A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok

Hát csajok most megnyugodtam a súly gyarapodás miatt!!! Láttom nem csak én küzdök ilyen problémával! :(

Gabi,
Nagyon aranyos az új vonalzód!!! :wink: És nem sokára már Te is mehetsz 4D-s Uh-ra, hogy megnézd a pocaklakót! Igaz nem ismerjük személyesen egymást, de nagyon örülök, hogy gyarapodik a kiscsaládod!!

Kriszta, Tünde, Lilluska
Ti hogy álltok a babaprojekttel???? Mintha talán azt mondtátok volna, hogy április - május körül kezditek...

Tünde,
Választottál már új dokit???

Tigri apuka,
Irgum-burgum a képek miatt! :D Amúgy teljesen természetes, hogy "szerelmes" vagy a lányodba, az én férjem is az a mai napig és egyáltalán nem baj!!

Steffi,
Hogy vagytok???

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Ancsa,
Köszi megkaptam az e-mail-t, majd válaszolok!

vica10

Tigri apuka!
Én ugyan nem ismerlek, de így ismeretlenül is mondom, hogy tök jó fej vagy!
Imádom, amikor egy pasi ennyire el tud érzékenyülni egy kiscsajtól! :lol:
komolyan! Anniyra jó ilyet olvasni.......

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Gyuzsó, az orvosom rendelésén kaptam tegnap a tájékoztatót, szerintem mindenki megkapja az orvosától a következő terhesgondozáson.
A második pontot szerintem az sem gondolta komolyan, aki kitalálta: nesze semmi fogd meg jól lehetőség. Kismama és orvos egy számukra szinte idegen kórházban, persze ha az orvost nem hívta már más, nem ügyeletes...

Pocakosan nem szabadna a TB/OEP témával foglalkozni, mert minél tovább gondolja az ember lánya annál többet bosszankodik. Fizetünk évekig, illetve a munkaadó is fizet utánunk. A befizetett pénzt hűtlenül kezelik (elhunytakra engednek elszámolni még évekig kezelést, férfiakra nőgyógyászati beavatkozásokat, fekvőbetegeknek nem nyújtott kezeléseket... nem az ellenőrzést kellenne először rendbe tenni?), fent eldöntik, hogy melyik kórházat támogatják (jelőlik ki számunkra ,mint egyetlen lehetőség). De miért a kórházat támogatják, miért nem azt, aki befizeti a pénzt és most pl. szülni merészel? Úgyis kialakulna melyik kórházat választják a betegek/kismamák (az megkapná utánunk a támogatást) és gazdasági alapon eldőlne, melyik tud fennmaradni. Ahová nem megy senki, idővel magától csökkentené az ágyszámot ... Na nem puffogok tovább, azért annak örűlök, hogy marad a Kútvölgyi, még ha fizetősen is, mert így legalább van más lehetőség a János mellett.

Azért az ott szülőknek sem lehet egyszerű, azt hitték nyugodt körülmények között szülnek, most pedig két szülőágyas szülőszobában találják magukat, majd 2-3 nap után írány haza. (Állítólag hétvégén 50 szülés volt a Jánosban, gondolom mennyire leterheltek az orvosok és a szülésznők is, nem lehet könnyű...).

Bocs kicsit hosszú voltam, de így 36 hetesen napi téma nálam a kórház...

Köszönöm a kérdésemre küldött válaszokat, remélem Manó hamar kinővi a csámpázást és jövőhéten nem kap valamilyen kényelmetlen talpbetétet.

Tejcsi téma, saját tapasztalat: Miután hazajöttünk a kórházból jött a dokinéni és ördögűzőnek felírt tápszert. Rá kb. három napra volt, hogy Manó egész délután sírt, probáltan szoptatni, amit el is fogadott, de utána tovább sírt. Este 8 előtt telefonáltunk a dokinéninek, aki azt mondta a telefonba, hogy hallja, hogy a másfél hetes gyerek éhesen sír (állítólag 2 hónapos korukig nem lehet megkülönböztetni a sírásokat, akkor is az Anyuka tudja először), azonnal adjunk neki tápszert, attól majd jól fog aludni és ezútán minden szopi után kínáljam meg és mérjem mennyit eszik, plusz max 2x10 perc szopi 3 óránként. Első gyerek, semmi babás tapatalat, hát írány a patika.

Három hétig mértem minden szopi után, de tápszert csak akkor kapott ha nyugtalan volt evés után, illetve szinte egész nap szopizott (ha akart 2 óránként 40 percet). Beszéltem szoptatási tanácsadóval, aki persze kiakadt dokinéni hozzáállásán.
Manó kb 10% tápszer kiegészítést kapott egy napon, a mérések szerint a testsúlyának megfelelő mennyiséget folyamatosan tejcsiből ette, hízott szépen (biztos, nem a 10 % tápitól, hanem a tejcsitől), volt elég pisis pelus. A három hét után elhagytuk a tápszert, a gyerek ugyanúgy hízott tovább és ugyanúgy előfordult, hogy órákig sírt kb. 6 hetes koráig, mivel hasfájós volt. Illetve még kb. 3 hónapos koráig az esti sírások voltak programozva 6 óra utánra.

Utólag úgy gondolom, az volt az első hasfájós nap, amikor felhívtam a dokinénit. Ráadásul mivel sokat sírt a hasfájás miatt mindenkinek azt kérdezgette, hogy nem éhes-e a gyerek, van-e elég tejcsi, így a kezdő anyukaként hamar bepánikoltam, hogy a gyerek éhezik.

A legnehezebb talán az volt, hogy elég önbizalmat gyűjtsek ahhoz, hogy elhiggyem, elég tejcsim van a Manó számára, ha sír az nem azt jelenti, hogy éhezik. Fejni sosem sikerült, a fagyasztóban soha nem volt tartalékunk, mindig annyi volt amennyi éppen kellett. Utóljára 16 hónapos korában szopizott, akkor már 4 hónapos voltam mostani pocaklakónkkal...

Ne haragudjatok, hogy kicsit hosszú voltam, remélem történetünk segít azoknak, akik hasonló gondokkal küzdenek az elején. Persze a min. 4-5 liter folyadék és a megfelelő táplálkozás is fontos.

Inkább kilépek, mert kicsit elkapott a hév két számomra fontos témában, és lassan megtelik velem egy oldal....

Üdv:

Zita
ziva

Sziasztok!

Valentina, szeretnélek megnyugtatni, a jó és gondos anyaság nem a szoptatástól függ. Nekem van hozzátáplálási táblázatom én is azt használtam, és annak idején Benust is az elejétől kezdve hozzá kellett táplálni. Tudom, mit érzel, de azt is tudom, hogy ez elmúlik, és lassan megjön az önbizalmad, hogy jól csinálod!

Írj egy mailcímet, hova küldjem a táblázatot.

mtunde

Hahó!

Az egyik lényeget elfelejtettem! Hatalmas gratuláció a Tigri családnak! Éljetek boldogságban és nagy-nagy szeretetben, szerelemben!
Tigri apu, tényleg jó olvasni amiket írsz, és annyira megható vagy...! :-)

Jó éjszakát! Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Tigri apuka: már látom magam előtt, amit bevágod a lakásajtót egy ifjú lovag, ifjú rokker, pánk stb. előtt, aki a lányodhoz érkezik látogatóba!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
manóka28

Vica!
Találtam egy új dokit (jelölt még, mert nem mentem még el hozzá) a MÁV-ban, de most még kivárok :) Végülis nem kell még rohanni, mi május közepétől kezdjük csak a babaprojektet, és ki tudja, mikor jön össze???

mtunde

Gabi! Folyamatosan örülök Enci-tesónak! Mi is kb Benő ilyen korában szeretnénk kezdeni a babapfojektet, úgyhogy rém kíváncsi is vagyok... Gratula tényleg! :D
Tigri apuka! Megnyugtató és lelkesítő, ahogy beszélsz/írsz. Nincs kedved itt maradni, a fórumon? Vagy ez Trixi kiváltsága? :wink: Nézegettem én is a képeket. Babóképekre meg várunk...
Zita, részemről öröm, hogy mindezt megosztottad velünk... :roll: Nálunk is állandóan a tápszerrel jön a dokinő, hogy csak szóljak, felírja. Mondom, minek? Benő 5800g. No comment. Persze, néha 2 óránként akar enni, máskor 5 óránként. Majd átszokunk valahogy a 4 órára... :shock:
vbea

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:56-kor.
Vendég

Tünde,
Örülök, hogy legalább van kiszemelt orvos. De ha marad a Kútvölgyi akkort Te is maradsz, ugye??

Lilluska,
Teljesen igazad van, fiatalok vagytok, szépek, van két gyönyörű gyereked. Bocsi, nem tudtam, hogy ilyen betegek voltatok! :oops: :oops: Pihenj sokat és gyógyulj meg.

vica10

Tigri apuka,
nagyon örülünk, hogy köztünk vagy! az lenne a meglepő, ha nem lennél szerelmes a Grétibe! hisz gyönyörű baba! Választottál már távoltartó eszközt vagy tesztsort a leendő kérők megszűréséhez? :)
Várjuk az újabb babafotókat és Trixit!
sok puszit küldünk a csajoknak a kórházba!

Zita,
köszi az infókat. végre valami hivatalos és biztos álláspont! Bár nyilván én sem örülök, hogy mindig a rendes adózókon/TBzőkön verik el a balhét, de ez van, elfogadjuk fogcsikorgatva is.
Abszolút tanulságos a tejcsi sztori! Főleg nekem, aki még előtte van a szopi stressznek: nem eszik eleget, nem hízik eleget, miért nem háromóránként etetem.. Nálunk ráadásul jó a kombináció: a védőnő boszorkány típus+a leleteket is én szoktam értelmezni, mert sajna nem megy neki, pedig nincs sok nem egyértelmű adat. a gyerekorvos nevétől is megborzonganak a helyi kórházban.. Úgyhogy én mindenképpen számítanék Rátok inkább, ha netán Micuval valami gubanc lenne!

Lilluska,
tényleg nagy pihire van most szükséged! Biztos, hogy az immunrendszered ki van merülve. Vitaminok, sok méz, pihenés ajánlott. nekem is volt, hogy egyik tüszős mandulagyulladásból a másikba estem, én akkor állást váltottam, mert túl sokat dolgoztam (1 hétvége volt szabad). Tessék komolyan venni!

Borsa mindenkit üdvözöl! Szombatra reméli, hogy lesz netje és visszatér Hozzánk!

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Képzeljétek Jázmin forog!!!! Ami önmagában örömhír, de mégsem annyira. Ugyanis a drága lányom nem a hátáról fordul hasra, hanem hasról a hátára. Hm. Ez meg csak azért gond egy ici-picit, mert hason alszik. Ugye értitek már! Háton ugyanis képtelen aludni. De kénytelen lesz, mert ez volt az utolsó éjszaka, hog ynyolcvanszor keltem hozzá átforgatni. :)) Visszafordul és persze üvölt, mert háton meg nem alszik. Hm. Van valakinek hasonló tapasztalata????

Masni

Én hülye elfelejtettem, hogy szerdát, vagy csütörtököt beszéltem-e meg a Vida dokival. :( De még ma felhívom. De nekem a csütörtök rémlik, azt is írtam neked.

Eni

Nem is értem a védőnődet!!! :shock:

Tigri apuka

Még szép hogy szerelmes vagy!!! Mi lesz még később, amikor majd fürdeted és magadhoz ölelheted!!! Az én férjem el se akarja engedni, pedig már 4 hónapja majdnem minden este ő fürdeti, meg ölelgeti. :lol: :lol:

Lilluska

Abszolút így van!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Zsófi???Steffi??Barbi??? Hol, merre? Na jó Steffit értem Apa otthon van.l :lol: Remélem jól vagytok!

Kép
gyorgyi33

Szép napot mindenkinek!

Tigri papa!

Nagyon aranyos vagy, hogy így kommunikálsz velünk. :) Várjuk a képeket.

Emano,

tényleg minden nap azzal jövök be, hogy mi a helyzet. Pihenj sokat. És meglátod, olyan, de olyan szép lesz. :)

Valentina,

++++++++++++++++++++++++++++++++++ - ez mind menjen oda hozzád. Én nem vagyok nagy tapasztalattal rendelkező. De biztos van ilyen, hogy nem megy a szopi, és természetes, hogy nagyon bánt, de ettől te még JÓ ANYA VAGY. Ne bántsd magad, szeretgesd őt úgyis szerintem, hogy csak úgy odateszed a cicire. (Cumizik rajta?) mert mindenki örül annak, hogy Ő van, és egészséges. Kicsi kedves babóca.

Steffi?

Gyögyi,
na látod. :)

Ziva,

sajnos nem gazdasági alapon dől el, hogy a jó, igazán bababarát kórházak maradjanak fenn. Ha a "természetes kiválasztódás" foyna a kórházak között, alig maradna néhány, országos szinten. Sokfelé van ismerősöm az országban akik az utóbbi időben szültek és borzasztó dolgokat hallok. Kisebbségben vannak ám az olyan orvosok és szülésznők, mit a Kútvölgyiben dolgozók közül majdnem mindenki. (Bocsánat, de sajnos van szemlélet- és gyakorlatbeli különbség a Kútvölgyis orvosok között is.) És az a szomorú, hogy a szülő nők jó részének nincs is tudomása arról, hogy másképp, szépen is lehet szülni, terhesgondozáson részt venni.
Szopi téma: nem volt gondunk, és sose fejtem, pedig ej de jött néhány dörgedelmes intés. Egy ideig paráztam rajta, aztán láttam, hogy úgyis van mindig annyi, amennyi kell. Néha a doktornők, védőnők "segítik" a kismamákat a problémák generálásában. Én ha elbizonytalanodtam valamiben, felhívtam azt a barátnőmet, aki a második gyerekét neveli (két és fél éves), és mindig az ösztöneire hallgatva tette ami jött.

Lilluska,
jobbulást!

További szép napot!

Kép

Kép

Kép
memme

és mi van akkor ha én csak a Kútvölgyihez ragaszkodom és az orvosomhoz nem?????? minden orvos szuper. Nekem az lenne jó, ha a megszokott közegben/helyszínem lehetnék. Engem megnyugtatna. :idea: kíváncsi lennék erre mit mindanak!

szép napot!
Bocsi hogy most nem reagálok mársa, de elég rohanós napunk van. :?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

hahó!

Valentina!
Nyugi, nem mindenki tudja szoptatni a babácskát, de attól még senki nem rosszabb anya, mint más. És azért érzed rosszul magad, mert biztos nagyon akartad, és nem megy, és dolgoznak még a hormonok is, na meg ugye az elvárások... De ne érezd rosszul magad, örülj a manónak és adj neki enni, ha éhes.

Zita!
Azért majd mondjad, mit mondott az ortopédus, kíváncsi vagyok, mert figyelem a lányom, és szerintem nem lefutott a téma. Bár a párom aszongya, inkább nőcisen szalad :D és nincs semmi baja.

Vica!
Mi már rajta vagyunk a témán, csak még nem jött össze. :( Leginkább arra gyanakszom, hogy pihennem kéne egy kicsit, mert mindent elkapok a gyerektől (bár a férjemnél még így is szerencsésebb vagyok, mert ő nagyon elkap mindent), és valószínűleg ez a kimerültségtől van. De lehet, hogy a korom is közrejátszik...

Tigripapa!
Az egy dolog, hogy Te szerelmes vagy a csajsziba, de mi lesz később, amikor már ő is szerelmes lesz Beléd!!! :D Van tapasztalatom a dologban, nálunk nagy a szerelem! Hiába, lányok és apák... (és akkor a fiúk és anyákról még nem is beszéltünk, ugye Eni? :D )

Lilluska! Gyógyulj meg!

Steffi! Hogy vagytok?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!
Remélem mindenki jól van!!
Nálunk minden oké!!!tegnap nem voltam a toppon,de ma már minden oké!!!!!
Összepakoltam rendesen a kórházi motyót!!Úgyhogy mi "útrakészek" vagyunk!!!!
Többiek?Mindenki jól van?Gyerkőcök is?

emano/Andi
KépKép
emano

Kriszta,
Tök jó, hogy rajta vagytok a dolgon, ne izgulj hamarosan összejön!!! :lol: :lol: Neked is lesz olyan szép új vonalzód, mint Gabinak!! :wink:

Györgyi,
Réka is csak hason alszik! :D Sajnos lesz még egy jó pár ilyen éjszakátok. Réka ahogy hanyat fordult már visított is, de szerencsére pár nap alatt megtanulta, hogy hogyan is kell visszafordulni! Gyorsan tanulnak a manók!
Nálatok nem okoz gondot sétálás közben az alvás??? Mikor Réka pici volt, akkor a "nagy" babakocsival jártunk sétálni, amibe persze simán tudot hason aludni. AZtán mikor már minden érdekelte, áttértünk a másik babakocsira, viszont volt egy olyan időszak amikor végig üvöltötte a sétát, mert az új kocsiban már nem lehet hasra fordítani.

vica10

Sziasztok!

Tegnap én is voltam a kórházban a középidős - "genetikai"- ultrahangon. Minden rendben odabent, egészségesnek tűnik kispocok, apf eredmény is tökéletes. :) A nemét nem árulta el egyértelműen, ugyanis 3 hete inkább fiúnak tűnt, most meg inkább lánynak, ezek után Mészáros doktor úr azt mondta, hogy inkább nem mond semmit, térjünk vissza rá legközelebb. :)
Végül is tényleg az egészség a lényeg, van egy fiam, egy lányom, ez a baba úgyis már "csak hab a tortán" :)

Kórházhelyzet: Amikor rákérdeztem, érdemes-e keresni "végszükség esetére" másik orvost, azt mondta, hogy szólni fog időben, ha B-tervet kell készíteni, egyelőre ne foglalkozzak ezzel, bízzam magam rá! :) Eddig nagyon feszültnek tűnt a kialakult káosz miatt, de most nyugodtnak, és kiegyensúlyozottnak látszott. :) Úgyhogy reménykedünk. :)

Ha velem ilyen nyilatkozatot aláíratnak, én biztos azt választom, h orvoshoz ragaszkodok, kórházhoz nem. Ahhoz is ragaszkodnék, de sajnos anyagilag nem engedhetjük meg magunknak a több, mint 100 ezer forintos kiadást. :(

Mindenkinek szép napot kívánok!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Emano, útrakészség nagyon tuti. Nem szaladsz el vmelyik hiperbe pároddal? Segít. :wink:
Kriszta, én nem szólok egy szót sem. :oops: :oops: :oops: :D Csak annyit, hogy én, aki a legjobban be voltam tojva attól, hogy mit kezdek egy fiúval, most még egy ugyanilyet akarok. Mondjuk picicsaj is jöhet. :roll:
Györgyi, ne aggódj! Lehet, hogy "hozzászokik" az új helyzethez Jázmin. Benőt oldalt fekve altattuk sokáig, de most már mindig a hátára borul. Hozzászokott. :D
Valentina, ahogy Memme is mondja... Viktorod tudja, hogy te vagy a mamája, így is te táplálod. Tőled függ. Bár értem, és szerintem a legtöbben értjük, miért rossz neked. De ettől még ANYA vagy, neki a legjobb! :)
vbea

Szia Bea!
Most takarítok :lol: Délután megyek ill. a párom visz a barátnőmhöz :lol:
este haverokkal sütögetés :lol:
Majd meglátjuk :wink:

emano/Andi
KépKép
emano

Vica

Eddig nem volt gond, egyedül ott alszk hanyatt, de jobb ha eldugom a kezét, mert azzal mindig felébreszti magát. Most hogy jó idő van ez nehezebb. Mostmeg alig alszik már babakocsiban. Valamiért hisztizik benne. Aztán ha felültetem egy kicsit, akkor elvan egy ideig. :roll:

Eni

Hát remélem megszokja, csak annyira ijesztő, mert teljesen elkolbászol az ágyban. Van amikor keresztbe kasul találom meg, keze-lába kilóg az ágyon... :roll: Pedig van ilyen rácsvédő, de azon keresztül is.

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Bocs, hogy rég nem voltam, mióta Léna mászkál, kicsit kevesebb időm van itt ülni a gépnél. :lol:

Először is: Steffi! Nagyon sajnálom, ami a férjeddel történt, remélem már jobban van, a lelki része nem tudom mikor jöhet rendbe. Egyre szörnyűbb dolgokat hall az ember... Az unokatesómat múlt héten támadták meg Budakalászon, amiről ugye szintén azt gondolná az ember, hogy biztonságos hely. Hát nem. Szóval el tudom képzelni, min mentek keresztül. Embertársaink érdektelenségéről inkább nem is nyilatkoznék...
Ja, és nagyon ügyes Martin, hogy már felállt! Léna is próbálkozik, de csak belém kapaszkodva hajlandó, asztal meg ilyenek nem kellenek.

Györgyi! Örülök, hogy jobban van Jázmin, és hogy már esik. Megmutattam páromnak is a kalapot, neki is nagyon bejött, ha nem gond nektek, akkor valószínűleg mi is veszünk egyet. :lol:
A forgásról: Léna is hason alszik, és már nagyon ügyesen forog a hátáról a hasára. Vissza csak az ágyban csinálja, még gyakrabban alvás közben, illetve félálomban. Amikoris persze teljesen felébred, mehetünk be visszaforgatni és elaltatni újra. Szóval nem tudom meddig fog tartani, de majd csak megtanulják egyszer. Addig kitartást mindkettőnknek!:wink:

Emano! Mennek a drukkok! Jó bulizást mára! Aztán tessék ám szólni, ha van vmi! :lol:

Tigripapa! Köszönjük a beszámolókat, szerintem is természetes dolog a szerelem, nálunk is van! :lol:

Masni! Nagyon jó az esernyőkocsi, nekem is megtetszett!

Na, most jó hosszú voltam, biztos kihagytam valakiket, azoktól bocsánat. Ha felébredt a kisasszony, indulunk sétálni!

Szép napot meg hétvégét mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Györgyi!

Léna is össze-vissza mászkált az ágyában, illetve mindig megfordult és átmászott a túloldalra. Azóta fordítva tesszük le, így jobb a helyzet! :D Nem lehet, hogy nektek is mindig ugyanoda akar eljutni? Ha igen, akkor próbáljátok meg eleve úgy letenni Jázmint! Persze ez csak egy ötlet! :wink:

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Györgyi!
Mikor Panka el kezdte az ágybankolbászolást, nekem az volt a parám, hogy kilóg a karja, és rosszul mozdul, és eltörik, vagy ilyesmi. És mindezt előadtam a doktornéninknek, aki azt mondta, hogy nygodjak meg, ő még sose látott ilyet. És jól kinevetett magában. Én láttam rajta. Szerintem már meg is volt lepődve, mert addig egy hülyeséggel se szórakoztattam, pedig biztos hallott már egy-kettőt. :D Szóval, úgyis mászkálni fog az ágyában le-föl, meg keresztbe is, amíg nagyobb nem lesz, és nyugodtabban nem alszik. (Olvastam valahol, hogy a pici gyerekeknél sokkal több a felszínes alvási szakasz, mint a felnőtteknél, azért mászkálnak, meg mocorognak annyit álmukban.) Nyugi! A felkelést meg úgysem ússzuk meg... :lol:

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Mindjárt visszaolvasok!

sziasztok!
Ez nem igaz,egyszer a Babanet nem működik, máskor meg netem nincs.felrobbanok! :evil: :evil:

Mindenkinek szép napot !!!

Olvasom a termést aztán jövök...
Vendég

Na sziasztok!
Végre megint gépközelben vagyok, mostanában annyi minden dolog történeki, hogy lehetetlenség írni, csak olvasni van időm! Manóka forog-pörög, persze még csak hátról hasr, így pár perces hason szenvedés után meg ordítás van, így elég sokat kell ugrálni hozzá :roll:

Györgyi: köszi, hogy hiányoltál!! :wink:
Szerintem fogadjátok meg Zsófi tanácsát, nálunk Daninak az volt a mániája, hogy valahol a sarokban találtunk rá mindig és rájöttünk, hogy felülről a fejéhez hozzá kell érnie valaminek, amikor alszik, ezért egy párnát rakunk a fejéhez, persze nem alá(gondolom szereti érezni, hogy hol van az ágy vége) :lol:
Jó az új vonalzós képetek! :lol:

Kriszta
Velem szóról-szóra ugyanez játszódott le a védőnővel, csak én a járóka miatt kérdeztem ugyanezt és nekem is félig nevetve mondta, hogy egy baba nem tudja kitörni magának a kezét vagy lábát, ne aggódjak, amint fáj neki, rögtön sírni fog :D

Zsófi
Hát, képzeld, most én úsztam Manókával és hihetetlenül fáj a combom nekem is, csak persze nekem volt annyi eszem ,hogy nem dolgoztam még jobban rá (apa azt csinálta és azért húzódott meg ugye a combja). Neked nem szokott utána rettentő izomlázad lenni??? Mert ugye kb derékig ér ott a víz, ahova én járok és guggolni kell, ami persze 30 percen át nagyon megerőltető!! Vagy nálatok mekkora a víz?

Ancsa
Hát igen, nagyon örültem minden ajándéknak, tényleg mindegyik nagyon hasznos és persze jól is néz ki! :wink:
3200 forintba kerül az úszás, szerintem nagyon jó, bár elég drága, de mi azért járunk ide, mert férjemnek rendkívül hülye a munkaideje, össze-vissza dolgozik, így az olcsóbb Szérűskerti uszoda ki volt zárva (az csak szombaton van 5-től 6-ig).
Ez az úszás minden hétköznap nap van délelőtt 9-től 11-ig, ill. kedd-csüt- du. is, ami szerintem nagyon jó, így még mi is tudunk menni minden héten!!

Na, Danca megint hasra vágta magát és követeli, hogy fordítsam vissza. Ki mit csinál ebben a szép időben?? Steffi???

KépKép
barimami

húúúúúúúúú nagyon sokat írtatok....
APRÁNKÉNT REAGÁLOK

Ziva!
Egyetértek veled kórházügyileg.... teljesen.
mindenki részéről jogos a felháborodás.

A dokinődtől teljesen kiakadtam. Neki nem a tápszert kéne reklámozni hanem az anyatejet!!!!és nem tudja hogy egy gyerek hasfájós is lehet??? és nem azért sír mert éhes.... :evil: megvan a véleményem róla.bocsi. Az sem baj,hogy nem tudtál fejni, meg nem volt a mélyhütőben a gyerek annyit eszik amennyit kell, és annyi termelődik amennyi kell.Ez látszik is , mert 16 hónapig szoptatni is tudtál.(én 13,5 ig)Szóval nem értem, pláne ha gyarapodott is!
akkor szokták mondani a hozzátáplálást ha fogy a gyerek...
Meg úgye mérni is szoktuk evés előtt és után, abból meg meg tudjuk állapítani hogy eleget evett-e...Félre ne értsetek nem vagyok tápszer ellenes, (én is azon nőttem fel)de csak akkor, ha tényleg nincs vagy nem elég a tej! Ilyen szempontból kútvölgyis csecsemősök is élenjárnak! Alig volt tejem a kórházban, de mondták,hogy majd beindul, nem hal éhen a gyerek, van tartaléka... Szóval nem értem dokinéni hozzáállását! :shock:
Vendég

Barbi!

Nálunk nincs ilyen gond, a víz nekem majdnem a vállamig ér, nem kell guggolnom. :lol: De el tudom képzelni, hogy fárasztó lehet! Hogy tetszett Daninak a második alkalom?

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Zsófi

Hát megpróbálom!!! Hátha!! Dehogy gond a kalap vegyetek csak!!!

Kriszta

Kösz ez megnyugtató!!! :lol:

Barbi

Helló! Végre itt! Mi is ezt csináltuk, mert Jázminnak is a fejéhez kellett érnie valaminek, de már ez sem jön be. Megfigyelem hova mászik az ágyba. Ami nem is baj, csak ne fordulna hanyatt. Illetve forogjon csak ne az ágyban. :roll:

Masni

Hívtam dokibácsit, csütörtök!! Jól emlékeztem. :lol: Hogy van Máté?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Bea, nálunk is "rendszertelen" volt az első pár hónap, aztán kialakult, persze szerintem igény szerinti szoptatásnál nem is kell rendszer...

Látom Benedek két hónapos, ezért még kicsit folytatom történetünket: A harmadik hónap környékén egyik napról a másikra Manó 40 perc helyett 8-10 perc alatt végzett a szopival és már nem kért többet, ha probáltam visszatenni cicire sírt. Persze én izgultam, hogy nem eszik eleget és így kevesebb tejcsi lesz, de nem így történt, folyamatosan hízott továbbra is, valószinű olyan ügyes lett, hogy már gyorsan meg tudta enni amit akart és inkább már a környezete érdekelte, mint a hosszú szopizás.

Gyuzso,
Memme, férjem már nevetett, amikor valamiért felhívtam a dokinénit, mondott valamit én meg az ellenkezőjét csináltam. Szerintem is az a legjobb, ha az ösztöneire hallgat az ember, illetve esetleg a tapasztaltabb anyukákra (persze nem minden baba egyforma, ami másnál bejött, nem biztos, hogy segít) amikor csak "kisebb problémák" vannak. Azért betegségek esetén nem merném felülbírálni az orvost.
A védőnő legalább nyugtatott, hogy biztos ki tudom váltani majd a tápszert idővel, csak azt nem mondta, hogy csináljam.

Kriszta, majd írok mi volt az ortopédián, ma beszéltem velük (Budai Gyerekkórház), még megvannak, vihetem a gyereket. Február közepén kaptunk beutalót, kértem időpontot, a legközelebbi az április vége volt...

Valentina, ne idegeskedj, ha nem úgy sikerül a szopi mint szeretnéd és tápit is kell adni, attól még tényleg mindent megadhatsz a babának amire szüksége van (szeretet, biztonság...). Szerintem kettőtök kapcsolata soha nem azon fog múlni, hogy az első hónapokban mit kapott enni. ( Én is, férjem is tápszeres babák voltunk és örülők majd, ha húsz-harminc év múlva a mi gyerekeink úgy fognak minket szeretni, mint mi a szüleinket.)

Nekem a legtöbbet a szoptatási tanácsadóval folytatott 25 perces telefonbeszélgetés segített, ha még nem beszéltél velük esetleg egy probát megér...

Gabi, a szopi is az egyik ok, ami miatt ragaszkodom a Kútvölgyihez. Nekem is nehezen indult, és attól tartok ha májusban olyan körülmények között szülnék és telnének az első napok, melyek zavarnának ( számomra idegen hely, bárki bármikor bejöhet a kórterembe...) megint gondjaink lennének.

Emano
, remélem hamarosan eljön a Ti időtők és jó híreket kapunk Rólatok!

Üdv:

Zita
ziva

Zita!
Akkor majd azt is írd :D légyszi , mi van a Budai Gyerekkórházzal, mert mi is oda tartozunk. Én pl. fülészeti ügyeletileg nem bánnám, ha nem kellene a SOTE-ra mennünk legközelebb sem.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Nagyon aktívak voltatok, alig győztem végigolvasni az elmúlt két nap termését.

Emano
Nagyon szorítok érted! Itt már napokon belül baba lesz, izgatottan várom a híreket.

Cukorfalat, és bárki aki azon görcsöl,hogy keres egy másik kórházban egy másik orvost ne izguljon. Én is ugyanezt tettem a múlt héten, igaz előtte rendesen féltem és kellemetlen volt az egész, de utólag látom, hogy teljesen felesleges volt ezen parázni.
Nem mi tehetünk arról hogy lassan egy hónapja semmi konkrétumot nem közölnek velünk, nem mi tehetünk erről az elbaltázott kórházreformról.
Én a 37. héten álltam oda egy vadidegen orvos és szülész nő elé, hogy ha a Kútvölgyi megszűnik vagy a doki nem marad akkor náluk szülnék, ellenben ha rendeződik a helyzet akkor mégsem velük szülök. Maximálisan pozítívan álltak hozzám, és Tóth dokinak is megmondtam, hogy ne vegye személyes sértésnek, de én a május 7- tel a határon vagyok, úgyhogy amíg nem mond semmi konkrétat, ebben a két hétben két orvosom lesz. Nem úgy tűnt mint aki nagyon a lelkére vette.

Tigri Apuka!
Teljesen normális, hogy szerelmes vagy a kislányodba, különösen, ha olyan szép babuciról beszélünk mint Gréta.

Mindenkivel egyetértek, akit ez a SOTE papír felháborít, de már nem idegeskedem rajta és szerintem ti se tegyéte. Az elmúlt két hétben már annyira túlhergeltem magam, hogy mostanra belefásultam az egészbe. Azért a konkrét hírek továbbra is érdekelnek.

Reggel voltam UH a dokinál, és elméletileg minden rendben, de Kangababát a gép csak kb. 2,5KG-nak becsülte, pedig már a 38. hétben vagyok. Az orvos nyugtatgatott, de azóta ezen jár az agyam, hogy mit csinálok, rosszul. Mondjuk nem híztam túl sokat kb 7 kiló körül, de eddig minden ok volt. Ha van valakinek hasonló tapasztalata kérlek ossza meg velem!
kangamama

Kangamama: nyugi. Én nem hiszek a gép saccnak. Nekem egyik gyereknél sem jött be. ( mindkettő nagyobb volt ). S ha ennyi is lenne, az is teljesen jó, nem kell mindenkinek óriásbébit szülnie. Majd megnő kint az a gyerek, az a lényeg,hogy egészséges legyen!

Azt tudja valaki, hogy ez a magánosítás, ez a ágylétszám-csökkentésével is jár? Volt szó valami 10 ágyról? Tényleg ennyire lecsökkentik és így akarják üzemeltetni? Akkor az orvos-szülésznő csapat is megfogyatkozik, nem?

Heni

Kép

Kép
cancan

Zsófi
Jó, kicsit túlzok, nem kell guggolni, de rogyasztani kell...na mindegy, legalább bivalyerős combira teszek szert! :lol:

Heni
én úgy tudom, h a magánosítás mindenképp ágyszám+orvos csökkentéssel jár sajnos :(

Györgyi, tudom, h ez kicsit furán hangzik, de mi lenne, ha éjszakára két oldalról kipárnáznátok Jázmint? vagy ez hülyeség?

KépKép
barimami

Sziasztok!
Én is a bizonytalanságot tudom megerősíteni. Ma voltam vérvételen, bementem Mészi doktor bához, addig jutottam, hogy jó reg..., már közölte, hogy ne is kérdezzek semmit, mindenfélét beszélnek, kb. 10 nap múlva lesz okosabb. Ja még annyit mondott, hogy kaotikus a Jánosban a helyzet, úgyhogy bármi lehetséges még...

Gyuzsó!
Én is őrbottyáni vagyok. Tudnál nekem írni valamit a váci kórházról(csak ha minden kötél szakad, ne legyek tök tudatlan)?

És valaki elmondaná nekem(de igazán szájbarágósan), hogy hogyan kell a vonalzókat feltenni? köszi szépen

Kép
Kép
paklincs

Barbi

Lehet hogy azt kellene. Kipróbáljuk! Nem rossz ötlet. Légzésfigyelő van.

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Nagyon szuper a vonalzód! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Paklincs:
babafalva.hu - bal oldalt lent a szolgáltatások között van olyan hogy vonalzók - majd kiválasztod, hogy "várandós vonalzó" itt bejelölgeted ami tetszik, a végén meg is nézheted, majd klikk a vonalzó létrehozására
a mezőben kiíír egy kódot - ezt a kódot kell itt a babaneten, egészen fent a fejlécben a segédleteket ha legörgeted találsz olyat, hogy profil ide bemásolni ( profil információ, aláírás ) - és akkor automatikusan mindig beilleszti - remélem elég szájbarágós volt :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Most hívott egy volt osztálytársam, aki a Kútvölgyiben dogozik, más osztályon, de azért folyamatosan figyeli a szülészet körüli híreket (egyik barátnője is ott szülne) és azt mondta, hogy a János annyira nem bírja, hogy van rá esély, hogy a Kútvölgyi is visszakap finanszírozott ágyakat.

A TV2-n a Tényekben pedig a következők hangzottak el:

http://tv2.hu/tenyek/cikk/140549/

Jó kis hullámvasút amire feltettek bennünket és a klinika dolgozóit is....

Üdv:

Zita
ziva

Sziasztok!
Tünde írtam privit.

Képzeljétek lányok Viktor nyolc órát aludt az éjjel, de fel kelltettem, mert féltem, hogy baja lesz.
Mikor aluszszá át az éjszkát? Amikor már nyugodtan hagyhatom aludni? :)

Mert nem szeretném ha valami baja lenne. Az oltást is jól viselte, estére nem lázasodott be, de azért a kupot megkapta.

Köszönöm mindenkinek a biztatást.
Zita: milyen aza szoptatási tanács adó és hol lehet elérni?

Jó éjt mindenkinek

valentina

Sziasztok!

Vica! A Kútvölygiben csak akkor maradok, ha nem lesz teljesen magán. Elég lesz nekem az önrészt fizetni, mivel nem tartozom oda, és akkor Vida dokihoz mennék... Vagy Tótrhhoz, vagy Mészihez. ez a sorrend :)

A MÁV-ba tartozhatok, mivel anyumhoz be tudok ideiglenesre jelentkezni, és akkor mehetek oda :) És az sem rossz hely. A dokit is megnézem, úgyis kell rákszűrés... Meg ott szül majd a barátnőm, majd mesél, milyen ott a dömping.
DE nagyon remélem, hogy maradhat a Kútvölgyi...

Györgyi, én is azt írtam volna, amit Kriszta és Barbi. Benével is ez volt, de lassan megnyugodott éjjel, és nem akkor forgott, illetve most mrá háton is laszik simán. Előbb utóbb kinövik néhány bogarukat :)
Na megyek, apjuk tejbegrízt kért vacsira :)

mtunde

Cancan, Gyuzso köszönöm a segítséget, vonalzó összejött.
Gyuzso, üzenetre válaszoltam!

Kép
Kép
paklincs

Sziasztok, tettem fel új képeket a blogra!!!

mtunde

Jó reggelt!

Valentina,

az oltás után Melinda is átaludta az éjszakát, de azóta sosem. Az, hogy mikor alusszák át, teljesen változó. Némelyek (és könyvek) szerint féléves kortól kívánatos egy babának átaludni egy éjszakát, de én személy szerint ezt ugyanolyan baromságnak tartom, mint bármely más szabályozandó dolgot. A barátnők kislánya két hónapos korától alszik egész éjjel. De neki pl. az anyukája is jó alvó, annak idején felhúzta az órát, félt hogy nem ébred fel hozzá. gabbóka Zsombija két éves kora után aludta át először az éjszakát.
De egy gyereken belül is változik. Melinda pl. régebben kétszer ébredt szabályos időközönként, most meg azt játsszuk, mint Steffiék. De attól is függ, mennyire fáradt.
Szo, szerintem ahogy majd alakul, érdemes azért terelgetni a jó alvási szokások felé. (Mi félévesen szoktunk rá a külön alvásra és a nem ciciről letevésre.)
Remélem jobb a kedved! :) Fénykép esetleg?

További szép napot, menjetek a szabadba!

Kép

Kép

Kép
memme

Kép
"Finom átmenet Döbrögi és egy koalamaci között"

Kép

Kép

Kép
memme

Kangamama!
Nálunk 36. héten saccolt a gép 1,9 kg-t. Meg is gyanúsított az UH-s orvos (Vida szabin volt), hogy dohányzom, amin totál kiakadtam, ugyanis nem. Vida végig nem piszkált, sőt a 30. hét körül mondta, hogy nem lesz nagy baba, de ugye nem is várjuk ezt. (én 157 cm, 48-50 kg alapjáraton). Panka 2,25-tel született, 48 cm, 10/10 Apgar.
Nincs semmi baj se Veled, se a babával. De szerintem nemsokára magad is látni fogod.... :D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Ja, és én mindehhez híztam 10-12 kilót, ami meg átlagos.

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

kangamama: Én is így gondolom ahogy te és úgy vagyok vele, hogy egyenlőre elmegyek a másik kórházba. Május 1 után felhívom a kútvölgyis orvosom és megkérdezem, hogy mi a helyzet. Remélem fent a minisztériumban rájönnek, hogy mennyire nem gondolták át ezt a reformot.

Én is hallottam a hírekben, hogy a János pályázik a kútvölgyire. Mostmár annyi mindent mondanak, hogy már semmit nem merek elhinni. Remélem május 1 után tényleg minden kiderül.
cukorfalat

Sziasztok!

Valentina!
nyugodtan hagyd aludni, semmi baja nem lesz.Enci is 2 hónapos korától kezdte átaludni az éjszakát. Ugy látszik ő is koránérő típus, már különbséget tesz nappali és éjszakai alvás között. Ha éhes lenne úgyis felébredne. De te emiatt ne keltsd fel! Szerintem. Én nem keltettem fel. Van légzésfigyelőd?

Cukorfalat!
Nem tudom hol hallottátok ezt a János-témát,megint? semmi köze a kútvölgyihez. ne üljetek már fel minden hülyeségnek!
ezen stresszelitek magatokat. Nyugi! megmarad és kész.

Kriszta!
Neked drukkolok hogy kistesó nálatok is összejöjjön. Szerintem idén neked is lesz 2 csíkos teszted,, :D :D
csak lazán..... :D
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: