A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » ..."ma megint megjött"...

Kedves Karmen!
Jó lenne, ha hozzátenné a Lázár nevû doktornõnek a keresztnevét is (ha már a vezeték nevét kiírta), mert nem én voltam, amit az is bizonyít, hogy én nem a klinikán dolgozom. De így egy kisit kellemetlen, mert sokan ismernek névrõl és személyesen is.
üdvözlettel
Dr Lázár Erika
Dr Lázár Er

LányokKép

Elõször is BeraKép Neked szeretnék gratulálni. Emlékszem még hogy el voltál kettyenve a párod mûtétje miatt, és látod már pikk-pakk pocidban a babó. Legyetek nagyon boldogok!!!!

Egyszerûen meg vagyok hatódva, hogy milyen kedvesek vagytok, ahogy segíteni próbáltok. Azt hiszem a hasmenés vagy a fogorvos tuti befutó, mert azzal nem rángathat be dolgozni. Fõleg azért mert kedden gyomorrontásra panaszkodva a fõnököm maradt otthonKép

CinciKép
Próbálj Elevitet szedni, hátha nem lesz Tõle hasmenésed.

VirágKép
Szerintem is igaza van Erazmusznak, hogy nem szabad tovább próbálkozni, csak a lombik lehet a megoldás. Beszélj a dokival, hogy ne kísérletezzenek Veled tovább!!! Pénteken mész ?

KarmenKép
Engem amikor a bokámmal mûtöttek nem engedtem gerincbe érzésteleníteni, ragaszkodtam az altatáshoz. Aláírattak velem egy papírt, hogy csak saját felelõsségre stb...., de nagyon mérgesek voltak.
De így is megérte. A szülés azért más tészta sajnos, mert 9 hónaposan hol keressen az ember másik kórházat és orvost.

Cat

Cat
Kép
cateye

CinciKép
Bocsi hányingert akartam írni, csak nagyon az én képzelt hasmenésem járt a fejembenKépKépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat,
én csak este olvasom vissza a termést, úgyhogy most reagálok.
Hát én is így voltam a dologgal, amikor el kellett kérnem magam, de én olyan kis lelkiismeretes vagyok és elpirulós, ezért végül mindig megmondtam, hogy orvoshoz megyek. De ezt határozottan.
Nem tudod az orvossal megbeszélni, hogy pl. idõre mikor legyen az inszem, kora reggel, vagy inkább hagyjon utóljára és valamennyi idõre bemennél a tárgy.-ra. Mondjuk egy órácskára, aztán taxi és nyomás?!
Bella
Névtelen

Lányok!
Hurkival beszéltem. Jól van, a mûtét utáni elsõ ciklusban megrepedt nekiKép, nagyon örült. Inszemre mennek õk is nemsokára, csak elõtte vérvételek, UH, stb..
Jót trécseltünk, felvidított!
Már nagyon várja a talit, tényleg mikor lesz?

Cat! Szorítok az inszemhez!

Erazmusz! Az inszemnek nagyobb az esélye, mint a spontánnak, igaz?

Nikie
nikie

Sziasztok lányok!
Emlékeztek még rám??Jó pár hónapig (évig) irogattam ide, aztán decemberben elvonultam. Most,hogy olvasom a sok rossz esetet (Virág, Noémi, Cinci, teljesen együttérzek veletek!), remélem még jobban megértitek miért is nem irtam korábban.

Nos akkor a jó hir:Igen, igen, én is babás vagyok!!KépKépKép
Egészen pontosan a 15-ik hetet kezdtük hétfön,és végre tegnap ki merte mondani a dokim, hogy kinnt vagyunk a sürüjéböl..(van ilyen mondás magyarul is???)
Nem igérem, hogy rövid leszek, de 2 hónap szünet után a minimum egy kisregény, igaz???
Szóval ott hagytam abba az irogatást, hogy tavaly nov-ben voltunk a Termékenységi-Meddöségi Klinikán megbeszélésen, ahol 3 hónapra való Serophen adagot adtak ki. Szépen kiváltottam, és vártam a mensimet.El is kezdtem barnásozni, úgy,mint minidig, de ez olyan hol volt-hol nem volt barnásozás volt, nem folyamatos. Két hét után egyre jobban vártam már, hogy megjöjjön, hisz itt a gyogyó, kezdeném. De sehol semmi. Na, jól berágtam magamra, hiszen ezt is csak én produkálhatom,máskor két hét barna után mindig megjött.
Kiváncsiságból elkezdtem méregetni a hömet, 37.0, 37.2 és igy tovább. December elsején nem birtam tovább, és nagy mérgemben csináltam egy tesztet. (még jó, hogy volt otthon, hónapok óta nem kellett ilyenre gondolnom,mert mindig jött a barnás után) Mikor megjelent az elsö csik, azt sem tudtam,hogy ez most teszt vagy kontroll, csak utána azonnal megjelent a második, igy rádöbbentem,hogy teljesen mindegy melyik csik micsoda....
Vasárnap reggel volt, a férjem még lustizott, amikor bementem hozzá, és prózain csak ennyit tudtam kinyögni:-Hát ez meg pozitiv...Na, innentöl jöttek csak a gondok, hiszen a barnásozás most már nagyon is nem tetszett...Másnap mentem a dokihoz, aki az elözö vetélésem után MEGIGÉRTE, hogy legközelebb hormonpótlást fog adni. Mikor meglátott, azt mondta már tudta a jó hirt, de azért én ott a rendelöben is kértem egy tesztet, és az is pozitiv lett.
Tudjátok mit mondott a progi pótlásra? Nem kell az minden nönek, lehet nekem nem is kell, azt sem tudjuk hanyadik héten tartok, elöször menjek el UH-ra..EGy világ omlott össze bennem, hiszen annyira biztam benne.Teljesen lesújtva mentünk haza, utána még telefonálnom kellett a Klinikára, hogy pozitiv tesztem van, ne várjanak további Serophenese eredményeket tölem. Ott viszont olyan a rendszer, hogy csak üzenetet lehet hagyni,majd vissza hiv valaki. Másnap hiv egy növérke a klinikáról, és kérdezi hogy vagyok. Nos, eddigre már teljesen padlón voltam, hiszen a barnázás folytatódott, hiába volt pozitiv tesztem, tudtam ez még semmit sem jelent. Szépen elöadtam neki a történetet, nem kertelltem, elmondtam a csalódásomat a dokiban, söt még sirtam is neki egy sort (ez mostanában amúgy is könnyen megyKép), mire ö azt válaszolta, meglátja mit tehet...1 óra múlva visszahivott, az ottani doki engedélyezte a progit, napi 3 kúp, mehetek kiváltani a gyógyszertárba, ahol azonnal majd vért is vesznek.(mellette a laborban)
Én most is állitom, ez a növérke mentett meg minket illetve a babánkat...Azonnal elkezdtem szedni, ágynyugalom végig decemberben. A barna 2 nap múlva eltûnt.
Közben kaptam idöpontot UH-ra, nagyon féltem elötte,hiszen alig 5 napja szedtem a progit, reméltem még idöben elkezdtem. Amikor megláttuk a képernyön a lüktetõ kis pontocskát, háááát,nem is tudom elmondani mekkora kö esettle a szivünkrõl...
Az UH eredmény alapján újra vizit a dokimnál, tudjátok mi volt az elsõ kérdése amikor elolvasta az eredményt?-Adtam én progreszteront, ugye???AAAAAAHHHH, ez fájt...Elmondtam neki,mindent részletesen, hogy a klinikáról kaptam, egy szót sem szólt, csak bólogatott, hogy szedjem továbbra is...Kiderült,hogy apró bevérzés volt a baba mellett...
Utána még vagy 5-ször voltam HCG vérvételen, hetente nézték, szépen emelkedik-e, egy apró kivétellel jó volt ez is. De nagyon szigorúan feküdtem végig decemberben, férjem mindent megcsinált otthon, azóta is nagyon sokat segit, mosogat, mos,takarit, söt még fõz is...
Januárban is már vagy 2-szer voltam dokinál, 21-n végre meghallottuk a szivdobogást, akkor töltöttük a 12-ik hetet, és 28-n mentünk újabb UH-ra, ahol kalimpáló, mocorgó kis baby-t láttunk. Azóta ha fényképére nézek, elnevetem magam, olyan kis aranyos...
Tegnapi nap voltunk megint dokinál, újabb szivdogobás hallgatás, és végre ki merte jelenteni,hogy kinnt vagyunk a sürüjébõl...

Hát lányok ennyi az én regényem, nagyon nehéz volt az eleje (nem beszélve az állandó rosszul létekröl), de most már kezdem bizakodni. Nem szabad feladni a reményt, ezt az én példám is mutatja. Valahogy abban a hónapban kicsit lazitottam-tunk, hiszem biztos voltam benne, a következõ lesz eredményes a gyogyóval. Mindig mondják, hogy a baba akkor kopogtat, amikor nem várod...Nálam bejött...

Jövõ héten lesz a szülinapom, végre ünnepélyesen bejelentjük a nagyszülõknek, most már el merjük mondani. Nehéz volt az idági részt titkolni, de megfogadtuk legutóbb, amikor olyan szerencsétlenül végzödött minden...

Andi, Rita, nektek is sok pihenést és kitartást kivánok!!
Ja, és Edi, képzeld egy napra vagyunk ki irva, augusztus 5, érdekes nem???

Sziasztok, mára ennyi, remélem nem haragszotok a hosszú kisregényemért!!Kép
Barbi

Kép
Kép
barbi

Karmen!
Én azt hiszem, egyre inkább van joga a betegnek "beleszólni" a terápiába. (Nem úgy, mint 30 évvel ezelõtt, amikor én szülész orvos létemre azért mentem el 300 km-rel arrébb szülni, mert a fõnököm arra a kérésemre, hogy nem akarok mitrogénoxidult szívni fájdalomcsillapítás céljából, hanem un. pszihoprofilaxissal akarok szülni, mire õ azt mondta, hogy nem szereti, ha a beteg beleszól a terápiába!)Szóval pontosan én se tudom, hogy állnak ezek a beteg-jogok, a betegjogi képviselõ, amelyik minden kórházban van, talán jobban tudja. De azt tapasztalom, hogy ha szükséges bekötni pl. oxytocinos infúziót, ha a beteg negálja, nem kötik be, csak ha megindokolás után beleegyezik. Én azt hiszem, ha nem akarja valaki az epidurált, akkor nem kényszeríthetik rá. Fordított helyzet inkább elõadódik: mivel az EDA hosszabb elõkészítést igényel, ha gyorsan kell elvégezni a császármetszést, hiába beszélték meg elõzetesen az EDÁ-t, idõ hiányában el kell altatni a szülõnõt.

Nikie!
Az attól függ. Az inszeminációnak meg vannak az indikációi. Ha ezek fennállnak, akkor természetesen hatásosabb a természetes megtermékenyülésnél. De ha nem állnak fenn ezek az indikációk, akkor nem hatásosabb, sõt rosszabb is lehet az eredmény.

Üdvözlettel
Erazmusz
Erazmusz (erazmusz)

GittaKép ViragKép

Koszonom a jokivansagokat, nagyon kedvesek vagytokKép
Egyik baratunk ikreket kivant nekem szulinapomra, mert azt mondja, hogy egy babuci nem sir elegetKép

RitaKép BeraKép BarbiKép

Hatalmas gratula NektekKépKépKép Meg a vegen tenyleg kiurul a topik. Szoritok, hogy minden rendben legyen.
Nagyon boldog tovabbi 9-8 honapot ( kinek mennyi vanKép) kivanok Nektek.

Pusza:
Vica
vica72

Barbi!KépKép

Nagyon-nagyon gratulálok, és augusztus környékére egy csodás szülést kivánok!KépKépKépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Kedves Dr. Lázár Erika és lányok!
Természetesen nem a doktornöröl irtam, azt gondoltam, hogy mivel a pontos intézetet megneveztem és ott csak egy Lázár vezetéknevü orvosnö van, igy egyértelmü. Ezuton is szeretném mindenkiben pontositani, hogy a Dr. Lázár Mária nevü doktornöröl meséltem, és Öntöl kedves Erika elnézést kérek ha kellemetlen helyzetbe hoztam.

Erazmusz! Köszönöm, jó tudni, hogy létezik ilyen betegjogi képviselö, ennek feltétlen utána fogok majd járni szülés elött, mert megvallom most eléggé elijesztettek a szüléstöl. Ha nem tudom meg a jogaimat akkor meg tanulság nem elég szülésznöt fogadnom meg orvost még altatóorvost is ajánlatos. Amit meg is érdemelnének, csak sajnos nekik már nemigen tudunk adni hálapénzt.

Barbi, Bera! Nagy gratula!

Karmen
karmen

Sziasztok!

Barbi, Bera, Rita! Nagy gratula! Kép Vigyázzatok magatokra!
Cat! Bejött a hasmenéses sztori? Kép Sok sikert az inszemhez!

Andi
andi28

Sziasztok Lányok!

Csak kapkodom a fejem a töménytelen jó, illetve sok rossz hír hallatán.

Barbi, Bera, Rita, LujzaKép

Virág, Cinci, Noémi Kép

Cateye
Sok sikert az inszemhez!KépBár gondolom, most van

Nikie
Tegnap voltam a dokinknál, és megmondom, eléggé csalódottan jöttem el tõle. Össze-vissza beszélt, nem emlékezett semmire (ami a kisebb baj), de mégsem lesz HSG, azt mondja, nincs még értelme, mert hormonálisan még mindig alulkezelt vagyok. Eddig még ok is, de most újabb két hónap closty következik-3x1 adagban. Ez már összesen 4 hónap folyamatos clostyszedés lesz, anélkül, hogy csak egyszer is megnézett volna uh-n. Hát nem tudom, mi a véleményed?

Bea
Bea

BERA,BARBI:szívbõl gratulálok nektek és problémamentes babavárást és szülést kívánok!
BARBI:az oroszlán a legjobb jegy - én már csak tudom, én is az vagyok (hihi)!Na jó, nem biztos, hogy a legjobb de tényleg jó!
KARMEN:ez a történet felháborító!Úgy tûnik ezeket a dolgokat jó elõre tisztázni kell az orvossal.
CAT:nagyon drukkolok, remélem érzed a pozitív energiákat+++++++++++++++. Holnap megyek, de úgy néz ki, hogy csak hétfõn hajlandó megmûteni a doki. Pedig jobb lett volna hamarabb túlesni rajta. Biztosan a szabadsága miatt sok mûtétje gyûlt össze.
OFF:24-e, hétfõ jó idõpont lenne a talira???
Virág
Virág

BEA:ez a doki totál felelõtlennek tûnik!Még idõben vagy, hogy lecseréld! Itt mi szívesen ajánlunk lelkiismeretes dokikat! Kihez jársz?
Virág
Virág

Virág!
Nem is ismered Bea és az én dokimat, így ne mondj véleményt.

Bea! Majd mailben válaszolok délután!

Nikie
nikie

Ja, és Bea, azt én sem szeretem, ha nem emlékszik valamire.
Bár mégcsak egyszer fordult elõ.
Én ha orvos lennék, akkor annyi mappám lenne, ahány betegem, az összes információval, de csak annyit vállalnék, ahányat maximálisan el tudok látni. És tudnám, hogy ki jön a rendelésemre, így el is tudnám olvasni az anyagát elõtte, nem olyan sok az, mennyi lehet 10 vagy 20 beteg/nap?
Nikie
nikie

Sziasztok Lányok !

Én teljesen új vagyok Zsuzsának hívnak , de a barátok csak Zsé-nek. Próbáltam regisztráltatni magam de ez az aranyos gép állandóan visszadob - azért ti befogadtok ?
Néhány napja kezdtem olvasgatni a rovatot s nagyon köszönöm hogy vagytok. Jó tudni hogy nem vagyok ( sajnos ) egyedül s mások is hónapról hónapra átélik a babavárás sikertelenségét.
Klassz hogy így segítetek egymásnak, gyakorlatban és lelkileg egyaránt.
Magamról annyit, hogy már 37 éves vagyok . Van már egy 11 éves kislányom az elsõ házasságomból aki gond nélkül jött, látott és gyõzött. A második házasságom 6 éve tart s két éve próbálunk tesót gyártani de nem megy.A férjemnek papírja van róla hogy a " fiúk " jól úsznak, szóval a baj az én készülékemben van.Tavaly márciusban szedtem Clostybegilt s áprilisban terhes lettem de sajna a baba
a 10 héten elhalt, mûszeresen fejezték be. Azóta semmi. Szedtem egy két csodaszert, gyógynövényt de csak a ciklusom zavarták meg . Igazából Barbi írásában olvastam a barna trutyoról s arról szeretnék tõletek érdeklõdni ha esetleg tudtok nekem segíteni.
A mensesem idõben 28 napra jön de elötte 24-25 nap bejelentkezik a barna trugyó , majd két nap szünet s utána jön a normális vérzés. Szerintetek ez normális vagy mi lehet az oka? hozzátok képest már vén vagyok s már szültem is de már azt is sikerült megkavarnom amit tudtam.
Túl sok infot olvastam, hallottam +sikertelenség - szóval káosz.
A meddõségi centrumban hova , hogy kell jelentkezni?
ocs hogy ilyen hosszan írtam s elõre is köszi a segítséget
Zsé
Névtelen

Virág

Eddig maximálisan elégedett voltam vele, szerintem jó doki, elismert is (Elek), csak tegnap egy kicsit nem volt formában.

Nikie
A férjem azért volt nagyon mérges, mert eddig a 1,5 év kezelése alatt összesen 1 sort írt a mappába, azt is róla, rólam semmit. Így persze, hogy nem is emlékezett. (én mondjuk nem várom el tõle, hogy mindenkire emlékezzen, de azért kell kórtörténetet vezetni.)Na, mindegy, várom a leveled.

Bea
Bea

BEA, NIKIE:el sem tudom képzelni, hogy lehet az hogy Clostyt szedetnek valakivel ennyi hónapon át és meg sem nézik UH-n, hogy na vajon hogyan hat a tüszõkre!? Ha túl alacsony az "adag" akkor nem segít semmit, de ha magas, cisztásodást okozhat. Különben is aki babát akar annak talán követni kéne UH-n, hogy van-e egyáltalán tüszõérése, repedése, mi történik a sárgatesttel stb. Ha ezt nem teszi meg a doki, akkor nem tesz meg mindent az ügy érdekében.
Szerintem másoknak is ez a véleménye.
Virág
Virág

Virág

teljesen igazad van, õ mondjuk a görbét nézi mindig alaposan.Ez alapján nálam minden rendben van, csak a sárgatestfázisom elégtelen.

Bea
Bea

Az UH követés csak a pénz miatt van! Ez biztos!
Már rengetegszer írtuk, hogy: UH-val a sárgatestfázis elégtelensége nem állapítható meg! És a méhnyálkahártya vastagsága, a tüszõk nagysága mind-mind a hormonoktól függ, tehát ha ezek jók, akkor minden más is!!!!!
Ja, és az hogy sûrûn jársz a dokihoz, az is stresszes: "vajon most mi lesz" stb...

Az alul-és a túlstimulálásról pedig van fogalmam.
Azoknak okoz cisztát, akiknek "próbáljuk meg ezt is" alapon adnak, de egyébként meg jók a hormonjai, úgyhogy...

(De nincs kedvem vitatkozni, PMS-em van, hihiKép)

Nikie
nikie

Nikie, Virág

Azt el kell mondjam a dokim védelmére, hogy a második ciklus elõtt kell visszamennem hozzá, ahol manuálisan megállapítja, hogy a progim elég e, vagy nem. (nem is tudtam, hogy így is lehet), így még a ciklus hátralevõ részében kontrollálható a gyógyszerezés. (egy ciklus viszont még mindenképpen lesz az ellenõrzés elõtt).

Nikie
Képzeld, tegnap azt mondta az asszisztense az egyik új betegnek (ha jól hallottam,ugyanis nem akartam feltûnõen hallgatózniKép, hogy a dokinak van UH-ja. Ezek szerint csak nem tartja fontosnak. Tudom, hogy a módszerei mások. Ültem is nála egy fél órát, és jól kifaggattam.
A PMS miatt sorry.

Bea
Bea

Zsé

A menstr. elõtti barnás trutyi egyik oka a progeszteronelégtelenség lehet. Elég sokan szenvednek itt tõle. Érdemes lenne orvoshoz fordulni vele, aki gyógyszeresen pótolja a hiányt.
Valakinél az Elevit után megszûnt ez. Tehát valószínûleg több oka is lehet.
A progihiány következménye az, hogy a baba nem tud megtapadni, vagy ha be is ágyazódik, a terhesség elsõ heteiben nagy a vetélés kockázata. Mérsz ébredési görbét? Abból viszonylag jól kivehetõ a tendencia.
(ja, sajnos a már meglévõ gyerkõc nem mindig feltétlen biztosíték arra, hogy nálad semmi baj sincs.)-Jovika, Kornélia ezt bizonyíthatja, és még sajnos sokan mások

Bea
Bea

Cat!
Mi az ábra? Remélem sikerült minden ahogy kell!
Lányok!
Mostanában annyi rossz hírt kaptunk, itt egy kis vidító!:
Pecsét
Egy fiatalasszony terhességvizsgáltára megy. Az orvos megvizsgálja majd egy pecsétet nyom a hasára.
- Ez azt jelenti doktor úr, hogy állapotos vagyok? -kérdezi a nõ.
- Ne kérdezzen asszonyom semmit, csak menjen.
A nõ otthon jobban szemügyre veszi a pecsétet, de semmit sem tud kiolvasni belõle.
Egy hónap múlva megnézi, és most már ki tudja betûzni: jelentkezzen orvosánál, ön terhes!

Puszi
Csutka
Csutka

Nikie, Bea! Az én dokim is mindig megkérdi miért is jöttem, mert nem emlékszik. Mégsem hagyom ott, mert amugy meg sokkal jobb orvosnak tartom mint a többit, többször is operált, nem túl anyagias, stb. De engem is nagyon zavar, hogy mielött behivnak már beszedik a papiromat, tehát meg tudná nézni a gépben mivel is kezelt, miért hivott vissza. Nekem kellemetlen hogy doktor úr még beszéltük a múltkor, hogy ...
Igaz neki is rengeted a betege, egyszerre több intézményben is dolgozik, amig csak ennyi hibája van maradok nála. Véleményem minden dokinál lehet valamit találni ami miatt nem tökéletes, végülis mi is szoktunk hibázni. Ettõl még a babámra meg rám vigyázhat rendesen majd. Ha látom félválról vesz, akkor viszont lepattanok.

Amugy én a körzeti dokival is elégedett vagyok, csak pont azért kell maszekhoz mennem mert a körzeti rendelõben nincs UH. Nálatok is igy van? Amikor elküldött másik orvoshoz az meg tök lekezelõ volt (életemben akkor bögtem csak vizsgálat után) és nem is figyelt a bajomra, akkor jöttem rá hogy jobb ha a saját dokim Uh-z meg.

Karmen
karmen

Kedves Bea,

Köszi a gyors infot. Sajna tudom hogy egy gyerek még nem biztosíték. Õ 11 éve született.
A vetélésem elõtt mértek hormon szinteket akkor jónak tüntek . Hõmérözöm persze, félidõben kis csökkenés után 37 körülire felmegy a hõm de mikor 24-25 napon jön a barna trutyi elindul lefelé a lázgörbe is .
Mindenesetre már hívom is a dokim hogy idõpontot kérjek .
Zsé

Ja , úgy néz ki sikerült a regisztációm, nem leszek névtelen.

Mindekninek sok sikert
Névtelen

Bea!
Bocs, lehet félreérthetõ voltam, de a pirosas részt azoknak szántam, akik az UH-ra esküsznek!

Nem értem miért kellene UH ahhoz, hogy lássuk van-e peteérés, megreped-e??? Na miért? Írjátok le, lehet nem tudom, de tuti, hogy felesleges ezekre az UH! Hiszen ebben a topicban is mindannyian tudjuk, hogy azon a ponton reped meg, amit 0,4-0,5 fokos hõemelkedés követ. A hõgörbén simán látható, és az az orvos, aki azt mondja, hogy megnézem UH-n a peteérését,hát... Kép
Ennyi az egész, még egyszerû isKép

Nikie
nikie

Nikie Kép

Nekem is PMS-em van, kitartás. Kép Vágjunk bele Kép Kép Kép ...

Szerintem nem igaz, hogy csak a pénz miatt van az UH-val követés. Én Clostit és Zitazoniumot szedtem mindkét terhességem elõtt, a ciklusaim elsõ részében (egyébként eddig 2 hónap ilyen volt, és midkétszer teherbe estem), rendszeresen nézett, mert úgy tûnik a tüszõim nem repednek meg maguktól, ahhoz meg ugyebár, kell hogy lássa, hogy mekkorák, hogy a tüszõrepesztõt beadja. A hõmérõzésre, amitõl tök stresszes voltam és soha nem úgy alakult, ahogy kellett volna azt mondta felejtsem el... örömmel tettem Kép így pedig mindig tudtuk, hogy mikor kell akcióóóó Kép

...

A dokikról beszélve. Nekem is szerencsém van Kép nagyon odafigyel és neki mindene a laptopon van, betegenként és nem anyagias õ sem (ritka)...

Pusz
Noémi
noémi

Lányok!

Már régen olvastalak Titeket, igyekeztem nem stresszelni a témán... Gratulálok akinek sikerült és Virág, nagyon szomorú voltam, hogy ez így sikerült!

Csináltunk viszont az orvosommal egy komplett ciklust, 3 vérvétellel, 2 UH-al, úgy, hogy semmi gyogyót nem szedtem (Bromót sem).
Még nincs vége a ciklusnak, de a konklúzió valószínûleg az lesz, hogy nem a progihiánytól volt a barnázás, hanem mástól. A repedés után (azzal minden OK volt) 7-8 nappal megnézték a nyálkahártyám vastagságát (10mm - az jó), de kiderült, hogy három rétegû ami nem jó, mert a baba a homogénbe tudna beleágyazódni. Ez valószínûleg a túl magas ösztrogén szintemtõl van, de ez még lehet az elõzõ Clostis hónap utóhatása is). Még a kezelését nem annyira értem,mert annyi összefüggés van a hormonok között, hogy tök bonyolult.
A prolaktinom ciklus elején majdnem 3-szor magasabb volt, mint kellene, ciklus közepén normális. Értitek ezt? Azt tudom, hogy ez sokat változik, de akkor most ezt kezelni kell vagy sem???
Szóval lányok, érdemes rendesen kivizsgáltatni magunkat és a jó orvos, UH-on is rengeteg dolgot megállapíthat. Nem kell állandóan vizsgálatokra járni, csak egy-két ciklust és kiderülnek a dolgok. Remélem nekem is sikerül a "türelmesen próbálkozunk" szakasz...

kitartás!
üdv
Adél
adél

Nikie!

Bocs, hogy beleszólok, de cáfolj meg ha nem igaz:
1. a görbe elemzése csak utólag ad információt arról, hogy mikor van a tüszörepedés, legalább 3-4 napnak kell a tüszörpedés után eltelnie, hogy az a högörbéböl meg lehessen állapitani.
2. semmiféle hormonszint nem mondja meg, hogy hány tüszö érik is meg. Azt meg lehet talán mondani, hogy több is, de hogy hány, azt nem. Ráadásul ezt is csak utólag.
Túlstimulálni nem csak úgy lehet, hogy cisztája lesz valakinek, hanem ugy is, hogy sok tüszöje. Márpedig a többes terhesség kockázatokkal jár, minél több baba fogan meg, annál kockázatosabb.
3. nem tudok más olyan módszert, amellyel elöre lehetne jelezni a tüszörepedés idöpontját. Márpedig a célzott szeretkezés idönként fontos lehet.
4. sok esteben az sem mindegy, hogy melyik oldalon érik tüszö, pl. ha elzáródott az egyik petevezetö és inszem következne...
Tehát azért én nem állitanám, hogy az UH-s követés kizárólag pénzbegyüjtés.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok LányokKép

Pont repedt a tüszõm ma, és megcsináltuk a II. inszemet. Mostmár az égiekre vagyunk bízva, de természetesen megfejeljük még 1-2 spontán akcióval, és méltó módon ünnepeljük a Valentin napotKépKépKép Nagyon jó, hogy ma megvolt az inszem, mert pénteken már nem tudtam volna elszabadulni. A "gyomorrontás sztori" tutira bejött, ezért 1000 köszönet. A küldött tapasztó energiákat pedig remélem hasznosítomKépKép

AdélKép
Nekem is 3 rétegû volt a nyh-m korábban, és a doki azt mondta, hogy az a jó. Mi az a homológ ?

VirágKép
A 24-e jó minitalira, bár akkor van a HCG vérvételem, tehát vagy nagyon feldobott leszek, vagy el leszek kettyenveKépKép

LányokKép
Csatlakozom BesztiKép hozzászólásához, hogy miért fontos az UH-val végigkísért ciklus, minden szava igaz. Szerintem az az orvos nem UH-z akinek nincs a rendelõjében UH, és máshova kellene a betegeit küldeni UH-ra, ami külön macera. Az egzakt bizonyíték a rendben lévõ ciklusra az UH-val végigkísért rendezett ovulációs ciklus, és nem a hõgörbe. Azért a hõgörbét sem tartom hiábavalónak, mert támpontot ad nekünk laikusoknak a ciklus alakulásáról, de leginkább csak utólag elemezhetõ, de engem ez sokkal jobban idegel mint az UH.Ez alapján csak találgatom, hogy mi van, és már hajnalban cidrizek azon, hogy mit mutat. Egyébként az egész dolog teljesen szubjektív, kit ez nyugtat meg kit az, és ki mit fogad el. Ez olyan mint az orvosválasztás, elég nehéz dolgunk lenne, ha mindenkinek egy orvos tetszeneKépKépKép

CatEye

Cat
Kép
cateye

Bocs lányok,

de aki ebben érdekelt,esetleg, meg tudja magyarázni nekem,
hogy a barnázás az valójában micsoda?
Mert lehet, hogy nekem barnázásom van már régóta, csak én eddig azt hittem, hogy ez normális.

A menstrució kezdetén sötét, feketés ragacs, az barnázás?
-bocs, de inkább titeket kérdezlek, mint az orvost.

bella
Névtelen

BARBI,
Nem tudom, emlékszel-e rám, én ritkán irogattam, aztán nekem meg ez a topuk hozta meg a szerencsémet... pontosabban a kislányomat. Most itt fekszik a karomon, ezért csak fél kézzel tudok írni.
Szóval, azóta is idõnként benézek és olvasom a híreket. Sokat gondoltam rád és nagyon-nagyon örülök, hogy itt tartasz. Meglátod, annyira jó szakasz jön most.
A legjobbakat!
Zsuzsó
zsuzsó

Nikie,
biztos tudod, hogy én is a dokinkhoz járok.
Nekem o szimpatikus, mert látok rációt abban, amit nekem mondott. Bár nálam lázgorbét sem kért, semmit, manuálisan megállapította, hogy nálam minden ok., nem is kell visszamennem, csak a férjemnek.
Elfogadom amit mond, csak nincs már turelmem a próbálkozásokhoz. Ugyhogy nem tom mit fogok tenni.

Te nem vagy turelmetlen?
Orvoshoz járkálni is rossz, de nem járkálni is rossz, bizonytalanságban.
Nem tudom magam beazonosítani, az e-mail címem, ha akarsz errõl nekem írni: bella@axelero.hu

bella
Névtelen

Sziasztok lányok!

Nagyon köszönöm a gratulációkat, Vica,Beszti, Karmen, Andi, Bea, Virág és Zsuzsó!!!Igazán jól esik, hiszen egyelöre elég kevesen vannak-vagytok beavatva a nagy titokba....

Barnázáshoz annnyit, hogy nekem amióta a fogigátlót abbahagytam mindig volt...Próbáltam én emlegetni a dokimnak, de õ azt mondta, hogy ez csak az elözö mensinek a vége, az alvadt vér, ami ilyenkor kijön. Nekem ez sántit, mert akkor miért vár mindig egy hónapot, na mindegy, az én dokim már csak ilyen.
Viszont a Klinikán is elmondtam ezt a barna dolgot, ott annyit mondtak rá, hogy ez, és még az is,hogy elhúzódó ciklusaim vannak hormonproblémának az eredménye.További vizsgálat nem történt, hiszen ahogy irtam, már nem kellett. Azt mondták még, hogy a Serophen ezeket mint orvosolni tudja.Tavaly, amikor szedtem, és terhes lettem töle, nos abban az egy hónapban tényleg nem volt barnám. Tudom, nem sok amit irtam erröl,de én is csak ennyit tudtok a "barna-rém"-röl.

Sziasztok, és drukk megy mindenkinek!
Barbi

Kép
Kép
barbi

Barbi

En is szeretnek neked gratulalni. Olvastalak mashol es izgultam hogy vegre be merd jelente a nagy dolgot. De tiszta szivbol gratulalok hogy sikerrel jartatok.

Napocska
NAposcka

BarbiKép
Én is nagyon örülök a sikerednek, és sok boldogságot kívánok a babáhozKép

BellaKép
A barnázás lehet hormongond és gyulladás is, azt mondja a szakirodalom. Ellenben itt rengeteg embernek van, és nem tudják az okát, mert minden OK velük. Az is igaz, hogy sok ember ezzel lett terhes, és attól a hónaptól kezdve nem volt barnázás. Szerintem fontos, hogy elmond a dokidnak, fõleg mert a dokid nem is ellenõriz folyamatosan, hanem csak szedeti veled a gyogyit. Azt nem értem, hogy manuálisan, hogy tudta a hormonokat ellenõrizni, annyira azért nem lehet jó hormonspecialista, fõleg ha még hõgörbét sem nézettKépKépKép??????

CatEye

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Az Uh témára reagálva:
Szerintem az nagyon fontos, fõleg a gyógyszerezés mellett. Nekem mindíg kell mennem, és megnézi, csak ebbõl tudja rögtön megállapítani mikor kell repeszteni. Hogy pénz függõ lenne? Szerintem inkább hozzáálás kérdése...

Cat!KépKépKép

Gratulálok, remélem ezúttal tényleg sikerrel jársz! Vigyázz magadra!

Csutka
Csutka

Sziasztok!
BeaKép LÉgyszi add meg a mailcímed, mert valahogy nem találom a legutóbbi mailed... Köszike
nikie

Sziasztok lányok, itt a Nõgyógyászok Réme.
Ma ismét UH-n, vérvételen voltam és nem növekedett ez az icipici babakezdemény ott a jobb petevezetõmbe. Tehát az is lehet, hogy felszívódna DE a doki pont azt javasolta, amire én is gondoltam: mindkét petevezetõmet laparral eltávolítani vagy elkötni. Az van, hogy ezek után nagy esélyem volna újabb méhenkívülire még lombiknál is(!), mert a "visszalõtt" emriók "betévedhetnek" a petevezetõbe és akkor megint ott a baj. Meg persze életem végéig görcsölhetnénk nehogy spontán teherbe essek. Vagyis nem jók semmire.
Mivel a Schöpf-Méreibe nem mûtenek laparral, visszaküldött a Jánosba a régi dokimhoz, aki emberileg nem vált be viszont kiváló sebész. Azután egyenes út a lombikhoz. A BMC-t javasolta - vagyis visszamegyek oda, ahol anno kezdtük.
Bocs a regényért!
CAT:az én neg. HCG eredményem után láthatod, hogy még az sem jelent semmit. Van akinél a 10 nap kevés! Persze úgysem lesz negatív, ezt csak úgy mondtam!Kép
Ja, és kérlek vedd át a minitali szervezést, mert lehet hogy már hétfõtõl nem leszek. A talira persze jövök!
Virág
Virág

VirágKép

Nagyon örülök, hogy minden rendben. Szerintem is jó ötlet a petevezetõk eltávolítása, és utánna egyenes utad van a lombikra. Mégis együtt fogjuk tolni a babakocsitKépKép
A tali szervezését csinálom.

Itt egy vicc a jó napkezdéshezKépKépKép

A nõgyógyász este belép a kocsmába, és körülnéz:
- Végre!... Arcok!

Puszi
Cat

Cat
Kép
cateye

nikie

elküldtem

Bea
Bea

Sziasztok Lányok!
Ma reggel voltunk UH-on és egy petezsákot láttunk. Láthatólag nagyon jól érzi magát, jó helyre ágyazódott be a manócska. 2 hét múlva megyünk ismét, akkor már a szívecskéjét is látjuk dobogni. Nagyon boldogok vagyunk, szép kis Valentin napi ajándék KépKaptunk róla 2 képet is, egy elölnézetit, meg egy oldalnézetitKép
Cat
Küldöm a babatapasztó energiát ++++++++++++++++++++
Lujza
lujza

SziasztokKép

BarbiKép
Hatalmas gratula!!!!!!!!!
Úgy örülök, hogy végre sikerült!

RitaKép
Gratulálok a a babához Neked is!!!!!!
Tök jó érzés lehet, hogy elsõre sikerült!

LujzaKép
Ez azt jelenti, hogy egy baba van? Nagyon gratulálok Neked is, és vigyázz magatokra!!!!!!!!

VirágKép
Ezek szerint jobb így Neked, hogy egybõl mehess lombikra. Szerintem Karácsonyra minimum nagypocisok, vagy babát karunkban tartók leszünk mindannyian! Ezt megígérhetem.
Úgy érzem, mintha hirtelen beindult volna a babaesõ!!!

Krissi
krissi

Virág! Sajnálom hogy kell ez a lapar, de szerintem is jobb nem kockáztatni késöbb. Lombikkal is sokan terhesek lesznek, látod.

Cat! Én is drukkolok nagyon. Dolgozol már? Nem kell fekvés, Utrogestan? Neked nem folyik ki ha felkelsz?

Karmen
karmen

BarbiKép
Gratulálok!!!!KépKépKép Nekem külön öröm mikor az "öreg" topicosok közül sikerül végre valakinek.Kép Próbáltam írni neked, légyszi jelezz, ha már nem jó a profilban lévõ címed.

RitaKép
Neked is óriási gratula.Kép Örülök, hogy te is javítottad a lombikosok statisztikáját és neked is elsõre sikerült. Vigyázz magadra!

BeraKép
Szívbõl gratulálok neked is.Kép

LujzaKép
Neked is mégegyszer boldog babavárást kívánok.Kép

VirágKép
Sajnálom, hogy mindkét petevezetõdet el kell távolítani, de talán jobb így, hogy ne kelljen állandóan aggódnod. A lombikhoz nagyon-nagyon sok sikert kívánok, javítsd te is a statisztikát! A mûtét után meddig kell várnotok hogy belekezdhessetek?

CateyeKép
Szorítok az inszemhez!!!Kép

Puszi, Edi
edi

BARBI:annyira szét vagyok esve, ne haragudj, nem is emlékszem gratuláltam-e már neked!Nagyon-nagyon örülök Nektek és rengeteg örömöt, boldogságot kívánok!
KARMEN,KRISSI:köszönöm a bíztatást, a próféta szóljon belõletek!
Lányok, rohanok a dokihoz, és hétvégén beírok. Már elõre félek, hogy topic-elvonási tüneteim lesznek (jobban,mint a mûtéttõl...azért mégsem!).
Puszi!
Virág
Virág

Sziasztok Lányok!
Annyira sokan vagytok (hál'Istennek, akik babások lettetek), hogy én már követni sem tudom.
Mindenkinek GRATU KépKépKép
Ebben az évben ez a topic kiürül, ez tuti!!!! (Bocsi a topic létrehozóinak.)

VirágKép
Most már minden rendben lesz és ezerrel jöhet a babu most már csak jó helyre.

CatKép
Örülök, hogy ennyire jól "eltaláltátok" az idõpontot. Drukk megy neked is ezerrel. Rád is érvényes az év végi határidõ!!!

Babásodjatok, sokasodjatok

pussza
Bogár

ja és Mindenkinek BOLDOG VALENTIN NAPOT Kép
aztán ünnepelni a férjurakkalKépKépKép
bogár

Beszti!
Én csak arra az esetre mondtam feleslegesnek az UH-t, amikor csak a peteérést, tüszõrepedést figyelik, nyilván inszemek elõtt, közben, után kell!
1.A görbe elemzése pedig nemcsak utólag ad információt arról, hogy mikor van a tüszörepedés, mivel, ha leesett a hõ 36,2-36-4-re a 10-20. ciklusnapon akkor mehet az akció! Aki mindennap, vagy minden másnap ezt teszi, nem lehet gond, hogy lemarad. Az ovuláció a mélyponton van..., de mi ezekbe ne menjünk bele, mert nem tanultunk egy sort sem az egyetemen ciklusdiagnosztikát! Aki tanult annak várom véleményét! Mindenesetre a mi (Orsi, Bella, Bea) dokink a fogamzóképesség terén nagyon is jártas, és több mondanivalóm nincs az 1.ponthoz..
2. "Semmiféle hormonszint nem mondja meg, hogy hány tüszö érik meg"-igen. "Azt meg lehet talán mondani, hogy több is, de hogy hány, azt nem. Ráadásul ezt is csak utólag" - lehet, de honnan tudod? Tanultál ciklusdiagnosztikát, én nem, és nem is tudom, hogy pontosan mi állapítható meg a hõgörbén. Mindenesetre a peteérés, tüszõrepedés ténye igen, és a sárgatestfázis elégtelensége, progeszteron-elégtelenség, alacsony progeszteron-termelés. DE mivel a progeszteron értéke más hormonoktól is függ, így azokét is lehet látni, pl.prolaktin. És ha a sárgatestfázis rendben van, akkor a méhnyálkahártya vastagsága is megfelelõ lesz!
"Túlstimulálni nem csak úgy lehet, hogy cisztája lesz valakinek, hanem ugy is, hogy sok tüszöje. Márpedig a többes terhesség kockázatokkal jár, minél több baba fogan meg, annál kockázatosabb." -igen, erre rá is fogunk kérdezni a lányokkal!
3. "nem tudok más olyan módszert, amellyel elöre lehetne jelezni a tüszörepedés idöpontját. Márpedig a célzott szeretkezés idönként fontos lehet." - Véleményem: lásd 1.pont.
4. "sok esteben az sem mindegy, hogy melyik oldalon érik tüszö, pl. ha elzáródott az egyik petevezetö és inszem következne..." - Az inszemre nem terjedt ki a tegnapi írásom. Ha nem a megfelelõ oldalon érik meg valakinek, annak jobb kihagyni azt a ciklust! Lásd hasznos topic, Erazmusz véleménye!(Petesejt hasüregi vándorlása címmel)

Virág!
Neked jó pihenést, és mindjárt itt az a babu, a lombik is nagyon jó, lásd Edi, Rita...és még sorolhatnám..KépKépKép

Mindenkinek boldog ValentinnapotKép

Nikie
nikie

Minden babásnak sok sok gratula és vigyázzatok magatokra!
Virág
Egy ismerõsöm hasonló gondok után ma szülte meg gyönyörû
lombik babaját 3,6 kg és minden rendben Neked is sikerülni fog !!!!
Zsé
zsé

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: