Pulzusszám. Nekem is magas, kérdeztem dokkert még anno. (vagy a védőbanyát? már nemtom) Aszonták, hogy azért magas a pulzusom, hogy a sejtjeim így is elég oxigénhez jussanak. Azt nem tudom, hogy az alacsony vérnyomit, vagy a vashiányt ellensúlyozza, de nekem logikus volt. Az ugyebár ismert, hogy a vörösvértestek a vas segítségével kötik meg a zoxigént, és úgy szállítják a testben a sejtekhez.
Ha alacsony a vérnyomi, akkor gyorsabban kell löketni, hogy elérjen az elegendő oxigén szint a sejtekhez (hiszen eccere csak kevesebb vörösvértest megy oda). Ha meg a vashiány miatt, akkor meg azért, mert akkor eleve kevesebb a vörösvértest (vagy azok oxigéntartalma), így a többszöri lökéssel próbálja a test a sejteket zoxigénnel ellátni.
Hogy melyik az igaz, nemtom, de mindkettő logikusan hangzik, és az egyiket tuti mondta a dokker. (csak a szenilitásomat kreativitással ellensúlyozom
Pulzus nekem is 90 fölött van, még fekve is.
Fülgyertyát nem próbáljátok ki? Sztem az a bekeményedett fülzsírt is kihozza. Bioboltokban lehet nálunk kapni, biztos nálatok is.
Én úgy szoktam ide írni, hogy ahogy olvasom, nyitok egy word doksit, abba foylamatosan írom, ami eszembe jut, és mikor készen vagyok, bemásolom. De előtte még frissítek egyet, hogy az írás alatt bejött üziket is elolvassam. Frissítés alatt elszáll a beírt szöveg, ezért is jó wordbe írni.
Krumpli só nélkül????? Az ötlettől is elborzadok
Az eperrel beparáztattak múltkor, hogy allergén a picurnak, ezért már terhesen sem ajánlott, azért nem írtam. Jövő héten megkérdezem a dokkert, mert imádom az epret, és nagyon kívánom már.
Túrós palacsinta volt az ebéd. Juppi, akkor a vízhajtó hatása miatt (meg mert nem muszáj bele só).