A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Sziasztok

Anya neve eszter
Szül várható ideje: 2007.nov.15
Kórház.petz Aladár Megyei oktató kórház győr
Baba neme:?
Gyermekek:1
Neme Kislány
Neve:Lili

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok Csajok!

Először is az adataim:
Anyuka neve: Ciripke (Dóri)
Anyuka életkora: 30
Babó várható szül ideje: 2007. okt. 10.
Kórház: Kistarcsa
Jelenlegi kor: 16+6
Tesó: 4 ill. 2 éves (vagy milyen adat kell ide?)
Baba neve / neme: meglepi

Ez a sex téma nagyon felvillanyozta a fórumot, én sem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá. Mióta elmúlt a hányingerem minden reggel úgy ébredek, hogy akkor ma este, aztán apa előbb elalszik mint a gyerekek... meg én is majdnem! A hányingeres időben meg voltak ám vad álmaim! Most még úgy ahogy kívánatosnak tartom magam, addíg kéne kihasználni az időt. Közeleg a viziló korszak!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Gabi, tudom, hogy az AFP elavult, de ez alapján küldenek hasbaszúrni, na ezért izgulok.

Ciripke, akkor vhogy fárasszátok le napközben a gyerkőcöket! :lol:

Nincs apa (konferenciázik) nincs TV, internet is csak alig... mi lesz így ma velem! :cry:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

Ági29, üdv!

Adatok:
Anyuka neve:Gerika(Erika)
Anyuka életkora:33
Szülés várható ideje: okt. 5
Kórház: Szeged, Klinika, (de legszívesebben otthon)
Tesó:3 fiú, 11, 9, 3 és fél
Baba neme/neve: ?

Ciripke-Dóri, a 16+6 az ugye csak elírás? Vagy UH alapján írod?

Cukika, légyszi csak szép dolgokat nézz a TV-ben! Én már szinte alig nézek TV-t emiatt. Mármint a negatív hatások miatt.
Nem szimpi mosoly: hát, biztos Rák aszcendensű lesz a gyermek! :D Én akkor voltam ilyen extra érzékeny.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sajnos a gyerekek tízig pörögnek! De majd benyomunk egy bombát! Ja bocs, terhesen azt sem szabad!

Kép
Kép
Kép
ciripke1977

Sziasztok!

Cukika: én is hiperérzékeny vagyok, bár ez tény, hogy pár hete még extrább volt.

Pár nappa, hogy babóról tudomást szereztünk volna a Szabó Eszter: Hogy Te is szeretni tudj (vagy vmi hasonló) számára bőgtem el magam, mintha már tudtam volna, pedig még nem is sejtettem! Hiába no a hormonok és a tudatalatti nagy úr!

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok

Én még mindíg a hányingerrel küzdök,és ma hallottam egy ismerősömtől,hogy nála kilenc hónapig tartott.
Ez még nem is lenne gond,de a hányinger ellen mindíg rágcsállási kényszerem van így szinte begész nap ennék valamit hátha elmúlik,de így nem tudom mi lesz a vége?
Hát szex terén úgy látom mindenkinek vannak álmai,hát én egyik hajnalban úgy ébrettem mintha meg is történt volna velem az egész,teljesen kész volt izzadtam meg minden,persze élőben semmi,mert se kedvem se energiám,de apa már a múltkor nagyon ki volt.
Na meg a másik amikor Lili megszületett,utána ugye hat hétig semmi,utána megint mindíg fáradt voltam,úgyhogy majd hatvan évesen fogunk,megint újra fiatalok lenni,addig legalább tartalékolunk.

Kép
Kép
eszter26

Hello,
Bogyo, otthon akarsz szülni? Hát hallod bátor egy nőci vagy! Megkérdezhetem miért döntöttél így? Nem mintha valami bajom lenne a dologgal...
Érzelgősség, hát nem nagyon! Inkább hiszti! Nálam!
Ja, én most kezdtem el zabálni (savanyú uborkát gyümölccsel!), és akár még bármit! Ti hogy vagytok?
Sőt mintha az erőm is kéne visszajönni!
Üdv:
erMóni
ermoni

Sziasztok Lányok!

Nagyon rég nem jártam erre, megpróbáltam visszaolvasni, de lehetetlen :(
Vizsgám volt és egy csomó más, ami miatt nem jutottam gépközelbe....

Mi jól vagyunk, holnapra lesz meg az AFP eredménye. nekem ez is komplex, 3 másik hormonnal nézik, mert a 12. heti vérvizsgálaton magas volt a hcg. Reméljük minden rendben lesz.
Egy hetet kell még várjak a baba nemét illetően. Valaki tudja már mit vagyis kit hordoz a szíve alatt???

A vonalzóm egy hetet késik, ne lepődjetek mag az AFP miatt :)

Röviden ennyi, nem untatlak benneteket, aki kíváncsi nézze meg a blogomat.

Még egy kérdés, tudtok valamit kKscsillagról???? Tudjátok, ő ikereket vár :) Rég nem frissítettte a blogját.

Szép napot kívánok:
Büngyi

büngyike

RMoni - leginkabb azert mert a szulesnel a legfontosabb, hogy biztonsagban erezzem magam. es ez otthon nalunk jobban menne, mint korhazban ...inkabb bizom egy bababan( 3 ekezettel ),aki 48 orat all mellettem,es az otthoni nyugalomban mint egy korhazi mutoben es futoszalagban. De mindenki mas.
( A masik, meg hogy ezt nem lehet eldonteni, hogy igy legyen, en csak azt mondom, hogy ezt tervezem/ szeretnem...aztan az elet dont...lehet, hogy csaszar lesz a vege - bar remelem, hogy nem, vagy esetleg korhzi szules..) priviben irhatok tobbet, kerdezz batran, amugy www.szules.hu - arra a tanfolyamra fogok jarni/ jarok, SZUPER JO ! ( 1 het, de naponbtkent is vgezheto )jarnak olyanok is, akik mar tuti, hogy korhazban szulnek ! NAGYON AJANLOM mindenkinek ! :)

en sem vagyok olyan faradt, mint pl 1 honapja - de meg igy is sokat alszom
erzelmes igen, de az mindig is voltam :)
viszont ami jo, hogy nem kell 2 orankent pisilni jarnom mar
hanyinger is elmult - pedig az elejen jol megkinzott

Bungyi- udv itt, mi meg nem ismerjuk egymast ...

Cirip - ha 4 nap kulonbseggel vagyunk kiirva, akkor te nem nem ma vagy pont a 15. heten ? vagy en szamoltam a magamet roszzul ? En ma vagyok a 14+4 en

bogy.
bogyogyorgyi

Sziasztok!

A táblázathoz én is megadnám az adataimat.
Anyuka neve: Ági
Anyuka életkora: 29
Baba várható szül. ideje: okt. 23.
Baba neme: ?
Jelenlegi kora: 13+2
Tesó: nincs
Kórház: Szt. Imre

Üdv,
Ági
agi29

Rmoni - ha privit irsz, kerlek NE innen klikkelj a privire, hanem rendesen irj a gmail- es cimre, mert megbolondulok a babanettol, 10 percig tart mig vkinek valaszolok ( ugy latszik en is humanertelmisegi vagyok :) es nem muszakis..?) szoval ertessz, ugye ?

ja a fenti mindenkire vonatkozik, akik privatot szeretnenek irni. most eleg sokat kaptam es egyszerubb lenne a valasz
kosz
bogy.
bogyogyorgyi

Hali!

Készül a táblázat, de várom a többiek adatait is, hogy mindenki benne legyen.

Egyenlőre csak egy sima excel lesz, és ha mindenki belekerült, akkor megszerkeszem.

Azt, hogy hogyan lehet ide feltenni, még nem tudom.

Masi

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok!!!
Tegnap voltunk 4D UH-n! Lányok,ez valami csodálatos!! Van dvd-nk és fotónk is és egy KISLÁNYUNK!!!!

Adatok:
Anyuka neve: Adrienn
Anyuka életkora: 23
Babó várható szül ideje: 2007. okt. 10
Kórház: Bp. I.SOTE
Jelenlegi kor: 15
Tesó:nincs
Baba neve / neme:Barbara
Vendég

Masika A felrakással gond lesz,legalábbis nekem volt,mert egyszer már megcsináltam a táblázatot én is és mivel nem jött a segítség hogyan lehet feltenni,megszüntettem a projektet. :shock:
Hátha ügyibb vagy! :wink:
Vendég

Sziasztok!
Köszönöm a kedves fogadtatást :D :D :D
Tegnap sűrű napom volt, reggel levették a vért az AFP-hez és társaihoz. Már megvan az eredmény, de csak a dokim mondhatja meg, ő pedig csak a jövő héten lesz. Délután pedig voltunk magzati szívUH-n (a 12. heti UH-n láttak valamit, ezért mentünk, ez nem egy rutin vizsgálat). Szerencsére minden szabályos, most súlyos szívfejlődési rendellenesség nagy valószínűséggel kizárható. Kontroll a 20-22. héten, amikor már nagyobb lesz. Mit mondjak, megkönnyebbültünk. Már 5 hete nem láttuk a babát, úgyhogy ki voltunk éhezve. Nagyon mozgékony volt (én ebből még semmit se érzek), bár a szívére koncentrált a doktornő, nagyjából láttuk, a talpa és a gerince is csodaszép. Az egyik kezét a két lába között tartotta, úgyhogy azt nem tudjuk, mi van ott:) Legközelebb 2 hét múlva lesz UH, akkor hátha szerencsénk lesz, igyekszem addig rádumálni, hogy mutassa meg majd magát :D
A táblázat nagyon jó ötlet, és köszönet annak, aki csinálni fogja.
Az adataim:
Anyuka neve: Ariel
Anyuka életkora: 37 év
Lakhely: Budapest
Szülés várható ideje: okt. 1.
Kórház: Budapest, bizonytalan melyik
Baba neme: még nem tudni
Tesók: 1. baba

Ariel
ariel

Adrinalin, garatulálok a kislányhoz :D Megnézhetjük mi is a fotóját?
ariel

Sziasztok !

Adri én is gratulálok a kislányodhoz !!!!! :lol:

Az én kis babám olyan nagyon takargatja magát , hogy szerintem még egy darabig nem fogjuk látni fiú- e vagy kislány , folyton felhúzott lábakkal ücsörög :-).

Az adataim:

Az adataim:
Anyuka neve: Barbara
Anyuka életkora: 30 év
Szülés várható ideje: okt.22.
Kórház: Bp, még bizonytalan , valószínű János kórház
Baba neme: még nem tudni
Tesók: -

Kép
sheepy

Szia Ági !

Most vettem csak észre , majdnem egyidősek a babáink :-).
Vonalzód nincs mert nem szeretnél vagy még eddig nem sikerült ?

Amúgy mi a helyzet veled ?

Üdv ,

sheepy/ Barbi

Kép
sheepy

Erika - te hogy tervezed az otthonszulest ? vagy nem tervezed, jon ahogy jon? a www.szules.hu - t ismered ? a tobbi gyerekocoket is otthon szulted ? nagyon erdekel minden ifo...
koszi:
bogyo
bogyogyorgyi

Képzeljétek mit történt!
Minden csütörtökön van egy tervezői tárgyalásunk egy megrendelőnkkel, és az alvállalkozóinkkal, egy nagy irodaházban, egy autópálya mellett. Én nem voltam 2 hete, mert táppénzen voltam, illetve múlthéten sok volt a meló, inkább bent maradtam a cégnél. Ma reggel a párom kérte, hogy ne menjek ki a kollégával tárgyalni, mert ott nem adnak rendesen enni, egész nap kint vagyunk, és ha van valami, nem tudok bejönni. Hát én nem hallgattam rá, reggel kimentünk kocsival a kollégámmal. Vittem magamnak kaját, de csak pár szelet abonettet. 10körül úgy elkezdtem görcsölni, hogy csak na! Először csak kimentem a teremből járkálni, meg wc-re, de nagyon rosszul voltam, felhívtam a páromat, hogy próbáljon kijönni értem, de ő motorral ment ma dolgozni. Aztán kértem kint a titkárnőktől kaját, tudtak is adni két szendvicset, és egy srác fel is ajánlotta, hogy van egy kanapé pihenjek le. De ezt túlzásnak tartottam volna, meg kellemetlennek, mert közben folyt a tárgyalás, nem is kis dolgokról, jól jött volna a kollégának a segítség… Egy szerencsém volt, hogy a cég vezérigazgató helyettese is kint volt, és ő 1 körül visszahozott kocsival. Olyan kellemetlen volt az egész, mert ezek az emberek dolgoznak egy csomót, a főnökömet jól fölbosszantották, és meg agonizálok, mert nem voltam hajlandó a fenekemen maradni bent a kényelmes irodaházban…
Persze most is álatira görcsölök, de most mit tudok tenni? Hazaindulni bkv-val nem akarok, mert nem jutnék haza…már vettem be magneB6-ot, de nem múlik. Az is igaz, hogy nehezen megyek napok óta wc-re megint
Jaj csajok kérhetek egy kis bíztatást?

Ágica
Kép
ágica_26

Sziasztok Lányok!

Igaz, hogy én hivatalosan nov. 1-re vagyok kiírva, de valami miatt azt érzem, hogy én is az októberi babák körét fogom gyarapítani (én is és apárom is októberi születésű), ezért remélem, hogy átolvasva mindazt, amit írtatok, még csatlakozhatok. Az is jó, hogy így már tapasztaltabbaktól tudok meg mindent!
Rólam annyit, hogy a 13. hétbe léptem, az első babánk,megvolt a 12. hetes Uh és minden ok. Olvastam, hogy másnál is mondták már a 13. héten a baba nemét, nekem azt sugallták, hogy kisfiúnak tűnik, bár itt még ebből lehet lány is...

Adataim:
Az adataim:
Anyuka neve: Évi
Anyuka életkora: 32 év
Szülés várható ideje: nov. 1.
Kórház: Bp, még bizonytalan
Baba neme: ????
Tesók: -

Az intimtornával kapcsolatban majd tudok mondani dolgokat, ugyanis holnap megyek a Kriston Andrea-félére - három pénteken keresztül

Amúgy ha valakit érdekel a jóga, a Szurja Központban Kiss Krisztit nagyon tudom ajánlani!

Üdv

Évi
evarga

Sziasztok!

Évi, üdv!

Ági, én is remélem jobban vagy! Igaza van Cukikának, többet kellene pihenni!

Györgyi, eddig egyik sem született itthon, sajnos, ha újra kezdeném, már itthon szülnék. Most meg már nem tudom, szülhetek-e egyáltalán itthon, visszeres vagyok meg kiköltözünk Szeged mellé és nem valószínű, hogy 20 perc alatt beérnénk szükség esetén a kórházba. Így lehet erről le kell mondanom, de még azért utánajárok. 2 ismerősöm is van, akik otthon szültek, nagyon jó tapasztalatuk van róla.

Cukika, sajnálom az ANTSZ-es dolgot. Már én is átestem toxoplazmán az első terhesség után, de még a harmadiknál is vizsgálódtak miatta, fogalmam sincs, miért, arra is emlékszem, amikor beteg voltam, ez volt az első gyerekem első betegsége, megdajkált egy fosós macskát, másnap jött a hányás...A második babánál már ki is mutatták az ellenanyagot.

Adri, grat. a kislányhoz!

Jó éjt!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Sziasztok!

Cukika - nyugodj meg, még mindig jobb így, hogy "téves riasztás" de azért tudhatná a kedves védőnő, hogy kismamikat nem riogatunk!

Ági, ha szorulás, akkor aszaltszilvalé, meg vmi "lekvár" ami gyógyszertárban kapható és kismamik is szedhetik. Tuti hat!
De leginkább pihi!

Adri: grat a csajszihoz!

Puszi,

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

tegnap reggel után már nem igazán volt időm netezni a munkahelyemen. és otthon se jutottam gépközelbe, ezért csak most válaszolok.

Sheepy,
szívesen készítenék vonalzót, de még nemigen tudom, hogyan kell.
egyébként jól vagyunk :)
ha a területileg illetékes kórházba mennék, akkor én is a Jánosban szülnék, de nincs sok bizodalmam hozzájuk.

Agica26,
remélem jobban vagy. szerintem is többet kéne pihenned. amikor a terhesség elején volt egy kis vérzésem, én egyből rohantam a dokihoz, hogy ez nem normális. de szerencsére mindent rendben találtak. ami nagyon elgondolkoztatott, az a dokinak az a kérdése volt, hogy mennyire szeretném ezt a babát. mert ha szeretném, akkor jobban tenném, ha otthon maradnék két hétig és pihennék. na erre több se kellett és már másnap kiírattam magam betegállományba. szerencsére nálam most úgy néz ki minden rendben.

Cukika,
nekem a 16. héten az afp-vel együtt végeznének toxoplazma szűrést is. én kértem, mivel gyerekkorom óta volt cicám, és ha hazamegyek most se bírom ki, hogy ne nyúljak hozzá. a doki azt mondta, hogy így valószínűleg védett vagyok ,de megcsináljuk a szűrést. remélem, negatív lesz. eléggé elkeserítő, hogy a védőnők között is van olyan, aki "ennyire érti a szakmáját".

A baba nemét illetően már kifúrja az oldalam a kívácsiság, de a 12. héten még nem lehetett látni semmit. igazából ami elszomorított, hogy nem is nagyon mocorgott. mondták, biztos alszik...
legközelebb a 18. héten megyek uh-ra és remélem, akkor megtudom, hogy fiú-e vagy kislány.

Évi,
én egyelőre egy sima tornára járok, ahol különféle nyújtó-erősítő gyakorlatokat végzünk, nem kifejezetten kismamatorna, de ide jártam aerobikra is, és szeretek ott. viszont érdekel az intimtorna, a jóga, sőt a vízi torna is kismamáknak. ha valakinek van infója erről, várom.

Üdv,
Ági
agi29

Hali Csajok!

Mi is ez a Toxoplazma? erről én lemaradtam. Nekem már levették az AFP-t jövöhéten megyek genetikai UH-ra akkor kapom meg az eredményt.

Képzeljétek, ma reggel hasra fordultam az ágyba reggel és olyan érzésem volt mintha megmozdult volna a baba. Bár nem tudom, hogy ez tényleg ez volt-e, mert nem tudom mit kell érezni, de nagyon furi volt.

Ágica!
Remélem már jól vagytok :) Vigyázz magadra, és pihenj sokat.

Ági!
Én is a Jánosban szülnék, de nekem se sok bizodalmam van hozzájuk, hát nem tudom, hogy a dokim hová fog menni(még Ő sem tudja), de hogy a 26 ágyas kórterembe nem szívesen feküdnék az biztos.

Masi

Kép
masika

Sziasztok Csajok!

Itt vagyok, itt vagyok én is, csak már több, mint két hete nem jelentkeztem. De azért ne felejtsetek el! :)

Két hete volt a 12 hetes UH, minden rendben.

Vonalzót már csináltam, megpróbálom felrakni.

Masika, nekem az első már 3-4 hete mozgott, mire rájöttem, hogy EZ AZ az érzés:) Tök olyan volt, mintha csak "kutyorogna" a gyomrom. Mások meg rögtön tudják, hogy megmozdult.

Tudja már valaki, hogy milyen nemű lesz a babája? Valahol azt olvastam, a 14. hét után már látszik. Bocsi, ha már írtatok róla, nem volt időm mindent elolvasni!

K.
kucsipritin

Jó reggelt mindenkinek ! :lol:

Szia Évi, üdv közöttünk :-) !

Ágica remélem jobban vagy , és most otthon pihengetsz , hogy ne legyen semmi gáz!

Ági , Masi ! Ti mi alapján fogtok választani ? A János kh olyan kézenfekvőnek tűnt, viszont tényleg csupa rosszat hallani róla .
55 ágyon akarják megoldani a betegellátást és azok a zsúfolt kórtermek !
Az én orvosom még semmit nem tud mondani , az is lehet ,hogy világgá megy , és soha többet nem dolgozik egyik kórházban sem , ezért szeretnék mielőbb dönteni , és keresni egy másik dokit a választott kórházban, akinek már van helyismerete.

A legszebb a dologban ,az az ,hogy ha bármi történne velünk ( isten ments !!!!!!!! ) , akkor úgy is a Jánosba visznek .

Na most jól lehangolódtam , úgyhogy megyek és falok valamit :-)!

Szép napot mindenkinek !

Kép
sheepy

Sziasztok!

Masika én már vagy 2-3 hete érzem a picit, eleinte senki nem hitte...
De egyre biztosabb vagyok benne, ugyanaz a furi érzés, ugyanott..
Tehát nekem ne mondja senki, hogy nem ő az! :lol:

Mi van a pisztáciában, amiért ennyire rábuktam ma?
Amúgy Ti mit kivántok? Én leginkább (napok óta) FAGYIT!
Isten csodája a fagyi, nem finom, hanem már-már extázisba lehet tőle esni, FAGYI, FAGYI, FAGYI!! :P :P :P

Jutta

KépKép
jutta

Itt vagy, vonalzó?

Kép
kucsipritin

Sziasztok!

Köszi az infót a toxoplazmáról. Remélem nekem nincs semmi ilyesmi fertőzésem.

Sheepy:
Kórházválasztás? Hát nem tudom. Jövöhéten találkozom az orvosommal és megkérdezem, hogy hová megy? Elméletileg júliusig oda mehetnek leveztni a szülést ahol szül a kismama, de ezt most meg akarják változtatni.
Marha jó csak a kismamámak szívatják folyamatosan. :x

Nagyon kis profi táblázatot csináltam a már meglévő adatokkal, de nem tudom ide feltenni, majd próbálkozom még.

Kép
masika

Köszönjük a gratulákat!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Cukika Nagyon megéri elmenni.Nekem is azt mondták,hogy úgy fog kinézni, mint egy "gumimaci" . De mivel kicsi vagyok és erőszakos, mégis elmentünk. És mindent látni!!!! A kezét, lábát, szívét, veséket, gyomor....Mindent!! És fantasztikus élmény!! Párom is csak törölgette a könnyeit. A lába közé is be tudnak kukkantani, mivel tudják forgatni a képet.Tehát nem kell Neki megmutatnia, hogy micsodája van :oops: Én csak ajánlani tudom. Nem olcsó (13000ft DVD-vel ) ,de megéri!
Próbáltam képet feltenni, de a Dvd-ről nem tudok kihalászni semmit. Na majd Apa!Viszont most meg át kéne javítanom a vonalzómat, mert pár nappal most kissebb.De ez úgyis mindíg változik.Mondjuk én sem vagyok átlag magasságú...(inkább 159 alacsony)Szóval mitől lenne nagy??
Nekem nem is volt ilyen toxoplazma izém.Vagy csak nem tudok róla...
Kucsipritin Nagyon szép lett a vonalzóóóó :D
Jutta Fagyi?? Ne is mond!!!Én is szinte mindennap eszem egyet.Nálam a kókusz a favorit!Illetve a májkrémes kenyér paprikával....
Üdv a csatlakozóknak!!
Na befejezem!Péntek vaaaaan!Hurrrá!
Vendég

Sziasztok!
Adrinalin mi nagyon egyfajták vagyunk, egy hete kb 5 napig májkrémes kenyeren éltünk a babóval.
Ma kefírt ittam, az is jó! :lol:

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok!

kórházválasztás:
az én dokim a szt. imrébe szerződik (előreláthatólag), és én követem. a honlapja nagyon bíztató volt: http://imreszul.neologik.hu/

Egyébként az oep oldalán még ezt olvastam, ami kis reményt adott, hogy talán majd nem kell fizetnem a kórháznak is, ha nem a területileg illetékeshez megyek:
" Kérdés: Szülésem várható időpontja május 3-a. Úgy hallottam, hogy megszűnik az intézmény ahol gondozásom eddig zajlott. Ha megszűnik a kórház, hol fogok szülni?
Válasz: Egy beteg sem marad ellátás nélkül. Amennyiben Ön ragaszkodik orvosához és az orvosa más intézményben nyújt a jövőben (április 1-jét követően) ellátást, lehetősége van arra, hogy abban az intézményben kerüljön sor a szülésre és az azzal kapcsolatos ellátásra, ahol az orvosa folytatja tevékenységét. Ez a lehetősége a szülést követő 3. hónap végéig áll fenn. Ez az eset nem minősül orvosválasztásnak és a beutalási rendtől való eltérésnek sem."
Nálam is ue. a helyzet, csak én októberben fogok szülni.
Ti mit gondoltok erről?

Én is a fagyit kívánom. és tegnap a májkrémes kenyérre voltam rákattanva. véletlen lenne?!
Jutta! a pisztáciában azt hiszem sok a vas.

Üdv,
Ági
agi29

Sziasztok!

Megjött az AFP-m, jó az eredmény, egyedül a HCG magas még, de nem gond, azt mondják a többi érték tökéletes.
Valszeg a lombik stimuláció miatt magas....

Örülök, hogy már van egy kislányunk a topicon :) Én nagyon kiváncsi vagyok :) Jövő héten elmondom :)

Toxoplazma vizsgálat még nekem sem volt, rákérdezek a védőnőmre. Úgy tudom, hogy állatoktól (főleg macska), nyers hústól, tojástól, mosatlan gyümölcstől, földtől lehet elkapni, ezért ezeket kerüljétek!
Egyetlen védelmet az nyújt, ha már egyszer elkaptad, mert utána védettnek számítasz, ha jól tudom.

Ági! Segítsek vonalzót készíteni?

Szép napot Nektek!

Büngyi

büngyike

Ja, én is be szeretnék kerülnia táblázatba :)

Anyuka neve: Büngyi (Ingrid)
Anyuka életkora: 28
Babó várható szül ideje: 2007. okt. 10
Kórház: Szt. István Budapest
Jelenlegi kor: 15+4
Tesó: még nincs
Baba neve / neme: -

büngyike

Sziasztok

Csatlakozom a majkrémes kenyér evőkhöz,paprikával isteni.
Bár sajna én tegnap meg ma nem nagyon tudtam enni.Én nem tudom ti voltatok e rosszulde én már nem nagyon bírom,a hányinger már annyira kínoz,hogy nem tudom mit egyek,bármit eszem és iszom semmi nem esik jól.A fejgörcs miatt ami két napja kínoz már semmit nem tudok csinálni,de ma elmentem a gyógyszertárba és vettem fájdalom csillapítót,Paramax Rapid 500 mg amit terhesekis szedhetnek.DE az a baj hogy ettől még a hányingerem megvan úgyhogy nézek valami homeopátiás csodaszert holnap.
Vagy ha valaki tudna valami jó tippet adni a hányinger ellen,mert már nagyon le vagyok hangolva.

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadtatást!

ági29
Ami a tornát illeti, az jó, ha oda jársz, ahová korábban. Én tavaly szeptemberben kezdtem a jógát, de utána átmentem a kismamama jógára - ami ugyanott van helyileg - mivel vannak azért bizonyos mozdulatok, amiket nem csinálhatnék már a másik foglalkozáson. Így voltak megszokott gyakorlatok, de egy csomó új is van, ami segíti majd a szülést. A relaxációs rész pedig maga a csoda, az első alkalommal végig potyogtak a könnyeim a boldogságtól, annyira bensőséges és megható volt, ahogyan csak a kisbánkra kell figyelni, végigsimogatni gondolatban. Nekem nagyon bejött! A foglalkozást tartó hölgy amúg yszülésznő is, tehát bármit lehet kérdezni tőle.

Intimtorna

Ma volt az első foglalkozás Kriston Andreánál. Most többet beszélt, mint amennyi gyakorlatot csináltunk, de ahogyan Cukika írta a Kegel-gyakorlatokkal kapcsolatban, van házi feladat, amit naponta kell végezni és a 3. foglalkozás végén egy testreszabott feladasort is kapunk, amit utána egyedül is tudunk majd végezni. Mindig kitér arra, hogy kismamák esetleg máshogy csináljanak bizonyos gyakorlatokat. Eddig tetszik, majd kíváncsi vagyok, hogy hosszútávon milyen eredménye lesz. Viszont nagyon biztató, hogy szülés utánra is vannak speciális gyakorlatok, állítólag jó formába tudja magát visszahozni az ember.

Cukika
Kriston Andrea a Kegel-gyakorlatokat (iletve egyeseket közülük)nem nagyon ajánlotta, mert ezek állítólag nagyobb nyomóeróvel mennek, amik nem mindig jók a tartó izmoknak. De én nem ismerem ezt a módszert, tehát ez csak K. A. véleménye.

Ami a kóházválasztást illeti: az én dokim a Schöpf-Méreiben van/volt?, minden egyes alkalommal más hírrel szolgál, ezért erősen gondolkozom orvosváltáson. Már beszélt a magánkórház tarifájáról, de nagyon remélem, hogy nem hiszi, hogy ezt minden kismamája elfogadja majd, ha mégis marad a kórházban. Kíváncsian olvasom a többi kórházról a véleményeket.
evarga

Hali Csajok!

Májkrémes kenyér, hát igen én már két hete eszem, eddig retekkel most válatottam egy kicsit, már kovászos ubival és rendes ubival eszem. Ami még nyerő nálam az a mackó sajt, és a savanyú káposzta.

Képzeljétek, tök bunkók voltak a munkahelyemen, mindenki kapott fizetésemelést csak én nem, holott a bonuszomat megkaptam és a munkámmal is meg vannak elégedve az értékelés szerint. Hétfőn meg is kérdezem a főnökömet, hogy mire véljem ezt. Tuti, hogy azért mert úgy is megyek szülési szabira, na de könyörgöm hol van az még?
Kicsit felhúztam magam.
:?
Masi

Kép
masika

Sziasztok!

Üdv Évi!

Büngyike: Nem csak egy lány van már a topiban, hanem egy kisfiú is, a Nikié! Örülök, hogy jó lett az AFP-d, gatulálok!

Eszter: van egy homeopátiás oldal, ahol külön várandós kismamáknak fel van sorolva, milyen bogyókat használhatnak. Nézd meg!

http://homeopatia.info.hu/

Ezen belül az Online szerkereső- majd a Betegségek-szerek, és ott van a felsorolásban várandós kismamáknak c. rész.

Masika: Ez több, mint bunkóság! Nem is csodálom, hogy felhúztad magad! Én lehet, hogy rájuk borítanám az asztalt. Ez diszkrimináció a javából!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sziasztok!

Most vágtam be az ebédre készített lecsót. annyira jól esett, úgyhogy most teli gyomorral, nekiülök a babanetnek...

Büngyi,
köszi a felajánlást, de sikerült megoldanom a vonalzó-kérdést. bár nem ment azonnal, és a munkahelyemen nem volt időm erre.

Masika,
ez felháborító, vérlázító, amit a munkahelyeden tettek.
a gyerekvállalás előtt én sok racionális érvet és ellenérvet is átgondoltam, és a munkahelyem reakcióját illetően én is szkeptikus voltam/vagyok. amikor bejelentettem, hogy babát várok, és betegszabira kell mennem, akkor a főnököm elsápadt. arra gondolt, hogy ha hirtelen kidőlök a sorból mihez fog kezdeni. tudud, mindenki pótolhathó, csak valaki könnyebben valaki nehezebben. és ha nem tudnám betanítani az utódomat komoly bajban lennének. ezt ők is tudják - legalábbis bízom benne. szerintem a munkaerőpiacon a nőket így is mindig éri hátrányos megkülönböztetés, leginkább pont a gyerekvállalás miatt. ez nem fair!!!

Évi,
esetleg megírnád - akár priviben- hogy hova jársz tornázni? lehet, hogy én is áttérnék majd később a kismamatornára vagy jógára, mert végülis az szól konkrétan nekem/nekünk.

Üdv mindekinek és további kellemes hétvégét!
Ági

Kép
agi29

Sziasztok!

Masika
Abszolút egyetértek veled, hogy ez felháborító! Az én főnököm még a babavállalás előtt (korábban vállalkozóként dolgoztam és amikor állásba kellett, hogy vegyen) kijelentette, hogy csak határozott idejű szerződést fog kötni, mivel így kikerülheti, hogy a későbbi gyed alatt járó szabadságot ki kelljen fizetnie, hiszen ez idő alatt én nem dolgozom- azaz nem termelek profitot! Így semmi sem kötelezi arra sem, hogy visszavegyen. Kénytelen voltam elfogadni és amikor bejelentettem, h babát várok, én kértem, hogy a szerződésem legyen meghosszabítva a szülésig, amibe szerencsére gond nélkül belement. De sajnos egy munkaadó ma mindent megtehet.

Cukika
Neked drukkolok, hogy találjanak a munkahelyeden valamilyen megoldást!
evarga

Sziasztok!

Évi, engem is érdekel az intimtorna és a jóga is. Két dolgot akartam mindenképpen csinálni a gyermegvárás alatt: intim tornázni és jógázni. Már az első hetekben vettem is egy cd-t: Jóga Nidra várandósoknak. Pesze, még egyiket se kezdtem el, de azt hiszem, most te lökést adtál nekem, hogy ideje volna mostmár kezdeni valamit a testemmel, mert mi lesz velem szüléskor? Az inimtornáról írnál kicsit részletesebben? (mennyien vagytok, hogy történik, stb, akár priviben is) Köszi!

Ági29, az Uh alapján az én babám is néhány nappal idősebb, mint valójában (tudom, mikor fogant), és a 12. hét után már nem szokták a korát becsülgetni, mert nagyok az eltérések. Főleg bizonyos vizsgálatok miatt érdemes tudni, hogy hány hetes, mert különben az olyan mérésekkel, mint az AFP, eléggé beparáztatják a kismamákat, ha nem a megadott időben mérik.

Masika, biztos szép lesz a táblázat. A toxoplazmát biztos neked is nézték, a 12. vagy a 16. heti vérvételnél kell.
A munkahelyeden pedig tényleg bunkók, ha csak azért nem kapsz fizetésemelést, mert szülni fogsz, szerintem ilyet nem is lehet csinálni! Persze, én a közszférában dolgozom, itt tényleg nem lehet. Velem nagyon rendesek, én hirtelen mentem el betegállományba, egyik napról a másikra, persze, már 2 évvel ezelőtt szóltam a főnökömnek, hogy ez bármikor bekövetkezhet, és igyekeztem a munkámat is megtanítani másokkal, amit lehetett. A számítógépes dolgokat pedig itthon is el tudom végezni.

Jutta, Masika, de jó nektek, hogy már érzitek a babát, én még mindig nem, vagy csak nem tudom, hogy amit érzek, az a baba???

Cukika, remélem, tényleg megvan az afp eredmény hétfőre, máshol biztos összevárnak egy csomó mintát, és úgy határozzák meg, ezért készül el hetek múlva. Vagy nem tudom. Amikor a rubeola és a bárányhimlő elleni védettségemet nézték, akkor is 2 hét múlva kaptam meg az eredmény, pedig a papírra az volt írva, hogy a vérvétel után két nappal már megvolt.
Milyen iskolába jártál, ahol szeretetművészet fakultáció volt? Még nem is hallottam ilyesmiről, de biztos jó volt, ugye?

Ágica, hogy vagy? Remélem pihentél és elmúlt a rosszullét.

Mindjárt indulunk vidékre, anyuhoz, mindenkinek szép hétvégét kívánok, mégha ilyen rövid is.

Ariel
ariel

Tegnap megvolt a 12 hetes UH!Nyaki redő 1.7 mm,és íme a babánk:(dörzsöli a szemeit)
Kép

Masika
Ne hagyd magad,mert az idei fizud lesz a GYED alapja!Sajnos most a nagy járulék emeléssel nme jártunk túl jól,így sem :? :(

Cukika
Szedjél C-vitamint,vagy Rutascorbint.Nekem is vérzett egy időben,de szerencsére most ritkábban.A hormonok teszik!

Gabi
Meg lesz a beutaló,és anélkül,hogy intézményt írnának rá!
Debrecent célozzuk meg!(Remélem fogadnak)

KépKép

KépKép
okr

Szia Okr!

Gratulálok, ez tökéletes méret! Tök jó a kép, minden kivehető rajta.
Tuti fogadnak Debrecenben, az asszisztens azt mondta az ország minden részéről mennek oda amniora. Nem is kell bejelentkezni, nincs előjegyzés, betöltött 16.héttől lehet menni, minden hétfőn csinálják. Reggel 8-12-ig majd 13-16 óráig. Mi reggel 8-ra megyünk, remélem délig sorra is kerülök. Azt mondják itt is futószalagon megy. Beszéltem egy kismamával, ő azt mondta nagyon-nagyon rendes doki csinálta neki, bemutatkozott, megkérdezte fél-e, beszélgetett vele, hogy levezesse a feszültséget. Remélem ezt a dokit fogom ki én is!
Majd ha fel tudok kelni megírom milyen volt.
Hétfőn szoríts nekem. Remélem túlélem, nem fogok elájulni, ha meglátom a tűt.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi
Köszike,nekem is tettszik! :D
Hétfőn pont Debrecenben leszek,Klinika területén,így közelről fogok szorítani!Így biztos hatásosabb is lesz! :D Nagy drukk+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Nekünk sztem nem lesz amnio,(ha csak az AFP nem indokolja,de remélem nem)"csak" UH.Tavaly is UH-val szűrték ki,hogy gond van. :(

KépKép

KépKép
okr

Sziasztok!

A munkahelyi dolgoknál ne hagyjátok magatokat:
- a kismama mh-e védett
- teljesítményértékelés alapján neki is jár a fizu emelés
(főleg mivel több évben is kimarad a fizu emelés és mikor visszamész az utolsó fizud az alap - mármint szerintem)

Ork,
Nagyon édi a képen a baba!!! :lol:
Hát felébreszteték csúnya dokibácsik az UH-gal, és ébredezik?
Istenem, ez tök cuki!!!

Mindenki aki amniora megy: NAGY DRUKK!! Biztos minden rendben lesz és nem szabad félni, utána pihi!!!

Ma dolgoztam - de keveset, majd barátnőztem, a párom elvitt
FAGYIZNI!

Az élet szép! :lol: :lol: :lol:
A fagyi meg ISTENI!

hmm májkrémes kenyér... azt hiszem este az lesz :P

Jutta

KépKép
jutta

Sziasztok !

Látom , nem csak nekem vannak munkahelyi problémáim :-)!
Ne hagyjátok magatokat !
Ami jár , az jár .
Én most harcolok a 2 éve elmaradt fizuemelésért , ami ebben a hónapban lett volna esedékes, viszont nem adtak egy fillért sem , mert betegállományban vagyok március óta .
Az érvem az ,hogy bármelyik nap visszamehetek dolgozni , mert nincs róla papírom ,hogy szülésig itthon kéne ülnöm, az persze más kérdés , hogy tényleg visszamegyek -e.
A főnök így is 2 naponta hív , mert nélkülem semmit nem tud elintézni , viszont ami az én érdekeimet illeti ,hát nem nagyon vettem észre a támogatását . :-(

Ráadásul kiderült , hogy az OEP-nél nem vagyok biztosítottként regisztrálva.
10 éve folyamatosan dolgozom , és rengeteg pénzt fizetek a tb-nek !
A munkaügyön közölték, hogy csak adminisztrációs hiba,ne pattogjak mert 2008. jan. 1-ig ráérnek korrigálni !!!! ( Pató Pál ehhez képest semmi )

Addig is minden orvosi vizsgálat előtt felhívják rá a figyelmemet ,ami meglehetősen kellemetlen.

okr:-), hihetetlen ,hogy ez a 12 hetes uh felvétel !
Kész kis emberke már :lol:

Asszem holnap én is jól befagyizok ,már rámfér egy kis édes kényeztetés :lol: :lol:

Májkrém , hmmmm.... nem rossz, de én nálam a vajas pirítós vezeti a topplistát , és a makaróni . Nektek nincs gyomorégésetek ?

Mindenkinek jó hétvégét !

Kép
sheepy

Sziasztok

Köszi mindenkinek a jó tippet.

Munkahelyi ügyben tényleg csak azt hogy a kismamákat ugyanúgy meg illeti minden sőt még több.

Cukika kismamát nem küldhetnek el,ez törvény,ha meg macerállnak lépj le táppénzre,de biztos nem küldhetnek el úgyhogy ne aggódj a gyed miatt.

Agi 26 mi van veled mióta írtad hogy begörcsöltél semmi hír rólad jobban vagy?

Kép
Kép
eszter26

Sziasztok!

Nem tudom már ki kérdezte,de szorulásra a Tamainlax lekvár a legjobb! Gyógyszertárban lehet kapni egy evőkanál este, és reggel nagy öröm!!Teszteltem! :oops:
Aminora aki megy hajrá,hajrá! Én nagyon drukkolok és egy kalappal küldök!!
Torna: Én az úszásra esküszöm még mindíg. Mondjuk az intimtornát lehet elsajátítanám szívesen....
Cukika Az orrom vérzett nekem is sokszor,de elmúlt-az anagy baj, hogy fogalmam sincs mitől, mert annyi mindent kipróbáltam! :oops:
Jutta Jó is az a májkrémes szenya.... :lol: Azt edszem most én is!
Szép napot!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: