A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Hát a kika-ban elég drágák a kocsik... :cry:
http://www.kika.at/cgi-bin/katalog.php?id=342

HOCO kocsi még akciósan is sokkal drágább, mint Mo-n...
http://www.babyone.at/at/produkte/detai ... prodid=860

Itt tudtok nézegetni:
www.neckermann.at
www.kika.at
www.universal.at
www.hoco.at
www.babyone.at
http://members.aon.at
Vendég

Franciska
Sasa 2 hét múlva lesz 2 éves...
Ez is gyereke válogatja... és szoktatás kérdése szerintem...
Vendég

Sziasztok!

Mirosz: lehet, hogy hasonlítok egy volt gimis osztálytársadra, de gondolom nem én voltam az, én Kaposváron jártam a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskolába, 1994-ben érettségiztem.

Mirr-múrr: teljesen elpirultam amit írtál, én egyáltalán nem így látom magamat.

Mona: a kispasim nevében köszönöm a névnapi jókívánságot. Tegnap elvittük a Plázába a könyvesboltba, hogy ott választhat magának egy könyvet. Sikerült is egy szuper könyvet kiválasztania a sok szuper közül, Földrengések és tűzhányók a címe, és minden oldalon van valami érdekesség, pl. ha lapozunk, akkor kiemelkedik egy tűzhányó, szökőár stb. Imádja az ilyen könyveket, meg a tudománnyal, csillagászattal, időjárással kapcsolatos könyveket. Még valami kis tudós lesz belőle, vagy pedig zongoraművész, operaénekes.

Nekem még fogalmam sincs, hogy milyen babakocsit fogunk venni, de én úgy vagyok vele, hogy szeretném élőben látni, megfogni, kipróbálni stb.

Sokszor én is elgondolkodom, hogy mi lesz még augusztus közepéig, hiszen már most akkora a hasam, hogy pl. a mosogatóhoz alig érek oda. De majd megoldjuk, a férfiak fogják átvenni a feladatomat.

Jövő héten csütörtökön megyek UH-ra, már nagyon várom, hogy láthassam a picikémet.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Ma voltam dokinál,és védőnőnél is.Nem híztam semmit :D .Oda is figyeltem,mert múlt hónapban 3kg jött fel egyszerre,és le lettem tolva.Szívhang oké,de elég nehezen találta meg a doki,a picúr meg úgy rúgdosott közben :) .Nem tetszett neki,hogy nem hagyják békén :D .A méhszájam viszont rövidült :( ,de azt mondta a doki semmi komoly baj nincs ezzel.
Mondott jó híreket is,mert nem lesz szabin mikor szülök :D .Rákérdeztem erre a fizetős dologra is.Ezzel kapcsolatban is megnyugtatott.Azt mondta kiskapuk mindenhol vannak,és ők erről már beszélnek kórházon belül,és ezt a kórház is támogatja.De ha mégis lesz valami vész,szólni fog előtte.

Babakocsi:nekem pierre cardin van,de már biztos nem ezt vennék,de annak idején munkatárssam istenítette,és hallgattam rá.Akkor volt 43000ft.Nem lehet teljesen vízszintbe rakni,nincs átfordítható karja,úgyhogy egy rakás...Egyedül a bébihordozója jó,szerintem.Nem lenne rossz másikat venni,de luxus lenne.

Kép
Kép
huni

Sziasztok Kismamik!

Hát megkerültem. Délután elolvastam, hogy miről leveleztetek az elmúlt két hétben mióta nem voltam. Láttam nálatok is feljött a méhösszehúzódások erősödése.
Én is pont emiatt tüntem el... Nem tudom emlékszetek -e még rá, hogy 3 hete nagyon köhögtem, vadásztam nálatok is ki-mit ajánl a csillapításra. Nagyon lassan múlt el, de mire elmúlt... baj lett. Mivel egy hétig éjjel-nappal köhögtem sajnos erős méhösszehúzódásaim lettek és kórházba kerültünk. 1 hétig tartottak bent, most már jól vagyok. Magnézium infúziót kaptam és itthon is szednem kell a Magne B6-ot, 3x2-t.
Szigorú pihire vagyok utasítva, így most már itthon maradok.
Azt viszont láttam, hogy manapság nem jó kórházba kerülni, iszonyú nagy a nemtörődömség. Ezekben a hetekben van leépítés a hatvani kórházban is és hát nagyon rányomja a bélyeget az orvosok munkájára.

Kép
nap12

Hello!

Betsy:igen, úgy áltlalában a bébit cipelni jó kis edzés. Én már attól elfáradok mikor látom, hogy a barátnőm az 1 éves ikreit együtt cipeli....

nyuszifüllel mi van?

judit

mamiblue

Sziasztok!

Sokszor olvasgatlak Titeket, mert én is augusztusra várom az első bébimet. Most vetődött fel bennem egy kérdés ami miatt bekotnyeleskedem a topikotokba.
A babakocsi témához hasonlóan nagy fejtörést okoz számonra még a bébiruha méretek. Szeretnék előre venni pár dolgot, mert attól tartok, hogy ha beköszönt a rekkenő meleg ki sem fogok bírni mozdulni a lakásból, plána, hogy nekem is már egyre többször keményedik a hasam.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy Ti milyen méretű rucikat vesztek a bébire? Mivel augusztus végén szülök(ünk) gondolnom kell az őszre és télre is, de nem tudom miből milyen méretűt vegyek. Ti nem gondolkodtatok még el ezen? Várom a tanácsaitokat!!
puzzlegirl

Nap: Jó hogy megkerültél, és hogy nem lett nagyobb baj! Ezek után merjen az ember nem fogadott dokinál szülni!!! Ettől félek én is , hogy a káosz majd csak nő, és így nehéz jó munkát végezni.

J.

mamiblue

Sajnos kettétört az életem.
Április 12-én 20 órás vajúdás és fájdalom után meg kellett szülnöm a beteg kisfiamat. :(
Súlyos fejlődési rendellenessége volt, olyan amit kecskeméten 10évben egyszer látnak. Nem tudom sajnos pontosan. A pici karja és pici lába kisebb volt mint kellett volna, sok volt a magzatvíz, a mellkasa is össze volt nyomódva..........
Belehaltam az egészbe. Főleg hogy végig kellett néznem, hogy más kismamák miként örülnek az újdönsült jövevénynek. Olyan sokan voltak aznap a szülészeten, hogy együtt voltam a "normál" kismamikkal, és oda tolták be őket szülés után a kisbabával együtt (apukákkal is) ahol én voltam, és kénytelen voltam átélni velük együttt.....szóval nem tudom szavakkal elmondani. szörnyű volt. A végén már azért imádkoztam hogy vége legyen, mert már erőm sem volt. A nővérkék aranyosak voltak, a dokik vadállatok. Rossz visszagondolni.
Rémálmaim vannak, hol jól vagyok, máskor meg egy rakás szarnak érzem magam. Nem is gondoltam volna, hogy lehet egy embernek ennyi könnye.........
Amikor kiderült hogy mi van (ultrahang) lejöttek megbámulni a babát, hogy ilyet még nem láttak. Én meg a monitoron mindent láttam. A jobb kezecskéjét a füléhez tette, úgy láttam mintha mosolygott volna, a ballal pedig integetett nekem: szia anyu!!! Búccsúzom tőled! Jó volt veled!!! Ott zokogtam az ágyon. A doki meg ütötte a hasam, hogy megvizsgálja behorpad e a csonja (feje) az ütéstől... Pedig olyan szép baba volt. Nekem ő volt a legszebb dolog amit valaha láttam.
Olyan volt mint egy vágóhídon, kísérleti állatnak éreztem magam. Azt mondta a főorvos, hogy 340.000 terhességből egy ilyen. De miért pont nekem????? Nem lehet rá választ találni, mondta is kár is keresni, mert ez ellen nem tehettünk semmit.
Talán annyi jó volt, hogy úgy volt hogy 10én kell megszülni a babámat, ami pont az apukája születésnapja volt. szerdán került rám sor (kedd laminárium) reggel 7-kor kezdték az infúziót, már nem tudtam számolni hányszor cserélték, estére teljesen kimerültem, aztán kézzel kínoztak tovább, majd burokrepesztés, aztán kézi tágítás, a végén pedig valami sokkoló infúziót kaptam, ami beindította rendesen a szülést és csütörtök hajnal fél négykor megszületett. Aztán megműtöttek.
Hát röviden ennyi történt velem mióta nem jelentkeztem....:(
Kicsit zavarosan írtam le mindent, meg vagyok kicsit zizülve. :(
Viszlát babanet, viszlát kismamatársak, viszlát egy apró darabka az életemből!!!

Pusz :cry:
Nyusz
nyuszifülû

Mona: Miért ne forogna? :) Graco... az forog... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

[/img]
Sziasztok!
Betsy!
Köszi a mailt, majd válaszolok. Nagyon édes a kis hajasbabád.
Kád ügyben pont ezt gondoltam, amit te már tapasztalatból írtál.

Pattogobolha!
Ti a kiskerekű kocsival még erdei túrázni is tudtatok? Nagyon ari a maszatos, szutykos leányzód.

Mandala!
A Graco-nak nagy kerekei vannak? Én eddig még csak kiskerekűt láttam.

Nap!
Jó, hogy minden rendben van veled. Most már csak pihenj sokat!

Most nálunk is megint terítékre került a babakocsi téma, így érdeklődve olvasom a tapasztalt anyukák hozzászólásait ezügyben. Most épp azon tépelődünk, hogy nagy kerekű legyen vayg olyan, aminek két nagy és két kicsi kereke van s ez utóbbi bolygósítható is. De látom ezügyben sajna itt sincs egységes állásfoglalás.

Kép
mirosz

Tudna vki segíteni, hogy kell ide képet beilleszteni?

Puzzlegirl!
Mi ruhákat még nem naygon vásárolunk, csak bodyt vettem, 56-ost, mert azt mondták, hogy 50-est nem nagyon érdemes.

Kép
mirosz

Úristen Nyussz!!!

Jézusom! Hát Veled is, ami anno velem! Drága Nyussz! Átöllelek hogy ne fájjon annyira, egyebet most úgy sem tehetek...átérzem, hidd el, ha valaki, én nagyon! Most nem tudok írni lányok, ne haragudjatok....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Erre nem is lehet mit írni...
Azt hiszem, mindannyian érezzük, mennyire fáj neked most...
Sajnálom és sok erőt és kitartást kívánok az előtted álló hetekre-hónapokra. Remélem, hamarosan kárpótol az élet valahogyan .

Kép
Kép
pfranciska

Istenem, Nyuszifül, féltünk, hogy valami nincs rendjén, azért nem jelentkezel, de azt nem gondoltuk, hogy ekkora a baj. :cry: Itt ülök bénultan, és nem tudom, mit mondjak. Ez egyszerűen rettenetes. Hidd el, nekünk is fáj, ha másképp is, mint neked, hiszen mi itt mindannyian úgy összetartozunk, és a saját babavárásunkhoz valahogy mindannyiunké együtt hozzátartozik. Gondolom, hogy most legszívesebben nem is hallanál babákról és hasonló témákról, de ne hagyj el minket, kérlek, hátha legalább egy icipicit tudunk neked segíteni együttérzésünkkel... :cry:

italoman

nyúszifül, nagyon sajnálom...
Nem lehet azt írni, hogy együtt érzek veled, mert persze ezt csak te érzed.
Nagyon megsírattalak, és kívánom, hogy minnél hamarabb ismét boldog legyél.
Pussz!

Kép
mona76

Drágák vagytok! :oops:

Amint kiderült ez a szörnyűség én már írtam volna nektek rögtön, de tönkrement a gépünk, most este kaptuk vissza.
szaladtam vona én közétek, szívem szerint azonnal, sokat gondoltam rátok, de sajnos nem tudtam írni.
Nem is tudom hogy érzem magam. Mint egy zombi. Egy pszichopata zombi, mintha néha felülről nézném magam. tudok már nevetni, vannak pillanatok mikor elfelejtem hogy mi történt velem, de a következő pillanatban megint eszembe jut. Útálok lefeküdni aludni, mert rögtön a szüléssel álmodok, rögtön az arcát látom, azt ahogy integetett nekem, újra-és újra átérzem a fájdalmat, és zokogva rohanok ki a szobából. Most nem veszem be a gyógyszerem ( tej megindulása ellen ), inkább iszom a jÄger-kólát.
Legszörnyűbb, hogy a 12 hetes uh-n meg lehetett volna állapítani, ha kecskemétre megyek. Sőt a nővér szerint az afp-m is alacsony volt (25, mom0,75). Legnevetségesebb, hogy itthon az uh-n azt mondta a doki, hogy NE AGGÓDJON KISMAMA MAJD BEHOZZA A LEMARADÁST! Kecskeméten meg közölték hogy itt nincs mit behozni. Szóval itthon ami van egy nagy rakás túró. Na tudnék mit írni, mert tele vagyok indulattal is....
Nem megyek el, majd nézlek azért benneteket, és remélem hogy tudok jönni közétek egyszer csak jó hírrel is. Remélem hogy kárpótol az élet.
Mandala: neked mit mondtak mennyi idő után lehet újra próbálkozni? Én szívem szerint máris nekifognék :oops:
nyuszifülû

Múlt éjjel, miközben aludni próbáltam,
fiam hangját hallottam.
Kinyitottam a szemem és körülnéztem,
de nem láttam ot.
Azt mondta: anyu, hallgass meg, kérlek,
meg kell értened,
hogy Isten nem vett el toled,
csak megfogta a kezemet.
Amikor a fájdalomtól felkiáltottam
abban a pillanatban, amikor meghaltam,
Isten lejött hozzám, megfogta a kezem
és maga mellé vont.
Maga mellé vont és
megszabadított a nyomorúságtól és fájdalomtól.
A testem annyira sérült volt belül,
hogy soha nem lehettem volna az, aki régen.
Földi létem végetért,
megtaláltam a boldogságot.
Megtaláltam a válaszokat az álmaimra
és mindenre, ami lehettem volna.
Annyira szeretlek, annyira hiányzol,
mindig a közeledben leszek.
A testem örökre elment,
de a lelkem soha nem hal meg!
És ezért, tovább kell lépned,
élni a napjaidat.
Csak értsd meg:
Isten nem vett el toled,
csak megfogta a kezem.

Ég áldjon benneteket, vigyázzataok magatokra és természetesen az apró kis életetekre is!
Sok sok puszi!
Jó éjt!
Nyuszifülű
nyuszifülû

Te is nagyon vigyázz magadra, Nyuszifül, és bármikor, ha úgy érzed, gyere közénk, várunk rád!
Adja meg neked a Jóisten, hogy elviseld ezt a szörnyű tragédiát, és hamarosan nagyon boldog légy majd! :cry:

italoman

Nyuszi
Nagyon sajnálom...
Sajnos hasonló helyzetben voltam már... 16 és 20 hetes babámat vesztettem el...
Sírd ki magad, beszéljétek át az érzéseiteket a pároddal, ha kell vegyetek igénybe segítséget... Igazi megnyugvást majd egy egészséges baba fog igazán adni...

Puzzlegirl
Átlag babáknak az első hónapokban az 56-os, aztán a 62-es ruci... nem érdemes nagyon előre vásárolni... téli rucit majd ráérsz ősszel venni.... nem kell sok mindent bevásárolni, nem kell sok drága holmi, mert hipp-hopp úgyis kinövik...
Nekünk 2-3 szebb rucink volt mindig, ha menni kellett valahová... itthon jó az egyszerűbb, olcsóbb is...

Mirosz
ha valahol neten van a kép:
- képre jobb egérrel katt... tulajdonságok... URL kijelölése, másolás
-itt: KÉP feliratú kockára katt... URL beillesztése... megint KÉP kockára katt

Ha a gépeden van a kép:
-mellékletek feltöltése
-tallózás: megkeresed a képet (max. 600x600-as, 250KB-s lehet)
-feltöltés
Vendég

Nyuszi!

Nagyon-nagyon sajnálom. :cry:

A holdban él, a vízben él, halak, füvek között.
s csillagszemmel nézdegél a fellegek mögött.
Lágy hangját hosszan hallani, s az erdõ megremeg,
Sas szárnyai, nád karjai befonják az eget.
Selyemhaját köd lengeti, és hogyha elmereng,
a szél fütyülve zengeti a lombos végtelent.
Csak csillag õ, csak látomás csak fény a tengeren,
sugárarcát nem látja más, de fellobog nekem.
És minden este rám ragyog, kék jácint mosolya.
Egyetlen tükre én vagyok, nagy ég, milyen csoda
Hogy holdban élt, hogy vízben élt gyöngy és göröngy között,
mégis eljött a kedvemért szívembe költözött.
És rajzolgatni álmaim, most mindig ott lakik
Kibontja éjem tájain szelíd virágait.

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Ne haragudjatok lányok hogy így berontok!
Alattomos módon én csak olvasgattalak benneteket. De most muszáj írnom.

Drága nyuszifül!!!!
Itt bőgök a gép előtt!!! :( Mi is elveszítettünk egy 20 hetes ikerpárt. Egy fiú- egy lány. Ráadásul teljesen egészségesek voltak... Régen várt babák voltak 5. beültetésre... Egy kicsit belehaltam...
Na most meg nem tudok mit írni... :cry:
Tarts ki! Az idő majd segít és amint lehet egy új életke fog pocakodba költözni. Nekem ez adott végig erőt. Egyébként én is kecskeméti vagyok. Ha bármiben segíthetek... írj nyugodtan. ÚÚgy szeretnék valamennyit levenni a váladról, de ez sajnos nem ilyen könnyű. Én rengeteget beszélgettem a babákról. Én így tudtam feldolgozni és ma már mosolyogva gondolok rájuk( bármily hihetetlen is). És most van egy 26 hetes kicsilányka a pocakomban. Kívánom hogy minél hamarabb előre tudj nézni...
Ölellek: Zsu!

És ha már így kiléptem a sötétből lányok :
BEFOGADTOK? :roll:

Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Ja és Nyuszifül!

Nekem is ez volt az első kérdésem hogy mikor jöhet a következő terhesség. Nagyon sokan 6 hónapot mondtak sokan csak 3 hónapot. A hatot azt a lelki oldala miatt mondják. Mi azért vártunk 6-ot mert utolsó lombik előtt álltunk és ott muszáj lelkileg is toppon lenni... Ahogy érzitek... Mindenesetre nyaraljatok rengeteget!! Ne forduljatok be. Én pl az építkezésünkön toltam a betonyos talicskát meg a szarufákat vágtam dekopírfűrésszel... Nekem ez jött be. Munkaterápia :P

Zsu!

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Nyuszifül!

Kitartást neked,nagyon sajnálom.Mást nem tudok írni,mert egyrészt nem látom a billentyűzetet a könnyeimtől,másrészt ezt csak az tudja milyen aki már átélte.Sajnálom,hogy neked keresztül kellett ezen az egész szörnyűségen menned :cry: :cry:

Kép
Kép
huni

Kedves Nyuszifülű!

Nagyon-nagyon sajnálom, hogy ilyet kellett átélned...
Most nem is tudok mást írni.

Szilvia

Szilvi
Kép
szylett

Drága Nyuszifülü!

Döbbenten olvastam a Veled történteket.
Kívánom Neked, hogy minél hamarabb beköltözzön egy új életke a pocakodba!

Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Kedves Nyüszifülű!

Most olvastam, hogy mi történt veled :cry: . Végtelenül sajnálom, hogy ezt át kellett élned. Túl nagy okosságot nem tudok neked mondani, csak azt kívánom neked, hogy minél hamarább találd meg a lelki békédet. Beszélj róla, sírd ki magad, és akkor talán könnyebb lesz egy picivel.
Egy nagyon nagy bátorító ölelést küldök neked!

miniliza

Nyusz!! nagyon-nagyon sajnálom!!!!
prbálj meg minél többet beszélni róla, hogy kibeszéld. és itt sajnos úgy látom sokan vagytok,akiknek ezt át kellett élniük. velük tartsd folyamatosan a kapcsolatot, és ide is írj le mindent mindig amit sak gondolsz. szerintem mindneki annyi pozitív energiát küld feléd, hogy picit az is segíteni fog!!!
sajnos ilyenkor az a rossz, hogy még jobban előjön a rossz kórházi helyzet és körülmény és nemtörődömség.....de azoknak, akik ott dolgoznak lehet nem is feltünő, ha baj van vkivel és csukott lélekkel próbálják feldolgozni. de ez nem mentség :?
vmi kemény testi-lelki dologgal foglald le magad, a munkaterápia tényleg jó ötlet! de egy jó kis edzésprogram, szabadban futás, kirándulás a férjeddel is jót tenne. férjed hogy van? gondolom ő mégúgy nem tudja felfogni!!!
törődjetek sokat egymással!!!!!!!!!!

nap, te meg vigyázz magatokra nagyon!!!!!!!!! semmi megerőltető meló! és 4szer2 magne b6ot is szedhetsz.
és ne magne b6 extrát!!!! sima magneb6ot. az extrát magnézium-citrát van, az nehezebben szívódik fel, és nem olyan jól. míg a sima magneb6ban magnézium-laktát van. annak jobb, hatékonyabb a felszívódása!!!!

én tanulok. tanulnék. de nem fog az agyam......május elején lesz a doktori szigorlatom és a védésem is. egy napon......ciki.....szarul állok. de büszkén :)
dimet

Nyuszifül!
Már tegnap este olvastam a szörnyűséget, ami veletek történt, de sajnos a síráson kívül képtelen voltam bármit is reagálni. Teljesen megdöbbentett a hír, álmatlan óráimban végig te és az integető babaókád jártatok az eszemben.
Borzalmas lehet, amit át kell élned és tudom most nem érdekel senki és semmi , szinte megszűnt körülötted a világ és úgy érzed, mintha te is meghaltál volna vele... Én legalábbis így voltam mikor elvették tőlem az elhalt babókát... Én akkor azt hittem sose nyerem vissza az igazi énemet, de azért az idő segített és sikerült feldolgoznom a dolgot...
Próbálj meg olyanokkal beszélgetni, akár neten keresztül is, akik már átéltek hasonlót! Folyamatosan foglald le magad vmivel és minél kevesebb időt töltsél egyedül!
A következő idézettel kívánom, hogy, minél előbb kárpótoljon a sors:
" Ha romba dőlnek legszebb álmaid,
reményeid el ne hagyjanak!
Ne csüggedj, mert csüggedni nem szabad!
Hisz nem egyszer az összedőlt rom felett
A legszebb virág fakad!"
mirosz

Lányok!

Ehhez mit szóltok?

A kormányülés után Horváth Ágnes egészségügyi miniszter lapunknak azt mondta: nagyon nehéz, szakmai vitáról van szó, ezért nem bánja, ha nem gyors, hanem alapos döntés születik. Kérdésünkre hozzátette: várhatóan hamarosan eldőlhet az is, hogy kell-e fizetniük június 30-a után részleges térítési díjat azoknak a kismamáknak, akik választott orvosnál szeretnének szülni. Horváth Ágnes azt szeretné, ha az a változat maradna érvényben, amely előírja, hogy fizetni kell.

Szerinte ez az egyetlen olyan megoldás, amely lehetővé teszi a hálapénz kiiktatását a szülészeteken. Elismeri ugyan, hogy a szülész és az anya között létezik a bizalmi viszony, de ez „megfizetett bizalom”. A nők járulékot fizetnek, tagjai és kedvezményezettjei a társadalombiztosítási ellátásoknak, tehát a terhesgondozás és a szülés is része a térítésmentesen igénybe vehető szolgáltatásoknak. Ha valaki ragaszkodik a választott orvosához, ám tegye, de csak szabályozott körülmények mellett. Horváth Ágnes szerint, ha elveszítenék ezt a „csatát”, és mégis eltörölnék a szabályt, a 30 százalékos önrészfizetésnek akkor is van értelme más területeken. Hiszen a beutaló nélkül érkező beteg, aki lényegében önmagának indikálja a kezelést, fizesse meg legalább a költségek egy részét.

no coment...

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

Nyuszifül: Az én doktorbácsim anno azt mondta (a 6 hetes kontrollon) a tragédia után (23 hetes picilányt vesztettünk el....), hogy ilyenkor azt szokták javasolni, hogy minimum 6 hónap legyen a várakozási idő.... de mivel látja, hogy a lelkemnek az lenne a legjobb, ha minél előbb egészséges babánk születne, menjek haza és szeressük egymást, ne számoljam a heteket. Még rá is segített a dologra gyógyszerekkel, injekciókkal és hormonvizsgálatokkal. Aztán a szervezetem döntött. Sajnos minél jobban akarja az ember, annál jobban gátol valami nem is tudom micsoda... szóval annyira nagyon akartam, már-már görcsösen, hogy nem jött össze azonnal, csak másfél évvel később... amikor azt mondtam.. na jó, ennyi! Nem görcsölök tovább, ha nem lesz baba, akkor marad az egyszem kisfiunk.... és láss csodát, már a következő hónapban megfogant Enikő. A tragédia 2002. július 31-én történt, akkor született a mi kis beteg angyalkánk, aztán 2004. augusztus 6-án a 37. héten megérkezett Enikő..... :)
Látod, ha az a baba jönni akar, akkor jön! Ne számold a heteket, ha úgy érzed kész vagy befogadni a picit, akkor rajta! Én azt gondolom, ha a tested nem készült fel egy újabb babavárásra, akkor nem fogan meg. Ha mégis, akkor meg minek számolni a hónapokat? Van egy ismerősöm, aki szült egy egészséges 4 kilós babát, végig repedt a hüvelye és három hónappal később ismét terhes lett.... és szült még egy 4 kilós egészséges babát.... szóval ő sem várt túl sokat.... és nem lett baj.
Én annyira nagyon akartam... nézz be az élet a vetélés után topicba... csak szemlélődni ha van erőd... sok sorstárs van ott. Én mondjuk tegnap köszöntem el, de visszanézek nap, mint nap. Stahl28 most veszítette el a kislányát 18 hetesen, nagyon maga alatt van, most az ő lelkét ápoljuk épp. Én priviben beszélgetek Vele, az ő kislánya is hydrops-os volt, mint a miénk. Ha gondolod, és nem akarsz átnézni a másik topicba, dobj rám egy pü-t és minden kérdésedre megpróbálok válaszolni.
Annyira kiborultam tegnap! Pont annyi idős a babád, mint az enyém volt.... tudom min mentél keresztül. Annyira tudom! Ha úgy érzed segítség kell, és azt levélben megkaphatod tőlem, kérlek keress meg! Vigyázz magadra!
Ölellek: Piroska

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Drága Nyuszi!

Zokogtam amikor olvastam soraidat, nem is tudtam reagálni akkor a döbbenettől. Remélem azért néha még benézel hozzánk...Nem tudom mit mondjak, nem is lehet ilyenkor mit...Kívánok neked és családodnak nagyon-nagyon sok erőt, kitartást és mielőbbi újbóli gyermekáldást!

Sok szeretettel: mirr-múr

Kép
mirr-múr

Huni!

Küldtem neked egy röpke privit, remélem megkapod! :D

Kép
mirr-múr

mirosz, emlékszem hogy régebben te is nézegetted a Hoko b.kocskat. Nemtudod véletlen hol lehet ezeket megnézni? Mert csak csomagküldős oldalakat találtam, akik ezzel a márkával foglalkoznak :?

Kép
mona76

Szia nyusz.Mint már rengetegen elöttem én is csak az együttérzésemet tudom kifejezni.Nem tudom,hogy milyen lehet most neked,csak sejtem,de szerintem is a mandala tanácsa hejénvaló.Ha úgy érzed,hogy már tiszta szívből és csak csöppnyi aggódással tudod várni a következőt,akkor vágj bele.Ne a napokat számold.!!!!!!Persze azért a szervezetednek egy picit helyre kéne állnia.(Én a szülés után az első alkalommal teherbe estem az előző fiam után,úgy, hogy elötte 6 évet próbálkoztunk.No comment.Most meg fogamzásgátló mellett...??)

b.zsuzska
Üdv köztünk.Ne csak leselkedj,irogass is. :lol:

Babaruha téma még mindig.56-osnál kisebbet ne vegyél.aug.ra nem kell sok,mert inkább bodyban lesz egy kis pelussal letakarva,szeptemberre meg nagyot nő.bár ha aug végi baba,akkor egy pár rugi már persze kell,mert jön a hidegebb idő,de akkor is elég az 56-os,a többit már meg tudod venni ha látod,hogy mennyire gyarapszik a csöpp.

babakocsi.Nekem az első két gyerekemnél kiskerekű egyszerű kocsim volt.Pesten elment,könnyű volt vele a buszra felszállni,DE AZ ÁLLÍTHATÓ tolókart nagyon fontosnak tartom,mert ha nem, akkor pont besüthet a kocsiba a nap,beeshet a hó,eső, szél,stb...
Kiköltöztem Fótra, és mint akit a pók csípett meg jöttem rá,hogy a kiskerekü kocsit nem lehet tolni homokban,földuton,hóban, a betonkátyús úton szétrázza a gyereket.Tehát vettem egy nagyobb kerekű,de sportkocsit.Az jó volt.
Most egy nagykerekű,extrás,bevásárlszatyrosVÍZSZINTIG dönthető, ÁLLÍTHATÓ magasságú, de használt kocsit vettem.
Szóval,gondoljátok át,hogy hol fogjátok használni,mennyit(kocsival közlekedtek-e).

hordozó:Én imádom.ha elalszik benne a gyerek,nem ébreszted fel,ha kiveszed a kocsiból.Tudod benne etetetni,vendégségben altatni( a legtöbb hintáztatható)orvosi rendelőben(oltások)nem kell a kézben tartani.Viszont az utcára csak négy hat hónapos koráig tudjátok szállítani,vagy dupla méretű lesz a karizmotok.

És még egy. aki az első babát várja és bizonytalan a fürdetésben,annak a fürdető matrac nagy segítség az első 2 hónapban.1-2000 ft,de nekem nagyon megérte,mert nem kellett egyik kezemmel tartanom,a másikkal mosdatnom,a harmadikkal pedik a kencét kinyomni a tubusból.A képét ide is felrakta valaki.

Szisztok!!
tuza edit

Nyuszifülű:

Nem nagyon találok szavakat, nagyon sajnálom ami veled történt. A zokogástól alig tudtam olvasni. Kívánom neked, hogy mielőbb dolgozd fel a lelkedben ezt a veszteséget, és azt is, hogy egy mielőbb kárpótoljon az élet egy másik kisbabával. Nekem is volt egy méhen kívüli terhességem, amelynek infúzióval vetettek véget, hát nekem az is maga a pokol volt, pedig őt még nem is éreztem, nem is láttam, mégis mintha a lelkemet ölték volna meg, amikor csepegett az infúzió.

Ne haragudjatok, jelenleg nem találok szavakat, majd holnap jövök újra.

Kép
Kép
márkanyuka

Drága Nyuszi!

Én reggel olvastam, hogy mi történt veletek, de csak most tudok írni..... Egyszerűen nem térek napirendre és délelőtt dagadtra sírtam a szemeimet az olvasottak után! Közel sem tudom átérezni a fájdalmadat de olvasva is elképesztően fájdalmas volt!
Mindannyiunk lélekben veled van és este ha megengeded imádkozom érted, értetek!
Nem tudom szavakkal kifejezni mit is érzek azt meg pláne nem tudom ilyenkor mit kéne javasolni, úgyhogy csak annyit mondhatok, légy erős és SZERETÜNK, kitartás!

Puszi

Kép
h.bogesz

Móni, erre most nem tudok mást reagálni, mint hogy egy szöges bakkancsal kéne pofánrúgni ezt a frigid, nőnek nem nevezhető baromarcút! Úgy gondolom ebből érezni lehet, hogy mi a véleményem! Undorító amit már művelnek!

Kép
h.bogesz

Zeze!
Csak én értem félre vagy tényleg azt akartad írni, hogy az óvó néni utálja a gyermekedet? Én óvó- és tanító néni vagyok és nagyon borzasztó hallani, hogy ilyen kollégák vannak... El nem tudom képzelni, hogy óvónőként hogy lehet utálni egy kisgyereket, mivel én eddig azt tapasztaltam, hogy mindenkiben lehet találni vmi pozitívumot, vmi. szeretnivalót... Mindenesetre a gyermeked reakciója teljesen normális, hiszen egy gyerek nagyon könnyen megérzi, hogy szeretik-e vagy sem. Úgyhogy a problémát szerintem csak az óvó néni felől kezdve lehetne megoldani...

Betsy!
Jól néz ki a babkocsitok. Mi a neve? Mennyibe kerül kb.? Milyen üzletekben lehet megnézni?

Mona!
Hocot én eddig csak a Poppet-ben és a Kikában láttam. De a Poppetnek van üzlete is, nem?

Kép
mirosz

Mirosz
Baby Butt oldalról rendeltük... két éve 170 euro körül volt az ára...

Nekem még csak ekkora pocakom van :cry:
(hol van a +7 kilóm? :roll: ) Kép
Vendég

Sziasztok!

Nagyon régen jártam már erre. Sajnos nem igazán tudok mostanában semmit rólatok, nagyon lemaradtam a témákban. Rosszalkodott a gépünk. Hol szerelőnél volt, hol apa bötykölte.

Mi jól vagyunk, kisebb nátha megint becsúszott, az egész családon végig ment. Szegény kis babucim, remélem neki nem árt meg.

Nyuszi! Nagyon sajnálom. Sírva olvastam a történeted. Légy erős. El sem tudom képzelni a fájdalmadat, igazából sok okosat sem tudok mondani, tanácsolni. Remélem hamarosan utolér a boldogság!!!

Sziasztok!

Kép
Kép
Kép
bebi

Drágák vagytok!
Szorítsatok nekem nagyon-nagyon hogy ősszel írhassak nektek jó híreket, és legyen a mondókám alatt egy gyönyörű vonalzó!!!! :wink:
Szerncsére úgy érzem elég jól vagyok már, lesz erőm újrakezdeni biztos vagyok bene. Ezer százalék!!!!!
Puszillak titeket!!!!
Nyusz 8)
nyuszifülû

Drága Nyuszi, ahogy csak így a soraidon át is megismertük a hihetetlen életerődet, én is biztos vagyok benne, hogy képes leszel mielőbb újrakezdeni. Meglátod, hamarosan gyönyörű kisbabád lesz majd - egyszerűen nem lehet másképp!
De tényleg halljunk ám felőled!
Szorítunk, és millió csók!

italoman

Drága Nyusz!

Én is biztos vagyok benne, hogy onnan fentről mihamarább küldenek egy kis angyalt Nektek!
Nagyon erős vagy!

Puszillak!

Kép
nap12

Drága Nyuszifülű!

Tegnap többször is leültem a gép elé, hogy írjak neked, de a könnyeimtől nem láttam a billentyűzetet. Annyira sajnálom ami veletek történt. Csak csatlakozni tudok a többiekhez: kívánom, hogy minél hamarabb kárpótoljon az élet ezért a szörnyűségért és nagyon-nagyon drukkolok, hogy hamarosan egy új kis élet költözzön a pocakodba! Tudom, hogy sikerülni fog!!!
Nagyon vigyázz magadra!

Puszi: Bea
bee73

Nyuszifülű!

Örülök hogy látod már a fényt az alagút végén! Nagyon erős vagy! Jól csinálod! És igaza van Mandalának! A szervezet okos! Majd tudja hogy mi a dolga! :wink:

Lányok!
Szóval jöhetek? :oops: :oops: :oops:
Persze megértem hogy nem reagáltatok... Hisz volt más fontosabb... Sajnos...
Egyébként augusztus 6-ra vagyok kiírva. Reméljük időben érkezik picúrka. Borbálának hívják, ha hihetünk az ultrahangnak :wink:

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

sziaszok:)
ejj de rég jártam erre:)

PHPBB kód:
Kép
nóri79

az orvosom szerint,egy hetet elöre ugrottunk a baba méretei miatt :D
812g,a mi pici fiucskánk :wink: szóval már a 25.hétben járok :o

PHPBB kód:
Kép
nóri79

Bzsuska
Hát persze.... :lol: :lol: :lol:

Nóri :lol:
Vendég

Betsy!
:lol: :lol: :lol: Köszi :)

Elég formás pocód van :)! Te sem fogsz a nagy pocakkal kínlódni :) Örülj neki :). Az enyém az elején nagyon beindult... Meg is ijedtem :lol: Aztán most stagnál egy ideje így most teljesen átlag pocakkal rendelkezem. :)

Zsu

Zsu&Borka
KépKép
bzsuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: