A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Az eperkremleves a hutoben husol, a madartej hul, most kicsit pihenek aztan elokeszitem a husit estere. Azert elmegy ez a nap hamar!!! :shock:

Gyps, drukkolok, hogy meg bent tartsd a pindurt! Ez a mehszaj dolog azt jelenti, hogy kijohet hamar a picur? Bocs, nem ertek ehhez!!
Hat figyu ha be is kell menned a korhazba.....gondolj arra, hogy most mar tenyleg itt van hamar a picike. Es egeszseges lesz.

Kilok: Azt olvastam en is hogy most gyorsan jonnek fol a kilok. En is tok jol tartottam a sulyom hetekig...es most egy het alatt jott fol 2 kilo...aztan husvetkor meg egy!! :(

Kép

Kép
lorcika

Gyps!Szépen kérlek ne próbálj haladékot kérni magadnak,ha a doki úgy látja jónak irány a kórház!ígérd meg!!!!
Hiába gindolod,hogy otthon is tudsz pihizni,az nem ugyanaz,meglátsz egy kis ezt,egy kis azt,úgyis csinálgatni fogod a dolgod,A kórházban viszont tényleg nincs más lehetőséged,feküdni fogsz.A többit pedig bízd apáékra,biztoasn minden renben lesz,mire hazajöttök.Tudom ez baromi nehéz,de hidd el apák nagyon kreatív ügyesek mikor igazán oda kell tenni magukat!Bízz benne!Te pedig pihikézz sokat,és tényleg nyugi,mert már a cél1enesben vagytok! :wink:
A lényeg,hogy bébike gyarapszik,a ctg jó lett,úgyhogy minden a legeslegnagyobb renben van :wink: :lol: :wink:
puszi

Kép
bringababa

Ilda!Még mindig jobbulást!

Kép
bringababa

Sziasztok!

Na megvolt az uh. A bpd: 84mm, fl: 63, ac: 236 ami szerintem el lett nézve mert a múltkor 260 volt. Levették a streptococcus kenetet is pénteken meg is lesz az eredmény. A méhszájra nem mondott semmi úgyhogy biztos rendben van. Legközelebb a 38 héten lesz uh. Két hét múlva tanácsadó 3 hét múlva meg nst. Már alig várom hogy elteljen ez a 8 hét.

Kép
rena10

Gypsophila!
Igen-igen, még azért egy pindurit maradjon bennt Damján, aztán utána már jöhet.
Édes vagy, hogy így készülődsz. Irigyellek is érte. Olyan jó lehet. Mosni, vasalni...hmmm.
Az mondjuk tényleg pozitív, hogy könnyen fogsz tágulni.

Ugye-ugye, az ember hogy visszasírja már most a pocakos időszakot, annak ellenére, hogy ilyenkor már egyre jobban várja a nagy találkozást. De hiába, szép ez az időszak is és meg kell élni!

Mindenesetre nagyon szorítok, hogy még egy picit bennt maradjon!

Ilda, jó pihenést, tedd amit tenned kell!

Bringa, akkor végülis normális ez a gyors súlynövekedés, jól van. Hát igen, végülis ő is hízik, sőőt, ő hízik nem én.
:lol:
Tolmácsolom Emmának, hogy a nagy könyv szerint alakulunk:)
Jah, hát a párnácskákra én is igen kiváncsi vagyok, zabálnivalóak!
Apa az egyik lábát én meg majd a másikat fogom felfalni! :lol:

Kép
niki30

Szejjasztok lányok, babák!

bringa kérdésére, hogy hogy állunk a fáradtsággal én magam csak annyit válaszolnék, hogy a húsvéti nagymenet után máig tartott, hogy összeszedjem magam, és írjak nektek!:)

Mindig elolvastam, de mire írhattam volna elfáradtam és feladtam! :)

Hálisten velünk semmi különös, az egyre gyakoribb keményedéseken kívűl. A hízás az nekem is beindult, így már +7-8 kg-nál járok. Rettenetesen vizesedem, de tényleg szörnyen, a talpam a lábfejem, a bokám a lábszáram, szörnyű nah. Reggel már a szandálom sem jön rám... Ha meg belenyomom a püfetkéimet, akkor szószerint sajog ahogy szorítja a pántja, így párnapja edzőcipőzöm, az legalábban diffuzan szorítja az egész lábam. Amúgy a csuklómon, kezemen, de még a hátamon is érezni a vizet. Gergővel 10 kg víz volt kb rajtam. Attól félek most sem lesz másképp. Ha nem iszom akkor, meg gyakrabban keményedik a méhem. SZóval próbálom tartani a napi 2 liter folyadékot, annál nem többet, de kevesebbet sem nagyon.

Úgy néz ki az esküvőre összeállt minden. Így már csak magammalkell törödnöm a következő pár napban. Holnap fodrász, kozmetika, pénteken kis takarítás még. És aztán már itt is van a nagy nap. :)

A ruhám szépséges lesz, olyan vagyok benne mint egy nagy fehér hogolyó tüllben. :) De azért édi. Hát belőlem ennyit lehet most kihozni, nincs mit tenni. :) Kész apa nyakkendője is, meg a gyerkőcé is. Torta megrendelve, apu hozza majd el. A násznép összecsődítve. Szóval készek vagyunk! :)

Tegnap megvettük a pelenkázó lapot! Sárga nyuszis macis aszem. Megrendeltük a kiegészítőket Sünisek lesznek, éjjeli lámpát, polcot meg fogast.

rakok róla linket (hamár képeket nem tudok küldeni...)

http://www.gabeliz.hu/termekek/fotok/bdisz/index.html

Kókusz matrac témához annyit fűznék hozzá, hogy valóban átfolyik rajta a cucc állítólag, én magamképtelen vagyok elhinni, hogy ha maga folyadék át is folyik az ammónia és egyéb végtermék szemcsék nem ülnek meg a kókuszban, aminek ugye szaga van. Nah szal én óvatos duhaj vagyok és úgy rendeztem el a matracon a nejlont, hogy fent egy 30-40 centi kimarad a többit pedig körbe tekertem a nejlonnal, mert én a matrac alatt is tartok ezt azt, az se ázzon el. Alulra a matrac és a nejlon közé tettem egy töbrét hajtott sima vászon lepedőt, ami remélhetőleg felszívja az áteresztett pisit.
Így a baba fejénél szellőzik, és a többi része sem ázik a pisiben.

Még nem tudom beválik-e, egyenlőre így van! :) Az első kipisilés után beszámolok a módszer hatásosságáról! :)

Lorci! II. fokban érett lepény ilyenkor teljesen jó. Annak kell lenie. Nekem a 32 héten még I. fok volt, de szerintem már az enyim is érettebb. :)

Jajjj! MA voltam műkörmösnél is. A körmeim már tisztára menyasszonyosok! :) A gyűrűs ujjamon van egy swarowski kristály és körben bordó virágszirmocskák, hogy ez is menjen a ruhához. :)

És ígérem megfüzöm az embert hamarosan, hogy tegyünk fel képeket! Úgy megmuattnám a ruhámat, a babaszobát, a pocimat, és még a körmömet is! 8) :lol:

Mindenkinek további szép napot! Kicsit hanyatt vágom magam, este megyünk bevásárolni.... :roll:

KépKépKép
bogyra

Sziasztok!

A kókuszmatrachoz szeretnék hozzászólni:
Nekem lassan másfél éves a Bence, de még soha semmi nem folyt rá a matracra. Se pisi, se hányás, se kaki. A fejecskéje alá mindig tettem textilpelust, és az felfogta ha véletlenül visszajött egy kis tej. Persze biztosan van aki már máshogy járt, de kicsit fura, hogy mindenki arra készül, mintha most aztán ám folyni fog a cucc ezerrel. :)
Szóval szerintem nem olyan nagy gond, ha valakinek nincs semmi plusz a matracon.
famo

Hát itt vagy Bogyra végre! :wink: Megy a készülődés ezerrel,gondolom izgulsz.Biztos minden okés lesz,és nemsokára asszony lesz a lányból :wink: Tényleg azt még nem írtad,hogy miért pont mostanra datáltátok az eskembeskemet?A babó miatt?Vagy amúgy is tervben volt,csak mindig halogattátok?

Ez a vizesedés nálam is elkezdődött,még nem vészes,de már érzem.Bokám már nincs,a lábujjaim pedig olyanok,mint az a kis roppanós snack virsli :roll: Csak gondolom nem lehetnek olyan ízletesek :roll: Rám férne egy jó kis pedikűr,mert a csini kis pocótól nem érem el őket.A múltkor már be is jelentkeztem,de végül nem mentem el,lusta voltam :oops:

Famónak pedig igaza lehet a matraccal kapcsolatban,miért is pisilne akkorát egy csecsemő,hogy totál átnedvezze a matracot.
A szaggal kapcsolatban azt gondolom,hogy egy erős zuhannyal az is eltávolítható.

Kép
bringababa

sziasztok!

AZ EPERLEVES receptjét nem olvashatnánk itt a közösben?Úgy megenném!!!

gyso!engem haza sem akartak engedni a kórházból,saját felelősségre jöttem.Szerintem ha bent maradtam volna,csak idegeskedtem meg sirtam volna,és már rég meglenne Brendonbaba.Itthon tényleg nem lehet pihenni sem,de ha egy órát teszel,veszel,és mindig ledőlsz utánna,simán megy,hogy bentmaradjon a baba.Én 2 hete ezt teszem,és hála égnek,már nem csurog a magzatvizem,nem nyilt tovább a méhszáj,és a pocóm sem fáj.Te tudd,Te érezd,mi neked a jó.De ha nem vagy valamiben biztos,akkor maradjon a kórház.

Vizesedni én is vizesedek,de csak a lábam,az viszont keményen.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Bringa!

Nekem anyu pedikürözi a lábam, meg hintőporozzuk a lábujjaim közét,mert ugy összevannak dagadva a lábujjaim, hogy szerintem nyista szellőzés közte, félek kisebesednek... :oops:

De még egy manikürre én is megyek szülés előtt, az mg jár nekem. :) Csini kis lakozott lábujjaim legyenek szülés közben, tuti mindenki azt nézi majd! :D

Mért is mértis most? Hát egy éve készülünk összeházasodni, sőt igazából már kétéve decemberben volt az eljegyzés... szóval azóta. De valahogy minidg akadt jobb dolgunk, és most is csak a hátunk közepére hiányzik ez a hacacáré. Utána biztos elégedett leszek, de most még így érzem. Szóval nehezen vettük rá magunkat! :) Bevallom tavaly vagy kétszer háromszor bejelentkeztünk... aztán lemondtuk, mert nyaraltunk, mert terhes lettem mert ez meg az meg amaz... :D

Nah de mostmár nem menekül az ember! :)

KépKépKép
bogyra

Sziasztok !
Szeretnék csatlakozni hozzátok,én első babámat várom,aki az előrejelzések szerint kisfiú és ha pontos lesz akkor május 10.-én fog megszületni.
Mostanra rendeződött a helyszín is,mert sajnos én is azon szerencsétlen sorsú kismamák egyike voltam aki járt egy orvoshoz(már 7 éve)magánrendelésre,és a 35.héten az orvos bejelentette,hogy becsukott a kórház ahol szültem volna,gondolkozzak el a lehetőségeken.Akkor úgy voltam ,hogy most itt a világ vége,és aggódtam amiatt is,hogy a babám látja ennek kárát,hogy annyit idegeskedek.Szerencsére mára rendeződött a helyzet,jó kezekben leszünk.
Hogy ne lógjak ki a sorból elmondanám,hogy nekem is van két bucim a bokám tájékán,és a tavaszi szandim környékére se megyek,anyukám 40-es sportcipőjét kunyiztam el a 38-as lábamra,bár sokkal jobban ezzel se jártam,mert a bekötés elég mulatságos folyamat szokott lenni.
Én is hallottam a nagy zabálós periódusról,még eddig nem tapasztaltam,de azt hiszem nem is nagyon szeretném átélni,mert már igy is a zöldséges stand a narancstól a brokkoliig a lábamon van. :?
A babaágyban nekünk is kókusz a matrac,de tapasztalat híjján ez ügyben hozászólni nem tudok.
Babucim nagyon jó fiú,azt a tényt leszámítva,hogy nekem red bull van a magzatvíz helyett,és ettől egész álló nap energiától tellve szétrúgja az oldalamat,a pocimon jókat mulat a család,mert sokszor úgy hullámzik,mint harmad fokú viharban a Balaton. :D
Bagyra nagy gratula,,én divattrevező vagyok,és volt már szerencsém menyasszonyi ruhát tervezni kismamának,nagyon klassz volt,és azóta is tartjuk a kapcsolatot..Kiváncsi vagyok a rucidra,remélem sikerül feltenni a képeket!!
Bocs csajok,de nem tudok tovább ülni,babuci lambadázik
szép estét mindenkinek!jó pihizést
Riella

KépKép
riella77

Riella!

Üdv köztünk! Jöhettél volna előbb is! :)

A ruhám nem nagy szám ám, de én magam rajzoltam le, a varrónő kivitelezte. Amúgy egy szatén kismamanadrág, tunikával. A tunika a menyasszonyos, madéra, meg muszlim (vagymi :D ) és sztreccsss szatén :)

Ha más nem szombati képeket teszek fel, a meggyőző képességem az ember felé-irányába az utóbbi időben megcsappant. Ugyanis bármit ígérek neki, tudja hogy úgysem tudom betartani! :)

KépKépKép
bogyra

Bogyra!Mi is hasonló cipőben járunk,sejtettem,hogy nálatok is vmi ilyesmi lehet. :wink:
Én már annyiszor voltam bejelentkezve,hogy lehet azt hiszik sportot űzök belőle :shock: :roll: :shock:
Valahogy mindig akad vmi ami miatt halasztódik,én gyanítom nálunk ez már így is marad :wink:

Na ne!Ezt a szőke pislogni képtelen cafkát akarják kinevezni miniszternek :twisted: :evil: :twisted:
És a gyerekek után is kéne vizitdíjat fizetn! :twisted: :evil: :twisted:
PFÚÚÚÚÚÚÚJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ :evil: :twisted: :evil:

Kép
bringababa

Sziasztok Lányok :D ,

Nem is tudom mit csináltam ma, de úgy elment a nap....... :shock: Végigtakarítottam a lakást, a konyhapolcokról levettem az összes edényt (anyu segitsegével) és elmosogattam őket, amit nem használok azokat eltettem, mert totál tele volt a szekrényem és a polcaim is.....

Délelőtt a barátainknál is voltam, két gyönyörű lányuk van, nagyon édesek, velük játszottam, meg beszélgettünk. Közben beugrottam a gyógyszertárba (visszavittem a lejárt gyógyszereinket) és a festékboltba a maradék két helység festékeiért amit még kisfestünk mielőtt jön a babó....

Holnap is zsufi nap lesz, jön a barátnőm, utána megyek kozmetikushoz, aztán ha nem lesz sok szülő anyuka akkor megyek a kórházba a szülésznénimhez és megmutat mindent. Próbálom összeírni a kérdéseimet, mert van egy pár, hogy nehogy elfelejtsek valamit.
Anyu is jött volna velem, mert apa nem akar bejönni velem és ő lesz majd mellettem, de tegnap elkezdett nagyon csúnyán köhögni...., remélem holnapra jobban lesz, mert jó lenne, ha tudna jönni ő is. Ha nem sikerül, apa bejön velem, legalább körbenézni :D .

Bringababa, én is osztom a véleményedet a cuccokkal kapcsolatban. Van csomó felesleges, de annyi minden megkönnyíti a dolgunkat.
Lányok, amikor anyukám terhes lett az öcsémmel (14 éves voltam) az elején még nem nagyon volt eldobható pelus. Rengeteg rongy pelusa volt és anyuval minden szombaton (automata mosógép hiányában) áztattuk, hypoztuk, tárcsás mosógép, öblítettük, centrifugáztuk, teregettük, vasaltuk, az egész napunk elment vele.....mindentől függetlenül én még így is élveztem :wink: .

Lorcika, engem is érdekelne az eperkrémleves receptje :D Pont ma vittem a barátaink gyerkőceinek epret csokitojás helyett és rámkérdezett, hogy én eszek epret? Én szoktam :shock: :shock: Ti tudtok róla, hogy káros lenne? :shock:

Bocsi, hogy most a többieknek nem írok.

Dobhatok fel újabb témát? Szerintetek a terhességi csíkok mikor jönnek ha jönnek? Én lázasan kenegetem magam, eddig minden ok, de lehet, hogy csak most kellene, hogy látszódjanak?
Csomó helyen olvastam, hogy alkati dolog, de érdekelne a véleményetek :wink: .

Szép estét mindenkinek, Lorcika neked romantikus vacsorát apával :D , Isten éltesse sokáig.

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Szia Riella!Gyere csak sűrűn,üdv közöttünk! :lol:

Kép
bringababa

Sziasztok!

Még nem olvastam vissza :oops: , de hamarost.

Köszi lányok az érdeklődést és a jókívánságokat lánykámnak.

Viki nem volt lázas reggelre, de a du-i alvásból felébredve 3-kor 38 volt megint és a kedve vmi rettenetes rossz.
Elvittem a dokihoz és a torka piri, ahogy gondoltam ,a füle rendben szerencsére. Írt fel antibigyót (még sosem kapott), ha még lázasodna.
Kapott egy kúpot, az levitte a lázát, de nagyon szar hangulata van és szinte semmit nem eszik a Danoninón meg a krumplis pogácsán és a fagyitölcséren kívül.
Móni, vettem a patikába Nurofent is, legyen itthon.
Úgy döntöttem, hogy holnaptól elkezdem adni az antibigyót, mert nem javult az állapota sajna. Szerencsére a dokink sem ab párti és nem erőlteti.

Amin felhúztam magam:
lemondtam a gyedet ugye gördülékenyen, és felhívtam a háziorvost, hogy most este lemennék a táppénzes papírért, hogy felvegyen szülési szabira (betöltött 36.hét), és közölte az sztk-ban intézik ezt a terhesgondozáson.
Felhívtam őket, semmi közük hozzám, fáradjak be a MÁV-ba és a saját dokim tölti ki és intézi. Na felhívtam a szülésznőmet, mondta beszéljek a dokimmal épp ügyel ma. Felhívom őt is, azt se tudta eszik vagy
isszák ezt a bizonyos rózsaszín papírt, nem is látott ilyet életében. :? :lol: De ő igazol bármit persze, hogy ugye betölöttt 36. hét stb.
:D Újra újpesti sztk telefon, csajszi holnap du. ad nekem üres ilyen papírt és azzal vonszolódjak le a dokimhoz, aki majd kitölti. Hát elég fura..
Hogy a francba vesz fel állományba a szülészem?? :shock: Az nem a háziorvos dolga? :roll: :roll: :roll: :roll:

Mégsem olyan gördülékeny.. :roll: :roll: :roll: :roll:
Vendég

Bogyra, nagyon jó lehet így kézsülődni. Biztos nagyon szép leszel.
Képeket mindenképp kérünk! Kiváncsi vagyok a ruhára, a körmödre (gyönyörű szép a swarowski), a pocidra és a készülő babaszobára is.

Matrac, igen, én is írtam már korábban, hogy tulajdonképpen attól egyelőre nem kell tartani, h. pisis lesz a matrac. Az a gumilepedő szerintem majd később lesz hasznos, mikor majd elhagyják a pelust.

Kép
niki30

Szia Melcsi!Hú,de nagyon aktív voltál ma,én egy nagy lusta disznó :oops:
Anyukád megy be veled?Biztosan nagy élmény lesz!

Csíkok?hát ha valaki akkor én biztosan kompetens vagyok benne,én Alexánál szanaszét szakadtam,pedig annyit kenegettem,hogy aki nálam többet zsírozta,az már festi magát.Anyukám is hasonlóan járt,úgyhogy biztosan alkati kérdés is,mert ismertem egy lányt,aki 48kilóval kezdett,többet hízott,mint én,78al szült,kenegetés nuku és egy darab stria nincs rajta.Ez van.Én így jártam.Szülés után megijedtem mikor megláttam a hasam,olyan volt,mintha egy kidurrant,félig leeresztett lufi . :roll: :oops: :cry: :roll:
Ezek idővel kifehéredtek,de el soha nem múltak,most újra gyönyörködöm(?!)bennük.
Tervezem,sőt már terveztem is hogy megcsináltatom,be is voltam jelentkezve,de a barátnőm szenvedése elvette a kedvem tőle,annyira fájt neki a hasplasztika.Jó hülye voltam,mert akkor még lett volna mód arra,hogy Tb alapon megcsinálják,most meg majd fizethetek érte gazdagon! :evil:
Szóval biztosan alkat kérdése is,de a kenegetés tuti nem árt.

Ja,és miért kérdezték az epret?Ez nekem totál új.Az oké,hogy a babák lehetnek rá allergiások,de szerinetm akkor csak,ha már kint vannak,vagy tévedek?Én eszem ezerrel! :roll:

Kép
bringababa

Riella, üdvözlet köztünk!!! :D
Te is már jó elől jársz.

Melcsi, a csíkokra én is használok ilcsis olajat, meg használtam vichy krémet, de szerintem ez valóban inkább hajlam kérdése. Szerintem akkor jöhet ki, ha hirtelen nő sokat a pocak. Gondolom. Szerencsére nekem sincs. Örülhetünk neki.

Dóri, ez tényleg jó, hogy a dokitok antibiotikum ellenes. Az enyém is.:)

A táppénzes papírt a körzeti adja. Nálunk úgy működik, hogy a nődoki minden alkalommal ad egy igazolást, amit beviszek a körzetihez és ő megírja a táppénzes papírt. Én úgy tudom, az ő dolga.
A háziorvosod kicsit el van tévelyedve, vagy csak lusta....
:roll:

Kép
niki30

Dóri!Szegény kicsi Viki,már biztosan Ő is nagony unja ezt a nyavaját,azért rossz kedvű. :cry:
1ébként engem is szülész tart betegállományban.

Kép
bringababa

Sziasztok,

Na megvotl a szulinapi vacsika. Apuka felfalt mindent es izlett neki. Azt mondja az eperkremlevesnel, hogy majd desszert utan ehet meg?? Mondom ha akarsz igen..de ketlem, hogy kersz majd. A madartej ugyanis a kedvence...hat meg is ette es utana mar nem kert semmit, szetdurranva ultunk!!!! :) :) :)
Maradt meg mindenbol, aki ker annak kuldok fenypost! :lol: :lol: :lol:

Mingya kuldom a receptet. :)

Melcsi azta milyen napod volt!!! Tyuuhaaa! Nekem mondjuk holnap lesz hasonloi, aggoodm is a labam miatt, estere milyen lesz. Reggel cegem, aztan szuleim, meg a baratnomhoz beugrom, utana 4-kor fodrasz, mert mar osasszony a hajam...utana haza. Fodraszom szupi..de kisse lassu..komotos, igy szerintem 7-8-nal elobb nem kerulok haza!!! :roll: :? :)
En ma hulla vagyok, annyit kotyvasztottam, paniroztam, pasziroztam..szoval most vizenyos labaimat pihentetem. hajat kene mosni..de nem visz ra a lelek. Oke holnap fodrasz, de elotte megyek emberek koze....es hat gazuzem vagyok!!! :shock: :lol:

Nekem sincsenek meg csikjaim...jo lenne ha nem jonnenek. de tuti hajlam kerdese.

Bogyra: Tok jo ez a keszulodes!!! Olyan klassz lesz majd meglatod!! Kell eskuvo..ecceruen kell!!!!!! :) :) :)

Kép

Kép
lorcika

Itt az eperkremleves: Kicsit gazos az eleje, amikor a vajat a liszttel oszekevered es kavarod bele a tejbe!! olyan lesz, mint a csiriz!!!! De a vegeredmeny nyaaaammmmmm! :)

Eperkrémleves
4 dl tej, 2 dkg liszt, 2 dkg vaj, 30 dkg eper, 10 dkg kristálycukor, 2 dl száraz fehérbor, 1 citrom leve, 2 dl tejszín, fél csomag vaniliáscukor.
"A tejet felforralom, közben a lisztet a puha vajjal összegyúrom, majd kis darabkákban hozzáadom a forrásban lévõ tejhez. Folytonosan kevergetve öt percig forralom. Az epret megtisztítom, megmosom, egyharmad részét félreteszem, a többit megcukrozom és fél óráig állni hagyom. A besûrített, kihútött tejet a lecukrozott eperrel, a kioldódott gyümölcslével, a fehérborral, a citromlével, a tejszínnel és a vaniliás cukorral összeturmixolom. Finom szûrõn leszûröm, hogy az eper magvai ne kerüljenek a levesbe. Tálalás elõtt alaposan lehûtve csészékbe töltöm és a tetejét a félretett eperszemekkel díszítem."

Kép

Kép
lorcika

Riella udv koztunk! :)

Kép

Kép
lorcika

Visszaolvastam a mai termést. :)

Lorci,
eperkrém leves hmmmm :) :) jöhetne egy adaggal :lol:

Gypsophila,
Te is a finishben vagy keményen. :)
A méricskélésre meg tényleg ne adj, nem olyan pontos az, lényeg, hogy a babó rendben van, szívhang oké.
De gondolom a dokid is zet mondta. :)

Ilda,
jó hogy írod a homeós cuccokat, el is felejtettem bevenni a mai adagot, meg a Gravidát is..
Jobbulást Neked!

Riella,
Üdv. itt! :) Jó, hogy idetaláltál.

Brigi,
micsoda??? :?: A gyerekekért is kéne fizetni?? a jó édes ......... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Melcsi,
nekem szerencsém volt/van, sosem csíkozódtam egyik terhességem alatt sem. Én úgy tudom ez is alkati kérdés, de
lehet kenceficézni hátha segít valamicskét.

Ez a körzeti doki egy trehány egyébként szerintem, de mindenesetre jó lenne tudni, hogy a szülész felvehet-e szülési szabira (TGYÁS), mert nekem inkább háziorvos témának tűnik. Mindenesetre beszerzem a dokimtól az sk igazolást és annak tükrében kitöltetném a körzetivel. vagy passz.. :roll: :roll:
Vendég

Lorci,
ez vmi fantasztikus lehetett. :D De jó dolga van apának. :P :lol:
Vendég

Lorci, ez iszonyú jól hangzik. Úúúh de megkívántam.
Apának névnapja lesz májusba, lehet hogy bepróbálkozom ezzel... :roll: :wink:

Kép
niki30

Sziasztok!

Riella üdv!
Lorcika: ez a leves nagyon fincsinek tűnik!

Hát nekem felemás napom volt. Vásárolni voltam a babónak, sok pénzt elköltöttem, de olyan jó volt!
A férjem viszont nagyon beteg lett. Egész éjjel hasmenés-hányás volt a program felváltva. Reggelre be is lázasodott. Nagyon rosszul érzi magát, annyira sajnálom. A doki szerint valami vírusos járvány van, egész családokat lefertőz.
Na megyek, főzöm neki az újabb adag teát.
Mindenkinek jó éjszakát!

Kép
anido

szia riella!gyere gyakran.

anido!jobbulást apának.

csikosodás:nagggyyyoooooonnnnn nem szeretném.kenem magam mindennel,ami olaj vagy krém.

köszi a receptet!!!!!hétvégén kipróbálom.Az EPER nem csak amiatt árthat,hogy földön van,trágya,stb....?én napi fél kilót benyomok több hónapja már.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Eperről én nem hallottam még, hogy a pocaklakóra ártalmas lehetne vagy allergizálhat. Azt tudom, hogy az aprómagvasakat (málna, eper, szeder) nem javasolt adni 2 éves kor alatt. A másik része meg a trágyázás valóban, állítólag emberi ürüléket is használnak. :shock: :?

Anyum mesélte pont tegnap, hogy mikor kicsik voltunk a tesómmal ugyanezt mondta a gyerekdokink, hogy inkább ne adja nekünk az epret, may úgy, hogy meghámozza és a belsejét. :shock: :lol: :lol: Pepecs egy meló lehetett, de úgy ettük. :)
Ez olyan lehet, mint a szőlő.. az sem javallott túl hamar, de tavaly Vikinke adtam úgy, hogy megpucultam (héját leszedtem) és kimagoztam. :lol: Imádta! (Mondjuk mindezt a nagyszeműekkel tettem.)
Vendég

bocs a sok elgépelésért :oops: :oops: megyek is tusolni&aludni.
Vendég

Udv. Riella! Orulok, hogy csatlakoztal, jokat nevettem az irasaidon, foleg a harmadfoku viharon a Balatonon, jo a szoveged! :D

A divattervezes szuper foglalkozas lehet!!!

Bogyra, nagyon varom mar a kepeket, mindenrol!!!!!!!!! :D

Nalunk is a doki leletere adjak a tappenzes papirt, de a novedelmiben, es nem a korzeti doki. Ot a varandossag alatt csak 1x lattam, akkor is csak az EKG miatt.

No szedem a homeos bogyokat, szerintem mar segitettek, ugy erzem most, aztan majd holnap beszamolok az ejszakamrol.
Kalium muriaticum es atropa belladonna-t szedek.

A doki pedig enyhen lecseszett, hogy abbahagytam az Elevit szedeset, annyira buntudatom lett, hogy holnap kivaltom es szedem.

A vedono pedig azt mondja ma, hogy teljes verkepet szoktunk csinaltatni a 34. heten, ja az most van, hat akkor most mi legyen.
Konyorgom nem az o dolga, hogy idoben beutaljon.
Mondom neki, hogy pont ma voltam vervetelen, meg is ejthettem volna, de hat hogy ne menjek allandaon, mivel igy is surun jarok, akkor majd ket het mulva, mikor amugy is mennek a cukor miatt.

Ja es jovo szerdan jon el hozzank de. beszelunk a szocialis jutattasokrol+ babakelenygyerol+korhazi csomagrol...ez azert biztos hasznos lesz.

Na lelovom magam! :roll:

Jo ejszakat Mindenkinek!

KépKép
horilda

Sziasztok lányok!

A következőként alakult az éjszakám! Hajnali 1 óta marhára fáj a pocakom, rendszertelenül, felváltva, keményedik is rendesen...a medence csontom fájdalmáról már nem is beszélve, egyik oldalamon sem tudok aludni, ráadásul arra keltem fel, hogy marhára fáj a derekam, tehát minden baj elért :(((( ...most beszéltem a szülésznőmmel....megyek este fél 7-re NST-re meg a doki megnéz! Szurkoljatok nagyon!

Remélem ti jól vagytok!

Puszi

Kép
elizabeth25

UI: Párocskámnak szombaton, 14.én lesz a szülinapja, elég durva lenne , ha egy napon lenne Domcsiéval! :)

Kép
elizabeth25

Szépjóreggelt:)

Nah, megint annyit írtatok, nem győzök válaszolni mindenkinek, de végigolvastam!!

Üdv az újnak!:)

Gyps, nem is tudom, engem is akartak kórházban tartani egy hétre, de nem igazán akartam, otthon pihentem. Mondjuk az életem párja mindent megcsinált szinte, tehát volt segítségem. Ha nem tudott volna segíteni ennyit, lehet, hogy én is a kórházat választom...De a lényeg, hogy te hogy érzed magad, mondjuk ha bízol a dokidban, akkor érdemes ráhallgatni:):)

Tegnap barátnőmnél voltam, 3 éves és 1,5 éves kislányai vannak, apuka ősszel lelépett, megunta az apáskodást. Mondjuk mikor otthon volt sem segített semmit... A két kislány nagyon édes, párommal rengeteget játszottak, mondjuk ő minden gyerekkel megérteti magát:):)

Ma meg másik barátnőmmel megyek tanácsadásra, őt kisérem az 5 hetes kisfiát viszi védőnőjöz...Majd jól kifaggatom, milyen is az első időszak. Mondjuk amit eddig mesélt, az vegyesfelvágott volt. A kisfia hasifájós, de már lényegesen jobb, mint egy hete volt. Majd elmondja, mit adott neki. Tejcsije van, de figyelmeztetett, hogy nem mindegy, mit eszik az ember szoptatás alatt, neki a kisLevi nagyon érzékenyen reagált szinte a legtöbb dologra. De hozzátette, ez babánként változik...

Még emlékszem, vizesedésről is szó volt...Nah, kilók nekem is ugranak most, de nem vizesedem, még legalábbis...

Ma hajnalban viszont arra ébredtem, hogy izzadok, melegem van...Kicsit meg is ijedtem, de ittam vizet, kicsit kitakartam magam, és elmult.

Nah, szép napot mindenkinek, megyek főzikézni:)

Márti

Kép
horpika

Jó reggelt!

Eliza,
én is szenvedtem éjjel a hülye derékfájástól meg görcsölgetett a hasam hol erősebben, hol kevésbé, de sokat. :? Ezek tutira jóslók, már nem is törődöm vele, csak zavar. De egyszer mindennek vége lesz. :D És lesz olyan pillanat, mikor azt mondjuk, jaj de jó nyugi volt, míg benn volt. :lol:

Viki felkelt 4-kor vizet inni és rögtön vissza is aludt, velem ellentétben, aki fönn volt még és forgolódott egy jó órát. Most még alszik a lányom, kiváncsi vagyok milyen állapotban lesz. :roll:

Komolyan, akinek van már gyereke az tudja, ez a legrosszabb, mikor betegek a picik. és sajnos senkit nem kerül el. :( Mi még megúsztuk, Viki ha 2x volt taknyos a másfél év alatt, és gergő sem beteges.
Vendég

Dori, szerintem is azok voltak, vagyis azok....mert még most is tart....csak már nehezen viselem! Majd este kiderül mi okosat mutat az NST vagy mit nem...és mit mondd a doki! Remélem nem lesz semmi gáz! :(

Kép
elizabeth25

Jó reggelt Mindenkinek! 8)

Képzeljétek apát utolérte valamiféle pánik-gondolom.Kívűlről nem mutat semmit,de amúgy sem egy vastag fajta és most még fogyott is vagy 2-3kilót.Már a második este kapunk össze valamin,semmi extra,csak olyan hirtelen kitörés,aztán meg úgy bealszik,hogy bombát lehet mellette robbantani.Szerintem aggódik a jövő miatt,csak engem nem akar vele terhelni,de valamin rágja magát az biztos.Én viszont nem merem faggatni,mert félek ha erről elkezdenénk beszélni én is csúnyán befordulnék.Hülye politika tudom,de most aztán végképp nem vagyok felkészülve egy "akkormosthogyantovább" típusú beszélgetésre.Jó volna már egy kis táppénzt kapni,de az még odébb van,még csak most lettek leadva a márciusi táppénzes papírok.A számlák meg csak jönnek-jönnek,ugyebár... :roll:

Érdekes ez a táppénzes állomány dolog.Hát miért nem lehet valami 1séges?Engem a szülész tart táppénzen,Nikit a háziorvos,és senki nem tudja pontosan kinek is van rá jogosítványa.

Olyan bunkó volt az Önkormányzatunk,hogy 7köznapra tették a lomtalanítást,most viszik a ganét,de sok dolguk nem volt senki nem tudta kirámolni ilyenkor,gondolom a Húsvéti ünnepeket nem ezzel akarták a népek tölteni,mi sem.Így most marad a kupi a pincénkben.

Mindenkinek legyen szép napja! 8)

És már megint eszembe jutott Doo.............

Kép
bringababa

Eliza!Remélem minden rendben lesz Veletek,fogjuk rá a melegfrontra,ilyenkor gyakoribbak a görcsölgetések.Dominak még jobb odabent,jó volna ha Ő is így gondolná!

Dóri!Éppen tegnap akartam írni arról,amiről most Te írtál,vagyis ha beteg a gyerek.Tényleg szörnyű érzés,az ember átvenné a szenvedésüket és kicsit belehal a tehetetlenségbe.Nekem is szerencsém volt Alexával,alig-alig volt beteg,de akkor annyira nem volt önmaga,hogy engem ez borított ki a leginkább.Amikor egy folyton jókedvű kiscsaj 1szercsak nem nyűgös,hanem olyan kis plötty lesz. :cry: Jaj,az nagyon szörnyűűűűűűű
Bízom benne,hogy most már túl lesz rajta,már lassan egy hete szenved :cry:

Anidó!apának jobbulást,Te pedig amennyire csak lehet vigyázz magatokra,el ne kapd a kórságot!

Lorci!Apa el volt ájulva,mi? :wink: Nagyon rendes kis (ős :lol: )asszonka vagy! :wink: Ma sűrű napod lesz,ahogyan olvasom,viszont a végén pész is leszel az új hajaddal! :lol: Az én régi fodrászom is minimum 4-5órás mutatvány volt,a mostani csak 3,viszon sokkal messzebb van,így apa csak a szemét forgatja,ha azt hallja indulok hozzá,akkor tudja nem lát fél napig :roll:

üdv mindenkinek:csülök :!:
ez lesz az új nevem,a lábam ugyagyanis nem fér be a papucsba :shock:

Kép
bringababa

Sziasztok!

Olyan megnyugtató, hogy mindenki szenved! :D (mondtam én a kárörvendő)

Tegnap egész éjjel nyamvatam, fájt, görcsölt, húzott, nyilalt, már azon gondolkoztam, hogy akonyha asztalon megcsászározom magam.... De végülis ettől úgy megijedt Levente, hogy gyorsan elhelyezkedett és több kellemetlenséget nem okozott.
Nagyon szörnyű volt....
Amúgy is valamit csinált ez a kisbaba, szerintem eltévedt odabent, mert eddig fejvégű volt, szerintemmost keresztben van, vagy a feje van fent. A gyomrom helyén érzek egy nagy és kemény Kitüremkedést, lehet a kobakja... A kis butija, nem vitt magával térképet... Hát remélem visszafordul. :) Ma jön a szülésznő barátnőm, megkérem tapogassa meg, hogy ő mit gondol, hogy helyezkedik el.

Voltam reggel vérvételen, a háziorvost ellógtam. Majd jövőhéten lemegyek. Viszem a leleteimet neki. Jajj eszembe jutott, hogy a pajzsmirigyes gyógyszerem elfogyóban van, de gyorsan letelefonáltam, kirakja nekem a portára a receptet. Apa meg elhozza majd Gergővel délután, ott van az iskola mellett a doki. :)
Nah ez is letudva.

EPRET ennék éni, Lorci te szerződésben állsz valamelyik epertermesztő szövetséggel???? Kismamákkal ilyen receptet megosztani. Már rendeltem is az uramtól epret, este eperturmixot eszek, eperrel :)

Mindenkinek (gyerkőcöknek is) jobbulást, akik nem érzik magukat toppon!

A gyerekbetegségek tényleg szörnyűek. Több szemszögből is tudok róla mesélni. Én éves voltam mikor bárányhimlős lettem, igen vacak volt, úgy néztem ki mint egy leprás... És a gyerekorvos beszáradt pö9rkökkel már iskolába akart küldeni... komolyan megfenyegettem, hogy ne tegye ezt. Így egy hónapig otthon dekkoltam, kapucniban és baseball sapkában jártam utcára szigorúan sötétedés után! :D :lol:

Gergő meg belesett az orvosok közt kézen-közön elveszni malomkerékbe. Volt egy jó másfélévünk, ami alatt négy tüdőgyulladása volt, persze légzési elégtelenséggel, kórházzal, vénás antibiotikummal stb stb. Mire rájöttek, hogy van egy arcüreggyulladása és az tartja fenn nála az állandó léguti betegségeket. Abból jó öt hat hét alatt kikezeltük (kikezeltem). És azóta sosem volt többet hasonlója sem. Nagyon szörnyű volt, és mindehez volt három- öt éves. Az első tüdőgyulladásánál onnan jöttem rá , hogy komoly baj van, hogy reggel felkelt szépen megette a teecskéjét, átöltöztettem és kiraktama nappaliba az ágyra. Kimentem a konyhába elmosogattam stb, mikor visszamentem ugyanott ült a gyerek... rohantunk az orvoshoz mondanom nem kell.

És akkor még a gyermekkórházas tapasztalataimat is megosztanám: Én gondos anyukának tartom magam, nem túl gondosnak, de gondosnak. Szóval nem rohanok minden tüsszögésnél orvoshoz, de ha lázas, nyügös és két nap alatt nem szűnik a teára meg fekvésre, akkor azért elviszem. Gergőnek semmi tünete nem volt az orrfolyáson kívűl, csak az hogy nem mozdult meg akkor reggel. Berohantam vele a betesdába az ügyeletre, mert hétvége volt éppen. Meghallgatta az orvos a gyereket, és mondta hogy féloldalt nincs légzése a gyereknek, és elkezdett velem üvölteni mindenki előtt, hogy milyen egy szemét kurva vagyok, hogy hagyom megfulladni a gyereket, és miért nem tudok rá vigyázni mert biztos félrenyelt valamit.... Ott estem volna össze, ha a Gergő apja nincs velem, aki szólt az orvosnak, hogy ezt mosat azonnal fejezze be és ha ennyire komoly a gond akkor foglalkozzon a gyerekkel. A következő állomás a mellkasröntgen volt. Azalatt azt ecsetelte, hogy mekkorát kell majd vágni a gyerek mellkasán, hogy megmentsék az életét... Képzelhetitek mit éreztem. Mikor kijött a röntgenből a doki, az orra alatt durmolt egy elnézéstkérekszerűséget és közölte hogy akkora baj még sincs csak tüdőgyulladás. Ez volt az első élményem gyermekem betegségével kapcsolatosan.

A következő karácsonykor volt, amikor ismét tüdőgyulladás, már jól ismertem minden tünetét, reggel még semmi baja nem volt, leraktam délután aludni, még jó hogy bementem a szobába már alig lélegzett... Telefon az ügyeletnek, közölték nyissam rá az ablakot biztos kruppos.... És lebaszarintotta a telefont. Nem estem nagyon kétségbe annak ellenére hogy a Gergő apja épp vidéken volt a kocsival, taxit hívtam és rohantunk a kórházba. Gyerek lélegeztetőn, oxigénsátorban, három napig intenzíven volt. De elég lett volna rányitni az ablakot....

Még tudnám mondani, hogy mennyit kellett küzdeni azért, hogy benmaradhassak gergővel a kórházban, hogy megvizsgálják, hogy bármit is csináljanak vele. Azóta a keresztanyám a háziorvosunk, messze van, de megbízom benne, így inkább elautókázunk hozzá, ha valami gondunk van.

Bocs a hosszúléért, de ez ha eszembe jut még mindig annyira felidegesít...

KépKépKép
bogyra

Kiegészítem azzal hogy 16 éves voltam a bárányhimlőm idején! :)

KépKépKép
bogyra

Bogyra!már csak kettőt kell aludni :D :D :D :wink: lülülülüllülülü
izgi

Kép
bringababa

Szia bogyra!
És neked alul, vagy túl működik a pajzsod? Nekem alul, l thyroxint szedek,most épp 75 mg-ot, mert a terhesség vége felé még jobban alulműködik, de általában 50-et szoktam. És te?

Rettenetes a tüdőgyuszis történet, borzalmas lehetett ezt átélni. Szörnyű az eü hozzáállása a dolgokhoz. Ha "lazább" vagy az átlagnál,és nem szaladsz minden orrfolyással orvoshoz, akkor rossz anya vagy, ha viszont többször is elmész, mint a kötelező oltások, akkor meg akadékoskodónak, okoskodónak, és hülyének néznek...Persze tudom, van arany középút, de a betegségek olyan kiszámíthatatlanok.
Néha hajlamos vagyok azt hinni, hogy az anyai ösztön biztosan segít, de elég hiperaggódós tudok néha lenni, és akkor nem tudom eldönteni, hogy mit tegyek...
famo

Famo!

Nekem is alulműködik, ill. nem működik. Szóval én most 250 L-thyroxint szedek, a terhesség előtt 150-et szedtem. A TSH-m úgy is rendben volt, de az új orvos szerint nem volt jól beállítva ezért emelte meg ennyire.

Mondjuk lehet benne valami, épp a minap olvastam egy külföldi cikket a pajzsmirigyalulmüködés kezeléséről, és abban azt írták, hogy csak első körben kell arra törekedni, hogy a TSH normál értékeket mutasson, utána viszont addig kell emelni a gyógyszert amíg nem múlnak el a beteg tüneteti.

Nah most nekem az elmúlt nyolc évben egyszer semmúltak el. Minidg fáztam, fáradékony voltam, egy dekát nem tudtam fogyni pedig lenne miből... meg ilyesmi. Úgyhogy most sokkal jobban vagyok, lhet ennek köszöhető hogy nemhíztam 7kg-nál többet, pedig eszem eleget. Valszeg a szülésnél ettől sokkal több le fog rólam menni. Érzem magamon, hogy mintha a fenekem meg a csipőm fogyott volna... de nem biztos, lehet csak a nagy hasam miatt arányosabb lettem! :lol:

Neked hogy fedezték fel?

KépKépKép
bogyra

Csá Csajszik!

Köszi a kedves fogadtatást!

Ma reggel én is tiszta lütyő voltam,ott kezdődött,hogy megcsúsztam a lépcsőn és a hátsó felemre huppantam,nem ütöttem meg magam,mert a felszedett kilók egy része zsírpárnák formájában a faromra rendeződtek,és felfogták az ütést,(minden rosszban van valami jó)de azt hiszem varrnom kell egy védőruhát szivacsból ,mert azért sajog a hátsóm,és elég gyorsan lilul a bőröm,nem lenne ildomos,ha szülés közben a szülésznő a Monet festményben gyönyörködne a hátsómon,és nem a babámra koncentrálna :? :lol:
Aztán megcsinálták a ctg-t mindent rendben találtak,.
Jövök haza a kocsiban,az anyós ülésen ültem és hátra szerettem volna hajtani az ülést,mert kényelmetlen volt,babuci rugdosta a bélésem,erre mit ad Isten hanyat vágódtam,és olyan hülye szögbe kerültem,hogy nem bírtam visszaülni,Mondtam is apukámnak,hogy na mostmár nem zavarom őt a kilátásban :D
beugrottam védőnénihez is,nézett szívhangot,azt mondta markáns,férfias,és jól van babóca,megnyugodott ,hogy rendeződött a kórház kérdés,szerinte még elég fent van a hasam,szóval nyugi mert még van idő.
Ja,nálunk ugy volt hogy a dokim adott igazolást ,hogy terhes vagyok és gondozásra járok,ezt vittem a háziorvoshoz,aki felvett táppénzre,ő állította ki a kis rózsaszín lapot,és most 28 nappal a szülés előtt szülési szabira is ő vett fel..

Horilda,
igen valóban szeretm a szakmám,2002 ben diplomáztam utána költöztünk el Pestről és akkor nyitottam a szalonomat,majd 2006 ban a menyasszonyi ruhakölcsönzőmet.
Imádom csinálni,nyáron mikor sok az esküvő 18 órákat is képes vagyok dolgozni,maximalista módon állok hozzá egy egyszerű szövet nadrághoz is meg egy menyasszonyi ruhához is,mondjuk az utóbbit jobban szeretem csinálni,mert az egy folyamat,fél év alatt a próbák során a szemem előtt lesz Hamupipőkéből hercegnő,és azt senki nem veheti el tőlem amikor a nagy napon felöltöztetem azt a lányt, belenéz a tükörbe,és érzi ,hogy ma tényleg ő a legszebb,ragyog a szeme a boldogságtól, rám néz és érezzük,hogy ez egy életre szóló kötelék kettőnk között.Minden menyasszonyommal jóban vagyok,pedig már volt egy pár :D
Kicsit olyan érzés ez ,mikor egy olimpikon feláll a dobogóra és neki játszák a Hímnuszt,,ezen mindíg bőgök,és ezáltal az esküvőkön is.
Egy papírra vetett terv megvalósul,és ezzel hozzájárulok egy ember legboldogabb pillanataihoz,kell ennél szebb szakma??????
Az elmúlt 5 évben egyszer sem hirdettem magam,mégis közel 400 ember jár hozzám,és folyamatosan bővül,mert nálam az elégedett vevő a legjobb reklám,egymást hozzák.
Most ugyan lesz egy kis pihi,mert azért babuci az első,de már előjegyzésben írom a listát,hogy ha elkezdek dolgozni kinek mi kell.
Most megyek keresek valamit a sajgó hátsómra,azt hiszem egy kis szundibundi jót fog tenni.
legyetek jók
puszi
Riella

KépKép
riella77

Szegény Riella!

Azért vigyázz a popsin siklással. De most a te történetedből okulva rendelek egy pizzát kólával, hogy párnázódjak! :)

KépKépKép
bogyra

sziasztok

Bringa! Nem vagyok sértődős. Amúgy nem az eldobhatós pelenkára gondoltam, hogy felesleges.

Ma voltam a védőnőnél, a pecsételősnél, megvan a négy pecsét, ki is adta az igazolást. Megvolt a mérlegelés is, "csak" 8 kg-ot híztam összesen. Megnézte babóka szívhangját is, nem nagyon tetszett a kisasszonynak igyekezett arrébb menni a pocakban, de végtelenségig már nem tud menni. Beszereztem a munkahelyemről a nyomtatványokat is, úgyhogy majd csak ki kell tölteni, meg hozzárakni a szükséges babapapírokat és majd "dől a lé". Ha minden igaz, akkor szombaton a fiúk összerakják a kiságyat is. Jövő héttől meg már megyek ctg-re. Hogy elrohant az idő.

No lépek is, mert tegnap kiborogattam és átmostam az összes szekrényt, meg selejteztem és hát nem sikerült még mindent visszapakolnom. Délután 4-től este 8-ig csináltam, aztán kidőltem szó szerint. Még reggel a védőnőnél is tiszta kóma voltam, de így legalább alacsony vérnyomást tudott mérni:-)))

Mindenkinek szép napot!!!!

ui. ne parázzatok, de holnap péntek 13!!! Babonások veszélyben!!!

Márti
stella2007

Sziasztok!

Ma voltam a diabetikan, a reggeli utani vercukor 7,8 lett, szoval kicsit megint magasabb, de azt mondta a doki, hogy ez a betegseg miatt van, hisz a multkor is jok voltak az eredmenyek. Remelem minden rendben van.

Riella jo volt olvasni a munkadrol, ritka manapsag, buszke lehetsz ra. :D

Bogyra gaz volt a tortenet es ijeszto, az en Anyumnak voltak rossz elmenyei az orvossal, de nem is ragozom, kivanom hogy keruljenek el az ilyenek minket.

Olyan gyonyoru ido van!!! :D

Stella az en ferjem pentek 13-an szuletett, szoval neki ez a szerencsenapja. En kozombos vagyok ezzel.

Mindenkinek tovabbi szep napot, es toltsetek sok idot a szabadban olyan jo ido van mostanaban!

KépKép
horilda

Helló Lányok!

Bogyra, elég durva volt a sztorid. Szegényke. Micsoda faszkalap orvos lehetett. Te meg gondolom elég szarul érezhetted magad. Nem elég, hogy ilyen helyzetben az ember tiszta ideg, aggódik, majd kiugrik a szive, még ilyen megjegyzéseket is viseljen el....nem is hiszem el.

Riella, tényleg szép szakmát választottál. Ezt tényleg lehet imádni!

Délután bennt voltam a városban, torna, iroda, találka, ilyenek és egyszercsak elkezdtem görcsölni. De csak lightosan, olyan szolíd hasgörcs. Először azt hittem azért, mert nem ebédeltem :oops: aztán ettem valamit, de utána is éreztem.
Jó nem pánikoltam be vagy ilyesmi. Gondolom csak edz a méh. Mert nekem még ilyen nem volt a terhesség alatt.
De marha bátran még elmentem a találkozóra, aztán ott végülis el is múlt.

Kép
niki30

Niki, ugyesen higgadt maradtal, biztos ez is hozzajarult, hogy elmult. :D

Jajj lementem rezsit fizetni, hat mire sorra kerultem, megfajdult a hatam, vallam es a talpam, most mit nem adnek egy masszazsert, barhol, de a parom csak keson erkezik haza, Dunaharasztibol, asszem 10 elott nem erdemes varnom, allitolag az M0-on valami parade van, nemtom mi.

Jajj mindig aggodom erte, o meg azt hiszi, hogy piszkalom, hogy nincs itthon - na jo azt is banom. :oops:

KépKép
horilda

Sziasztok,

Megjottem, mindent vegig olvastam el is faradtam benne!! 8)
Reggel ota talpon voltam. bementem a cegemhez, tok aranyosak voltak. Mondtak mileyn jol nezek ki, kissimult vagyok, nem is oriasi a pocakom, hianyzom blablabla. bent votlam majdnem 3 ora hosszat!!! :shock: :)
Aztan kimentem szuleimhez, illetve elotte ott egy utcaval odebb egy baratnomhoz, beszelgettunk, 4,5 honapos babaja van...kicsit ott megijesztett, hogy egy baba egy eletre szol...es mindig ott van es uristeeen!!! :) Kicsit ramtort a panik, de amugy tok joooo!!
Aztan elmentem a szuleimhez...hiba volt. Ferjem minidg mondja egyedul ne menjek oda...hat senki az egesz vilagon nem tud ugy kihozni a sodrombol, mint anyam. 20 perc utan sirva rohantam el, kozoltem miattuk nem koraszulok. nem tudom kinek milyenek a szulei...nekem erdekesek....nem mennek bele....nincs annyi hely itt, hogy leirjam es nem szerzek magamnak meg rosszabb estet. A leneyg, hogy amikor az az erzes keverdik, hogy szereted oket mert a szuleid...meg mar sajnalod hogy oregek, betegek..de kozben anyam eroszakossaga, tapintatlan bunkosaga, apam tehetetlensege megorit!!! Nem birom oket elvisleni!! :( :( :( Borzaszto erzes!!!!! Ugyhogy nem vagyok most toppon...es ez igy van veluk sajnos nagyon gyakran! :(
Mindegy. Aztan fodrasznal votlam, kicsit vagattam...ugyhogy most madartejjel vigasztalom a vegyes erzeseimet.

A labaim ma igazi oriasi hurkak...ennyit nem votlam talpon reg es hat alig birtam kibujni a cipombol, ugy ragyogyultak a labamra a nap folyaman.

Nekem is alulmukdik a pajzsom. Az elejen marha rossz votl 100 euthyroxot szedtem...es tiszta ideg votlam az elso 2 honapban, mert a korzetim szarul allitotta be. Azota rendes izotopiara jarok es egyik nap 125-ot, masik nap 150-et kell szednem es gyonyoruek az eredmnyeim.
Amugy en ugy vettem eszre (ez mondjuk csaladi dolog, midnen nonek van, volt), hogy hulla faratd votlam, a nyakam akkora mint egy haz, wc-re alig jartam, ugyhogy kivizsgaltattam es brutal eredmney lett, egybol euthyrox 100-ra raktak.
Na ennyit belolem

Mindnekinek szep estet. Madarfutty van es kellemes ido. Azert is szep az este!!!
Jaaaa ejjel 3 oran keresztul virrasztottam.. a szokasos aggodas ...meg forgolodas!!! Ma szeretnek jol aludni! :roll: :oops:

Mondom elolvastam mindent..de nem tudok most reagalni mindenre!
Mindenkinek jobbulast, aki szarul van!! :)

Pusz.

Kép

Kép
lorcika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: