A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

igen engem is ez vígasztal! :-)

Na akkor jó légy! :-)
Ági28

Szia, Cyprus!
február

Sziasztok!

Hát látszik a hosszú hétvége....annyit írtatok, hogy alíg bírtam visszaolvasni:-)

Cyprus, a "kedves" főnökömnek nem adtam felhatalmazást. AZ nm érdekelt volna, ha mgmondja a többieknek, hogy egy betegségből kifolyólag nem leszek egy ideig, de hogy konkrétan megmondja, mi i az....

Ma én a háziorvosnál töltöttem az időmet. Sajnos olyan egyszerűen nem vesz fel táppénzre (vártam ott három órát és voltam bent kb 5 percet) Kell neki a nőgyógyászomtól egy ajánlás. Az előző lombiknál Vass doki azt mondta, hogy ilyet Ő nem adhat, így kénytelen vagyok elmenni a rendes nőgyógyimhoz. Neki ma van magánrendelése. Naná, hogy már nem volt időpont. Most próbálom megtudakolni, hogy rendel-e még a régi SZTkás helyén, vagy sem:-(
modrooka

Én is szedelőzködöm lassan. Sziasztok!
február

Jaj, Modrooka, ez szörnyű. pont erre van most szükséged... :(
február

A Nyugati környéke nekem is jó, mert itt lakom a közelben:-)))
Ha páros talit tartunk, apa nem zárkózik el előle...de nem kötelező vinnem:-))))
modrooka

Hát az az igazság, hogy mikor hazaértem, kicsit eltörött a mécses...de most már összeszedtem magam. Ezt a sírósdit magam se értem, de ez van....
modrooka

Modrooka sajnos én is így jártam, de legközelebb okosabb leszekl!
Ági28

a hormonok. én legalábbis arra fogtam :)
február

Modrooka a lényeg, hogy ne nagyon idegesítsd fel magad! :-)
Ági28

Sziasztok!

Biztos hülye kérdés, de miért kell az önmegtartóztatás a lombikok alatt/között? És ha már sikerül teherbe esni, akkor is kell?

Olvasom folyamatosan a fórumot, csak nem nagyon írok. Ha meg írok, akkor is csak hülyeségeket kérdezek :?

Én majd a jövő héten megyek vissza a leleteimmel a Dévai dokihoz, aztán meglátjuk mit mond.
reginana

Sziasztok!

Most értem haza, de látom mindenki elment már. Olyan sokat írtatok, hogy nem is emlékszem, hogy mit olvastam.

Cyprus gondoltam ám rád hétfőn. Örülök, hogy most nem volt rossz az inszem. És nehogy elkezdj fogyózni, a magasabb BMI segíti a tapadást, szerintem így pont jó vagy.
Nem tudod mi van Barbarával? Hogy sikerült a hétfői műtét?

Albi! Végül úgy döntöttünk, hogy kifizetjük, mert még mindig olcsóbb így, mint egy igazi stimu. Holnap lesz a beültetés fél 12-kor, majd utána jelentkezem.

Találkozó nekem jövő héten bármelyik nap jó, a Nyugatinál is tök jó. Ha lehet olyan helyre menjünk ahol lehet enni, mert én a hormonoktól vagy mitől egyfolytában éhes vagyok :)).
kispinty

Sziasztok!
Én a Deákon dolozom, úgyhogy nekem is jó a nyugati, pénteken 2-ig dolgozom, de jövőhét pénteken apánkhoz kell mennem 5-re rákszűrés II. felvonására. Úgyhogy találjunk egy olyan napot amelyik mindenkinek jó. Ma voltunk apánknál úgy néz ki, hogy májusban kezdhetünk,a májusi listára feliratkoztam, meglátjuk.

manoka
manoka71

Regina az önmegtartóztatás, a beültetés után szükséges, mert ha anőnek jó, az méhösszehúzódást okozhat, és az vetéléshez vezethet. (HA JÓL TUDOM)

Közte lehet mindent! :-)
Ági28

Manóka hogyhogy II. felvonásra?

Übi a hétvégén felhívhatnálak, a munkáddal kapcsolatosan lenne egy kérdésem, hátha tudnál segíteni nekem!
Ági28

Jó reggelt!

Mégis benézek gyorsan.

Szilvi! Nagyon szorítok neked!!!!! Majd jelentkezz.
És a méregtelenítés fogyókúrának számít? Egyébként a férjem is ezzel nyúz, hogy nem most van itt az ideje a fogyókúrának és majd ha megszületik a baba, szoptatás után lehet diétázni.
Egyébként nem tudom, hoyg mi lett Barbarával, mert nem láttam amikor visszamentem. Még a párja sem volt ott, pedig meg akartam kérdezni, hogy ugye minden ok-e? Mindenesetre nagyon szorítok neki is.

Modrooka! Nyugodj meg!!! Úgyis gyorsan lesz babád!

Akkor jövő hét randi? És melyik nap legyen? Nekem bármelyik jó. Még a péntek is.

Most megyek, de délután jövök.
cyprus

Sziasztok!
Ági! Apánknál még nem voltam eddig rákszűrésen, a korábbi dokim csinálta. egnap ha jól értettem kenetet vette le, és 20-án megyek a rákszűrésre. Azt mondta, hogy a kenet eredménye kell a rákszűréshez. Te voltál már nála rákszűrésen?

A leleteim júniusig érvényesek talán a májusiba beleférek, ez a ciklustól függ, úgyhogy most azon szurkolok, hogy ápr.29 előtt ne jöjjön meg, mert akkor kezdhetünk, ha korábban jön meg akkot újra időpont kérés és leletbeszerzés.
Ez utóbbit nem szeretem. Dokink amúgy aranyos volt, elpoénkodtak a férjemmel a fiatalító kúrán (korom szóba került) és hatalmas hahotázásban törtek ki. Élveztem a jó kedvét.

manoka
manoka71

Manóka rákszűrést még nem csinált nekem, de azt tudom, hogy kell aláírni megint majd egy papírt amit tanuztatni kell. :-) Mindíg ezek a papírok!
Nekem is kell csinálni már, az előzö lombikomnál nem tudta megcsinálni, mert pont megvolt.

Én meg tegnap bejelentkeztem a Hypoxira, de csak 24.-ére kaptam időpontot, remélem addígra túl leszek az első mensimen!
Ági28

Sziasztok!

Reginana
Ági jól tudja, ezért tilos a házasélet. Az autózást sem ajánlja a doki, én ezért sem jártam kocsival a 9 hónap alatt, csak hozzá (Ő messze van, és sokat kell várni).

Ági
Akkor hívsz, amikor szeretnél! Azt úgyis hallod ha nem érek rá, mert Roland űvőlt :lol: :lol: :lol: .

Tegnap hívtam a Dévait, nekem jó lett a rákszűrés eredménye. Szerencsére teljesen biztos vagyok magamban és a páromban is, így a félrelépés esélye közelít a nullához, így a rák ezen formájának kialakulásának esélye is ua.
A kenet azért kell, mert ha valami bacid van vagy ilyesmi, akkor visszaküldik a központból, hogy a rákszűrés nem elvégezhető, gyógyítsd meg magad előtte. :wink:
Fagyasztás majd nyáron, ha rendes lesz a ciklusom. Most már bátrabb vagyok, hogy itt írtátok nem fáj!

Jó nektek ezzel a négy nappal. Az én páromnak nincs ilyen lehetősége. Szombaton itthon, azonban hétfőn dolgozni fog, így nem tudunk elmenni sehova (elutazni stb..). Marad az ablak mosás, az még kimaradt a tavaszi nagytakarításból.

Most megyek!
Pusza

Kép
übi

Oké, akkor szombaton rádcsörgök! :-)
Ági28

Ági biztos jót tesz ez a hypoxi. Utána olvastam, anyugati téen van egy hely ahol ilyet csinálnak, érdekes lehet. Azt ott határozzák meg hogy mennyi alkalom szükséges, vagy te döntöd el?

Ja a rákszűréses papírt aláírtam azon túl vagyok, pénteken megyek hozzá, gondolom előtte telefonálnom kell a kenet eredménye miatt. nem emlékszem, hogy mondta de lehet.

A fogyókúrát is elkezdted?

manoka
manoka71

A nyugatihoz megyek majd, az OTP fölött van a szalon. 11 alkalmas a bérlet. Igen én is azt olvastam, hogy a vérellátás miatt is nagyon jó.
Hát a fogyókrát, azt annyiban, hogy de szinte csak gyümi, aztán ebédelek rendesen, és ha tudom kihagyom a vacsit, bár tegnap este ezzem egy fél tányér borsólevest.
Ági28

Ja csajok nekem a jövő hét hétfő és a szerda nem jó!
Ági28

Jövőhét szombaton ha ígyis úgyis dolgozunk , esetleg lehetne akkor a találkozó. Mit szóltok hozzá?

manoka
manoka71

Nekem oké, elvileg akkor kb 3-ig dolgozom.
Ági28

Sziasztok!
Ma elég komoly görcsök közepette megjött. Nem nagyon szoktam görcsölni, ez most olyan, mintha egy komoly hascsikarás közben még ráadásul hasba szúrtak volna. Vagyis szurkálnának, folyamatosan. Nemtom, számít-e, de ugye most 15 mm méhnyálkahártya akar (illetve nem akar) leaszakadni… :(
A jövő szombat nekem is jó, egyelőre legalábbis úgy néz ki.
Könyörgöm, árulja már el nekem valaki, hogy mi az a hypoxi, ne éljek már ilyen sötétségben! :)
február

ühüm. leaszakadni = leszakadni...
február

Február a Hypoxi tréning egy fogyókúra módszer, egy buborék alakú gépbe ülsz, ahol biciglizel, és közben vákum van a gépben. De ha a keresőbe beírod, akkor találsz pontos leírást.
Ági28

Aha. Rákerestem, elég futurisztikus :) Mindenesetre kösz az információt, egész éjjel álmatlanul forgolódtam, hogy mi is lehet ez az izé... :lol:
Te próbáltad már? Milyen érzés?
február

Én is utána olvastam, és tetszik, de ha oda megyek kinevetnek, mit akarok az 52 kilómmal. Pedig a vérkeringés frissítése, és a bőr, salaktalanítása nem hangzik rosszul. Ugyanis, a nem kedvező vérellátás miatt nekem is lelassult az nyagcserém kicsit. meglátom, ha nem a következő ciklusban kezdek akkor lehet, hogy megpróbálnám. De előtte megérdeklődöm.

Február lehet, hogy neled is jót tenne!

manoka
manoka71

Nem még nem voltam, de nagyon kíváncsi vagyok rá!

Szegény Február, de akkor ma éjjel már nyugodtan alszol?

Manóka nem hiszem, hogy kinevetnének, de ha telefonon megkérdezed, és elmondod, hogy téged mi miatt érdekelne, biztos adnak tanácsot.
Ági28

Ági! megvan a lista a kedvezményes gyógyszerekről! Apánk még tegnep nem tudta megmondani. Április 16-tól érvényes http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/ ... GNEV_0.PDF
sze rintem ha rákattintasz megjelenik :D

manoka
manoka71

Ági, köszönöm, most már egészen biztosan jól fogok aludni :)

Manóka, lehet, hogy jót tenne, csak attól tartok, a családi kasszának nem annyira :) Most a következő stimulációra gyűjtünk (hát no, van ilyen, mindenkinek kell valami cél az életben, van, aki egzotikus nyaralásra gyűjt, mi az injekciókra…) Ha már itt tartunk, kösz a címet, majd mi is áttanulmányozzuk.
február

Átnéztem a gyógyszerlistát, és stimulációhoz használt injekciók benne vannak kivéve a decapeptylt. Február megértelek, sok pénzbe kerül, de vigasztaljon az, hogy a gyógyszer jóval kevesebbe fog kerülni.
Én ennek a árcsökkenésnek nagyon örülök, ezt kellet volna már jóval korábban is, nem fizettünk volna ki majdnem egy új autó árát.

manoka
manoka71

Igen, azért ennek nagyon örülünk. Még jobban örültünk volna, ha egyáltalán nem kéne... :(
február

Hát igen,

Február ! Neked a hormoneredményeid rendben vannak? A stimulálás miatt kérdezem. nekem az FSH változó, volt már 6-os 10-es 8-as, ugyanakkor korábban úgy 6-7 tüszőm mindig volt és a nyálkahártyám is jó volt. A fostimontól alig akart beindulni de a nyálkahártya itt is szép volt.

Hidd el sikerülni fog, legközelebb. :D Ha én mondom, az úgy is lesz.

manoka
manoka71

Köszike manóka otthon majd áttanulmányozom a listát én is.
Ági28

Nem, nekem eleve voltak hormonproblémáim. Mindig csak egy kicsit tért el a normálistól, és mindig más hormon (hol az ösztrogén, hol az FSH, most nem emlékszem mindre...), de ez éppen elég volt ahhoz, hogy 17 éves korom óta gyakorlatilag csak gyógyszerrel tudjak menstruálni. (Volt idő, amikor évente egyszer jött meg. Optimistább perceimben azt szoktam mondogatni, hogy nekem 365 napos ciklusaim vannak...) Miután 17 évesen kivizsgáltak, Clostylbegit(sose tudom, hol az y)et kaptam, amíg szedtem, rendben volt, aztán abbahagyatták, akkortól egyre ritkult, végül beállt erre a roppant kényelmes 365 napos ciklusra. Elmentem egy másik orvoshoz (akkor már 24 éves voltam), aki azt mondta, hogy a hormoneredmények olyan csekély mértékben térnek el a normálértékektől, hogy ő nem fog verébre ágyúval lőni, majd ha akarok gyereket, kapok egy tablettát, oszt lesz. Ebben maradtunk. Aztán egy másik doki Diane-t írt fel, hogy rendeződjön a ciklus, gyönyörű volt minden, leszámítva, hogy a Diane ugyebár pont a peteérést gátolja. Abbahagytam, pár hónapig úgy menstruáltam, ahogy meg van írva, aztán elkezdett ritkulni. Újabb orvos, aki szerencsére egyenesen egy meddőségi centrumba küldött minket, és nem kezdett el kuruzsolni. És most itt vagyok. Szóval sosem voltak kiugróan rossz eredményeim, nincs PCOS, de sosem voltam igazán rendben. A méhnyálkahártya nekem is szép volt, de a tüszők nem akartak érni. Kettőt tudott leszívni, az egyiket sikerült megtermékenyíteni, ő viszont állítólag gyönyörű volt. Meg is tapadt, csak hát... :(
Bocs, kiújult a grafomániám...
február

Na tessék, ha tudom, hogy mindenkit elriasztok innen ezzel a kisregénnyel, akkor inkább befogom a számat. Vagyis lefogom a kezem... :(
február

Elnézést nem akartalak felzaklatni.

Az inszeminációt tökéletes hormonszionttel kezdtem máshol, azóta már volt, hogy az FSH tökéletes volt de volt, hogy emelkedett.
A férjemmel azóta is mondjuk, hogy ha 2002-ben rögtön lombikkal kezdünk akkor talán nem itt tartunk.
Nekünk 2 alkalommal volt olyan amikor a doki azt mondta, hogy küzdöttek, illetve elindult valami. Szóval csak agyalok, hogy mire odakerül a sor tudjam mondani a dokinak az általa felajánlott gyógyszerre, hogy igen vagy nem , most ez utóbbinak van nagy esélye.
Lehet, hogy jót tenne nektek egy jó pihenés, kikapcsolódni, élvezni a napsütést és egymást stb :D

manoka
manoka71

Jaj, Manóka, nem zaklattál fel, miért gondolod??? :)
Egyébként mi is azon vagyunk, hogy egy kicsit lazítsunk. De most még bennünk van a lendület, ezt ki kell használni. Ha a következő sem sikerülne, akkor tartunk egy hosszabb szünetet (anyagi szempontból is muszáj lesz).
Nekünk ez volt az első, én még szerencsére nem ismerem annyira a gyógyszereket, hogy "válogatni" tudjak. Ugye te írtad, hogy a migréned miatt nem jó akármelyik?
február

Február nem riasztottál el, csak sajnos dolgozni is kell valakinek, és ma amúgy is fel van pörögve itt a társulat a melóhelyen. De olvaslak ám!
Ági28

Tudom, nekem is dolgoznom kéne... :roll:
február

Igen. Az az igazság, hogy kicsit beszari vagyok :D A negyediknél a doki felajánl egy gyógyszert, vagy fel kell írnia márnem nem tudom, azt mondta, hogy nekünk kell eldönteni, hogy mennyire akarunk a szakadék szélére menni. Mikor elmondta a mellékhatásokat, szövődményeket és hogy most is van egy 3 ikeres kismama trombózissal kórházban,magamban ki nem mondva mereven elzárkóztam előle. Le kell játszanom magamban ezeket a meccseket, mert azt sem szeretném , ha elpatkolnék, de azt sem ha verném a fejemet a falba, hogy nem próbáltam ki. Ja és ezt végig kell szedni, igazán ez a lényeg, tehát nem csak a kezelés alatt, hanem ha terhes vagy akkor is. Ez a gáz inkább.szóval az hosszú idő. de nem gond még kigondolom, és kiszedem apánkból, hogy igazán jó, jó hogy fel kell ajánlani, de kell ez nekem, úgyis kiszedem belőle a választ :D
komolyan gondoltam (csak kiscit későbbre, szóval nyáron)amit írtam, egy kajás talit, mi főzünk ti pedig eszitek és dícséritek a főztünket. NA hogy hangzik? :D

manoka
manoka71

jól hangzik! Mármint a kajálás nálatok, ez a trombózis-veszély nem annyira... rettenetes, hogy a Doktorbácsinkból képtelenség kiszedni olyasmit, hogy szerinte ez, vagy az a jobb, vagy mondjuk, ha a feleségének kéne, akkor neki melyiket adná. Remek, hogy felnőttként kezel minket, ez orvosban ritka, de azért ez túlzás néha :)
február

Jóllátod a dolgot. Na majd este benézek .
:D pusz

manoka
manoka71

Majd meséld el, hogyan sikerült kicsikarni belőle valami határozott választ, érdekel! :lol:
február

Ok, de az csak jövő hét pénteken lesz, addig gyúrok rá :D

manoka
manoka71

Manóka istenien hangzik.

Kiváncsi vagyok, mit fog mondani, ha megkérdezed tőle.
Ági28

Manóka, úgy látszik, mindannyiunk titkos álmát fogod valóra váltani, ha ez sikerül :lol:
február

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: