A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Én úgy tudom az már ilyenkor lehetséges.Talán a múlt havi Kismama magazin írt részletesen a lepény érettségéről.
És jól tetted,hogy durmolsz kicsit,én is visszamegyek :wink:
pusz

Kép
bringababa

Sziasztok!

Kicsit le vagyok pukkanva, ugyanis faj a fulem es a torkom is, ereztem ahogy ejjel rakodik le, es percrpl percre egyre jobban faj, na ma delutanra kiteljesedett.

Es akkor holnap reggel meg vervetel is... :cry:
Delutan pedig nodokim, majd mondom neki, aztan vagy ir valamit, vagy elkuld a korzeti dokihoz.

Asszem ma ejjel nem sokat fogok aludni, ma is 5-kor setalgattam a lakasban.

Amugy melegitettem ra sot, talan valamit segit.
Nem igen tudok nyelni! :evil:

Bocsi a nyavalygasert, de meg kellet Veletek osztanom.

KépKép
horilda

Jobbulast Ilda! :( Szerintem az immunrendszerunk sokkal gyengebb lehet, mert nekem is annyi torkfajasos megfazasom nem volt egy evben, mint miota terhes vagyok!!
Nekem a torkomon segitett a sos vizzel vagy sos kammiletaval valo gargarizalas. Eleg szar...de szerintem segit.

Tisztara buntudatom van, mert ugye ma mar nincs husvet, de benyomtam ket csokitojast!! A mergelre ranezni nem merek, nemhogy raallni!!!!! :( Fogyozni kene...de holnap is madartejet csinalok ferjecskemnek, meg mas finomsagot.....hat hogy lesz ebbol dieta???? :shock: :shock: Az onuralmam szabadsagra ment!!!!! :roll: :oops: :lol:
Na nem baj majd csutortoktol, akkor ugyis egesz nap rohangalok, nem lesz idom csokitojasozni! :)

Kép

Kép
lorcika

Jobbulást Ilda!a torkom nekem napi,akarom mondani éjszakai rendszerességgel fáj,iszonyatosan kiszárad,ég,stb.De a tied inkább tűnik vmi nyavajának,mint a terhesség mellék6ásának,úgyhogy gyógyulgass,teázz és sokat szellőztess éjszaka is!

Lorci!én tegnap ráálltam báttyám digitálisára és le kellett ugorjak róla,olyan számot mutatott! :? Csütörtök óta a mérleg szerint híztam 4kilót :shock: ,mire mondtam,h ez teljes képtelenség,lehetetlen,h ennyit híztam vola :cry: .Mikor délután felhívott annál a résznél elbúcsúztam tőle,mikor azt mondta leellenőrizte a mérleget és jó,mert az egy kiló bizony egy kiló rajta :evil: .Na itt egy gyenge szevasszal ráraktam a telefont :!:

Úgy tűnik az én önkontrollom a tiddel 1ütt vette ki az évi szabiját,és most remekül szórakoznak rajtunk :evil: :twisted: :evil:

Kép
bringababa

sziasztok!
a betegeskedőknek jobbulást!!!én eddig 12-13 kg-nál tartottam,de már lassan egy hete nem mértem.az elmúlt hét alapján jobb is,még megszülnék a sokktól.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

hello csajok

Ilda! jobbulást kívánok neked, menj ki a napfényre, az sok kehet meggyógyít és amúgy is szükségünk vana a D vitaminra.

Dóri, hogy bírod hogy napok óta magas láza van Vikinek? Én biztos tiszta ideg lennék, jó hogy azért te már rutinosabb vagy :)

Bringa, ne haragudj de irigy irigy irigy vagyok :oops: én is akarom hogy ZSófi beforduljon, de egyenlőre biztos császár pózban trónol keresztbe :cry:

Niki, nálad sem javult a helyzet? Hasonló lehet a belső struktúránk, nekem is ilyen helyre görögdinnye pocim van mint neked :D

Képzeljétek csajok, ma bevásárló körúton voltunk apával :D Aaaaannnnnyi mindent vettünk, babakocsit, meg hordozót, meg ágyneműt, meg fürdőkádat, meg plédet, meg büdibenntartó kukát :wink: pelenkázó szivacsot meg meg meg egy csomó apróságot még :D és minden olyan gyönyörű és olyan boldogságos vagyok, alig lehet letörölni a vigyort az orcámról órák óta :lol:
Már hónapok óta gyűjtöttem a lovettát Zsófika számlájára, és olyan jó volt tudni, hogy ott van és csak rá költjük :)
pici76

egy kérdés: szerintetek sem kell a matracra olyan lepedő, ami nem engedi baleset esetén átázni a matracot? a boltban azt mondták azt csak később vegyek, ha már pelenkáról akarom majd leszoktatni :wink: hát az tényleg később lesz még :wink:

nem szeretném ha pisis kókuszmatracon kéne aludnia Zsófinak :shock: tapasztalt anyukák, mit mondtok?
pici76

Megmertem magam....mert bator vagyok!!!!! 13 kilo!!!!!!!!!!!!!!! :( Brutalis!!! En ennyit terveztem a vegere es meg tobb mint egy honap!!!!! Nem lesz ennek jo vege!! Azzal nyugtatom magam, hogy ebbol 1 kilo tuti viz. Ugyanis mar ejjel is ha felebredek a kezem ugy be van dagadva, hogy faj ha behajlitom az ujjaim, meg a labaim tusko hopkinsok delutanra!!!! Es kulonben is a vedoneni azt mondta, hogy biztos viz, ha ilyen hirtelen feljon 1-2 kilo!!!!! :shock: :oops: Ugyhogy altatom magam most meg egy darabig!!!! :lol: :lol: Aztan majd zokogok ha meg felmegy par kilo!!!!!! :( :(

Pici ma en is vettem par dolgot. Cumisuveg fertotlenitot, meg buzelzaro kukat! :) Meg kell egy kis kad, meg pelenkazolap..aztan mar lassan keszen is leszunk!!!
Nem tudom Ricsike befordult-e..meg keresztbe van, de a dokim nem mond semmit, mert nem szereti paraztatni az embert. Majd gondolom akkor aggodalmaskodik ha az utoslo heten is ez a pozicio marad!!! Meg en sem aggodom emiatt.

Lanyok a mehlepeny 2. fazis vagy tipus vagy mi a fene akkor jo? Nem tudjatok?

Kép

Kép
lorcika

Nekem az uzletben azt ajanlottak, hogy ebbol a vizhatlan bigyobol csak egy darabkat erdemes tenni a popsija ala. De ne az egesz lepedo legyen vizhatlan! mert ugye a kokusz matracnak szelloznie kell, azert jo.
En azert teszek majd az elejen is...mittomen, nem?

Kép

Kép
lorcika

hát ez az Lorcika hogy én is mittomén, nem? :wink:

nekem azt mondta a doki, a méhlepény érettsége nem igazán számít, mert amíg a köldökzsínórban jó az áramlás, addig kap a babó kaját rendesen. Tehát önmagában a kettes érettség tök nem számít semmit. Ne aggódj
pici76

csajok, hagyjátok mááááááár ezt a kiló témát!!!! de tényleg'
annyi amennyi

aki szerint sok, az diétázzon, vagy hagyja abba a mérést :wink: :lol:

nem vagynk mi Rubint Réka, igaz? aza a lényeg hogy jól érezzük magunkat, és elégedettek legyünk, nem szabad ilyenekkel stresszelni az amúgy is törékeny kismama közérzetet...
irgum burgum
pici76

Jovannaaaaaa!!! :( :oops: :)

Kép

Kép
lorcika

Bringa, gratu a beforduláshoz! Jobban mondva nem is Neked, hanem Lilinek gratulálok! :) De ügyes kislány! Tudja mit kell csinálni:):)

Ilda Neked meg jobbulást. Szegénykém, az a fülfájás biztos marha szar lehet. Azért kérdezd meg a dokid, hogy tuti jó e rá a meleg só, mert tudod, az nem mindig jó rá.

Lorci, ugyan már! Egy kis nassi belefér. Két csokitojás? Höhh, én egy egész merci bonbont majdnem bevágok egy nap.

Pici, én is csak irigykedem, irigykedem, h. Lili milyen ügyes volt. Sajnos nálunk sincs változás. Legalábbis szerintem. De aztán ki tudja, én már azt is elképzeltem, hogy a dokim megnéz és azt mondja, hogy "dehisz ez a kislány befordult!" Bízzunk, bízzunk a kiscsajokban, én azt mondom. :D
Nah, akkor tényleg frankón bevásároltatok, ügyesek vagytok. Ez tudom milyen klassz, megértem, hogy egész nap vigyorogsz!:)

Nekem már vett ilyen gumilepedőt a nagymamám, de szerintem én is majd később fogom bevetni, egyelőre szerintem még felesleges. Max, akkor lehetne használni még, mikor megyünk valahová és pelenkázni kell, akkor talán jól jöhet, hogy ne a vendég kanapéját pisiljük össze. :)

Kép
niki30

Pici,
a kókuszmatrac valóban elveszti az értékét, ha befeded vmi gumis cuccal. Jó az, ahogy van, lepedővel, hadd szellőzzön. :D

Majd meglesz az a rutin. :) :? Kénytelen vagyok bírni.. főleg, hogy mindez Húsvétkor szombaton kezdődött. :? Az ember nem rohangászik az ügyeletre lázzal meg taknyossággal. De mivel holnap már a 4. nap (ha lázas lesz megint), akkor megmutatom a dokinknak délelőtt, nézze meg a torkát, fülét és hallgassa meg. (Tuti a torka piri.) Van az a bizonyos 3 nap láz, 3 nap pötty betegség (dokik is így nevezik), de itt nem erről van szó.
Fel is sírt szegényem az előbb. :( Milyen éjszakánk lesz vajon.. :roll: :roll: :roll: :? :? :( Egyébként nehezen viselem, ha betegek a gyerekeim, utálom a tehetetlenséget és hogy nem tudok (igazán) segíteni nekik. :cry: Szerencsére ritka nálunk az ilyesmi.

Képzeljétek olyan lökött vagyok, addig pakolgattam a szopis melltartóimat (vagy 4-5 db), hogy nem találom sehol. :shock: :evil: :roll: pedig még mikor bezacskóztam, meg i sjegyeztem magamban, hogy nem rakom el nagyon, mert hamarost kelleni fog, aztán most nesze itt vagyok, egyet sem találok. :evil: és rohadtul nincs kedvem venni..
Nem tudjátok az Aniták milyen áron futnak mostanság?

Hallottátok a Híradóban (rtl) júli 1-ig mindenki ott és azzal szül ahol akar, ingyé. :)
Vendég

azért mondhatod ám Lorcika nyugodtan ha az segít rajtad :wink:
sopánkodj csak a súly miatt :lol: csak ne hergeld magad vele, jó? megígéred? :wink: :lol:
pici76

kösz csajok, végülis ez logikus... minek veszek szellőző matracot ha utána meg műanyagot húzok rá :roll: na ennyit a józan paraszti eszemről.. vagy inkább a helyéről :wink:
pici76

Dóri, tényleg olyan jó a szopis melltartó? Néhény barátnőm azt mondta, ők úgyis leveszik az egész kosarat a ciciről, mert úgy jobban odafér a bőrhöz a babó, és ők sima melltartót használtak.. azt húzták fel a nyakukba :shock:
pici76

Megigerem nem hergelem magam tulzottan! :) :)

Jaj Dori remelem nem lesz nagyon rossz ejszakatok. Gondolom milyen nehez lehet ez! :(

Kép

Kép
lorcika

na jó, most lépek mielőtt betelik velem ez az oldal :wink:
jó éjt mindenkinek
pici76

Sziasztok :D ,

Bringababa, gratuláció :wink: Ruha ügyben én is csak 56-os, 62-eseket vettem, mert nálunk is nagy babó várható. Állítólag a babaméreteket anyai ágon örököljük és nálunk mindenki nagy volt.
A 32.héten nálunk Bdp:86 volt és a combika 66-os.

Lorcika, én is ilyen aggódós vagyok a súly miatt, én is max 12-öt terveztem összesen és most tartok ott. De majd szoptatunk és szépen leadjuk :wink:

Lányok, lehet, hogy a szülés után fogyókúra topic leszünk :D ?

Pici, tök jó, hogy megkérdezted, mert én vettem ilyen gumilepedőt, akkor ezt most el is tehetem ezek szerint? Én erre nem is gondoltam. :? :oops: De végül is totál logikus és jogos.

Dori, a véleményed engem is érdekelne a szopis meltartóról. Én nem vettem, mert én is úgy gondoltam, hogy felhúzom majd ami van. Amiket láttam szopis melltartókat nem tetszettek, úgy láttam, mint ha nem tartanák annyira a cicimet, mint azok amik most vannak. Anitakat én 5-6e korul láttam.

Niki, szerencsés alkat vagy :wink:, én is imádom a Merci bon-bont.

Rólam:
Ma voltam a körzeti dokinál kiiratni magamat hivatalosan a munkából, majd 25-én kell visszamenni a papírért amit a munkahelyen kell leadnom. Lányok, ezt minden hónapban végig kell csinálnom?
Mérettem vérnyomást, mert múltkor magas volt 140/90 és az orvosom azt mondta méregessem otthon és ha ennyi vagy ennél magasabb 3x akkor menjek vissza és ír gyógyszert.
Itthon csuklón mérőm van, azon soha nem magasabb mint ez az érték, sőt, mindig 120/80 körül mozgok.
Ma mérettem az orvosnál 134/93 volt, azt mondta az is magas és mérjem továbbra is otthon.
Jövö héten megyek csütörtökön dokihoz, akkor mondom majd megint a nőgyógyinak, de lehet, hogy bogyó lesz a vége :cry: .

Szép estét mindenkinek.
Melcsi

Kép
melcsi6

Pici,
szerintem érdemes venni szopis melltartót, ráadásul ne a legolcsóbbat, mert ezeket nagyon gyakran kell mosni, mert úgyis átázik, beizzad stb. és a sok mosástól elhasználódik az anyag rendesen, érdemes többet áldozni rá, mert úgyis sokat használod. ideális esetben szoptatsz min. fél évet. Ami a méretet illeti úgyis sokkal nagyobb kell szopisból is, meg gondolom nyilván a normálból is és akkor az ugyanúgy "pénzkidobás", mert nem fogod tudni hordani, ha visszaáll az eredeti állapot. Nekem bevált a lecsatolható, egy kézzel simán működik. :)

Lorci,
én is csak reménykedem, bár elég jó edzés ez az újszülöttre. :? :) :(

Mentem én is tentélni... holnap fogdoki.. ráadásul egy új pasas, mert a fogdokim elvonult a belvárosba egy éjjel-nappali helyre tripla árért.

jóéjt mindenkinek
Vendég

ja, holnap du nekem is körzeti doki, mert ma lemondtam a GYED-et az OEP-nél, és holnaptól TGYÁS-on leszek és ki kell irassam magam.

Múltkor nekem is 140 volt a vérnyomim a ctg-nél, pedig alapjáraton 100 körül van, még kismamaként is max 110-120.

Melcsi,
hát nem egy Palmers :lol: , de vannak köztük nagyon szépek. Azok nem a legolcsóbbak sajna.. ezért is bánom olyan rohadtul, hogy nem találom őket. :evil: :evil: :evil:
Ja, és mondjuk nekem, akinek alapból 75B a mértem kell szopisból olyan 85-90C/D. Aztán meg az az igazán szívás, ha előre megveszed ugye és nem jó rád. Mondjuk kicsi leginkább. :evil:

na tényleg mentem
Vendég

Szép jó reggelt :!: 8)

Lili nevében is köszönöm a gratulációkat :oops: ,üzeni,hogy akkor döntött a fejreállás mellett,amikor anya végre békén hagyta evvel a témával.De most tényleg,éppen a mútkor írtam,hogy már elfogadtam neki így a jó és onnantól nem is anagyon foglalkoztam a témával.Nem beletörődtem "CSAK" elfogadtam.És lön csoda :!: :wink: :lol: Bár ez lehet csak belemagyarázás,nem tudom,de valahogy úgy érzem ez segített.Apa is nagyon megdícsérte a pici lányt,és olyan vicces volt,mert ugye az volt a megszokott,hogy a pocak tetejéhez beszélt,most meg le kellet kucorognia a köldököm alá,nem is láttam az arcát,mert eltakarta a hasam,csak a feje búbját,ahogy duruzsolt neki :lol: .

Pici!A kókuszmataracnak pont az a lényege a szellőzésen kívűl,hogy átfolyik rajta a cucc.Namármost,ha letakarod valamivel,akkor ugye marad a nedvesség a baba alatt,ezért nem kell rá gumilepedő.Ha pedig mégis nedves lesz,akkor csak kizuhanyzod és max.egy fél délután alatt kiszárad.
A szopis melltartóról annyit,hogy én itthon már abban alszom,nekem az tart a legjobban,tény nem egy csini darab :roll:

Melcsi!Ha otthon nem magas a vérnyomásod,akkor szerintem nincs gáz,van akinek orvosi körülmények között felkúszik,én is így jártam a múltkor,brutál magas volt a dokinál,154/9venvalamennyi,azóta mérem én is itthon,de tök rendben van.

Dóri!Milyen éjszakátok volt?puszi sok Vikinek!

Lorcika!jó reggelt,hol vagy már? :roll:

Kép
bringababa

Sziasztok!

Bringa, szerintem egyáltalán nem belemagyarázás, én is hiszek ezekben a dolgokban. Tökre biztos vagyok, hogy Lili érezte azt, hogy nem görcsölsz rajta és elfogadod a helyzetet.
Én is dícsértem Emmát, hogy már az is óriási dolog, hogy megpróbál befordulni. Egyébként most hajnalban/reggel mintha...éreztem valamit. Talán átkerülhetett a feje alulra. De nem vagyok 100%-ig biztos benne.

Remélem Lányok jól aludtatok!

Tegnap voltam azon a bizonyos fotózáson. Hát kurva jó képek készültek. Persze a barátnőm még nem mentette le nekem cd-re, mert ugye egy ilyen fotózás úgy működik, hogy készül kb 50-100 kép, amiből majd kb 10 lesz igazán jó, és ezt ők még otthon átválogatják, kiretusálják. De én mondtam, hogy engem nem kell retusálni. :lol: Nincs rá szükség.:)
Szóval szerintem mire Emma meglesz, addigra megkapom majd a képeket is. De tényleg cool lesz. Úgy élveztem. Még a hajamat is fújták ventillátorral. :):)

Ma itthon vagyok egész nap. Nem megyek sehova. De jól fog esni. Olvasni fogok meg lepácolom a kb 4-5 hónapja az előszobában dekkoló cipőtartónkat. :oops:

Puszi, majd jövök!

Niki

Kép
niki30

Szia Niki!Hát tudod,ha valakinek tényleg nincs szüksége retusálásra,az tényleg Te vagy! :lol: Szerintem címlap kismami vagy! :wink:
Emmácska pedig tudja,hogy anyuja milyen rendes mami,ezért én biztos vagyok benne,hogy tartogat meglepetéseket számodra!Vagy ahogyan írtad,már meg is történt a meglepi.Nekem teljesen más lett a pocim formája,amióta befordult,pláne akkor látszik ez,ha háton fexem.
Tényleg én már úgy szeretnék hason és háton feküdni,már fájnak a bordáim a sok oldalt fekvéstől,Ti hogy bírjátok?

Kép
bringababa

Jó reggelt Lányok!

Brigi,
köszi, azon az egyetlen felsíráson ívül nyugi volt reggel fél 8-ig. Aludt, mint a bunda. :) és reggel most láztalan. :D :D De megyünk mutatóba a dokinéninkhez 11-re. Aztán alszik, én meg fogorvoshoz el délre, aztán Gergőért fél 4-re a suliba, (ekkor már fenn van Viki), tanulás vele, fél 6-tól edzés. Ja, és mennem kell a háziorvoshoz a TGYÁS-t intézni, aki 4-8-ig van. Szóval szép nap áll előttem. :shock: :lol:

Érdekes, hogy Neked a bordáid fájnak. Ja, lehet, hogy még "nem szállt le" a pocid, azért? Akkor jön a könnyebbedés. :)

Nekem valami iszonyat módon fáj a derekam, de a fekvésnél sem jobb, sőt (gondolok itt az éjszakára :? ) és ülve, sehogy sem jobb. Miféle derékfájás ez, szülés előtti? :shock: :lol:

Nektek nincs ilyen :?: Eddig nem fáj a derekam, a hátam meg sosem.
Vendég

Jóreggelt!

Friss, ropogós táblázat (kijavítottam a tegnapi hibákat is :oops: )

Kép

Legi

Kép
leglesscat

sziasztok

Lótás-futás takarításban vagyok, úgyhogy csak bekukkantottam. Doonak hatalmas gratula!!!

Szopis melltartó kérdése. Hát én eddig nem találtam a méretemben. Én nem szándékozom vagyonokat költeni rá, elég az, hogy nekem a rendes melltartó is vagyonba kerül. Nekem alapban kellett a 85D, azóta már 90E-t hordok, de már az is szorít. Tehát kellene a 95F. aztán ki tudja lehet szülés után még nagyobb kell??? No ez az amit még egyik bababoltban sem tudtak elém tenni. tudom biztos Bp-en van, de én azért nem megyek pestre. :-))) Most még megpróbálom a Corában, igaz, az nem márka, de csak 2 000.-forint és hátha lesz ilyen elefánt méretben is. Ha meg nem akkor nem lesz szoptatós melltartó. Érdekes anyukámnak sem volt mégis itt vagyok. Pont arról beszélgettünk vele, hogy ma már mennyi minden extra dolgot lehet kapni, anno vettek kiságyat, babakocsit, textilpelenkát meg ruhákat, kiskádat, cumisüveget, tisztálkodó és ápolószereket és ennyi volt a készülés. Mi meg már nem tudjuk, hogy jó dolgunkban mi mindent vegyünk. És aztán lesz amit soha nem fogunk használni, de van.

Mindenkinek szép napot!

ui. Én holnap megyek védnőnőhöz, lesz mérlegelés, de nem érdekel. Már változtatni úgy sem lehet a felszedett kilókon. Mondjuk én nem vagyok édessszájú, amiket leírtatok, hogy ettetek édességet még az olvasásától is elszédültem:-)))

Márti
stella2007

Köszi Bringa, én csak vicceltem, azért címlap kismami nem vagyok.:) Hülyéskedek ám csak.
Tényleg más a pocid formája azóta? Ez érdekes. De mégis milyen? Hol érzel feszülést, kidomborodást? Csak hogy tudjak mihez viszonyítani. És figyi, érezted, amikor megtörtént, vagy csak onnan tudod, hogy az orvos megvizsgált és mondta?

Dóri, a derékfájás normális, nem?
Mondjuk nekem még nem fájt, gondolom nincs akkora teher (pocim) rajta.
Amikor leszáll a has, az is jelezheti a szülés közeledtét, ugye?

Kép
niki30

Niki,
remélem, hogy normális a derékfájás, és eddig csak engem került el. :)
Hasleszállás jelezheti, és ha vki nem is veszi észre a látványból, az érzet tényleg egész más, nem nyomja a gyomrodat a bébi annyira. Gyomorégés is lemúlik általában, nekem legalábbis így volt.

Márti,
abban igazad van, hogy régen sokminden nem volt, és most a mai világban mindent megpróbálnak eladni és hülyítik a kismamákat, főleg az első babájukat váróknak tudnak mindenféle kevésbé hasznos, netán felesleges dolgot eladni. De anyáink ideje óta sokat fejlődött a "babás ipar" és vannak hasznos dolgok is.
Én a magam részéről idesorolom a szopis melltartót, amit a tapasztalat mondtat velem. Természetesen a megfelelő méretben. :wink:

Azért valljuk be sokkal kényelmesebb (noha nem a legkörnyzetbarátabb megoldás, jól tudom) az eldobható pelus, mint amikor anyáink fazékban főzögették ki a kakis, pisis textilpelenkákat. :roll: és ez is egy új vívmány.

Védőnőnél akkor voltam utoljára, amikor a gyerekrendelőben összefutottam vele tök véletlenül. :lol: Tudomásulvette a helyzetet.

Na léptünk, mindnekinek szép és tevékeny napot! :)
Vendég

Dóri!Örülök,hogy Vikid jobban van,most ezért puszi Neki! :lol:
A bordáim nem napközben fájnak,hanem ahogyan oldalt fexem,én hason alvó voltam.És néha úgy érzem a csípőm majd kifúrja az oldalamat,szóval nekem nyűg a fekvés.A derekam nekem az elejétől fájt a középidőig,és fekvésre még rosszabb volt,jaj úgy örülök,hogy ez elmúlt már,Veled viszont 1üttérzek,baromi szar érzés.Akihez terhesgondozásra járok foglalkozik természetgyógyászattal is,ő azt mondta ideget nyom a bébi,ezért fáj jobban ha ráfexem.Nem tudom Nálad mi lehet ez,de tény hogy sok kismamának fáj a háta,dereka,gondolom ez a súly miatt lehet,meg a megváltozott testtartás miatt,meg a súlypont áthelyeződés miatt,meg még ki tudja mi miatt..... :roll: Amúgy nem semmi a mai progid :roll: :!: fogdoki?brrrrrrrrrrrrrrrrr

Niki!Én éreztem éjjel,ahogy ficánkol és olyan tök másként bizsergett a gyomrom,először azt hittem elrontottam,vagy csak megülte a sok süti,szóval olyan volt,mintha felbotult volna odabent minden.A hasam eddig egy nagy dinnye volt,1forma mindenhol,most meg ilyen kis amorf,féloldalas lett,csámpás hol erre,hol arra dudorodik.De nem hinném,hogy ez általános,mert sokaknak eddig is ilyen kis "alien"-es volt.De a magaméhoz képest totál más alakot vett fel. :roll:

Kép
bringababa

Úgy látom a babók ezerrel ficeregnek, tök, jó, hogy szépen befordulnak a jó irányba.

Nálam már régóta fejjel lefelé lóg a babszi, de tegnap feltalálta, hogy milyen jó játék a feje teteje körül elfordulni, úgyhogy most felváltva van KAJO meg KABO helyzetben (tök jó új szavakat tanultam, köszi lányok :) ) és ez napjában többször is változik...
De úúúgy, hogy közben nem veszem észre, hogy mikor csinálja, már csak a végeredményt "látom", hogy hol a bal oldalamban, hol a jobb oldalamban van a sarka :D asszem szórakoztatja magát... forgószél-királykisasszony :D :D :D remékem nem gabalyodik bele a köldökzsinórba

Nálatok is még nagy a ficánkolás?

Legi

Kép
leglesscat

Na szep jo reggelt!

Itt vagyok ragyogok!!! Aput bevittem egy darabig,.....aztan bevasaroltam a mai nagy mutatvanyomhoz. Eperkremleves, gordon bleu es madartej. Ma 36 eves apjuk!! :) Az ajandeka ma csak ilyen nyami nyami, marcipan, meg bor, ugyanis egy medalt csinaltatok neki, ami sajnos csuszik meg vagy 2 hetet. Egy ilyen kis szereny. Egy L betuben egy kisebb R betu. Laura es Ricsike.....na remelem jo lesz es orul majd neki, hogy nyakaban hordja a kis csaladjat! :) :)

Dori orulok, hogy jobban Viktoria!
Bringa Szijjaaaa! :) Tenyleg megvaltozik a has forma? Az enyem meg font van....szerintem Ricsimicsi keresztben pihizget meg!!!
Ha lemegy a has, akkor onnan mar elvileg par het a szules, nem?

Az en vernyomasom is magasabb igy terhesen. Alapban 110 korul van, most meg mar 160-at is mertek..de akkro szerintem tulhajszolt voltam! Most olyan 136/90 korul mozog....az meg asszem oke.

Niki varjuk majd a kepeket. En is szeretnek magamrol kismamas kepet az utokornak. Bar azok nem lesznek annyira profik, meg en nem vagyok egy cimlap mami..de azert jo lenne egy par jo pocak kep! ;)

Ma labgorcsre ebredtem reggel 5-kor. Eleg kellemetlen votl, de szerencsere hamar kiment. Tegnap is votl delutan...na ennek azert nem orulok, ha ez surusodik!!! :shock: :?

En tegnap vettem egy szoptatos melltartot 1900 ft-ert. Stella. Kenyelmes..csak nem tom, hogy mekkorara fog noni a mellem, ha beindul a tej... nem is mertem venni , csak egyet!

Na megnezem hogy kell eperkremlevest csinalni!!! :shock: :wink:

Pusz nektek.

Kép

Kép
lorcika

Márti!Ez a mi volt régen,mi van ma téma legalább annyira demagóg szerintem,mint amikor azzal nyomulnak,hogy nem is vagy anya,ha nem szültél természetesen,vagy nem szoptatsz minimim egy éves korig igény szerint.Én úgy gondolom itt is az arany középútnak kéne érvényesülnie(mondjuk ez meg eléggé elcsépelt duma :roll: :wink: ),tény mi is felnőttünk valahogy,de azért nem feltétlen szánnám ugyanazt a gyerekkort a gyermekeimnek,mint ami nekem volt,illetve nem feltétlen szeretném ugyanazokat a terheket viselni anyként,mint az enyém viselt velem,És itt én is például a textilpelenka mosására,főzésére gondolok.
Megváltozott a világ,és mint minden változás ez is hozott jót-rosszat 1aránt,meg kell találni és kivenni belőle a jót,a rosszat meg ki kell hagyni.A fogyasztói társadalom átka ez a sok luxus felesleg,de idővel szerintem mindenki rájön mi az ami a baba és a saját kényelmét valóban szolgálja és mi az ami tényleg fölösleges.

Kép
bringababa

Az en babom nagyon aktiv mindig. Kis ALIEN! Altalaban a bal oldalaom idozik, es bujcizik ide-oda..balrol jobbra..jobbrol balra!! :) Cukiii! :)

Nem vettem tejszint az eperkremleveshez! :twisted: :twisted: Nem baj, megoldom anelkul!

Kép

Kép
lorcika

Lorcika!Isten éltesse Apjukot! :lol:
A medál nagyon jó ajándék,jól kitaláltad! :wink:
A has mikor "leszáll",akkor a baba feje beilleszkedett, ez általában a szülés előtti egy-két hétben történik.
De ahogy a sajátomat elnézem,még fönnt sincs igazán,úgyhogy van még helye növögetni Lilinek,Úgy emléxem Alexával a nyakamtól(!!!!!!!!!) jött a hasam,és igen látványos volt,mikor leszállt,és az tényleg könnyebbedés volt :roll: a torkomban dobogott a szívem és ott is emésztettem......... :roll: :lol:

Kép
bringababa

Lorci, kívánom, hogy úgy alakuljon az este apával, ahogy eltervezted!
Biztos nagyon finomra sikerül a vacsi!
Jó fözöcskézést! (én úgy imádok)
Apának meg sok boldog születésnapot kívánok!

Kép
niki30

Koszi cukik vagytok, atadom apjuknak a jo kivansagokat! :)
Remelem jo lesz minden...az eperkremleves alapja meg van..meg soha nem cisnaltam...eddig eleg bizarr...de meg kialakulhat! :)

Kép

Kép
lorcika

Lányok, ennek a fele sem tréfa. Ráálltam a mérlegre. Az elmúlt pár napban felcsusszant egy kg. A végefele ilyen ugrásszerűen megy?
Jó nem parázom ezen....csak fura, hogy az elmúlt 2-3 hétben két kg is feljött, előtte meg szépen lassan.

Kép
niki30

sziasztok!

az én gyomrom a nyakamban van,ma éjjel sem maradhatott meg bennem a kaja,mert igy a drágámnak kevesebb helye maradt volna,igy kilökte belőlem.tehát vezetek!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Huu lanyok marha jo lett az eperkrem leves!!!! :) Nyammm nyammmm!! Csak meg ne egyem apa elol az egeszet!!! :D Bar az keptelenseg, mert eleg jo adag lett!!!!! ;)
JO ez a recept, el is mentem mindjart.

Na rohanok a korzetihez igazolasert!!!

Kép

Kép
lorcika

Ügyes ügyes!!!!

Kép
niki30

Lorci!azért hagyjál apának is belőle :wink:
Bár fénykoromban volt,hogy én is úgy ünnepeltem Balázst,hogy ő még javában dolgozott,igat akkor nem étellel,hanem inkább fincsi drinkkel :lol: változnak az idők....... :lol:

Legi!nekem Lili nem egy vagány fajta,néha úgy írigykedtem a többiekre,amikor írták,hogy az ő babszijuk milyen mutatványokra képes.Pláne Lorci Ricsije! :lol: Nálunk ez a bukó-fordulás a produkció,nyomulás meg kitolás,de semmi hirtelenség,pláne nem box.Remélem a kisasszony idekint is ilyen kis finom-nyugodtka lesz,bár attól tartok ez csak hiú remény :roll:

Lányok,Ti hogy álltok az álmossággal?Én tiszta álomkóros vagyok délelőtt,alkalmatlan bármire.Most is azon tanakodom,hogy lepihenjek-e kicsit,vagy küzdjek meg vele?!
Délután suli,nem hiszem,hogy bemegyek,de lehet,hogy alvás után erőre kapok,.......talán. :roll:

Pici!hogy Ti milyen okosak vagytok,amiért elkülönítettek pénzt a kicsi lánynak! :wink: Biztosan nagyon jó érzés volt a tegnapi shoppingolás,pláne így! :)
Én nem vagyok jó előre tervezésben,pedig tudom,hogy ez nagy biztonságot adhat.De sajna engem nagyon nyomasztanak az anyagi dolgok,ezért mindig felveszem a veszélyre sötétedő napszemüvegemet,ha a lovetta kerül szóba.Magyarán struccpolitika 8)

Kép
bringababa

Niki!Két kilót írtál két-három hét alatt?????!!!!! :roll: hahahahahahaha.....nálam ez ment akár négy nap alatt is :!: :roll:
Úgy mondják az okosok,hogy az utolsó két hónapban a baba heti 200grammot gyarapszik,a mama pedig 400at,ezért ugrott(?)fel az a nagyon súlyos(hmmmmmm)két kiló.
Neked nincs mitől tartani,szerintem a nagy könyv szerint alakultok,biztosan pont annyival most több,amennyivel lenned is kell! :wink:
Ügyes voltál,szépen és egyenletesen gyarapodtál,most egy picit gyorsabb lesz ez a gyarapodás,de ez így van rendjén,most hízik a kicsi Emma,gyűjti a tartalékait,meg a zsírpárnácskáit,amiket úgy fogsz imádni,hogy csak!A bébik tappancsainál már csak a hurkáik harapdálása,kóstolgatása fincsibb :lol: nyaminyami,már alig várom!!!!!!!!!

Hol van Bogyra :?: :?: :?:

Kép
bringababa

Óh,most ezsembe jutott Doo!de jó neki.olyan kíváncsi vagyok rájuk.remélem nagyon jól vannak!és ő már biztosan megkóstolta pici Viki hurkáit és sokat gyönyörködik benne,és.....,írigylem na! :oops: :wink:

Kép
bringababa

Lorci, a II fázisú lepény abszolút jó a korodban! Nekem 32. héten már III volt. 34. héten meg max. érett...különben meg az a lényeg, hogy az áramlás jó-e a kzs-ban meg a szívhang jó-e.

Legi, a mai BPD 92. Köszi!

Bringa nagyon jól mondja, a kókuszmatrac azért jó, mert átfolyik rajta a cucc, nem szijja be. Úgyhogy sztem fölös letakargatni, inkább csak ne tegyetek alá semmit.

Hát szóval voltam ma dokinál, mertvteganp nem ért rá. Az UH alapján a kisMöki nöl is meg nem is. A bukója mint irtam fent 92, de a mellkasa meg kb egy hónappal el van maradva...82mm :O A lábija meg nőtt sokat, fél centit az elmúlt 2 hétben, azaz 65mm. De alapból picike szegény. Pedig annyit eszem lányok, meg hízok is mint a disznó, meg tiszta pozitiv energiákkal vagyok feltöltődve, de valahoyg nem birom belepumpálni ebbe a bébibe a cuccot.
Na és a nagy hír, aminek nem örülök, de tudtam, hogy igy van: a méhszájam teljesen el van simulva, 1000, úgyhogy hétfőtől a doki be akart fektetni. Mondom neki: ne már, én nem akarok ittt hetekig heverni, azt mondja: hát ebből hetek már nem lesznek. Úgyhogy szoritsatok, hogy akkor még 1,5 hetet azért még kibirjunk egyben!!! Nagoyn kéne...!!Hajjaj, nem vagyok még teljesen kész arra, hogy itt a vége...félig kész a lakás, egy-két hét még kéne......bár furcsa lányok, de pár napja olyan más érzésem van, egész máshogy vároma picit, mintha kicsit tudnám, hogy már közel van, hogy ki a kar jönni. És mikor vártam a ctg-re, tiszta irigységgel néztem a kisebb pocakú kismamikat, hogy de jó nekik, nekik még hátra van sok idő. Szóval fene tudja, de most megyek haza és kimosok egy adag bébiruhát, és összepakolom a picur cuccait is, és mindent igyekszem haptákba vágni. És persze ezerrel pihenek, és mindent csak vizszintben csinálok, hogy addig se nyomja a buksija a méhszájat. MOndjuk jó, tágulni valszeg hamar fogok, ez is valami jó legalább, meg ha pici a bébi, hamar kijön...én azért inkább szenvedtem volna, csak legyen igazi nagy baba, aki nem baj, ha picit még fogy is mig megjön a tejem.

Ja, különben a ctg-nk nagyon jó lett, és megnyugiodtam, mert a méhgörcseim alatt is jó a pulzusa, úgyhogy kap vért a kincsem akkor is, amikor kemény a hasam.

Kép
[/url]
gypsophila

Bringa

Bocsi a demagóg dumám miatt... Már el is halkultam.
stella2007

Nah, és visszaolvastam a dolgokat, köszi utólag is a pocakdicséreteket!

A képek tök jók, helyesek vagytok!

Bringa, asszem nálatok volt 66 a FL, na nekem most is csak egy mm hiján akkora!
Csajok, én már unom az UH-ot, és kiváncsian várom mit mutat a bébi igaziból. Nálam elvesztette hitelét ez a méricskélés. Ezért sem kérdeztem egy szóval se, hogy kb hány kilónál járhatunk...

Na puszi mindenkinek!

Kép
[/url]
gypsophila

Stella!félreértettél,nem akartam minősíteni,amit mondtál,magát a helyzetet próbáltam értelmezni! :roll: Remélem nem haragszol,én nagyon bírom a stílusodat,és azt hogy mindig vállalod a gondolataidat,ezért is mertem leírni ezzel kapcsolatban a sajátomat!
1ébként annak idején amikor Alexa megszületetett voltak hasonló beszélgetéseim(?) anyummal és anyósommal és a végén bizony ők maguk mondták,hogy azért sokkal kényelmesebb a mai mamáknak,mint nekik volt.Sőt a végén én anyum lett élharcos a különböző kényelmi dolgok vásárlása ügyében,többek közt azért,mert így több idő és energia marad a bébire.
Remélem tényleg nincs harag? :roll:

Kép
bringababa

Udv Mindenkinek!

Tul vagyok a 2 vervetelen+ voltam vedononel is, most meg pihenek egy kcisit, aztan go a nodikohoz.
Kivaltok homeos cuccokat, remelem hamar segitenek majd.

Ejjel csal par orat aludtam, ugy ereztem, felkelni sem birok ma, nem hogy vervetelre, no de azert elmentem.

Bocsi, hogy nem igen reagaltam az irasaitokra, de hat ma eleg ramatyul vagyok, hangulatilag is, de a picur azert produkal a hasamban.

Legtobbszor a koldokom folott kb. 2 centire dugja ki, gondolom a labat.

No megyek fekszem egyet!

Szep napot Mindenkinek!

KépKép
horilda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: