A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok!

Steffi,
Hogy vagytok?
Küldtem mailt, átment?
NAGYON KÖSZÖNÖM AZ ÚJSÁGOT! MEGÉRKEZETT! CSAK ELFELEJTETTED MEGÍRNI HOGY MIVEL TARTOZOM!!!

Zsófi,
Köszönöm a tanácsot!
Nekem olyan személytelennek tűnik az elektromos.

Emano,
Igen ez normális!
Nem baj, mert mi izgulunk! :wink:

Tünde,
Én is Halász Judittal nőttem fel, nagyon szeretem. Már hallgatjuk Larával, mert van pár régi lemez!
Az alma együttest nem ismerem. :oops:

De ebbe babazenébe belehallgattam és nekem bejött. :oops:
Tényleg?
De aranyos vagy! :lol: NAGYON KÖSZÖNÖM ELŐRE IS!
Akkor megírod a címed nekem mailbe és akkor küldök cd-t és arra át tudod nekem venni?
Tök jó! Úgy örülök! Meg persze mellette szerepeljen a csoki márka is amit szeretsz, vagy az amit szeretnél!

De ez a mekis hasonlat tetszik! És én is szeretem időnként a sajtburit!

Közben Gabó elküldte nekem a receptet! :D Köszönöm!

Borsa

Sok szerencsét holnapra, és tényleg biztos minden rendben lesz! :)

Vali,
Ez tényleg nagyon elkeserítő! :cry: De mi itt ezerrel szorítunk értettek és az ott dolgozokért, és még nem adtuk fel a reményt és együtt szurkolunk! Odaadja a leleted és majd TE viszed és megint odaadod neki! Hidd el így lesz!!! Így kell lennie!!!

Gabó,
Ez csak természetes!
Kérünk képeket! Mekkora már a kis hölgy?

Vica,
Hát nem lehetett semmi az a vizsga! :lol: És miből volt, és hányast kaptál?
Semmi baj, majd írsz ha odajutsz!

Veronikusz,
Megnéztem Szofit az almával megint! És megint csak azt tudom mondani, hogy gyönyörűűűű!!!! :lol:
Várjuk a képeket!!

Rita,
De aranyos vagy!!!
Nagyon szépen köszönöm!!!!

Hogy vagy? Hogy viseled ezt amit veletek művelnek? Mert erre nincs is szó, már ami itt megy!

Szép éjszakát mindenkinek!

Puszi

Ancsa

ancsaboszi

Szép napot Lányok és Babák!

Veronikusz,
Szofi képei gyönyörűek! Az almás és a nyuszis meg mókás is nagyon! Kis göndörség! Apától öröklődik?
Nálunk Csipa cica nem fogja a gindzsolást így tűrni, az biztos!

Motoros hintája egy ismerősömnek volt, kicsi lakásban, extra nyugodt gyerekkel. Ő élvezte, de általában nem volt hisztis vagy nyugtalan. Lerakod, elvolt. De nagyon sokba került! Még használtan is.. Azt hiszem, én sem vennék!

Memme, bunkó orvosok márpedig vannak! hihetetlen ez a hozzáállás! Ki kéne írni a rendelőjére, hogy nem vagyok bababarát, még mindig nálam akarod hagyni a TB-pénzedet?!

Emano,
nagyon izgulunk és persze drukkolunk ezerrel! Küldjük a frontokat ezerrel!

Babazene.. belehallgattam a zenébe én is. Bizti babája válogatja, kinek jön be. meg mamája.. :) Én is kicsit túl pörgős vagyok hozzá..
Én úgy vagyok vele, hogy amit anya hallgat, amíg pocaklakó Miklósunk van, az lesz ismerős neki! Ezért az esküvőre írt cd-t, bizonyos bulizósat hallgatjuk Apa kocsijában a nagyikhoz menet: hobo blues band, u2, billy idol, bryan adams és rockbarátaik.
A múltkor Apa berakta az ŐsBeatrice dupla albumot, azt kivetettem vele, mert kiütötte az én toleranciaküszöbömet is.. :)

Vali,
reméljük a legjobbakat és hogy tényleg te fogod bevinni is majd a "kórházunkba" a leleteket a manó kijövetelekor!

A vizsgázóknak Kína éves termelését!
Szép napot!

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso!
igen apuci a Fürtöske! ő a Forrás! Athénban görögnek, Párizsban arabnak nézték. Tök jókat nevettünk. :lol: :lol: :lol:

szép napot! 8)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gyuzso!

nyugi! nálunk is a nyuszi a gyorsabb. :lol: Szofi csak "lohol" utána. :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt!!

Remélem nektek jobb van! Jázmin 6-kor ébredt és már nem aludt vissza.

Ancsa

Sajnos Jázmin csak akkor eszik jól ha ömlik a szájába a tej, egyébként továbbra is kínaszenvedés, mert lusti, de legalább tudom higy nincs már baja. Csak így nem sokáig lesz már neki elég a tejci, mert nem szívja ki. :roll: Na mindegy. Séta nem volt én nem voltam legalábbis. :) Jövő héten valamelyik délután jó lenne nekem. SZerda, csüt, péntek?

Zsófi

Csakhogy itt vagy! Hát a kajahelyzetet írtam Ancsának, ez van. :( Jövő héten délután mikor lenne jó a séta?

Steffi

Merre vagy???

Masni

HOlnap jössz akkor?

Kép
gyorgyi33

Hahó lányok,

elnézést az eltűnésért, hétvégén Balaton program volt, hétfőn pedig a szokásos: munka.

Györgyi,
ne aggódj, biztos van elég tejcsid, ha most Jázmin ennyit eszik, hát ennyit eszik. Ő tudja miért :-)
Ügyes kislány, már forgolódik! Fantasztikus! (az én fiam a hétvégén fordult át végre)
Úgy néz ki a csütörtök nekünk mégsem klappol, úgy sajnálom :-( Ha szépen kérlek, megkérdeznéd Vidát mikor rendel?

Cancan,
szerintem adhatsz neki 8 hónapos tápszert, a 4 hónapost is előbb kezted és abból sem lett gond.
Egyébként te hogy álltál át a HA tápszerről, egyszercsak adtad neki a Humana-t és kész? Kérdeztem a dokinénit, hogy adhatok-e neki 2es tápszert, amit lehet venni recept nélkül és azt mondta, hogy annak nagyobb a tápértéke, de nem HA. Most nem tudom mit csináljak, próbáljuk ki?

Ancsa,
mi történt, ínhüvelygyulladás? A Diclofenac tényleg jó, meg a Voltaren krém is. Nekem gimiben a térdem fájt folyton, 23 évesen kiderült, hogy a mandulám, pontosabban az állandó gyulladás miatt, átterjedt a térdemre.

küldöm a csokitortát :-)

Gyuzsó,
mi 2 hónapos kora óta használjuk a fürdőmacit, szerintem nagyon jó.

Barbi,
nekünk van FisherPrice hintánk, Máté nagyon szereti, igaz kezdetektől használja.

Veronikusz,
micsoda huncutszemű ez a Szofi :-)

Úgy tudom, hogy Steffiék jól vannak, csak a net nem megy náluk :-(

Babakocsi,
örülök, hogy tetszik Nektek is, nagyon tuti! Hétvégén kipróbáltam, nagyon jól megy, mindenen szépen átsiklik, nem ráz nagyon. Egy szépséghibája van, hogy a 195 cm-es apa nem tudja kényelmesen tolni, rövid a tolókarja. Vasárnap este meg is jegyezte "talán jobb lett volna a Zapp-ot megvenni" Á, nem lettem feszült :-) Azóta kérdezgetem, hogy mi legyen, adjuk ezt el? Válasz, "dehogy, majd te tolod" hahahaha.

Úgy tudom, hogy Steffiék jól vannak, csak a net nem megy náluk :-( Ma igyekszem beugrani hozzájuk és megkérdem beszámolhatok-e a hogylétükről!

Pénteken voltunk neurológusnál Mátéval, megvizsgálta, dobálta ideo-oda, már teljesen kiakadtam tőle, úgy fogta a gyereket mint egy darab húst! 10 perc után közölte, hogy minden oké, szerinte nem is koraszülött és pár napon belül át fog fordulni. Szombat délelőtt át is fordult :-)
Beszéltem egy hozzáértővel, azt mondta azért dobálják így a gyereket, hogy a reflexeit ellenőrizzék.

Szép napot mindenkinek! Mi ma GYEDet ügyintézünk

Masni
masni

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:57-kor.
Vendég

Képzeljétek Mikolt rendszert vitt az éjszakáiba végre!!!!! :D
Ha este 9-kor megetetem, akkor 2 perc alatt önállóan elalszik a saját ágyában, miután leraktam és most jön a lényeg, hajnali 2-3 között ébred csak. azután pedig 6-kor.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Sziasztok!
Ancsa! Csak egy postacímet adj, elküldöm neked, amink van, nem is írom át, mert mi nem hallgatjuk! :)
És majd egy tábla Milka noisette... ha majd sétán találkozunk :)

Puszi Tünde

mtunde

Sziasztok!
MOst értem haza és 5-öst kaptam! ÚGY ÖRÜLÖK, HOGY CSAK NA! Emmusom egyre lejebb csúszhat mert annyit járok pisilni hogy csak na :D
Éjszaka meg az a legújabb hogy állandóan csukilk de olyan szinten hogy aludni is alig tudok....
Olyan furcsa ez az utolsó időszak mert egyre többször álmodom róla, arról, hogy milyen lesz ha már egyel többen leszünk....
Mindenkinek szép napot kívánok

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Sziasztok!

Csak futva.... :roll:

Masni!
A mi lányunk is HA tápit kapott kiegészítésként, és abból is van 2-es jelzésű, azt is fel kell íratni.Mi addig adtuk a 2-es Ha-s tápit amíg a tejet be nem vezettük fokozatosan.(mi 14-15 hónaposan )
10 hónapos korától próbálkoztunk nem HA-s tejpéppel, abból két-három naponta kapott, plusz a túró, joghurt, kefír, sajt stb tejtermékeket is ette, de tápszerből továbbra is HA-t evett.

Mindenkinek szép napot!

-Ktina-
ktina

Masni!

nem HA-s tápot szerintem is akkor kezdj el adni, ha már a tejtermékeket bevezezzed. Én kb 10-11 hónapos korában kezdtem adni a 2-es, 2+-os, majd 3-as tápokat, amik nem HA-asok voltak, miután megbizonyosodtunk róla, hogy a tejtermékek nem allergizálják, és ezután jött a tej (friss-tej) is, 12 hónapos kortól.

T

mtunde

Sziasztok!

Hát túl vagyunk a májfunkciós meg vércukros vérvételen, de semmi...
Nincs semmi bajom...
Szóval most tényleg nem tudom mitől viszketek ennyire...
Vettem antivakarint :-) Az tényleg jó, de az egész testemet nem tudom bekenni vele...
Marad a folyamatos testápolózás és így enyhűl...

A vonalzókat, hogy tudom odarakni???? Melyik kódot kell bemásólni a http-set vagy a PB akármiset?????

Nekem valahogy ez nem sikerűl...mert csak magát a kódot jeleníti meg a vonalzót nem...

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok! :lol:
Itt vagyok...

Múlt héten nem jöttem, drága férjemet pátyolgattam, aztán vasárnaptól nem volt netünk :twisted:

Jól vagyunk, lelkileg megtörve, viszont már tudjuk kik verették meg Nimit... A sebész és a szemész is 8 napon belülinek minősítette a balesetet. Múlt csüt. jártunk a rendőrségen, ők nagyon együttműkődőek voltak - naná már ismerjük az egész örsöt :roll: - és a tanácsukra beszereztünk paprika sprayt... Most sokkolóra hajtunk. Röhej na mindegy. Szóval jól vaguynk testileg, szerencsére a látásával nincs próblémam, egy kis kettős látás van még, de eg yhét múlva megyünk megint kontrollra. Úgyhogy még jövő héten is itthon lesz velünk. Így sétálni is tudunk menni. És a bába napra is megyünk. Ja még annyit rólunk, hogy ez a büdös kölök :lol: újabban azt csinálja hajnali 3kor, hogy fogja magát, mint aki jól végezte dolgát feláll a kiságyban és nézelődik, hogy akkor most mi is van? Elég vicces, de hajnali 3kor nem mindig vagyok humoromnál, főleg, hogy egy pár napig éjszaka egyáltalán nem is aludtam, mert félóránként ébredt mire elaludtam mehettem újra. Úgyhogy vmelyik nap magam mellé vettem és együtt aludtunk. Hát nem hiszitek el végig aludta az éjszakát, még cicit sem kért! Ja és a jobb felső foga kijött.

Nemes Gabi!
nagyon gratulálok a babócához! Hogy viseled az áldott állapotot?

Heni!
Ügyes Beni, hogy kúszik. Észbe kapsz és már ő is feláll.

Tigri család!
Mi is csatlakoznánk az udvarlókhoz, egyszerűen gyönyörű a babátok!

Manóka!
Jó a kép és gratulálok a rendszerhez!

Veronikusz!
Jók a képek rólatok is és amit Memmének írtál a mell leszáradásról. Jót nevettem nagyon, rég volt ilyen jókedvem.

Memme!
Hát ez no comment, hogy ilyen idióta emberek vannak! Dehát én már nem is mondok semmit, mi már megszoktuk...

Györgyi!
Nagyon szép Jázmin és ügyes, hogy forog! Szerintem rád is az a sors vár, mint rám, hamarosan feláll-ül stb, az én kis csibészem is ilyen érdeklődő. Ha új helyen vagyunk, majd kiugrik a kezemből. És már 8400 gramm :oops: :oops:

Tegnap sárgabarack hippes bios pürét adtam neki. Egész jól vette. Szerintetek gáz? A kismama babakonyhája azt írta, hogy 8-9 hónapos kortól ajánlott.. Remélem nagyon nem ártottam.

Na jó hosszú voltam, most már leszek, ha nem baj :P

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi
Üdv újra itt!! :D Örülök, hogy Nimi már jobban van! És most akkor bizonyítani is tudtátok a rendőrdségen, hogy ők tették? Vagy honnan tudjátok, hogy kik voltak? :?:
Szerintem nem gáz a barackpüré, ha nem lett tőle semmi baja, nyugodtan adhatod neki!

Köszi indenkinek a hinta tippeket, majd megltjuk, hogy miként alakul a köv. hónapban a költségvetés és ettől tesszük függővé.

Zsófi, ti már merültök? Hányadik úszás után van merülés? Ti egy héten egyszer jártok?

Masni, ügyi Máté, hogy átfordult! Hm, érdekes lehetett az a vizsgálat! :shock:

Györgyi, vettél már "szegény" Jázminnak játékot a babakocsijára? :lol: Tényleg, a Jázmint lehet becézni valahogy? Jázmi? :wink:

Veronikusz, édesek nagyon a képek!! Milyen szép szemű lányaid vannak!

Tigri, Gréti csodálatosan szép kisbaba!

Jaj, én is akarok egy kislányt!

Végül jöjjön pár beígért úszós kép, amelyiken szines fürdőruhában vagyok múlt heti, a kék meg eheti :)

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
barimami

Ancsa,nem tudom, hogy hogyan tisztítják a vizet :oops: de majd megkérdezem, ha megyek legközelebb!

KépKép
barimami

Sziasztok!

Steffi!
Örülök,hogy jöttél, és hogy a párod is javul már. Köszi a gratulációt, hát már kezdődik az émelygés.. azt hittem most megúszom, de egy fenét! :cry:

Barimami! Danika olyan aranyos!látszik, hogy élvezi az úszkálást.

JAj , ma voltam laborban meg EKG-n. Doki megírta a beutalót, rá ia volt írva, hogy térítésmentes (nem kell vizitdíj) erre a csaj, a vérvételen kéri a számlát. mondom nincs, mert terhes is vagyok meg gyeden is vagyok. Úgy tudom akkor nem kell. De kell!azt mondja. Mondom rajta van a beutalómon, hogy tér.mentes.
jó, akkor adjam a kiskönyvemet, -mondom az még nincs.
NA szóval! gondolhatjátok! a vérvételen nem fizettem, de az EKG-hoz lementem befizetni ne kelljen megint ezt a cirkuszt végigjárni...
Ez a rendelő!!!
A kórház teljesen más. Én úgy vettem észre,nincsen világvége hangulat... :D AMig vártam az UH-ra, pont hoztak egy "friss" babucit is, meg ment szülni egy kismama is, szóval tök jó nyüzsi volt.Jó volt látni, hogy minden megy ahogy eddig is... szóval én teljesen nyugodt vagyok...(remélem nem esek pofára)
Jó volt újra látni a dokikat, csecsemősöket, szülésznőket, még az ételhordó nénit is!!! (pont reggeli osztás volt)

Más, valaki írt a hintáról! Szerintem felesleges pénzkidobás a zenélő, magától hintázó , motoros kütyü. Hamar ki is növi, meg végül is az a lényeg,hogy te legyél együtt a gyerekkel, ha belerakod egy ilyenbe nem is kellesz hozzá..?magától megy..
én az akkumulátoros autókat meg motorokat ugyanilyen hülyeségnek tartom, mert semmit nem fejleszt a gyereknek!
Azt hiszem Zsófi rakott fel hintás képet, na nekem ugyanolyan van sárgában, metroban vettem 1500 Ft volt, plusz a kampók az ajtóra.
És 3 éves korig bírja a lurkó súlyát....
Vendég

TAláltam egy hintás képet, Encike és kis barátnője Hanna Kép
Vendég

Steffi!
Örülök hogy jobban vagytok, remélem a lelki részét is sikerül rendeznetek!
Gabi!
Én aznap voltam vércukron amikor bevezették a vizit díjjat és sajnos nem egyedi az eseted, az egyik lánynál nem volt kismama könyv és visszaküldték kifizetni a cehhet, pedíg ő is vércukron volt szóval igencsak látszott hogy babát vár... Nah mindegy...
Barimami
Danika nagyon aranyos!
Mi is kaptunk egy hintát Emma nagypapijától, bár gyerek még nincs hinta már van, persze mindent csak sorjában... :D

Orsi

borsa

Sziasztok!

Lányok, ne orroljon meg senki, csak végigfutom mostanság a lapot, hogy el ne szalasszam, hátha
Borsa, Kangamama, vagy Emano közben lebabázik... :)
Még ahhoz is vissza kéne lapoznom, hogy lássam, tőlem ki, mit kérdezett.
De látom a
fogzás
téma szedi az áldozatait. (Huh, képzavar). Hát ezek szerint én tegyem össze a két kezem. Melindának az első kettő van már kint, nem sok gond volt.

Steffi,
szia! Őszintén szólva nevettem a "büdös kölök" kiszóláson, és az én hajnalaim jutnak eszembe, mert nálunk is előfordulgat, hogy a kisasszony fél ötkor felkel, tágra nyílt szemmel vigyorog és várja, hogy mit fogok neki énekelni, mi lesz a játék. Szerintetek? :shock:

Kérdezte valaki, hogy eszünk-e mást? Alma-banán van most műsoron, nyerőbb mint az alma magában. Persze a legnyerőbb a tejci.

Hintás, nyuszis, uszis képek : :)

Kórház: egyre inkább az az érzésem, hogy ez a május 1. csak valami fal időpont, h mégis legyen valami. Látjátok, hogy az élet hogy írja felül a reformintézkedéseket. Talán csak feltűnik valakinek, hogy nem lehet visszatérni a nagyüzemi állatartó-módszerekhez és körülményekhez. Szerintem ez még később is alakulni fog. Pedig szeretném én is tudni, hogy mi a szitu, mert úgy néz ki, hogy záros határidőn belül aktuális lesz... :)

Ennyit csak a teljesség igénye nélkül.

További szép napot!

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!!
Mi újság?Hogy vagytok?
Nekem fáj a derekam, néha a hasam+ keményedik!Ja és néha megy a hasam :roll:
Ez már az lehet? Vajon??? :?: :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

csak elfelejtettem, hogy

Ancsa: Dolobene gél.

Gabbó,

a Kada Elek utcán leltem azt a rendelőt. Egy féltonnányi rosszindulat dolgozik ott talán takarítőnőként vagy asszisztensként.
'Eccercsak' összefutunk úgyis. Amikor szőke vékony kismamát látok picike lánnyal, megkérdezem, hogy nem Gabinak hívják-e. Tényleg. :)

Zsófi,
most nézem, hogy a lányod mászik? Mióta? Vagy nem figyeltem?

('Asszem' harmadik nekifutásra még több mindent meglátnék, de mostmár végképp vasalnom kell egy-két dolgot.)
M.

Kép

Kép

Kép
memme

Köszi a képekkel kapcsolatos dicséreteket!

Gabi, én pont azért akarnám venni azt a hintát, hogy amikor valami dolgom van, Danit bele tudjam ültetni és jól el lenne benne szerintem. Ugyanis az a gond, hogy ugye nem túl nagy alvó, napi 3x 40 perc, utána evés, aztán kb 30 percet van el magába játszószőnyegen és már követeli is, hogy vele legyek, ugyanis nem nagyon kötik már le azok a logó cuccok. Ezért gondoltam, hogy egy ilyen hinta jó lenne arra, hogy napi 20-40 percet beletegyem, amíg mosok vagy teregetek vagy bármi ilyesmi...

KépKép
barimami

Sziasztok!

Barbi! megértelek :D

Memme, csak nem???

Lányok, Vida doki melyik nap rendel? És magánja is van? Az hol?

mtunde

Memme!
Ne aggódj egyelőre nem maradtál ki semmiből! :D

Orsi

borsa

Barbi!
Gyönyörűek vagytok mindketten!!!! Dani igazi kisfiú, olyan szééép, pontosabban jóképű, elvégre ő pasi :-)
Figyu, azt te tudod, hogy neked tetszik-e a hinta és hogy megveszed-e. Mi spec. ajándékba kaptuk és nagyon serényen használjuk minden nap. 10-15 percet hintáztatjuk Mátét oldalra meg előre-hátra. Azt mondták, hogy ez jót tesz a koordinációs készségnek.
Ja, és ebben etetem is, szóval több funkcióssá vált. :-)
Nálunk nincs olyan gond, hogy ne lenne el benne, van hogy még el is bóbiskol. Azt persze nem tudni, hogy Daninak tetszeni fog-e.

Emano,
olvasol még vajon??? Nekem hasmenéssel kezdődöt, csak szólok :-) :-) :-) Drukkok mennek!

Masni
masni

Barimami!

Mostmár értem akkor a próblémádat. És ha esetleg járókába teszed? Encit én egész korán hozzászoktattam ,még nem tudott se mászni, se ülni, csak forgolódni. De teleraktam neki játékkal, labdával, betettema kisrádiót is, és olyan szépen elkacarászott benne, hogy volt, hogy el is aludt. (hozzáteszem Enci szintén rossz alvó volt!) csak egy ötlet. MAi napig is van a járókában, amig teregetek vagy főzök stb. Szóval amit te is írtál...Nézi onnan a meséket stb. Szóval nálunk járóka nagyon bejött.
Vendég

Elmúltak a dolgok!Így apa elvitt sétálni a Várba!
Majd meglátjuk hátha segített!!

emano/Andi
KépKép
emano

Gabriella!
Aranyos a két lurkó! Tök jó hogy már van barátnője! :D

Steffi!
Jobbulást továbbra is a férjednek! nem úgy hangzik mint ami 8 napon belüli! :( :oops: :shock: Hogy hogy már tudjátok, hogy ki volt? illetve voltak? lesz valami következménye?
Örülök, hogy felvidíthattalak! :D :D :D

Barbi!
nagyon édes Dani ahogy pancsol. Szépek vagytok! :D édes ahogy neked dőlve cumizik. :lol:

köszi a dícsérő szavakat! :D :wink:

Emano!
drukkolunk! :D

nyugodt éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szép estét vagy szép reggelt? :-)

Apa gépén garázdálkodom, végre tudok képet feltenni a hétvégéről!

A jókedvű: Kép

Kép

Tetszik nekem ez az üveg!

Kép

Masni
masni

Masni
Nagyon szépek vagytok!
Véletlenül a hintátok nem az Aquarium tipusú?
Dani nagoyn szereti, ha ringatjuk a pihenőszékében, szóval szerintem meg fogjuk venni...

Gabi
Sajnos járóka be van üzemelve nálunk, általában úgy szoktuk csinálni, hogy össze-vissza rakosgatom őt a játszószőnyegére, a járókába, meg a mózesba (ott is van egy játéka, amit szeret), de így is max. 40 percig húzzuk ki. :( Valahogy azt vettem észre, hogy amióta tudatosabban játszik, már untatják az olyan dolgok, hogy megrázza és csörög, stb...jobban szeretne játszani olyan játékokkal, amiket mondjuk megnyom és zenél vagy világít, csak persze egyedül még nem tudja megnyomni.A plüss állatkáival is csak úgy van el, ha én bábozok neki. Lehet, hogy agyban túl fejlett a gyerek, de a kezei még nem negedelmeskednek az ő magas elvárásainak! :lol:

Ja, egyébként jól látjátok az időt, Dani ma nem kelt fel enni éjjel, csak hajnalban, viszont utána meg nem aludt vissza, szóval most próbálom altatni! Remélem sikerrel járok!

KépKép
barimami

Ja, de nem 4:54 van, "csak" 5:54!

KépKép
barimami

Szép jó reggelt!

Barbi!

Hát nem tudom mi van a levegőben, de Lara is kihagyta az éjféli szopit és így 5-ig aludtunk!
És annyit evett most hogy hányt! :cry: Vagyis egy óriásit bukizott, de aztán vigyorgott!
És hát Ő is jól kialudta magát!
Így nem tudom mikor fog visszaaludni, pedig kéne egy kicsit!
És ma megyünk oltásra.

Én reggelizem és közben benéztem, majd még jövök a többire is válasszal. Remélem.

Remélem sikerült vissza aludni, és most alszotok már!

Szép napot!

puszika

Ancsa

ancsaboszi

Jóreggelt a koránkelőknek :-)

Barbi,
azt hiszem az lehet, mert kék a huzata és kis halacskák vannak rajta, meg felül a forgóban csillogó víz és csikóhalak.

Masni
masni

Jó reggelt.
Már megint 7:00 kor kidobott az ágy, persze az esti menetek sem maradtak ki... :D
Normális hogy 2-3 óránként felkelek pisilni?
Nálatok is így volt vagy csak én vagyok ilyen szerencsés? :D
Masni!
Nagyon szépek vagytok!
Emano!
Neked meg bizti nincs már sok tartsatok ki nagyon drukkolunk!
Annyira jó szinte minden héten történik valakinék valami!
Mindenkinek nagyon szép napot!
Ja tegnap végre összeraktuk Emma ágyát amikor kész lett rugott egyet bizti jelezte hogy figyeljetek csak ez az én helyem! :D

Orsi

borsa

Jó reggelt,

alszik a Csöppke, megnéztem az emailjaimet, benézek ide is.

Lányok,

tessék megnézni az Országos Bábaszövetség honlapján a "Fun" rovatban a Jóga c. videót. Szívből ajánlom, annak a ki még nem látta - a könnyünk kicsordult a nevetéstől.

Masni,
szép a fiad. :) A felső kép az a tipikus kis kópé.

Tünde,

De...Bizony. :) Épp csak útra kelt még, de itt van.
Vida doki magánrendelése: Uszály u. szerda du. 17-20-ig, ha jól emlékszem. (Bár én egy kivétellel mindig a kórházba mentem, egyeztettük előtte.)

Babazene-téma,

én nem halottam még a Babazene CD-ket, nem ismerem (valami ilyesmi a címe ugye). Tudom, hogy bőségesen van választék ma már, de azért érdemes odafigyelni, hogy ne valami felnőtt "töc-töc" zene gyerekszerűre torzított változatát hallgassák. Abban minden va egyébként, csak gyerekszerű nincs.
lehet, hogy sokak számára avíttosan hangzika Halász Judit és a Kaláka, de szerintem az emberi énekhangon megszólaló, gyerekeknek írt versek a nekik valók. Nem beszélve a gyerekjáték dallamokról, amiket mindannyian ismerünk, és nem véletlenül hangzanak hasonlóan a világ minden táján a gyerekek szájából. Írtam itt egyszer a Gryllus Vilmos dalairól. Az is gyerekjáték dallamkora hasonlít, de mégis sajátos és nagyon szép dalok, sok-sok gyerekhanggal és nem mű-hagszerekkel, egyszerű, de árnyalt szövegekkel, és eljátszható. Ráadásul a téma növények-állatok, évszakok. Képzeld el, ha ezt hallgatja, mennyit segít neki majd, hogy szépen beszéljen, énekeljen. És ez utóbbi könyebben megy nekik.
Aztán pesze nálunk is megy a U2 és tsai, népzene, klasszikusok, világzene, hallja azt is.
És persze a legfontosabb: az anyukájuk hangja. És ezt nem csak a szakmám mondatja velem. Emlékeztek Györgyi történetére is.

Bocs az eszmefuttatásért, de sztem nagyon fontos. Nekik ezzel is kezdődik a szellemi táplálék. És a piac sok igénytelen dolgot kínál.

Mentem, további szép napot.

Kép

Kép

Kép
memme

Jó reggelt!

Képzreljétek Jázmin FOROG!!! Hasról hátra és hátról hasra is!!! Legalább nem kell forgatnom. :lol: :lol: :lol: Ennek ellenére botrányosan eszik, sír ha nem ömlik a szájába a tej a cicimből, cumisüvegről meg hallani is akar. Minden szopi, kivéve a reggelt és az éjszakát egy rémálom!!! NA mindegy. Mikor szokja meg a gyerek a cumisüveget? Vagy lehet hogy ő nem is fogja?

Steffi

Csakhogy itt vagy! Azt nem írtad le, hogy kik verték meg végük NImit?

BArbi

:lol: Én csak Jázminnak hívom, Apukája néha Mankának és MAnyikának. De én ezt nem szeretem. :? Jók a fotók!!!

Borsa

Gratula a vizsgához!!!! ÉN is így jártam pisilni.

Emano

Ez már nagyon izgi!!

Gabi

Tündériek. MAjd én is ilyet szeretnék.

Tünde

Én ma megyek Vida dokihoz. Délután 3 után. Tehát ma tuti rendel, de máskor nem tudom. Ja és a másik épületben, a rendelőintézetben.

Masni

Szépek vagytok nagyon!!! Olyan jó hogy lehet képeket nézni és feltenni. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Jó reggelt!
na vagyok,semmi sincs!Nem használt a séta,se a tonik, se semmi!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Ancsa!
:( biztos kis mohó volt. De ha happy volt utána akkor ne aggódj!

Masni!
szépek nagytok! :D

szép napot!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Barimama, szerintem nektek akkor valami másfajta játék kellene. Hidd el pikk-pakk itt az idő és a gyerek elindul kúszva-mászva és nem lesz hajlandó egyhelyben üldögélni a hintában, téged meg a guta fog ütögetni. Én Mátém 4 hónaposan kezdett kúszni és 6 hónaposan mászni. Onnantól kezdve, még a járóka is ugrik, mert indul a felfedezés.
Nekem ami a hintánál mindigis jobban tetszett az a Graco Baby Einstein, keress rá. Szerintem negyon jó kis kütyű. Előre is szólok, hogy ez nem bébikomp, mert tudom sokak szerint az nem jó a bébiknek.

Ha mégis a hintát vesztek, a PC-nek is van már és az azért valamivel olcsóbb, mint a FP-é.

Réka
Vendég

Szép jó napot mindenkinek!

Enci ma meglepően "sokáig" 7ig aludt. Amúgy már 6,- 1/4 7kor szokott kukorékolni.
Valaki írta a babazenét, nekem meg van az 1-2 cd. (azóta még jelent meg 3,-4 is...) hát amikor terhes voltam akkor is hallgattam, jókat aludtam rajta. Aztán Encinek is beraktam esténként, amikor 2 hónaposan (hasfájás miatt) esténként sokat sírt, aztán ő is elaludt rajta. Érdekes,hogy a pörgő, zenélő "körhinta" amit az kiságyra szerelünk tudjátok -attól nem hogy elaludt, hanem felélénkült. Nézte a plüssöket,megakarta fogni, ha abbamaradt a zene sírni kezdett... Szóval nekünk altatóként az nem vált be. A cd inkább, bár nem biztos,hogy a babazene miatt, lehetett volna más is.
Megvettem a mesemondó cd-t is, amin Szabó Gyula mesél, meg Halász Juditot is hallgattunk. Szóval szerintem a lényeg ,hogy kellemes "hallgatható " legyen. Volt rá példa,hogy a Sláger Rádióban Abba számra aludt el.
A lényeg,hogy jó zene legyen. Ne valami techno ,-csűrdöngölős. :lol:
Vendég

Emano!

Ne aggódj! MAjd kijön ha itt az ideje, nálunk Enci 28 helyett 31-én jött. De nem baj, mert megvártuk a dokit , aki 28-án még síelni
volt....
Mondjuk én is már marha türelmetlen voltam, hogy mikor lesz már kint, milyen lesz, hogy fog kinézni stb.
Én is hallottam mindenféle praktikákat, hogy meginduljon...
séta, lépcsőzés, kád melegvíz,fűszeres kaja, na meg a szex...
Nálunk se jött be semmi,..
Amíg bent van még :próbálj pihenni és aludni,aludni,aludni,
utána sajna ugysem fogsz jó darabig....

Borsa!
A pisiléssel én is így voltam, sőt nem is igazán aludtam már éjszakánként mert állandóan azon agyaltam mi lesz, hogy lesz.
Hova tegyük a babágyat...stb. meg hasonló dolgok ugye szülés előtt 2-3 héttel.
Most olyan álmosság van rajtam, meg émelygés, hogy szívesen lennék az ágyban (mint annak idején Encivel) de ugye most nem tehetem meg, mert már itt van Enci.
De majd túl leszek ezen a kezdeti állapoton, utána meg tök jó, ahogy nő a pocak és egyszer csak megmozdul odabent Valaki. :D
Vendég

Sziasztok!

Ancsa!

A víz alá nyomás valójában a merülés, csak amíg nem élvezte Léna, addig inkább nyomásnak éreztem...

Barbi!

Mi heti egyszer járunk úszni, szombatonként, és már a második alkalommal merültünk! Nagyon cuki Dani, és látszik, hogy élvezi a vizet!

Györgyi!

Sajnálom, hogy még mindig nincs rendben az evés! Nagyon ügyes Jázmin, hogy forog!
Séta nekünk jó, talán a csütörtök nem annyira.

Memme!

Igen, Léna már két hete mászik, felfedezi az egész lakást. Most épp Halász Judit szól a magnóból, ott térdel előtte, és megbabonázva nézi... :lol: Meg az előbb felhangosította! :shock:
Csak nem? Hát, akkor drukkolok, hogy minden oké legyen!

Masni!

Nagyon cuki Máté, igazi kispasi!

Emano!

Akkor tessék tovább sétálni, meg tonicozni, nmeg egyebeket csinálni! Biztos nemsokára mehetsz a kórházba!

Borsa!

Sajnos szerintem az a ritkaság, ha valaki a terhesség vége felé nem jár néhány óránként pisilni... Lehet, hogy így készülünk fel arra, hogy majd a szülés után a babókhoz kell ilyen gyakran kelnünk?

Steffi!

Örülök, hogy jobban van a férjed, remélem lelkileg is kiheveritek egy idő után! Ha nem lett baja Martinnak a sárgabarcktól, akkor nyugodtan adjad neki! Léna nem szereti a gyümölcsös babakajákat, pedig már elég sokat kipróbáltam... 1 kanállal eszik, aztán nem nyitja ki többet a száját...

A vizitdíjas kavarások elég elképesztőek, most megint változtatni fognak, tiszta káosz az egész...

Remélem senkit nem hagytam ki!

Szép napot!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi!
mennyi tonikot lehet inni?csak 1 pohárkával mertem inni :oops:

emano/Andi
KépKép
emano

Emano!
Igazából fogalmam sincs, nekem nem volt rá szükségem, Léna 3 nappal korábban érkezett. Csak itt hallottam én is! Más biztos tud segíteni!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Réka
Arra a játékra azt írják, hogy akkortól ajánlott, amikor a gyerek már tud ülni önállóan :(

Györgyi
Nekünk is ma fordult előszös Dani hasról hátra kétszer egymás után!! :lol: ÉÉÉÉééés megint!! :lol: Akkor most már 3x egymás után!

Zsófi
Juj, de jó nektek, hogy már merültök! És nem köhögött az elején? Hány hónaposan mentetek? Mi holnap megint megyünk, de most anyukámmal megyek, mert ő is meg akarja nézni Danit, ahogy úszik, férjem meg úgyis dolgozik...

Ancsa
Nekünk végül sikerült visszaaludni és Dani aludt 6-tól 7-ig! Ti?

Steffi?

KépKép
barimami

borsa: hát igen, ahogy már előttem ezt elmondták, ez a pár óránkénti pisilés jó rávezető a későbbiekre. szép lassan a szervezeted hozzászoktat ahhoz, hogy rendszeresen felkelj.
szar ügy, de ez van. :(
így utána már annak is tud az ember örülni, ha 4- 5 órát alhat egyfolytában.

Kép
Kép
Kép
manóka28

Hello csajok!

Nincs időm most visszaolvasni, rohanásban vagyok. Gyerekek anyósnál, Szandi bárányhimlős. :cry: Tegnap este jöttek ki a pöttyök, eddig szerencsére nem vészes, de totálisan kiakadt. Ma van du. az anyáknapi ünnepség az oviban. Erről lemaradunk, részben sajnálom ( annyira készült a kis drágám ) részben örülök, mert legalább megúszom a bőgést.

Hoztam Durcáékról híreket: A kis Boriban egy vaslédi, hihetetlenül küzd. Bemásolom, megengedte Durca hogy tájékoztassalak Benetteket, de nincs időm átírni, így a legegyszerűbb:
január 22-tőlmárc.21ig a II.gyerekeen feküdtünk,majd átmentünk a Kardira,hogy végre túllegyünk a szívműtéten..Sajnos a 2 hét alatt,amig ott feküdt,2xkellettelhalasztani a műtétet,egy húgyuti fertőzés miatt,majd legutóbb,epdig egy életmentő műtét miatt,ugyanis elzáródott a bele,nagyon rossz állapotban került a kardiról vissza a II.gyerekre,ahol április 2-án(egy nappal a szívműtét tervezett időpontja előtt)megműtötték.Kivezették a vékony és vastagbeét,mert annyira elhaltak a belek...Persze felkészítettek minket,hogy nem biztos,hogy le tudják venni a lélegeztető gépről,2x megállt a szíve,de a vaslédi:-)) kibírta,már 2 hete nincs gépen,nagyon jó van,eszik,de sajnos megint egy csúnya húgyuti fertőzéssel küszködik,ez választja el a szívműtéttől,mert a kardi bevállalta úgy,hogy ki van vezetve az emésztése..bár gondolom azért,hogy szabaduljanak meg tőlünk,mert nem nagyon bírják a komplikát eseteket.. szóval így vagyunk,nem adom fel,mert Boróka sem adja,alig várjuk,hogy hazajöjjön, és ha a jósiten is úgy akarja,akkor szívműtét után röpülünk..> üdvözlök mindenkit,csók,szilvi

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Cancan!
Köszönjük a híreket. Én is nagyon sokat gondolok Durcáékra...
Le a kalappal előttük, ekkora kitartást és erőt......

Mindenkinek szép napot!

-Ktina-
ktina

Durcáéknak!
sok-sok +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: