Sziasztok Lányok!
Én is szeretnék csatlakozni hozzátok (ha még nem késő

).
Mióta megtudtam, hogy terhes vagyok olvasgatlak titeket. De úgy néz ki kicsit babonás vagyok, mivel a 12. hét előtt nem igazán akartam világgá kürtölni a jó hírt. Meg volt egy kis ijedség is az elején, ugyanis volt egy kis vérzésem, ami miatt a doktornő a biztonság kedvéért 2 hét betegállományba küldött, és felírt sárgatesthormont a jobb tapadás kedvéért. Szerencsére úgy néz ki, hogy minden rendben velünk. A rosszullétek egyébként egyáltalán nem kínoztak az első harmadban, csak jóval fáradékonyabb voltam/vagyok.
Magunkról még annyit, hogy hosszas keresgélés után sikerült kiválasztanom egy női nőgyógyászt a Margit kórházban. Erre most megszüntetik

terhesgondozásra egyelőre még odajárok és úgy néz ki a 18. heti uh-t is ott csináltatom még. De a doktornő a legutóbbi látogatáskor mondta, hogy úgy néz ki a Szt. Imrébe fog leszerződni, és akkor én követem őt oda. A kórházról elég jókat hallottam, és a honlapjuk is profi.
Néhány témához én is hozzászólnék:
1. Alvás: én legtöbbször hason aludtam el, így nem volt túl jó, amikor éreztem, hogy kényelmetlen ez a pozíció. Ezt kb. a múlt hétig éreztem így. Most már megint sikerül hason, ill. félig hason elaludnom.
2. Szex: mivel az elején volt ez a „kis gondom”, és nem is kívántam egy cseppet sem őszintén szólva, így eléggé elhanyagoltam a férjem. de mostmár bátrabb vagyok és egyelőre minden pózban csináljuk. mivel én is már egymás után két nap álmodtam a szexről, ezért úgy gondoltam, ez igazol, és biztos nem fog ártani.
A mellfeszülésem se fájdalmas, és a páromnak kifejezetten tetszik, és szexinek tartja.
3. A táblázatot én is jó ötletnek tartom, mert már elég sokan vagyunk ezen a fórumon.
Nekem a következő vizsgálatom afp lesz május elején, a 16. héten. A doki már fel is írta hozzá az oldatot, amit majd citromlével ízesíthetek. Az egész délelőttöm el fog menni a vizsgálattal, mert ugye kétszer vesznek vért, és kb. 3 órát várni kell a kettő között.
Amit még érdekesnek találok, hogy a számolásos módszer alapján (ahol az utolsó menstruáció első napjától számolnak 40 hetet) okt. 7-re írt ki a védőnő, de a dokinő az uh. alapján átírta okt. 23-ra. Azért tartom furának, mert az uh-n szerintem mindig lesz eltérés a baba fejlődésének megfelelően. Mindenesetre így remélem nem fogom túlhordani – azt nagyon nem szeretném.
Megpróbálom feltölteni a 12 hetesen készült első fotót a babánkról. Remélem, azért kivehető lesz, bár eléggé le kellett kicsinyítenem a felbontását a feltöltéshez.
A két szélső képen az egész baba látszik (egyébként 71 mm), és a középsőn pedig felülnézetből a feje, és a kezének kicsit ujjacskái (amik kicsit egybemosódtak a fotón, de a gépen tisztán látszott 5 kis pötty).

12 hetesen
Üdv,
Ági