[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
III ker, Békásmegyeri anyukák! - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A börze nekem most nem nagyon jött be. Laci elhúzott reggel korán dolgozni, még a bevásárlás is elmaradt, én meg mehettem börzézni Lacikával. Ahogy azt én elképzeltem! Kép Még csak egyszer voltam börzén, januárban, és akkor alig voltak. Ott akkor nyugodtan boldogultam volna Lacikástól is, de akkor éppen be tudta vállalni az Apja. Szóval én arra számítottam, hogy olyan lesz, mint akkor. Most viszont rengetegen voltak, a nagyterem és a folyosó is tele volt árúsokkal, nameg vevõkkel és nézelõdõkkel. Menni is alig tudtam Lacikával, nemhogy nézelõdni. El is menekültünk hamar, az egészbõl a vetkõzés és az öltözés tartott a legtovább. De legalább találkoztam Hédivel! Kép

Vikics! örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Egy jól sikerült hétvége úgy fel tudja dobni az embert!

Anett! Az aprók táncára milyen idõs kortól lehet járni? Mondjuk Lacika még megállni se tud kapaszkodás nélkül, úgyhogy gondolom, hogy õ még kicsi hozzá, de késõbb majd szivesen eljárnék vele. Most a tücsökzenére készülünk átmenni Budakalászra, kíváncsi leszek, hogy fog tetszeni a fiatalúrnak! Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok,

Most a börzén nem is voltak sokan - jó a januárihoz képest igen -,majd ha jobb idõ lesz,még kint is fognak árulni.
Mi az a Tücsökzene Bkalászon?

Hédi
hedvig
 
 


Szia Hédi!

A tücsökzene egy zenei foglalkozás egészen kicsiknek. Szerda délelõttönként van, fél órás "turnusokban" megy egész délelõtt. Annyit tudok róla, hogy egy csaj vezeti, õ énekel, meg az anyukák a saját csöppségeiknek. Vannak mindenféle ütögetõs, rázogatós hangszerek, amikkel már egy 1 éves gyerek is tud zajt csapni, és megy a közös zenélés, éneklés és játék. Ilyen csipp-csipp-csóka jellegû dolgokra gondolj. Szerda délután már többet fogok tudni róla, remélem. Kép

Ha ez még nem is volt nagy börze, akkor máskor meg se próbálok Lacikával elmenni. Nagyon rosszul viselte, persze nem is csoda, szegény csak nadrágszárakat látott maga körül. Alig tudtunk kijutni a terembõl is a babakocsival. Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 

 
 

Szia Márti,

Az a nagy igazság,hogy én csak a kislányom nélkül voltam börzén eddig,bár õ azért a kocsiból ilyen idõsen elbámészkodott volna.

Amint már írtam,korán érdemes jönni,mert akkor még lehet jó dolgokat venni.Én mindig kipakolok,és utána gyorsan megyek egy kört,és megveszem ami tetszik.De nem csak én csinálom így,az összes kereskedõ is.Nagyon jó dolgokat ki lehet fogni.

Hédi
hedvig
 
 


Szia Hédi!

Lacika is jól elbámészkodik a kocsiból, ha kilát. Pl. a CORA-ban nincs vele semmi baj. De azért az a sûrû láberdõ engem se dobott volna fel, ha az õ perspektívájából kell nézelõdnöm.

Én januárban is csak 10 óra körül értem ki, de 2 szuper jó nacit is vettem Lacikának. Kép Meg 3 olyat, amit azóta megbántam. Kép Kb. ez az arány a többi beszerzésnél is, egy jó kis body, és egy szörnyû rugi, amit pizsamának szántam. Persze ehhez is gyakorlat kell, hogy az ember észrevegye a jó cuccokat, és azt is észrevegye, ha valami mégsem az.

Mikor van a börzén a korán? Hány óra felé kellene odaérni, ha még jó dolgokat szeretnék kapni?

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Márti!
Irtó jó képeket küldtél! Lacika meg gyönyörû! Biztosan nagy nõcsábász lesz. Kép Mostanában én sem hagyom ki az efféle csínytevéseket, hogy késõbb az orruk alá dörgölhessem. Kép Tavaly nyertünk a babaszobán egy digitális fényképezõt, azóta egyífolytában gyûröm. Vettem mellé egy cd-írót és a kész képeket cd-kre gyûjtöm. Amik mag nagyon tetszenek, elõhivatom.
Kár, hogy ide nem lehet feltenni az ilyesmiket. Megnyugtatólag hatna mindannyiónkra, hogy más csemetéje is csinál hajmeresztõeket és jót szórakoznánk rajat.
Egy másik topicon láttam, hogy valaki feltett egy képet, majd megkérdezem hogyan csinálta!

Most kedden csak max. be tudok kukkantani a hastáncra, mert késõn értünk haza este, így ottmaradtak ma is a fiúk a nagyinál és holnap lesznek itthon. Mindegy legalább tartok egy terepszemlét aztán megírom mi volt. Kép

Anett!

Nálunk még hatásos az "integessél a ....nak, meg mond, hogy szia ..." és akkor ott tudjuk hagyni azt a valamit. De aztán lehet, hogy késõbb kikupálódnak és õk is hisztizni fognak. Nem nagyon szeretném. Még a jól bevált "szia én elmentem" és elindulok duma is be szokott válni. A lényeg, hogy jó sokáig ne nézz hátra. (már ha megteheted)

Vikics

KépKép
vikics
 
 


Sziasztok!

Vikics!
Én is kipróbáltam a "szia én elmentem" és ugye elindultam csak mentem mentem, a kicsi meg csak nézett és gondolta jó ha te arra én megyek erre és az egészre én csesztem rá mert rohanhattam érte vissza mert tojik rá, hogy ott vagy vagy nincs ott. Tegnap nem akart bekönni a liftbe és lenthagytam a lépcsõházba gondoltam biztos megijed, persze én mikor a liftel visszaértem már ment lefelé a lépcsõn.

Mondtátok, mennyien voltak a börzén itt békáson és Bmárti te mondtad milyen rossz volt Lacikával. Akkor most gondoljátok el, hogy május 11-én a nagy bababörzén, mint a heringek úgy közlekednek az emberek és egy csomó anyuka kiviszi a gyerekét azok meg ott sírnak az anyuka ugye meg tiszta ideg, szegény gyerekek még néha én is érzem, hogy hú de sokan vannak és utána meg jól elfáradok, akkor gondoljátok el a kicsiket.
Én még akkor se vinném ki õket ha fizetnének érte, egy évben ez a két szabadnapom van (öszi, tavaszi börze) ilyenkor mindig otthonhagyom õket és anyósom vigyázz rájuk. De már alig várom, pedig arra még várhatok egy darabig.

Anett
anett
 


Sziasztok,

Hát azt én se nagyon értem,hogy a BNV-re hogy tudnak gyerekkel kijönni?Persze tudom nem tudják másra hagyni.
Mi a barátnõmmel általában 1/2 8 és 8h között megyünk mindig a börzékre,a Marcibányi térre és a békásira egyaránt.
Akkor még lehet venni jó könyveket és játékokat is.
Ha valaki olcsón árul játékot,jót,hamar megveszik a törzstagok,max. ha nem is kell nekik eladják a köv.börzén.
Tavaly nyáron majdnem verekedés tört ki egy gyerekkonyha ügyében.

Múltkor mi a motort hagytuk el az utcán.Lili közölte,hogy õ motorozik,lecipeltük,ment is 2 métert,majd kérte,hogy vegyem fel.Mondtam,hogy jó,de akkor a motor ott marad,mert õt és a motort együtt nem bírom el.Hát mit ne mondjak,nem hiányzott neki,pár házzal késõbb én fordultam vissza érte.

Vikics!ÚGy irigyelek,hogy a fiúk simán ott alszanak a nagyiéknál!Lili kb.négyszer aludt ott,az tuolsóból pár hete egész estis hiszti lett.Azóta be se lehet õt tuszkolni a szüleim lakásába,és ha már ott vagyunk,nem mászik le rólunk.

Hédi
hedvig
 
 


Sziasztok!

A Marcibányi térre már olyan sokszor ki akartam menni de sose tudok mert szombaton dolgozik a férjem és az anyósom is így nem tudok elmenni, pedig mondták már hogy nagyon jó. A börzén is vásároltam egy pár árusnál nagyon jó dolgaik voltak és mondták, hogy ott is kint vannak mindig.

Hédi.
Az én lányom is régebben olyan volt, hogy senkinél nem maradt meg, bár én nem akartam, hogy másnál aludjon de volt olyan idõszaka amikor még anyosóméknál is sírt ha felmentünk, de ez elmúlt egy idõ után.

Anett
anett
 


Sziasztok!

Hát az én fiaim nemhogy szívesen alszanak a nagyiknál, hanem haza sem akartak jönni tegnap! Bár amikor kicsi voltam én sem szerettem a nagyitól hazamenni, úgyhogy megértem õket. Az egyik nagyinál az ablakból látni a trolit, buszt és a Dunát, néha hajót is rajta és ezekért teljesen odavannak. Nem is köszönnek a nagyiknak ha odaérünk, egybõl szaladnak be az ablakhoz. Kép A másik nagyinak meg van egy kis zsebkendõnyi kertje, de odaszoktatta a madarakat és azért imádnak ott lenni. És persze nem utolsó sorban halálra vannak kényeztetve. Kép
Azért eszembe jutott, hogy lehet, hogy azért nem félnek ilyen helyeken, mert ketten vannak és biztonságban érzik magukat egymás mellett. Bár ez lehet, hogy hülyeség.
Anett!

Nagyon rafkós, vagány kis srácod van! Van amitõl fél egyáltalán? Én mindíg a postás bácsival riogatom õket, a nagyi meg a nagy szürke cicával, de én valamit rosszul csinálok, mert a postástól kicsit sem félnek, viszont a nagy szürke cicáktól mint a tûztõl.

Mikor lesz a következõ bõrze itt békáson, mert lehet, hogy kimegyek kiárusítani a kinõtt cipõket. Már moccani sem tudok tõlük, pláne, hogy vettem egy csomó újat az idénre.

Szerintem azért viszik ki a gyerekeket a vásárra, mert van megõrzõ. Bár én még sosem adtam be ilyen helyre a fiúkat, de eddíg nem is voltak rá érettek. Bár azért idegenkedek tõle, de sokan vannak akik így oldják meg. Kifigyeltem. Kép
Segítsetek már ebben az ovi kérdésben, hogy hogy mûködik a keresés, megnézés, beiratkozás dolog. Vagy forduljak a védõnõhöz? Az tud ilyesmit? Fúúú de béna vagyok. Kép
Vikics

KépKép
vikics
 
 


Sziasztok!

A börzére én is egyedül szoktam kimenni, de most szerencsétlenségemre szóltam a férjemnek, hogy jöjjön ki velem, mert sohasem tudja mit adjon a Manóra, nem találja a szekrényben a ruhákat, amiket mondok neki, így legalább egyszer lássa õket. Na hiszen! Manóka békésen nézelõdött a kocsiban, aztán elaludt, de a férjem a segítség helyett inkább csak toporgott. Pedig ha vásárolni megyünk nem szokott ilyen lenni, úgy látszik rossz hatással van rá a börze.
Lányok, nem tudjátok véletlenül hol lehet jó fiók és ajtózárat venni, na meg háti hordozót, amelyiknek váza van, és le lehet tenni a földre. Voltunk a Megatoysban, de máshol is megnézném.

Bildiy
bildiy
 
 


Sziasztok,

Vikics!Ovi.Csak akkor mehetnek a gyerkõcök,ha már betöltötték a 3. életévüket,hamarabb nem.És persze teljesen szobatisztának kell lenniük.
Azt hiszem Ti még a Kelta utcai oviba tartoztok,mi már a Zipernovszkyba.A Kelta utcairól nem sok jót hallottam idáig,a kertje szép,de a többi dolog silány állítólag.A Zipernek pedig teljesen beton az udvara.
Most már több helyrõl is hallottam,hogy jó ha angolt tanulnak az oviba,fejleszti a nyelvérzéket.A hírek szerint a Dósa utcai önkorm.oviban létezik ilyesmi.

Kb.egy hónap múlva lesz a békási börze,érdemes már most asztalt foglalni,max.lemondod elõzõ nap,ha nem tudsz elmenni.
Szerintem a gyerekmegõrzõ csak 3-4 éves kor után jöhet szóba.
Szüleim is kényeztetik Lilit,még a corába is kiviszik halaszkát nézni - ez a sláger -.

Hédi
hedvig
 
 


Bildiy,

fiók és ajtózár van pl. az Ikeában. Háti hordozót nem tudom hol lehet kapni, de ugorj be eseteg itt Békáson a sportboltba, hátha tudnak mutatni valamit. Kép Csak egy ötlet.

Bodorka
bodorka
 
 


SZiasztok!!

Vikics! Nem tudom hogy a fiam fél-e valamitõl, de én is szoktam ijesztegetni, van csúnya bácsi, boszorkány még hangot is adunk hozzá de nem nagyon használ. Ha sötét van bejön. Hú ha ezt valaki elolvassa azt hiszi mijen bunkó szülõk vagyunk, de néha kell. Most télen voltunk kint apukámnál és rámszólt hogy ne ijesztegessem a gyereket ilyen dolgokkal mert nem jó neki, apukám elvileg foglalkozhat gyerekekkel mert õ ezt tanulta, de kb. 1 hét után mondta nekem, hogy vesz egy nagy mûanyag pókot és beteszi a hûtõbe (mert egész nap azt pakolta ki-be). Jó mi.
A postára elmentünk a múltkor babakocsi nélkül, és ugye volt a postán egy biztonsági õr aki nagy volt kövér fekete cuccba és egy nagy napszemüvegbe állt mozdulatlanul, a máté elkezdett rosszalkodni, mindig ki akart rohanni a bukós ablakokat nyitogatta, stb. mondtam neki nézd ott van a csúny bácsi a fiam meg eléállt és elkezdte nézni de a pali meg se mozdult, na gondoltam most jól megijedsz, tévedtem.

Jó ovit úgy találsz ha minden ismerõsödet megkérdezel hova jár a gyereke és jónak tartja-e az ovódát, ha igen akkor mondja meg melyik ovónénit szereti melyiket nem stb.
Én már most keresek iskolát, mármint kérdezõsködöm és jönnek az eredmények eddig az elsõ helyezett a Dózs Gy. ált. iskola de még csak nagyközépsõs a lányom, úgyhogy ráérek, vele de nem árt fülelni.

Anett
anett
 


Ez jó egyszerre írtuk a levelet
anett
 


Szia Vikics!

Ja, digitális géppel könnyû, legfeljebb kitörlöd, ha nem sikerült, ha jó, akkor meg mehet a CD-re, és persze rögtön elküldhetõ pl. e-mail-ben. Én azért vagyok mindig késésben a képküldözgetéssel, mert hagyományos gépünk van. Még januári képek vannak annak a tekercsnek az elején, ami most telik be lassan. Mire elõhívatjuk, és pláne, mire Laci beszkenneli, régen elavulnak. Kép
Nálunk az megy, hogy én "riportfotós" Kép vagyok, mindig azt fotózom, amikor csinál valami érdekeset. Sokszor a gyerek alig látszik pl. a kipakolt pulóverektõl. Éppen tegnap csináltam egy ilyen képet, remélem sikerült. Lacika kipakolta az összes pulóveremet, és bemászott, befeküdt a szekrénybe a pulóverek helyére. Kép Az Apja meg inkább "portré-fotós", ha õ fotóz, akkor a kép témája a gyermek, az, hogy milyen szép, hogy vigyorog, stb. Az a kép, ami most a profilomban van, pl. egy tipikus apa-fotó, azok meg, amiket küldtem, az én felvételeim.
Miért nem nyitsz saját topikot a képeitekbõl az "Ismerjük meg egymást"-ban? Akkor egy helyen lennének, és nem archiválódnának ki a hozzászólásokkal!

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


BMárti,

hol van az az "ismerjük meg egymást"?

Bodorka
bodorka
 
 


Megtaláltam!

Bodorka
bodorka
 
 


Sziasztok!

Anett, most már kezdek kívéncsi lenni a fiadra nagyon! Irtó kis életrevaló gyerek. Biztosan sokat fogsz még bosszankodni miatta, de ha nem neveled le még igen sokra viheti majd.
Sajna nincsenek itt ismerõseim, mert nekem nagyon ritkán adatott meg, hogy beszélgessek a játszón mivel a 2 gyerek megtanult 3 felé szaladni. Kép Épp csak látásból és 1-2 mondtadból ismerek pár anyukát, de azoknak is 1/2 1 év körüli gyereke volt (nyáron), tehát nem szembesültek a problémával.
Hédi!
Tudom, hogy csak 3 éves korban mehetnek oviba, de nekem azt mondta egy lány, hogy vagy 1/2 évvel elõtte be kell iratkozni, és ahoz is idõ kell, hogy megtaláljam, hová akarom beiratni õket. Pláne ha nem túl jó az ahová amúgy is tartozunk.

BMárti!
Mi nyertük ezt a fényképezõt és nagyon örültem neki, bár kisebb mint amit szerettem volna, de ajándék lónak...
Amúgy nagyon szép képeket csinál úgyhogy megtartom. 1,3 Mpixeles és mégis nagy felbontást is tud. Hasonlókat már 20-30 e Ft-t lehet kapni és szerintem megéri nagyon. Ha csak arra gondolok, hogy 1 tekercs film elõhívása 1600ft és abból jó ha egy használható valamire elég gyorsan öszejön a 20-30e ft. Legalább is én rengeteget fotóztam elõtte is.
Most is van nyárról vagy 6 tekercs film és roszzul vagyok, hogy ki kell adnom annyi pénzt. A digitálisat meg kimented akármire és itt békáson az OTP melletti kodakban ugyanannyiért hívják elõ mint a normál filmrõl az utánrendelést.
Köszi a tippet az albumról! Addíg még sosem jutottam el, hogy teljesen végignézzem a babanetet. (r...dt matáv Kép.) Szóval csináltam egy topicot Iker gyerkõcök fényképei címen, mert az iker topicon is jelen vagyok. Csinálhatnánk egy Békási gyerkõcök fényképeit is. Oda feltehetnénk olyat is amin mi is rajta vagyunk és akkor lehet, hogy nem megyünk el egymás mellett az utcán. Kép

Vikics

KépKép
vikics
 
 


SZiasztok!

Pont arra gondoltam, hogy majd nyáron ülünk a játszótéren és ránézel egy gyerekre és azon gondolkozol, hogy én mintha ismerném az a gyereket. De végülis 2003. van úgy látszik ma már ez a módi mindenki tud a másikról szinte mindent és majd utána találkozunk.

Most panaszkodnék egy kicsit nektek, de csak azért mert lehet hogy néha ti is vagytok így, tudjátok mikor betelik a pohár.
Hát nekem ma telt be. Talán azért mert a kicsi nem a jó gyerekek közé tartozik, talán azért mert már 5 és fél éve itthon vagyok, vagy mert már ku....ra elegem van a hidegbõl, hogy nem lehet sehova menni mert odafagyok a babakocsihoz.
A mai napom is mint a többi, reggel kelés rendrakás, gyerekekkel lemenni, feljönni, ebédet adni, összepakolni, mosni, most a lányom is itthon van mert folyik az orra egy kicsit akkor már vele is foglalkozni egy kicsit, fõzni, felkell a kicsi játszanak, esti fürdés elött összepakoltam már megint, de mire a vizet megengedtem a kicsi kilapátolt egy csomó virágföldet, de nem csak a cserép környékén hanem tele a lakást, de ez még tetézte azzal hogy elérte a papír kéztõrlõt és legurította az egészet és darabokra tépte, én meg addig ott ültem a nagyszobába és csak néztem mert nekem akkor már minden mindegy volt. Nem veszekedhetek velük egész nap mert az nem jó nekik és én is az õrület határára kerülök. Nekem sem esne jól ha valaki ott állna mindig mellettem és veszekedne velem, de én ezt már nem bírom, ja és ugye a fürdõszoba sem volt száraz amikor befejezték a fürdést. Pedig mindig megpróbálok rendet tartani a lakásban jó az nem azt jelenti hogy egész nap utánuk pakolok, de a reggeli, déli, és esti játék után azért el kell pakolni. A múltkor már bedühödtem, mert a kicsi mindig az összes játékot kidobálja a szekrénybõl és meg fogtam két nagy zsákot és telepakoltam õket, és felvittem a tárolóba de persze azért hagytam elöl és úgy látszik, hogy ez is sok.
Szóval ma nagyon rossz napom volt, de szerencse hogy ha kidühöngöm magam akkor utána már jó. Ja és én hülye mit csinálok amikor már tök mérges voltam, összevesztem a gyerekekkel mondtam nekik hadjanak békén, és fogtam a kezembe egy rongyot és a domestosomat és elkezdtem takarítani. Hát ha én épelmélyû vagyok...
Bocsi hogy nektek panaszkodom de múszály leírnom, gondolom, vagy legalábbis remélem ezzel nem én vagyok egyedül, csak azt nem tudom, hogy vannak akiknek 3, vagy 4 gyerekük van azok hogy csinálják sõt ismerek olyat akinek 5 KICSI gyereke van és rájuk nézel mint a béke szigete. Lehet hogy velem van a baj, pedig én nem tartozom az idegbeteg anyukák közé, lehet hogy vallásos az ovi ahová jár a lányom de ott is van olyan anyuka hogy kihozza a gyerekeit és agyon üti õket a kapuba, na én nem.

Anett
anett
 


Sziasztok!

Anett, meg tudlak érteni! Máté még nem csinál túl nagy rendetlenséget, egyedül is van, de így is folyton pakolni kell! Elég unalmas! Bele se merek gondolni, mi lesz ha ketten lesznek, de mindenki túléli, és ha igazán belegondolok olyan sok öröme van bennük az embernek.
Ami nekem mostanság furcsa, hogy a 10 hónapos fiam elég félõs lett. Úgy értem, régebben nem ijjedt meg a hangosabb szóra, de most, igaz fõleg este felé, ha egy kicsit is hangosabban szólunk - pl. egyik szobából átszólok a másikba - akkor összerezzen, villámgyorsan hozzám mászik és sír. Ez a korával jár? Ti már túl vagytok ezen az idõszakon, volt valakinél ilyen? Elmúlik ez, mint a fogcsikorgatás? (Az szerencsére hamar elmúlt!!!)
bildiy
 
 


Sziasztok!

Anett!

Én is szoktam így kibukni, de olyankor bezavarom õket a szobájukba és kész! Addíg én leülök, nyugodtan megiszok egy kávét vagy megebédelek vagy bármit ami nyugtatólag hat. És közben arról sem veszek tudomást ha kiabálnak. Ez persze szemétségnek hangzik, de kiabálásba még senki nem halt bele. Kép És mellesleg meg is érdemlik néha. Most pédául mint az angyalok játszadoznak a szobába a gumiálataikkal. Az elõbb meg miközbe olvastam mit írtatok õk itt öültek és nézték a nagy Ho ho horgászt amit a computer panorámából szedtem ki. Le is fotóztam õket. De van mikor a hajam hullik tõlük, mint Neked. Persze azért 5 és 1/2 év nagyon nagy idõ és Te igen erõsnek mondhatod magad, hogy kibírtad! Én már most kezdem baromira unni, pedíg csak 2 éve vagyok itthon. Még szerencse, hogy Ti vagytok mag az ikresek, mert ha nem tudnék így dumcsizni másokkal már becsavarodtam volna. Ez olyan mint ha egy ajtó lenne ahol bármikor kimehetek és intézhetem a dolgomat meg társaloghatok. A párom nem is szól egy szót sem ha a neten lógok mert tudja, hogy ez nagyon fontos nekem. Kép
Ja és én naponta 1x max 2x (ha porszívózok is) rakok rendet aztán slussz! Akinek meg nem tetszik az pakoljon el amikor akar itthon! De általában bevonom a fiúkat is és akkor gyorsabban megy. Ha elkezdem csinálni, lelkesen segítenek nekem és megcsinálják amit mondok. Nekik ez játék!

Nem tudja valaki hol van a közelben olyan uszoda ahol van kis víz is gyerekeknek. Vagy mélyülõ ahol az elején pancsolhatnak a kicsik? VCagy ilyen csak a strandon létezik?

Vikics

KépKép
vikics
 
 


Sziasztok!

Most már nincs gondom, de tegnap kész voltam, de ilyenkor kijön és megint egy jó darabig jó vagyok és csinálom a dolgomat mint ha mi sem történt volna.
De néha megéri hisztizni mert a tegnapi hisztim után a férjem kitalálta utazzunk el, és valószinû hogy elmegyünk a gyerekek nélkül egyiptomba, nagyon olcsó 65.000,- ft. szerintem ez nem sok, fõlleg ahhoz képest hogy még nászuton sem voltunk. A másik a egybõl kaptam egy 10.000,- ft-os bankjegyet a páromtól. Szóval néha jó a hiszti, próbáljátok ki ti is.

Uszodát nem tudok, a lányom az ovival megpróbálta de nem jött be neki, tervezem, hogy ha a kicsi annyi idõs lessz, hogy mehet akkor mind a kettõt viszem egyszerre.
Anett
anett
 


Anett!
Én hiába hisztizek, engem akkor se visznek el Thaiföldre! De még Egyiptomba se! Kép A gyerekeket is viszitek? Mennyire tartják be a 2 éves korhatárt (az ingyenesség szempontjából) az utazási irodák?

Bodorka
bodorka
 
 


Most látom csak, hogy elõbb írok, és aztán olvasok. Kép
Kire hagyjátok a gyerekeket? Nem fognak hiányozni? És õk kibírják majd nélkületek?

Bodorka
bodorka
 
 


Bodorka !

Ne is mond már most hiányoznak, de még azért közel sem biztos, hogy utazunk. Még sosem voltak tõlem távol, a lányom aki 5 éves csak egyszer ment el a sogornõmékkel 1 hétre nyaralni de sírtam mikor elindultak, de tudom, hogy az neki jó és ha van rá lehetõsége akkor használja ki. Meg velem az is gond, hogy én elég önzõ anya vagyok, ez abban nyílvánul meg, hogy nem szeretem odaadni senkinek a gyerekeket mert féltékeny vagyok rájuk, nehogy elszeressék tõlem. Tudom, hogy ez hülyeség mert minden gyerek az anyukáját szereti a legjobban, de én ilyen vagyok. De azért mostmár kezdek egy kicsit kiengedni, mert már nem zavar annyira ha más is ölelgeti a gyerekeket. Egy kicsit gyogyós vagyok tudom, de ez van.


Anett
anett
 


Sziasztok!

Anett!
Szerintem örülj az útnak és tartsd evidenciába, nehogy elfelejtse a Párod! Kép A 65e valóban olcsó!
Mi lehet, hogy nem megyünk Krétára Kép Kép Kép. Ugyanis tegnap kiderült, hogy a kocsink hengerfejes lett. Kép Az pedíg ha csak a tömítés égett el akkor is 50e nemhogy ha ki is lyukadt. Akkor bizony horror lesz. Kép Mondjuk én ajánlottam a páromnak, hogy csináltassuk meg és adjuk el a francba ezt aztán vegyük meg álmai 124-es mercijét és inkább ne nyaraljunk most. Mert Õ egész nap a kocsiba ül, nem mindegy mibe! Úgy tûnik ráállt a dologra csak folyton aggályoskodik, hogy nem fogunk elférni benne. Most egy irgalmatlan nagy kombi audink van. Az a parája, hogy nekünk naaaaagy autó kell! Szerintetek kombi autó kell 2 gyerekhez mindenképpen, hogy elférjünk?? Ti elfértek az autótokba?
Vikics

KépKép
vikics
 
 


Sziasztok!

Az út tényleg olcsó de mire elindulsz már 100 e ft fejenként (retéri illeték, vízum, biztosítás) ha a piramist is látni szeretném akkor 100 dollár fejenként és ugye megyünk a bazárba meg azért ebédet venni kell mert csak félpanziós és ha mindent összeadsz 400-500 e ft-ból jössz ki.
A másik gond a kocsicsere, vagy nyaralunk vagy kocsit cserélünk. Nekünk most egy opel vektra van szép nagy de nekünk kicsi, ezért szeretnénk egy opel omega kombit, az hatalmas autó abban már mi is elférünk kényelmesen. Amúgy mi is egy vagyont vizettünk ki a kocsira most volt kötelezõszervízben, beállították a futómûvek egy kicsit kikalapálták mert hátul egy kicsit be volt horpadva kilukadt a kipufogó stb. pedig nem öreg autó 5-6 éves lehet nem tudom. Régebben pontosan két éve volt egy fiat marea vikend autónk ami nagyon jó volt, kombis, nagy csak amíg én szültem a fiamat addig ellopták a korház elöl. Ciki de nem volt biztosításunk. Ezért ünnepeljük a fiam szülinapját és az autónk ellopásának napját, jó sokba került a gyerek.

Anett
anett
 


Amúgy megnézheted az utazási irodát Budavár tours online
Anett
Anett
 


Sziasztok!

Vikics, az én férjemnek is az a mániája, hogy naaaagy autó kell, annak ellenére, hogy még csak egy gyerekünk van. De ha belegondolok, hogy milyen pakkokkal utazunk Szegedre, nem is csodálkozom rajta. Szerencsére most vettünk egy esernyõre csukható babakocsit, úgyhogy a nagyot végre itthon hagyhatjuk, mert az meg a fél csomagtartót elfoglalta. Nekünk egy Citroen BX-ünk van, úgy 12 éves lehet, szóval már õ sem mai gyerek. De a férjem nagyon szereti, mert nagy, kényelmes és erõs, ergo biztonságos is. Állítólag jó vezetni is. Én nem próbáltam, mert igaz, hogy van jogsim, de amióta megvan, 10 éve, nem mertem vezetni, úgyhogy ezt nem tudom megerõsíteni, se cáfolni.

Bodorka
bodorka
 
 


Sziasztok!

De jó mindenkinek, aki utazik. Én még nem merem sehol hagyni a Manót, csak úgy egy éves kora után. Ráadásul mostanában nagyon anyás lett, de aztán egy- két napra mi is lepasszoljuk a nagyiékhoz, mert kell egy kis kikapcsolódás.
Nem tudjátok véletlenül, hogy a fogorvosért kell-e most fizetni? És milyenek itt a dokik, csak ahoz lehet menni, akihez tartozik az ember, vagy máshoz is? Mi a Dr. Váradi Attilához tartozunk, õ milyen doki?
Elõre is köszi
Bildiy
bildiy
 
 


SZIASZTOK!

A fogorvosért nem kell fizetni én is jártam, csak olyan sokan vannak, rám is rámférne, lehet hogy én is elkezdek járni mert az enyémek még egy évet nem bírnak ki. Szeptemberbe megy a kicsi bölcsibe és akkor érnék rá igazán elmenni de lehet, hogy nem várok addig, bár ha nem menthetõek akkor lesz porcelán az legalább nem megy tönkre és szépek is.

Anett
Anett
 


Sziasztok!

Vikics! Nekünk 3 ajtós Opel Corsánk van, és elférünk benne vidáman. Kép Igaz, még csak egy gyerekünk van, kettõvel már biztosan kicsi lesz. Az én álmom volt ez a típus, mert persze az én Életem Párja is pasas, ergo a naaaaagy autókért van oda. Kép Viszont amikor vettük, akkor az a lehetõségünk volt, hogy vagy megvesszük ezt a kicsi kocsit vadi újan, vagy veszünk egy nagyobb használtat. Ráadásul én is rancogtam a 3 ajtós corsáért, és végül belement. Azt mondta, úgyis hamar kinõjük, ez az autó az én kedvem szerint lett választva, a következõ majd az õ kedvére lesz. Kép Amíg terhes nem lettem, sokat vezettem, ha messzire mentünk mindig kiutáltam Lacit az anyósülésre, Pesten meg vezethet õ, mert én itt nem merek.

Anett! Mi is a Budavár Tours-szal utaztunk a nászutunkra, Máltára! Kép Nagyon-nagyon elégedett voltam velük! Az utolsó pillanatban találtuk ki, ráadásul szezonon kívül, minden más utazási iroda azt mondta, hogy oda se lehet repülni ilyenkor, meg már kevés az idõ, stb. Õk meg bólintottak, utánajártak, igaz, hogy átszálással, és egy nappal késõbb, de megszervezték a repülõutunkat és a szállást is. Végtelenül kedves idegenvezetõjük várt kinn bennünket, mindenben segített nekünk. Tényleg fantasztikus élmény volt, és a Budavár Tours-nak köszönhetjük! Kép Az már csak hab a tortán, hogy ketten mentünk, hárman jöttünk... Kép De ez már csakis a mi mûvünk! Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Még valamit el kel mesélnem! Annyira örülök, és olyan elégedett vagyok, hogy közhírré kell tennem! Lacika tegnap megszerezte, és kipurcantotta a mobilomat. Ez eddig rossz, de ma elvittem abba a Pannon GSM-es üzletbe, ami a piac mellett a Kodak bolttal egy soron van. Alig mertem bemenni, nem is pannonos a telefonom, de ki volt írva az is, hogy szervíz, gondoltam, hogy a telefon bajának mindegy, hogy milyen kártya van benne. Beóvakodtam, elrebegtem, hogy babanyál mérgezést kapott a telefonom, de Westel elõfizetõ vagyok, megnéznék-e. 5 perc alatt megcsinálták, és egy fillért se lkértek érte! Még a gyereket is kipártolták, hogy nem a nyál volt a baja, hanem valószínûleg leesett, mert valami érintkezõ elmozdult benne. Annyit kérhettek volna érte, amennyi az arcukra fér, én csak azt láttam, hogy semmi sincs a kijelzõn, azt hittem, nagy a baja. Annyira örülök, hogy vannak még ilyen helyek, ahol becsületes, segítõkész és kedves emberek dolgoznak! Kép

BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Sziasztok!

Én is úgy tudom, hogy nem kell fizetni érte. Talán akkor ha valami extrát akarsz. De amikor én voltam állítólag csak azért voltak sokan mert nemrég osztották szét az orvosoknak a területeit és mindenki úgy jött (mivel ezt nem tudta) ahogy ráért nem pedíg a saját orvosához. Ezért akinek a saját orvosa rendel az viszonylag hamar sorrakerül, akinek meg nam az az ambulancián áll sorba és az akkor kilátástalan volt. De ezek nyári tapasztalatok, amikor kihírdették, hogy ingyenes lesz. Mostanra már valószínûleg kevesebben lesznek.

Nálunk már 6 hónaposan vigyáztak a nagyszülõk a fiúkra és a világon semmi bajuk nem lett az elkényzetetésen kívül. Állandóan cipelték õket és alíg bírtam leszoktatni õket róla, meg a nagyszülõket is.( Arr nem gondoltak, hogy én egyedül, hogy fogom cipelgetni a két gyereket.)
De nagyon élvezték a fiúk és és a nagyik is. Persze a mi lakásunkba jöttek vigyázni, mert ilyen kicsi gyereknek elég ha egy valami változik egyszerre. Ez azóta is így mûködik, csak most már elvisszük õket a nagyikhoz. Azt meg mégjobban imádják.

A kocsival kapcsolatban én azt mondtam a Páromnak, hogy már úgysem kell a babakocsit cipelni sehová, a cuccaink meg szerintem beférnek egy normál csomagtartóba. Az extra cuccoknak pl.: bicikli veszünk egy tetõcsomagtartót.
Ismerem a BX-et. Rengeteg barátomnak van, és akkor biztos jó. Kép Igaza lehet a Párodnak.

Senkinek nincs uszoda ötlete?
Vikics

KépKép
vikics
 
 


BMárti!

Mi a Jorgos-al voltunk kint annak idején, akkor még pont volt Kép és négyen jöttünk haza! Veszélyesek ezek a nyaralások!!! Most már nagyon oda kell figyelni!! Kép Kép
A telefonomat nekem is tönkrevágták egyszer így, de nem általlottam 3 napig szárítani a radiátoron!! Kép Aztán összeraktam, kihézagoltam a kijelzõt és mûködött. Persze ez még a legyilkolhatatlan 5110-es volt. Nyáron kaptam egy másikat, de most már gondolkodok rajat, hogy egy 5210-re kéne beruházni legközelebb mert az kifejezetten bababarát! Víz, ütés és porálló! Tipikus anyuka és trehány férfinek való telefon. Kép

Vikics

KépKép
vikics
 
 


Sziasztok,

Nem jelentkeztem mostanság,mert csõtörés volt "kedvenc" lakásunkban.Már el is döntöttem,hogy adom el a p...ba.
Elázott teljesen a két félszoba,gondolhatjátok milyen állapotok vannak nálunk + a gyomrom is teljesen kikészült.

Utazás!Mi már több utazási irodával utaztunk,a Jorgos csõdje elõtt 2 héttel is velük voltunk Krétán.Én már az utazás alatt terhes voltam,16 hetes.Kalandos volt az a nyaralásunk,a párom azóta is utálja Krétát.Addig semmi bajom nem volt a terhességgel,ott rögtön dobtam egy hátast a helyi bkv-n (elájultam),majd egy hajókirándulást hánytam végig.

A legjobban eddig a Fischer utazási irodával voltunk megelégedve,na meg persze a Neckerman se rossz,csak kurva drága.
Gyerekeknél a 2 évet betartják általában,max.kedvezményeket adnak.

Kocsi...nekünk állandóan új kocsink van,gyermekem apjának ez a mániája.Nekünk bevált a nagy kocsi,legkényelmesebben a saabunkban fértünk el,azóta volt már clionk is.Hát az katasztrófa volt gyerekkel,lementünk Balcsira 1 hétre,mindenhol volt csomag a kocsiban + síbox.

Hédi
hedvig
 
 


Sziasztok!

Hédi!

Nem irigyellek!! Már megint a szomszéd, vagy ez spontán csõtörés? Nekem kiskoromban volt egy olyan megrázó élményem, bár utólag inkább vicces, hogy balatoton építkeztünk és csak a pince volt kész. A vízõl kb 50m-re van a házunk a talajvíz irgalmatlan. Egy napopon arra ébredtem, hogy a bátyám egy gumimatracon lengedezik a pincébe (mert azon aludt). Boka és térd között állt a víz mindenhol. Egyszer amikor még a XIII-ba laktam a nagymamám áztatta el az ötödikig az össze lakót. A hetediken laktam. Szörnyû volt nekünk is namhogy azoknak akik nem is tehettek róla. Együtt tudok érezni Veled.

Ezek szerint minden pasi mániája a naaaaagy autó. Úgy tûnik van rá esély, hogy csak egy kis baj van a naaaaaagy autónkon. Kép
Vikics

KépKép
vikics
 
 


Na mi van? Mindenki nyaral?
Elmentetek nélkülem Thaiföldre???? Kép

KépKép
vikics
 
 


Nem, nem mentünk el legalábbis én nem de le is fújtam az utazást mert sajnálom rá a pénzt, másra jobban kell mint a nyaralásra, majd nyáron utazunk eleget, igaz olyankor csak én megyek a férjem nem jön velünk mert dolgozik.
Én nem tudom mi van velem de én 1 hónapja fújom az orrom és most még jobban fújom és hapcizok egyfolytában, ez azt jelenti hogy meg voltam fázva és most mégjobban elkaptam, ezt csináljátok utánam. De velem minden télen ez van.
Megyek szerdán tornázni, legalábbis megpróbálom mert aszmás vagyok és nem biztos hogy bírom. Igazából nincs nagy kedvem de muszály egy kicsit kimozdúlnom itthonról és itt kezdem. Azt mondták hogy nagyon jó 30 perc erõsítés és 30 perc tánc. A lányom jár ebbe az Erika C tornára és nagyon jó de csaltak az anyukák, hogy menjek a nagyok tornájára, hát most kipróbálom. Ja és most mondták hogy a gyerekeknek lesz nyáron tánctábor ahova az anyukák is elmehetnek, és az egyik anyuka mesélte, hogy este a gyerekek lefekszenek és utána nagy bulik vannak a szülökkel, tök poén lehet az egész még sose voltam ilyenen, csak abban reménykedem hogy nem akkor lesz amikor apukámhoz megyünk ki mert nem lenne jó kihagyni. Persze a kicsit valószínû hogy itthon hagyom, bár ha szalonképes lesz már addigra akkor elviszem. Már várom a nyarat és utálom a hideget.

Anett
Anett
 


Sziasztok!

Nálatok nincs bevezetve az egyedi fûtés, mert nálunk ma hozták a tájékoztatót és 3 cég közül lehet választani.
Az egyik a FÕTÁV aki kér 90.000,- ft-ot és nem csinál semmit, a második lecseréli az össze radiátort és csõrendszert és így lakásonként egyedi a fûtés, a harmadik meg lecseréli az összes ablakot és a radiátorhoz egy csövet bevezet de itt nem egyedi hanem egy háztömb fogyasztását osszák szét lakásonként. Hogy melyiket válasszam nem nagyon tudom, de nekem a második lehetõség a szimpatikus mert nekem olyan kell amit én állítok be és ha én nem fûtök akkor nem fizetek és ez a cég le tudja azokat kapcsolni akik nem fizetik a számlát. De az az igazság hogy a harmadik is jó. Ja és állítólag felmennek a lakás árak 800.000,- 1.000.000,- ft-tal szóval még gyorsan költözzetek át ide.
Ti mit szóltok ehhez, melyiket választanátok.

Anett
anett
 


Szia Anett!

Mi is ezen gondolkodunk, melyik a három közül, bár a FÕTÁV tényleg nem ígér semmit, így nem túl szimpi. Bár, mint tudjuk, ígérni könnyû...
Az az igazság, mi nem szeretnénk évtizedekre itt ragadni, ezért nekünk olyan megoldás lenne jó, ami emeli a lakás értékét, és ez a második kettõ. Mondjuk az én tapasztalatom az - a szülõvárosomban már van szabályozható fûtés, így ott láttam - hogy ez csak annak érte meg, aki kb. 18 fokos lakásban él és csak egy szobát fût. No ezt egy kisgyerekes családban csinálja meg valaki! Ráadásul, ha valaki nem fût a szomszédban, vagy ami még rosszabb, alattad, azt te is fûtheted. Mi, ha hazamegyünk, nem gyõzzük felfûteni a szobát, de még így is hidegérzetünk van mert alattunk nem fûtenek. Manóka mindig prüszköl egy kicsit mikor hazajövünk. Szóval én egy kicsit szkeptikus vagyok az egyéni szabályozással kapcsolatban, de az jó lenne, ha könnyebben lehetne a fûtést õsszel be-, tavasszal kikapcsolni. Talán nem lenne szükség az olajradiátorra. Nekünk az új ablak mindenképpen tetszene (egyébként is meg akartuk csináltatni), és a ház külsõ szigetelése is, és úgy tudom, erre lehet pályázni is (állami, EU-s, önkormányzati forrásokból). Gondolom az adott cég is ilyen forrásokat használ fel, de az zavar, hogy ezt nem írják le. Az amit kaptunk, szerintem egy kicsit kevés információ a döntéshez, ráadásul ezek az információk gondolom nyilvánosak, én meg is fogom kérdezni a Lakásszövetkezetnél.
Nektek van ezzel kapcsolatban tapasztalatatok? Mert nem könnyû dönteni.
Sziasztok: Bildiy
bildiy
 
 


Sziasztok!

Én pontosan attól tartanék mint Bildiy! Hogy majd én fûtenék mindenki helyett. Az utolsó lenne a legjobb talán nem? Amúgy mi lecseréltük a nagyszobába és a konyhába a radiátorokat az õsszel. A nagyszobába assze, 1,8m-es a konyhába kb 90cm-es. A nagyszobait amit levttünk áttetettük a hálószobánkaba és az idén télen még nem nagyon volt rövidújjúnál melegebb ruha rajtam. Pedíg az ablakaink nem a legjobbak bár azt is leszigeltettük. Szóval nálunk szauna van ha akarom, mert azak a radiátorok szabályozhatóak (berakták azt a csövet). Karácsonyra kaptam egy tolltakarót, de az elsõ éjszaka vissza kellett cserélnem a nyárira. Kép
Én nem nagyon tudok majd választani mert a mi lakásunk önkormányzati, de fizetnem sem kell az biztos.
Én is utálom a hideget! Meg az overálozást is! Nyarat akarok, vagy legalább is tavaszt!
Vikics

KépKép
vikics
 
 


Sziasztok!

Köszi a véleményeteket. Ma mondta a barátnõm, hogy a dunai oldalon állítólag van olyan ház aki megcsináltatta lakásonként egyedire és nagyon megszívták, ott ülnek a hidegben és annyit fizetnek mint régen.
Végülis tényleg igazatok lehet inkább számlázzák háztömbönként. Csak arra gondoltam hogy nekünk minden ablakunk déli és pl. ma is majd meg sültem itthon mert idesüt a nap az ablakokat meg nem nagyon tudom kinyitni mert a kicsi mindent amit ér ledobál, (nem tudom nyáron is mi lesz) már egyszer megtette tele volt az utca játékokkal. Szóval nekem biztos nem lenne annyi a számlám mint a szomszédnak aki szélsõ lakásban lakik. De talán igazatok van és az utolsó a legjobb megoldás mert ha lecseréli az ablakokat és beszigeteli a házat az tényleg értéknövelõ. Bár nem tudom elhinni hogy most a lakás ér 8 milliót és ha megcsinálnak mindent akkor 9 miiliót ér majd.

Ma voltunk a scontó bútoráruházban és a Kikában, a scontó egy nagy kalap sz..r, de a kikába olyan jó dolgok vannak és nem drágák, mármint nem nagyon mászkálok más boltokba de itt nem olyan vészes az áruk. Ott vettem meg a számítógép asztalunkat, sarok és nagy polcos sokhelyre lehet pakolni és 26.000,- ft volt, de most beleszerelmesedtem egy szekrénybe. Az a gond, hogy nem férünk el van szekrényünk elég nagy de tele van. Szekrénysort nem akarok mert abba még kevesebb hely van, és most láttam egy szekrényt ezt hálószobaszekrénynek hívják 226X227Xkb.60 cm ami jó nagy olyan kell nekem, már láttam a lelki szemeim elött hogy mit hova teszek és majd marad benne még hely is. Csak ugye kis szekrény kevés cucc nagy szekrény sok cucc tehát pár hónap és az is tele lesz. Ja és még kinéztem magamnak egy tv állványt de mindig az volt a bajom hogy kicsik. De ott láttam egy szekrény félét ami tv-nek való de van benne cd tartó vitrines rész fölül, alul kicsi szekrény mellette a videónak meg stb-nek a helye is megvan szóval minden elférne benne 50.000,- ft volt, de én már néztem máshol is és a kicsik kerülnek 35.000,- ft-ba ez meg egy egész szekrény, szóval jön a tavasz és én megint be vagyok zsongva hogy valamin változtassak, de inkább szekrényt veszek mint egyiptomba megyek nem ?

Anett
Anett
 


Sziasztok!

Vikics! Ezek szerint tényleg nem árt vigyázni a nyaralásokkal! Kép
Nem semmi vagy, hogy még a kijelzõt is kihézagoltad a mobilodon! Én, informatikus mérnök létemre, szét se mertem szedni. Kép Az enyém 6150-es, eddig tényleg semmi baj nem volt vele. Viszont az a víz, ütés és porálló 5210-es jól hangzik. Azért mielõtt új telefont veszek, elballagok majd ebbe a szervízbe, és megkérdezem, hogy mik a tapasztalataik, milyen gyakran hibásodik meg ez vagy az a típus.

Anett! Mi az, hogy lecseréli az ablakokat?! Mi most cseréltettük mûanyagra az összeset, 400 ezer forintnál többet költöttünk rá, ha nekem most valaki idejön, és ablakot akar cserélni, én megölöm! A FÕTÁV a 90.000 ezret lakásonként kéri? Elég húzósnak hangzik. Jól értem, az is csak tömbönkénti mérést tesz lehetõvé? Nekem a csöveket és a radiátorokat kicserélõ cég tetszik legjobban ennyi infó alapján. Mi itt a X.-en megrohadunk a melegtõl, pedig minden zárható radiátorunk el van zárva. Itt jönnek be a csövek, három helyen keresztül az egész lakáson, csak azok többet fûtenek, mint amennyire szükség lenne. Nem gyõzök szellõztetni, ami így, amikor odakinn mínuszok vannak, idebenn meg egy 14 hónapos gyerek mászik a földön, nem is olyan egyszerû. Ráadásul a mi lakásunk is "kördéli" fekvésû, reggel 10-tõl napnyugtáig süti a nap minden ablakunkat, ilyenkor még melegebb van. Viszont a csövek és a radiátorok cseréje is húzós lehet árban, és utána foghatnánk a lakásfelújításhoz, mert a tapéta és a parketta tuti, hogy pocsékul nézne ki utána. Hát, nem tudom. Már elõre félek tõle, biztosan minket is hamarosan utolér ez a probléma. Kép
Tényleg, lakásonként, vagy tömbönként kell dönteni? Lehet nekem az egyik cég, a szomszédomnak meg a másik?


BMárti

BMárti
bmárti
 
 


Szia BMárti!

Szerintem nem lehet külön dönteni, sõt attól félek, hogy még tömbönként sem, hanem akik a Lakásszövetkezethez tartoznak, mindenkinek egységes lesz. Viszont a papíron írnak valami kompenzációról azoknak, akik kicserélték az ablakokat. De ezt szerintem meg kellene kérdeznetek, azért nem mindegy! Nekünk más a helyzet, nálunk nincs olyan meleg, a hetediken, és két felé néz az ablakunk, így nekem a harmadik tetszik a legjobban, viszont szerintem bármit csinál az ember, a 10-en mindig melegebb lesz. De nagyon kiváncsi vagyok a végsõ döntésre.
Bildiy
bildiy
 
 


Sziasztok!

Arról hogy melyik céget szeretnéd szavazni kell személyesen kell bevinni a szavazatodat, csak attól félek, hogy már itt megvan az eredmény.
Most elolvastam mindent és szerintem a lényeg:

Az egyik cég Slant Fin: A cég saját költségén kicseréli a teljes fûtési rendszert. Tíz évig szolgáltatunk, majd 45%-os díjcsökkentés. Nincs lakásokra jelzálog.Biztosított lakásonként hõmérséklet szabályozás. és a hõmennyiség mérés és a nem fizetõk kizárhatósága.

A másik cég a Sola-Therm Kft.A radiátorok elé alsó-felsõ elzárót biztosít, így ki lehet cserélni a radiátort ha elromlik anélkül, hogy a redszert le kellene engedni. Egy összekötõ szakasz (H idom) beépítése, így a szintek közöti hõeloszlás kiegyensúlyozottá válik, így felül és alul is ugyanolyan hõm. lesz és a nemfizetõk kizárhatók. Kazánházat telepítenek. A lakások külsõ hõszigeteléssel, a nyílászárók felújításával(!!!!!) illetve cseréjével orvosolható. (Azon lakások esetében, ahol a nyílászárók cseréje már megtörtént árkompenzációt vállalnak) A radiátorok cseréjét az 5.-6. év között kívánjuk elvégezni. Jelen gázárakon számolva véglegesen 46 %-os árcsökkenés lesz.
Ez a lényeg szerintem a két cég levelébõl. Azért tettem felkiáltójelet a felújítása mellé mert elég kétértelmû, lehet hogy csak betesznek egy olyan hõszigetelõ csíkot (nem jut a neve az eszembe) nem? Vagy most szedjem szét az ablakot hogy ne lehessen felújítani vagy cseréljem le elötte és kérjek árkompenzációt. Nem tudom. Talán fel kéne hívni a céget.

Anett
Anett
 


Sziasztok!

Nekem mind büdös! Kicserél, berak, felújít és még 45%-al olcsóbb is?? Ilyen csak a mesében van! Vagy én értelmeztem rosszul??? Még szerencse, hogy az önkormányzat jobban ért ezekhez a dolgokhoz és fizet is, hogy a lakás többet érjen.

Anett!

Én amolyan mûszaki buzi vagyok és elvileg én is informatikus. Karácsonyra csináltam egy szgépet is a húgomanak használt cuccokból. Nemsokára a fiúknak is fogok. Kép Én mindent szétszedek-összerakok stb... Szerintem fiúnak készültem. Kép Gépet, motort, bármit megszerelek Kép
Telefon ügyben a szervíz járat jó ötelet! Én mostanában bármilyen mûszaki dolgban megakadok felmegyek a www.hwsw.hu fórumjára. Ha a megfelelõ fórumot és kérdezel mindíg szívesen segítenek.

Vikics

KépKép
vikics
 
 


Sziasztok,

A csõtörés nálunk keletkezett,a mosogató alatti melegvízcsõ ment szét vmi hirtelen nyomástól.Állítólag ez bármikor,bárkivel megtörténhet.
Mi nár nagyon gondolkozunk a költözésen.NAgyon soknak találjuk a rezsit,ahhoz képest,hogy ez csak egy panel.
Meg hát ez a fûtés dolog is.Mi szélsõ lakásban lakunk,fûthetünk majd rendesen.Nem sok jó tapasztalatot hallottam róla.
Így inkább úgy döntöttünk,hogy veszünk Pest környéken vmi új házat vagy építkezünk.Bevállalunk még egy gyerkõcöt.

Hédi
hedvig
 
 


Sziasztok!!
Húú de jól bejött ez a topic. Régen jártam erre, mert akkor még alig alig írt valaki.
A fûtéssel kapcsolatban, szerintem is teljesen pofátlanok az árak. Mi is költözünk lassan vagy építkezünk vagy pest környéki házat veszünk. Szeretek itt lakni 24 éve lakom Békásmegyeren, de már jól jönne a változás. Igazából a gyerek miatt is jobb lenne. Na meg ami még nagyon rossz itt a nyár. Legalábbis nálunk a lakába kb 40 fok van és megmaradni nem lehet. Ezt légkondi nélkül nem lehet kibírni. Nálunk még az is rossz, hogy középsõ lakásban lakunk és nincs kereszthuzat. NA jó dolgokról beszélek itt télen a nyárról. :o)))
Sziasztok!
lani
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: