A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

még jó, hogy nekem csak a nyelvemben volt, az most csak nem zavar be ;) :wink:

légzésfigyelőn még én is gondolkozok, mert elsőre úgyis mellette leszek, vagy ő lesz mellettünk...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

érdekes, az én köldököm még normális, csak felül feszül a bőr

lynia-

:lol: hát ott tuti nem zavar be... :lol:
Egy ideig nekem is normális szép kerek mély volt a köldököm, de mostmár nem, alig van már ott luk... :lol:
Még jó hogy idejében kivettem a piercingem mert tuti kipattant volna belőle...
Vendég

a oki sem engedné gondolom

lynia-

Azt nem tudom, meg sem kérdezte hogy mi ez a heg itt vagy valami, szal semmi...
De jobb ez így igazából már picit megbántam, most így olyan csúnya a köldököm, de hát a zuram olyan nagyon szerette volna, hogyis mondhattam volna nemet...

Azért én nem szertném arra rászoktatni a babócát hogy velünk aludjon, én azért pakolom magam mellé majd a kiságyat.
Vendég

nekem 22.hétig volt piercingem.az első 4d-n vettem ki mert mondta doki hogy 5millió az uh fej és nem tenne jót neki.
az én köldököm is szinte olyan mint volt kicsit jobban szétnyilt.

Bridzsi

Kép
esztora

na én sem úgy gondoltam, hogy mindig, ezért is van a szobájában bennt egy régi ágy (már most fáj tőle mindenem, a gondolattól)

lynia-

én még a tetovált kismamikon szoktam agyalni, nektek van?
na nem mindenhol, de pl. ha alhas felé delfin, így akkor mire szül, bálna lesz belőle hihihi

lynia-

Emi: A delfinből vagy az anyukából? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Mi is vettünk légzésfigyelőt használtan,bébiörzőt is szeretnénk.Én csak így lennék nyugodt.Bár van egy ismerősöm szegénynek az autóban állt le a kicsi légzése szegény meg is halt 1O hónapos volt.

Napozás:mindenhol azt hallottam,hogy szigorúan tilos túző napra kifeküdni,csak árnyékban félárnyékban lehet.

Gurgula nekem is szokott ritkán ott fájni de inkább mikor pisilek akkor érzem utána.Nekem inkább a petefészkeim szoktak fájni,húzódni,nyilalni ilyenkor alig bírok menni.
pillangó7

Hali!

Még semmit nem vettem a babának, de lassan nyakunkba vesszük a várost az anyukámmal. Eddig is nézegettem már dolgokat, hasonlítgattam az árakat. Az jó lenne sztem is, hogyha a gyakorló kismamák leírnák, h mi az, amit megvettek és végül felesleges volt. Nekem adott már a védőnőm egy listát, de azt mondta, h az is túl sok még. Én mindent személyesen szeretnék megvenni, tehát nem interneten. Vhogy szeretem látni, kézzel fogni azt, amiért pénzt adok ki.

Guggolás: csomó helyen azt olvastam, h ne derékból hajoljunk, hanem próbáljunk meg leguggolni.

Álom: több, mint 6 éve leszoktam a cigiről, de már többször azt álmodtam, h terhesen el-elszívok egy cigit, mondván, egy szál nem árt :twisted: :twisted: :twisted: :oops: :oops: :oops: Amúgy már a füstjét is utálom.

Mi az a bébikomp?

Pisilés: szerencsére nem kell kimennem éjszaka, néha felébredek az ingerre, de sikerül visszaaludnom.

Még mindig fáj a torkom és kezdek taknyosodni :cry: :cry:

Ná: A bébikomp az olyan... olyan.... olyan...

Ilyen:
Kép
Vendég

Sziasztok!

És uxi még az én pocak méretemre csinált ilyet: :shock: Enyém pocak 1057-107 között mozog, attól függ este vagy reggel mérem!!!

Enyém boka is dagad, de doki megnézte a kezeim, és az arcom és azok nem.

Mi rucikat vettünk, meg mellszívót, meg cumikat, vízhőmérőt. A nagyobb dolgokat május végén, mikor Marci szoba készen lesz. Mi összeszámoltuk, mennyibe fog kerülni és hát 300 ezer fölött álltunk meg. Igaz, mi senkitől nem kapunk semmit, és majdnem mindenből újat veszünk, hogy következő gyerkőc/öknek is jó legyen. Meg spóroltunk is rá!

Fájdalom: lenn még nem, de köldöknél és köldöktől jobbra lenn egy hete, úúúúú azt hittem szétszakadok. Este, mikor fordultam ágyban azt hittem bepisssss. Oszt elmúlt, valószínű Marci tágította a határokat! :lol:

Vasárnap genetikai uh: elkezdtem gondolkozni, mi van ha nem is fiú! :roll: Igaz a 4D-n 150%-ra mondták, de mi van ha... Én már nagyon fiút szeretnék!!!!

4D-re a 32. héten megyünk.

Viszont holnap cukker vizsgálat. Hogy lehet ezt a 75 grammot 2 dl vízban feloldani?

kispiskóta

Pocak nem 1057, hanem 105!!!! :oops:

kispiskóta

Ja gurgula, tetrapelust, hol vettétek. Én eddig két helyen néztem, de silány volt...

kispiskóta

Légzésfigyelő... ilyenről csak aztán hallottam, miután már Adria is megvolt. Na, ha 2 kölöknél megvótam nélküle, most is megleszek.
Ellenben tavalyi autós-lakókocsis kirándulásunk előtt vettem az útra walkie-talkie-t, hogy bírjunk ócsón kommunikálni a 2 kocsi között, s ennek van bébiőr funkciója is. Há mán csak ki fogom próbálni. Igaz, ha kölket kilököm levegőzni, s én meg bent leszek, majd akkor.
Sokan útálják a kompot, nekünk meg marha jó szolgálatot tett. Igaz, nem is vettem meg ( második esetben meg elő) idejekorán, szal gyerek lába mán bírta, csak há nálunk nagy a lakás, így meg bírt jönni a kölök utánam. Most per pillanat abban a stádiumban vok, hogy kocsit mégsem veszek, majd megleszünk egyenlőre azokkal amik vannak. Ha meg nem, akkor majd rohanok a bótba. Új culija egy kissapi van, azt szoktam a napokban párszor megcsodálni. Legújabb agyalási témám: maradjak meg a NUK márkanévnél (ha netán majd bevetésre szükségeltetik), vagy térjek át az Aventre? Ezt nem bírom eldönteni.
Edónak nem volt, Adriának meg akkor vettem pelenkázólapot mikor átköltöztünk jelenlegi házunkba. Addig megtette egy asztalra pakolt takaró ellátva valami fehér anyaggal. Igenám, de új házba régi bútrot egy szálat sem bírtunk hozni (szú minden faneműbe beleült vala), Adria kapott új kiságyat, Edónak meg el lett készítve a szobabútrából a félemeletes ágyikó, asztal meg nem volt, így kellett a pelenkázó. Na én egy egyszerű lapot vettem, azt meg használatkor átpakoltam a kiságy fölött, s azon szuperül lehetett csomagolni a lányt. Bár most van valamelyest asztal(ka), de ilyen pelenkázólapot fogok venni (a régi feladta a végén). Jó, mert az oldalainál magasítás van, így ha már nő a kölök, akkor nem könnyű neki elmászni. Bár az tény s való, hogy ebben az esetben nem áll teljesen a kezedre a popsitörlő meg a különféle kenceficék. Ha ezt az ember lánya meg bírja oldani úgy, hogy kiságy valami polcos szekrényke mellé kerül, akkor nyert ügye van.

Vízhajtó - Edóval, bár tél volt a vége fele, marhára vizesedtem, kértem dokinénit bólintson valami vízhajtóra, mire tudományos értekezést tartott nekem arról, hogy mégis hogyan gondolom, a szervezetem vagy a bogyó kéne tudja honnan is kellene belőlem a vizet kihajtani. Mert elviekben a magzatvíz is idegen lötty az ember lánya szervezetében, s mi van ha épp onnan kezdődik az elhajtás? Na eme gondolatfuttatás előtt fejet hajtottam, s beláttam, jobb ha nem kérek.

Csalántea - vót ollan hely ahun azt óvastam, azt sem ajánlják. Mett ződ, s illenkor pocósan a ződ tea sem ajánlott.
DE akkor miért is ajánlják majd a vége fele a málnalevélteát? Mett annak a fonákja amolyan fehéres beütéses? :? Na jó, ezen nem agyalok tovább, ha el nem felejtem, akkor ezt a málnás mizériát kipróbálom. Edóval nem hallottam róla, míg Adriánál elfelejtettem. Hacsak most is el nem fogom, hasonlóképp a homeós bigyókhoz.

Mék aludni, jóccakit.

Kép
kissmanó

Jé, most látom a vonalzóm. Akkor a következő dokker látogatás épp a kerek 30 hétre zuttyan. :)

Kép
kissmanó

Én is megvoltam bébiőr, meg légzésfigyelő nélkül. Szvsz felesleges, de ha valaki csak akkor nyugodt vegyen. Én nem a 3.-nak fogok venni :lol: :lol:

Guggolás, nyújtózás (pl függöny leszedése, felrakása, ami hosszann tart) na az az utolsó hetekben nem jó. Most még lehet :wink:

Nekem is volt a köldökömben piercing és kivettem ahogy terhes lettem Bogival, és mégis nagyon csúnya a helye :( :oops: nyelvemben is van az nem gáz :)
Tetoválásom is van, de nem pocakon úgyhogy az max akkor lesz veszélyben ha dagad a bokám :lol: :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

A termálvízről így nyilatkozott dottore: Igen, azt nem szoktuk ajánlani a kismamáknak. (nála ez a szidalmazás maximuma!) A sót nem szó szerint mondta, csak én következtettem ki az elhangzottakból (amit már elfelejtettem). A napozásra dottore nem mondott semmit. Csak pletyka szinten hallottam tiltást. Annak én viszont nem hiszek!

A guggolásról mondott valamit a jógatanár is. Valami mély szó maradt meg bennem (talán mélyguggolás, de nem emléxem), és az, hogy ő egyenes háttal és lábbal hajolt le a földről felvenni valamit, nem guggolt (ő is terhes). Én ha leguggolok, már nem tudok felállni... Illetve egy kicsit fókásan még igen, de társaságban már nem javasolt :D

Nenoke! A nem-terhesek ne adjanak tanácsokat, ha kérhetném!!!! Éljél rendesen, lesz még idő, amikor korlátozni kell magunkat. Nyilván mérgeket ne, de ha meg tudsz csinálni egy mozdulatot, és nem viszed túlzásba, akkor csináld!

szoptatós párna. Tesóm egyáltalán nem tudta kihasználni a szoptatós párnát. Sosem talált vele kényelmes pózt. Én megöröklöm az övét, így ingyen azért bevállalom.

Fú, Kata! El is felejtettelek körözni... :oops: Jaj, bocs! Örülök, hogy jelentkeztél! Jó a kukac!

Zsuzsi! Én magánrendelésre jártam, és megkérdeztem: Doktornő, mennyi a tiszteletdíja a szülésnél?
Mondta 50-70 között, ahol gondolom. :idea:

Utálom, ha más akar nekem helyet csinálni a buszon, annyira kínos. Ma anyámmal mentünk, és ott hepciáskodott, hogy menjünk oda, meg vágta a pofákat, hogy nem adják át. Mondtam, én nem tudok odáig elmenni a sok csomagommal. Na, ekkor adta át a kamasz a helyét. De nekem nem esik jól, ha így akarnak jót nekem...
Vendég

Hát csajok!!!

Most ittam meg ezt a cukroslöttyöt, és hát nagyon szar volt! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! De Marcipánnak tetszett! :lol: Úgyhogy két óra múlva vérszívás!

Egyébként közületek van, akinek otthon kellett feloldania a cukrot? Tehát csak egyszer szúrták?

kispiskóta

Sziasztok!

Kispiskóta! Nekem otthon kellett feloldani.

Szoptatóspárna: én azzal alszok nagyon kényelmes, bár nem tudom szoptatáskor használni fogom e, majd elválik.

Köszi az infókat a légzésfigyelőről, még gondolkodom :roll: , bár nálunk külön szobába lesz a kiscsaj, hozzánk nem fér be az ágya, így lehet hogy mégis veszek.

Emi

Kép Kép
emi_25

Zsú: Nálam a vérszivó banya adta a lötyit. Fúúú, de szar volt. :evil: :evil: :evil:
De Andrisnak ízlett, annyira hogy mind benyalta. Éhgyomri 4,5 volt, lötyivel meg 3,1 :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Csókolom mindenkinek :D!

Nna, megjártam tennap az újdoktorbácsit. Hát ez az ember egy tünci... Annyira cuki volt, hogy nem igaz! Monnyuk neki is 80 a tiszteletdíja a szülésnél, de aszonta, hogy erre azért még térjünk vissza, mert júliusig sok minden történik. Sajnált, hogy dokit és kórházat kellett váltanom. Annyira jó volt, végre mertem nevetni egy orvos társaságában. Megbeszéltük, hogy mindent megteszünk a gátvédelem érdekében, lesz szülésznőm is, mondta, hogy ebben is segít.
Királylánnyal minden rendben van, így csak 6 hét múlva, május 31-én megyek vissza dokihoz. Akkor lesz egy uh is. A méhszáj teljesen zárt, a szívhang csodajóóó volt.
Szóval mindent egybevéve nagyon jó volt újdoktorbácsi, sokat nevettünk, és megnyugtató az egész személyisége.

Kép
zsuzsi**

tetkó
nekem nincs, de legjobb barátnémnak pont köldökénél egy nonfiguratív, mindkét babánál jól megnőtt :lol: de nem nézett kis rosszul

Írjátok az összegeket- a 300 ezer Ft mit tartalmaz? Én azon pánikolok, hogy csak a babakocsi meg bútor amiket kinéztünk, ezek 300, és akkor még kell jópár dolog :?
+ a dokim 80 000 -ret kér :shock: + szeretnénk köldökzsinórvért leveteni, szóval szerintem horror összeg lesz a legvége (7 számjegyű :evil: )

Tegnap este is sírtam :( Az elmúlt hétben megint instabilabb vagyok, ilyen az első 3 hónapban volt utoljára

Kép
Kép
emma1976

Zsuzsi
De jó, hogy ilyen szupi dokit találtál! :D
Holnap este intimtorna?

Kép
Kép
emma1976

Emma: Igen! Intimtorna! Király!

Kép
zsuzsi**

Mi nem veszünk bútort Királylánynak, csak kiságyat, ami egyben van a pelenkázóval, később pedig átalakítható heverővé. 32500 Ft. Nagyon jól néz ki.

Kép
zsuzsi**

Holnap 100 nap!!! :D

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi
Nekem csak annyit mondott a csajszi, hogy fél 6 és kényelmes ruha + törölköző. Mibe lesztek? Melegítő? Én munka után megyek, ott szerintetek át lehet öltözni? Vagy a mhelyemen kellene?

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!

Zsuzsi
Örülök, hogy végre találtál normális dokit és királycsajszival is minden rendben!
Molkata
Nagyon fotogén ez a gyermek!!

Csajok
Ez a légzésfigyelő téma: nem kell hozzá elvégezni vmi tanfolyamot?

Emma
Meddig dolgozol még?

KépKép

KépKép
szivvi

Emma: Én is melegítőben leszek, de szerintem ott át lehet öltözni. Ha nem, akkor ciki, mert én nem öltözöm át otthon...

Szivvi: Köszi! Szerintem ahhoz nem kell tanfolyam. Vannak olyanok, amelyek az újraélesztést tanítják... remélem, arra soha egyikünknek sem lesz szüksége.

Kép
zsuzsi**

Emma, ma reggel én is bőgtem, pedig egész egyszerűen semmi okom nem volt rá. Még szerencse, hogy alig voltak itt kollegák,é s ki tudtam észrevétlenül slisszanni a WC-re, ott meg jól bezárkóztam, és kibőgtem magam. Tegnap este is nagyon nyűgös voltam, pedig hamar meg tudtunk lógni a munkából, 6-ra már otthon voltunk, és kertészkedtünk, mégis utána teljesen elviselhetetlen voltam. Talán ez a hidegfront? Nem tudom. Nagyon remélem, hogy nem a Kicsivel van baj, és amiatt vagyok nyűgös.

Kép
nenoke

Zsuzi! Éljen az új doki! Bár kicsit drágállom.

Emma! Nem mindenből veszünk újat a legtöbben, és köldökzsinór vér egyelőre még nem hangzott el senkinél (eldöntött tényként).
Én úgy igyekszem majd csökkenteni a kiadásokat, hogy mindent a legvégén veszek (így jól megunom a költekezést is), és csak a legszükségesebbet. Pl. babakocsiból tuti nem fogok olyat venni, ami 3 funkciós, és "dejó, hogy a gyerek 3 éves koráig kiszolgál". Ugyanis nem ismerem a gyereket, és magamat anyaként, meg a szokásainkat. Ha pontosan tudom, mi kell, hajlandó vagyok érte fizetni. De a bizonytalanra 120-170e-t nem! Plusz amivel szemben kicsit is kételkedem, az második körös lesz, és Apát szalasztom érte, ha úgy érzem, hogy anélkül nem tudom ellátni a Kisfiamat. Meg igyekszem pár dolgot (falvédő, ágynemű, talán pár ruha is, esetleg türcsik) saját magam megvarrni.

Légzésfigyelő. Sztem Anya nyugalmát szolgálja. Ha nem tucc aludni, mert egész éjjel azt lesed, szuszog-e a csöppség, akkor bérelj, vagy vegyél használtat. Ha melletted alszik, elvileg az ösztöneid felkeltenek, ha nem szuszog... (a természeti népeknél állítólag nulla a hirtelen csecsemőhalál aránya, mert ott alap, hogy összebújnak anyával). Én kapok, de ha nem kapnék, vennék. Pedig terveim szerint sokszor fogok Bébbel aludni (az ő szobájában, külön ágyon, a felnőtt ágyba nem szeretnénk beszoktatni (hahahaha, kis naíva)). Tudni szeretném, hogy nyugodtan pöröghetek, ha ő alszik.
Plusz tuti veszünk bébiőrt (walkie-talkit), mert terveim szerint kicsapom az erkélyre, míg én főzök, vagy fürdök, és addig is hallom, hogy szuszog-e, meg hogy nem sír-e.

Bébikomp. Pszichológusként ellenzem! Az agy fejlődéséhez szükségesek azok a korlátok, amiket a mozgásbeli fejletlenségei okoznak egy csecsemőnek. Kell, hogy le akarja küzdeni őket, ebből sokat tanul. Ezenkívül, amíg nem tud járni, addig szigorúan tilos hosszabb ideig állás jellegű pózban tartani (nem az ölre gondolok!), mert nem elég erősek az izmai még. A mászást nem szabad kihagyni!
Vendég

Nenőke: Én is ilyen vagyok mostanában, ne aggódj, nem Manóval van gond, csak az agyunkkal :D
Elmúlik.

Kép
zsuzsi**

A légzésfigyelőhöz nem kell tanfolyam. Berakod a gyerek matraca alá az érzékelőt (nagy lepény), és amikor rajta van a baba, figyeli, hogy egyenletesen mozog-e a matrac = szuszog a csemete. Ha megszűnik a mozgás, de nem szűnik meg a gyerek súlya (tehát feltehetően az ágyban van a gyerek, és nem lélegzik), akkor sipít a gép, amire Béb is és Anya is felébred. Lesz nagy riadalom, de legalább levegőzik a tüdeje ;)
Állítólag tud félre riasztani, de úgy tudom, csak "jó" irányba (tehát, hogy beriaszt akkor, amikor vesz levegőt a baba, és olyat nem csinál, hogy nem vesz levegőt, és nem riaszt be).

Én akarok menni csecsemőe eü. tanfolyamra az Aktív Szülés Kp-ba. Meg babamasszázsra is.
Vendég

Zsuzsi, köszi, remélem is, hogy nicns gond, csak olyan furcsa, mert azt hittem, ez a bőgés-hangulatváltozás inkább az első harmadban van, amíg a szervezetünk hozzá nem szokik a megváltozott hormonháztartáshoz.

Hú, Bori, ez nagyon tudományos volt, amit a bébikompról írtál. :D Nővéreméknél is nagyon bevált, és abban inkább ül a gyerek, mintsem áll. Én azért jobban szeretném, ha nem négykézláb mászkálna a földön, amíg a konyhában főzöcskézek, hanem a kompban rohangászna, meg játszogatna, mint nővérem fiai. Dehát mindekinek mások az elvei. :wink:

Kép
nenoke

Jaj, rámtört a szülés para!
Mingyá szülök, és elötte még költözünk is, nem vettem még semmit, és jaj, hogy fog kiférni! :shock: :shock: :shock:

megyek inkább dobozolni!
Vendég

Nenőke: Ne aggódj, Gurgival pont tegnap vagy tegnapelőtt dumáltunk erről. Ő se százas :D

Komp témában Borival értek egyet. Anyukám óvónő és ő is volt egy előadáson, ahol a kompokról volt szó. Ugyanezeket hallotta, amiket Bori mondott.

Kép
zsuzsi**

Bori: :lol: :lol: :lol:
Kifér, ne aggódj! Nagyon jó lesz minden! Calm, calm, calm!

Kép
zsuzsi**

Kifér, kifér... de HOGY!
Vendég

Sziasztok!

Légzésfigyelő: a védőnőnk azt mondta, hogy csak annak ajánlja aki elvégezte az újraélesztő tanfolyamot, különben semmit sem ér, mert mire kiér a mentő, addigra off. Kétféle sípolása van, amikor 7mp-ig nem vesz levegőt, az még nem gáz, akkor egyet besípol..de amikor 20mp-ig akkor sípol, mint az állat na akkor kell tudni újraéleszteni.
Aki nem végezte el a tanfolyamot az folyton parázni fog.

A barátnőim vettek de sosem használták.

A bébiőr az miben más???

Zsuzsi!!Örülök az új jó fej dokkerednek, kafa lesz a szülés meglátod, Szt Imre tutteroni hely!
Rohadt jó fejek ott, nyomják beléd vajúdás alatt a homeos bogyókat, mindenben segítenek, gyertyafény és tsai..
Barinőm, aki most szült ezt mesélte...

Én úgy számoltam, hogy terhesgondozás+szülés+alapítványi szoba+babacuccok+szopis cuccok..összesen 450-500 ezer Ft.
Mi senkitől nem kapunk semmit..
Mindenhol kislány van és mostanában születtek a babák.. :lol:
Szal, nekünk tényleg mindent meg kell venni..
Ja és persze nem a legdrágább holmikat vesszük.

Kispiskóta!
Én a babadiszkontban vettem de az bazi messze van.
Cseh tetra pelus..
Az auchanben is vettem két mintásat az ünnepek napokra, utazásra :lol:
100%pamut. Teljesen jó minőségűek.
10 db volt 2200 Ft.
a mintás 880 Ft/2 db
torolve_20131003125716

:lol: :lol: Miva-miva Zsuzsikám??
torolve_20131003125716

Bori
Pszichológus vagy? állat! nekem ez az álmom, lehet, hogy lassan el kellene kezdeni a tanulmányokat? :)
Én félig-meddig értek egyet: tesómék használták, de nem voltak túl sokat benne a gyerkőcök, sokkal többet másztak, így nem vetette vissza a fejlúdésüket
Na, még nem is merek arra gondolni, hogy fog kiférni a bébi

Szivvi
Már csak 6 napot dolgozom: csüt-péntek, és jövő héten 4 nap. Kissé megvisel lelkileg a búcsúzkodás :?

Kép
Kép
emma1976

Kispiskóta!

16 db pelusunk van /textil/
Ja nem is Cseh, hanem magyar Tetra pelus.
A mintás az Cseh de tök jóóóóó..
torolve_20131003125716

Lányok (Budapesten és környékén), itt a szép idő, nem kéne tartani egy kis mörtyét a Margitszigeten? Ha már elmaradt az IKEA-s? Még mielőtt kiderül Borinál, hogy kifér-e vagy sem. :wink: Vagy mindenki nagyon elfoglalt gyerekkel, dobozokkal stb.-vel?
Persze szeretettel látjuk a vidékieket és külföldieket is, ha vállalkoznak a nagy útra. :lol:

Kép
nenoke

Igen Gurgi, én is erre gondoltam!! Hiába sivalog a jelző, ha baj van..De soha semmi baj nem lesz!!
A bébiőr olyan, hogy van egy "adó" része, amit a bébhez raksz, nálad van a "vevő" és hallod, hogy sír-e a gyermek.

KépKép

KépKép
szivvi

Rita! Nem az egyirányúsított walkie-talkiet hívják bébiőrnek? Én arra gondoltam. Egy adó a baba mellett, egy vevő én mellettem. Így zárt ajtók mögött is hallom, hogy szuszog, nyikorog, rinyál-e.

És a védőnőd szerint, ha nem tanultam életmentést, akkor nem tudhatom, hogy 20 mp-e nem vesz levegőt a gyerek? Én úgy tudom, a legtöbbször elég csak megrázni, és ettől felriad, és vesz levegőt újra. Nem kell rögtön lélegeztetni.
Másrészt a jogsis eü tanfolyam elég arra, hogy levegőt fújj egy csecsemő tüdejébe. Abból meg nem lehet gond, nem?

Emma! Diplomám szerint pszichológus vagyok, de sosem praktizáltam. Amiket a bébikompróll írtam, az kb. a hivatalos pszichológus álláspont. Lehet vele nem egyetérteni, de a kutatók elég sokat foglalkoztak a csecsemők fejlődésével, és ez alapján mondom, hogy kell neki az, hogy ne tudjon könnyedén oda menni, ahová akar, plusz fejlessze kúszásban az izmait, mielőtt feláll stb., stb.
Pl. ha megszokja a kompot, és látni akar valamit, vagy levenni magasabbról, akkor azért fog sírni, hogy rakd be. De ha neki kell felhúznia magát, akkor azért fog küzdeni, hogy ő oldja meg. Ebből az időszakból megtanul egy csomó dolgot arról, hogy hogyan tudja használni a testét, a világot, és ezek hogyan működnek. Plusz erősödik a háta és a csípője.
De erről hitelesebben inkább 3-4 oldalon keresztül írnék, az meg nem fórum.
Vendég

Szivvi!
Na ez az..

Bori!
Nem tudom én biztosan nem veszek.
Akkor már inkább bébiőr de azt is csak nagy lakásban-házban ajánlják..
Bent alszik a picur, te kint főzőcskézel a konyhában és max. hallod ha felébred, nyöszörög..

Az, hogy elég-e felrázni és attól felébred nemtom..

Ha vennék mindig azon paráznék..inkább nem veszek, többször benézek..a lakásunk egyelőre nem túl nagy..
Baj meg ugysem lesz! Ebben biztos vagyok!
Én másképp gondolom ezt a hirtelen bölcsöhalált..de az már az én gondolkodásomhoz tartozik..

Persze mindenki úgy dönt ahogy neki a legjobb, legnyugisabb..biztonságosabb.
torolve_20131003125716

NBa meg vagyok, túléltem!!!

Lehet, hogy nem tudjuk újjáéleszteni tanfolyam nélkül, de ha nincs légzésfigyelőnk a baj pillanatában sem tudjuk, hogy az van!!! Mi mindenképp veszünk, mert a kisfiúk különösen fogékonyak a bölcsőhalálra. És, ahogy Bori is írta a sipákoló hangtól levegőt vesz.

Gurgi, én most a Kenguruban néztem ott is 2200 körül van 10db az viszont cseh tetrapelus.

Kérdés, a tetra fürdőlepedő is ugyanúgy szívja a nedvességet, mint a frottír meg a többiek? Mert ma 3 féle fürdőlepivel találkoztam, már ami az anyagát illeti (tetra, frottír meg egy a kettő között).

Kifogó az minek kell?

kispiskóta

300e: az úgy jön ki, hogy a babakocsi, kiságy kokuszmatraccal, és a komód, amit később rendes komódként is használni fogunk tudni nos ez így 200e körül számoltuk. És akkor jön a többi hozzá, de úgy hogy ruci már nem nagyon kell. Tehát jóval 3 fölött fogunk végezni. De, mi ezt tudtuk, amikor Manót bevállaltuk, meg mint írtam mi gyűjtöttünk.

kispiskóta

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: