A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

"Leni,
sztem meg az mondja azt, h mindegy, h kivel szülsz, aki igy is, úgy is SZÉPNEK éli meg a szülést. Nem??? "

Zsanci! Igen is, meg nem is :lol:

IGEN,
Minden szülés szép, ha várt gyermeket hoz a világra, mert felemelő és mesebeli és misztikus és döbbenetes, hogy 9 hónap várakozás után ott egy kis EMBER a kezedben. Aki te vagy és a párod - ugyanakkor egy teljesen új világ. A SZÜLETÉS GYÖNYÖRŰ CSODA.

NEM,
aki egyszer megtapasztalta, milyen, ha saját ütemében, saját igénye és kedve szerint, kedvesség és figyelem, türelem és alázatos segíteni akarás közepette, mint egyedi és nem széria ember végigcsinálni (igen, csinálni és nem elszenvedni) egy szülést, annak onnantól fontos lesz, hogy olyan segítőket és helyszínt találjon, ahol ez biztosított a számára.

Na, megyek régen dumáltam ennyit - de jólesett!!! Köszönet érte MINDEN hozzászólónak :D

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

MEGNYUGODTAM CSAJOK!!!!!!! :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

:D
szrekuc

[quote="fibi"]M írta:fibiárika,
hát ja, erre mondják, hogy kinek a pap, kinek a papné.... vagy valami ilyesmi :lol:

Nekem például a Schultz Gizi :wink:

Hát nem akartam én itten nagy port verni, megtépem a ruhámat, meg canossát is járok, ha kell!

Lényeg levonom a konzekvenciát és saját hatáskörben meghozom a döntést szülésznő fronton :lol:

Kép
márika75

Márika,
rögtön bedobtunk a mélyvizbe...
pedig ezek nem is mi vagyunk...ilyen NAGYON régen csináltunk...
ált. itt minden NAGYON rózsaszin és világoskék.... :lol: :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Szrek :) a fiam legújabb játéka egy rózsaszín iszonyatos kinézetű kínai csörgő, amit a kínai boltban adtak neki, hogy ne sírjon, amíg én körülnézek (nem sírt volna egyébként se, viszont így muszáj volt megvenni ugyi...) babakocsit még nem látott rózsszínben, de majd Ábletől biztos megkívánja :lol:

indianyo

Zuzi, rám számíthacc, én már csakilyen perverz személyeskedő vagyok, hogy mindenkinek le merem írni a nevét, akiről van véleményem :lol:

nekem is volt annó egy ilyen gondolatom, hogy fel kell fogadjam az egész kórházat, hogy hagyjanak békében szülni???
mert én is csak egy beavatkozások néküli 2. szülésre vágytam...
az élményt megízlelhettem, hogy ÉN is tudok (tudnék) szülni, de talán kellene még egy 3. szülés, de az már tényleg "out of control", hogy a szüléssel kapcsolatos félelmeim meg kudarcélményeim feloldódjanak.... pedig annyira nem is volt gáz a szülésem, csak kicsit a kórházi protokoll "áldozata" lettem :?
de ilyen önző okból nem szülhetek további gyermekeket, just for fun :lol: vagy mégis? :mrgreen:

votiv 8)
votiv

:lol: :lol: :lol:

Ha az én full rózsaszínbe öltöztetett szoknyás gyerekemre megkérdezheti a postás, hogy "fiú?", akkor igenis tologassanak a kissrácok pink babakocsit!! :lol: :lol: :lol:

Bocs, a hülye fogalmazásért :oops:
De szerintem jól értettétek, még ha szarul is fogalmaztam: alternatívkodás arrafelé nincs, csak a "régi jó" rutinos eljárások.
leni

tudjátok, mi kéne az alapos felkészítésre? szülésszimulátor :mrgreen: mellékhatása max az lehetne, hogy télleg megszül az ember ;) :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Votiv, ha nálatok minden gyerek ilyen szépséges és kedves és aranyos - és még "fun" is lenne neked ....

Én drukkolok 3askának! :lol:

Lelki békét és megnyugvást és önmagunkba vetett hitet minden rászorulónak! 8)

Na, mostmár téllek megyek.
leni

[quote="votiv"]n írta:votivekem is volt annó egy ilyen gondolatom, hogy fel kell fogadjam az egész kórházat, hogy hagyjanak békében szülni???
mert én is csak egy beavatkozások néküli 2. szülésre vágytam...
az élményt megízlelhettem, hogy ÉN is tudok (tudnék) szülni, de talán kellene még egy 3. szülés, de az már tényleg "out of control", hogy a szüléssel kapcsolatos félelmeim meg kudarcélményeim feloldódjanak.... pedig annyira nem is volt gáz a szülésem, csak kicsit a kórházi protokoll "áldozata" lettem :?
de ilyen önző okból nem szülhetek további gyermekeket, just for fun :lol: vagy mégis? :mrgreen:

Votiv,
én megtettem...vagyis teszem...pusztán ezért????LEHET...
pont ilyen élményben volt részem a másodiknál...és ezért szeretném egyszer megizlelni a "tökéletest" (képzavar este 11kor)... :wink: :wink:
de asszem erről már lecsúsztam...na, majd a negyediknél... :lol: :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Márika, menj el a Kismamaklubba és ott legalább 4-5 szülésznőt máris megnézhetsz magadnak. És üldögélj a szülészet előtt valakivel, aki ismeri az ott dolgozókat, akik ki-be járkálnak :D

Istinek lila babakocsija van! és van egy kisfiú babája is hozzá, a Jancsi, őt szokta tolingázni, és néha be is pelenkázza. sztem a fiúknak se árt :wink:
votiv

Zsanci, ízleld meg a tökéletest! :D :D :D ez úgy hangzik, mint egy jégkrém-reklám :D
hát ezt kívánom neked én is, hogy PONTOSAN ilyen szülésed legyen!!!! :D

szülésszimulátor :D besz...ás :lol:

"szülés just for fun" most már szlogen lesz? :shock:

votiv 8)
votiv

nálunk a kisfiú babát,akinek rózsaszin ruhája van, és ez Bnek fel is tűnt rögtön az elején, úgy hivják, h Igor, és akkor hoztam el a tesóméktól, mikor Igi már a pocakban volt, mert gondoltam jó lesz majd B-nek. De nem kellett neki, mert BABA, mert RÓZSASZIN a ruhája, és mert különben is...
Ja, és ma Igi áthozta a Meme pelusait és kipakolta az egész dobozt ,és közben mondogatta, h ez a "Memejé"...
olyan édes volt a nagy kék dobozzal...
na, el, ájulok...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Húha! Mostanáig olvastam :shock: 8)
Micsoda "kabaré" van itt :shock: 8)
Van véleményem, de most már fáradt vagyok hozzá 8) 8) 8)
Indivel (is) egyetértek.....

GIGÍÍÍÍ,
grat. a pocaklakóhoz :) Te aztán jössz, mint egy nyári zápor ;) :) :lol:

Zsan,
olyan jót nevettem amit a read only-sokrol írtál. Pattogatott kukorica..... :lol: :lol: :lol: és várják mikor fog vér folyni, ez jóóóó!

Kátya,
örülök hogy jól vagytok. Képet plíííz :)

Tinu, Marika!
Az én barátnőm is az Istvánba szűlt (mellesleg a májusi kismamában ő a hónap kismamája ;) ) és nagyon ki volt borúlva a csecsmősöktöl :? Nem volt tejcsije, a gyerek sírt és neki meg csak azt hajtogatták, hogy szoptasson :( Aztán meg hazakűldték úgy hogy sárga volt a pici Márk és két nap múlva a Heim Pálba kötöttek ki.... :cry: :cry: Mára szerencsére minden rendben velük. De, szerintem még egyszer nem szűlne az Istvánban..... Viszont a dokinőjével meg nagyon meg van/volt elégedve....

Mit akartam még?!:roll:

Deni,
gondolok Rátok :)

Mása
szmagdi

Majd holnap jövök, mert azt sem tudom mit akartam még :roll:

Jóccakát :)

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Deni! :lol: :lol: :lol:

Votív! én úgy emlékszem kaptunk egy telszámot amin érdeklődni lehetett, s személyesen kellett bemenni érte a H-ba. Angi szerdán született, hétvégén hazamentünk, s hétfőn kellett visszamenni érte (apjuk tette)

militaris Ábelről képet! :D
S holnap veletek leszek gondolatban R.J.nél. :lol:

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Third Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
gödibarbi

perverz Votiv :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsanci!
Szerintem nem csak a szimpátia... Nálunk inkább az, hogy sok időt voltunk együtt, és mondta, hogy hívjam, ha kell, és én hívtam is (pl PAnnus szeme miatt, sógornőmék miatt tanácsért, stb....)

Deni!
Gondolok Rátok :wink:

Fibi!
Jó utat! :D

Indi!
Jövő héten egy játszós talihoz nem lenne kedvetek?

B apja méregdrága autósmodelljével alszik, szorítja magához :lol: És ma olyan profin dumált, hogy teljesen elaléltam tőle.

na, eldőltem, nyugodalmas jó éjt minden topictársnak :D

Kép
Kép
zuzmo1

érdemes elolvasni, indexes nőgyógy topikon írta Amerikában élő magyar doki - kicsit érinti a témát:

Valami más. Ugyan semmi kozom hozza, de most nyitottuk ki az itteni szuleszetet (Februarban). Engem azert vettek ide fel, mert tudtak hogy egy midwife alapu szuleszetet akarnak kinyitni, de a torveny miatt kell orvos is. Tobb honapos munka volt a helyi szabalyokat felallitani. Azt egy nagyon agressziv es nagyszaju midwife vezette, es nem tudom hanyszor lett hozzam vagva, hogy "mi van, eloitelettel vagy a midwife-okkal szemben"? Hidd el, mi is vagyunk olyan tapasztaltak es jok mint az orvosok.
En meg csak mondogattam hogy nincs szo eloiteletrol, csak a terhes mamak es babak biztonsagat akarom tutira venni.
A nagypofaju 6 eve midwife, a csendesebb 12 eve, egy harmadik eppen felmondott a kinyitas elott, de annak volt a legkevesebb gyakorlata, mindossze egy ev. Es Februarban elkezdodott. Hat mit mondjak, harmat gyengek ezek. Megdobbentoen gyengek, magam sem hittem volna hogy ennyire gyengek. A szulesek majdnem egyharmadaban eddig, "valami" mindig volt ami miatt be kellett mennem (a megegyezes szerint csak akkor hivnak, ha valami problema van).
Es teljesen trivialis dolgok. Csak tegnapelott a 12 eves gyakorlattal rendelkezo hivott be, hogy "esetleg tul nagy a baba, es felt attol hogy beakad a válla a babanak". Szoval amikor hivott a baba feje eppen kijovoben volt. Fej kint van, ő meg probalja huzni a hatso vallat, az elott hogy az elso kint lett volna. Ez egy annyira alapdolog, hogy egy elsoeves tanoncorvost is jol feneken billentene a fonok ha igy csinalna. En mondom "probald a masik vallat eloszor", de nem hallgat ram, csak rancigalja a hatsot.
Aztan vegul feladja es ker hogy "na akkor probald meg te". Es en pont ket masodperc alatt vilagra hozom a babat.
A nagyszaju meg behiv ahhoz, hogy "biztosan placenta accreta", mert nem tudja kiszedni a placentat. Ami ott ult a mehszaj felett, megintcsak nehany masodpercnyire attol, hogy en kihuztam. Egy harmadik esetben a nagyszaju elkezd Pitocint adni es egyidoben epiduralt, 1 centire kitagult mehszajnal. Persze abbol aztan csaszar lett. Az amatorseg vilagcsucsa, a tobbi eset is (nem akarom mind leirni). De az onbizalmuk vegtelen. Es a tudasuk, ugyesseguk, kepzesuk hianyat azzal probaljak kompenzalni, hogy kinyaljak a paciens feneket, mezesmazos kedveskedes mindig. Nem tudom ez hogy van nalatok, de mi lenne ha egy orvost keresnel inkabb? Legyen inkabb mogorva, "figyelmetlen", udvariatlan, de tudja hogy hogyan kell tenyleg mindezt csinalni.

Kép

Kép

szrekuc

(nem akarom ám újrakezdeni ;) :D csak pont most találtam)

VALAKI MAI RANSCHBURGRA? :D

Kép

Kép

szrekuc

Szrek :) látom, te is korán keltél :wink:

Szép napot mindenkinek!

indianyo

Indike,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ja ;)

Kép

Kép

szrekuc

Indi,
még akartam tegnap kitartás témában írni, hogy én, mint gyakorlott kos, bátran állíthatom, hogyha világmegváltásról vagy kihívásról van szó, a kos nem lát- nem hall, és a ha belepusztul is végigcsinálja; ha finom apró és főleg kötelező munkáróól, azt már nem annyira; vagy ha első kapavágás kell valahol, ami ráadásul még nehéz is - na az a kos reszortja, ha már be is kell fejezni meg a finom munkák következnek - na akkor jöhet vki más ;) :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Jó reggelt!
Ezek az M6 építők egyszer még kihúzzák a gyufát (a sarkon van az M0-M6 építési pontja), hát nem elzárják a vizet midnenféle előzetes értesítés nélkül??? És ezen a 7en ez már a 3. ilyen. És még fogat sem mostam, mert a hülye gép előtt ültem. :?
Grrr...

Viszont: annyira széééééééééép a reggel, csicseregnek a madárkák, illatos minden meg minden... akinek problémája van, jöjjön ide, felajánlom bármelyik bokrunkat szülni, és a H is csak 15 perc, ideérhet a segítség is. :D
neet
neet

Rek,
neked már van "jegyed" a Ranschburgra??mert nekem nincs, csak egy "meghivásom", h persze, menjek...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

jó reg, látom mindenki kisimult és jókedvű, még Neet is, pedig szárazon maradt :) hülye elzárók :evil:

innen is szép napot mindenkinek!
Deninek csendben mennek a drukkok :wink:

votiv 8)
votiv

Nem érdekel a víz, ma pezsgőben fogunk fürdeni! :D :D :D
Megkaptam az első fizumat, gyessel összevonva, meg még egy darab fizut, és kiráááááááááááály! Engem boldogít, nna. 8) :wink:

neet
neet

Zsan,
nekem is csak ígéret van - abból viszont kettő is, amiből most az egyiket kínálgatom ;) :mrgreen: :lol:

üdv Neet,
a kertet esetleg meg lehetne nyitni afféle garni-szülőháznak, aztán neked is óránként perkálnánk ;) :mrgreen: :lol:
(bocsi, érezhetően megviselt éjjeli műsor+reggeli koránkelés
:roll: :lol: )

Barbi,
nincs most gép :( úgyh nincs fénykép de remélem, nemsokára lesz és akkor még a gyönyörű rózsabimbószínű babakocsit is megörökítem :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Jó reggelt 8)

hűűűű, miből maradtam ki itt tegnap :shock: :shock: :shock:
pezsgett mindenki rendesen... :D alán nem is baj, legalább mindenki előadhatta, ami a szívét nyomta :)

szinopszis: mindaddig JÓ nekünk, szülő anyáknak, ameddig (még), eldönthetjük, hogyan/kivel szeretnénk szülni. Mindeni szíve igénye szerint, orvossal, szülésznővel, mindkettővel, vagy ezek nélkül.. ahogyan biztonságban érzi magát. ÉS ott, ahol szeretne, ez utóbbit, anyagiak miatt, egyébként sem tehette meg eddig mindenki...
Sztem felesleges erről ygőzködni egymást, hiszen mindenki, a saját tapasztalatainak, a saját vérmérsékletének és természetének megfelelően, más-más igényekkel bír....

Zuzi,
én spec azért szoktam írni, hogy a szülésznők remek jók, mert ismereteim szerint, szakmailag azok. Természetesen temperamentumra ők is mások. Kinek mi jön be. De ha valakinek nincs pl. pénze még szülésznőt is fogadni, akkor megnyugtató lehet számára a gondolat, hogy nem holmi pancserek kezére kerül a szülőszobán.
úgy vagyok vele, mint Votiv, nem esnék kétségbe, egyik szülésznőtől sem, ha már nem lehet velem a választottam...

Leni,
sajnos nem tudok veled teljesen egyetérteni. A saját szemszögömből én is azt mondom,úgy is, mint biológia fan, hogy a szülés, születés egy csodálatos dolog, hatalmas titok és az eredménye, egy pici, új élőlény (nem csak embergyerekre gondolok) valóban maga a csoda!! De sajnos nem mindenki tudja így megélni (az emberek közül), a saját szülését. Ismerek olyan kismamát, aki annyira rossz élményként élte meg a saját szülését, hogy hetekig tartott, mire el tudta fogadni a saját gyerekét... ma már ő is imádja szereti, jó anya, de az elején nagyon rosszul fogta a dolgokat. Pedig várta és készült a terhességre, a babára, de elszúrták neki a szülést.... és nem is akar soha többet szülni...
szóval sajnos nem mindenki tudja csodálatos dologként megélni... :(
pedig annak kéne hogy legyen :)

és Fülest is rendszeresen nézik fiúnak, ha ez vígasztal.. :wink: :)

Szrek,
nem úgy volt, hogy Indike megy veled? Én is mennék zívesen, de félek, nem tudom belenyomni a mai napba... :(

neet,
én legközelebb csak priviben fogok veled heccelődni!!! :mrgreen:

píííísz és szépséges napot nektek!

csók

Macsek
macskanyu

Deni???? Jelentkezz vagy izenj!!!
neet
neet

Neet,
pezsgőben való fürdés - wow! :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
rózsás babakocsi... :lol: :lol:

Neet,
ha szülök, feltétlenül megyek a bokrotokba, de addig még van 3 hónap
macskanyu

Én is még tegnapihoz, mert korán nyugovóra tértem. :)
Szóval én nem az Istvánt akartam favorizálni, hanem azt mondanám, hogy még az Imrének is van hová fejlődnie. Egyébként az unokatesómnak is voltak ott rossz élményei és ő is azt mondta, hogy az István bababarát, de nem mamabarát. :shock: De azt is mondta, hogy ha nincs tej, akkor adnak más anyától anyatejet pótlásnak (tápszer helyett). Szóval nem értem, hogy miért éheztetnék a babákat... Bár én az Imrében épp azért voltam kiakadva lelkileg, amiket leírtam és ami elvileg az Istvánban másképp működik, vagyis olyan jó lenne, ha egy kórház mama- és bababarát lenne egyszerre. :?
És tiszta tudathasadás, mert az teljesen igaz, hogy az Imrében a csecsemősok 80 %-a nagyon szimpatikus, kedves nőci volt, ennek ellenére nem segítettek eleget. Persze ha felfogadtam volna egyet, akkor igen. És Votiv, én nem igazán értem ezt, ha adok pénzt van idejük a sok csecsemő mellett, és ha nem adok, akkor nincs? :shock: Vagy itt igaz a mondás igazán, hogy az idő pénz? Vagyis vegyem meg az idejét (amit esetleg mástól von el)?
Szülésznő: én nem értem, hogy mi is a baj azzal, hogy megírjuk a véleményünk a szülésznőkről. Nekem eddig még nem volt rá időm, ezért nem írtam. Szóval az én szülésznőm Váradiné Ica volt, akivel nagyon okés volt együtt szülni, de nekem nincs túl sok jogom bárkit véleményezni, lévén, hogy összesen másfél órát tartott az egész. Nekem minden úgy volt jól, ahogy volt. Ha valaki kikérdezne, biztos kiderülne, hogy nem volt teljesen háborítatlan, vagy hogy munkadarab voltam, és hogy nem én szültem, hanem... Mondjuk nem a beavatkozás miatt (az nem volt), de tény, hogy profi és gyors módon tevékenykedtek UM-mel együttesen, lelkizés nem sok volt benne. Engem ez maximálisan megnyugtatott, mert láttam, hogy értik a dolgukat. Akkor sem éreztem volna jobban magam, ha az alatt a másfél óra alatt homeopátiáznak, vagy aromaterápiáznak - nem is volt rá idő. De kádban vajúdhattam, amit mindig is akartam. Nekem "csak" egy orvos és "csak" egy szülésznő maradtak, de ha lehet, akkor velük szülném a következőt is!
Mennem kell, mert ébred az gyermek! És még nem mostam hajat. :x

Kép
Kép
tinu

Deninek meg DRUKKKKK++++++
macskanyu

Macs,
de végülis Indinek is visszajeleztek és ő is két jegyet kért - Reccának is egyet - úgyh most van négy ígéretes jegyünk ;)

és ne csak priviben - mit csinálok akkor a pattogatott kukoricával?! :wink: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Tinu,
nekem is Ica volt a szülésznőm és nagyon nagyra értékeltem, hogy kívánságom szerint, békén hagyott, de hozott labdát, ha kellett rögvest segített tanáccsal és ott volt mellettem, de szinte észrevétlen.
Szeretett olna ő masszírozni is, de én amolyan elefánt tipus vagyok, egyedül szeretek "szenvedni" :mrgreen:
nekem jó volt vele szülni, de azért, mert az én igényeimhez alkalmazkodott. Tudom, hogy nem mindenkinek jönne be.. :)
macskanyu

Szrek,
esetleg lehetne galambokat etetni vele? vagy mennnyünk mozibaaa!!!
:mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Tinu,
wow, kádban vajúdtál? ezek szerint UM-nél is simán mennek alternatív dolgok? vagy ez szülésznő-függő?remélem, lkövetkező gyereknél annyira alternatívak leszünk, hogy az már fájni fog :mrgreen:

Kép

Kép

szrekuc

Dundika énekel. 8)
neet
neet

gyerekem fárad - hát igen, aki 3kor aztán meg 6kor kel 8) :lol:

Kép

Kép

szrekuc

neet,
te látens mazochista vagy? :mrgreen:
macskanyu

"NEM ÉRTEM miért ÉN kaptam itt ma hideget meleget?"

Zsan,
tényleg nem érted? :roll:

Zuzi,
köszi :)

KépKép
fibi

Jó reggelt :)

most látom csak mekkora szerencse, hogy én azt sem tudtam ki a többi orvos aki nem UM és hányan ügyelnek, és egyáltalán semmit de semmit, csak bementem szültem jó volt és hazajöttünk :D A csecsemősök segítettek pedig egy csokor virágot kaptak "csak" és Votív! kicserélték az újszülött pelushegyeket amit vettem, mert a 3,5 gyerekre nagyon kicsi volt és megtanítottak szoptatni, és fürdetni és minden annyira jól sikerült, mintha tervezett lett volna. És a kórházban töltött napok nagyon szépek voltak (1 ágyasban Apával persze :) ) és mindenki tök ari volt de ennek már lassan egy éve :wink:

Vot,+ nekünk 3 hét alatt jött meg a TAJ kártya és nem csúszol le semmiről viszont a Teve utcában órákig sorbanállást elkerülném a helyedben.

Zsan és Gigi és többiek :)
mindenki szüljön ott ahol akar és akivel akar és ebbe ne szóljon bele senki. szerintem ez alapelvárás, tekintve, hogy a szerencsésebbekkel is 3-4 alkalommal fordul elő / élet, de van akivel csak egyszer az életben, had válasszon már ő. (mi) és nem vagyok körzetes :) szerencsére, mert nem tudnék Bp-en élni :?

Deni,
szorítok :D

Indi,
igen, Gyalyatetőn állt fel először egyedül és tényleg szalad, de csak ha szoríthatja a kezünket :) egyedül még bikfic.... :D

Kép
akata

Macska,
nem csak látens, mindjárt hasizmozok is egy sort, lihegésig. :lol:
(Háttér Reggeli szól.)
neet
neet

Áááá, RTL MOST!
Kiszel Tündi lovon ül, és láttam a bugyiját. :mrgreen:
Most inkább átkapcsolok... :lol:
neet
neet

na Neet, ezért van nálunk kiiktatva a retek, nehogy véletlen odakapcsoljunk.... :lol:

Kép
akata

Szrekuc: hát nem tudom, mitől függ, mert emlékszem, UM mondta a vizsgálat után, mikor elment a magzatvíz, hogy akkor jöjjön jó forró fürdő, vagy valami ilyesmi, és a szülésznő azonnal a kádba irányított. Persze ehhez az is kellett, hogy szabad legyen az alternatív szoba. Meg biztos az is, hogy nekem volt fogadott szülésznőm. :oops: Tehát elvileg tök véletlen volt, hogy kádban vajúdtam úgy, ahogy titkon szerettem volna, mert igazából nem mondtam senkinek, hogy én azt úgy szeretném. Azt gondoltam, majd ha ott leszünk, akkor majd úgyis mondom, hogy én akkor kádaznék. De nem is kellett mondanom. 8) Valahogy minden úgy történt, ahogy nekem épp jó volt, anélkül, hogy beszéltem volna róla.
Macs: hát lehet, hogy ha tovább tartott volna, mi is eljutottunk volna a masszírozásig. :D De nem kellett.

Kép
Kép
tinu

megígérem mindjárt abbahagyom csak Kanadában élő magyar lány válasza az Amerikában élő magyar dokinak:

Kedves Gábor,

úgy látszik, ahány ország, annyi szokás. Amikor én itt (Hamiltonban) kimentem az egyetemi rendelőintézetbe 5 és fél hetesen, hogy kéremszépen, terhes vagyok, akkor nyilván egy orvos fogadott, és elmesélte a kanadai rendszert (lehet orvoshoz járni meg midwife-okhoz járni). Én nem kerteltem sokat, megkérdeztem az orvost, hogy mit javasol, és ő mondta a midwife-okat és jól el is magyarázta, hogy miért.

Másfelől, itt nem annyira dívik a nagypofa. A midwife-okat ugyanazon az egyetemen képzik, ahol az orvosokat, (konkrétan azon az egyetemen, amelynek a kórházában valszeg szülni is fogok), a szülészet-nőgyógyászat képzés egy részét és a gyakorlat egy részét is együtt csinálják, úgyhogy 1. nem utálják egymást alapból 2. nincs olyan, hogy "midwife-os szülészet" meg "nem midwife-os szülészet". Van a szülészet és kész, és alapból az orvosok vannak ott. A midwife-ok független praxis, az emberek hozzájuk járnak terhesgondozásra, és be a kórházba ultrahangra meg komolyabb vizsgálatokra. Szüléskor a midwife-ok kvázi vendégként vannak ott és használják a kórházat: ha kell az ügyeletes orvos, akkor hívják, de mivel nem ellenséges a viszony, nem presztízskérdés, hogy kell-e az orvos vagy nem.

Paranoid típus vagyok, nagyon uánajártam az itteni egyetemi klinika protokolljának (már azelőtt elkezdtem a kutatást, hogy teherbe estem volna). Sok emberrel beszéltem, a részmunkaidős állásom is olyan hely, ami tele van egészségügyi dolgozóval. Több orvos is megerősített abban, hogy egy átlagos normális terhesség és szülés esetén itt szakmailag mindegy, hogy orvos vagy midwife, és lehet a következő szinttel foglalkozni, hogy kinek van több ideje részletkérdésekre. Amikor egy orvos elmondja, hogy a saját felesége is midwife-okkal szült, és higgyem el neki, hogy nem hagyta volna, ha bármi szakmai kifogása lenne, az azért elég egyértelmű. Meg az is, hogy a bizalmas négyszemközti beszélgetésekben midwife-ok nem mondanak rosszakat arról, hogy az orvosok így meg úgy, és az orvosok se mondják, hogy a midwife-ok így meg úgy.

Summa summarum, engem orvos küldött oda, ahol most vagyok, és eddig nagyon meg vagyok elégedve. Igazából azt kell még megtanulnom, hogy nyaggathatnám az egészségügyi személyzetet sokkal többször, mint ahogy most teszem. Ez még mindig a magyar reflex, a sok-sok háttérélménnyel, hogy vagy akadékoskodónak tartanak, vagy hülyének néznek, és az ember inkább olvas meg utánanéz meg megkérdez Téged. Itt meg komolyan gondolják, hogy ha kérdés van, tegyem fel, ha hajnal fél négykor felébreszt a reflux és az átlagnál jóval rondább tünetekkel ijesztget, akkor másnap reggel azonnal menjek be, meg néznek, segítenek. Ha nem tudom a mértékegységet, akkor ne a neten keressem egy fél napig, hanem emeljem fel a nyavalyás telefonkagylót, és egy perc alatt megválaszolják.

Kép

Kép

szrekuc

Na szép jó reggelt! :lol:

Ejha,volt itt műsor,nem mondom :wink:

Drága Zsan:
szerintem ne vedd a szívedre a tegnapi történéseket,mivel Mersebaba fontosabb annál :!:
Nem kell magyarázkodni sem,mivel ahányan vagyunk,annyi vélemény.Nem fogjuk egymást meggyőzni.
Én orvosfüggő vagyok,már lassan 15éve.Mikor először szültem még gazdagréri lakos voltam és a H nem éppen ilyen volt :wink:
Igaz nem túl nagy a valószínűsége,hogy fogok még szülni,de ha igen,akkor csak BS.-nél!
MG azért reklámoztam én is,mivel ügyeletes volt Dorkámnál és annyira elégedett voltam vele,hogy gondoltam ezt megosztom másokkal is.Hiszen csak 1 voltam éppen ott a sok pocakos között és mégis.Hiszem hiába ajánlunk bárkit is,az semmire sem garancia :wink:
HÁ.:természetesen nem Ő az egyedüli baj forrása,de végig ott volt ennek az eszement"reform"kidolgozásánál,tudta,hogy most mihez adja nevét.
És én is szeretlek,hamarosan meg is látod,hogy gondoltam rád :wink: :D

Zuz:
ha csak annyi előnye volt,hogy én is ajánlottam neked MG,akkor már megérte ,nem?:lol:
Erre gondolj csak és reklámozd tovább nyugodtan!

Indi:
nagyon nagy igazság van abban is,hogy ha hasonlóan jók lennének a kórházak,akkor az emberek egy része nem menne mesze.Na de tudjuk,hogy ez nem igaz :(
Férjedet isten éltesse :D ,drága Dominót is!

Leni:
úgy érzem,hasonlóan gondolkodunk :wink: :D

petergabi

Tinu,
hát, remélem, lesz alkalmam nekem is ilyenre - csakhát ugye nekünk nem volt annyira sima a szül(et)ésünk - nem baj, next tájm ;)

Neet,
már a gondolatra is beleborzongtam :lol: itt nincs nagyon tv mert egy db kis földi antennám van, amin elég szarul jönnek be a cuccok úgyh hanyagolva van általában kivéve pl dr house 8) (imádom hugh laurie-t de mentségemre legyen szólva, hódolatom még a dr house-os időkből ered - pl black adder és tsai de a dr house- ban olyan helyes! :oops: gerontofil szrek :mrgreen: :lol: )

Kép

Kép

szrekuc

az kimaradt h ELŐTTI :D (mármint idők ;) )

Kép

Kép

szrekuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: