A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

éljen a magyar egészségügy

emano/Andi
KépKép
emano

Tigri!
És már biztos????Én is tegnap voltam dokinál a kórházba,de nem mondott semmit :?
remélem megszülök még áprilisba :shock: ha nem akkor nem tom hol????!!!!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Ancsa, na végre itt! Szépek vagytok, nagyon alakultok... :wink:

Heni, Benust majd' kifelejtettem. Máris 7 hónapos? Ne hülyéskedj. Jó ég! Sok boldogságot a kisembernek! :D

Üdv itt tigri, és köszönjük a híreket. Mert ezzel is köszönettel tartozunk. Hurrá! Drukk neked. Fantasztikus dolog előtt állsz. És igen, meglátod a gyakorlatban is, hogy baromi jó csapat a kútvölgyi gárda "odabenn". :roll:

Lányok, Benőm megoldotta a séta kérdést, mert fél egy körül olyan éktelen ordítozásba kezdett, hogy jobb híján elvittem sétálni (akkor tudjátok, csend és béke honol). Nem tudom, állandóan enne, vagy mi... Lehet, hogy fejlődésugrik? :shock: Szóval ezért nem jeleztem, hogy megyek-e, láttam már reggel, hogy ma "kisangyalok" leszünk. Legközelebb számítsatok rám, lszi. Meg Henire, meg Ancsára... :wink:
vbea

Biztos, hogy nem lesz fizetős sem?
Pont erre a hírre vágytam ma. Úgy fáj a fejem már második napja, hogy még. :evil:

Tisztára olyan, mintha április 30-án megszülne mindenki, aztán meg már csak mondjuk 7 hónapos terhesek lennének. És mi van a május első hetére kiírtakkal?

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Nem kellene nekünk is tüntetnünk? Bár iyen fejfájással, mint ami nekem van :D

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek , aki megosztotta velem Tóth dokival kapcsolatos tapasztalatait, meg a megnyugtatást és bátorítást!

Tigri Üdv!
Amit Tóth doki mondott ez most tuti? Mert én csak jövő hét pénteken találkozom vele ultrahangon és május 7-re vagyok kiírva úgyhogy nem biztos, hogy beleférek az áprilisi keretbe, viszont ha ez igaz akkor sos új orvost kell keresenem. vagy legalábbis egyszer kétszer fel kellene keresnem az ügyeletes kórházat, mielött besem oda szülni.

Nem tudjátok véletlenül, hogy az ideiglenes lakcím is elegendő-e, hogy egy kórház felvegyen? Illetve nem ismer valaki megbízható orvost a Jánosban vagy a Szent Imrében? HELP!!!!
kangamama

Sziasztok!

Kb. 3 éve már irogattam ide :lol: , és most a "kórházbalhék" miatt újra olvasgatni kezdtem ezt a fórumot.
Annyira felháborít ez az egész dolog, amit velünk, kismamákkal művelnek :evil: . Tényleg ezt a maradék pár hetet sem tölthetjük nyugalomban. 10 éve járok egy orvoshoz, nála szültem a lányomat 2,5 éve, és most így rákényszerítenek, hogy keressek mást?
És nem is csak a szülésről van szó. A kisbabának sem mindegy, hogy az első pár napokat hol, hogyan tölti. Gondoljatok csak bele, a kútvölgyiben tudjuk, hogy milyen rendesek, segítőkészek a csecsemősök, de sajnos nem mindenhol van így. Ráadásul a legtöbb helyen az első napokban teletömködik a gyerekeket cukros lötyikkel, kinek hiányzik ez? Vagy olyan apróságok, hogy ott elintézték a papírokat (születési, lakcímkártya...), máshol viszont nem biztos, az is plussz utánajárás... Nem is értem, hogy amíg nem ugyanazt a színvonalat nyújtják az egyes kórházak, hogyan várják el, hogy egy ügyeletes kórházban szüljünk?
Bocsánat, hogy így kifakadtam, de nagyon felháborít ez a helyzet :oops:
Második babámat 7 hét múlvára várjuk (bár a lányom is 3 héttel előbb született). És teljesen kivagyok attól, hogy nem tudom még, hol fogok szülni, kinél, milyen körülmények között...

Timi

Kép
Kép
timóca

Jaj Lányok, annyira együttérzek Veletek!
Életem legszebb napjait töltöttem a Kútvölgyiben, pont ma 7 hónapja született ott a kisfiam.
:lol: És mivel szeretnénk majd egy harmadikat is, nagyon nagyon rossz belegondolni, hogy azt nem fogom tudni ott szülni.
Azért még reménykedek, hátha marad magán-szülészet. Bár ha a dokim megy, úgyis mindegy nekem.....

A 7. hónap örömére ma délutáni próbálkozások: Kép
Kép
És akkor a hétvégi kiruccanásunkról is:
Kép Ki a nagyobb?
Kép Úgyis megkóstollak!
Kép Első hintázásom
Kép Maci segíts, fáj az ínyem!

Heni

Kép

Kép
cancan

Emano,
Mi is Töki-nek becézzük Benit! :lol:

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
nagyon édesek a gyerkőcök :lol:
kezdek megint aggódni, hogy mi lesz hogy lesz!Mi van ha nem szülök meg áprilisba (elvileg 28ra vagyok kiírva)
Holnap megyek uh-ra,ctg-re!
A dokit is hiába kérdezgetem, azt mondja nem tud semmit! :shock: Ugyanezt mondja a szülésznő is
Már nem tudok kiigazodni :shock:
Valahogy csak lesz :roll:

emano/Andi
KépKép
emano

Emano, Tigri, Timóca. Nagyon szorítok nektek!!!

Cancan, nagyon édesek vagytok! És csodásan nézel ki!!!

mtunde

sziasztok!
anno írogattam ide, amikor első lányunkat vártuk mészáros doktornál 2003-ban. azóta született még egy csajszi 2005-ben, és a harmadik babát októberre várjuk. mostanában ismét gyakran járok ide, hiszen első kézből kapjuk az infókat.

teljesen kétségbe vagyok esve, illetve néha sikerül nyugodtnak maradnom, de gyakran, mint pl. most is, ideges leszek. olvastam, ápr. végén vége az osztálynak. akkor én hova menjek az afp-re??? máj. 1-én töltöm a 16. hetet. lehet, hogy éppen "lecsúszok" a vérvételről. mehetek a területileg illetékes istvánba, vadidegen helyre - ahol már elkezdtem orvosok után érdeklődni. vérző szívvel, de muszáj lépni.

mivel mészáros doktorhoz legközelebb 24-én megyek, és el is utazott most, nem tudom megkérdezni. ezért én is nagyon megköszönök minden új infót, mert a helyzet kaotikus. nem gondolok szépeket azokról, akik ezt a fejetlenséget előidézték...

üdv:
heady
13+1
_heady_

Sziasztok!

Tegnap voltam a dokimnál, nem mondott sajnos semmi új infót, totális a bizonytalanág. Egyet ajánlott, hogy a biztonság kedvéért kezdjek el új szülészt keresni. Teljesen ki vagyok borulva, már második éjszaka nem tudok aludni rendesen, napközben meg még dolgozom.

24-én megyek én is hozzá ismét, remélem nem utoljára.

Sziasztok!

Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Vali, teljesen megértelek. Én is ugyanúgy érzek :evil: . A legrosszabb ez a bizonytalanság. A szívem szakadna meg, ha máshová kéne menni :evil:

Nagyon édesek a baba képek, mindegyikük :lol:

Kép
Kép
timóca

Halihó Lányok!

Ma egész nap nem működött a netem, hát megdöbbentő, amerre a dolgok alakulnak.
Ma voltam védőnőnél, egyil kismama április 2.-án szült a Schöpfiben: szegénynek 31.-én még azt mondták, hogy ingyér lesz, aztán hoztak egy számlát: 135 (szülés)+53 (baba)+orvos és szülésznő..
Mindezt úgy, hogy a nőgyógyászaton szült, ahol a rooming in sem nagyon megoldható, a folyosó végi WCről nem is beszélve..
Ki vagyok akadva!
Nesze neked ingyenes magyar egészségügy!
Lassan elgondolkozom, hogy hazamegyek (Debrecenbe) szülni, ahonnan 16 hetesen eljöttem, mert a budai kórház mégiscsak közelebb van..
Áldatlan állapot!
És így kell hétfőig kihúznom, amire megyek a dokihoz terhesgondozásra..
Na, nem dühítem magam tovább.. :evil:
Remélem a sétálóknak szép délutánja volt!
Én is babát szeretnék már sétáltatni!
Jó pihit mindenkinek!
zsu

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok
sajnos csak most este tudtam jönni és ahogy a híreket olvasgatom kezd számomra biztossá válni hogy másik kórházba kell mennünk majd ha esetleg veszem a bátorságot és szülni merek.
Teljesen el vagyok keseredve hogy ezt megcsinálhatják. Szívből kívánom hogy akik ezt az egészet kitalálják kerüjenek egyszer ugyanilyen helyzetbe.
De nem baj akkor is megpróbálok optimistán gondolkozni nem engedem hogy a babám igya meg a levét ennek ez egész balhénak.
A tüntetésben én is benne lennék...

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Tüntetni én is mennék, de mire megyünk vele így utólag???

mtunde

Zsu: nem semmi, hogy így utólag hozták a számlát... Erre már tényleg nem lehet mit mondani.

Kép
Kép
timóca

Lilluska!
elnézést :oops: :oops: :oops: NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT KÍVÁNOK! :D

Ancsa!
Nagyon édes Lara! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok lányok,
megvagyunk ám mi is :-)
Nekünk csendesen telt a húsvét, apa Balatonon volt, mi hétfőn mentünk utána! Jelentem, hogy a kisfiam túl van az első vitorlázásán! (kép persze nem készült róla)

Györgyi,
bocsánat, hogy nem jelentkeztem, dolgoztam, a jövő hét szinte bármikor jó sétára! Doktorbácsihoz mikor megyünk?

Üdv az újaknak, mindenkinek szívből drukkolok, hogy a Kútvölgyiben szüljön!

Ne aggódjatok a baba súlya miatt, egyszer írta Merci, hogy hol nőnek, hol gyarapodnak!

Szép napot mindnekinek!

Masni
masni

Hú, nagyon pipa vagyok a Kútvölgyis helyzet miatt!!!
Már nem az a baj, hogy "reformokat" hoznak, ezen már nem lehet változtatni, de az a minimum lenne, hogy tájékoztassák az orvosokat, betegeket és legyen egy átállási időszak!!!

Masni
masni

Sziasztok jó reggelt mindenkinek!
Azt hiszem kénytelen leszek új kórház után nézni sajnos!
De a kedvemet nem engedem hogy elvegyék hiszen a világ legcsodálatosabb dolga közeledik az életemben!
Próbálok csak arra koncentrálni hogy Emma nemsokára valahol megérkezik hozzánk:D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Jó reggelt!

Nagyon együttérzek minden pocakossal!!! Azért próbáljatok meg nyugodtak maradni amennyire lehet, mert nem jó idegeskedni. Persze tudom, hogy ezt könnyű mondani. Tündének igaza van, utólag már nem lehet mit tenni, volt egy szavazás, megmondták, hogy ez lesz nem hitte el senki...Ez lett. :(

Heni boldog hófordulót Benének!!!

Masni

Jövő héten nekem még nem tudo, hogy mikor jó, de azonnal jelzek. Dokibácsit is jövő héten hívom. :lol:

Zsófi

Most látom, hogy neked mégis jó lett volna tegnap. A francba, mostmár mindegy.

A mai napot nem tudom biztosra, mert koradélután telefonál egy régi ismerősöm, akivel nagyon régen találkoztam és lehet hogy pont akkor fog jönni amikor sétálnánk. De rögtön jelzek amint tudok valamit.

Szép, nyugis napot mindenkinek. Nekem biztos nem lesz az. Jázmin megint nem eszik szinte semmit, reggel 20 g-ot bírt megenni. Egyébként nem az a baj, hogy egyszer kétszer fogy vagy nem hízik csajok, hanem hogy két és fél hónapos kora óta ez van és senki nem tudja miért, mert amúgy egészséges. Tehát már nagyon régóta tart és ez gond sajnos. Holnap 10-re kell mennünk dokinénihez, mert sajna már most ő is azt mondta, hogy gáz, pedig eddig mindig azt mondta amit ti, hogy majd eszik, ha éhes, meg megáll a súlya, meg ilyenek. De ez most már tutira nem jó. Annyira félek, hogy vége a szopinak. Egyszerűen nem tudom miért ilyen mohó. Mondjuk ma reggel meg nem is evett. Tegnap 6 perc alatt megevett 120 g-ot, de utána nem volt hajlandó. Nyel egy csomó levegőt mellé és nem kell neki több. Próbáltam azt is, hogy két percenként szünetet tartok, na az lett belőle mint ma. Nem szopik. Hát ez van már nem tudom mit csináljak majd mond valamit a doki. Ja és a képek csalókák, azért az életben egyáltalán nem ilyen dundi. Illetve pont ilyen hurkákkal született. A védőnő szerint az a mákunk, hogy két hónapig nagyon jól evett és nagy súllyal született, mert akkor rosszabb lenne a helyzet. Csakhogy most is ugynannyit eszik, mint két hetesen csak most nem 20 perc alatt, hanem 6. :cry: Na jól van nem traktállak tovább titeket, csak el vagyok kenődve. :cry:

Kép
gyorgyi33

Györgyi! Így már egészen más a helyzet, nem tudtam, hogy ez van a háttérben!!!

Remélem, hogy valami bíztatót fog mondani a doki, gyere és meséld el. A szopinak tuti nincs vége még, hiszen tejed az van, nem? Még ha most kevesebb is.

mtunde

Tünde

Van tejem, de ha nem eszi? Reggel rengeteg, lefejek vagy 100 g-t, mivel nem eszi meg. Kétóránként szoptatom. Este már kevesebb van, akkor meg is eszi rendesen. Szinte csak este és éjjel eszik jól, vagy valamennyit. Eddig ment az álomba szopi is, de most hogy alig alszik napközben ez eléggé nehéz. NAgyon bele is fáradtam már. Olyan régóta tart. Ja és van néha egy két nap, amikor tök jól eszik, aztán megint minden a régi. :cry:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Én is itt.

Heni!
Beninek utólag is boldog hófordulót! Gyönyörű a kisfiad egyszerűen! A lányodról nem is beszélve! Jók a kenyeres-kalácsos képek :D

Nemes Gabi!
Édesen álldogáltok a skanzenben! És köszi a dicsérő szót, sokat viszük levegőre, de azért ez az alvásos kép elég idilli volt, nagoyn el kell kapnom a pillanatot, hogy így aludjon! De azért igyekszem, kenguruban is már egész jókat alszik.

Tünde!
Annyira jó, hogy te is teszel fel képet! És köszi a tanácsot babakocsival kapcs-ban, végül megtaláltam a magyar tájékozatót :roll:

Györgyi!
Kitartás! Bízz magadban és Jázminban! De el hiszem, hogy el vagy kenődve... Majd számolj be mit mond a doki, gondolok rátok!!!! És Jázminnak tényleg tök jóóó a haja!!!!! És már így üldögél???

Eni!
Benő is nagyon cukkancs! A DVD-t megemlítem a páromnak, nem tudom mi a izé van... :?

Gabó!
Ti is tök jók vagytok, Barbihoz hasonlóan én sem hinném, hogy két gyermekes anya vagy... És nagyon megható a szopis kép! És kisfiad isten éltesse utólag is!

Barbikám!
Hát Daniiii. Édes pofa!!!!! A kajás kép a tuti!!!! :lol: :lol:

Zsófi!
Léna hihetetlen ügyes. És látom akarata is van. Rólatok álmodtam egyébként. Majd, ha eszembe jut leírom privibe. De nem biztos, hogy emlékezni fogok. :P

Ancsa!
Nagyon édes Lara!

Pocisok!
Annyira veletek érzem! Minden együttérzésem a tietek, meg Györgyié a szopi miatt!!!!!!!

Ha valakit megvigasztal én sem vagyok a legjobban, Martin lassan egy hónapja nem hajlandó éjjel normálisan aludni, úgy értem ahogy régen, 4-5 órákat egybe. Tegnap már elvittem dokihoz nehogy valami rejtett betegsége legyen. Hát erre mi van?? 4 foga jön egyszerre... A felső négy. Ennek megfelelően ma éjszaka óránként keltem, fog még sehol. A doki írt ecsetelőt, sokat ér mondhatom... Ha valaki tud valami csodaszert könyörüljön rajtam, mert lassan állva elalszok...

Mindenkinek szép napot!!!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Györgyi!

Sajnálom, hogy ez a helyzet! Remélem kiderül, mi az oka, és, hogy nincs semmi komoly! A szopinak meg szerintem biztos nincs vége!
Tegnap végül mi is 12kor mentünk sétálni, voltunk a Szent István Parkban két barátnőmmel, kitettük a gyerkőket a fűre, tökre élvezték. Meg ott van babahinta is, Lénának nagyon tetszett. Ügyesen megkapaszkodott kétoldalt, mint a nagyok. :lol:
Szóval mi sem mentünk délután, majd legközelebb. Ma nekünk nem jó.

A kórházhelyzetben most már engem is kevésbé háborítanak fel a reformok, az ellen úgysem lehet mit tenni, inkább tényleg az, hogy nem tájékoztatnak senkit, mindenki bizonytalan, ami sem a kismamákkal szemben nem fair, mert nem tudják, hol fognak szülni, sem a dokikkal, szülésznőkkel szemben, mert nem tudják, lesz-e állásuk a jövő hónapban... Szerintem ezt nem szabdna egyik napról a másikra csinálni...

Tényleg nagyon drukkolok mindenkinek, nem is tudom miért kéne drukkolni? Hogy még áprilisban szüljenek? Azért ezt mégsem kívánhatom mindenkinek??? :evil:
Inkább kitartást kívánok, és egy kis nyugalmat!

Masni! Képzeld Léna két napja kapott először krumpli-répát, és nagyon ízlik neki! Hisztizett, ha nem kapta elég gyorsan! :lol: Viszont venni kell etetőszéket, mert eddig a pihenőszékében etettem, de tegnap végigülte az evést, és azt nem lehet már meredekebbre állítani. De mégiscsak kéne, hogy támassza vmi a hátát... Úgyhogy hétvégén megint pénzt költünk...

Szép, nyugodt napot mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Steffi!

Egyszerre írtunk! Remélem gyorsan kibújnak a fogacskák! Azok a bogyók, amiket Masni rendelt, nem segítenek? Kitartást, gondolom nem vigasztal, de a mi éjszakáink is elég kakák mostanság...
Ha eszedbe jut az álom, kiváncsian várom!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Györgyi!
Jázminnak nincs esetleg letapadva a nyelve? De gondolom ezt csak megnézték még a kórházban. Szandinál volt ez, és azért nem akart szopizni vagy csak nagyon kevés ideig, mert elfáradt. Egy csippentés az egész.
Vagy: egy ismerősöméknél volt hasonló a helyzet, igaz fél éves kora körül. Elkezdte hozzátáplálni és megoldódott a probléma. Valamiért "unta" vagy mi a gyerkőc az anyatejet. Tudom, hogy Te ezerrel szoptatáspárti vagy és ráadásul van is tejed, de ha Jázmin makacsabb..... Ördögi kör tudom, mert ha esetleg megpróbálod a gyümit lassan bevezetni és ráérez az ízére.....
A La leche-t nem hívtad? Elhiszem , hogy kivagy....
Nem okoskodásnak szántam ezeket, de van, hogy a gyerkőc másképp gondolja. Éhen biztos nem fog halni.....Remélem megtaláljátok mi a gond és hamar sínre kerül a dolog. Drukkolok!

Megyek be a Mammutba Benivel ( férjem kirak minket míg az Apehba megy) - majd jön értünk. Van ügyintéznivalóm, remélem fiacskám is így gondolja és jó kiskölyök lesz.....

Heni

Kép

Kép
cancan

Zsófi!
Milyen etetőszéket akartok venni? Nekünk a sima fehér ikeás van, és tök jól bevált. Az a legolcsóbb :)))

Györgyi, nagyon együttérzek, és tudom, hogy a dokid is a legjobbat akarja, biztos valami okosat fog kitalálni, ami Jázminnak és neked is jó!

mtunde

Tünde!

Olyat fogunk venni valószínüleg a nagyszülőkhöz, itthonra talán kicsit komolyabbat. Egy fát néztünk ki, ami "együtt nő a gyerekkel", kb 8 éves koráig tudja használni. Majd még azért gondolkodunk, de valszeg az lesz.

Györgyi!

Még az jutott eszembe, és persze én sem okoskodni akarok, csak veled gondolkodom, hogy volt már "próbaszopi"? Amikor a védőnő vagy a doki megnézi, hogy hogyan szopik Jázmin? Lehet, hogy nekik feltűnik valami, ami neked nem. Persze lehet, hogy ez hülyeség. Egy régi Kismamában olvastam, hogy a baba néhány perc múlva abbahagyta a szopit és sírva fordult el. Az anya nem adta fel a szopit, elmentek tanácsadóhoz meg minden, aztán kiderült, hogy vmi miatt nehezebben kapott levegőt, de ezt az anya nem vette észre, csak az orvos, meggyógyult, és minden ment rendesen tovább.
Persze nem rémisztgetni akarlak, csak talán jó ötlet megmutatni, hogyan szopizik Jázmin.
Gondolok rátok!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

SZiasztok!

Nem tudom mit gondoljak megint ezekről az új infókról? :cry:
Tigri írtad,hogy Tóth doki mit mondott... :(
Nemsokára én is megyek hozzá, majd kikérdezem töviről-.hegyire.
Sőt felhívom a SOTE-t , ott csak meg tudják mondani,nem???
Én remélem, hogy azért megmarad fizetősnek! Ilyen jó helyet nehéz lenne találni....
Vendég

Heni

Kösz, hogy írtad. Már megnézték, rendben a nyelve. A védőnőm meg LLL-es szaktanácsadónő, vele kínlódtunk el idáig, de kifogyott az ötletekből. Szerintem sok minden egybe a gond. Nagyon érdeklődő is és nem szeret amúgy sokáig enni, mindig nézelődik erre arra, de már a fejét is letakartam, de tulajdonképpen már mindent kipróbáltam azt hiszem. :(

Zsófi

Aranyos vagy, de már többször látta mind a kettő. Mármint a doki is és a védőnő is. Tényleg azt mondták, hogy ilyen van, mint ahogy Daninak is (BArbi Danijának) csak ez általában két hétig tart. De ez már sajna nem annyi és már nem is tudjuk, hogy pontosan mi is lehet a gond. De valószínűleg sokat eszik kevés idő alatt. :( De nem tudom neki szabályozni sajnos. Ha meg leveszem akkor nem eszik tovább. :roll:

Kép
gyorgyi33

Györgyi!

Hát, akkor nincs több ötletem. Kitartás. Nekem egyébként azt mondta a dokinénink, amikor először kijött, hogy nagyon jó, ha 6 hétig tudom szoptatni Lénát. Még jobb, ha 3 hónapig. Ha meg 6 hónapig is, az a legjobb. De ezzel úgy megnyugtatott, mert azt gondoltam, hogy 6 hétig csak menni fog. :)
Ezzel csak azt akartam írni, hogy Jázmin már mindjárt 4 hónapos, és ha te mindent megtettél, semmi baja nem lesz már egy kis fincsi almától, mondjuk.
Majd mondd el, hogy mit mondott a doki! Mikor mentek?

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok!

Hasonlóan a többiekhez, POCISOK, nagyon együttérzek veletek, és teljesen józan döntésnek tartom, ha megpróbáljátok bebiztosítani magatokat más intézményeknél... bármily kelletlenül is, de ugyanezt tenném. :idea: Drukkolok. Persze, szupi a kútvölgyis gárda, annyiszor mondtuk... de higgyétek el, most a babó és a ti egészségetek és biztonságotok a legfontosabb! Megoldódik minden. Bárcsak mondhatnék jobbat is. :roll:

Steffi, köszike. Én férjem még nem foglalkozik a témával. :|

Györgyi, nem osztok tanácsokat, mert fogalmam sincs, mi lehet a gond. De együttérzek, és jól teszed, hogy segítséget kérsz... Fel a fejjel! Annyiszor megnyugtattál, ne hagyd el magad! :wink:

Végül, de nem utolsó sorban, köszönöm a fiamat ért dicséreteket. :roll: :oops:
vbea

Sziasztok!

Györgyi, nagyon drukkolok!

Lányok, azt hiszem, rossz szemszögből néztük eddig a dolgot... :(
Sajnos Mo-on azonos színvonalú az ellátás: SZ*R. Csak mi eddig egy kiemelkedő helyre jártunk, és iszonyat magas a mércénk :(

Na, ez csak vicc volt, bár a szomszédaimmal beszélgetve, akik mind máshol szültek, bizony ez a helyzet...

mtunde

Sziasztok!
Üdv az újaknak! Minden együttérzésem a Tietek. És már írtam, ezért vagyok a legmérgesebb, hogy utolsó idős kismamik nem saját magukkal foglalkoznak, hanem azzal, hogy hol fognak szülni.

Most olvastam bele a János kórházas topicba. Hát... Azt írta valaki, hogy most alakították át az egyágyas szülőszobát kétágyassá, d eúgysem azzal fognak foglalkozni, hogy ki van a másik ágyon. Hát, nem tudom. Azért csak jobb az olyan, mint a Kútvölgyi. Intimebb. De úgy látszik, a dolgok nem a modernebb és jobb irányban haladnak, hanem a középkori megoldások felé.
És állítólag azt nyilatkozta a János igazgatója, hogy az 5 ágy, amit kaptak, kevés a megkapott plusz betegszámhoz, ágyszámnövelés kellett volna. MI VAN???? Akkor miért kellett megszüntetni a Margitot meg a Kútvölgyit? Vagy én vagyok nagyon hülye, vagy valaki a minisztériumban...

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Györgyi!
Nézd meg a lll honlapját, van egy rész a szopisztájkról. Sok ijesztgetés is van benne, de hátha segít. Én nem értek hozzá, de hátha. És fel a fejjel, kitartás.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Sajnos a torkom rosszabb lett és be is gennyesedett. Mivel külföldön vagyok az itteni dokik felírtak amoxicillint, felhívtam Tóth dokit és azt mondta hogy azt nyugodtan vehetem be, nem árt a bébinek... ma már jobban vagyok és már nem vagyok annyira fáradékony mint korábban, szerintem hat a gyógyszer...

Viszont tegnap voltam ultrahangon és minden rendben van a babával, már 75mm körül van :) 2 hét múlva már megtudhatjuk hogy fiú-e vagy lány :D

A korházhelyzetet illetően el vagyok keseredve... Tóth dokinál szültem volna októberben de ha még magánosítás sem lesz akkor nem tudom hogy mi lesz... elvileg 5dik kerületesként a Péterfy Sándor-ba tartozom de annyira csúnya a korház és olyan komor... nem úgy mint a kútvölgyi....

Ha van valami hír a kútvölgyiról tesség rögtön szólni, annyira nem szeretnék máshol szülni......
aynan

János kórház:
és hogy megy az apás szülés? amikor szülök bent van egy vadidegen apuka is? Ez szuper!!!
NYILVÁNOS UROLÓGIAVISZGÁLATOT annak a nagy F...-NAK aki ezt kitalálta!!!!! :twisted: :twisted: :twisted:
Az Államtitkár Asszony meg szüljön a Kossuth tér kellős közepén! Az agyam eldobom. Megüt a guta. :twisted: :twisted: :twisted: És még mindig tudják über-elni a hülyeségüket. Gratulálok! Megnyerték a HÜLYÉK NOBELDÍJJÁT!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Györgyi
Hajrá, drukkolok nektek, én arra gondoltam, h nem lehet, h Jázminnál ez a bélgörcs hosszabb ideig tart? Nekem a doki azt mondta, h általában 1 hónap, de látott már 4 hónapos babát is bélgörcsökkel, ne aggódjak, pl. nekünk is 4 hónapos kora után múlt el...
Cumit továbbra se fogadja el? Nekünk szerencsére már nincsenek görcsök, de néha este túl éhes és nem bír enni, mert türelmetlen, olyankor adok neki 40-50 g tejet cumiból és utána már nyugodtabban eszik, ezt nem tudod esetleg kipróbálni?
De Zsófinak igaza van, már az is nagy szó, h eddig tudtad szoptatni, gondolj erre és fel a fejjel!!

Steffi
4 fog???????? :shock: Jaj, hát akkor azért ilyen nyugtalan szegény Martini! meg persze szegény TE!!! Tudom, h ez most nem segít, meg távolinak tűnik, de próbálj arra gondolni, h talán pár hét múlva, ha már kibújtak a fogacskák, nem lesz olyan rossz a helyzet!

Zsófi
Holnap 11re megyünk usziba, ha minden igaz, bár már nem merem elkiabálni! :roll:

Hú, már nagyon sokan csatlakoztatok, bocsi, nem tudom név szerint idézni, de üdv mindenkinek!És őszinte részvét a szar, bizonytalan helyzet miatt! :?

Kérdés: felállítottuk a fajárókát és Dani eléggé szereti, forgolódik benne, meg hason szeret nézelődni, csak félek, hogy megüti magát a rácsban, ha túl közel pörög hozzá, ti használtok rácsvédőt? de akkor meg nem lát ki szegény! na, ezen még agyalok egy sort...

És íme egy kép is a fent említettekről :wink:
Kép rabságban:)

KépKép
barimami

Aynan!
Örülök, hogy elmentél dokihoz, mert a hosszan húzódó gyulladás nem jó a szervezetednek és a babának sem. Az antibiotikum meg tuti nem árthat, viszont hamarabb meggyógyulsz!

2 személyes szülőszoba! Komolyan mondom, akkor inkább a második is császár legyen, és nem próbálkozom a természetes szüléssel!!! Ott legalább csak én vagyok kismamaként a műtőben...

Péterfy: Egy barátnőm szült ott nagyon, és meg volt elégedve a lepukkantsága ellenére a dokival és a szülésznővel. A csecsemősök kicsit vaskalaposak, miközben nagyon szopibarátak! a másik barátnőm meg majd ott fog szülni.

Még mindig nem tudtam utánanézni, de kérdezzétek meg a háziorvosotokat, hogy elvileg 3 intézményből lehet választani (beutalni). Hátha a 3-ban szimpi is van!

mtunde

Sziasztok!

Aynan,
Örülök, hogy legalább eldőlt, hogy nem kínoznak gyógyszer nélkül a babát meg Téged, látva, hogy csak aszalódik a történet. Így, hogy Tóth doki is megnyugtatatott, már csak a minél gyorsabb gyógyulásra kell koncentrálnod!
A Péterfy szülészetnek megtaláltam a honlapját, hátha szerzel róla benyomást vagy a dokik után tudsz nézni..
http://www.peterfyszuleszet.hu/

mtunde,
sajna az egy régebbi tervezet volt, hogy 3 kórházból lehet választanai, a jelenleg érvényben lévő szerint 1 területi kórház van, abból lehet 1-et választani.. :(

Barimami,
nagyon csinos a fiad a járókában. Szorítok, hogy hamar tanulja meg nem beverni a fejét!

KépKép
Kép
gyuzso

Gyuzso, sajnálom, mert nekem ezt egy háziorvos mondta, hogy neki 3 lehetőséget ad ki mindig a gép a beutalásoknál :( Lehet, hogy másra gondolt? Majd utánakérdezek.

mtunde

Sziasztok!

Egy ideje már olvasgatlak benneteket, főleg a kórház téma miatt, mert engem is érint. Ma vagyok 35 hetes, május közepén szülném második gyermekünket a Kútvölgyiben. Probálok én is folyamatosan információt szerezni, ma is beszéltem az orvossal, de nem tudott mit mondan májusra vonatkozóan, és ahogy most kinéz április végéig nem is tud.

A bizonytalanság pedig szerintem rosszabb mint a biztos rossz, nem tesz jót így az utolsó hetekben, de ez az ami a döntéshozókat nem érdekli. Az ott dolgozókról nem is beszélve, akik azt nem tudják, lesz-e munkájuk májustól. Remélem azért a SOTE vezetői mégis gyorsan eldöntik, mi lesz a Szülészet sorsa, nem hagynak mindenkit még 20 nap bizonytalanságban...

Én is beleolvastam a János kórház fórumába, az orvosokkal és a szülésznőkkel ott is szinte mindenki elégedettnek tűnik (azért nekem voltak érdekes részek, pl. kézzel tágítás?), de a Kútvölgyi után nem szeretnék ilyen körülmények között szülni, főleg, hogy most, hogy saját bevallásuk szerint is több szülést kell levezetniük, mint amennyire fel vannak készülve...

Ha megtudok valamit, jelentkezem, addig is jó pocakosodást és babázást kívánok,

sziasztok:

Zita
ziva

Sziasztok Lányok!
Köszönöm a kedves fogadtatást,nagyon jól esik!
Azt nem tudom, hogy fizetős lesz-e,bár akkor talán a Tóth doki maradna . Én már túl vagyok a kiirt időn, és nem teheti, hogy befektessen, mert nincs aktív OEP ágy. Ha szülük, utána felépülésre (rehab-ágy) maradhatunk. Már nem is műtenek, csak max a császárokat. Ha valaki újat hall , szóljon. Nekem ezeket a Tóth mondta.

Tegnapelött a Tv-ben azt mondták, hogy június végéig nem kell fizetni, és akkor a szülészetekre vonatkozó jogszabályokat újratárgyalják a tapasztalatok függvényében... Bár a Schöpfi-ben nem tudom mi volt ez a lóvé amit Gyuzso írt. Szerintem is tüntetnünk kéne.Itt még az illetékesek sem tudnak semmit. Az én háziorvosom beutalót is adott a Kútvölgyibe a bizti kedvéért. Röhej!!!

Amúgy édi minden kép, amit felraktatok. Bárcsak én is tehetném már...
tigri

Tigri!
Nyugi, séta, séta, séta, vásárlás, meg ilyenek, hátha elindul a manó kifelé.

Kép
Kép
kriszta36

Kriszta36!

OK! El is sétálunk Apa elé A Dolgozóhoz :) !
tigri

Szia Tigri!

Szerintem a Schöpfi szülészetén már ápr. 1-től csak fizetős ellátás van, az orvosok alapítottak egy Kft-t, olyan mint egy magánklinika, igaz a leírtak alapján a körülmények rosszabbak.

Azért az érdekes, hogy az Anyuka tízezrekkel nagyobb összegről kapott számlát, mint előre gondolta. Ha jól emlékszem valaki már írta, hogy az orvosa szerint a 135 000 Ft-ban nincs benne az orvos és a szülésznő díja...

Zita
ziva

Én is valahol a neten olvastam, hogy 1 területi kórház van csak..
De a háziorvos adhat beutalót a választott kórházba, ha tudja indokolni..
Viszont onnantól a másik oldalon a labda, mert teszem azt a Jánosnak nem kötelező engem ellátni, mert nem vagyok területi lakos. ha van helye felvehet.. Amire esély sok van, mert tényleg jelig lesz, akkora az ellátási körzet.

Egyébként tényleg ez a legrosszabb, hogy folyosópletyi meg részinformációk alapján rohangál mindenki. Pedig én komolyan még az eüm honlapját is megnéztem a korrekt infók után, de semmi.

Minden tiszteletem az orvosoké meg a kórházi dolgozóké, hogy ebben az áldatlan állapotban felveszik a munkát és megy a menet, ha döcögve is!

Kéne egy olyan félprivát kórház, ahova vihetem az orvosomat is..:)

A schöfi meg ugye "privát" szülészet lett ápr. 1.-től, egyébként bezárták volna, ezért nincs átfutási idő, meg semmi könnyebbség a terminus végi mamáknak sem. Azért én vastagnak éreztem a ceruzát, főleg azért az ellátásért.
Bár a telkiben 650-750 közé esik a szülés és ha akarom, vihetem az orvosomat is. Ha már szerződtek előzetesen vele. De ez bizti nem reális most nálunk, a családi büdzsét megviselné.

Azért én még reménykedem, hogy nem tartanak minket még 2-3 hétig bizonytalanságban.
Addig meg örülök, hogy süt a nap és jól van a pocakMiki..

KépKép
Kép
gyuzso

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: