A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ***Babaproject 2007***

Olik:
Csak azért kérdeztem, mert nekem hétfő hajnalra tett jelet Jónás doki (lány), gondoltam vasárnap reggel rádolgozunk. :)
Vendég

Mano: Akkor mindent bele :wink: Sose lehet tudni :lol:

Kép
Kép
Kép
olik22

Bien: megküzdöttem a "kórral". 129 napja élek mentesen mindentől.
vedresandi

Andi,

Most számolom, ma nem is a 31., hanem a 32. nap van már :D
bienvenue

Olik:
Asszem beleadunk apait, anyait! :)
Vendég

Na kismamajelöltek, én most picit lelépek , mert reggelizünk a legénykémmel.
Nappal jövök majd.
Puszi

Kép
Kép
Kép
olik22

Mano, szerintem tök jó, hogy megy fel a hőd.

Melyik hormon dolgozik a ciklus második felében? a progeszteron ugye? és van gyogyin kívül valami ami segítheti a termelődését?

Kép
mercure

Olik: A déli alvásnál várunk :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vedresandi

Bien,

Ha kb 30-32 naposak a ciklusaid, akkor én rászámolnék mondjuk 5 napot és a 37. napon tesztelnék. Szerintem az a biztos. Én is ezt fogom csinálni. A 35. napon akarok tesztelni. :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Bien:
Ilyen gyönyörű görbével csak babás lehetsz. :) De nem akarom belédbeszélni, csak nagyon kiváncsi vagyok már. A Ti döntésetek, hogy mikor teszteltek.
Vendég

Mercure:
Igen, a progi dolgozik a ciklus második felében, amiatt nő a hő is.
Hogy mivel lehet segíteni? Hallottam olyat, hogy palástfű tea, de talán a cicka is jó.
Vendég

Cickafark tea:

Gyógytulajdonságai: étvágyjavító, -serkentő, szélgörcsoldó, vizelethajtó, epetermelést serkentő és epehajtó, rheuma elleni szer, köptető, fertőzés elleni szer, vérzéscsillapító és görcsoldó.

Eme két utolsó tulajdonságát kiemelve szeretnék néhány szót szólni a cickafark női bajok gyógyításában vagy enyhítésében betöltött fontos szerepéről. El kell oszlatni azonban azt a téves nézetet, miszerint elég meginni a teát vagy beszedni a gyógyszert, és meggyógyulunk anélkül, hogy változtatnánk eddigi helytelen életmódunkon, táplálkozási szokásainkon és lelki életünkön.

Az ideális menstruáció a Holdciklushoz alkalmazkodik. Így annak teliholdkor vagy újholdkor kell bekövetkeznie, időtartama maximum 3 nap. Maga a menstruációs ciklus pedig a Holdhoz igazítva, kicsit több, mint 28 nap.

Azok a nők, akiknek rendszeresen késik a menstruációjuk, 10 nappal a vérzés előtt igyanak mindennap cickafarkteát, mert beállítja a rendszertelen menstruációt. Ezt egy olyan növényi anyag éri el, melynek női hormonhoz hasonló hatása van. A korai vagy késő menstruációra a Mazdaznan rendszerben is találunk jól bevált trükköket; Cayenne paprika-kúra formájában. A naptári újhold előtt 3-2-1 nappal ébredés után, 2 dl forró vízben oldjunk fel késhegynyi Cayenne paprikát, és jól megrágva kortyonként igyuk meg.

Van olyan cikk is, ahol azt javasolják, hogy a ciklus első 10 napján kell inni.
vedresandi

Mercure:
E vitamin is jó.
Vendég

A várandósság/természetgyógyászat topikban lehet olvasni sok jó dolgot, de a cickafark tea nem jó a ciklus második felében annak,aki babás....nem jánlott.
vedresandi

köszi!
mert az előző görbém alapján és azt okoskodtam ki, hogy pé után fent volt 4 napig a hő, utána lezuhant és maradt, tehát szerintem ezt kellene erősíteni

Kép
mercure

akkor a cicka kilőve... hátha... szóval az a lényeg, hogy segíteni akarok a drágának megtapadni.. már ha tudok

Kép
mercure

Judy, Mano, nagyon aranyosak vagytok, már én is nagyon izgulok, de nem akarok ellenkezn i Apával :oops: :oops: :oops: Inkább meggyőzöm majd valahogy :wink:

Mercure, én cickát ittam PÉ-ig, azóta semmit, mert azt hallottam, hogy nem tesz jót, ha babás vagy. Ugyanakkor közben meg azt olvastam máshol, hogy palástfű és cicka keverék az egész ciklus alatt tuti rendbeteszi a hormonokat.

A barátnőm javaslatára Elevittel és cickával nyomulunk, remélem, hamarosan az eredményét is látni fogom :wink:

Andi, én 2003-ban lettem beteg, 3 hónapig Paroxát és Rivotril kúra, aztán azt mondtam, nem hiszem, hogy nem megy anélkül. Megy, de néha kell azért este némi gyógytea, meg HOVA tabletta - de ezek természetes gyógymódok, ez is valami, nem?
bienvenue

Mercure:
Ezt találtam:

A PMS-ben szenvedő nőkre gyakran jellemző a viszonylagos progeszteronhiány (sárgatesthormon). Ezen a gondon jól segíthetünk növényekkel. Serkenti a progeszteron elválasztását a barátcserje, a cickafark és a palástfű. Ezeket a növényeket csak a ciklus második felében alkalmazzuk (például a 14. és a 26. nap között, reggelente 40 csepp barátcserje-kivonat).
Vendég

Sziasztok! Annyit írtatok nem emlkékszem azt tudom Hanna, Andi nagyon jó a görbe Mano úgy látszik megrepedtél és valószínű 37-38 napos lesz a ciklusod bár ez se 100%. Heni már most gyönyörű a babád :lol: többre nem emlékszem :oops:
Vendég

Bien:
én is 2003. novemberében lettem rosszul először.Nálam nem volt annyira vészes a helyzet,mert gyógyszerellenes vagyok.Nekem frontin (0,25) volt a mentőöv,de sose szedtem be a napi 3at,csak ha szarul voltam.Amikor már csak napi egyet szedtem,akkor rájöttem,nekem erre már nincs szökségem.a napig pótoltam nervenpflege gyógynövény kivonatú bogyóva,és aztán letettem a gyógyszert.Azóta 2szer voltam nem túl jól, de megküzdüttem vele :lol: :lol: :lol:
Büszke vagyok Magunkra! :wink: :wink: :wink: :wink:
vedresandi

Csajok, elkezdtem szédülni - nem gáz, de azt hiszem, ma nem ülök autóba :?
bienvenue

Ugye babásoknak, nem kell elválasztani a progeszteront, hanem inkább megtartani kell?

Ha így van, akkor se cicka, se palástfű, se barátcserje nem ajánlott.

Korábban hallottam ezeket valakitől, de nem néztem utána, csak most. :oops:
Vendég

SZia Pandácska!!!!
vedresandi

Szia Pandus :D

Andi, én is nagyon - mert ezt senki nem tudja elképzelni, mennyire rossz, azt hiszik, menedzserbetegség, és hogy a kutya is jó dolgában vész meg... Tapasztaltam sajnos ezeket a reakciókat! :evil:
bienvenue

Szia Panda!

Éppen a progi serkentésen gondolkozunk? Van valami jó tipped, hogy mivel lehet elősegíteni a progi megfelelő szinten tartását?
Vendég

Kép
Vendég

Andi, BieN,

Érdekes, én is 2003 februárjában lettem rosszul. Állandó szédülés, hányinger, szívdobogás. Minden leletem negatív lett, így a pszichiater-nél kötöttem ki. Nekem is frontint és huma-pronol-t írtak fel. A frontint tavaly nyáron, a huma-pronol-t pedig novemberben hagytam abba. Azóta jól vagyok, bár a szívverésem magasabb így is az átlagosnál. 85-95 között szokott lenni.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Pandi,

Értem már nem is szorítotok????????????? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy,

Úgy látszik, ez a 2003-as év mindenkit kicsinált :(

De most már akkor nem szedsz gyógyszert, ugye?
bienvenue

Mano,
Babásoknak nagyon kell a progi a vetélések 40% progi miatt van. Normális esetben amúgy elegendő a progi szóval nem kell vele semmit csinálni. Ha bizonyítottan kevés lehet rá gyogyit szedti Duphaston, Utrogestan, Provera vagy hüvelygolyó. Sőt szuri is.De ezeket csak orvosi utasitásra lehet akinek nincs baja nem kell progi pótlás.
Vendég

Bien,

Már nem. Tavaly mindent abbahagytam pont a babproject miatt.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy,
Nem adtál meg új időpontot mert ugye ami lejárt azt kiveszem a táblicsekből ezért nektek is segíteni kell hogy mondjátok mikor mit írjak be.
Vendég

Pandi,

Azt mondta a doki, ha nem telefonál a hétvégén hétfőn hívjam fel. Szóval április 23 az új időpont.

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy,

Nagyon helyes. Rád is büszkék vagyunk, igyaz, Andi? :wink:
bienvenue

Judyra is büszkék vagyunk!!!!

Kép
vedresandi

Panda:
Csak gyógyszeresen lehet segíteni? Nincs valami vitamin, gyógytea, ami segíthet?
Vendég

kÖSZÖNÖM.

Andi,

Ezeket a mozgó izéket honnan szeded le??????????

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Kép
Vendég

Judy: innen-onnan
vedresandi

Köszi Pandi. :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Mano,
Progira nincs vitamin de igyál sok folyadékot akkor vastag lesz a méhnyálkahártyád általában ha van normális peteérés és ovuláció akkor elegendő a progi.persze van akinél nem de ezt csak vérvétellel lehet kideríteni. Amúgy még ez is változhat ciklusonkét.
Vendég

Andi,

Tudsz nekem web címeket adni????Olyan jópofák. :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Judy: írtam neked privit!
vedresandi

Ezt találtam:

Ahhoz, hogy megértsük az E-vitamin kiemelt fontosságát a terhesség fiziológiás lefolyásának megőrzéséhez, a magzat egészséges fejlődéséhez, ismernünk kell az E-vitamin alapvető hatásait a terhes szervezetre, melyek közül a legfontosabbak a következők:
1. Jelentősen javítja a placenta-, valamint a miométrium mikrocirkulációját,
2. Pozitív hatást gyakorol a szervezet anyagcsere-folyamataira,
3. Fokozza a szervezet nonspecifikus immunválaszait,
4. Nagy mértékben növeli a terhes szervezet progeszteron-szintjét, stabilan szinten tartja annak termelődését a terhesség egész ideje alatt,
5. Növeli a terhességi sárgatest aktivitását,
6. Erős és stabil antioxidáns-védelmet biztosit a terhes szervezet számára az egész terhesség folyamán,
7. Jelentés antiagregáns hatással rendelkezik,
8. Biztosítja a méhlepény spirális artériáinak teljes értékű fejlődését és működését
9. BIZONYĺTOTTAN NINCS TERATOGÉN HATÁSA !!!
Vendég

Andi, most fogtam fel, hogy azt írtad, csinálnál nekem vonalzót. Nagyon ari vagy, köszönöm szépen, de most már babonából ne, jó? Várok még pár napot, aztán meglátjuk, kezdek-e újat, vagy mi lesz... :oops: :roll:
bienvenue

Köszi Andi. :D

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
judy5
Székesfehérvár

Köszi, Pandácska! Iszok jó sok zöld teát, meg ásványvizet. Szedek E vitamint, hátha segít az is. Aztán jövő hónapban megyek vérvételre (bár jobb lenne, ha nem kéne mennem), és akkor majd kiderül, hogy van-e progihiányom. Én nagyon erre gyanakszom, a hőm is ezt mutatja, bár a cicim rendesen szokott fájni a ciklus második felében.
Vendég

Bien: teljesen igazad van.Inkább a 40 hetes vonalzót csináljuk meg neked :lol: :lol: :lol: :lol:
vedresandi

Mano, ciki a kérdés, de mi az az antiagregáns hatás? És mit jelent a teratogén hatás? :roll:
bienvenue

Mano,
Ez már csakazért is fura mert a progi leáll a 12.hétnél és ha jól emlékszem a placenta veszi áta helyét E vitamin sok mindenre jó de azért nem emeli a progit hanem rendezi a ciklust a peteérést és ennek következménye lehet a jobb progi. De ez nem az E vitamintól van hanem a normális peteéréstől. Én eszem E vitamint hónapok óta és mégis rossz a progim.
Vendég

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: