A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok Mammmikák!
Jaj Regina! Gyönyörű a Babócád és nagyon örülök, hogy minden rendben és gratulálok a Lánykához!!!! :lol: :lol: :lol:

Silka! Nagyon csinos Kismami vagy! Örülök, hogy jól telt a nyaralásotok, őszintén?: irigyellek ám nagyon... :oops: :lol: !

Nyerkit! Hát nagyon jó lenne ha így lenne. Én most megint nem tudom például, hogy hol fogok szülni, ugyanis a dokim ma mondta, hogy augusztustól a MÁV-kórházba lesz, én viszont a Honvédba tarozok, a doki most augusztusig ott lesz, vagyis a Honvédba, de lehet, hogy ott marad aug. után is, szóval kész bizonytalanság az egész :roll:

VISZONT! Megjött nekem is az AFP-m, és 1,5!!!! :lol: jócskán megkönnyebbültem... És a héten megyek én is - mi is :D UH-ra, majd írok amint tudni valamit :lol:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok !

Én ma este utazom külföldre 2 hétre így csak olvasni foglak tudni titeket de ha lesz időm akkor beszámolok, hogy mi ujság velünk.
Ma voltam a biztonság kedvéért a dokinál egy utolsó vizsgálaton indulás elött és közölte, hogy minden rendben a babával és a méhszáj zárt így nyugodtan repülhetek.
Kb 1 óra alatt összepakoltunk a párommal igaz már 2 napja mondogatjuk de csak most kezdtünk neki.
21-kor indulunk a repülőtérre és már mindennel készen vagyunk.
Mindenki nagyon vigyázzon magára és sok pihit aki már otthon van.

Múltkor nem nagyon írtam a 4d uh-ról mert nagyon a hatása alatt voltam de egyet mondhatok nagyon nagy élmény és mindenkinek ajánlom.
Mi 20-án voltunk ( pénteken ) a Kleopártra házban.
Nagyon kedvesek voltak velünk és alapba szimpik voltak ott az emberek akik ott dolgoznak.
Egy két adat a babáról :
Tuttira megmutatta a kukacát így én is csatlakozom a fius szülők táborába.
16 cm a lábacskáival együtt. Kb 163 g.
És a méretei alapján telejsen megfelelő nagyságű.

Szóval én ajánlani tudom mindenkinek nagyon pozitív élményeink vannak ezzel kapcsolatban.
Én legközelebb kb 20-21 hetesen megyek mert akkor csinálnak valami genetikai vizsgálatot is.

Mindenkinek sok pihit és remélem jó idő lesz itthon is.
20200310173350

Timi! Jó utat!
Az biztos, hogy nagy élmény a 4D!!! :D

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

2 napja nem enged be a babanet, volt mit visszaolvasnom.

Silka, üdv itthon! Gondolom a tengerparton melegebb volt! Örülök, hogy tudtál úszni és babóca is megmozdult! Szép a pocakod!

Timi, neked meg jó utat! Vigyázz magadra!

Regina! Gratulálok a kislányodhoz! Nagyon jól kivehető a kép, édes kiscsaj!

Manofalvi! Köszönöm, ha átküldöd a kecskeméti 4D címét. Az e-mail címem: info@mondjigent.hu.

Én a 30 hét körülre tervezem a 4D-t, mert akkor már "pofás", vagyis húsosabb. Tudom, hogy akkor részleteiben látszik, de mégis így szeretném.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!
Tegnap én sem tudtam egész nap belépni... :(

Anikó! Köszi! Én annyira élveztem a 4D-t, hogy lehet, hogy nem bírom ki, hogy mi is elmenjünk még a 30. héten. :wink:

Hajni! Kérlek színezz be a táblában rózsaszínre! És névnek beírhatod, hogy Szelina (valószínűleg ez lesz a végleges). Köszi!

Apa nagyon boldog, hogy kislány, mivel neki már van egy kisfia. Úgyhogy most büszke magára, hogy tud ilyet is meg olyat is! :lol:

Anita! Köszi a gratut! :)

Szép napot Nektek!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Silka, nagyon szép pocakod van! :D És jó olvasni, hogy jól éreztétek magatokat! :) És a babóca is jól érezte magát, ha ennyire ficánkolt! :lol:

Nyerkit, köszi az infót! Remélem, tényleg így lesz és mi is szülhetünk a választott orvosnál!!!!!! (Ingyen persze!) :D

Mazsola, gratulálok a kislányhoz! :D és nagyon édes a képen a kis Mazsola! :D

Anitja, ez nagyon jó AFP! ÉS várjuk az UH eredményt is, meg a képet is, ha tudsz feltenni!

t.koszegi, jó utazást nektek, bár lehet, már meg is érkeztetek! :D Gratulálok a kis kukacoshoz! Már ilyen korán megmutatta magát??? Ha ezt tudjuk!? :wink:

Anikó, írtam privát üzit, de elküldöm mailen is!

Szép napot mindenkinek!

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok!

Silka! Nagyon csini kismami vagy :D Örülök, hogy jól éreztétek magatokat.Én is irígyellek titeket :oops: , mindig is szerettem volna eljutni egyiptomba. De még eljuthatok :lol:
Regina gratula a kicsilányhoz :D
Timi neked meg a kissráchoz :D

Lányok van egy iwiw meghívóm. Szeretné valaki? Szívesen elküldöm.

Szép napot mindenkinek.
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Látom nem csak nekem volt gond a belépés tegnap.

Regina gratulálok!!! :D

Silka örülök,hogy jól telt a nyaralás!

Timi jó utat nektek!!!

Mi jól vagyunk.Ma megyek még egyszer fogorvoshoz,aztán kész.Holnap pedig a nőgyógyászhoz.Szeretnék végre felvételt a kisfiamról! :D

Örökmozgó manóm van... :lol: Szinte egész nap és éjszaka is.Az apró lába meg nem áll,de végre apuci is érzi.Jól bírja erővel,mi lesz később?
Ha fekszek a pocim folyamatosan hullámzik. :lol: Örülök neki,csak átlag 2 percenként rácsücsül a hólyagomra.De legalább tudom,hogy jól van. :D

Mindenkinek szép délutánt!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok,

én sem tudtam jönni tegnap, nem engedett be ez a hadd ne mondjam milyen babanet :twisted: !

Silka, szép a pocid, nagyon csinos kismami vagy! A nyaralás szuper lehetett, sajnos mi általában otthon "nyaralunk". A család mindig kiakad, ha nem haza megyünk a szabadságunk alatt, mert persze ök is szeretnének látni minket, de föleg a gyereket. Ez van.

Regina, nagyon cuki a képen a kicsi Mazsola, gondolom nagyon boldogok vagytok! A név is nagyon szép!

Húú, itt meg lehet dögleni a melegtöl, elövettem a lenge nyáriruháimat, persze csak ami rámjön :lol: :lol: :lol:

Timi, neked meg jó utat, vagyis jó pihenést!

Szombat este nekem is volt egy kis ingyenmozi, fájt a hasam egész nap, meg keményedett, írtam is nektek, aztán csak felhívtam a dokimat, mondta, hogy menjek be a kórházba egy ctg-re meg vizsgálatra. Volt uh is, persze minden rendben volt, csak kicsit vissza kell fognom magam. A babó ficánkolt, mint egy kis gumilabda, a doktornö alig tudta befogni az uh-n. Olyan kis édes volt! Olyan jó volt látni!
Viszont valószínüleg megint gyógyszert kell majd szednem nemsokára, mint ahogy az elös terhességemnél is, mert korai fájásaim voltak már a huszonvalahányadik héttöl. A dokinö szerint ez megint így lesz :cry: De hát akkor is a 39. hétig bírtam, akkor most sem lesz máshogy!

Na megyek, mert lassan jönnek a vendégeink.

Puszi mindenkinek!

KépKép
KépKép
motiot

Regina:
holnap rakok új táblát, akkor javítalak.
Gratulálok a kislányhoz. nagyon szép neve lesz. :lol:

Silka:
nyaralás miatt irigy vagyok. Biztos szupi volt.

Miléna:
már így mozog a picurid?
Nekem a napokba kezdett el úgy, h néha érzem.
Dejóó neked. :)

Nálam a helyzet változatlan.
A tüdőgyuszim még jobban ráment a bal oldalamra, így szigorú fekvés van.
Aaz antibiotikumtól pedig előjött a gombám. :cry: Így még azzal is szenvedek.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap nekem sem volt szerencsém a Babanettel. Este már beengedett, de addigra annyira felbosszantottam magam, hogy nem volt kedvem írni. Az a legrosszabb, hogy ez elég sokszor előfordul. Mármimt, hogy nem enged be a net.

Apuka szülinapomra meglepett egy jó kis náthával. (már megint)
Reggel arra keltem, hogy nem kapok levegőt, és nagyon fáj a torkom. De már nagyon rutinos vagyok ebben. Próbálok különösebben nem gondolni rá, csak sok teát iszom és szopogatóst a torkomra.

Éjszaka megint azt álmodtam, hogy fiút szülök. Most emlékeztem a szülésre, de nagyon könnyű volt. Egy-két nyomásra kint volt a kis szöszi fiúcska. Most már igazán kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a neme!!!
Reggel elmeséltem a kislányomnak, ő nem örülne a fiúnak, de elkezdtem sorolni neki az érveket hogy miért jó ha esetleg fiú, megnyugodott. (pl.focizik majd vele, nem veszi el a babáit...stb).

Timi: kellemes kikapcsolódást! Sajnos elfelejtettem, hogy hová mész, ha visszajöttél majd írd meg, és azt is hogy milyen volt!!!

Mocorgás: most már van napirendünk. Napközben is szoktam érezni, 1x2x, de leginkább este, amikor végre eljutok a kanapéig pihenni. Akkor aztán rázendít. Mozizni szoktuk családilag, mert már kívülről is nagyon jól látszik. Találgatni szoktuk, hogy most éppen milyét dugja ki. Mind a hárman nagyon várjuk már!!!

Kérdeztem ma a háziorvosomat, hogy meddig illik dolgozni,ilyenkor. Azt mondta, hogy ne vicceljek már, ameddig jólesik! Ha nincs semmi gond akkor akár végig. Régen az aratásból mentek szülni a nők. (Persze, de régen nem volt ennyi vizsgálat, amitől beparáztak volna a nők, de mindegy).
Szóval terveim szerint amíg tart az ovi (jún. 22), addig 8 órában folytatom, utána kb a 36 hétig, vagy minden másnap jövök, vagy csak fél műszakban. (Elég rugalmas a főnök ezen a téren, ő az apukám). Remélem, nem jön közbe semmi eü. baki és bírni fogom. Most majd ki csattanok, nem bírom magam leállítani. Esténként próbálom visszafogni magam otthon, de azt meg nem bírom elnézni, ha valami nincs a helyén!!!

Asszem ma jó sokat írtam, bocsi:

Puszi mindenkinek!

Kép
Kép
timi26

Hello Lányok!

Köszönöm a kedves szavakat! :D

Lassan utolérem magam a fórumot tekintve, délután/este megpróbálok feljutni az iwiw-re és én is bejelölgetlek Titeket! Szerintem baromi jó dolog, hogy ezek után tudunk arcot rakni a nevek mögé :D (silka=nóri, remélem felismertek)

Regina,
gratu a kislányhoz és tényleg nagyon szép nevet választottatok. Apropó! Van valakinek ötlete, hogy hol lehet utánanézni az utóneveknek? Esetleg a neten? Vagy van vkinek jó könyv tippje?

Anitja,
hát igen, a mostani kismamik erősen megérzik az EÜ-i reformokat! A MÁV miatt ne aggódj, az egyik legjobb kórház. Én is ott szerettem volna szülni, de ez sajna már nem jön össze. A dokim továbbállt, így még számomra is bizonytalan a szülés helye.
http://www.mavszuleszet.hu/ itt találsz infokat a máv kh szülészetéről.

Timi,
jó utat és sok pihit Nektek!

Anikó,
hát, amilyen jó idő van itthon (főleg ami hétvégén lesz) szinte nincs is nagy különbség. Annyi, hogy ott máshogy süt a nap, iszonyat magas az UV sugárzás

Miléna,
tök jó, hogy ilyen aktív a babód! Én csak néha érzem, de nem elégedetlenkedek, mert az is nagyon jó érzés.

Egyébként mindenkinek tudom ajánlani Egyiptomot. Nagyon jó az ár/érték arány. Van aki elvből elutasítja az arab országokat, de nekem nincs velük problémám. Kedvesek, barátságosak. Képzeljétek, most jutott eszembe, hogy mikor másfél éve ott jártunk, Luxorban, a Karnaki Templomnál van egy oszlop, amit bizonyos alkalommal meg kell kerülni, ha az ember boldog házasságot és gyermekáldást akar. Természetesen mi is megtettük Apával (aki előtte 2 nappal kérte meg a kezem) és milyen jó, hogy már úton is a bébi... Íme, egy kép a tömegről:
Kép

Puszi:
silka
silka

Silka:
mi már többször voltunk Egyiptomba-Sharm el Sheikbe.
Annyira gyönyörű, én imádom. :lol:
Nevek:
mi most bajban vagyunk, unalmamban, pont a napokban kezdtem el nézegetni a neten, a nevek jelentését.
Hát a Mara jelentése nem túl biztató. Így most a Lilla és a Nóra az esélyes. Bár érdekes ez.
mert a Mara a Mária kicsinyítőképzős formája. Eszerint a Mária is ugyan azt jelenti( keserűség, szomorúság.) . Viszont sok helyen meg azt olvasom, h a jelentése vitatott.
Így legyen okos az ember. :!:
Én itt nézegettem:
www.babaszoba.hu ( utónevek)
www.noinev.hu
Vendég

A hétfői genetikai balhéról a beszámolót meg jól lehagytam...
Szerencsére minden rendben, bár én nagyon pozitívan álltam hozzá, úgyhogy nem ért meglepetés. Megnéztek UH-n és mindent rendben találtak. Drágaságom 40 dekát nyomott :-)
Ami elég borzasztó volt, az a tömeg, ami a SOTÉ-n várt. Vagy 80 kismami várt, és totát futószalag jelleggel hívták be az embert. Amikor alapban azért van ott vki, mert gyanú van vmi problémára, nekik meg egy sorszám vagy...
Na mindegy, ezen is túlvagyunk, röpke 3-4 órát vett el az életünkből...

silka
silka

Hajni! Jobbulást! Úgy jártál, mint én a múltkor az antibiotikummal, azóta se jöttem helyre, most vett le megint a doki kenetet, remélem, már meggyógyulok végre ott lent!!! :evil:
A névvel kapcsolatban engem is zavart kicsit, hogy nincs igazán jelentése annak, amit választottunk, de úgy döntöttem, hogy nem érdekel. Ha egyszer ez tetszik mind a kettőnknek!!! Két esélyes volt még: Lilla és Zsófia, de mostanában nagyon gyakoriak, olyat meg semmiképp nem szeretnénk!!!
Timi! Neked is jobbulást!
Silka! A neten van egy jó névválasztó progi. Véletlenszerűen hoz fel neveket, mi ott láttuk meg a Szelinát. Próbáld ki! www.babazo.hu. Meg találtam egy olyan oldalt is, ahol megnéztem, hogy anyakönyvezve van-e egyáltalán ez a név, de annak a címére nem emlékszem már.
Puszi

Regina
KépKép
mazsola7

Hajni, Regina

köszi a linkeket! Este belevetem magam. :lol:
Kb 10 éves koromban fedeztem fel, hogy a névnapomat Lili-vel kell megosztanom, és akkor nyomban el is határoztam, hogy ha egyszer lányom lesz, tuti Lili lesz. De sajnos túl népszerű lett az elmúlt években, (rokonságban, baráti körben is van), így lemondtunk róla. Pedig nagyon jól ment volna a férjem vezetéknevéhez...
Lányok, az antibiotikum mellé egyetek sok élőflórás joghurtot, az segít a bélflórán és nem megy lejjebb az a fránya gomba... Van egy gyógyszer is, amit ajánlanak antibio mellé: Normaflore. Bár nem tudom, hogy kismamik szedhetik-e.

Pussz:
silka
silka

Silka:
joghurtot nem ehetek, tejallaergiás vagyok.
A Normaflore-t iszom, de sztem későn kezdtem el.
:oops:
Vendég

Silka! Most már én is eszem minden nap Aktiviát. De ezt a Normaflore-t nem ismtertem. Kipróbálom majd! Köszi!

Regina
KépKép
mazsola7

Ja! És itt vannak az anyakönyvezhető keresztnevek! Jó böngészést! :)
http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_n%C ... 1rendben#M

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Hajni, mit mondott a doki, meddig tart még neked ez a fránya betegség??? Remélem, mihamarabb meggyógyulsz!

Miléna, én is egyre többször és egyre intenzívebben érzem a mocorgást. Bár nálam is inkább az esti kanapé a tuti, akkor mindig rákezdi, és szinte kirúgja a ház oldalát! :lol: Vagy lehet, a vacsi ízlik neki ennyire... :lol: :lol:

Hajni, hasonló lehet az ízlésünk, ezek a nevek nálunk is szóba kerültek. :lol: A Mária eredete egyébként vitatott, és sok nevet ettől származtatnak le. Kérdés, hogy mi az igaz????
De még most is van 5-6 fiú és lány nevünk is, szóval szerintem elég sokára sikerül majd döntenünk. De még van időnk, csak ez vígasztal. :D

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok Mamikák!
Elég nehéz napunk volt a Babócával, hát képzeljétek az UH-gép még nem került át a megszűnt Újpesti Szülőotthonból, az SZTK-ba, és nem is tudják mikor fog - ezért elküldtek a Szabolcs u. ba - hát ott a pincébe van az UH, és a váró egy 3nm-es helység a fütőház mellett, levegő semmi, hosszas ácsorgás után végre ülőhelyhez jutottam... Az UH meg nekem is elég szörnyű volt, a Kisbabóm szépen aludt, minden rendben volt, de az UH-os Nő nem látta az egyik lábfejét ezért elkezdte püfölni a hasam az UHfejjel, mire szegény Babóca felébredt és úgy kapálózott hogy az csak na, ráadásul ha nem látott valamit jól, akkor olyan erővel nyomta a hasamat a Nő, hogy az már fájt, nem akartam nyafogni, de egyszer szóltam is neki - én nem értem, úgy vigyázunk a hasinkra, mintha hímestojást hordoznánk, és akkor elmegyek vizsgálatra, ott meg szétnyomkodják.
Na mindegy, marad a 4D-s nekünk is asszem, ja, hát a nemét azt mondta nem látja...
Egyébként: BPD=42mm, THQ (mellkas)=37mm, FL (combcsont)=25mm. Sajnos se ülőmagasságot, se súlyt nem tudok.
Az egyetlen jó dolog, hogy láttam ficánkolni a Drágát, és megpróbáltam összekötni az érzéssel, és mostmár be tudom azonosítani a mocorgást, de még konkrét rúgás mindig nem volt, vagy legalábbis nem éreztem.
JAAAA! Hát a videóról, meg képről szó sem lehetett... Na nem fárasztalak Titeket ezzel az üggyel tovább... Bocsánat ha sok voltam...

Silka! Köszi a MÁV kórházas infót, tényleg elég jónak tűnik.

Na puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja, sajnálom, hogy ilyen körülmények közé csöppentél! A lényeg, hogy a babó jól van és szépen gyarapodik! 4D UH-re mikor mész? Mostanában tervezitek?

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Húúú! Anita! Nem irigyellek. Ilyen rossz élményeket! :cry: Majd a 4D jó lesz, meglátod!!! Mikorra tervezitek? Egyébként én sem szeretem, amikor a doki végzi az UH-t, mert olyan, minta futószalagon lennénk, de ez a szonográfus csaj, aki a 4D-n is volt, nagyon kedves és aranyos! :)

Kicsit megváltoztattam a profilomat. A pocak nem az enyém! :wink:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok.

Csak gyorsba!!

Voltam tegnap megint uh-on!!Olyan jó volt,a dokim csinálta és vagy 10 percig csodálhattam a bébit!!Láttam mindenét és a kezecskéit is mozgatta!! :D :D
Éssssss......100%-ra megerősitette a dokim,hogy KISLÁNY!!!!
Annyira örülök neki!!! :P :P :P :P :P :P

Jó éjt!

ancsi26

Hello Lányok,

végigjelöltem mindenkit 8) Tünde, Nálad kicsit bizonytalan voltam, remélem jót jelöltem :wink: Még közös ismerősünk is van...

Anitja,
ez valami borzasztó lehetett... ...az ilyen emberek miért nem választanak más hivatást?

Ancsi,
gratu a kislányhoz!

Regina,
Neked meg köszi a linket.

Azt hiszem ideje ágyba csússzanni, holnap is fel kell kelni...

silka
silka

Sziasztok!

Móni,
ha még megvan az iwiw meghívód én elfogadom.

Gyors leszek, mert már nagyon késő van, ideje lefeküdni, mert reggel nem tudok majd felkelni.
Ma voltam a 20 hetes uh-on. Szerencsére minden rendben van (kb. 20 percet kellett csak várnom), és a doki megerősítette, hogy lány lesz. (Apuka még barátkozik a gondolattal, hogy lánya lesz, furcsa neki.)
Ja, reggel a kisebbik fiam megultrahangozott (konzervnyitóval végigsimított a hasamon), és ismét közölte: "-Látom, kislány lesz!"

Jó éjt!
Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Anitja!

Átérzem, hogy mit éltél át, sajnálom nagyon! Én sírva jöttem ki a 18 hetes uh-ról, már rettegek a következőtől.

Nektek kell menni vissza 2 hét múlva? Itt Szolnokon akit kérdeztem mindenkinek vissza kell mennie a kórházba megerősítésre a 20. héten. Megint azt a tortúrát átélni! Nem hiányzik! Ráadásul nem is engedik, hogy megnézzem a monitort.

Tegnap este voltunk doktor bácsinál, majd 1 órát bent voltunk. Jó hosszú felvétel készült kismanóról és bár tudtuk vagy inkább éreztük hogy kisfiú lesz, tegnap megerősített minket. Nem volt szégyelős kismanó, mindenét megmutatta. Ha most láttam volna elsőnek uh- felvétel akkor is rájöttem volna, hogy kisfiú, annyira egyértelmű volt!!!! A neve: Marcell

Mi jövő héten utazunk Angliába és azt szeretném kérdezni tőletek, hogy milyen gyógyszert vigyek magammal? Az elevit és a vas ok, meg a rennie, de mi van, ha belázasodok? Ok, nem lesz ilyen, de arra ti mit vennétek be? Orvos javasolt nektek valamit? Vagy pl. fejfájásra?
Várom a véleményeteket, mert pakolászok lassan!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Ancsi! Banita! Gratulálok a kislányhoz!!!
Anikó! Neked meg gratulálok kisfiúhoz!!! Nekem a lázra Rubophen-t ajánlottak, ha szükség lenne rá. A kórházi UH-n már vagy 1 hónapja voltam, és a 20. héten kell csak megint mennem. Ezért is mentünk a 4D-re most, mert már nem bírtuk kivárni! ;)

Szép napot Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Szia Mazsola!

Köszi a tippet!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Na, mi van a vonalzómmal?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Anikó, nekem is a rubophent mondták lázra. De reméljük nem lesz rá szükség! :D És gratulálok a fiúcskához! Jó utat Nektek!

Ancsi, Banita, gratulálok a kislányhoz!
Banita, Apa megbarátkozik majd a lánnyal, ne izgulj! Sőt, szerintem szerelem lesz első látásra! :D :D :D

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok!

Gratulálok a kislányokhoz és kisfiúkhoz. :D

Nekünk nem kell visszamenni a 20. héten. A dokihoz is legközelebb a 23. héten kell menni, akkor kapom szerintem beutalót a cukorterheléses balhéra. :(
Következő UH szerintem nálunk úgy lesz mint a "nagykönyvben" a 30. hét környékén.
Ezért mi is e kettő közé tervezzük a 4D. Ugy a 25. hét környékére. A doki szerint akkor már szép kis husis lesz.

Mostanában elég sűrűn fájdolál, húzódik a hasam. Lehet hogy végül az enyén is megnő? :wink:

Nemsokára itt a hosszú hétvége. Huráááááááááááá!

Addig is kitartás.Sziasztok.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Tábla:
Kép

Csajszik, lenne egy kérésem.
Frissítésnél, h könnyebb legyen nekem, légyszi aki a táblában szeretne javíttatni valamiít így írja:

Tábla: szöveg

Így sokkal egyszerűbben vissza tudok keresni.

köszi. :wink:
Vendég

Anitja, Aniko 80

És Mindenki, akit rossz élmények értek vizsgálat során!

Szerintem nem kell tűrni szó nélkül a dolgokat, mert az orvosok, nővérek egy része hozzá van szokva, hogy a betegek kiszolgáltatottság, aggódás és félelem miatt jámbor barikák, akikkel mindent meg lehet tenni. 18 éves koromig vidéken laktam, ott semmi gondom nem volt, aztán Budapestre költöztem és egyből három negatív tapasztalatom volt /1.) szemészeten éjjeli ügyeletben egy nővér ordított (!) velem, hogy szerinte nem vagyok sürgősségi eset – biztos az esti sorozatnézését zavartam meg 2.) hallásvizsgálaton a dokinő rám se nézett, kutya szintjén sem voltam, de a beleit azt láthattam, mert förtelmes gusztustalanul vizsgálat alatt egy zsemlét majszolt 3.)egy nőgyógyász 30 évesen kioktatott, hogy mit akarok még, gyereket kellene már vállalni, cinikus volt velem, mert szerinte diplomásként ezt meg azt kellene tudnom –persze nem orvos vagyok, az egész hangneme agresszív volt/. Na nekem ez a 3 „élmény” tett be úgy, hogy ma már semmit nem hagyok szó nélkül, megkövetelem azt, ami egy (magas) járulékfizetőnek jár és sajnos az a szomorú tapasztalatom, hogy ez válik be!

Lányok! Sok beteg megaláztatásairól azért nem tudnak az illetékesek, mert a betegek hallgatnak és tűrnek! Nekem a múltkori rossz vérvételi tapasztalatom után maga a nőgyógyászom javasolta, hogy írjak az igazgatónak, aki változtatni tud a dolgokon.

Nem tudom elfogadni az egészségügyi személyzet leterheltségére vonatkozó érveket, mert akár a saját hivatásomból, akár más fontos szakmákból is tudok példát hozni arra, milyen emberfeletti küzdelemmel dolgoznak. A hiba egyes személyekben és talán a rendszerben is van… Mindezek mellett persze tiszteletem a lelkiismeretes és odafigyelő orvosoknak, nővéreknek, hál’istennek az utóbbi időben ilyen találkozásokban is volt részem.

Bocsi a kifakadásért, de felháborítanak az ilyen Anitjával történt dolgok (is)

Üdv

Kép
granda

Még a névválasztáshoz:

Nekünk is az elsődleges szempont a név jelentése volt, sajnos így sok kihullott (na persze a szótári jelentésen túl azt is ideveszem, mikor a név egy nem kedvelt személyiségé, családtagé).

A gyakori neveket mi sem szerettük volna, ezután a szűrő az egyszerűség volt, mert a férjemnek hosszú a vezetékneve.

S mivel a gyermeket "nemzetközivé" akarjuk nevelni, dupla mássalhangzós szép nevek (Szabolcs, Szabina) sem jöhettek szóba.

Szóval az egyszerűség és praktikum jegyében így maradt Linda/André.

Kép
granda

Sziasztok!

Banita küld el priviben az e-mailcímet ahova küldjem. :D

Anikó nekem az orvos mondta, hogy láz esetén nyugodtan vegyek be algopyrint, nem árt a babának. De ugyse lesz rá szükséged :D
Jó utat és pihenést.
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Granda!

Igazad van abban amit írtál, de ugye neked is kellett negatív tapasztalat, hogy megerősödj. Nekem ez volt az első.
De már nem fogom hagyni magam.
A legbosszantóbb az egészben, hogy a kórházi uh-n aláíratnak egy papírt veled, amiben többek között azt is aláírom, hogy jelen állapotomról mindenféle tájékoztatást megkaptam. Na, ezt nem írom alá többé addig, amíg nem tájékoztat a doki normálisan. Neki egy vagyok a több ezerből, nekem pedig ő az "egyetlen" és úgy gondolom bizalommal fordulok hozzá és kedves vagyok, akkor elvárom fordítva. A gondjai pedig nem érdekelnek, nem azért megyek, abból van mindenkinek.

A magánorvosom felkészített, hogy a következő is hasonló lesz, de legalább már tudom mire számíthatok.

Köszi lányok a tippet, már el is tettem a rubophent és az algopyrint.

Már csak egyet nem tudok. Olvastam, hogy szúnyogcsípés ellen kismamáknak nem ajánlott az off és egyéb szagos készítmények használata. Mi van pl. a kenőcsökkel, amiket csípésre használunk. Jön a nyár és engem nagyon szeretnek a szúnyogok! :D

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!
Jó régen jelentkeztem, de Petyka mellett ez nem egyszerű. Azért olvastalak titeket.
Anitja!
Nekem is voltak hasonló élményeim, de sajnos nekem már az újszülött osztályon ill. gyerek kórházban! Engem is megerősítettek a történtek, pláne, hogy a kisfiamról volt szó, ma már én is kiharcolom magamnak a tisztességes bánásmódot. Fel a fejjel és csak keményen!
Anikó!
Szúnyogok ellen lehet kapni természetes alapú spray-ket, ezek álltalában citromos alapúak, dm-ben ill. gyógyszertárban lehet beszerezni.

Egyébként ma voltam UH-on, szerencsére minden rendben van, de a nemét még mindíg nem tudjuk a kismamónak.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Sziasztok!
Holnap reggel megyek a dokimhoz. Meg lesz az AFP eredménye. Mivel nem ejtette ki a száján, hogy most "genetikai UH" lenne, ezért nem tudom, hogy most mi van. Vagy a genetikai UH-t a kórházban csinálják, és ő most fog engem oda beutalni? Ki tudja! Sokszor nem bírom követni ezt az egész mizériát.
De már várom, hogy újra lássam Pöttyöt.
A betegeskedőknek jobbulást, az utazóknak jó utat, az itthon maradóknak pedig jó pihenést kívánok a hosszú hétvégére.
Ildikó
sense

Sziasztok!

Ma voltam dokinál.Képzeljétek:lehet,hogy Zétikém mégis kislány. :lol:
Lehet a táblában nem a kék lesz a végleges szín.Kereste a doki a kukit,de most nem találta.Szóval nálunk is a 4D lesz a döntő.

A babával minden oké,viszont kicsit ki van nyílva a külső méhszáj. :shock: A méhem kissé kontrakcióban van,doki szerint a manó mozgására reagál érzékenyebben.Mostantól naponta 2X Halidort kell szednem görcsoldásra.

Csinált a doki nekünk videófelvételt,olyan jó látni... :D

Remélem minden rendben lesz,sokat kell pihennem.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok Mammikák!
JAJ DE SZÉP A TÁBLA, színesedik szépen :lol: gratulálok a Kislánykákhoz és Kislegényekhez (a fiúk vezetnek eddig 8) , hajrá csajok :lol: )!!!!!

Lányok köszönöm a bíztatást, nagyon jól esik. Tudod Granda az a baj, hogy alapvetően egy konfliktuskerülő emberke vagyok, nem szeretek megbántani senkit, és mindenkit hamarabb sajnálok, mint hogy haragudjak rá. A Párom az aki engem megvéd és mint egy Hős söpör el minden ilyen esetet (ráadásul a végén meg sem bánt senkit), de sajnos Ő sem lehet mindig mellettem.
Valószínű a hitemből és elveimből fakad - Buddhista tanokat vallom, és ott az első alaptétel, hogy NE ÁRTS - de ez a tegnapi eset engem is elgondolkoztatott, ugyanis meg kell tudnom védeni a Gyermekemet majd, és egyenlőre fogalmam sincs hogyan tudnám megóvni a néha beteges társadalmi elvekhez ragaszkodó, a "törvény nevében" alakoskodó embertelen emberektől (az aberráltakról nem is beszélve).

Anikó! nekem is az Algopiryn-t mondták, szúnyog ellen meg tényleg jó a citrom-, és a levendula illóolaj is, és egyiksem ártalmas a Babára, sőt fertőtlenítő hatásuk van.

Sense! én sem értem az egészet, mert nekem is genetikai UH-ra kellett mennem, holott az AFP-m jó volt, a Nővérem szerint (3 gyerekes Anyuka) csak akkor kell ha nem jó az AFP, legalábbis Őt csak akkor küldték genetikaira.

Na puszi Nektek! Békés, nyugodt hosszú hétvégét Kívánok mindenkinek ha már nem találkoznánk!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Miléna! Én ezt tök nem értem egyébként, hogy miért nézik el a baba nemét. Azért mert nem 4D-vel nézték??? Nekem azt mondta a szonográfus csaj, hogy lánynál van valami 3 csík, fiúnál meg egy karika egy csík meg egy pötty... Én nem nagyon értek hozzá.
Szerintetek a 4D vajon már tuti???

Regina
KépKép
mazsola7

Anita!
Én pl. alapvetően nem vagyok konfliktus kerülő, sőt...!

Nekem az a tapasztalatom, hogy a valóban idióta emberekkel teljesen felesleges és értelmetlen (idő pazarlás) ütköztetni az érveket, hiszen úgysem vezet semmilyen eredménye, csak egy soha véget nem érő meddő vita lesz az egész "beszélgetés" az ilyenekkel, miközben az égvilágon semmi nem változik a hozzáállásában...

Max. saját magamat idegesítem fel azon hogy tényleg annyira értelmetlen az illető...

Pláne ha csak egyszer találkozom vele, szerintem érdemesebb tovább állni, hagyni a csudába és egy percet sem bosszankodni tovább az eseten.

Amikor esetleg egy ilyen személlyel találkozom, olyankor mindig kizárólag csak arra tudok gondolni, hogy nagy valószínűség szerint az az ember nagyon boldogtalan és elképesztően elégedetlen a saját életével, ezért lett ilyen keserű és támadó, stb...

Szóval csak sajnálni tudom innentől kezdve, mert nyilván azt hiszi hogy attól majd jobb lesz neki ha másoknak is kellemetlen perceket szerez.
Viszont valójában mindettől csak még mélyebbre süllyed.

Aki boldog és elégedett, az könnyen felismerhető, mert általában vidám, mosolygós, kedves, segítőkész, udvarias, önzetlen, toleráns, pozitív gondolkodású, energikus és nyitott a világra. :D :D

Ha mindenképpen muszáj egyezségre jutnom egy felettébb ellenszenves emberrel (mondjuk hivatalos ügyben) akkor pedig bevetem minden kedvességem - talán ez a legjobb fegyver ellenük - és így végül normalizálódik a helyzet, sőt még a célom is elérem általában. :D :D

Amikor Jázmin 1,5 éves volt és 2 napot kórházban töltöttünk, összeeakadtunk egy nagyon kellemetlen nővérkével, akitől mindenki rettegett.

Elhatároztam, hogy segítek neki mindenben amiben tudok (hogy picit teher mentesítsem) később finoman megdícsértem milyen előnyös az új sminkje, elmondtam neki mennyire becsülöm amiért ilyen lehetetlen körülmények között is teljes erőbedobással végzi a munkáját, stb. Kifejezetten jól esett neki ez a néhány minimális (jelentéktelen) gesztus, az apró figyelmesség.

Éééééééééééééééééééés a mogorva, kiabálós nőciből hipp-hopp kedves lett és barátságos... :D :D Rá sem lehetett ismerni.

Aki a másik utat választotta és beszólt neki, stb. az csak még jobban maga ellen fordította.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok Mamcik!

Sajnos mostanában engem sem engedett be a babanet, de lehet, hogy az otthoni gépem sem okés.

Úgy örülök neki, hogy mindenki jól van és hellyel közzel kiderülgetnek, hogy kinek lesz kisfia kinek kislánya.

A neveken mi is sokat gondolkodtunk, kinyomtattuk azösszes fiúnevet, és abból mazsoláztunk, úgyhogy Hajni

TÁBLA: : Botond vagy Dominik lesz a neve, vagy mindkettő. :-)

Mi ma horvátországba utazunk 1,5 hétre. Sajnos ott nem lesz net. De ha visszajöttünk majd pótloma visszaolvasást!

Vadvirág: Én úgyan így jártam el, csak a céghez bejáró postás nénivel. Majdnem sírt a végén mikor nyugdíjazták, mert úgy megszeretett minket.

Puszi mindenkinek, és vigyázzatok magatokra és a pöttyetekre!

Era
Vendég

sziasztok,

jó taktika a Vadvirág által leírt mód az emberekhez közelítésben, bár lehetséges, hogy kevésbé egyenes.
Én még egy jól bevált módszert alkalmazok: a kérdésfeltevést, mert lehet, hogy két személy közt pusztán kommunkációs félreértés adódott ("a szavak a féreértés forrásai", "amit kimondunk, már nem igaz"-mondják a bölcsek). Számos félénk vagy ellenséges emberhez sikerült már így közelebb kerülnöm.
Sajna azért fakadok ki, ha végső eszközként a letorkolást kell választanom, mert abszolút nem vagyok ilyen típus /mérleg csillagjegy/, de főleg a szeretteimért oroszlán leszek!

de való igaz, amit Vadvirág írt: a gonosz ember vélhetőleg saját kis elbaltázott életét vagyv acak napját vezeti le rajtunk...

Remélem, minél kevesebb ilyen "élményben" lesz részünk.

Üdv

Kép
granda

Granda!
Na igen, de amikor nyilvánvalóan, egyértelműen kiderül, hogy bizony nem félreértésről volt szó...

Tulajdonképpen miért is ne lehetne az általam preferált megoldás is egyenes? Én csupán megkeresem a negatív személy pozitív tulajdonságait és azt tudatosítom benne.
(Kell hogy akadjon legalább egy-kettő.)

Számomra a figyelmesség, egy kedves mosoly sem olyan fura, max. egyre ritkább manapság ismeretlenek között.

Ha a bölcseknek van igaza, akkor a legrövidebb út talán egy szívből jövő szeretettel teli barátságos ölelés lenne. :D :D

Alkalomadtán, néha-néha persze nekem sem sikerül elszámolnom tízig, de úgy tűnik ez egyre kevesebbszer fordul elő, igyekszem odafigyelni és nem pazarolni ilyesmire az energiám. (Arra másutt van szükség.) Nagyon ki kell hogy hozzon a sodromból az illető ha mégis belemegyek az általa kezdeményezett "játékba".

Azon való igyekezetemben, hogy bármi áron kiharcoljam a saját igazam, időben eszembe kell juttassam, mégiscsak fontosabb a szeretet, az őszinteség, na és persze az egészség.

Azt gondolom sokszor akadnak olyan helyzetek, amikor nem érdemes harcolni, idegeskedni, stb...

Mostanság nagyon megfontolom mikor jött el annak az ideje, hogy (valóban bármi áron) megvívjak az igazamért.

És ilyenkor is próbálok higgadtan, tárgyilagosan, lényegre törően, intelligensen nyerni a megfelelő helyen, a megfelelő formában. A legnehezebb talán, hogy ne vegyem fel a kellemetlenkedő stílusát... Pedig olyan jól esne néha kimondani: "Te PATKÁNY!"

(Éééééééééééés ugye elgondolkodtató, hogy valójában tulajdonképpen minden csupán tizenöt szempontból igaz, a tizenhatodikból nézve már biztosan nem az...)

Vadvirág
Vendég

Vadvirág,

erre szoktam mondani, az a szép a világban, hogy nem vagyunk egyformák...

Habitusok, konfliktus-kezelési módok egyediek. Én örülök neki.

Kép
granda

Anitja!

Mocorgással hogy állsz? (Tudod, miért kérdezem)

Kép
granda

Sziasztok!
Szia Granda! Háááát konkrét rugi még mindig nem volt, legalábbis nem éreztem, de az UH óta tudom, hogy az a bizsergő, motoszkálás Ő :lol: , mert akkor nagyon figyeltem az érzésekre, és ugyanazt érzem többször is a nap folyamán. És Te?

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja,

olyan nyugis a baba, hogy az szinte már ijesztő. Már olyan kiváncsi vagyok a rúgásokra! De használom a trükködet és jövő hét pénteken az UH-n figyelni fogok!
Köszi!

Kép
granda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: