A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » Hőmérőzés

Ja, ennyit a véletlenekről:

-várható születési idő kalkulátor szerint: 2008. január 4. Pé szerint: 2007. dec. 31. Apa szülinapja: január 2.
-mai névnap: Emma; ha kislány, így fogják hívni: Emma Liliána (ezt már régen eldöntöttük)
-női megérzés :lol:
-és kb. egy hónapja kifaggattam a gazdaságis munkatársamat a GYES-ről ilyesmikről, és azt mondta, hogy áprilistól eshetek teherbe, mert akkor jövőre szülök és akkor megkapom a max. járulékot (asszem, perpill a fizu 70 %-a). És április közepe van...

Lehet, nem véletlen ez a sok véletlen?
Ceni, sajnálom a csajokat, basszus megint betegek... :roll:

Kép
szilcsi

Szilcsi! Ismerős az érzés, hogy megvan-e még a csík megnézem! :lol:

Kép
bettike
Eger

Sziasztok, olvaslak Benneteket, csak nem írok....most is rohanok.

Szilcsi: :)))))))))))))))))))))))))))))) halk gratula!!!!
Boniko: Neked is óriási drukk!!!

Többieknek is sok puszi. Bocs, hogy most külön nem említek mindenkit!
Én most várom a mensit, a Clostitól anovulációs hónapom van, megőrülök, úgy elb@sztak a gyógyszerrel :twisted: :twisted:
Megvettem az Aviva könyvet és 26-án megyek Aviva tornára.
Valakinek bevált ez már? Nekem a hölgy azt mondta, az én problémámon tud segíteni.
Nagyon szeretnék menstruálni, mert szarul is vagyok :(
kár volt ez a Closti, olyan gyönyörű hőgörbéim voltak :(

Veramama
veramami4

Macspacs: !!!!!!! Téged meg most láttalak meg, gratula:)
ez aztán az erős pozitív teszt! :)
spontán jött össze? hány hónap után?

Veramama
veramami4

Boni! ++++++++++++++++++++++++++++++++++Szerintem is beágyazódási esés és ne mond, hogy beléd akarom beszélni a gyereket, mert így is van!! :D

Szilcsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!Juhhhhééééjjj!!!!!!Mit mondjak? halk grat., :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Monyo! Boldog szülinapot!

Macsi! Az álmod olvasva majdnem elsírtam magam:-)olyan szép...

babaimádó
Kép
babaimado

babaimi pussz :lol:
Vendég

kata teszteltél?
Vendég

Ceni, nagyon sajnálom a kis betegeket! :cry: :cry: Jobbulást nekik!!!!!!
Baba, :lol: :lol: Te hogy is állsz most? Elkezdted a clostyt?? :shock:
Veramami, Köszi szépen. Sajnos spontán nem jött ösze, lombikos az ici pici szemünk fénye a pocakomban :lol: :lol: :lol: :lol: .
Az aviva tornasztem jó. Én is voltam a Líviánál tanfolyamon, könyvem és Cd-m is van zenével a tornához, de sajnos nem nagyon csináltam :oops: :oops: :oops:
Clostytól anovus ciklus????????? Ilynről még nem is hallottam! :oops: :oops: :oops: Uh-n is nézték a tüszőket, vagy a görbéd alapján mondod??

Kép
macspacs

Szilcsi, Írnál pár szót a gyes kiszámításáról?

Kép
macspacs

Veramami, nekem is anovus ciklust mondtak 10 nappal ezelőtt, és nézd meg... Fel a fejjel! Tényleg, hogyan lehet a clostitól anovus ciklus??? :shock:
Macsi, jól vagy? Tünetek? :wink:
Kata, teszt???? Hahó merre vagy?????
Babaimi, pussz neked és köszi! Azért még ne nagyon kiabáljuk el! :wink:

Kép
szilcsi

Macsi, én az egészből egy kukkot sem értettem, de mintha az lenne a lényeg, hogy megkapod a fizetésed 70%-át, amennyiben van minimum 180 munkanapod (ez azt hiszem, egyéves 8 órás munkaviszonyt jelent nagyjából). A felső határ egyébként ha jól tudom 85.000 forint, ez a maximum.

Kép
szilcsi

Macsi, igen, tegnap óta szedem a Clostit és kedden du. Kaáli, UH, ls akkor eldől, hogy mikor lesz a repiszuri és az inszem....beleőrülök a várakozásba!!

babaimádó
Kép
babaimado

Macsi,
amit Szilcsi ír az a GYED! A GYES fix összeg! Mindenkinek ugyanannyi.
Vendég

Szilcsi,
kszi az infót. Akkor is megkapod a rendes fizud 70%-át ha fél év táppénzen vagy szülés előtt?
Köszi, én tök jól vagyok. Tünetek nem nagyon vannak, max annyi hogy szédülni szoktam, és délutánonként majd elalszok. A mellbimbóm egyik du iszonyatosan érzékeny, másnapra meg abszolult nem érzékeny. Most pont enyhén érzékeny. Viszont a melleim keményebbek, és nagyobbak. Jajj, olyan jó hogy Neked is ++++++++++++++ a teszted!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mikor mégy dokihoz?
BONI, A te ++++++++ tesztedről se mondtam még le!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Kép
macspacs

Macsi úgy van, hogy az első 6 hónapban TGYÁS-t kapsz, ez magyarul a szülési szabadság, amit már a kiírt időpont előtt 1 hónappal megkezdhetsz. ez a fizud 70%-ka, de ebből ha jól emlékszem csak szja-t vonnak. Ja, és itt nincs felső határ
Aztán a GYED-et igényelheted, ami szintén a fizu 70 %-ka, de max. 2007-ben ha jól tudom 92 e Ft, ebből viszont már vonnak szja-t, nyugdíjjárulékot. Ez 2 éves koráig jár, ha utána otthon kívánsz maradni jön a GYES, ami a béka segge alatt van 3 m-rel, most 27 ezer és ebből is vonnak nyugdíjjárulékot.

Kép
Kép
robcsi03

Ja és ha idén születik a picúr, akkor a tavalyi évi fizut veszik figyelembe!

Kép
Kép
robcsi03

Köszi Áfi! Neked van infód a GYEDről?

Kép
macspacs

sziasztok!

áfi: én simán tudtalak volna okosítani téged negyed tíz után is. :wink: ma mikor? örülök, hogy a szegedieket bíztatod...

bettike: jó munkát és kellemes tornázást! milyen torna ez?

szilcsi: halk gratula. drukkolok++++

kispiskóta: örülök, hogy minden oké. tetszik a pocifotó. :D

monyo: boldog szülinapot! de fiatal vagy! :D

robcsi: vegyetek egy kocsit rékának :D

macsi: édes volt nagyon az álmod :D

ceni: lányoknak gyógyulást! vigyázz magadra, hogy el ne kapd!

rólam: még van két órám. beszéltem a főnökkel, köszi a drukkokat. röviden: tegnap választás elé kerültem, hogy egyetem vagy suli. végülis csinálhatom mindkettőt :D

katica
katica30

Léptem kajcsizni, Mindenkinek JÓ ÉTVÁGYAT!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
macspacs

macspacs :lol:
Vendég

katica, örülök, hogy főnököd megenyhült :lol:
Vendég

Macsi, te merre dolgozol? Hova jársz kajálni?
Na akkor az infókat jól összezutyultam, de legalább egy-két dolog stimmelt. :wink:
Dokiban egyelőre nem akarok gondolkodni, azt sem tudom, megmarad-e ez a terhesség, fel vagyok készülve a legrosszabbra is. Majd ha egy hétmúlva is még + lesz, na akkor elgondolkodom, mikor menjek dokihoz, de a 7. hét előtt nem akarok menni, hogy biztosan legyen szívhang.

Kép
szilcsi

Egyelőre még csak 4 nap múlva töltöm a 4. hetet, jajj még belegondolni is rossz... Életem leghosszabbja lesz az elkövetkezendő egy hét, minden nap tesztelni fogok sztem. :D

Kép
szilcsi

Sziasztok,

Kispiskóta, szép pocak :)

Szilcsi, nem tudsz feltenni képet? Grat egyébként (de egyenlőre csak halk) És szerintem is hívd fel dokit, progi miatt.

pusz mindenkinek.
Csikken

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok,

nem jegyzeteltem, áááááá!!!!!

Szilcsi: halk gratu!!!!!!

Monyó: boldog szülinapot.

Boni, szerintem is beágyazódás, mennek a drukkok.

Ceni: csajoknak gyógyulást!

Katica: örülök a jó hírnek!

Megyek ebédelni, még jövök ma.

Pussssssz.

"Reményből él a vágy s meghal, ha nincs remény.”
snufi

Csikken, írtam fentebb, hogy nem hoztam be a gépet.
És miért kéne nekem progi??? Soha nem néztek progiszintet, az előző az valszeg biokémiai terhesség volt, nem progihiány, sztem körberöhögne a doki, ha közölném vele, hogy a várható mensi előtt 4 nappal adjon nekem progit, mert + lett a tesztem. Nincs oka rá, hogy adjon.
Amúgy meg nem görcsölök rajta, hogy mi lesz... áááááááá nem! :lol:

Kép
szilcsi

Szilcsi: Attól, hogy most 1 hétig minden nap tesztelsz, nem leszel terhesebb :lol: :lol:
Sztem holnap egy teszt és ha az is +, aztán 1 hét múlva mégegy és kész :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Robcsi
a tavalyi évit veszik figyelembe? :shock: szülés előtt 180 napot néznek nem? :roll: legalábbis a szülési szabadságnál. Fél év után gyed, és akkor az már jövő évben lesz, és akkor nézik a tavalyit, azaz az ideit :roll: no, ez kacifántos lett :lol:

Katica
ezek szerint főnököd jobb belátásra tért? :P

Veramami
nem mondod, hogy Clostytól lettél anovus? :shock: azt akkor adják, ha valaki anovus, és legyen pé, nemde?

Kép
gaby25

Sziasztok!

Szilcsi, halk gratula!!!

Boni, minden drukkom a tied!!!+++++++++++++++

Ceni lányaidnál javulást!! Pestet még nem nagyon érte el a vírus, mert nálunk az oviban az én csop-ban 1 kivételével mindenki bent van!!!

Én tegnap este teszteltem egy halvány +-at, amit nagyim is látott, és ma reggel is, erre fel most erősen elkezdtem barnázni!!! :cry: Sz...ok az egészre rá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
kata05

Kata
a barnázás nem jelenti azt, hogy nem kapaszkodott meg, fel a fejjel, menj dokihoz

Kép
gaby25

Kata, próbálj pihenni, nagyon drukkolok!

Gaby, én is úgy tudtam.

snufi

Gabi, őszintén szólva nem vagyok bérszámfejtő, csak a magam példájából indultam ki. Én jan. 11-re voltam kiírva a Rékával és a béreseink annó (azóta változhatott) azt mondták ne menjek el a kiírás előtt 1 hónappal TGYÁS-ra mert ha decemberben elmegyek akkor az előző évi fizut nézik. Ha viszont januárban születik meg, akkor már megint az előő évi számít. Zavaros de érted?

Most azért megkérdeztem egy szakit, hogy mit és hogyan csináljak hogy jól is járjak :wink:

Kata, azért csinálj holnap reggel is egy tesztet, ha továbbra is csak barnázol. Ha az is + akkor azonnal konzultálj a dokiddal. Aztán vagy ad progipótlást vagy nem, nekem mikor 1* így jártam azt mondták (több helyi dokit is végigfutottam), ha majd 10 nap múlva uh-val kimutatható a terhesség adnak progit, addig nem.
Nagyon drukkolok!

Kép
Kép
robcsi03

Pihenni?! Dolgozom ezerrel és nyelem a könnyeim, hogy ne vegyék észre, mert ráadásként Demjén megy a Slágeren és ő a kedvencem!

Kép
kata05

Kata, írhattam volna azt is, hogy próbálj másra gondolni, de úgysem tudnál!!!!! Nagyon drukkolok, tényleg!!! :wink:

snufi

Kata még annyit, ha a holnap reggeli is + és esetleg a dokid nem ad pótlást, itt a csajok biztos tudnak olyan dokit mondani, aki rendes és adni fog.

Kép
Kép
robcsi03

kata ölelés neked! minden rendben lesz! ++++++++

MA 1.CN KB. 1 ÓRÁJA
Vendég

kata nekem is ő a kedvencem, az esküvőnkön is az ő számai szóltak :lol:
Vendég

Hahó!

Szilcsi! Én a helyedben mégis felhívnám a dokit. Nem akarlak rémisztgetni, de velem kétszer megtörtént, ami megtörtént, Monyóval még többször, szóval nem biztos, hogy nem ér meg egy telefont. Szerintem nem fog kinevetni a dokid (És halkan mondom, bár nem értettem vele egyet, de nekem sem mértek progit. És mégis kaptam Duphastont és azonnal meg is maradt a terhesség).

Kata! Kép Szerintem te is beszélj a dokiddal! És próbálj megnyugodni, nem egyet ismerek, aki barnázott az elején sokat, és most mégis egészséges babát terelget!

Boni! Én sem tettem még le rólad :wink:

Enikő! Jobbulást a csajaidnak!

Csajok! A gyednél az úgy van (vagy legalábbis Miksával úgy volt), hogy az számított, hogy mikor igényeltem a gyedet (a baba féléves korában, mert addig Tgyás jár, és az épp annyi volt, mint a fizum. 70 vagy 75% jár, de nem vonnak belőle tb-t, így tök jó pénz), és a megelőző naptári évben kapott jövedelmet vették alapul. De ennek az a feltétele, hogy az adott évben legyen 180 nap jövedelme az embernek. 20 munkanappal számolva az 9 hónap, így jött ki Szilcsinél, hogy áprilistól jó a buli. Nem a munkaviszonyról van szó, az nem elég. Bezavar, ha túl sokat van táppénzen az ember, merthogy a táppénz nem jövedelem. Én októberre voltam kiírva, így esélyem sem volt normális gyedre. Így fordulhatott elő, hogy az én elég nagyon magas fizetésem alapján nem kaptam meg a max. gyedet. Ilyen esetben úgy számolják ki a gyedet, hogy a minimálbér kétszeresének az akárhányad részét veszik alapul, és kb. a minimálbér jön ki. Meg kell mondjam, hogy elég felháborítónak tartom, hogy így tulajdonképpen hátrányos megkülönböztetés éri azokat, akik az év második felében szülnek, namindegy.
A gyes pedig a mindenkori minimálnyugdíj. Tényleg kevés, de legalább van ... más országokban ilyenkor a mama már rég dolgozik...

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Boni, basszus :?

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Nem jó a babanetem, gyorsan visszaolvasok és majd utána reagálok.

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

szirom no problémo, ma jól berugok, ja és eldobtam a hőmérőt!

MIndenkinek köszi a biztatást, de ebben a hónapban sem érezték úgy az égiek, hogy alkalmas vagyok anyukának.

Utolsó görbém! Kép
Vendég

Boni
fránya pirije :evil:

off

Mi a marketing?

Látok egy fantasztikus férfit egy partin.
Odamegyek hozzá és azt mondom: "Fantasztikus vagyok az ágyban".
Ez a Direct Marketing.

Látok egy fantasztikus férfit egy partin.
Odamegyek hozzá és megszerzem a telefonszámát. Másnap felhívom
és azt
mondom: "Szia, fantasztikus vagyok az ágyban".
Ez a Telemarketing.

Barátaimmal vagyok egy partyn és meglátok egy fantasztikus férfit.
Egyik barátnőm odamegy hozzá és rám mutatva így szól: "Ő
fantasztikus az ágyban".
Ez a Reklám.

Beülök az autómba, lassan hajtok a városban és a nyitott ablakon át
minden járókelőnek odakiáltom: "Fantasztikus vagyok az ágyban!"
Ez a Spam (kéretlen reklámküldemény).

Látok egy fantasztikus férfit egy partyn.
Felállok, megigazítom a blúzom, odamegyek hozzá és töltök neki egy
italt. Adok neki tüzet, amikor látom, hogy nem találja az öngyújtóját.
Felajánlom, hogy hazaviszem, mert a közelében lakom, majd ezt
mondom:
"Mellesleg, fantasztikus
vagyok az ágyban".
Ez Public Relations (PR).

ÉS ITT A LÉNYEG!
Látok egy fantasztikus férfit egy partyn. Ő odajön hozzám és így
szól: "Hallom, fantasztikus vagy az ágyban".
Ez a Brand Recognition (Márkafelismerés).

És ha az aktus után azt mondja: "Hááát tényleg fantasztikus vagy az
ágyban!"
Akkor az a vásárlói elégedettség.

És ha elvesz feleségül, akkor az a márkahűség!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gaby25

Sziasztok!!
Bocsi,hogy ide pofátlankodom !!

Kata05!!
De ugye még nem jött meg?!! Megy a drukk, de csak kevés barni van?
Vendég

keditke
nyugodtan írhatsz ide is :wink: a ti topikotokba ritkán járok, mert ott szinte csak te beszéltél velem, meg csanita és beuka, nem illeszkedtem be :oops:

Kép
gaby25

Kata, a barnázás még nem vészes szerintem, ne add fel kérlek!!!!
++++++++++++++++++++
Telefonálj a dokidnak, neked kell sztem progipótlás, ha jól tudom, a barnázás amiatt van, hogy alacsony a progiszinted.
Kitartás!

Lenne egy kérdésem. Eddig napi egy db folsavat szedtem, néha nem is vettem be,annyira nem figyeltem rá különösebben. Most mennyit szedjek be szerintetek? Napi kettőt? Vagy továbbra is elég a napi egy szem?

Kép
szilcsi

Szirom, ha holnap is + lesz a teszt, akkor igérem, telefonálok a dokinak. Végül is, ő az orvos, majd csak javasol valamit. :wink: Köszi a tippet!

Kép
szilcsi

szia keditke, én is zalai vagyok :wink:
Vendég

nahh, itt is volnék... :oops:

szilcsi: Ha nem gond, akkor még nem gratulálnék. De az nagyon szupi, hogy a 25-ös 10. DPO-n kimutatta. A barátnőm is a beágyazódás miatt volt rosszul és a hasa is ment. Ezt egyszer mintha írtam is volna. Sziromnak igaza van, holnap is +, akkor hívd fel a dokit.

kispiskota: Örülök, hogy minden rendben van veletek. Szép pocid van!!! :D

Monyoka: Nagyon sok boldog szülinapot kívánok!!! :D

gaby: Külső konzulens 5-öst adott a belső viszont egy bazi nagy 1-est.

robcsi: Én sem örülök annak a hülye picsának!

ceniko: csajaidnak jobbulást kívánok. Sajnálom, hogy megint betegek :(

kata: fel a fejjel, te is konzultálhatnál a dokiddal majd

boniko :evil: :evil:

Szilvi

Lilypie Maternity tickers

src="https://lbyf.lilypie.com/5JRlp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Kids Birthday tickers" />
szilvaqueen

Boni sajnálom. :cry: Ne mondj ilyet, hogy nem vagy jó az égieknek, te igenis jó vagy, csak még nem jött el a ti időtök. De el fog, ne aggódj!
Mi lesz a dokinál? Konzultáció vagy uh? Nem próbáljátok meg az inszemet? Azért a 18 hónap már rohadt sok!

Szilva, te elveszett bárány. :D Szakdoga: kapják be. :evil: A gratulát majd behajtom az első uhképnél, ne félj!

Szezso, én hőn szeretett jósnőm, merre jársz? :D Alig nézel be mostanság.

Folsavra senkinek nincs tippje???

Kép
szilcsi

Sziasztok!

csak benéztem olvasgatni mert ma van egy kis segítségem így netezek :)

nem olvastam végig, nem is tudnék :(

Szilcsi! halk gratula!! a megérzésről hogy tesztelned kell jutott eszembe hogy írok. Nekem is ez volt januárban éjfélkor :) bejött :) folsavról. én 1 szemet szedtem a 12 hetes uh-ig. ez elég a (volt)dokim szerint. de ha elevitet is szedsz, akkor abban is van. én flóra margarint eszek, abban is van. de szerintem elég napi 1, de minden nap!

boni! sajnálom :(

kata! neked is drukk hogy ott maradjon az a csík és tünjön el a barna.

gyed gyesről leírás: http://csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/

bocsi hogy többieknek nem írok, de csak beleolvasgattam...

Velem minden ok most, Dávid baba rugdos szépen és erősen. kaptok egy pocifotót is :) 18 hetes Kép

drukk mindenkinek a háttérből.

[/b]

judis

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: