A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

na, elzúztam aludni, ma sem sikerült aktív tagnak lennem :? Azért remélem, szerettek :) csak hát a kölkök :wink: :lol:

Kép
Kép
zuzmo1

ambulans szules. sztem egeszen oromteli dolog, ha vegre elmozdulas tortenik ezugyben. mert ahogy most kezelik azokat, akik szules utan men(ne)nek haza... hat az nem vmi fenyes... (finoman szolva)
szuleteshaz jo dolog, persze. de sztem ott sem lehetne napokig "havajozni" szules utan. de tenyleg, ha jol van baba is mama is, akkor miert ne mehetnenek/mennenek haza??? nem ez lenne a normalis?
gy.doki kerdes is kicsit el van tulozva. a korhazban megvizsgaljak a babakat szuletesuk utan, es nyilvan azokat engednek csak el, akiket rendben talalnak. tehat az "otthoni" gy.dokinak nem egy frissen szuletett bebit, hanem egy mar ellenorzottet kell megneznie! a vervetel miatt meg nyilvan nem kell(ene) visszamenni a korhazba, azt azert nem olyan nagy kunszt levenni (nalunk speciel a vedono kovette ezt el). a bcg-t meg raer az elso 6 hetben, es gy.doki siman be tudja adja. mi van meg? pl. besargulas. na ezt is szeretik tullihegni a korhazban - es kekfenyt kap boldog-boldogtalan. de a gy.dokinak ezt is el kell tudnia dontenie... na mindegy, en nem ertek hozza. a mi dokink csont nelkul elvallalta, h ki jon, es nem is csinalt az egeszbol nagy ugyet :). persze egyreszt szerencsenk van vele, masreszt meg felmerul a kerdes, h masok vajon miert odzkodnak a dologtol? :?

Neet, korhazi sz.doki/szuleszno nem alkalmas az otthoni szules kiseresere. mert NEM ERT HOZZA!!! (es azt csak igy zarojelben, h baromi jo, h olyanrol mondanak (folyamatosan es lesujto) velemenyt, amirol gozuk sincs, de azert nagyon meggyozoen verik a nyalukat... bocsanat)

Leni, hat nem jar, temeszetesen, de eddig meg - tudtommal - senki nem maradt gydoki nelkul ;)

ez, h a h-ban nem tudjak hol elhelyezni a kismamikat/babikat :shock: na ez tenyleg durva (es akkor addig nem lehet az ikea-szobaban szulni, mig fel nem szabadul valahol egy agy, ahova attehetik a francia-agyon pihegoket?) meg, h a nogyogy. osztalyra.... ajaj
en a helyetekben ragaszkodnek az ambulans szuleshez ;) :D
(Votiv, te vegul miert nem?)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

Fibi, verehullo fecskefu. biztos, h van arra feletek is! tok jellegzetes ;) es ha letorod a levelet/szarat, sarga szmotyi nyomhato ki belole. na ezt kell a szemolcsre kenni. gyogyulast :)

Coolio
recca

najovan: adni es kijon :lol: megyek is aludni 8)

Coolio
recca

Zuzi,
hát persze, hogy szeretünk :D :D 2 gyerek mellett sztem én sem fogok ennyit pofázkodni :P ennek biztos majd sokan örülnek is :lol:

és tökjó h leirtad, hogy BS-nél ki lehet könyörögni a hazamenetelt (1-2 nap után), akkor talán én is bizhatok ebben... 8)

Votiv,
köszi :)

Rec,
Neked is köszi :)
ambuláns szülés rulez, yes!
és sztem is tullihegik a dolgokat :roll: Bálintnak semmi baja nem volt, még be sem sárgult, szopizott mint a gép, és amikor felmerült, hogy akkor 4 nap helyett 3 után is hazamehetnénk, akkor még ott pattogtak, hogy de meg kell mérni, nem esett e a sulya nagyon, meg még egy vizsgálat, stb...... és akkor mikor mondta BB, hogy helyhiány is van, akkor nagy kegyesen hazaengedtek.....

KépKép
fibi

Jó reggelt 8)

Füles szopizott ezerrel, már a kórházban hízott 100g-t, nem volt sárga és mégsem engedtek haza, pedig dugig volt akkor is a gyerekágy... :?
ki érti ezt...?

Érdekes, hogy nálunk a Zapája Fülesnél még benne volt az otthon szülésben, ill. a hamari hazajövetelben, most meg nem... lehet, hogy ennyire ijesztő volt neki az apás szülés? :lol: :lol: pedig Mirkánál is bent szeretne lenni... :D

Recca,
tul.képp volt segítőd, amikor Benke született, vagy csak apával ketten voltatok?
macskanyu

És irígykedjetek, milyen profi segítségem van, krumpli pucolásban :lol: :lol: :lol:

Kép
macskanyu

Recca,
komoly? És akkor hogy van ez? Van, aki olyan sulit végez el, amivel otthon is szültethet, és van, aki olyat, ami csak a pöpec H-ra ad tudást? :shock: Biztos van igazság abban, amit mondasz, de azért egy H-ban dolgozó doki még egy taxi hátsó ülésén is kiszedi belőled a gyereket, pláne, ha úgy 30 éve ezt csinálja. (Nem a taxizást... :lol: )

Nem akarok kekeckedni, de ez nem inkább egy újabb fricska egymás közt az egymást ellenző 2 csoportnak? (H vs otthon szülés)

És továbbra is az a véleményem, ami Zsannak, h egy komplikáció mentes szülést akár a bokorban is le lehet rendezni, (vajh hány komplikált eset lehet a pottyantósba ejtett 4 kilós, tökegészséges, szerencsétlen-sorsú-anyák babái közt?), de azért engem megnyugtat a tudat, h ott áll egy egész sereg szakértő (?) a lábaimnál, és ha valami gáz van, csak tudnak már segíteni! Ha meg a baba kint, és minden okés mindkettőnkkel, miért ne mehetnénk haza? Azt az egyszeri dokilátogatást (neoizé az mi az??) meg lehet oldani (azt se mondja senki, hogy aki kifizet többtíz-százezret a 10 hó alatt, annak fáj egy taxit kihívni, vagy éppen nincs kocsija..... nekem ez a 2 nem fér össze valahogy).

Na, jól összevissza írtam mindent. Mindenki szüljön jól és úgy ahogy nagyjából szeretne, de aki a 86. kerből jön ide és kitúr engem, mint helyi lakost, és miatta nekem macerás lesz az életem, azt megharapom! :twisted: :lol:
Na nem mintha fenyegetne a veszély... de most a szülést félretéve és általánsságokban beszélve: gondoljatok bele, hogy ha egy agyműtétről lenne szó, azért legyek frankeinstein, mert Gizike kifizette a zsét és őt előbbre veszik, pedig a Holdról jött? És ő kapja a jó agyat? (Ágyat... :wink: :lol: )
Na, aki még ért engem, az meghívom egy sörre, mert igazán már magam sem értem magamat. :mrgreen:

neet
neet

[quote="leni"]H írta:leniorváth Ágikának 3as ikreket kívánok MOST!!! :twisted:

szerintem nincs, aki csinálna neki :wink: :twisted:

egyébként, amíg nem voltam ilyen szituációban, én sem tudtam elképzelni, hogy milyennek is kellene lennie egy szülésnek/Kórháznak, egyebeknek. Legalább olyan ember kezelné a dolgokat, aki már megélt hasonlót :roll:

ez még lemaradt tegnapról..........

Ja, és amikor Pannust visszavittem vérvételre 5 naposan, meg sem vizsgálták, le sem mérték, semmi. Csak vért vettek tőle. Annál meg nem lehettem ott. Mondtam, hogy igenis látni akarom, erre a csecsemős mondta, hogy nem szereti, ha nézik közben, és fogta, elvitte a gyereket :twisted: Egyébként sem csináltak vele semmit az alatt a 2 nap alatt sem , amíg ebnt voltunk, csak lemérték. A BCG-t is a látogató ajtó előtt kapta. Bent sem volt soha a csecsemősöknél. 1x fürdették, akkor is ott voltam, és kivártam, amíg megcsinálják.
Ma reggel pont az jutott eszembe, hogy mennyire abszurd már, hogy azért volt szükségem orvosra, hogy "orvos nélkül" szülhessek. De durva!

Kép
Kép
zuzmo1

Neet,
ide azta sört!! Totál értem mit mondasz (ill. mit akart a költő mondani..) :mrgreen:

de azért előbb szedek egy kis hamut a kandallóból és a fejemre szórom, úgy is,mint körzeten kívüli :mrgreen:
macskanyu

Tinu,
jobbulást nektek!!!! +++++++++ :)

kacsintósZsan :D:D,
engem pl. egy szakképzett dadus szoktatott le egy életre a kelkáposztafőzelékről, pedig mielőtt belém erőltette volna, állítólag szerettem :D

Leni,
az alapítvány nagyon jó ötlet :) A gyerekdoki kérdésben abszolút igazad van, főleg úgy, hogy az átlag gyerekorvos (tisztelet a kivételnek!) influenza szinten birkózik meg a legsúlyosabb bajjal, ami ennél komolyabb, azt továbbutalja a kórházba.

Julikalács,
üdv itt :D

Votiv,
köszi a linket, este könnyesre röhögtem magam az adható neveken :D Néhányukról valami csúnya bőrbetegség jut az eszembe. De azért éljen a szabad névválasztás!!!! Köv. lányom Pintyőke lesz :D

Zuz,
babaleves :D a kis kannibál...

Deni,
jó, hogy láttad Manókáékat! :D És az nst is jó!

Otthoni dokink még oké lenne a nagyobb szerepvállalásra (ő spec. neonatológus is), de a védőnő... akivel ugye Zuzi találkozott, és aki Marcit utoljára 2 hetes korában látta, azóta EGYSZER telefonált, nem eljött, telefonált. Azt hiszem, ehhez nem kell hozzáfűzni semmit, max. reménykedni lehet, hogy azokra, akiknek tényleg szükségük van rá, odafigyel.

Dóci néhány napja megtanult biciklizni - értsd pedálozni, büszkülünk rendesen :)
kisün

Neet!
És mit teszel, ha tudod, hogy a Te kórházadban baromi béna agysebészek vannak, de a szomszéd kerületiben zsenik. Bevállalod a Frankeinstein-i átváltozás lehetőségét? :?
És én sem mernék otthon szülni, de a kórházakban is lehetne olyan légkört teremteni, hogy lehetőleg természetesen menjenek a dolgok. És nem csak a gyorsan szülőknek :!: :!: :!: (nekem szerencsére sikerült)

Füli jöhet hozzánk is krumplit pucolni, vidám lett a reggelem :D

Kép
Kép
zuzmo1

Hű, Dóci tud pedálozni! :shock: :D Gratulálok!!!!!!!

És Etu (védőnő) azóta sem jelentkezett, pedig a múlt héten nagyon ígérte magát, lévén 2 NAPOSAN látta utoljára Pannust (mármint Pannus volt 2 napos :lol: )

Deni!
Ezek a görbék azt jelentik, hogy elkezdődtek ott bent a dolgok?????? Nem ismerek olyat, akinek az NST-i görbék lettek volna :lol: :lol: :lol:
zuzmo1

Zuzmo,
a Szent Imre az Én kórházam. :lol: :lol: :lol: A többieknek nyasgem. Hehehehehehe. :mrgreen: (Macska, most utálsz, ugye? :lol: Lányod tegnap kellett volna a krumplikhoz itt. )
neet
neet

Curse :) Igen, eddig igen, nagyon kedves nő :D Most már örülök, hogy rászántam magam a sz.nőválasztásra :lol:

Kriszta :) vers nagyon szép :D

Fibi :) Sztem inkább a fecskefű, mint a műtét (ezt inkább a pocakoskodás utánra hagynám) És ezek a szemölcsök is a terhesség következtében jöttek ki, mint a szeplők, vagy nincs összefüggés?

Zuzi :) Persze, Manóka örült, hogy az ikea szobában maradhatott, mert ott nyugodtan tudott pihenni! De most képzeld el, ha a hagyományos szülőszobán kellene maradnod... Kérdeztem a szülésznőt, mi lenne, ha ott szülnék és nem lenne a gyerekágyon hely, akkor bizony ott kéne dekkolni azon az ágyon, ami azért nem olyan vonzó... (és azt is kérdeztem, mi lenne ha el kéne hagyni a sz.szobát, mert jön a köv. kismama? ilyenkor állítólag csoda szokott bekövetkezni és vhol lesz hely.. :mrgreen: )
És Botond azért maradhatott a mamijával, mert a Vera megkérdezte a csecsemősöket, de nem volt hely (azt mondták max. a mosogatóba tudnák tenni) így inkább maradjanak együtt... szóval sajnos nem az elvek változtak, inkább a helyhiány győzött :roll:

Rec :) Most kicsit megnyugtattál, hogy nincs a gyerekdokinak különösebb dolga a hazajött bébivel! Akkor minek az igazolás... persze lehet hogy a jövőben már az sem fog kelleni :roll:
denizsa

Neet,
akkor engem meg pláne utálj, mert nemis a 86. kerületböl, hanem a Holdrol fogok odamenni szülni 8) :lol: :lol: :mrgreen:

Deni,
ez nem lenne mütét, helyi érzéstelenitéssel megoldható. és igen, a terhesség alatt szaporodtak meg.

Zuzi,
"mennyire abszurd már, hogy azért volt szükségem orvosra, hogy "orvos nélkül" szülhessek." - ja, kicsit olyan, mintha azért fizetnénk, hogy ne avatkozzon be a doki, ha nem muszáj.... :roll:
fibi

Macs :) Ilyen segítséget én is szívesen elfogadnék!! :D

Vera :) Gratula Dócinak a pedálozáshoz!! :D És bicaj is van?

Zuzi :) Ezen a dokis paradoxonon jót nevettem (mármint hogy azért kell a doki, hogy ne kelljen) :lol: Hát eddig (értsd Bálinttal) nekem se sikerültek az nst-görbék, most meg igazán gyönyörűek, de sztem ez nem jelent semmit, legalábbis én nem hiszek benne, ill. amit meg lehet állapítani, hogy fokozottabb a méhtevékenység és "közeleg a szülés", azt meg magamtól is kitalálom, hisz minden nappal közelebb lesz a vmikorhoz :mrgreen: :lol:
denizsa

Deni!
Igaz, én csak telefonon beszéltem vele. De én kicsit irigykedtem rá, mert a férje is ott maradhatott velük éjszakára.. Azért ez olyan idilli. Az meg, hogy a szülőszoba nem vonzó....hát ez baj!
Persze, értem ám, hogy mi a probléma, csak azt akartam írni, hogy jelen esetben milyen jól jöttek ki ebből Manókáék.
zuzmo1

Neet :) otthonszülésben pont az a lényeg, hgoy en a doki szedje ki belőled a gyereket, hanem ti ketten: baba és te szülessetek úgy, ahogy nektek jó. És nem csak úgy beleugrunk ám a szülésbe, azért az otthonszülők nagyon is felkészülnek az eseményre, tanfolyamra járnak, folyamatosan készülnek - sokszor többet, jobban is, mint mi átlagszülők. És természetesen vannak kizáró okok, én például nem szülhettem volna otthon semmiképp (pedig vágytam rá korábban).

Zuz :) Na kapja be a csecsemős :evil: erre már végképp nem tudok mit mondani: nem szereti, ha nézik????????????????? Enyém gyereket is felkapta a nővér, hogy viszi branült beültetni az infúzióhoz - amiről egy szót se mondtak nekem és persze a véleményemet se kérték ki... No, persze én rohantam is utána és nekikugrottam a doktornőnek, aki elrendelte a dolgot - mindjárt ott lehettem a baba mellett végig.

Az anyának joga van minden percben, minden beavatkozáskor a gyereke mellett lenni!!! (na jó, nem műtétekről beszélek, de azon kívül igen) Csak az iylen "nem szeretem, ha néznek" típusú személyzet miatt inkább hallgatnak az anyukák, pedig nem kéne.

indianyo

Neet,
eddig is utáltalak, ha nem tűnt volna fel :mrgreen: :mrgreen: hát hogyjöszte saját véleményhez??! Ami ráadásul más, mint az enyimé???! :mrgreen: :mrgreen:

Vera,
Dócinak gratula a tekeréshez :D

Deni,
hát mindenesetre mennek a drukkok nektek :) hátha mégis megszülsz, vagy valami...

Zuzi,
orvosparadoxonod.... :shock: :lol: :lol: de sajna megértem..
macskanyu

Deni,
sztem sem jelent semmit hogy van e görbe vagy nem :lol: de ha mégis netán már a hosszu 7végén megszülsz, akkor ugye küldesz nekem sms-t?????? (mert holnaptól Baján leszünk). És nagyon fogok szurkolni meg Rádgondolni!!!!!! :D
fibi

Macska,
ha szürke macska kell még tőlem, nyalizzál szivi ezerrel! :mrgreen:
(egyenlőre nem szülnek,a fene se érti, máshol meg dömping van. :lol: )

Indi,
de azért valaki csak van még ott, ha nem is DR áll a neve előtt...?? Recca, nyugtass meg, h valami hozzáértő volt ott. :D

Fibi,
te már csak az agyműtétnél kavarhatsz be nekem. :mrgreen:
neet
neet

Szerintem egy szentimrés szülöszoba még mindig vonzóbb, mint egy más kórházbeli... (még Monet is van a falon :lol: ) mondjuk csak akkor, ha ott maradhat velem a gyerekem....
fibi

Neet,
honnan tudod? :lol: és ha kopogtat hozzánk hármaska (netán véletlenül...), Hozzátok meg pont akkor ketteske? :lol: oszt nem Votivval szülsz majd együtt, hanem én turlak majd ki a gyerekágyról? :mrgreen:
fibi

Neet,
otthonszülést általában Geréb Ági vezeti (ha odaér :lol: ), ö is Doktor, szülész-nögyógyász (régen H-ban vezetett szüléseket). De azóta kiképzett sok más embert is erre, és ott vannak még a dúlák, bábák is, stb.
fibi

Ja, és persze a szülöknek el kell végezni egy 1 hetes tanfolyást, ahogy Indi irta :) és ismerösünknél ez jól jött, mert nem ért oda Ági, és apuka vezette le a szülést :lol:
fibi

Fibi,
Neet megmondta, hogy mikor náluk ketteske születik, akkor ő Moose-al fog a holdon lebegve szülni. Csatlakozol hozzájuk? :mrgreen:

Neet,
majd akkor nyalizok te Drága, ha lesz macska, addig minek strapáljam magam? :mrgreen:
macskanyu

Jó reggelt!

Már ha lehet annak nevezni a visszaolvasás után :evil:
Leszámítva Fülit,akit imádok :lol:

Hozzám Neet hsz. áll a legközelebb,ugyanis itt vagyok példa rá.
Képzeljétek el,hogy hazamentem volna az első babámmal,aki tudjátok 4 napig élt..... :cry: ,vagy amikor Dorkát szültem volt egy 4.x szülő anyuka is,akinek a méhe szülés végén feladta és majdnem elvérzett a szülőszobán.Azonnal rohant minden orvos,mert nem tudták elállítani a vérzést.Felkerült az intenzivre,miután kiszedték a méhét :(
Tudom ezek extrém példák,de senki nem tudhatja előre,hogy mi lesz :?: :!:
Nekünk annyiban szerencsénk volt,hogy a házidokink és a védőnőnk csúcsszuperek voltak!Hetente jöttek felváltva és a mai napig tartom a kapcsolatot a védőnőnkkel.

Horváth Ágnes:egy dilettáns szuka,aki soha egy percet sem praktizált :evil: Eddig az OEP-nél és hasonló helyeken dolgozott,tehát csak az anyagi részekkel foglalkozott.Eleve azok után hogy lehet kinevezni ,mikor kijelentette,hogy az aszmás gyerekeknek nem kell a svábhegyi jólevegő,mivel remek gyógyszerek vannak már erre! :roll: :evil: NORMÁLIS???
Egyébként a mostani gyerekorvosunkkal volt egy évfolyamon és már akkor is utálták :roll:
Na de egy Molnár Lajos után mit várhatunk?

Bocsánat a kirohanásért,de egyszerűen elképesztő ez a"népírtás" ami folyik és próbálják elhitetni,hogy mindez a mi érdekünk :evil:
Képzeljétek el,hogy mi lehet a gyerekosztályokon,ha a szülészeteken ilyen káosz van,ahol egészséges babákról van szó?
Nem rég hallottam,hogy a gyerekonkológián 3-4hónap a várakozási idő...

petergabi

Macska,
előjátékról még nem hallottál? :lol:
És nem is a Holdon, hanem azon az Újföldön akarok majd. :D
neet
neet

ez itten egy virtuális 18, naagy, piros karikában

Neet,
minek az??! ha egy átlagos európai pasasnak elég másfél perc... akkor én minek strapáljam magam, csak hogy neked jó legyen? :mrgreen:

OFF vége :mrgreen:

na jó, egy kicsit a kedvedér': Jó az új avatarod :wink: de tényleg!!! :)

Gabi,
én is egyetértek azzal, hogy a kórházban szülés orvosi értelemben biztonságosabb, pláne, ha bármi nemvárt jön közbe... de jó lenne, ha hazamehetnék utána, az egyébként tök egészséges babával...

na, megyek a dógomra, mielőtt Neet fórumtárs teljesen kiutálna a topicból... :mrgreen: :rgreen:
macskanyu

Sziasztok!

Éjenek Manókáék!! :) Hatalmas gratula utólag is!!! :) Ikea szoba meg sztem nagyon rulez, legalább elfértek az ágyon, mert a gyerekágyon az a keskeny ágy az brrrrrrrrrrr, meg hát papa is ott lehetett, sirály!! :)

Neet

Kórház nem a tied :lol: hanem azé aki fizet :mrgreen: pénz beszél :mrgreen: :mrgreen:

Különben meg nekem ne mondja meg senki, hogy melyik kórházba menjek! Hol a szabadság, hol a választás lehetősége, hol az esélyegyenlőség??? A XXI. században ezeknek a hiánya elég gáááz.

Balcsis fotók rulezek! :)

Macs

Ez a Füli csajszi nagyon nagy segítség neked. :) Olyan aranyos, meg nyissál bölcsit, ha ki tudod hozni 40-50 ezerből a díjat, akkor már viszem is Bendit. :)

Votiv

Jó az avatarod! :) Szerintem Lili Róza rád hasonlít. :)

Amúgy 2 napig megint itthon volt Bendus, mert láza volt meg hasmenése. De csak fél napig, aztán semmi baja nem volt, szerintetek lehet fogtól ez? Mert az utolsó 4 foga még hiányzik. Ja és tegnap előtt tisztára sírt, hogy nem mehet a bölcsibe...egyedül felvette a cipőjét és az ajtó előtt állva sírt és mondta, hogy ble ble ble, ami szerintem bölcsi akar lenni...:)

na megyek dolgomra, szép napot mindenkinek!

ruz
ruzicsky

Sziasztok!

Bocsi, hogy ide pofátlankodom, de titokban olvaslak Benneteket, tiszta Big Brother, mivel a Szent Imrében fogok szülni és érdekelnek a benyomások, tapasztalatok! :D

KÉrdeztem itt már egyszer, dr. Barna Péterről, mert a 26. hétben kellett váltanom, a Margitban szerettem volna szülni, de különben a Szent Imréhez tartozom, én is ott születtem! :wink:

Előadásra csak egyszer mentünk, de akkor is már a folyóson álltak és 40 fok volt, nem kockáztattunk, inkább elmenekültünk! :?

Lehet kérdezni:

- Apukák lehetnek a szülőszobán utcai ruhában?
- Ha nem, akkor télleg meg kell venni a gunyát?

A Margitban is az volt a terv, mielőtt megszüntették volna, hogy 2-3 nap után hazaengedik a kismamát és 5 nap kell vissza menni, én akkor beszéltem a gyerekorvossal és azt mondta, hogy ő is meg tudja csinálni a vérvételt, szerencsére jó fej, unokaöcsim gyerekorvosa. :D

Minden hasznos tanács jól jön, azt is hallottam egyik barátnőnktől, hogy a csecsemősök nem éppen a kedvesség mintaképei.

Még egy kérdés, hogy érdemes-e szülésznőt választani?

Tervezem, hgoy május második csütörtökjén elmegyek a kismamaklubba és ott tájékozodóm szülésznő ügyben.
Én olyanra gondoltam, aki nem mézes- mázos, hanem határozott, de azért jó fej! Nincsenek is igényeim :D :D :D

Kép
márika75

Szia Márika!

Jó helyen jársz és itt senki se fog bepofátlankodónak tartani! :)
2 és fél éves infom van, de a többiek majd naprakészebbek lesznek: apuka vehet egy zöld hacukát, amit rávehet a pólójára, anno 700 HUF volt. De akkoriban azt is mondták, h ha visz váltócipőt, fehér pólót, nadrágot, abban bent lehet. Mi nem vittünk, 2 fájás között lebótoltuk a gúnyát. :D
Ha már valakit választasz, talán érdemesebb sznőt mint dokit, de majd hallasz még ezerféle véleményt.
Kismamaklub rulez! Menj el, sokat meg fogsz tudni és kis szerencsével bepillanthatsz ide oda!
Csecsemősökkel nekem (asszem egyedül?) nem volt bajom, kedvesen kell rájuk mosolyogni és levetkőzni a kismama-hormonok által okozott túlaggódós, hiperérzékeny dolgainkat. :D
neet
neet

Neet, Macs :lol: :lol: :lol: kúúl

Én akkor sem szültem volna otthon, ha a szülésért egy fél országon kellett volna végigutazni. hmm egyénfüggő. :?
mondjuk ez nálam nem is volt opció...

Fibi,
nem sok már Bajáig az út? vagy csak én voltam túl nyavalygós, de a végefelé már fél óra autózás is sok volt... jó 7végét!

Az lehet, hogy az első 4-4 fog után az őrlők jönnek? gyerekem ökle a torkában, és ott hátul dudorodik. ez normális sorrend? vagy nincs sorrend? :shock: :D és fáááááááj :cry:

Kép
akata

Sziasztok :)

Húúú, mennyi hozzászólás van itt H-ügyben 8)

Deni,
Görbék ide vagy oda, egyre közelebb vagy a második NagyNaphoz ;)
Ja, és jövő hét csütörtökön megyek pííz-ügyoleg beszélni 8)

Macs,
Fülesed nem semmi :) Kést rak a sütőbe..... hámoz(na) :lol: :shock: :lol: :shock: :lol: :shock: Kész vagyok ;)

Manokáék tényleg jól jártak, hogy zsufi volt ;) Tök jó!!!! :) De vajon másnak is szerencséje lesz..... :roll: Elég dúúúrva állapotok vannak :(
Szerintem még a H-ház dolgozói sem tudják mi lesz..... és, sajnos biztos vagyok benne, hogy a zsúfoltság a minőség rovására fog menni és egyre több türelmetlen dolgozót szül :( :? :roll: De NE LEGYEN IGAZAM!!!
H. Ágnes meg kapja be! Men is tudom hogy ilyen ember-szerű lényt hogy bír el a föld :?

Mása
szmagdi

Zuz,
és a hármasikrek probléma lehet ott ahol számla nélkül költségtérítünk? kit érdekel, hogy mire költik, akár pelusra is lehet.... ne kívánjunk ekkora szerencsét neki, előbb tegyen az áldásért :wink:

Kép
akata

Neet,
Ezster copfja (jól írtam?) naggyon teccik ;) Jóóó az avatarod ;)

Szia Marika :)
Én nem emléxem hogy fizettünk volna a Zapa szülő-rucijáért :shock: :shock: :shock: De tény hogy hazahozhattuk ;) Szülésznő kell!!!! Elsőnél ügyeletsenél szűltem, aki írtó rendes volt. És most ketteskénél u.az lesz a szülésznőm, csak már fogadott ;) Itt a lányok meggyőztek arról, hogy jó ha van sajátod ;) Persze ez pénz függő is. De azért mégis..........

Akata,
szerintem lehetnek a rágók :( ++++++++ Nektek!

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Ruz,
ezexerint bejött a bölcsi ;) :lol: Ez jóóó hír. De mi a csuda lehet ez a lázzal járó akármi ?.......... :roll:

Mása
szmagdi

Neet:köszi, majd igyekszem, de első gyerek, első hormonok, úgyhogy semmi jót nem igérhetek! :? De legalább nem úgy megyek oda, hogy ne tudnám, mire számíthatok, nem lesz nagy csalódás, bár, ki tudja mit tesznek a hormonjaim, férjem eléggé furcsán szokott szemlélni..... :D :D Felkészülünk apa ruhára is, július 7-re várható Vendel, remélem baromi meleg lesz :wink:

Szmagdi: köszi, tesóm is ezt javasolta, hogy úgyis a szülésznő lesz velem ott végig, és őt tökre megnyugtatta a jelenléte, igaz ez a Margitban volt!

Ezért érdekelne, hogy a fenti specifikációmnak megfelelő szülésznő, tehát nem mézes-mázos, határozott, viszont empatikus létezik-e vagy csak az én vágyálmom :lol:

Kép
márika75

Márika,
szülésznöt mielöbb kellene felkérned (ha szeretnél és meg tudod pluszban fizetni), mert a "jobbakat" hamar elkapkodják (20. hét környékén...)

Kata,
nekem nem sok, én imádok kocsikázni/utazni, még pocakosan is :D és a kocsi ülése ideális, szinte a legkényelmesebb mostanság :) (sem feküdni, sem sima széken ülni nem birok már túl sokáig :? )
És sztem fogakban nincs konkrét sorrend :wink:

Ruzi,
lázas hasmenés passz :roll: nem biztos hogy fogtól van.
Tényleg, Ti a X. kerületben laktok ugye? Az végülis nem Sashalom, csak közel van a XI.-hoz? Mert szép környék...
fibi

Mása,
én sem emlékszem ilyen részletekre :lol: hogy fizettünk e apa rucijáért. de asszem mi nem hoztuk haza, úgyhogy talán pénzbe sem került... de nem vagyok benne biztos :P
fibi

Ruzi,
nem a XI-hez van közel, hanem a XVI-hoz, bocs :oops: :)
fibi

Ez hihetetlen!!!!!!! B elaludt teljesen egyedül!!!! felmentem vele, ahogy szoktuk, melléfeküdtem, stb, de ö egyre csak rugdalozott, és mondtam neki, ha nem hagyja abba, lemegyek. És megkérdeztem, h szeretnél egyedül aludni? és mondta, hogy "Anya, lemensz, utána lefekszem". és igy is lett...... :) már ebben sincs rám szüksége :? (tudom, kistesónál jól jön majd, ha megtartja ezt a szokását)
fibi

Fibi,
magkérdeztem Zapát is és ő sem emléxik, hogy fizettünk volna.... :lol: 8) :lol: De ez egy ilyen egyszeri használatos ző'd ruha vót :) És meg is van ;) (majd Ketteske szüléshez meg bevisszük és akko' tuti nem kell megvenni ;) )

Marika,
a szülésznők jóók a Sz. Imrében ;) És tényleg jó lenne eldöntened, mert jön a nyár, jönnek a szabadságolások...... meg "megtelnek" a szülésznők.Megkérdezheted a dokidat is, kit ajánl..... vagy ha nem, akkor itt is szűltünk már egy páran ;)

NA megyek ki, locsolok egy kicsit, míg aalszik a kiscsaj.

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Apuka ruha:
most olyan 1000 ft körül van asszem, de nekünk nem kellett venni, mert az apósom orvos BEBEBEBEEEEEEEEEe, és kaptunk tőle 2 csomag steril műtős cuccot, és most is azt visszük... :wink:
de a lényeg, h KELL. Utcaiban biztos,h nem lehet.

Kórház:
nagyon szarul lett kivitelezve egy talán nem teljesen halott ötlet.
Az,h mindenki ott szül ahol akar, nem épp a legjobb, sztem a szinvonalat kellene feltornázni, és akkor nem jutna eszébe egy 16. kerületinek,h átbumlizzon a városon a sztimrébe.
De, én igenis FASZOS leszek, ha amiatt nem lehetek együtt a gyerekemmel, mert nem körzetes kismamik fekszenek az ágyamon :P mert legyen már vmi "előjogom" ha telt ház van, és én olyan szerencsés vagyok, h a Jósiten ide teremtett a 11. kerületbe.
Ugye ez azért érthető????????????
nem az a bajom, h "külsősök" idejönnek,hanem, hogy máshova nem tudnak menni!
Aztán meg, mit mondott még BS a ML-án:
1. július egyig van SZABAD ORVOS és BÁBAVÁLASZTÁS. Az, hogy addig VAN, azt jelenti, h utána VALSZEG NEM lesz! Még pénzért sem! Tehát, jöhet ide bárki bárhonnan, azért FIZET, de a dokiját NEM fogják behivni még PÉNZÉRT SEM!
Lényeg a LEHET-en van, ő is ezt mondta, de azért egy kicsit több, mint a LEHET.
Azt is mondta, egy nagyon jó oldala lesz a dolognak, a dokik legalább 10 évvel tovább fognak élni! Nos, ebben azért van vmi, nem???
És mondta,h ne ijedjünk meg, mert itt minden orvos, bába csúcsszuper, khmmm...
És ilyenkor jön a Zuzi-féle paradoxon, tehát, sokan azért adnak pénzt egy bizonyos orvosnak, h NE TURKÁLJON BELE a szülésbe!!!!!!!!!!!!!!!!!
és ez valszeg nem megoldható az ügyeletessel, mert lehet, h jó szakember, de imád beletapicskolni a dolgokba!

Áprilistól-júni 30-ig lesz a káosz, mert ugye saját dokid még lehet, de már egy csomó kórházat bezártak, igy azok egy része ide jön, szóval hmmmmmmmmm...

Geréb Ági:
most hallottam szintén BS-től, elvégezte a bábaképző-akármit, és igy ő most már hivatalosan BÁBA. Ugye jó ideje nem orvos már, hiába végzett az orvosin.
és sztem GÁ a legritkábban van jelen a szüléseknél. Recca????
Viszont "segitő" MINDIG van, nem???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Zsan,Neet:
akkor engem duplán-triplán gyűlölhettek majd anno,mivel képes leszek Dömösről elmenni szülni a szent imrébe :mrgreen:

petergabi

Én, mint nem körzetes, azért elmondanám, hogy én nem feltétlenül a kórház miatt akartam az Imrében szülni, hanem azért, mert az orvosom történetesen ott dolgozik. Mikor elkezdtem nőgyogyihoz járni, még nem kalkuláltam ilyesmivel. Szóval ha ő az Istvánban dolgozna, akkor ott szültem volna. Én orvost választottam, nem kórházat. És elég ciki, ha ezentúl nem választhatok orvost. :( Remélem, kirendeződnek a dolgok, mire aktuális lesz a következő baba. Addig igyekszem nem foglalkozni a gondolattal, hogy esetleg egy vadidegen pasinál kell szüljek. :shock:

Kép
Kép
tinu

Zsan,
én elsösorban BS miatt mentem/megyek a Szent Imrébe, az csak plusz ráadás (számomra) hogy szép meg jó a kórház. A kistarcsai H is gyerekbarát, stb, de nekem az orvos és a hozzáállás az elsö a szülésnél. Utána jön a többi... szóval nem sznobságból bumlizok át a város másik végébe.
És akkor ezek szerint baromi nagy mázlista leszek (ha leszek...) hogy pont juni 30-ig még behivhatom az orvosomat szülni. Ha nem jöhetne be, akkor megfelelne nekem a kistarcsai H is. Minek fizessek egy másik kórháznak, ha nem az vezeti a szülést, akit ismerek/szeretek???????
fibi

Tinu,
na most látom, hogy egyre gondoltunk :wink:

Gabi,
de Te is leginkább BS miatt, nem?
fibi

Zsanci: Én itt élek már több, mint 31 éve a kerületben, sőt én a Tétényiben születtem (anyukám, nagyapám is itt élt/él), mégsem ide akartam jönni szülni, mert a profról megvan a véleményem, anyukámat kezelte, csak rövid ideig, ő közölte, hogy 1 hónapja van hátra, stb. Lényeg, nekem nem szimpi! :twisted: Erre nem megszüntették a választott szülészetemet!? No comment!

Várhatóan júl 1-je után fogok szülni, ha Vendel máshogy nem gondolja!
Első szülés, én hüjjje meg kicsit félnék az ügyeletes orvosnál való szüléstől! Majd meglátjuk mi lesz! Nem hiszem, hogy az orvosok szívesen elállnának a szülés után járó hálapénztől, szerintem :? :shock:

Kép
márika75

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: