksiztam

Kép
kissmanó

Bori, itt meg tudod nézni pár kocsi adatát.

http://bababolt.echt.hu/babakocsi

kispiskóta

Sziasztok!

Szerintem a topik maradhatna itt nyugodtan, nem hinném, hogy aki később szül, ezt fogja információért olvasgatni. Én sem olvasom a korábbiakat, szóval ez csak nekünk szól.

Szüléstörténet: a másik topikban úgy csináltuk, hogy volt egy külön honlapunk, arra tettük fel. Van egy levlistánk is, arra küldük el, aztán aki a honlapért felelt, feltette.

KépKépKépKépKép
uxi

Fú, készüljetek fel a málnalevél teának cefet rossz íze van :x .
Emivel csak egyszer tudtam inni belőle.
De most... :wink: szorgalmasan iszom majd.
Azt nem tudom, jó-e valamire, én így is gyorsan tágultam, de ártani biztos nem árt.

KépKépKépKépKép
uxi

Köszönöm a babkocsis infokat. Sztem ez a chicco trio mózeskosár nélkül lehet 9 kiló, vagy a sportkocsi változata.... Legalábbis ezek a merev mózesek ált. 3-5 kg önmagukban. Zsú! Köszi, láttam az elefáni honlapját, sztem a héten megyek hozzájuk, mert más márkák is vannak, mint amiket a brendonban láttam.

Edzés a málnaleél teára: csalánteával! Annak is elég pocsolya íze van, és jó kis vízhajtó hatása van, ami a vizesedő végtagokon állítólag segít. (én iszom, mert megint visszavizesedtem, de nem akar elmúlni.... kisebb, mint volt a nyaralás után, de állandósult)
De a málnalevélteától ugye nem fog beindulni a szülés hamarabb? Mert én szívesen kortyolgatok gyógyteákat, de nem engedhetem meg ennek a tökfejnek, hogy sokkal korábban előjöjjön! :roll:
A gátat felkészítő masszázsról írjatok még! Én nem tudok róla semmit.

Rita! Ti is költöztök? Ez népbetegség ezen a fórumon?

Esztora! Édes, ahogy írod, 10 hét elég lesz-e. Kicsit ijesztő számomra, hiszen nekem hivatalosan 6,5 hét van, és még egy költözést is lenyomunk előtte, és semmi fontos nincs meg. :shock:
Vezetni is ezzel a szlogennel tanultam meg: "Innen szép győzni!"
Lehet, hogy én valamelyik babaáruházból megyek a szülészetre...
Vendég

Sziasztok,
remélem mindenkinek jól telt a hétvége, ill. a mai nap még van idő pihizni. Mi most jöttünk meg Balatonról, 'seccperc' alatt leégtem, pedig bekentem magam. Most ilyen vagyok: :oops:
Times : Gratulálok a két kisfiúhoz! :wink:

Ná: jobbúlást, és jó pihenést! Én is csatlakozom ma hozzád! :P

Málnalevél tea: 34-36 héttől, és a tágulást segíti elő. Nekem mindkét barátnőm 3/4 csészével ivott belőle naponta, elég rossz íze van, de ki lehet bírni. Ja az egyik lány már 2 ujjnyi volt amikor bement a kórházba, a másik fél óra alatt 4 ujjnyi... Nemtom. Szerintem használ.

A gátmasszázs olajat is lehet kapni BIO boltokban, már előre bekeverve, naponta kell kenegetni a gátat úgy kb. 5-10 percig, masszírozva (vagy a párotok:-), megelőzi a repedést, és talán könnyebben tágul ott lent, ha jön a baba feje.

Lányok, tőlem egyre többen kérdezik:
és hogy fogsz szülni?
hogy-hogy-hogy? :roll:
Császárral vagy rendesen?
Miért is?
Ezt előre lehet tudni, vagy meg lehet beszélni, hogyan szeretném?
Azt mondják igen?!
Most mi van?!
Én azt hittem, hogy amikor elkezdődik (na persze kivétel, ha faros a baba, vagy valami közbejönne előtte amiért indokolt a császár) akkor szülsz, rendesen!
Csak ha gáz van térnek át a gyors császárra.
Nem?

És ti már választottatok?

Andrea
Kép
kindernay

Bori!

Mi a férjem lakását adtuk el, ami az irodánk is volt egyben.
Max. 2 hetünk van, hogy kicuccoljunk belőle..
Hócipő tele van..és én még nem is pakolok csak ülök a kupi tetején és dolgozgatok..
Átjelentés-kijelentés, ügyvéd, költözés ide-cuccolás oda..ááááááá

Jajj Times!
Gratu a fiúkhoz..
nem hiába van a nap és a mars éves..fiú hegyek vannak a topikban :lol:

Na ja Kinder!!
Ha gáz van, akkor gyors csaszi..meg ha faros akkor is..bár nem minden esetben.
Programozott császár van a faros babáknál vagy hagynak esetleg vajúdni??????? Ez hogy van?

Én természetesen szeretnék szülni (elviekben)

Na léptem
Puszika
torolve_20131003125716

Na Gurgula akkor jó munkát,és kötélidegeket a pakoláshoz, én most olyan de olyan felpuffadt/keményedett állapotomban vagyok, és én is keveset tudok csak enni, mert mindig visszajön egy kicsi, érzem, hogy a gyomrom már jó fent van, gondolom ez lehet a feljövetel oka.. :oops:

Én úgy tudom, hogyha programozott császár van akkor ott minden menetrend szerint zajlik, de sajnos hallottam már olyat, hogy az orvos tudta, hogy császár lesz, mégis hagyta vajúdni a kismamát órákon keresztül.
Én is szeretnék természetes módon szülni, és majd ott eldönteném, hogy milyen jellegű fájdalomcsillapítást szeretnék , de van aki azzal ijeszteget, hogy az epidurált előre be kell jelenteni, hogy ott legyen az orvos. ?!

Andrea
Kép
kindernay

Sziasztok!

Ma is volt "termés" rendesen.

Málnalevél tea: Én mindenképpen fogom inni, nekem a dokim (Törpapadoktorbácsi, aki Són Kánöri is egyben :) ) mondta, direkt kiemelte, hogy ha gátvédelemmel szeretnék szülni, amit ő is nagyon támogat, akkor ez nagyon jó.

Gátmasszázs-olaj: Bioboltokban így kell kérni? Vagy van ennek egy külön neve...? :oops:

Szülés: Azt hiszem, hogy csak abban az esetben van császár, ha nincs más lehetőség. Bár szerintem ez is orvosfüggő... biztos van olyan doki, akivel ezt meg lehet beszélni. Én személy szerint nem értek egyet azzal, hogy valaki csak azért, hogy elkerülje a fájdalmat, császároztat... hmmm
Az más, ha valaki nem szülhet hüvelyi úton valami miatt (valamilyen betegség miatt pl.). Remélem, senkit nem bántottam meg.

Ma nem voltam valami jól, feszülget a pocim, elég nagy már. Lehet, hogy kéne valami hastartó öv. :roll:

Kép
zsuzsi**

Egy pocis képet gyorsan felteszek :

Kép

Andrea
Kép
kindernay

Szia Andrea!

Én úgy tudom, hogy van olyan kórház, ahol be kell jelenteni az epidurált, van, ahol nincs. Ezt szerintem ott kérdezd meg, ahol szülsz.

Kép
zsuzsi**

Nagyon szép kerek pocid van :D

Kép
zsuzsi**

Bori ez aranyos volt baba boltból szülészetre.
az a gondom hogy mindent mi csinálunk és ma is a nagy tervek ellenére olyan jót aludtam du.-án.
én egy nyaralásra is elég időben el kezdek készülődni.ezért paramanci vagyok picit ha határidő van.(biztos szakmai ártalom)

Zsuzsi:masszázsolaj a weleda-nak van bio olaja gátm. célra.tudni fogják ha így kéred.
én sajnos tea undorral küzdöm így homeos bogyokat fogok szedni.

ezt a hogyan szülsz kérdést már én is hallottam.
a ti véleményeteket osztom én is ha kell császár amúgy minden a mga természetes rendjében.

Andi szép pocid van neked is.kicsit már én is "tolatok"vele és néha figyelnem kell hogy nem férek el mindenhol ahol gondolom.

Bridzsi

Kép
esztora

Lányok köszi, megkérdezem az orvost, vagy a szülésznőt, hogy mi a helyzet fájdalomcsillapítási fronton. Úgy érzem, ha bírom nem kérek - vagy ha szupergyors szülésem lesz :wink: - de ha nagyon nem bírom , azért nem akarok szado lenni .

Megírná nekem valaki, hogy mennyi volt a 28. heti BPD és FL adat a babánál (fejméret, és combcsont). Köszike

Andrea
Kép
kindernay

Andi: Itt meg tudod nézni, hogy manókád kb hány hetesnek felel meg.

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/kiszamolo.htm

Nekem csak a 30. héten lesz uh megint. Az utolsó a 18. héten volt. :(

Kép
zsuzsi**

Kép
zsuzsi**

Bocs, hülye vagyok, az utsó uh-m 22+3-nál volt. Elfelejtettem :oops:

Kép
zsuzsi**

Úgy látom, egyedül maradtam. Majd holnap jövök. Sok puszi mindenkinek!

Kép
zsuzsi**

Andrea - nálad nagyon trendi a csíkos!!!

Kép
kissmanó

Andi, mi pont 28 hetesen voltunk. A BPD 80mm volt, az FL: 54mm.

kispiskóta

császár: én sem tudok normálisan szülni, de ez csak a második császárnál derült ki, ahol ugyan az első miatt császároztak meg(nagyon el volt vékonyodva az előző heggem-2mm és félő volt, hogy szétszakad a méhem), de mivel magától indult meg a szülésem, hagytak kicsit vajúdni(az jó a gyereknek is..)
de a gyerek feje, sem az elsőnél, sem a másodiknál nem tudott beékelődni.. ebből feltételezhető volt, hogy nem is tud, vmilyen medence aránytalanság miatt.
amúgy meg csajok, ne legyetek naivak :wink: , amikor a csapból is az folyik, hogy a császárnak mennyi hátránya van... erős média ellenpropaganda indult csak azért, mert az utóbbi években rendkívül megnövekedett a császárral szülők száma.. ugyanis, IGEN sokan választják a császárt és előre megbeszélik az orvossal, hogy ők csakis így akarnak szülni. személyesen csak az én ismerettségi körömben van min.10 ilyen nő... :?
félreértés ne essék én magam nem támogatom és nagyon szívesen szültem(nék) volna természetes úton.. dehát én nem választhatok :(

előtej: tegnap ill. tegnap előtt szabályosan eláztattam a polot, ami rajtam volt :shock: holnap megyek én is betétet venni, amúgy nekem is a dm-s vált be. puha, jó nedvszívó és aránylag olcsó. én a mosható változatnak nem látom értelmét, de osszátok meg velem, ha tudtok ilyen indokot :P

KépKépKép
mütyürke

ja..bori: de lehet baj a gyógyteákból! pl. a csalántea vízhajtó és az nem annyira ajánlott :wink:
és a málnalevelet sem véletlenül csak a 36.héttől lehet inni.. :roll:

és babakocsi: ha a másodikra kell mindennap felcipelned, mert nincs lift és semmi lenti tárolási lehetőség... hát... erőt és kitartást kívánok hozzá! :? ..ugyanis csecsemős fekvős változatban(tök mind1 melyik fazon) 10kg alatt nem fogsz taláni bbkocsit :roll:
ráadásul ha még cucc is lesz nálad... nem irgyellek.. :(
egy barátnőmnél ua. ez a szitu. küzd szegény.

KépKépKép
mütyürke

gurgi, kinder: ha ügyes a doki, megtudja fordítani a faros babát... :lol: :lol: de az rosszabb mint a szülés... :wink:

KépKépKép
mütyürke

találtam egy tök jópofa ágyat, ha valaki közös szobában ill. szülővel közös ágyban gondolkodik:

http://cgi.ebay.de/HOB-BEISTELLBETT-3-i ... dZViewItem

nekem most helyhiány miatt ideális lenne, de még ezt sem tudom megoldani... :(

KépKépKép
mütyürke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: