A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Az első idei nálunk nyílott rózsa...
Kép
Vendég

Áfonya: ez gyönyörű!

Veramami: a gyógyszerek befolyásolhatják a görbét...ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne megbízni a hőmérőzésben, csak gyógyszerek mellett nem lehet rá alapozni...de ez sem mindenkinél van így...pl. Bettikének Clostis ciklusban jelezte a pé-t a hőgörbe..

SzezsoKép
KépKép
szezso

No, mi nem mentünk sehova végül, mikor már el akartunk indulni fagyizni, akkor feltámadt a szél. Majdnem egész nap könyvelgettem, apa alukált, welapot szerkesztett és játszott. Tegnap főztem, így ma nem kellett :P

Szezso
nahát, bal petefészek bújocskázik, ejnye-bejnye :evil: De olyan szép görbéd van, tuti van rendesen pé, csak valahogy úgy helyezkedik el, hogy nincs jól a látótérben :roll:

Áfi
nagyon szép rózsa :D

folytatom a munkám :? de holnap megyünk moziba, ha minden igaz :D

Kép
gaby25

Gaby: és mit néztek meg a moziban?
(Különben nem mérek most...vagy úgy értetted, hogy eddig szép görbéim voltak?)

SzezsoKép
KépKép
szezso

úgy értettem :P :wink: a vadidegen-t akarom megnézni :P

Kép
gaby25

Sziasztok!

Megjöttem!

Remélem csak jó hírekkel szolgáltok!

Puszi:

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

áfi gyönyörű arózsa!
szezso megnyugodtál?
Vendég

Boni: igen, megnyugodtam! :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

szia Snuf!

szezso akkor jó :lol:

ma elgondolkodtam rajta, hoyg holnaptól kéne megint mérnem a hőmet....
szerintetek?
Vendég

Szisztok Lányok!

Hú rengeteget írtatok. nagyon elvesztem, sok volt a dolog disznóvágás (2 db egyszerre) takarítás stb. Nagyon elfáradtam.

Dobok egy görbét mert elég érdekesen alakul: :shock:
Kép

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Boniko, ha rám hallgatsz sokkal jobb ha méred, reggel csak pár perc és abszolút képben vagy, hogy mi történik a testeddel. Nagyobb esélyek.....Igaz, hogy az ember néha "túl sokat" tud magáról és ez kicsit túlpörgeti babó ügyben, de én jobb szeretek többet, mint kevesebbet tudni. Én abszolút mérés párti vagyok, mérj :wink: :D

Áfi, kérdezhetek valamit a rózsádról? Mikor ültetted? Volt valami extra amit tettél azért, hogy megmaradjon? Most vettem az OBI-ban én is négy tövet, de a szomszédunk átkiabált, hogy úgy sem fog megmaradni, mert ő nemtom hányszor vett már rózsatövet itt-ott és egyik sem maradt meg. Nu, az én négy tövemből egy már levelesedik, de ha van valami jó tipped, hogy mit csináljak jól, hogy tuti megmaradjanak szivesen venném :wink:
ja és elfelejtettem írni, hogy gyönyörű szép. :wink:

Ez a beszéd Szezsó, puszi neked. :wink:

Gaby, vadidegen jó film? Megnézem az előzetesét, még nem hallottam róla... Jó szórakozást hozzá.

Szép estét mindenkinek, most a Meseautót nézem, ezen legalább nem fogok bőgni :lol:

Kép
melcsi6

Lili, régen voltál. Két disznó? :shock: :shock: Úristen, még egy is sok :) , biztosan sok munkátok volt vele.

Pé közeleg. Már mehet élesben a próbálkozás ebben a hónapban ugye? :wink:

Kép
melcsi6

A görbéhez még csak annyit hogy harmadik napja negatív az LH teszt. Igaz hogy két csík van de nagyon halvány az egyik.

Áfi!
Nagyon szép rózsa! Imádom a tavaszt! :lol:

Gaby!
igazán szép a tickered! és milyen romantikus!! :lol: Örülök, hogy minden rendbe jött nálatok! Jó szórakozást estére!

Szia Snufi!

Boniko!
Szerintem a hőmérséklet sokat elárul, de sokszor a megérzés a jó. Én mind a kettőt (bocs már LH tesztet is csinálok) mind a hármat alkalmazom. Hogy mi sül ki belőle.... :roll:

Kata!
Jobbulást!! Ez tényleg korai pé volt.

Bimi!
Pihenj sokat! Én is úgy hallottam, hogy ezek a görcsök természetesek ilyenkor sajnos. Pihenés, pihenés, pihenés!!!!!!
Nagyon drukkolok! ++++++++++++

Liza!
Kitartás!! Igazán nincs már sok. Persze könnyű ezt így mondani tudom. Én is biztos nagyon izgatott lennék már.

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Melcsi,
én nem tom mit művel a szomszédod, én is vettem már pár tövet, és csak 2 pusztult ki, de egyet a kutya tört ki tőből még zsenge korában, egyet meg egy vakond szabotált, tehát mind megmaradt volna, csakhát a körülmények ugye... :roll:
Én mikor hazaviszem 1 teljes napra úgy ahogy van fóliástól (ha nincsenek rajta lyukak akkor csinálok rá) egy fél vödör vízbe áztatom, és ültetéskor is a gödröt is bőségesen beöntözöm, és utána is ilyen szárazságban öntözni kell. Az elnyílott virágokat le kell vágni mindig, és figyelni a levelek fonákját nem tetves-e, de majd csak nyáron. Ha tetves akkor szappanoldattal spriccelgetni míg el nem tűnnek a tetvek. Ősszel is és tavasszal is metszeni kell, ősszel kevéssé, tavasszal drasztikusan de arra figyelve hogy minden ág alján maradjon 2 egészséges kifelé néző rügy.
Én ennyit teszek a rózsákért.
Vendég

Na, közben visszaolvastam. (nem precízen, azt be kell vallanom)

Ancsa: köszi a szavazatot! Megható lenne nekem is az anyáknapi fotó.

Gaby: tecc a tickered, lehet én is csinálok.

Macsi: gratu.

Babim: köszi a drukkokat. Neked 1000xes megy!

Kata: igyál sokat-sokat-sokat!!!!

Szezso: veled vagyok lélekben.

Rólam: olyan fáradt vok!!!! Pénteken 10.00-21.00, szombaton 8.00- 23.45, vasárnap 8.00-17.00: előadások és szo.-vas. pszichodráma. Lelkileg leszívott, de ugyanakkor feltöltődött!!! Kb. 15x érintődtem, vagy csak elérzékenyültem, jó sok zsepit elhasználtunk. 15 ember - kb.5 db 100as zsepi. Na szóval még sok minden dolgozik bennem tovább, sokat kaptam ettől a 3 naptól!

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Melcsi!
Ne is mond. Rengeteg munka. Nem érzem a kezem a sok mosogatástól. :evil: Örülök, hogy végre ülök. A babaprojekt már élesben megy. :lol: Végre!!! Csak azt nem értem, hogy az LH teszt miért negatív még. Ha kedden lesz a pé már ki kellene mutatnia. Vagy nem? Na ez a túl sok információ hátránya. Ha nem jön össze ebben a hónapban ezt a teszt dolgot lehet, hogy hanyagolom. :roll: Te jól vagy?

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Lili, köszi aranyos vagy, próbálkozom! :)

Kép
elizabeth25

Lányok! végre gépközelben vagyok, konkrétan előtte ülök, és senki sincs! :(

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Na jó akkor én is léptem! Jó éjszakát mindenkinek!! :lol:

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

lili gyere korábban ha tudsz :lol: én eddig egyszer használtam Lh tesztet túl költséges :cry:

melcsi én is azért mértem, csak a hülye függés, meg a rákoncentrálás. de tényleg jó tudni mi zajlik bennem! na ha reggel felkelek, meglátom :lol:

Jó éjt mindenkinek!
Vendég

Sziasztok!

Domika végre ruhában van és fel is vehettük. :D

Kép

Kép
babancs

sziasztok!

szezso: remélem szerdán már majd lehet látni a szép tüszőket, drukk++++

robcsi: holnapra jó koncerthallgatást!

vera: érdekes, hogy a closty zavart össze :roll:

baba: jobban érzed már magad?

gaby: jó mozizást holnapra!

áfi: szép a virág :D

lili: gyere gyakrabban :wink:

snufi: jó pihenést!

babancs: nagyon édes a pici fiad :D

boni: el kezdted újra mérni?

katica
katica30

Áfi, köszi :wink: A beültetés akkor szakszerűen történt, a többire is figyelni fogok :wink: Remélem megpukkad a szomszéd és nekem is szép rózsáim lesznek. Majd teszek képet, ha aktuális lesz, egyenlőre azt várom, hogy beinduljon.

Lili, köszi én jól vagyok, minden ok, várom a nagy napot :D . Kicsit betegeskedtem, de már rendben van minden. Én nem voltam anno szerencsés az LH tesztekkel. Igaz, csak egyszer vettem, de nekem mindegyik negatív volt abban a ciklusban amikor kipróbáltam őket, így utána már nem vettem.

Bonika, a sikeres hónapunk előtti hónapban én is szünetet tartottam, nem mértem. Nem éreztem jobban magam tőle. Sőt még talán rosszabb volt, mint rákoncentrálni, persze ez egyéntől függ, Te tudod, hogy mi hozza meg nektek a sikert. :wink:

Babancs, nagyon édes. Milyen szép a rugija is.

Katica, nyugalmas napod volt? Főnök nem zargatott? :)

Mindenkinek jó éjszakát, atyaég, már 1 óra is elmúlt :shock: Lehet, hogy azért korog a gyomrom :shock: Pedig már nincs evészet, megyek aludni inkább.

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Jó reggelt!

babancs el tudom képzelni milyen megható lehetett a pillanat,amikor végre felvehettétek Domit :lol: ez aza rugi amiheza sapi is van?

melcsi illyen későnfeküdni! :wink: a szomszéd fűje mindig zöldebb( ez esetben te vagy a szomszéd :wink: )ja és bettikét zaklatta a főnöke.

katica reggel felébredve szájamba vettem hőmérőmet, bár nem tudtam mennyi idő van.
37,1 et mutatott, meg is lepődtem, utána néztem az órát 6.48 .Így már értettem , mert én 5.15 kor szoktam mérni. :lol:

lili ide a disznotorosal!

babim +++++++++++++++

bettike mi újság van veled? megvolt a PÉ?

mindenkinek pussz
Vendég

Sziasztok!

Veramami, én a 15. napon voltam uh-n (későn, mert nekem atom 28 napos ciklusaim voltak), a 13. nap este kegyetlenül fájt a hasam és még másnap délelőtt is éreztem. Nekem soha nem fájt még peteéréskor a hasam, először nem is gondoltam rá. Az volt a második hőmérős hónapom, az előző hónapban tuti volt peteérés, de elmentem egy új dokihoz, aki megnézte a görbém és biztos ami biztos alapon felírta a clostyt. Én meg úgy döntöttem, hogy nem szedem be. Amikor a doki csinálta az uh-t mondtam neki, hogy fájt a hasam, de csak legyintett, hogy középidős fájdalom volt és ő csak 9 mm-es tüszőket lát a 15. napon, tehát ebből nem lesz semmi. Aztán lett :lol:
Egyébként ezt az utolsó görbémet több helyen is vezettem és csak a ferty tette be úgy-ahogy jó helyre a vonalat (ha jól emlékszem későbbre tette, mint valójában volt), de volt olyan program is amelyik egyáltalán nem jelölt peteérést :roll:
Szóval fel a fejjel!

Babancs, olyan szép a kisfiad ruhában :) El tudom képzelni ennyi idő után milyen szuper érzés lehetett felvenni, babusgatni.

Mindenkinek pussz, most csak ennyire futotta :wink:

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Veramami, én a 15. napon voltam uh-n (későn, mert nekem atom 28 napos ciklusaim voltak), a 13. nap este kegyetlenül fájt a hasam és még másnap délelőtt is éreztem. Nekem soha nem fájt még peteéréskor a hasam, először nem is gondoltam rá. Az volt a második hőmérős hónapom, az előző hónapban tuti volt peteérés, de elmentem egy új dokihoz, aki megnézte a görbém és biztos ami biztos alapon felírta a clostyt. Én meg úgy döntöttem, hogy nem szedem be. Amikor a doki csinálta az uh-t mondtam neki, hogy fájt a hasam, de csak legyintett, hogy középidős fájdalom volt és ő csak 9 mm-es tüszőket lát a 15. napon, tehát ebből nem lesz semmi. Aztán lett :lol:
Egyébként ezt az utolsó görbémet több helyen is vezettem és csak a ferty tette be úgy-ahogy jó helyre a vonalat (ha jól emlékszem későbbre tette, mint valójában volt), de volt olyan program is amelyik egyáltalán nem jelölt peteérést :roll:
Szóval fel a fejjel!

Babancs, olyan szép a kisfiad ruhában :) El tudom képzelni ennyi idő után milyen szuper érzés lehetett felvenni, babusgatni.

Mindenkinek pussz, most csak ennyire futotta :wink:

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Babancs, olyan jó már ruhában látni Domit!!!

Melcsi, kérünk majd képet a rózsáról!! Én angol muskátlit vettem!! Gyönyörű szép!!

Boni, az nem kevés a 37,1, még így sem!

Lili, drukk a hónaphoz! Én is így kezdtem hogy mindent csináltam, aztán mot néha mérek egy-egy hőt, meg lh-zok!

Mindenkinek köszönöm aki jobbulást kívánt! Tényleg jobban vagyok!! Még sűrűbben kel pisilnem de már nem fáj!
A hőm 37,1 volt (Boni :wink:) !

Kép
kata05

kata! :lol: a hőm biztos nem akart magadra hagyni! :wink: nekem akkor is furcsa a 12.CN EN :shock: MOST MÁR ÉREDEKELNE, MILYEN VOLT ELŐTTE! :?
Vendég

Jó reggelt!

nem bírtam tovább aludni... vmi elromlott bennem :lol:

melcsi: de sokáig voltál ébren :roll:

boni: sejtettem, hogy újra mérni fogod :lol:

kata: további gyógyulást! örülök, hogy jobban vagy.

rólam: hőm tegnap óta 37 fok. ma jönnek anyósék, és kertészkedünk. helyére kerülnek a virágok az erkélyen, és a folyosón.

katica
katica30

Hello Csajok!

Én dolgozom, sajnos :(

Szóval köszi Mindenkinek, aki rábeszélt a hőmérőzésre! :lol: Ma reggel megmértem, és 36,5 volt, ilyen alacsonyat már rég mértem...Kíváncsi leszek a holnap reggeli hőmre...Még az is lehet, hogy a szerdai UH-ig nem lesz meg a tüszőrepedés, és látunk is valami...De az se baj, ha már csak a tüszőrepedés megtörténtét látja a doki...

Lili: ha nagyon halvány csíkos csak az LH teszted, akkor érdemesebb 48 óra múlva megismételni. Az LH szint nem fog 24 óra alatt nagyon halványból pozitívvá válni. Ha viszont a tesztcsíkod majdnem olyan erős, mint a kontrollcsík, akkor érdemes 12 óra múlva csinálni még 1-et, hogy lásd, halványodik vagy erősödik.

Babancs: milyen édes ez a kisfickó felöltözve! Nem is tűnik olyan picurnak!

Boniko: holnap reggel mérj a szokásos időben, és kiderül, mi van :wink: lehet, neked is volt egy korai pé-d!

Kata: a tesód is rövid ciklusban esett teherbe, szerintem követni fogod a példáját! :wink:

Snufi: örülök, hogy jól és tartalmasra sikerült a hosszú hétvégéd!

Katica: Apa kikúrálódott teljesen?

Melcsi: szoktatod magadat az éjszakázáshoz? :lol:

Többieknek PUSZI

SzezsoKép
KépKép
szezso

szezso: köszi kérdésedet. apa gyógyul, még eszi a gyógyszert, és szerintem kell még pár nap, hogy teljesen rendbe jöjjön.

katica
katica30

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek! :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
bettike
Eger

Szezso, nekem lett már halvány lh-ból másnapra tök erős pozítív lh-m!!! Sztem meg nem minidg lehet elkapni az lh csúcsot, ugyanis csak akkor lesz egyértelműen pozítív a teszt!! És már olyat is hallottam hogy negatív lh mellett terhes lett az illető!

Kép
kata05

Purc, egyébként az a dolog nálam a nagy wc-nél tényleg a pé miatt volt! Azóta nincs! :shock:
Bettike, beírhatod, hogy 3.dpo! :lol:

Kép
kata05

Lili! Gyere gyakrabban! Úgy látom, hogy beelőztél 1-2 nappal pé szempontjából! Bár jó lenne tudni a mai hődet is! :lol:

Snufi! Engem érdekelne részletesebben is, hogy mit csináltatok a psziho dráma izén! :?:

Babancs! Annyira édi! És nem is olyan kicsi, mint gondoltam! Azért csak telik az idő és lassan vihetitek haza! Szuper aranyos arca van! :lol:

Szilcsi???????????????????????????????????????
Mizu? TÜnetek? Hogy vagytok?

Boniko! Köszi a hiányolást! Majd rakok görbét, még nem tudom eldönteni, hogy volt-e pém! Látom te elkezdtél mérni! 1-2 nap és kiderül, hogy te is produkáltál-e korai pé-t!

Kata! Akkor korai pé! :wink: Akkor követed tesód példáját?

Babaimado! Izgultam ám érted! Akkor most már ezerrel drukk és nyugi, pihi! :wink:

Veramami! Érdekes! Szerintem nagyon egyén függő! Általában azt szokták mondani, hogy stimus ciklusban fölösleges mérni, mert úgy sem olyan lesz, mint egy sima ciklusban! De ahogy talán Szezso is írta, nekem a Closty mellett tankönyvi görbéim vannak! Kíváncsi vagyok, hogy nálad hogy lesz!

Katica? +++++++++++++++++++++++++++
Érzések??? Már csak pár nap és hűha! Reméljük a legjobbakat! :lol:

Szezso! Ahogy olvastam, hogy mi történt veled, egyből eszembe jutott Robcsi és Szilcsi, hogy kb. így jártak! Beszarás, de te is így fogsz járni fogadjunk! :lol:

Ja Szilcsi! Már ezerszer le akartam írni, bár már mások leírták :lol: nekem is még az első tesztelésednél eszembe jutott, hogy hűha ikrek! :lol: :lol: :lol:

Macspacs!!! Jól vagytok?

Áfi! Tiszteletbeli topic kertész! :lol: :lol:

Hú! Biztos, hogy még sokmindenkit kifelejtettem, azoktól ezer bocsi! :oops:
Egyébként mindig ilyenkor esik le, hogy mennyien vagyunk!

Ja és görbém:

Kép

Kép
bettike
Eger

Kata: végülis nincs rá recept! :lol: ez a lényeg, minden lehetséges az LH tesztnél, még az ellenkezője is :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Bettike: még nem volt pé-d, de lehet, hogy ma van :lol: valahol olvastam, hogy a Clostinál az utolsó tabletta beszedése után kb. 1 héttel várható a pé...persze kivételek mindig vannak :wink:
Különben meg a próféta szóljon belőled! :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezso! Azt nem tudom eldönteni tegnap este óta, hogy mi van! Szurkálgatás, nyilalgatás, meg sok nyák! Az biztos, hogy valami zajlik bennem! :lol: Tehát alakulok! Legalább abban biztos vagyok, hogy lesz pém és megteszünk mindent az ügy érdekében! Aztán a többi a sors dolga! :P

Kép
bettike
Eger

Bettike,
végülis az eredeti szakmám mezőgazdasági technikus :wink:
Igaz hogy dísznövénykertészetet nem tanultam, és csak az igénytelenebb növényeket kedvelem (mert ők viszontkedvelnek :D ).
De ha valakinek gondja akad a tehenével-lovával-anyakocájával, abban is szívesen segítek! :P
A szép sorozat ma se tört meg, epret kapáltunk gazoltunk, ritkítottunk egész eddig, most állhatok neki főzni.
Jófej a kölök a hasamban, mikor guggolva gazoltam (a sorát máshogy nem lehet) a pöttöm folyamatosan rugdosott, lázadt mert nyomtam szegénykét! :lol: Karakán kiscsaj :roll:
Vendég

katica miből sejtetted? :lol: remélem sokáig fennt marad a hőd4 jó kertészkedést!

szezso ilyen hő ,mellett apán lennék egész nap, fenébe, hogy dolgoznod kell! :evil:

bettike nekem is azt mondta a dokim régebben, ogy az utsó szem closzóti után 1 héttel van PÉ drukkolok!

Katám! remélem szezsonak megint igaza lesz és követed Kispiskótát! :winkegyébként 32-38 napos ciklusnál ilyen koránPÉ? nem hiszem. de azé mérem :lol:
Vendég

Nekem úgy mondta a dokim, hogy 13-14 nap körül kell együtt lenni! Eddig mind a két closty-s hónapomban 14 napnál volt pém! Egyébként majd kiderül! :lol:

Kép
bettike
Eger

Boni: azért nem kell sajnálni, mert ma még haza fogok menni, tegnap is otthon voltam és holnap is otthon leszek! :wink:

Bettike: szuper, hogy ilyen jól reagálsz a Clostira!!!! És csak 1 szemet szedtél, ha jól emlékszem...

SzezsoKép
KépKép
szezso

Áfi! Te is rugdostál volna! :lol: Egyértelmű, hogy nem szereti ha szűkítik a helyét!
Egyébként honnan van ennyi energiád?

Kép
bettike
Eger

Áfi: most, hogy így mondod, engem is csak az igénytelenebb szobanövényeim kedvelnek...pl. a szarvasagancspáfrányom már csak vegetál, a citromfáról leesnek a hajtások és tetvesedik (szappanosvíz kilőve, most valami vegyszerrel fújjuk..) viszont az anyósnyelv hajt, mint az állat! :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Szezso! Igen 1 szemet! És nekem is csak mostanság tudatosul, hogy másnak meg akár napi 3x1 szemtől sem lesz pé! De ennyit már csak megérdemeltem, ilyen hosszú ciklusok után! :lol:

Kép
bettike
Eger

Bettike: még velem is 2x1-et szedetett az exdokim, holott nekem volt pé-m meg normális ciklusom! Szerintem nem is hatott rám a Closti abszolút, a szervezetem öntörvényűbb volt, és rá se rántott sem Clostira sem Utrogestanra :lol:

SzezsoKép
KépKép
szezso

Bettike,
energia??? :shock: Még 11 sincs de én fáradt vagyok! Szegény apa mosogat rendszeresen, a ház nem volt atkarítva szerintem úgy kb topiktali óta, és az eperkapálásban is segített drága párom. Minden délután alszom mint egy óvodás! Hol itt az energia? :shock: :D
Vendég

áfikám rá se ránts, mostanában úgyse megyünk felétek sajna, így nem ellenőrizgetünk

:lol:

csajok, uramnak mondtam pénteken vegyen e vitamint. azt mondta, nem kapott. erre most hozzámvágja. férfiak!
ebbe csak 10 szem van, 200mg os. én elevitet szedtem/szedek, mellette szedhetem, vagy külön?és mindennap?
Vendég

Bonika,
az Elevitben csak 15mg az E vitamin, így még napi 1x 200mg-ot szedhetsz nyugodtan. Én anno 1x 400mg-ot szedtem naponta, valószínűleg csak véletlen, de érdekes: 1-1,5 hónapig szedtem és terhes lettem. Persze nem az E vitamintól, de nem kizárt hogy segített valamit...
Vendég

Boni! Szerintem nyugodtan szedhetedÍ!

Áfi! Azért csak pihengess!Ne hajszold magad túl!

Bettike! Szerintem ma lesz Pé.

Melcsi! Átmentél éjjeli bagolyba?

Zöldit nagyon hiányolom! Nem tud róla valaki valamit?

Lili :D

babaimádó
Kép
babaimado

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: