A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Sziasztok!

Vica, Neet, Barbi!
Gratula a növekvő csemetékhez, és az egyedül járó Angihoz!

Tegnap visszamentünk a H-ba vérvételre, és tényleg igaz, amit Zsanci kimásolt egy másik topikból, nagyon áldatlan állapotok vannak a kórházban. Csak nem nagyon akartam erről írni, hogy nehogy "pánikkeltés" legyen a vége. Minket is valósággal kirúgtak a 3. napon, mondjuk én örültem, de egy először szülőnek nem biztos, hogy ez olyan jó. Pénteken reggel mondták, hogy 11 körülre készen lesznek a zárójelentések, és mehetünk, erre 10 perc múlva visszajött valaki azzal a kérdéssel, hogy mi a legkorábbi időpont, amikor el tudunk menni, mert lenne egy császár, de addig nem kezdhetik el, amíg nem tudják, hogy utána hova fektetik... Én mondtam, hogy 10-ig elhúzunk, készen is voltunk, persze az én zárómra még fél órát várni kellett, ezt jól szóvá is tettem, hogy ha már kirúgnak, legalább tényleg mehessek. És amikor tegnap visszamentünk a vérvételre, mondták a csecsemősök, hogy amúgy is marhára leterheltek, plusz mindenki jön vissza vérvételre, arra még embert kellene felvenni, mert nem bírják. És a szülésznőmmel is összefutottam, azt mondta, hogy a szülésfelkészítőkön most már 2-3 napot kell mondjanak a kórházi tartózkodásra.
Ja, és még egy utolsó jótanács: aki mostanában fog szülni (Deni, Zsanci), a látogatókat inkább délelőttre kérjétek, mert du. 3-tól este 8-ig oda sem tudod tolni a gyerekedet az ajtóhoz, annyian vannak, kint iszonyat tömeg, hangzavar, beszélgetni nem lehet, szóval erre készüljetek :(

Deni!
Drukk megy nektek ezerrel! És elfelejtettem megköszönni a sok finomságot :oops: , nagyon jól esett minden, és a kókuszkocka természetesen verhetetlen :lol:

Vica!
Az ülést Beetéktől kaptuk kölcsön, majd rákérdezek a szűkítőre, ha nekik megvan, akkor elkérem, de ha nem, akkor nagyon szívesem fogadnám kölcsönbe tőletek, mert tényleg kell. Köszönjük előre is, majd megírom, hogy mit sikerül intézni.
manoka11

Recca :) privi ment :) Ez a korai glutén bevezetés érdekelne, mert én eddig igyekeztem gluténmentes kajákat csinálni, venni, merthogy ne legyen gond később - mindenhol ezt kürtölik világgá -, de így most akkor kaphat ugyanúgy, mint mondjuk én anno, amikor még szó sem volt ilyen dolgokról? Mit paráztam én, hogy mit csináljak, ha mondjuk csak olyan pépet kaptam, amiben volt. Akkor no problem :):):)
És gratula a negatív eredményhez :)

Zsanci :) hogy vagy?

Deni :) aggódó-várakozó-szánakozó pillantás :twisted: , ismerős, ismerem annyira párom, hogy az előbbi kettővel az idegeimre ment volna, igyekeztem jó sokáig nem szólni neki, hogy gyanítom lassan találkozni fog fiacskájával. Jó-jó, tudom, nekem könnyű dolgom volt, mert hamar látni akart minket Máté :) (és tudom, Te is jól ismered a párod, csak ezt már tényleg nem tudnám én sem titokban tartani és Te is jóval ingerültebb vagy már, mint máskor, ugye?)

Manóka :) kórház nem semmi :( Leszámítva, hogy mi két nappal többet töltöttünk bent, mint Ti az elbocsátási szitu hasonló volt. Mikor tudok leghamarabb elmenni, de a záró bezzeg ólomlábú papírra íródott :evil:

Na, megyek párommal ásni, gazolni :) Még kb. 18 órát itthon van!

Vica
vica94

Recca,
sok kísérlet volt, nem egy. De mind ugyanúgy végződött. Tudod, nem vagyunk egyformák. :D

Szia Vica,
jó volt hallani felőletek! Most már ne tűnj el!!! :) Később még reagálok, most élet van itthon. :D
neet
neet

Neet, jol van. ha tobb, akkor megnyugodtam :D
(ja es egyebkent, nem kotozkodni akarok v beleszolni v ilyesmi, mert nyilvan mindenki ugy csinalja, ahogy gondolja! csak az olyan hihetetlennek tunik, h egy ujszulott ugy dont, h o minel messzebb szeretne lenni/aludni az anyjatol, es ezt hozza egyertelmuen a szulok tudomasara. azt vhogy jobban el tudom kepzelni, h a szulok dontenek igy... de persze barmi lehet. szoval erdekel ;))

ez a korhaz mizeria :shock: nem semmi

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Sziasztok!

Angi,
grat a kiscsajnak! :D

Deni,
kitartás! ;) :D

Szia Vica! :D :D :D

képzeljétek, most olvastam a babafalvás imrés topikon, hogy pár hete az Urbán Márta doktornő kórházba került; most már jól van meg a nappali szüléseit vállalja, de ez nekem nagyon megdöbbentő volt, marhára túl lehetnek hajtva :(

Kép

Kép

:D
szrekuc

Rec,

Kép

Kép

szrekuc

Rec,
a minél messzebb szeretne lenni azért nem igaz. :D Ebben a házikóban akinek ilyen igénye van, az kisétál szépen a kb 100 méteres szolgalmi út végére, mert idebent karnyújtásnyi távok vannak csak. És természetesen tudom, h nem kötözködni akartál, ezért nem is vettem azt a lapot, inget, stb. :D
(Ja, abból volt egy, h magunk közé vettük, így este 10től hajnal 3ig üvöltött szegénykém, többször ezt tényleg nem próbáltuk, de a többit igen (anyun kidőlni, stb). Ami azért "fáj" egy kicsit, hogy eddig összesen ha kábé 3x aludt el rajtam/ölben, akkor sokat mondok.
És az tökjó, Benke negatív, volt egy oszt.társam, aki pozitív volt, és hát nem ott akadt el a dolog, h másfajta (kukorica)kenyeret evett, mindent máshogy kell ugye, még egy főzeléket is. :(

H: beugrott, hogy anno 2004ben minket is kirúgtak (oké, az a 4. nap volt), de a same story: záró még sehol, de az ágyat már áthúzták, deden otthoni ruci volt, és ott ücsörögtünk félseggel, mert utcai ruhában nem akartam összegyűrni a kövi páciens lepedőjét, de ez azért viszonylag frissen szülve, néha szoptatással és többóra várakozásnál már annyira nem is érdekelt. És a záró valamikor délben került a kezembe. :shock:

private drive... kezdődik.. jóéjt! :)
neet
neet

Nem értem, mitől lett több dolguk a csecsemősöknek a vérvétel miatt hirtelen: vért venni így is úgy is kell a babáktól :shock:

indianyo

Durva, ami H-ban megy, de nem meglepő, mindig is nagyon le volt terelve, nem is értem, hogy gondolták ezt a nagyokosok :?

Indi!
Bébisintérötletet köszi! :)
És tandemszopi: hát nem hinném, hogy el tudom magyarázni, de valahogy se testileg, se lelkileg nem jó már ez. Ahhogy Manóka írta, hogy nem is bánja, hogy Emma nem kér cicit, úgy megértem! És Bogárka is írta ezt az érzést anno, és talán Zsanci is........ rossz ám nagyon ezzel szembesülni, és azért küzd ellene az ember. Már gondoltam, felhívok egy szopitanácsadót, ő bztos tud rá magyarázatot (hormonok, stb)
Fogzás: mi is erősen :cry: Múlt éjjel negyed 2-4 ig ébren voltunk, már azt hittem elájulok, végül nurofen, és 10 perc múlva alvás. Reggel 7-kor B keltet. Jó volt az a 3 órás alvás :twisted: :cry:

Barbi!
Garutula a járáshoz!!!!!!!! :D
És igen, még mindig külön alszunk, bár már tervezem, hogy lesz a későbbiekben (kiságyat átbarkácsoljuk, franciaágyhoz illesztjük, és akkor talán elférünk. De ez még a jövő, főleg, hogy nem is alszunk! :roll:

Deni!
Jaj, Te szegény!!!!!!!! Én annyira átérzem ezt! És ha befekszel a kádba, nem maradnak abba a fájások? És milyen gyakoriak? Azért tudsz valamennyit pihenni? NAgyon sokat gondolok Rátok!+++++++++++++++++++++++++

Neet!
Csúzda megvéve :wink: B-nek szülinapra lesz, és tényleg láttam én is a Corában 23-ért :shock: 2 órával ezelőtt még 8 db volt a Camponában, azóta nekünk lejött egy, de ha még valakinek kell, szaladjon. 3-ig akciós!
És kaptunk ma barátainktól egy vezetékes (táv)irányítós kabrióautót, gombnyomásra lehúzódik a teteje, majd vissza, és megy előre hátra ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSsssssssss: 350 HUF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem csalás nem ámítás! Szuper klassz!!!!!!!!!!!Anyának is vanmivel játszania. :lol:

Vica!
Szia!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Milyen volt az esküvő??? Képet nem teszel föl??? OLyan kíváncsi vagyok! És tudom, hogy nagyon nehéz lehet most neked. Remélem, mielőbb találkozunk! :D Fogakhoz gratula és kitartás 8)

Manóka!
Nem is írtam, hogy Botid annnnyira édes!!!!!!!!!!!!! :D Na és Emma igazán nagyon cukorfalat lehet! :wink:

Indi!
Szerinted ebben a rugalmas kendőben tudnám Pannust a csípőmön is vinni, vagy kifelé fordítva? Tudsz kötési módot javasolni? Mindenhol keresem a linket, amit küldtél, de nem találom.

Kép
Kép
zuzmo1

Vica! :lol: :lol: :lol:

Éljen hogy a lisztérzékenység nem öröklődik!!! :lol:

Zuz! alvást nektek!
szerintem hívj fel egy LLL-s tanácsadót.

Köszönjük a gratulákat! :lol: Ma is csak tovább fokozta :lol: :lol: :lol:

Angi már a 4. napja csak 1x alszik egy nap. Nem korai? Bár tudom ez lütyő kérdés :roll: . A foga is nagyon jön, szenved tőle, s így most nem tudom eldönteni. Persze erősen figyelem, s így mindig megtudom mi van.

Kerestem Votív szüléstörténetét, de nem találtam :oops: . Merre? Kb?

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

Zuz! a kendős linket nem találom pedig én is elmentettem, de szopira:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=hova
gödibarbi

Zuzi :) Lassan jobb lenne nektek egy stabil szövött darab ez lehet kendő vagy kötős kenguru is. Kifelé ne hordozd Pannust semmiképp, csípőn próbálgasd persze, de azt is csak rövidtávon bírja a hát/derék, az ideális lassan a háti hordozás lenne nektek is hosszútávon.

Rugalmas kendőről itt:

http://www.mobywrap.com/instructions.php?link=2

Itt pedig videók:

http://www.wearyourbaby.com/Default.aspx?tabid=173

indianyo

Barbi,
csak neked :D
Lili Róza születése:
1369
Elküldve: 2007 Április 18 Szerda - 10:33
neet
neet

Neet! Naaaaaaaaaagyon rendi vagy!!! :lol:

Kár lett volna kihagynom :wink: . Nagyon élveztem.:D Valahogy Zuzi és Votív is "megnyugtatott" 2. szüléssel kapcsolatban.
Olyan jó volt olvasni :lol: :lol: :lol:

Deni! :?: :?: :?: :lol: :lol: :lol:
gödibarbi

Manóka :) Örülök, hogy ízlett a kókuszkocka! :D És akartam már írni, hogy bocsi, hogy pont a szüleiddel egyidőben sikerült odaérnünk, remélem nem zavartunk nagyon! Köszi az infokat a H-ról, néztem is mekkora tömeg és zsivaj van, nst után alig tudtuk átverekedni magunkat a tömegen a lifthez... :roll:

Vica :) Jó kerti munkázást Nektek!! (lehet hogy nekem is ezt kéne? :lol: )

Barbi :) Bálint is ezidőtájt kezdett átállni a napi 1x alvásra, úgyhogy sztem nem korai, de volt 1-2 "visszaesős" nap mielőtt beállt az új rendszer, persze így nem mindig lehet előre tervezni a deddel...

Zuzi :) Fogakhoz és éjszakázáshoz sok ++++++ Nektek!!! Elhiszem, hogy már nehéz lehet a tandemszopi... őszintén szólva korábban el sem tudtam képzelni az életet szoptatás nélkül, aztán mégis minden szép és jó így is, persze a következő "turnust" nagyon várom már :lol:
Köszi a +okat :) Sajnos a kád csak addig használ, amíg benne vagyok, utána folyt. köv. :? Napi 2x biztos beleülök, már csak lazításképpen is (úgyhogy mostanában baromi tiszta vagyok :mrgreen: ). Gyakoriság tök változó, ált. nappal ritkábbak és estére-éjjelre sűrűsödnek és durvulnak, így pihenni nem könnyű, de pár óra részletekben szerencsére összejön (meg néha napközben "behozom"). Pihenéssel sokszor inkább az a gond, hogy néha semmilyen testhelyzet sem jó, se ülni, se feküdni nem tudok, így a hintaszékben ágyaztam meg párszor...

Holnap megy vki majálisozni? és hova? Apa rábeszélt, hogy nézzünk el a Camponához délelőtt, állítólag egész napos progi van ott is (és hátha Bence rájön, milyen jó világ van idekint is :lol: ).
denizsa

Ezt az oldalt sikerült visszaolvasnom :D

Vica,
Szia :D Gratula a szép méretekhez és a 6. áttöréshez is :D Tök jó, h Máténak ilyen jó étvágya van mindenhez :D És mikor láthatunk majd esküvői fotókat? :D

Neet,
Úgy látszik csajaink egyformák, saját ágyában Adél is sokkal szívesebben és többet alszik, bár nem az első perctől kezdve :) Ki kellett várni a megfelelő pillanatot :)

Rec,
De jó, h B eredménye negatív lett :D

Manóka,
Én csak hüledezek :shock: :shock: :shock:

Zuzi,
Sok +++++++ a fogzáshoz!!!

Deni,
Szegénykém :( annyira átérzem ezeket a fránya jóslófájásokat, én már a 3. napon sírtam, mert egyszerűen nem bírtam. Drukkolok és sok ++++++++ küldök Neked!!!!!!

Kép Kép
curse

és sikerült az előzőt is :D

Indi, Szrek,
Köszi a RJ összefoglalót, biztos nagyon szuper lehetett :)

Neet, Deni,
Köszi a pöttyök ügyében adott segítséget :) 1 nap alatt el is múlt, szerintem a kaka lehetett, mert nem vettem rögtön észre a pelus tartalmát. Csak azért volt fura, mert nem rögtön jöttek ki a pöttyök, ha nem kb. fél nap múlva :?

Barbi,
Homokevés :lol:

Manóka,
Tök jó olvasni, h ilyen szuper nálatok minden és Emma ennyire szereti tesót :D

Barbi,
Gratula lépésekhez :D

Móni,
Biztos nem könnyű a helyzeted. Kitartás!!!

Zsanci,
Nem kérek virágot :lol:

Na azt hiszem most már én is el.

Kép Kép
curse

Neet, ez igaz, h nalatok nem nagyon vannak tavolsagok :) bar lehet, h leanykadat az sem zavarta volna ;) (vegulis egy helyvaltoztatasra keptelen aprosagnak nem nagyon van kulonbseg 5 es 15 m kozott...:?) mindenesetre az biztos, h erdekes egy lanyzo ez az Eszci-bebi :D (huh, orulok, h B nem ilyen, mert hova tennem? :lol: kutyahaz? :mrgreen:)

Zuz, most ki fogzik ennyire? :( a pici lany? :shock: (bar az elso fogak nalunk is durvak voltak, es B kb ennyi idos volt akkor. aztan azert jobb lett :))

Barbi, hat ez az oroklodes nem ilyen egyszeru. mert egyreszt lehet, h nem orokli, aztan lehet, h orokli, de nem jon elo, es lehet, h orokli, es elo is jon (de h melyik eletkorban, az mar egyeni). hat ezert kell a kesobbiekben is szurni

Coolio
recca

Recca! hát ez tényleg nem egyszerű :shock:
gödibarbi

Zuzi,
én szopival kapcsolatban csak egyet tudok javasolni, amit pro szopi tanácsadók is mondanak, CSAK ADDIG LEGYEN SZOPI, AMIG MINDKÉT FÉL ÖRÖMÉT LELI BENNE!!!!!!!!
Hidd el, Bazsónak is jobb, ha abbahagyjátok, ha neked már nem esik jól!
Mert az már csak kin és keserv. Jó, emlékszem volt, h percekre jó volt az egész, és örültem, h B ott van velem, de pillanatok alatt megváltozott az érzés, mikor már elkezdte rágni, húzni, stb. Amikor nem hagyta abba, mikor én már nem "kivántam".
:roll:

Mit lehet csinálni ezzel az insomniával????????????????
megőrülök, h elalszom, és 1-2 fele felkelek, és utána már nincs alvás.
Fáj a kezem, lábam, zsibbadok, ha úgy fekszem, keményedik a hasam...
pár napja meg olyan fáradtság/álmosság volt rajtam, h alig birtam kikelni az ágyból...

Deni,
Camponás buli tök jó ötlet! Mára... :lol:

ITT VAN MÁJUS ELSEJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan,
...énekszó és dal köszöntse. :lol:
Insomnia?? Mióta gyerekem van, nem ismerem ezt a szót. Mondjuk előtte is könnyen aludtam, de azóta... !!! Még a buszon is megy, lehulló -visszarántott fej, kifolyó nyál, alig ciki... :lol: :lol: Itthon pedig... szal ötletet adni nem tudok. Nem vagy túl fáradt, túlpörgött, mert attól tökre lehet, nem??

Den,
hánykor mentek a Campihoz? mert mi is terveztük. Ki jön még? Minitali? :D

Recca,
kutyaház. :mrgreen: Ládd, nálunk még a kutya is "köztünk" alszik, azaz a nappaliban a saját heverőjén :lol:

Zuz,
téged a szereddel örökre a szívembe zártalak. :D Ja, és természetesen NAGYON rendi vagyok. :mrgreen:

Eszter kapott egy pénztárgépet a minap. Hm, ez ilyen vásárlós hóvége volt, fizu+gyes rulez together. :D Napok óta mindent vonalkódleolvasott a kis tenyerével és kiabálta hozzá hogy FÍÍÍZ! (fizetve, vagy hasonló), és nem bírtuk otthagyni, zuram teljesen elolvadt. Azóta nem lehet leszedni a masináról. :D Nekem is kéne egy ilyen, marha jó, még futószalag és kártyaleolvasó is van benne/rajta, szal nagyon profi!.
neet
neet

ja, nem dal, tánc köszöntse,... na ebaj. :D
neet
neet

Gazsi bácsi lótetű és Háború miatt zárva - remélem, nem csak az én szívemet melengetik ezek a mondatok :wink:

indianyo

Neet, de jo is az :D nekem kisebb lelki krizist okozott, amikor a kutyakat kikoltoztettuk a hazbol... B szuletese napjan

Tabanba nem jon vki du?

Coolio
recca

Recca :) Mi van ma a Tabánban?

indianyo

Indi, a szokasos majus 1-i tabani filing :D :
16:00 Deák Bill Blues Band
17:00 Török Ádám és a Mini
18:00 Hobo Blues Band
19:00 Beatrice
20:00 Korál

Coolio
recca

Indi,
majális? :lol:
És igen, Le a cipővel! :D

Zuz,
gratula a csúszdához. :D

Curse,
ilyen pöttyök bármikor előjöhetnek, szal tarts otthon valami kencét sztem. Sokan nem esküsznek rá, de nekünk bejött :)

Recca,
nálunk is ki akarták rakatni Marci szűrét a rokonok a tanácsaikkal, de nem hagytuk. Figyelni kell(ett) persze ezerrel, de a baj kint is megtörténhet, a szőre miatt meg naponta (2x) porszívózok, azt ennyi. :D Vagy más indok is játszik nálatok?
neet
neet

Rec :) Még mindig vannak ezek? Jó kis régi bulik, hja :wink: Bár én a még régebbi klaszikus LGT bulikat méginkább hiányolom, de ez is jó kollekció - én már nem bírom a részeg emberek látványát, úgyhogy inkább nem megyünk.

Neet :) Ott a találat, igen :) Ma volt reggel a tévében, de csak msot tudtam bekapcsolni a tévét, míg alszik a ded és erre pont vége van - no sebaj, én már lassan úgyis csak az emlékeimből élek :lol: :lol: :lol:

indianyo

Neet, ja nem, nem emiatt. csak kicsit at kellett rendezni a kerot, es mar nem tudtuk hova fektetni oket :lol: macska meghuzza magat barhol, o maradhatott :wink: (ez aztan az igazsagtalansag :?)

Indi, ja hat a lenyeget meg nem is mondtam: fuben hevereszes sorocskevel a kezben :lol: (es azert a tobbseg nem reszeg :? v nem annyira, h latsszon ;))
(voltunk 2 eve is a kis 6 hetes kamboval, ott ucsorgott vegig a kendoben :D (de szep is volt :P) ja es aznap reggel irtam itt az elso hozzaszolasom :lol: :lol:)

Coolio
recca

Sziasztok Csajok!

Üdvözletem küldöm a messzi távolból, sajnos várhatóan legalább még 1 hónapig nem lesz netünk, de remélem, hogy utána igen.

Mindenesetre szeretnék veletek egy kedves történetet megosztani, ami az ELMŰben történt velem pénteken, s ami arra sarkallt, hogy a cég panaszirodájához forduljak. Külön választ nem várok tőletek az üggyel kapcsolatban, mert sajnos nem tudom majd elolvasni, csak úgy leírom, hátha érdekes:

Lencse egész jól bírta a gyűrődést, ült a babakocsiban, nézelődött, kajált, piált, s a sor igen lassan ment. Kb. másfél órával később Lencse nem bírta tovább, hiszen egy ilyen kis gyereket nem lehet kényszeríteni, hogy felnőtt módjára viselkedjen. Előbb sírni, majd sikongatni kezdett, mindenesetre a 6-os ablaknál ülő nő fejét vesztve kiordított, hogy hallgattassam el a gyereket, mert ő így nem tud dolgozni (a sors iróniája, hogy mindeközben fogadott egy maszek hívást a mobilján, ami biztos felkavarta lelkivilágát), azután oda rohant a biztonsági őr és azt az arcátlanságot volt szíves mondani, hogy „EZ NEM BŐLCSŐDE, EZ ÜGYFÉLSZOLGÁLAT, IDE NE HOZZON GYEREKET, AZONNAL VIGYE KI!”, s hogy megalázottságom teljes legyen, a 2-es ablaknál ülő nő felállt, hátra rohant, s ő is elkezdett kiosztani, hogy ez nem gyereknek való hely, menjek ki vele az irodából, itt nincs is levegő, erre persze a 6-os ablaknál ülő nő is elkezdte osztani a tanácsait. Mivel már csak két fő volt előttem, közöltem, hogy nem merek kimenni, mert lemaradok a sorszámomról, de a biztonsági őr egyre csak erősködött, amit csak akkor hagyott abba mikor közöltem, hogy adjon valami panaszkönyvet, mert ez így nem állapot.
Naná, hogy elkezdtem bőgni (egyéb események miatt már így is ideges voltam), de nem vettek ám előre, kb. 2 órás várakozás után kerültünk sorra, végig kellett várnunk az összes reklamálót, s ügyünket (óraátírás) kb. 5 perc alatt intézték el.

Úgyhogy fentieket kicsit szabatosabban megfogalmazva, elküldtem levelem az ELMŰ panaszirodájának, mert most betelt a pohár, nem a balkánon vagyunk, hogy ilyen őskori módszerekkel bánjanak velem egy olyan helyen, ahol állítólag AZ ÜGYFELET SZOLGÁLJÁK.

Majd beszámolok, hogy mi lett az eredmény, habár szerintem az alkalmazottak tagadni fogják az esetet.

Pussz mindenkinek, remélem hamarosan lesz netem, és a lakás is rendben lesz (nem járnak ki-be a munkások minden piszlicsáré dolog miatt), és pár hét múlva már a talikon is jobban részt tudok venni.

ancsipancsi

Kedves Édesanyák!

Én a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanulok, és ott egy szeminárium keretein belül kutatást végzünk. Figyelmünk középpontjában a várandósság áll.
Szeretném segítségüket kérni a témában, és megkérni, hogy ha van kedvük és idejük, töltsenek ki egy kérdőívet, melynek témája a várandósság alatti életmód.
Elsősorban olyan anyukák véleményére lennék kíváncsi, akiknek gyermeke még nem három éves, hanem annál fiatalabb.
Kérem, ha tudnának nekem segíteni, és nem vesz el sok időt egy kérdőív kitöltése, akkor jelezzék nekem, és e-mail címükre elküldeném a kérdőívet.
Előre is köszönöm a türelmet!
Szép napot kívánok, sok mosollyal természetesen:
Udvarnoky Zsófia
udvarnoky zsofia

Sziasztok,

Neet :) igyekszem nem eltűnni, köszi az ilyen kedves fogadtatást :D
És május 1-jével kapcsolatban nekem is pont ez ugrott be, mint Neked - mármint a helyes verzió :wink:

Zuzi, Curse :) lesznek fotók, csak valamikor le kéne kicsinyíteni, hogy beférjen ide :) köszönöm a fogacskákhoz a jókívánságokat, éppen úgy néz ki elszóltam magam a jól evéssel kapcsolatban, mert valószínű ma fogacskák miatt nem ebédelt, nehezen eszik :(

Deni :) ????? Majálisozol vagy ......? :P

Recca :) ez nagyon jó összeállítás mára, kár, hogy nem megyünk közösben, meg kis család :( Érdekes engem - ha lett volna - pont a macskától óvtak, hogy ne legyen a picur mellett a lakásban. Nem Te mesélted anno, hogy befeküdt a baba mellé az ágyba a kis szőrös? :roll: :)

Ancsi :) nem semmi ez az ügyfélszolgálatos történet, tényleg írj róla, hogy mit mertek reagálni Nektek és mennyi idő múlva?!?!?! Nálunk ez kb. három-négy hét alatt megvolt - mármint, ha telefonos reklamáció volt - mert a Fogyasztó Védelemmel nem akartak packázni....

No, hátha sikerül néhány képet felrakni :)

Vica

Kép
Kép
vica94

Sziasztok!
Emmát elvitte anyósom, a férjem kiment a Tabánba (régi szép idők, ott volt az első randink, aztán 2005-ig úgy emlékszem minden május 1-jén kint voltunk!), így most Botival kettesben vagyunk, és ő éppen beájult szopi után :lol: Mindjárt kész a szüléstörténet is.

Lehet, hogy elkiabáltam, mert Emma tegnap és ma is mondta amikor látta Botit szopizni, hogy ő is éhes :? Először sikerült elterelni a figyelmét, de ma reggel muszáj volt megnyalogatnia a cicimet, de elég fanyar képet vágott hozzá. Úgy tűnik, ő sem gondolja komolyan, és ahogy Zuzi írta, nekem sem esne már igazán jól.

Deni!
Hogy vagy?
És a látogatás miatt ne aggódj, nem volt semmi gond, anyuék sem tudták pontosan mikor érkeznek. Aztán anyu kérdezte is, hogy honnan vagy neki olyan ismerős, mondtam, hogy Emma szülinapi zsúrjáról :)

Ancsi!
:evil: ez nagyon borzasztó sztori, kíváncsi vagyok, mit válaszolnak!!!
manoka11

[quote="neet"]Z írta:neetuz,
téged a szereddel örökre a szívembe zártalak. :D Ja, és természetesen NAGYON rendi vagyok. :mrgreen:

neet

jujj, le vagyok épülve :oops: Milyen szeremmel :?:
zuzmo1

[quote="zsancikant"]Z írta:zsancikantuzi,
én szopival kapcsolatban csak egyet tudok javasolni, amit pro szopi tanácsadók is mondanak, CSAK ADDIG LEGYEN SZOPI, AMIG MINDKÉT FÉL ÖRÖMÉT LELI BENNE!!!!!!!!
Hidd el, Bazsónak is jobb, ha abbahagyjátok, ha neked már nem esik jól!
Mert az már csak kin és keserv. Jó, emlékszem volt, h percekre jó volt az egész, és örültem, h B ott van velem, de pillanatok alatt megváltozott az érzés, mikor már elkezdte rágni, húzni, stb. Amikor nem hagyta abba, mikor én már nem "kivántam".
:roll:

De hiába kérem, hogy ne, annyira elkezd örjöngeni, és sírni, és én annnnyira megsajnálom :cry: És ugye látja, hogy Pannus is :cry: És olyan rossz ám ez, mert az nem zavar, hogy Pannus szopizik. Miért van ez???????? Úgy szerettem B-t is szoptatni, hogy változhatott ez meg? :(

Vica!
Akkor fotokat várjuk ám! :wink:
Fogakhoz továbbra is kitartás!

ded ébred, folyt köv :?
zuzmo1

Nálam is ébredés esete forog fenn, képszerkesztés elnapolva :(

Vica
vica94

Itt van a mi történetünk, kicsit bő lére eresztve, meg sok az előzmény, meg minden, de úgy éreztem, ez így mind összetartozik.

Botondot a kiírás szerint május 3-ra vártuk, és meggyőződésem volt, hogy nem fog előbb érkezni, mert: 1. Az április 1-jei költözés után még kell egy kis idő a rendezkedésre, 2. Nekem két májusi gyermekem lesz, Emma is időben érkezett, miért tenne Boti másképp???
Azért persze hajtottam a dolgokat, hogy nagyjából minden készen legyen, így az április 21-22-i hétvégén összeraktuk a kiságyat (amit előzőleg Apu tett rendbe – gyönyörűre lecsiszolta és lakkozta) és betettük a helyére, és Anyu is behozta a kimosott, kivasalt babaruhákat, így azok is bekerültek a fiókba. A kórházi csomagom pár napja már készen volt.
A hétfői nap (április 23.) a szokásos rend szerint telt, délelőtt játszóházban voltunk Emmával, délután pedig Panna barátnőm látogatott meg minket. 24-re virradóra arra ébredtem, hogy fájásokat érzek, de nem vettem őket valami komolyan, mondván, hogy ezek csak jóslófájások, még annyi idő van hátra, nem lesz itt semmi. Persze ha akkor egy kicsit megpróbálok visszagondolni, eszembe juthatott volna, hogy Emmával ugyanígy indult a dolog – és tulajdonképpen Boti születése kísértetiesen hasonlít Emmáéra. A fájások elmúltak, és én visszaaludtam. Kedden Adi (a férjem) éppen szabadnapos volt, és megbeszéltük, hogy ameddig ő itthon fúr-farag, addig én elviszem Emmát Renáta barátnőmhöz, a szokásos keddi baba-mama körünkbe, ahova Zuziék is hivatalosak voltak. Úgyhogy be a kocsiba, el Renátáékhoz, ahol nagyon jól telt, bár néha éreztem fájásokat, de nem nagyon foglalkoztam velük, igaz Zuzi próbált meggyőzni, hogy hívjam fel Verát (a szülésznőmet), de én csak azt hajtogattam, hogy ’á, ez még semmi’. Aztán hazajöttünk, Emma ebédelt és elaltattam, és még elrobogtam (kocsival) a Régió játékboltba, mert mindenképpen meg akartam venni Emmának a babát, amit majd Botitól kap. Útközben beugrottam a Göncöl turiba is, és vettem Emmának egy cipőt. Mire hazaértem, addigra tudatosult bennem, hogy talán itt mégiscsak lesz valami, a kocsiban figyeltem az órát, de nagyon rendszertelenek voltak a fájások, nem is tartottak hosszú ideig, és nem is voltak nagyon borzasztóak (persze ha megintcsak visszaemlékeztem volna… Emmával ugyanez volt, akkor még a Tescóba mentünk el és kocsit mosatni). Du. 4 körül beültem a kádba, de a fájások nem múltak, viszont ugyanolyan rendszertelenek voltak, így én még mindig bizonytalankodtam, és szerintem Adi sem gondolta igazán, hogy lesz itt ma valami. Azért felhívtam Anyut, hogy jöjjön. Közben hajat mostam, pakolgattam a csomagom, és f5-kor felhívtam Verát, hogy mi legyen. A „tüneteimet” elmondva ő is teljesen bizonytalan volt, de megbeszéltük, hogy f7-re bemegyünk a kórházba. Nagyon nem húzhattuk az időt, mert a pozitív strepto miatt ha valóban beindult a szülés, meg kellett kapnom a két adag antibiotikumot. Szóval elkészültünk, elbúcsúztunk Emmától, és indultunk a kórházba. Vera már ott várt, megvizsgált, a méhszáj még csak 1 ujjnyi volt, na gondoltam, ez hosszú menet lesz. Közben rákötött az nst-re, ami továbbra is rendszertelen fájásokat mutatott, de azért h7-kor megkaptam az első adag antibiotikumot. Mivel még nem volt 2 ujjnyi a méhszáj, szülőszobába nem mehettünk, így mondtam Adinak, legalább sétálgassunk meg lépcsőzzünk, hátha az segít. Verától kaptam homeós bogyókat, amiket negyedóránként kellett beszedni. Szerencsére elég gyorsan telt az idő. 8-kor Vera újra megvizsgált, de még mindig csak bő 1 ujjnyi a méhszáj, így még fél órára elküldött minket sétálgatni. Közben kezdtek rendszereződni és sűrűsödni a fájások – pont mint Emmával – nagyon gyorsan már 2-3 percesek lettek. F9-kor Vera újra megvizsgált, akkor 2 ujjnyi volt, így kaptam egy beöntést, és mehettünk az Ikea szobába, olyan 9 körülre sikerült is ott berendezkedni, és beültem a kádba, közben Ákos Andante-ját hallgattuk. Vera 9-kor hívta a Kocsis doktornőt, hogy indulhat, mert 2 ujjnyi a méhszáj. Közben nagyon felerősödtek és sűrűsödtek a fájások, én már éreztem a tolási ingert. Vera megsürgette a doktornőt, de már nem emlékszem, hogy hányra ért be (de gondolom éppenhogy beért, mint Emmánál:-)). Amikor megjött a doktornő, kimásztam a vízből, megvizsgált, és már 4 ujjnyi volt a méhszáj, és megkaptam a második adag antibiotikumot. Ott is maradtam a franciaágyon, kapaszkodtam Adiba, akkor már szinte egymást érték a fájások, és én úgy emlékszem, hogy elég hangos voltam, de Adi szerint egyáltalán nem (esetleg magamhoz képest). Aztán már jött tényleg a tolási inger, eltűnt a méhszáj de a burok még állt, így a doktornő megrepesztette, és indulhatott Boti. Már nem emlékszem pontosan, de olyan 3-4 fájásra kibújt. Ez volt talán a legnehezebb rész, főleg, amikor nem nyomhattam a gátvédelem miatt. De fantasztikus érzés volt, amikor a feje és a válla után kicsusszant a kis teste, 21.50-kor. Rögtön odatették a hasamra, és fel is sírt. Adi elvágta a köldökzsinórt, eközben megérkezett a csecsemősnővér és a doki, megvizsgálták Botit. 3530 grammal és 59 centivel született, rögtön mondtam is, hogy még szerencse, hogy a maradék 9 napot nem a pocakomban töltötte, mekkorára nőtt volna? Közben a csecsemőorvos megnyugtatott, hogy időben megkaptam az antibiotikumot, így Botondnak nem kell kapnia. Aztán a méhlepény is „megszületett”, engem pedig a doktornő megvizsgált, és minden rendben volt, minimális sérülésem sem lett (amikor először mentem pisilni, felkészültem, hogy milyen kellemetlen lesz, meg csípni fog, stb., de semmi ilyen nem volt!!!).
Visszakaptam Botit, és otthagytak minket az Ikea szobában, közben Vera már mondta, hogy az osztályon nincs hely, én meg a vajúdóban nem akartam éjszakázni, mert ott Boti nem lehetett volna velem. Vera megígérte, hogy megpróbálja elintézni, hogy az Ikeában maradhassunk éjszakára, ami nem volt olyan nehéz, tekintve, hogy a vajúdó is dugig tele volt, és mondta, hogy majd éjfélkor jön, és elviszi Botondot a csecsemősökhöz, hogy megkapja a Konakiont meg szemcseppet, de majd hozza is vissza. Amint hármasban maradtunk, Botit mellre tettem, és ügyesen szopizott, jött is előtej, ennek nagyon örültem! Aztán beszélgettünk, pihentünk, felhívtuk a nagyszülőket és örültünk Botinak. Közben egyre inkább úgy tűnt, ottfelejtettek minket, végül Vera 1-kor jött be jó fáradtan (közben volt egy másik, problémásabb szülése). Elbúcsúztam Aditól, Boti pedig már ott aludt mellettem, ezért Vera úgy döntött, nem viszi sehova, én meg természetesen nem tiltakoztam:-). Így összebújva együtt töltöttük az első éjszakát, Boti békésen aludt végig, és én is tudtam valamennyit pihenni. Reggel 6-kor jött a csecsemősnővér, és ott helyben kapta meg Boti a K vitamint, és megnézte a vércukrát. Utána még kettesben voltunk egy darabig, 8-kor vitték el, mondván, hogy majd ha átkerültem az osztályra, mehetek érte. Persze egy idő után már nem bírtam magammal, átmentem a csecsemősökhöz, kicsit dajkálgattam Botit (akinek egyébként egy fürdőkádban jutott hely, de legalább egyedül volt, mert volt kocsi, amiben 3 baba feküdt). Aztán 11 után megérkezett Adi és Emma, kicsit velük voltam, amikor pont szóltak, hogy megvan az ágyam, gyorsan átcuccoltam, és mentem is Botiért, így még Emma is meg tudta őt nézni akkor. Innentől kezdve pedig végig együtt voltunk…
manoka11

Lányok,
a TAJ kártyát ugye az OEP-nél kell intézni a Teve utcában?
manoka11

Manóka!
De szép a történetetek!!!!!!! És olyan jó olyan embert is ismerni, aki nem csinál több napos prograomt a szülésből :wink: :lol:
És írtad, hogy Boti megkapta a szemcseppet. Milyen cseppet??? Alapvetően tudatlan vagyok ebben a témában. Csak azért érdekel, mert ugye Pannusnak volt aza problémája, és állítólag ez ellen régen adtak szülés után szemcseppet, de most már nem......
TAJkártya: teve utca, igen, de mi megvártuk, amíg postán kiküldték.
zuzmo1

Zuzi!
Igazából nem tudom, milyen szemcsepp és mire... csak mondták, hogy adják, és láttam is, amint becseppentették.

TAJ kártyát mennyi időn belül küldték ki? Csak mert ugye az kell minden támogatás igényléséhez, és jobb lenne mindent minél előbb elindítani.
manoka11

Manóka!
Kb. 1 hónap volt.

Recca!
Most épp Pannus fogzik, szerintem azért, mert B-nél szünet van, és nehogy már kijöjjünk a gyakorletból. :wink: :roll: Az én B-nek is ennyi idősen jöttek az elsők. Egyébként most sikerült valamennyit aludnunk, olyan jó! 8)
Jó sörözést :lol:

Deni!
:?: :D
Camponás minitali összejött?
zuzmo1

Curse :) Köszi! :D Sírásnál még szerencsére nem tartok, igyekszem pozitívan hozzááállni (előbb-utóbb vége lesz, és akkor tesó is itt lesz, stb.), persze ez nem mindig olyan könnyű... :roll: de sokat segít, hogy ilyen aranyosak vagytok és ennyi +t küldtök :D Tényleg, hogy haladtok a kerttel?

Neet :) Gratula a pénztárgéphez! :D Végül voltatok a Campinál? Mi ott töltöttük a délelőttöt :wink:

Ancsi :) Jó, hogy írtál! de ez az Elmű... :evil: remélem mielőbb lesz netetek!

Vica :) Bizony, majálisoztunk ma, Bálint nagyon élvezte, kipróbálta a körhintát és a dodzsemet :lol: (apa rá akart beszélni, hogy üljek fel a minihullámvasútra, de ellenálltam... lehet hogy nem kellett volna? :mrgreen: ) Fogakhoz ++++ Nektek! Ilyenkor az étvágycsökkenés szinte "törvényszerű", ne aggódj, Máté be fogja pótolni a kiesett kalóriákat! :wink:

Manóka :) Nagyon király a szüléssztori!! Vera is olyan boldog volt, hogy álomszülésnek nevezted :D :D Bevallom, el sem tudom képzelni, hogy fér be 3 gyerek 1 kocsiba :shock: Emmának remélem elég volt a "nyalogatás"! És nem is meséltem, hogy Lacinak is nagyon tetszett Botond, teljesen odavolt érte :D
denizsa

[quote="zuzmo1"]
írta:
zuzmo1Most épp Pannus fogzik, szerintem azért, mert B-nél szünet van, és nehogy már kijöjjünk a gyakorletból. :wink: :roll:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Végül nem volt minitali (csak most olvastam, hogy lehetett volna :( ). De rengeteg gyerek volt ott, Bálint még flörtölt is, úgy fel volt dobva :lol:
denizsa

Manóka :) Teve utcában, igen, de pillanatok alatt megy a dolog, mert külön ablaknál foglalkoznak az újszülöttek ügyeivel. Nekem annó nem volt segítségem és rettegve mentem az icurkapicurkámmal, de nagyon kellemesen csalódtam - kultúrált iroda, sok ülőhellyel és gyors, előzékeny kiszolgálással.

Ancsi :) ugyan nem olvasod, de felháborító, ami veletek történt! Tetű banda :evil: A Fogyasztóvádelemhez írjál izibe' - elég gyorsan és hathatósa szoktak intézkedni.

indianyo

Haliho,
hazajöttünk. késöbb probálok visszaolvasni.

Deni,
elhiszem, hogy nehéz lehet már a vége :? +++++

Én is elkezdtem tegnap jósolgatni, hazafelé Pécsröl a kanyargós utakon éreztem elöször (Zsoló nyomta rendesen, ugyhogy az ö hibája :lol: ). Meg ma is.... hááát, Bálinttal 2 héttel szülés elött kezdödtek a jóslók, most még elvileg 5-6 hetem van hátra...

KépKép
fibi

Indi!
Köszi az infót, férjemet ráizzítom a dologra, remélem sikerül mindent hamar elintézni.

Deni!
Örülök, hoghy Lacinak tetszett Botond! Képzelheted, az apja is milyen büszke rá :D
A három gyerek meg olyan nagyobb fajta kocsiban volt (ami nem a bevásárlókocsi, hanem az átlátszó falú jénai :lol: ), és kettő egymás mellett, egy pedig a lábuknál keresztben.

És a szülésem tényleg nagyon jó élmény volt, most valahogy sokkal tudatosabban éltem meg mint az elsőt (talán azért is, mert nem utolsó pillanatban értünk be a kórházba), jobban oda tudtam figyelni mindenre, jobban "átélni". Vera pedig tényleg szuper volt mindenben, alapvetően a háttérben maradt, de valahogy mégis mindig pont ott volt, amikor kellett. Ha mész hozzá nst-re, sokszor puszilom!!!
manoka11

Zuz,
ööö, :oops: bocsika, elírtam, Barbit akartam, csak közben már a neked szánt hsz-en járt az eszem, így félrecímeztem. (de vajon neked reagáltam-e? már csak ez a kérdés.) De csak idő kérdése, és téged is odazárlak. :D

Manóka,
érdekes történet. :) Eddig sajnáltalak, h még ágyad se volt, de végülis megtaláltad a rosszban a jót simán, és ez a lényeg! :D Hogy egész éjjel együtt! Ez BIZTOS, h Botondnak is nagyon jó élmény marad(t), h mint a cicáknál, kutyáknál, stb, together forever, de legalábbis az első időkben mindenképp.

Fibi,
szimpátia-jóslófájások a többiekkel? :lol:
Milyen volt Pécs?

Ancsi,
bár nem (biztos hogy) olvasod, de nyasgem a kiszolgálóknak. Az elműt konkrétan nem szidnám, csak azt a pár balf..szt, aki épp ott volt. Én is voltam már bent egy üfszolg.on(Campona) és rendkívül kedvesek voltak, szal peched volt ezekkel a barmokkal. :(
Mondjuk azon kívül, j kiírod magadból a dühödet meg esetleg kapsz egy bocsika levelet, más nem hiszem, h történik. (Amikor én a volánnak panaszt tettem, megvolt a járat ideje és rendszáma a busznak, így el tudták marasztalni a sofőrt, hehehe, úgy kell neki vesszenek a hülyék és éljen a technika (sms piszkozatban elmentettem, amit tudtam)!)

Den,
végül csak du mentünk, mert de főztünk, kerteztünk, stb, és Eszter korán alszik (fél12 legkésőbb), de ebben a tömegben nem is tudtunk volna talizni. A hangzavarról nem is beszélve. És még egy sört sem ittam, hajajj, öregszem. (azért egy strapa palack hűl a hűtőben. :mrgreen: )

neet
neet

Fibi!
Hűha, ez izgalmasan hangzik, de remélem azért Ábel még nem akar kibújni. Pihenj amennyit tudsz!
manoka11

Zuzi,
Szoptatással kapcs-ban nem tudok mit mondani de az biztos, hogy én se tudnám pikk-pakk megoldani. Nem vagyok az a típus, meg ez nehéz ügy. Sztem kicsit más szoptatni, mint nagyot, bár Peti 13 hósan abbahagyta, tehát ő közepes volt :lol: Egyébként én úgy felnézek rád a tandem szoptatás miatt. (Nem mintha ez segítene...)

Barbi, napi 1 alvás
De korai! Mondd meg neki!! Hátha hallgat rád (Peti nem hallgatott :evil: , pedig gyereknek hallgatnia kell az anyjára, v nagyanyjára mert ő is mondta, de hiába...).

Deni,
Sokat gondolok rátok!!!

És Fibi kisfia is hamarosan jön! Hűha - izé hogy szalad az idő...

Manóka,
De jó volt olvasni a történeted.

Móni
Kép
Kép
monisa

Fibi :) Szia itthon!! :D :D Milyen volt Baján? És hogy sikerült a pécsi kirándulás?? :wink: Jósolgatás?! akkor Neked is ++++ok!!! Én B-vel anno csak a szülés előtti 2 napon jósolgattam (ezért nem is nagyon értem ezt a mostani "maratonit") és szinte csak jelzésértékűek voltak, a mostaniak meg igencsak tudnak fájni... :roll: Tényleg, a szakdoliból mennyi van még hátra? (vagy most pihent az is? :wink: )

Manóka :) Holnap megyek Verához, átadom neki! :wink:

Neet :) A sör-virslit mi is kihagytuk, helyette pizza-cola volt (na most mehetek a mókusok elé) :lol: a fincsi hűs nedűhöz meg jóétvágyat vagy ööö szomjat! :wink: :D

Móni :) Köszi :)
denizsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: