A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

miniliza, 20dkg-ot híztál? Amindenit, hogy csináltad? Én már majdnem 7kg-nál tartok, arról nem is beszélve, hogy hány cm-t szélesedtem :roll:
Én a Gravidát azért hagytam abba, mert az utóbbi időben nagyon rossz volt tőle a közérzetem :? Most, hogy nem szedem, semmi bajom nincs, és a kutya nem kérdi meg, hogy szedem-e még :)

Kép
mona76

Mona! Igen, a kezdetekhez képest 20 dkg, igaz közben volt egy 1,5 kg fogyás is, azt visszhíztam, + a 20 dkg... ez a védőnő szerint nagyon kevés... Most 55,7 kg vagyok. Annyit eszem, amennyi jól esik, úgy tűnik, ilyen alkat vagyok. Gergővel is csak 3 kg-ot híztm a 2. harmad végéig, az utolsó 10 hétben jött rám még 6 kg.

Az az igazság, hogy a Gravidát én is abba hagytam pár hete, de mostanában annyira kis gyengének éreztem magam, hogy úgy döntöttem, megint elkezdem, remélem, nem amiatt látogatott meg rókakoma....

miniliza

Sziasztok!
Mandala!
Örülök, hogy minden rendben volt az UH-on. Olyan borzasztó, hogy mindig rémísztgetik vmivel a kismamikat. Mindig úgy várom az UH-okat, de közben félek is, hogy mit fognak kitalálni, ami miatt megint napokig aggódhatok.

Bogesz!
Szabad a pocakot napoztatni? Én mindig csak úgy merek kifeküdni, hogy a pocakom árnyékban legyen.

Márkanyuka!
Már 22 hetesen kell menni terheléses cukorra? Nekem azt mondta a védőnő, hogy csak a 25. héten.

Mona!
Én is pont 7kg-ot híztam.

Mesterember ügyben csatlakozom Edithez, mivel az én férjecském burkoló és nem iszik, nem dohányzik, megbízható, betartja a beígért határidőket , még kajálni sem áll meg munka közben.

De Bogesz egyetértek veled is, mert sajnos nagyon sok az olyan szakmunkás is amilyenekkel te találkoztál. A párom pont ezért módosított pályát, mert úgy gondolta, hogy ha ilyen sok megbízhatatlan, munkájára igénytelen ember meg tud élni az építőiparban, akkor ő munkájára igényes, precíz, megbízható burkolóként biztos nyerő lesz a piacon. Szerencsére ez be is jött neki...
Reméljük egyre több ilyen munkás lesz és idővel megszűnik a szakmunkások negatív megítélése...

Mandala!
Ez tényleg így van a Praxisban, hogy ha telefonon kontrollra jelentkezek akkor csak 6000 Ft?

Kép
mirosz

Szijjjjjaaaaaa Lányok!

Olyan szépen süt a napocska... reggel apró lábak kalimpálására ébredtem..... és nem Gergő baba volt (aki egész éjjel sírt, nyűglődött.... fájt a foga)....

Tegnap gyönyörűen kitakarított lakásra, forró vacsorára, elmosogatott edényekre, kivasalt és kimosott ruhákra érkeztem haza... az én drága édes anyukám...... aki mellesleg 67 éves (nem néz ki annyinak, bár elmondása szerint néha 80-nak érzi magát....).... Ő vigyázott a három porontyra... ja, és mellesleg végig csúsztak-másztak az udvaron.... nagy játék volt! Úristen és én sírok sokszor, hogy milyen nehéz a három gyerekkel meg a háztartással egyedül.... Úgy szégyellem magam! :oops:

Miniliza: ne aggódj a baba miatt! A védőnők (tisztelet a kivételnek) olyan okosok tudnak lenni!!! Nem akarom mondani, hogy a harmadik babánál én meséltem a védőnőnek a szoptatási segédeszközről (SNS), mert még életében nem látott ilyet... csak nyomta a cumisüveg dumát, meg a poharat, meg a kiskanalat..... az hogy van egy egyszerűbb és hatékonyabb megoldás is, az eszébe sem jutott! Szóval: a gyerek sztem olyan, mint a kis parazita... elveszi ami jár neki! Ha kell, a rovásodra is! Én a fiammal közel 30 kilót híztam (végig feküdnöm kellett.... bla-bla-bla....), akkora hasam volt, mint aki ikreket vár... azt született egy 3 kilós babám.... Láttam egy lányt, aki összesen hízott 8 kilót és született egy 3,20 és egy 3,40 kilós ikerpárja..... Nos akkor hogy is van ez? Én már ezeket a dolgokat is a para-jelenségek közé sorolom.... akárcsak a "kicsi a gyerek feje... sőt! kisebb, mint a múlt héten" dolgot.....
Fel a fejjel! Amúgy én meg azzal küzdöm - már megint -, hogy ne hízzak túl sokat..... ez se jó, hidd el! :)
Mirosz: nem a telefonba mondom, hogy kontrollra megyek, hanem amikor bemegyek UH-ra akkor mondom a szonográfusnak, hogy csak azért jöttem, hogy minden OK-e, nem a mozi a lényeg.... nézze meg alaposan és nyugtasson meg.... innen ő már teszi a dolgát. Amikor kimegyünk fizetni, akkor mondom, hogy egy 2D-s kontroll volt (ami igaz is, csak azt nem verjük nagy dobra, hogy közben megmutatták 3 és 4D-n is...) Persze a szonografus is ott van, ő is megerősít. A fekete-fehér fotó meg ingyen van. Olyan is volt, hogy 4 db-ot kaptam. Ugyanolyan szép és látható mint a barna.... sztem ez is jó! és nem mindegy mennyit fizetek.... DVD-t kaptunk három hete mi is, de mivel nem látszott rendesen a baba, így nem zárták le, elvileg nem tudod megnézni, szóval a 34. hét körül megyünk vissza, akkor lezárják és meg lehet itthon nézni. Így azzal is szerencsénk van, mert két videot kapunk egy áráért... :) Ez ám a mázli! Eddig egyik gyerkőcről sem készült úgy sem.

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Remélem nem fog elszállni. :) Kicsit panaszkodom én is.:)

Nekem is volt hasonló jó élményem mint Mandalának. A párom munkahelyére friss hús jött. :evil: A kiscsaj 24 éves és modell... Sikeresen az én páromat találta meg legelőször, mondván, hogy egy olyan emberrel akar barátkozni akiben megbízhat, aki tudja, hogy kiben lehet bízni és kiben nem. Amikor ezt mondta apa már itt kiborult a bilim... Miért pont egy pasihoz megy oda?? Honnan tudja, hogy benne meg lehet-e bízni... stb. :evil: Aztán a történet folytatása az lett, hogy mivel apa csinál fotó retusálást és a nagy álma az, hogy fényképezzen egy modellt, így telefonszámot cseréltek. :evil: :evil: Aztán az a dög megkérdezte az ÉN páromtól, hogy mi lenne ha közelebb kerülnének egy fotózás alkalmával?? :shock: :shock: :evil: :evil: Még az a szerencse, hogy megbízom a páromban... Na mindegy. A lényeg, hogy bemasíroztam kis családostul apa melóhelyére és egy finom "nőies" kézfogással bemutatkoztam a kiscsajnak.. :P :twisted: A múlthéten pedíg kirúgták... :twisted: :lol: De apa hozzá sem nyúlt, le sem fotózta és nem is sajnálja, hogy menesztették. Szóval szent a béke. :)

És ami a munkásokkal kapcsolatos.. Mi a tetőteret szeretnénk bővíteni, de mi már a tervezőnél elakadtunk.. Már 3 hete kész van minden tervrajz és már rég be kellett volna adni engedélyeztetni, de mindíg van valami kifogása.. Aztán, ha beadja végre akkor még egy hónap mire elbírálják, utána min 3 hét míg a hitelt elbírálják ( ha nem kötnek bele semmibe sem ), és csak utána kezdhetünk el épírtkezni. Ja és aug közepéig egy szobának készen kell lennie legalább. Úgyhogy életem legszarabb nyara előtt állok asszem. :?

Na nem panaszkodom többet. Voltam védőnőnél. Most tartok mindössze +1 kg-nál. :D Juhéjj. :D:D És minden keményedés és görcsölés ellenére is nagyon vastag, nagyon kemény, és nagyon zárt a méhszáj. :D:D Ezek legalább jó hírek. :D
A nagyobbik kicsi lányom meg mostanában kidugja a pocakját és közli velem, hogy baba van a pocakjában és vigyázzak nem szabad ráülni. :D:D

Tényleg. Lehet pocakot napoztatni? A hátam már leégett, előről meg fehér vagyok. :? :lol:

Na abbahagyom a kisregényemet. Majd még jelentkezem. Sziasztok és további szép napot mindenkinek. :)

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Edit: nos, az elkötés úgy néz ki, hogy 26 éves kor felett kérheted, hogy elvégezzék, korábban NEM! Ki kell töltened egy nyomtatványt, amit a dokid ad. Leadod a papírt, onnan számítva 3 hónap várakozási idő van. Ha ez letelik, onnan számított 3 hónap áll a kórház rendelkezésére, hogy adjon egy időpontot (az ugye összesen 6 hónap!!!) a beavatkozás elvégzésére. Megkapod az időpontot és kész. Persze ez NEM INGYENES!!! Minden kórháznak megvan a maga tarifája. A SOTE II pl. 65 ezer forintot kér a beavatkozásért, van kórház ahol 12 ezret, de akad olyan is, ahol 120 ezer forintba kerül....
Magát a beavatkozást altatásban végzik. Laparoszkópos technikával. Két nap bennfekvés.... szoptatás alatt jó buli..... :?:
Ja és ugye még fizeted a kórházi napidíjat és a 300 ft-ot is..... :twisted:
Ki van ez találva!!!!!
Ha csasziznak, akkor INGYENES!!!! Mivel a hasfalat megnyitják, így már elvégzik ingyé..... ezért kerestem olyan dokit, aki orvosi megalapozottság ellenére is hajlandó megcsinálni a császármetszést, így spórolok egy kis pénzt...... és mellesleg elegem van a hosszú vajúdásból és főleg a közel 2 órás kitolási szaktól, aminek a végén kikönyökölik belőlem a kék-zöld gyereket.....

Bogesz: igen, én is így szoktam menteni.... vm. gond volt a számítógéppel (lehet, hogy más volt billentyűkódnak beállítva - én a CTRL C-vel szoktam másolni és CTRL V-vel beilleszteni), a férjem mh-én voltam, ott írtam, nem ismertem a gépet, már a billentyűzet is angol volt, űgy állították át magyarra a betűkészletet... szóval pont az volt a gond, hogy menteni akartam.... akkor szállt el..... nem értette a CTRL C-t...... Áh, számítástechnika! Jaj!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Rita: átérzem a sztorit.... de a Te párod legalább elmondta.... az enyém meg sumákol.... de az ilyen cafkáktól a falnak megyek! Tegnap hogy benn voltam a férjem mh-én, lestem ám a kispi....t! de nem láttam... viszont azon jót derültem, hogy a liftben egy hapsi kóstolgatta a páromat..... jó segge van, ez tény.... :) de nem adom másnak! Mondtam is, hogy az a csaj a liftben kolléga volt? Az nem csaj, hanem srác... mondta a férjem.... olyan naiv... nem értette.... mondom, nem hiszem hogy nem láttad, hogy forró a levegő körülötte....... és nem! Hát, ezek után tényleg nem csodálkozom ha nem veszi észre, hogy egy csaj rákattan..... De úgy kóstolgatta a páromat a srác, hogy már be akartam szólni ..... aztán nem tettem, de jót szórakoztam.... mondtam is a férjemnek, hogy vigyázzon nagyon, mert lehet, hogy bepróbálkozik a pasi is... vele se menjen ebédelni! :)
Mindamellett azt kell mondjam, a párod is korrekten viszonyult a dologhoz, elfogadta a telefonszámot, így nem hozta magát kellemetlen helyzetbe (tudod... papucs férj, anyuci pórázon tart.....), de a kapcsolatfelvételt nem támogatta. Helyes! Ettől függetlenül azért fenn tartom azt a véleményem, hogy néha bizony kell egy kis eligazítás a pasiknak, hogy tudják merre van előre! És persze a nőcik is jobb ha tisztába kerülnek.... én pl. bizonyos időközönként megjelenek a párom mh-én csak úgy egyszerúen a három gyerekkel...... :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

mandala: :D:D A párom miníg azt kérdi tőlem, hogy féltékeny vagyok-e? Mondtam neki hogy nem csak nagyon irígy. :D

Na megyek mosogatni. :P :P :P Komolyan. Ha megkapjuk a hitelt és kész a tető és marad egy kicsi pénzünk akkor veszek egy mosogatógépet... :D

Na esőmentes napot mindenkinek. Bár örülnék ha itt esne. Legalább rendbe tudnám rakni a lakást. :) Na pápá.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok! Andrea vagyok,és én még csak most toppantam be hozzátok.Tiszalökön lakok,jelenleg de Nyíregyházi vagyok.Augusztus 13-ra várom második kislányomat.Szép napot mindenkinek!!üdv.Andi,,
andrea9

Hali Lányok!

Andrea, szeretnélek üdvözölni közöttünk!!! Remélem jól fogod magadat érezni! Itt mi minden bánatunkat és örömünket megosztjuk egymással, néha vitázunk is, de ez így van jól!

Minimaliza, nem lehet, hogy mielőtt bevetted volna avitamint, vitaminokat nem ettél eleget??? A doki mondta nekem ha előtte nem eszel bőségesen, nincs vívő anyag és kidobod a rókát! Aki pedig amúgy is hajlamos rá, javasolja, hogy délután vegye be a vitamint, akkor még az inger sem jön.

Napozás: állítólag most még nyugodtan lehet, míg nem erős a nap, de ahogyan beköszönt a gatyarohasztó nyár, már óvni kell a kis pocit!

Apropo, poci ! Van már valakinek csík a hasán, olyan sötét?? Nekem most kezdett el lentről a köldököm felé egy 5 cm-es csík nőni. Vadul krémezem, de nehezen szívja be a bőröm ezeket a spec. krémeket. Olyan, mintha fókazsírral kenegetném. Ti mit használtok rá???

Megfázásra mit lehet szedni??? Éjjel már alig kaptam levegőt, trombitáltam, hogy apa nem is bírt mellettem aludni. Sajnos elkaptam valahol....

:( Igazatok van, hogy nem szabad általánosítani és hibát követtem el, hogy így nyilatkoztam a szakemberekről, de sajnos csak ilyen tapasztalatom volt. Bár találkoznék olyanokkal, mint a Ti férjeitek! Sok ember összetenné a kezét!

Kép
h.bogesz

Köszönöm!!Nagyon kedves vagy, :) állok elébe :) örömmel fogadok és megköszönök előre is minden segítséget és tanácsot!Forduljatok hozzám is bizalommal.köszi,,
andrea9

Andrea: üdv köztünk! Csinálj vonalzót, így tudjuk hol tartasz! :) Kattints a miénkre és bejön az az oldal, ahol el tudod készíteni a sajátodat! Érezd jól magad nálunk! :)

Pattogobolha: a mosogatógép egy áldás! Már annyira megszoktam, hogy most már azt kifogásolom, hogy nem pakol be- aztán ki magától..... három gyerek mellett szerintem hegyekben állna a mosogatnivaló.... Ja, csak megjegyzem, most is épp mosogatok...., az hogy Nektek írok az igazából nincs is... most én mosogatok... :) Lehet irigykedni.... :)

Bogesz: A csík a pocidon tök jó... én irigylem ám! Én szőke vagyok (lehet, hogy már rájöttetek abból amiket firkálok.... :twisted: ), szóval nekem nincs ilyenem. Még. Pontosabban Gergővel lett valami olyasféle, de nem olyan látványos mint a sötétebb tónusú hölgyeknél. Picit irigyeltem, mert nekem tetszik... persze aki viseli nincs ezzel mindig így....

Pusza lányok! Megyek pakolni... nyakig érnek a játékok... eddig három kisautóra tapostam rá....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Andra: üdv. :) Hogy telik a második várandóságod?

mandala: most naaagyonn irigykedek.. :P:P:P:P:D:D:D

bogesz: az a sötét csík nem a terhességi csík? Nekem amikor kijött anno, úgy szerettem. :D Amikor el kellett mennem urológushoz a vesém miatt a vége felé akkor megjegyezte, hogy milyen csúnyán vágtak. :lol: :lol: fel kellett világosítsam, hogy ez bizony természetes.. :D:D
És ezt biza a krémek sem fogják elmulasztani.

Asszem megyek én is takarítok tovább. Kár hogy a takarítógép nem teljesen hű a nevéhez mint pl a mosogatógép... :P :D
Na sziasztok.

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Andrea üdv itt, csinálj vonalzót, és gyere gyakran. :wink:

Ha kész lesz a ház /remélhetőleg 2 hónap/ mi is veszünk mosogatógépet, már nagyon várom, pedig csak ketten vagyunk :oops:

Csajok vesztek a szülés előtt ilyen dolgokat, hogy mellszívó, sterilizáló, orrszívó,?

Nálunk rossz idő van, kicsit hűvös, és nagyon fúj a szél :? Egésznap itt bent puttyadok, na ilyenkor aztán minden bajom van ám :roll:

Pénteken megint kell vinnem a védőnőnek vízeletet, merthogy talált benne fehérjét :?
Volt már valakinek ilyen?

Remélem mindenkivel minden rendben, és nyuszifül is csak azért nem jelentkezik, mert most tatarozzák a lakást, és nincs net :roll:
Jó lenne ha megerősítene minket, és még rajta kívül is sokan vannak akik régen jelentkeztek.

Kép
mona76

Köszi mindenkinek,igazán kedvesek vagytok. :oops: Köszönöm jól vagyunk bár azt hiszem teljesen más mint Szandra lányommal volt.Bár azis igaz régen volt,mert hogy ő már 9 éves. :) Igazából nem terveztük már,mert az első terhességem is veszélyeztetett volt,de nagyon örültünk neki.Így nagyon várjuk a picit. puszi mindenkinek,,
andrea9

Sziasztok!

Bogesz:azt kenegetheted akármivel nem múlik el :( .Az első terhességemnél hallottam,hogy babaolajjal kell kenni a pocakot és nem lesz csíkos.Ezzel azt értem el,hogy rettenetes módon kipattogtam tőle,majd egy hét volt mire elmúlt.Aztán nemrég olvastam,hogy ez is egy nagy baromság.

Mona:én annak idején vettem mindent,amit írtál,de mellszívból csak kézit,mivel nem tudhatja az ember előre mennyi teje lesz.Még jó,hogy így gondolkodtam,mert én nem tudtam szoptatni.Így csak 900ft-ot dobtam ki az ablakon :) .Na de remélem most másképp lesz.

Mandala,örülök én is,hogy rendben vagytok :) .

Esküszöm én is többet rinyálok,mint az első terhességemnél.Akkor olyan természetes volt minden.Nem gondoltam semmi rosszra.Most meg annyi hülyeség jut néha az eszembe.Apa néha a falnak megy tőlem :D

Kép
Kép
huni

Láttam Avent sterilizálót 5600ft-ért. Ez drága?
Ha megszültünk hová kerül a kiskönyvünk?
Csajok ma annyira lusta vagyok, hogy még csak most álltam neki főzni :oops:

Kép
mona76

Mona,szerintem jó árban van.A kiskönyv nálunk marad.Néha előveszem összehasonlítom a mostani kiskönyvemmel.
Néha nekem sincs kedvem főzni,csak nekem ott a kishapsim,és neki muszáj kaját adni.Ma frankfurti leves volt,és túrógombóc:)
A lustaság gyakran elkap engem is.Most pl.:vasalnom is kéne,és törölgetni,ágyneműt húzni.....soroljam még :oops: ?De ilyenkor olyan jó pihenni.Gábor alszik,és csak ilyenkor tudok gép elé ülni,vagy aludni:).MAjd ha apa hazaér,majd bepótolok mindent...legalábbis egy részét :lol:

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Andrea, Üdv köztünk, én is később csatlakoztam, és nagggyon jó döntés volt :D Ha nem is írok minden nap azért elolvasgatom az új hozzászólásokat.

Bogesz, képzeld, nekem is van olyan csíkom egészen a köldökömig tart és egyre sötétebb. Amikor észrevettem azt hittem megnyomta a nadrág :oops:

Minimaliza én is kidobtam egyik reggel a terhesvitamint -amikor még szedtem :roll: - Sajnálatos módon miután útra keltem :oops: :oops: Az volt az egyetlen eset, hogy nem ettem előtte, csak ittam valami gyümölcslevet.

Most nem szedek, csak vasat és folsavat de ügyelek arra, hogy minden nap egyek valamilyen zöldséget vagy gyümölcsöt és tejterméket. Így a védőnőm is "megengedte", hogy leálljak.

Lányok, szorítsatok nekem, szombaton megyek vizsgázni marketingből. Szóbeli lesz és nem vittem eddig túlzásba a tanulást :roll: :roll: :roll: Holnaptól szabin leszek, majd hétfőn jelentkezem.

Addig is mindenkinek jó pihit és szép hétvégét!!!

Üdv.
Copf.

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Sziasztok!!

h.bogesz köszi,akkor ezt most kitárgyaltuk és zárjuk le,jó?? :lol: :lol:

Mandala.Köszönöm az infót,sokat segítettél,csak még annyit,hogy a papírt akkor is ki kell tölteni előre?Tehát akkor mostanában?

Andrea:üdv köztünk!!

Copfi megy a drukk :D :D

Túl vagyok a terheléses cukron.Hát ez valami borzalom.Szeretem az édességet,de hát ez...
Sajnos én is hízok rendesen,nem tudom megállni a nasit és a nagy zabálást.Hogy mi lesz a vége?? :oops:
Én nem vásároltam előre semmi ogyan dolgot,ami nem biztos,hogy kelleni fog.Ráérek akkor,ha muszáj.De mellszívót pl sok helyen láttam "használtan" eladót. Szerintem az ilyet nem lehet úgy tönkre tenni,tehát ha megveszed is, legfeljebb eladod.
Megvettem már mindent,csak a kisrác hiányzik hozzá.De már csak "Pár" nap!!!! :lol:
tuza edit

Edit de jó neked, hogy már megvettél mindent, irigyellek :wink:
Andrea találtam neked valamit egy másik topicban, próbáld meg.
1176902727.47.doc

most csinálgatom a táblát, és képzeljétek
bebi 03.21.
nyuszifül 04.03.
zsuzsi73 04.01.
nap 04.15.
times 04.06. voltak útoljára :shock: :roll: :?
Valaki nem tud róluk valamit?
Volt akit láttam másik topicban, de volt akit máshol sem :roll:
Tündér 76 hozzászólását, vagy hogy mikor volt itt, nem is találtam :roll:
Este dobok táblát :)

Kép
mona76

Sziasztok!

Én is ma voltam a terheléses cukorvizsgálaton. Nem is volt olyan szörnyű, mint amire számítottam. Csak az a sok várakozás ne lett volna.

Hétfőn voltam a védőnőnél, aki megkérdezte, hogy hol hagytam a vérnyomásom. mert 88 volt. Hát tudom hogy ez igen alacsony. Szerintetek nem lehet ebből baj? Nincs semmi problémám.
Ja és meg is dicsért mert összesen eddig csak 3kg-ot híztam. Így talán beleférek majd a 10kg-os álomhatárba.
Jaj már csak 2hetet kell mennem dolgozni. Utána táppénzen leszek és várom a babócát!
Van valainek valami jó ötlete kiságy és bútor, kocsi terén. Jó minőséget szertnénk megfizethető áron.

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Szia Mona

Én Anikóról /bebi/ tudok mindent :D :wink:
Egy házban lakunk , jól vannak, csak neki se sok kedve volt mostanában netezni.Majd szólok neki adjon hírt magáról oké?

Nekem ma egész nap olyan fejfájásom volt majd szétment a buksim.Biztos a front meg a szél miatt.
Hallottátok ,hogy jövőhét végére akár 27 fok is lehet? :o
Kicsit durva lenne már most kánikulázni nem?Mi lesz akkor még nyár közepén?Bele se gondolok inkább......

Üdv Andi, boldog névnapot neked!

Szerintem is lehet nagyon jó áron kapni neten is mellszívót ,bébiőrt stb.
Én azt hiszem kézit veszek medelát ,mert Anikó is erre esküszik.Neki nagyon bevált , tejleadó lett a Bibinél.

puszi sajna mennem kell lányom visít ,hogy folytassuk a játékot.
Puszi Jucu

Kép

Kép
jucu

Andi!
Üdv a fórumon és BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!

Bogesz!
Én Johnsons bébiolajjal és a Milupának a terhességi krémével kenem felváltva a pocim. Elég drága, de nagyon jó lesz tőle a bőröm.

Mandala!
Megértelek, mert én már így gyerkőc nélkül sem tudnám elképzelni mosogatógép nélkül. Pedig 4 éve mikor készült a konyhánk én tökre elleneztem, hogy milyen felesleges luxus , csak a férjecském ragaszkodott hozzá... Hát igen a kényelmet nagyon könnyű megszokni...

A mai szülésfelkészítőt a La Lache liga képviselője tartotta. Nagyon tetszett és hasznos volt. Ő azt mondta, hogy mellszívót felesleges előre venni. Meg küklönben is mindenki le tudja fejni magának a tejet. Tőlük lehet segítséget kérni. Van honlapjuk is. www.lll.hu

A sterilizáló azt a célt szolgálja, mint régen a kifőzés? Érdemes venni?

Mona!
Táblába majd légyszi írd be, hogy Esztergomban fogok szülni és Mira lesz a kislányunk neve.

Kép
mirosz

Mona: én szerencsés vagyok, a gyerekekről maradt minden ami kell... tényleg igaz, hogy igazán az első gyerek drága..... a többi meg szegényke használja a "levetett" cuccokat.... :)
A babakocsit használtan vettük, ennek ellenére nagyon meg vagyok elégedve vele. Most épp a negyedik gyereket szolgálja és még a kislány is végig élvezheti.... Graco és full felszerelve (téli bundazsák, lábzsák, esővédő....) 15 ezer volt. Újat nem vennék, mert amire van keret az szétesik a szetnendrei macskaköveken.... ami meg bírja az drága... nekünk... szóval maradt a használt, de nem bántam meg.
Mellszívót a férjem vett amikor megszületett Danika és behozta másnap a kórházba... otthon kifőzte és tiszta pelusba csomagolva meghozta. Sterilizáló sztem felesleges.... bár mindenkinek szíve joga... én erre a célra befogtam egy szép kis lábaskát és kiforralom... ennyi.... bár sokan dícsérik a micro-sterilizálókat..... nem tudom, én így az utolsó babánál már biztos nem ruházok be ilyesmire.
Orrszívó sztem kötelező! De az elemes, meg az adapteres, meg a manuális nekem nem jött be. Egyedül az egyik olcsó kategóriás (ezer négy-ötszáz forint körül van) porszívó orrszívó vált be. Abból vettünk kettőt, hogy amikor a nagyobb a mamánál van, a kicsi meg itthon, akkor is lehet használni mindkettőnél külön-külön.
Babakozmetikumokat az első 6 hónapban nem használok. CSak a patikai kenőcsöt és olajat. Bár ez utóbbit már 3 hónap után nem igen használtam... hintőport viszont igen. Még most is szívesebben használom egyébként a patikai (ún. OTKI) popsikrémet, mint a Johnson-t és társait.... a popsitörlő kendőt is inkább csak akkor, ha nem vagyunk otthon... kicsit kényelmetlen, de inkább használok meleg vizes vattapamacsot.... kevésbé allergizál... meg olcsóbb is...
Hát ennyi egyelőre....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Kép

Kép
mona76

Sziasztok, jó reggelt!

Olyan gyorsan telik el az éjszaka. :cry: :lol: Becsukom a szemem és már reggel van. :? Tegnap takarítottam, és takarítottam. A végére a pocaklakó is megunta a folytonos mászkálást. :) Szétrúgta a hólyagomat. :D
Néha ( elég sűrűn.. ) elkap a kíváncsiság, hogy vajon hogy fog kinézni Larababa. Vajon olyan lesz mint a nővérkéje volt anno? Szőke hosszú haj, turcsi orr.. Vagy barna haja lesz? Vagy nem is lesz haja? Az orrát vajon ő is a nagyanyjától örökli? Nyugis lesz, vagy visítani fog? Váááá.. :D:D Olyan kíváncsi vagyok.. :lol: :lol: :lol: Vivinél nem voltam ennyire kíváncsi. :)
Talán első babánál másképpen van az ember. Amikor megszületett a lányom és rámrakták, nem kapott el a sírós könnyezős anyai ösztön. :oops: Csak néztem, és olyan maszatos volt és meleg és nehéz. Nyújtogatta a nyelvét. :) Kóstolgatta a világot. :) Én meg meglepetten feküdtem és arra gondoltam, hogy anya lettem és mégsem érzem magam anyának. :( Az igazi "hormonzavaros bőgős" gyermekét féltő igazi szerelem csak a második napon jött elő belőlem. Mikor vitték el éjszakára akkor kimentem vele. Berakták egy kocsiba amiben két sor volt. Oda rakják az összes babát. :D Mint egy kenyeres kocsi. :D Amikor berakták akkor hallottam először sírni. Mellbevágott az érzés, hogy ezt a kis gyámoltalan csöppséget aki az enyém az én vérem, elszakítják tőlem. Visszamentem a szobába és vagy 2 órát bőgtem. Aznap a szobatársaimat is elkaphatta ez az érzés, mert együtt bőgtünk.. :lol:

Uh. :oops: :oops: Bocsi a kisregényért. Csak előjöttek az emlékek. :) Kíváncsi leszek most hogy lesz. :D
Na abbahagyom az írást, mert a végén hülyének néztek. :D:D

pápá

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Pattogobolha: most is mosogatok... húzlak még kicsit! :) :D

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Terheléses cuki: késő, tudom, de vigyetek egy citromot! Én azt csavartam bele anno, és úgy kicsit édes limonádé lett... nem volt olyan rossz.....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Pattotobolha: Ne aggódj, én detto így éreztem.... :)
Kikönyökölték belőlem a gyereket, nem rakták a hasamra, mert a köldökzsinór rövid volt, nem ért el addig... előbb elnyiszálták és csak utána kaptam meg úgy fél percre, mert nagyon ki volt hűlve, vitték melegíteni.... sokáig volt elszorulva a szülőcsatornában és a vérkeringése nem volt épp a legjobb. Én meg azon tűnődtem, hogy ez a kék és lila vala(k)mi az én gyerekem... de nem olyan volt, mint a fotókon a kisbabák... egy lila kvartyogó kisbéka volt, nem szép rózsaszín csecsemő... furi érzés volt, lelkiismeret furdalásom lett attól, amiket gondoltam, úgyhogy nem is beszéltem róla senkinek. Aztán megkaptam, bepólyázva, rendbetéve (miután a jó édes apukája kibabázta magát),és miután engem egy órán keresztül hímzett a doki.... azt mondták szoptassam meg... na ja, addig eljutottam, hogy a szájába kéne juttatni a cicit... de hogy a túróba...... a szülésznő segített, de a gyermekem inkább édesdeden alukált.... tuszkoltam a cicit, ő meg fintorogva elfordult.... na, kezdetnek nem rossz, gondoltam.... úgyhogy apa babázott önfeledten... beszélgettek (mit is tenne két pasi), sétálgatott vele le s föl a szülőszobán, én meg bámultam bambán ki a fejemből. Másnap pechemre akkor tévedtem be az újszülött osztályra, amikor fürdetés volt.
Lányok! Ezt ne tegyétek! Ha jót akartok magatoknak, ezt ne tegyétek! Valami iszonyat, nincs ám tüntyimüntyi.... be a folyóvíz alá..... sampon a fenekére, csiszatolás, vissza a csap alá és be a pelenkába.... mindezt légkondis helységben... jégcsap gyerekeket kaptunk éjszakára.... mindig azt csináltuk, hogy bebújtunk velük a paplan alá... azt nagyon szerették a kis manócskák.....
Az anyai ösztönök, érzések nálam sem alakultak ki rögtön.... meg úgy ösztönből sem tudtam, mit kell csinálni egy ekkora emberkével....
Sőt, tudod mit szégyelltem nagyon: azon gondolkodtam, hogy olyan csúnya ez a gyerek..... püffedt szeme volt, kis ráncos teste, a magzatmáz még másnap is rajta volt.... ráadásul hosszú fekete szőrök voltak a fülén..... Hát, lányok, úgy éreztem minden látogató aki olvadozva csodálja az én kicsikémet egy álszent kígyó és nem meri a szemembe mondani, hogy hát ez a gyerek oly csúnyácska....
Egyedül anyukám volt az, aki megnyugtatott, hogy minden újszülött ilyen, hisz megterhelő nagyon a kifele vezető út.... de majd helyre rázódik és ő lesz a legszebb kisbaba a föld kerekén.... és IGAZA LETT! :) :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!

Akkor úgy látszik én vagyok a másik véglet. Világ életemben akartam gyereket, de csak egyet. Aztán a terhességem végén teljesen be voltam parzázva, hogy én mi a frászt fogok csinálni egy kis bőgőmasinával, mi lesz ha nem bírom idegekkel a sírását stb. Aztán megszületett, ott a szülőszobán megkérdeztem (varrás közben) a dokit, hogy mennyit kell várni a következővel :lol: Szóval szerelem volt első látásra.

Bolha, én is ugyanígy vagyok, mint te annyira várom már, hogy a kezemben tarthassam, megnézhessem hasonlít-e a tesójára, vagy teljesen más lesz. Közben meg aggódom is, hogy Réka hogy fogja elfogadni egykeségének végét. Imádja a pici babákat, de kíváncsi leszek milyen lesz majd ha már nekünk lesz.

A múltkor írta valaki, hogy szúr a bal oldala, nekem meg a jobb és igazából estére lesz kellemetlen.

Érdekes, hogy sok helyen már ilyen "korán" megcsinálják a terheléses vércukrot. Nálunk a 27. héten van/lesz és szerencsémre csak a tejes zsemlés verzió. Ez volt a legelső dolog amit annó a védőnőtől megkérdeztem, hogy nem változott-e.

Mona, most néztem, hogy megöregítettél 1 évvel a táblázatban. De sebaj, így már akkor 3 hét múlva nem kell javítani. :D

Mosogatógép, én is most mosogatok látjátok? :D

Andi, üdv köztünk!

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok Lányok!

Ma elhalasztottam a szokásos úszást -lusta di...ó vagyok-, de így legalább tudok nektek írni!!

Sajnos a visszaolvasás megint csak felületesen ment...

Mandala! Te egy tündéri csajszi vagy!! Amúgy is csodállak, ennyi gyerek+ férj...Ja, és úgy irigyellek, hogy ennyi picúrod van!! Sajnos én az életkorom miatt, meg amiatt hogy Ő is nehezen fogant meg, már csak egy kistesóra appellálhatok. Lehet, hogy írtda már, :oops: de mennyi idősek a gyerekeid??

Anyaság-apaság:
Én nem tudom, ti hogy vagytok vele, de mi már most úgy imádjuk ezt a gyereket hogy azt szavakkal elmondani nem tudom! A férjem is teljesen el van olvadva pont azt mondta a minap, hogy tudta, hogy nagyon fogja szeretni a picúrt, de azt nem gondolta volna hogy már most és ennyire, leírhatatlanull! Nekünk mindig nagyon jó volt a kapcsolatunk-még mindig azt hiszik friss szerelmesek vagyunk- de most a picúr óta -ha ezt még lehet fokozni-még jobb lett! / Kb. 5 perce lépett ki az ajtón, de máris telefonált, hogy mennyire hiányzunk neki. Ez naponta többször előfordul. Persze a telefonszámlánk bánja, de kit érdekel! :D /
Szóval nekünk úgymond most teljesedett ki az életünk, ezzel a babával!!

Mosogatógép: Nekünk évek óta van, semmi pénzért nem adnám oda!

Andrea: Üdv köztünk!!!

Edit! De jó neked, hogy már mindent megvettél! Csatlakozom Monához: irigyellek! Ügyes vagy! :D Mi még semmit nem vásároltunk.

Na, jó befejezem mára.... Mirosz hol vagy?? Hiányollak!!! / Persze ez a többiekre is vonatkozik!!!/

Egy kalappal a vizsgázóknak! A többieknek meg szép napot!!!

Kép
mirr-múr

Annyira megható volt amiket írtatok a szülésről és az érzéseitekről! Komolyan, megkönnyeztem!
Rögtön belegondoltam, hogy én vajon mit fogok gondolni, érezni?? Tele vagyok dilemmával, félelemmel, de ugyanakkor óriási várakozással!

Lehet, hogy buta kérdés, de miután elviszik a gyerkőcöt és te lepihensz, a nővérek mit csinálnak ha mondjuk sír a picúr, vagy éhes? Mit adnak neki? Hogyan figyelik, hogy jó e a légzáse? Van bennt nekik légzésfigyelőjük?
Olyat nem lehet kérni, hogy a gyerkőcöt ne vigyék el, hanem velem legyen folyamatosan?
Bár lehet, hogy annyira kileszek, hogy örülök ha élek, nem tudom...

Mandala, ez a fűrdetés dolog elég rémisztő! Biztosan letörném a kezét az ilyen embernek aki így nyúl hozzá a gyerekhez, még ha az 1001-ediket is fűrdeti!

Ágnes, szerdán nem voltál tornán?? Én mentem, de alig kaptam levegőt a nátha miatt...

Ma megint süt a nap és jó idő van!! Bár rólam az utóbbi időben már 20 fok fölött is folyik a víz! Nem tudom mi lesz nyáron??!

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Robcsi, ne haragúdj, hogy megöregetítettelek :oops: :D

Nálunk is lehet vinni citromot a cukrosvízbe, nekem volt már a 9.héten, mert a családban van cukorbeteg, aztán jővőhéten megyek a következőre.
Párom ma érezte igazán, a babó mocorgását, hát ha láttatok már boldog embert :D
Mondtam is neki, gyanús, hogy ilyen jókedvűen megy a dolgozóba :D
Azóta már hívott 2*, hogy még mindig rugdal-e?
Mi is már rettenetesen szeretjük, és már nagyon várom, nagyon kiváncsi vagyok rá, milyen lesz :roll: :D
De viszont annyira félek attól, hogy nemtudom a próblémákat megoldani, nem fogom tudni miért sír, mit csináljak ekkor vele, ha már mindent kipróbáltam, és ha nem vesz levegőt mi a teendő?
Anyu már ki vett addigra 2hét szabit, ezt sem tudom eldönteni, hogy jó lesz-e? :? Lehet, hogy inkább egyedül, vagyis csak a babával szeretnék lenni, lehet, hogy én akarok mindent megoldani, ha kiborúlok, vagy sírnom kell lehet, hogy nem akarnék senkit a közelemben? :cry:
Vagy nagyon jó lesz, hogy ott lesz?
Jutok egy kis levegőhőz, biztonságot fog adni, hogy valaki még ott van velem? Jajj, nemtudom. :roll:

Kép
mona76

Küldttem az email címünkre az anyaságról egy szép diát, nézzétek meg :wink:
Ide sajna nemtudtam feltenni, talán túl nagy :?

Kép
mona76

küldttem=küldtem :oops:

Kép
mona76

Bogi, nem akarlak elkeseríteni, de ha sír benn a csecsemősöknél a baba nem fogják felvenni dajkálni, ha nagyon zavarja a többit adnak neki vizet jó esetben kanállal, rosszabb esetben cumisüvegből.

Mona, ízlések és pofonok. Én szerintem az első hetekben nektek kell összeszokni, kiismerni egymást. Kaja jöhet, kisebb takarítást meg apa is meg tud csinálni. Az első 1-2 hétben a baba úgyis csak eszik-alszik, ha hasfájós is lesz esetleg úgy tudom az is csak kicsivel később jelentkezik, de ha az a baja úgyis észreveszed, mert húzogatja fel a lábát. Szóval nem rossz, ha esetleg riasztani kell akkor tud jönni anyukád, de jobb ha az ember maga talál megoldást a problémára. És ezek valahogy tényleg zsigerből jönnek, hogy mikor mit csináljon az ember egy picurka babával.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!Köszönöm a jó kívánságokat,és szép napot kívánok mindenkinek.Andi,,
andrea9

Nyuszifülnek írtam privit az előbb, remélem csak nyomja az ágyat, mert a méhszájával nem volt minden ok.

Kép
Kép
robcsi03

Ezt találtam egy másik topicban: őssejt levétel:-

"Megkérdeztünk egy orvost németországban és egyet Veszprémben. Mindketten azt mondták, hogy nincs értelme, mert az egész egy üzleti fogás és mire azt hasznosítani tudnák, addigra már más technikával is tudnak elööálítani öössejtet. Pl a gerincvelööben is van. Nem igazán értek hozzá, de ez engem megnyugtatott és meggyözött."

Nektek mi a véleményetek erről?
Mi eddig úgy voltunk vele, hogy levetetjük, és a párom a napokban beszélt egy orvossal, és ő sem a dolog mellett volt. Szóval most még gondolkodunk a témán
:roll:

Kép
mona76

Sziasztok!

mandala, robcsi: :evil: :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol:
én is mosogattam.. Elmosogattam a melegvizet. :? És majd egy flakon kézkrémet elhasználtam a kezemre.

Most "főzök".. :D:D Sütök krumplit és sajtal töltött pulykahusit. Két órát szunyáltam a csajommal. Asszem ma nem voltam túl tevékeny.. :? :lol: Nem baj. Kell ilyen nap nem?. :D
Na megyek, mert odaég az ebéd. vagy uzsonna, vagy vacsi.. Inkább estebéd.. :P :)

Na sziasztok.

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

ja és egy fej nélküli pocakkép. Egyedül csináltam, így eléggé vacak lett, de a lényeg látszik. :)

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

pattogo, amindenit mekkora pocakod van :shock: :D
nekem kedden mérte a védőnő, 93cm, kicsit elképedtem, hogy majdnem 1méter kerületü vagyok :roll: :lol: :lol: na és a kg is ragad rendesen :D
Kép
de nem is érdekel majd szülés után lemegy :D Kép

Kép
mona76

Lányok!
KI is írta,hogy a Váci korházban van magánorvosa??
Fontos lenne.
Köszi!!!!
tuza edit

edit: én írtam. Dr. Bényi Béla. Nekem mindenki őt ajánlotta. Magánrendelése minden héten pénteken 3-5 ig van. 5 ezret kér.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

mármint egy magánrendelésért kér 5000.- et

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

pattogobolha

Szerinted ő megfűzhető a császárra, és ha nem is ,de elvállalna még ilyen korban?Mármint a 24.hétre gondoltam.
tuza edit

edit: próbáld meg. Sztem elfog fogadni. Mondta is, h most nincs meglepődve, mert sok kismama ment át hozzá. :)

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Hello!

Tegnap írtam csak lefagyott a gép...remélem ez is tönkremegy, mint a másik! Még mindig nem tudok aludni, úgy járkálok egész nap mint egy holdkóros vagy mint aki belőtte magát.

Mona: mi is gondolkodtunk az őssejten! Kínában, ahol már fel is tudják használni, úgy csinálják, hogy akik éppen szülnek, azoktól veszik le, mivel ez teljesen fájdalmatlan....csontvelőt venni, pedig nagyon fájdalmas pld. táblázatban kijavítanál, már 31 éves vagyok, nem mintha bármi változott volna. Kaptam 1 majdnem ugyanolyan karkötőt mint tavaly, pasik....

Csecsemős osztály: nekem mindig hozták mikor sírt, mikor egy egész éjszakát kékfény alatt kellett lennie, akkor is kivették és behozták nekem...

Na elküldöm mielött lefagyok megint!

Judit

mamiblue

pattogobolha
Köszönöm szépen,megpróbálom.Valamilyen elérhetőséget esetleg tudsz küldeni?
tuza edit

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: