[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/session.php on line 1627: Undefined array key "is_developer"
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4773: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4775: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4776: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4777: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4782: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3857)
VANNAK ITT TÁRNOKI ANYUKÁK?? - Babanet.hu
Új privát üzeneted érkezett!

sziasztok!

Cinicini: én kivétel vagyok én a MÁV-ban szűltem és ott is fogok, legalább is remélem. Mondtam is a dokinéninek, ha bezárják megyek a küszöbére szűlni :D

Eri: már alig várom a hétfő este fél 6-ot. kíváncsi vagyok szégyenlős lesz-e vagy megmutatja magát!
Ovibálra mi Kiskőrősön járunk minden évben! ott nagyon nagy hagyománya van ennek. 300 fő alatt még nem volt a buli létszáma ma, marha nagy bulit rendeznek a szülők elég nagy bevétellel! nem tudom hogy csinálják, de nagy összegek jönnek össze!!!

Én szeretek itt Tárnokon lakni! tudnék mesélni mi van Pesten!!!

legyetek jók!!!

üdv Judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Akkor még az is lehet, hogy én előbb fogom tudni. :P

De csak akkor fogom megmondani, amikor már te is tudod a tiédet. :wink:

Én is szeretek Tárnokon lakni. De ha mégis van olyan hely, ahol kolbászból van a kerítés, szóljatok. 8)

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Az adó dolgot csak pluszba írtam, itt inkább a gyerekek helyzetét akartam kiélezni, mert a Kossuth ovi igenis veszélyes és pont.
Arról nem beszélve, hogy a mi ovodavezetőnk szokott pályázgatni, de megunta, mert az elnyert összegből a létszám miatt pont a saját ovodája kapta a legkevesebbet, ugyanis szét kellett osztania a pénzt.
Szóval ilyenek miatt akarok bemenni a Szolnokihoz, mert ez enm tisztességes. Tényleg nem akarom, hogy a gyerekem fejére döljön az épület vagy elüssék hazafelé.
itt nem volt aláírásgyüjtés az tuti, a szomszédunk és a lány 1998 óta lakik itt, a lányáék feljebb, és ide már nem jutott pénz, úgyhogy nem volt mit aláírni. Itt a belvíz a gáz az utca középső részén évekóta ez a probléma, tavaly volt is megbeszélés a polg.hivatalban, szóval ez nem csak felétek gond.
Tényleg mi lett a Tesco-s falugyűléssel? Volt valaki?

Eri, csak szólj, ha kell menni játszóteret építen (hova lesz?)!!!
Réka

UI: Eri, még véletlenül se gondold, hogy rád haragszom!!!
Vendég
 

 
 

Réka!

Nekem is olyan mondta, aki ott lakik.

:)

Ovi: SZMK gyűlésen az a kifejezett kérése volt az óvodavezetőnek, hogy minden problémamegoldást a legalsóbb szintjen kezdjünk. Azaz először hozzá kell fordulni ez ügyben, segítőkészen állnak mindenhez, tudnak a problémáról, de a szabályok, rendeletek őket is kötik. Továbbá egy konstruktív ötlet sem ártana, azzal, hogy ez így nem igazságos, a Szolnoki se nagyon tud mit kezdeni.

Nem gondolom, hogy rám haragszol. Nem tettem semmi rosszat. :)

Tesco-s falugyűlés? Inkább kisboltgyűlés. :lol:

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Eri kösz az infót, te mindig egy lépéssel előbb jársz, mint mi! :lol:
A Kingáék bizti nem hagynak ki, ismernek minket!
A gázos emberek meg jogosan nem jöttek be, mert nálunk nincs gáz. :shock: Villannyal fűtűnk, főzünk, párom Elműs. :wink: Úgyhogy bocs hogy szapultam Őket.

A gyorshajtás ügyben meg már ketten vagyunk, mert Én is mindig betartom a 30-at, és sajnos nagyon sokszor kielőznek engem a suli előtt. Persze olyankor sehol egy rendőr! Itt sajnos ugyanannyira nincsenek biztonságban a gyerekek, mint máshol. :cry:

A múltkor egymás után két esetem is volt. Egyszer kirúgták a labdát a kerítésen a gyerekek. Egyrészt megijedtem,váratlanul ért, másrészt egyből néztem hogy szalad-e utána a gyerek.
Másodszor meg a bácsika az út szélén biciklizett, és úgy gondolta átmegy a másik oldalra. Hátra nézett, és úgy gondolta átfér, mivel Én csak 30-al pötyögtem. Át is fért volna, csak leesett a táskája biciklijéről, Ő megijedt és befékezett megállt, lehajolt, felvette a táskát. Ha nem 30-al jövök, nem tudok megállni, és átmegyek rajta. Ja és mindkét esetben velem volt a gyerek! Persze gyerekülésben, de sajnos ezt sem minden szülő teszi meg. Van ismim aki nem köti be gyerekét, mert "csak ide megyünk a sarokra". No comment....
:evil:

Ja, és Én is szeretek Tárnokon lakni!!!! :D

Na Eri majd ha arra járok meglesem a házatok!

Pusz mindenkinek. Anna.

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Múltkor a másik szomszédom azt nézte végig, hogy a sulinál a nagyok azzal szorakoznak, hogy kilökdösik az útra a kicsiket. Én ott vagyok tuti kiosztom őket.
egyre inkább gondolkodom valami felekezeti iskolában, hátha...
szegény barátnőm, 10 éves a lánya is sulikeresésben van. Az lett a divat, hogy 2 fiú elkap egy kislányt az osztályból és jól letapogatja. Eszem megáll hova jutunk. ezeknek a gyerekeknek nincsenek szüleik???
Ne, nem idegesítem magam tovább, megyek dogomra.
Szép hétvégét!!

Réka
Vendég
 


Réka!

Ez itt van, a tárnoki suliban? :shock:
Én békés ember vagyok, de ha az én lányommal ilyet tenne bármelyik kis taknyos, kibújna belőlem az állat, és beleépíteném az arcát az aszfaltba - a kedves szüleiével együtt. De az én fiam kezét is eltörném, ha ilyet csinálna - ettől félek a legkevésbé...

Azt hiszem Eszti azt fogja először megtanulni, mielőtt suliba megy, hogy hol fáj a fiúknak a legjobban... :twisted: (Meg ott lesznek a bratyók is, Peti tuti péppé ver mindenkit, aki csak hozzányúl - hehehe)

Az oviban is problémát jelent a gyerekek agressziója, szegény Bence nem tudja kezelni a helyzetet, minden nap csak panaszkodik, hogy ki mivel ütötte meg, hol rúgott bele, honnan rántotta le... Nem érti, hogy miért bántják, de úgy tudja, hogy nem szabad visszaütni. Én még másképp tudtam :lol: Most tanítsam arra a fiamat, hogyan védje meg magát? (Anyám szerint az a helyes, mármint, hogy visszaüt, mert akkor fognak csak leszállni róla). Olyan tanácstalan vagyok. :? Várom a tippeket!

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Eri
A Boginál már a bölcsiben is probléma volt, hogy nem védte meg magát. Rá is szálltak a többiek. Én meg szépen elkezdtem itthon tanítgatni, hogy csapj vissza, sőt meg is kértem, hogy mutassa meg rajtam, hogyan fogja csinálni. Nos szép dolog vagy nem, ez hatásos volt. Egyszer csak elkezdtek jönni a dadusoktól a visszajelzések, hogy már remekül elboldogul, nem hagyja magát stb. Ettől Ő még nem lett extra verekedős, a természete ugyanúgy megmaradt kedvesnek. Szerintem muszáj megvédeniük magukat, mégsem verhetem én nyakon más gyerekét, ha bántja az enyémet, még ha kedvem lenne, akkor sem. Egyes szülőkkel meg nem lehet ezt megvitatni.

upsz
nyafi van
üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Móni!

Köszi a tippet, holnap kezdem is a küzdősport edzést. :twisted:

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


sziasztok!

eri: csak este tudom meg, de amint megvan azonnal írok!!!

Tesco-ról: múltkor elkapta a bolt tulaja a férjemet Lacikát, hogy írja alá a papírt, hogy ne legyen Tárnokon Tesco!!! Szegény mikor megtudta, hogy mit is csinál a férjem volt nagy megdöbbenés.... Lacika meg finoman közölte, hogy hiába gyűjtenek aláírást lesz Tesco, de nem rajta múlik. Hát ennyi. tudom, hogy sokan nem szeretik a multikat :oops:

Verekedés: nálunk egy időben a Bálint nagyon verekedős volt. oda-oda csapott egy-egy gyereknek. csak addig volt kedve verekedni míg a bölcsiben egy kislány jól hátba nem verte. na ez letőrte a szarvát :lol: azóta nincs kedve verekedni hál istennek.

Játszótér építésbe én is benne vagyok!!!

Viki: gyorshajtásban akkor már hárman vagyunk. én is betartom mindig és kapom is a fintorokat. múltkor meg is szivattam az egyiket, leolvastam a szájáról minden voltam csak szőke kislány nem, nem érdekelt megérte :twisted: legközelebb majd nem lesz kedve letólni az útról!!!

na legyetek jók!!! jól kidühöngtem magam én is.

üdv: judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Huu, én megnéztem volna a boltos ábrázatát. Én nem bánom a tescot, mert gáz, hogy minden kis vacakért autókázni kell egy csomót.

Tudom, hogy már ezerszer volt itt a topikon, de nekem takarító kéne. Egyszerűen enm bírom 3 gyerek mellett, ráadásul hétfőtől a férjem Dunaújvárosban fog dolgozni, így az egész gyereksereget nekem kell hozni-vinni. Már előre félek.
Tényleg Eri, te hogy mész a nagyért az oviba? Viszed az ikreket is, vagy mit csinálsz?
A sulis sztorik közül, csak a kocsialákilökdösődös tárnoki, a másik az erzsébeten történt meg, bár nem hiszem, hogy egyedi eset lenne. valszeg ez van a legtöbb helyen. Sajnos.
Anyám tanár, most egy elég elitt helyen tanít, ráadásul ő francia tanár ami azért megszűri a gyerekeket, de így is utálja már az egészet, annyi a hülye gyerek.

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Eri, ha jártál ma (szombat) délután fél 5 körül a Jókai utcában, akkor nekem köszönted meg, hogy lehúztam a nagy kutyát meg a kék esőkabátos gyereket az útról :-)

Szerintem is az a legjobb, ha a gyerekek egymás között le tudják rendezni a dolgokat, de nagyobb konfliktus esetén érdemes bevonni az óvónőt is. Vagy ők csak azért vannak ott, hogy rontsák a levegőt?

Chrissy takarítónak ajánlotta Mókus Zsuzsit, valahol korábban talán szerepel a száma, de ha mégsem, a wiw-en rajta van, lehet neki írni. Ha ő nem vállalja, akkor talán még tudok érdeklődni más lehetőségek felől.

Játszótér szerintem is jó ügy, ami tőlem telik, megteszem érte. Csak mi lenne az? Veszprémben a közeli lakóparkban az önkormányzat ha pénzt nem is, de egy üres telket adott hozzá, a továbbiakat meg pályázat útján kapták meg. Ez olyan nagy dolog, kivételes szerencse?

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Judith!

Gratulálok a kis szurkolóhoz! :D

Zsuzsinnyó!

Nem én voltam, hacsak nem a szombathelyi Jókai utcára gondolsz. :wink: (Bár az nem tudom melyik)

"...az a legjobb, ha a gyerekek egymás között le tudják rendezni a dolgokat, de nagyobb konfliktus esetén érdemes bevonni az óvónőt is. " = Mármint a bunyóba? Hehe
:D

Réka!

Kb eddig az ikreket is vittem, de most egyre többször kérek segítséget, azt a tortúrát már nagyon megérzi a pocakom. De ha szép idő lesz már, és nem kell agyon öltöztetni őket, egyszerűbb lesz a művelet.

Most kb így néz ki: felöltöztetem félig az egyiket, majd a másikat, aztán egyikre adok kabátot, sapit és kiültetem a kocsiba, jól bekötözve, nehogy lelépjen. (:D). Aztán futok a másikért vissza, letörlöm a könnyeit, felöltöztetem, futok ki, ajtót zárok, bekötöm a másikat is. Ezután letörlöm "egyik" gyerkőc könnyeit is. (Szeparációs szorongás!) Aztán elkocsikázunk az ovihoz. Ott kiveszem a csomagtartóból a babakocsit, felállítom, egymás után beültetem a kölyköket. Kezdek fáradni. Bemegyek az oviba, sürgetem Benit, nehogy nagyon bemelegedjenek az ikrek. Beni nem siet, ezért segítek neki. Aztán kijövünk, kocsiba bekötöm mind a hármat, összecsukom a babakocsit, irány haza. Ez kb 40 perc, és nem kevés hajolgatás, cipekedés. Ha jön Ildi néni vigyázni a kicsikre, akkor el se kések, és 10 perc alatt vidáman megforulunk, és nem szakad le a derekam se. Ha szép idő lesz, és nem térdig érő trutyi, akkor majd újra sétálunk.

Ma reggel a Halász utcán 3 autó előzött meg a 3-ból. :( Feleslegesen van kint a 30-as tábla.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Hát Eri, ez jó nagy macera. Főleg pocakkal. Ovonénik nem készítik neked össze a nagylegényt, hogy a kicsiket, ne kelljen legalább ki-bepakolni?
A szurkoló alatt milyn nemet kell értenünk, ne csigázzatok?!!!!!

30-as tábla? legalább az városonbelüli 50-est betartanák!

Réka
Vendég
 


sziasztok!

Eri: köszi a gratula! neked is!

Apa nálunk autóversenyző és a csapat úgy tudta meg, hogy csak annyit írtunk az sms-be, hogy szurkoló. így mindenki tudta, hogy KISLÁNY!!!!!. :D Ha fiú lett volna versenyző lett volna! ennyi a titok.
tehát Bagaméri Anna Judith lesz a mazsola neve :D

Megyek mert rengeteg vasalnivaló vár rám!!

Legyetek jók!

üdv Judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

Réka: Nem is kérdeztem meg tőlük, hogy segítenének-e. :oops: Nincs pofám. :lol: Ahhoz, hogy segítsen, ki kellene jönnie a csoportszobából, felügyelet nélkül hagyva a többieket. Ezt nem kérhetem. Szerencsére mindig van valaki, aki tud segíteni, így tulajdonképpen most már csak akkor viszem a csipet-csapatot, ha büszkélkedni akarok velük. :wink:

Judith!

Tudod... én még nem veszek rá mérget. :) Kb 2-3 hét múlva megint kell mennem, hátha akkor többet mutat magából. A 4D-t most mindenképpen megcsináltatom, de nem tudom, mikor érdemes. AZ ikrekkel későn jutott eszembe, és nem lettek olyan jó képek, már kevés volt a magzatvíz, és egymást is takarták.

Jó vasalást.... :P

Anna!

Bekuksiztam hozzátok, hogy áll a ház. Hatalmas lesz! Hány nm?

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Eri, igen tudom, hogy a cumi még nálatok van. Köszi a megőrzést, bár van még másik is, bár jobb lenne, ha lassan egyáltalán nem kellene. Most Zsani beteg, itthon is vagyok, de ha nem gond, meglátogatnánk. Viszont mi csak délután 4 után tudnánk menni, mert délig dolgozom, aztán nemsokára alszik Zsani, és kb. fél négyig, 4-ig húzza.

Kihívtam a dokinénit, lassan érkezik is. Szóval kis porszívózás a tiszteletére.

Sziasztok:

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Judith gratula a kislányhoz, ugye Te azt is szerettél volna a kislegény mellé? Furi lesz biztos,nem? Én fiút szerettem volna, de most már el sem tudom képzelni milyen lenne. Sógornőmnek fia van, és furi hogy pöcsös! :lol: Persze attól még másodiknak fiút szeretnék! De a legjobban ikrekre vágyom. Pici esély van rá hogy az legyen, mert Én iker vagyok, csak a tesóm elhalt. Azért is mert apa nem akar csak kettő utódot, Én meg szeretnék hármat, és így meg lenne oldva a dolog!

Eri nektek spontán lettek ikrek? Van a családban, vagy teljesen véletlen?
Mi is voltunk tegnap Vikivel sétálni, és Én is megkuksiztam a házatokat. Hát nem találok rá más szót, csak hogy gyönyörű! A kertről meg ne is beszéljünk. Annyira szeretném már ha a mienk is hasonlóan nézne ki. Ja, és a tiétek sem kicsi! :shock: Sőt szerintem nagyobb mint a mienk. Nekünk 160m2 lakótér+40m2 garázs. Szeretnénk karira beköltözni, meg remélem idén lehet valami tereprendezést is művelni,mert eszméletnek milyen sár van.
Ugye magas a talajvíz, és alacsonyan is vagyunk még. Kicsit lassan megy, mert mindent mi csinálunk, hogy mindenre jusson lóvé. Hál istennek apa ezermester, lehet láttad nyáron hogy mindig mi pakolgattuk a falat, meg a haverok ha ráértek, egyedül eddig ács járt nálunk. Hát el is vitt 1milla munkadíjat. :-( Lassan kész vannak a válaszfalak, aztán villanyszerelés, stb.....Csak ugye apa dolgozik is közben és egyszerre minden nem megy.

Volt szombaton a Kinga, alá is írtunk rögtön utánatok, és mint kiderült Ő személyesen dobta be a csatornás papírt, de érdekes módón eltűnt a postaládából, ezért nem is tudtunk róla. Nem tudod összejött a létszám? Nem volt valami meggyőző a Kinga, azt mondja eddig ahol járt 50-50 %. Gondolom az utca végén a putris is kilőve. Volt aki azzal jött hogy pár éve, mennyi volt a mittudomkinek. Nem értem meg az embereket. Nagyon remélem meg lesz a 67% és akkor majd leshetnek. Pont azt néztem tegnap, hogy a mi utcánk a leg sárosabb. A Deák egész tűrhető. Nektek persze rosszabb mert ti egész a végén laktok, Én még ne szóljak egy szót se, itt az elején.

Na legyetek jók, megpróbálok hunyni egyet Vikivel, mert rohadtul meg vagyok fázva!Elkaptam Vikitől, remélem nem fertőzöm vissza, Ő már kilábalóban van.

Apropó Hera, jobbulást Zsaninak!Mi a baj? Megfázott? Lehet hogy ha nagyon beteg nem kéne vele mászkálni, nem? Nehogy nagyobb baj legyen, bár szép idő van, meg nehogy elkapja Bence és az ikrek, na meg a kismama! Írt fel valamit a doki? Nem nagyon szokott, nem?

Tényleg Eri te tudod milyen nemű lesz? Kisfiú, kislány, esetleg egy vagy kettő? :D

Na további szép napot, gyönyörű idő van!

Sziasztok!

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Helló!

Andi! :oops:

Gyertek inkább két hét múlva! :D Mi jövő héten szeretnénk elutazni, és anyumékra lőcsöltük a 3 gyereket. Ennek viszont az a feltétele, hogy mindegyik makk egészséges legyen, mert anyum trapi, nem lehet beteg közelében. Tudom, a fertőzések a legtöbbször olyan helyről jönnek, ahol még csak lappang, de én azért nem akarom kísérteni a sorsot. Már befizettük az utat... sok volt. Ugye nincs harag? :wink:

Zsaninak mihamarabbi jobbulást!

Anna!

Ti nyertetek! Mi garázzsal együtt vagyunk 164! :D
A kertet majd nyáron nézd meg, akkor virágok is vannak!
Nem tudom, hogy áll a csatorna dolog, sajnos volt aki már pénteken ellenkampányolt. :( Ehhh.... nem is mondok semmit, mert csak felidegesítem magam. Nem értem, hogy miért a lakosság dönti el, hogy legyen-e az, ami kötelező. 3 év múlva mindenképpen lesz, legfeljebb jóval drágábban.

Még nem tudjuk biztosan a nemét, de most csak egy lesz. Az ikrek spontán jöttek, ők az elsők a családban.

Neked is jobbulást! Meg minden kis és nagy betegeskedőnek!

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Judith

Gratula a kislányhoz. Nálunk is a Bogi 2. névnek az enyémet kapta. :)


A gyorshajtókat én is utálom. Mi mindig betartjuk városon belül. Az autópályán szokott a párom néha gyorsabban menni, de én azért is szólok neki.


Réka
2 év múlva nem lesz gondod a taki nővel. Múlt héten csináltam nagytakarítást, a Bogi aktívan segédkezett. Hát ne tudjátok meg, kb. a hajam is kihullott mire végeztünk. Tudjátok nem szabad letörni a lelkesedést, de az a tempó amivel haladtunk. :shock:
Mindenesetre Ő nagyon élvezte, azóta is azzal zargat "anya elfelejtettünk ma takarítani". Esetleg kölcsön adom neked. :D

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Jó reggelt! :)


Azt akartam még kérdezni, hogy ki mondta, hogy a Kossuth ovi veszélyes? Valami hivatalos emberke vagy csak a szűlők gondolják úgy?? Kiváncsi lennék, hogy ki tartaná érte a hátát ha tényleg beszakadna a tető?
Réka te nem aggódsz miatta?


A játszótér építés segédkezéséhez én is csatlakozom. :D

Mennem kell
Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Móni!

Azt, hogy milyen állapotban van az ovi mennyezete, és hogy félnek tőle, hogy egyszer csak a gyerekek fejére esik a vakolat, én a tagóvoda vezetőjétől hallottam, miközben az szmk-s anyukák bólogattak. Hitelesnek tűnt.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!
Na, ma kiírták, hogy ezentúl kell havi 4 tekercs WC papírt vinni és egy babaszappant, mert az önkormányzat nem tud többet adni.
Bakker, ha erre nem futja, akkor miből fogják felújítani.

Móni, hát, de. De mit csináljak? Máté bölcsis volt megszokta a társaságot, nem jó neki egész nap itthon. Én a kicsi mellett nem tudok vele annyit foglalkozni, úgy meg unatkozik és akkor nem jó gyerek.
Mégha lenne egy közös játszótér, ahová ki lehetne vinni pár órára, márcsak a társaság miatt is... De nincs az sem.

Réka
Vendég
 


Sziasztok!

Eri, persze, én is így gondoltam, hogy csak akkor megyünk, ha Zsani teljesen jól van. Semmi gond.

Andi
hera
 
 


Sziasztok!

Andi!

Oké, akkor majd 20-a után gyertek át valamikor!

Réka!

Ez nagyon érdekes. A Hétszínvirágban még nem kérnek semmit, megkérdeztem, egyenlőre nem kell, de mivel lecsökkentették a tisztítószer keretüket, lehet, hogy ha kifogynak a tartalékok, mi is visszük a papírt és a szappant.

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!


Ovi: vmi olyasmire gondoltam, hogy megkeresni azt az emberkét, akinek a felelősséget kell vállalni, ha leszakad az ovi mennyezete. Vagy kiharcolni egy hivatalos szakvéleményt, mert ha életveszélyes,akkor vagy fel kell újítaniuk v. be kell zárniuk. Tudom ez utóbbinak esetleg sokan nem örülnének (így sincs gondolom elég ovi Tárnokon), de azt sem szeretném, hogy a vakszerencsében kelljen bíznom, hogy egybemarad az ovi, amíg az én lurkóim odajárnak. :(

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 



Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!

Már megint esik ez a szutyok! :cry: Olyan jó volt ez a pár nap jó idő, sokat kint voltunk, de eddig tartott!

Hallottátok hogy bezárják a Schöpfit? Hát olvasgattam azt az oldalt amit Szamóca küldött, de nem világos számomra, hogy mi is van. Szülész-nőgyógyászatilag a Semmelweis-be tartozunk, de sürgősségi ellátáskor a Szt.Imre is befogadó non-stop. Tehát ha Én szülni készülök az sürgősségi? Max nem hívják be a dokim, vagy behívják de meg kell fizetni. Nem szeretnék máshol szülni! :oops:
Nem tudom mire volt ez jó, nem értem. Olyan szegények a kórházak, most hogy ezt a hármat bezárják megszűnik az államadósság, vagy mi?

Hát Eri megesküdtem volna hogy a tietek nagyobb. Sokat számít hogy a tietek kész, szép, rendezett, a mienk meg.......Na de ami késik, nem múlik.
Ja, és leléptek pihizni. Így ki lehet bírni!:-) Mentek napozni, mi? Jó pihenést hozzá, vigyázzatok magatokra. Mit jelent az hogy anyukád trapi? Hagytad már itthon a gyerkőket? Én valahogy nem tudom rávenni magam. Még nem aludt sehol máshol, nem tudom mikor tudom otthagyni. Pedig itt hagynám csak a másik utcába, a tesómnál. Egyik énem azt mondja olyan jó lenne egy estét kettesben tölteni apával, mozizni, vacsizni egyet, de tudom ha elmennénk nem érezném jól magam, mert azon rágódnék mi van Vikivel. Te nem vagy így?

Na mindenkinek további szép napot!
Üdv:Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


KEREPESTARCSA.... :shock: :shock: :shock:

Ezek vajon tudják, hol van Tárnok????

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Nem hiszem el, hogy közelebb nem volt belgyógyászat. Ezek nem normálisak. Hány kórház mellett kell elvonulnunk majd, hogy átérjünk Pest megye leges-leges-legtávolabbi pontjára Budapesten keresztül mintegy 1,5-2 órát utazva (vonattal meg átszállással)??? Ez tényleg 40 km-en belül van? :evil:

A kardiológiát és a szívsebészetet se sikerült legalább egy helyre tenni. Biztos nem volt logikus...

Remélem ez valami tévedés. :(

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Hová lettetek? Mi van veletek? Írjatok!

Mi nemrég megültük Míra 2. szülinapját. Fatörzs tortát rendeltünk Huszártól, nagyon klassz lett! Teszek fel róla egy képet, ha sikerül. Elvileg 15 szeletes, gyakorlatilag inkább 25-30.

Aztán autózgattunk rokonokhoz, és kiderült, hogy Míra max. 1 órás útra van hitelesítve, és egyre rosszabbul tűri az autókázást. Pech, mivel húsvétkor a 300km-re lakó nagyszülőkhöz kellene ellátogatni :(

Amúgy nálunk semmi különös, azaz csak annyi mintha kitört volna a dackorszak. Sportot űz a kiscsaj az ellenkezésből, és nagyon élvezi. Persze ha vesztésre áll, akkor nagyon ki van akadva.

Érdeklődve várom a híreket Rólatok!
Kép Míra, Ábel, fatörzs

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


SZiasztok!

Én itt vagyok, de engem csak Eri szokott észrevenni, Ő meg nincs itthon, úgyhogy megyek is.

Amúgy Boldog Szülinapot Mírának. ( ha ezt most észreveszed, mert a múltkor is írtam nyügi ügyben :wink: )

Üdv mindenkinek: Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziasztok!

Mi is megvagyunk. :)

Gondolom mindenki kitépett a tavaszba. :) . Már alig várom, hogy ismét jó idő legyen.

Nálunk sincs semmi extra. Beindult a társasjáték őrület, tök jókat lehet a Bogival már játszani. Persze veszíteni nem szeret, olyan édes, ahogy csalni próbál. :oops:

Egyébként meg jövő héten ismét elkezd angolra járni . Most a budaőrsi helen doront fogjuk kipróbálni. Remélem jó lesz, mert egy vagyon. :roll:

Zsuzsi
Boldog szülinapot így utólag is Mírának!
Király a torta! Hagytad őket csak úgy belemaszatolni?

Autózás: ha megoldható érdemes késő este v. hajnalban indulni, hogy átaludja a nagy részét. Illetve megállni óránként egy kis kinyújtózásra.

Üdv
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!

Anna, bocsának, nem akartalak megsérteni, utólag is köszi azt a bekezdést. Én is hasonló praktikákkal próbálkozom.

Míra nevében köszönöm a szülinapi jókívánságokat is!
A tortába idén nem is nagyon maszatoltak bele, csak óvatosan bontogatták a marcipánfigurákat. Tavaly egy nagy kukászacskót terítettem a földre (ez a módszer bevált), annak a közepére raktam a tortát, és akkor volt rendes belemászás. Csak errőll sajnos lemaradtam, mert a frissen érkezett vendégeket terelgettem a házba. Viszont a gyerekek nagyon élvezték.

Majd a következő útnál próbálunk okosabban időzíteni, bár ez sem 100%-os, mert elvileg legutóbb is álmos volt, amikor útnak indultunk, és mégsem aludt el. A végső S.O.S megoldás végül is a gumicukor volt. Nagyot viaskodtam magammal, mert amúgy nem szívesen adok neki édességet csak úgy magában, de egyedül attól hallgatott el, hogy szopogathatta a gumicukrot, illetve nem vette a szájába, csak nézegette. Valószínű azért működött ez így, mert van még az orális fixációnkból (dec. végén szoktunk le a cumizásról, és korábban az volt a megnyugtatás módja).

Amúgy találtam egy egész jó kézikönyvet: Gail Reichlin / Caronline Winkler: túlélőkalauz szülőknek / a nevelés titkai. Kicsit erős benne az amerikás beütés, de azért sok használható tipp van benne és 1-6 éves korig használható. Mi a tescoban vettük.

Ma végre kisütött a nap, úgyhogy húzunk ki mint a vadlibák (tegnap úgyis jól kitakarítottam).

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

A játszóteres témával kapcsolatban az jutott eszembe, hogy a napokban a közelünkben levő egyik játszótéren láttam egy jól látható helyen kibiggyesztett táblát, ami azt hirdette, hogy a helyi önkormányzat és az OBI támogatásával készült (ami a közelben működött már hosszú ideje). Azaz a megjelenő multik - esetleg - jelenthetnének némi esélyt számunkra is Tárnokon...

A kórházi listát én is megnéztem. Agyrém!!

Képzeljétek, az elvileg ingyenes terhesgondozásért mindenáron pénzt akarnak tőlem kérni, mondván, csak a nőgyógyászhoz ingyenes a bejelentkezésem, máshova (pl.vérvétel, ultrahang,..) nem, hiába van kiskonyvem. Felhívtam az OEP infovonalát, ahol azt mondták, ez törvénysértő. Remélem, könnyen meggyőzöm őket, amikor már élesbe megy... Ez is agyrém!
berki
 
 


Sziasztok!

Réges-rég nem Babaneteztem, a fiaim már "nagyok", 4.5 ill. 6 évesek, de most szeretnék kapcsolódni hozzátok. A Hétszínvirág oviba járnak, és a Halász utcában lakunk. Ezt az oldalt nézzétek meg játszótér ügyben:

http://forum.index.hu/Article/showArtic ... a=65168293

Cinicini!

Mi ismerjük egymást, Móni vagyok a Halász 1/a-ból.
Kutyusotokat többször kísértem haza mostanában, valahol ki tud lógni. Nehogy úgy járjon, mint a mi kicsi Diónk!

Sziasztok!

Mona
monamáté
 
 


Sziasztok!

Szia szomszéd! A kutyánk reggel megy ki amikor a férjem kiáll. de csak mostanában, mert tüzeltek a kutyik. Most már kezd megnyugodni, ma sem ment ki. Sajna ha rájön, akkor aztán szólhatunk neki, szeme se rezzen.
Hallottam Brigitől, hogy mi történt. Egy hete meg az ő cicájukat ütötte el az autó.

Eri hazajöttetek már? Én is úgy mennék kikapcsolódni, perzse gyerek nélkül. Az én szüleim nem vállaják be a két nagyot sem, nemhogy a 3-at.

Réka
Vendég
 


sziasztok!

Vagyunk mi is! Nálunk elkezdődött a férjemnek a versenyszezon így a héten Egerbe utaztunk!!!
Jövőhéten kezdik az átalakítást egy élmény lesz nagy hassal rohangálni, intézkedni, de apa egész nap vidéken dolgozik így rám maradt ez a része!

Meséljetek még miújság veletek!!! már alig várom, hogy kész legyünk és jó idő legyen és élvezhessem a szép új teraszon a napocskát! tényleg egy gyors kérdés! olyan fehér vagyok akár egy hulla!!! a szolit nagypocival nem javasolták, szerintetek a DOVE barnítótesápolóját használhatom, ha nem a hasamat kenem vele, csak a lábamat meg a karomat?

legyetek jók


judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

Visszamentem dolgozni, mint pénzügyi tanácsadó amennyiben (biztosítássokkal, befektetéssekkel, gyerek megtakarítási programokkal) kapcsolatban kérdéseitek vannak. Privát üzenetben, szívesen válaszolók.

:idea:

ödi
 
 


Helló csajok!

Ha érdekel titeket nem eredeti Nike, keressetek. Most pólók, és szabadidő rucik vannak. Méreteket nem írok mert kicsit el vannak tolva, az a tuti ha próbáltok!! Póló:1800,- Szabadidő 3500,- és van egy gyerek szabadidő,(kibontva kép, piros-fehér),elméletileg 146-os, az 2800,-.

Üdv: Anna.

Ui: Eri Te köszöntél ma kék citroenből? Nem tudom láttad-e, én is köszöntem! Azért mégegyszer szia!

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziasztok!!

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!!!!

Üdv: Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


sziasztok!

Vikianyuja: én integettem ki a kis kék citroenből :oops: !!!!

Mindenkinek kellemes Ünnepeket!

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!!!

Judith, igen Te voltál a másik tippem! Akkor neked szia!! :lol:

Amúgy hogy vagytok kismamák? Hogy megy az idő, mi? Eszméletlen. Pikk-pakk és itt lesznek a kis jövevények!!

Hát amióta itt a jó idő Vikivel nem lehet bírni. Reggel ébredés után fél órával vakarja az ajtót, mint a kiskutya hogy ki akar menni, este meg úgy kell beimádkozni. Ezzel nem is lenne semmi baj, ha nem kéne főznöm, takarítanom stb. Nem merem kint hagyni egyedül, tudjátok ez "építési terület", mondjuk hál istennek sokáig elvan a homokban, de akkor sem vagyok nyugodt, fél percenként kukucskálok hol van, így meg nem igazán hatékony a munkám. Apának is beindult a szezon, úgyhogy reggel megy, este jön.

Judith mit alakítotok át? Hú ez hülye kérdés volt, gondolom a házat. Most lesz teraszod? Ahhoz Én is ragaszkodtam, bár elég hülye helyzetben vagyunk. Tudjátok mellettünk a kocsma van, és annak ablakai pont felénk néznek. :x Tehát a terasz napozás céljára kilőve. Amúgy is szégyenlős vagyok, de rajtam ne legeltesse a szemét egy alkesz se. Persze ha kész leszünk rakunk a kerítésre valami nádat, vagy valamit hogy ne lássanak át, de kicsit biztos olyan lesz mintha egy dobozban élnénk. :shock: Ez van, majd megpróbálom valami nővényekkel takarni, de abban sem nagy a lehetőség mert elég szűk a hely a kocsibejáró miatt. Na mindegy. A lényeg ha egyszer eljutunk odáig hogy kész lesz a ház, meg a kert, Én is szívesen látok minden kismamát, gyerkőcöt, egy kávéra, teára, sütire. Talán jövő nyáron kivitelezhető lesz! :roll: Bár ha így haladunk sose lesz kész. Most jöttem meg az Otp-ből, meg az Apeh-ból, hát nem egyszerű ez az építkezéssel járó lóti futi. Agyrém.

Eri mizu veletek? Remélem jól vagy!! Nem látlak mostanában jönni, menni!

Zsuszi nálatok mizu? Míránál tart még a dackorszak?

Na vigyázzatok magatokra, pocaklakókra, és gyerkőcökre!

Szép napot. Üdv: Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


sziasztok!

Anna: a garázsból csinálunk egy hálószobát, a mi szobánkból meg lesz a mazsolának egy saját szobája. a garázs a z udvarban lesz!!!!
most kezdtük, de már herótom van a felfordulástól és a portól :evil: , pedig a házhoz még nem is nyúltak!

Én is mennék ki a Bálinttal, de nálunk is katasztrófa az udvar, nem baj már csak egy jó bő hónap és végre lesz szép kertem.... álom, édes álom.

megyek megnézem az embereket mitcsinálnak legyetek jók!!!

üdv judith

Kép
Kép
bagaba
 
 


Sziasztok!

Anna, köszi az érdeklődést, jól vagyunk. Általában sikerült kompromisszumot kötnünk, kivéve a délutáni alvásokat mostanában. De majd arra is kieszelek valamit.

Hétvégén volt granturismo anyósékhoz (2x300km), egész jól viseltük.

Nálunk nincs építkezés, aki akar fűben rohangálni illetve homokozni, hintázni, azt szívesen látjuk.

Eri lehet, hogy még mindig külföldön van? Vagy lehet, hogy már megjött, de még nem érte utol magát a házimunkával :-) Amúgy én mostanában tökre elvesztettem az időérzékem, csak úgy repül az idő, kb kétszer olyan gyorsan mint ahogy felfogom.

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Mona
üdv itt!
A Te 4,5 évesed is tart a szörnyetegektől esténként? A Boginak minden este el kell magyarázni lefekvéskor, hogy nem kell félni a Lilo majd a s*ggébe harap vagy apa elveri egy husánggal :) .

Nyílt a budaörsi Tesco melett egy Humanic, egy sport és azon belül egy játékbolt. A Humában vettünk király cipőt és szandált a Boginak. Még nem fedezték fel az emberek, 0 tömeg, nagy választék.
A játékbolt is tök olcsó, a Bogi szülinapi ajándékát anyósom meg is vette előre , ami 4.000Ft-al került kevesebbe mint máshol.

Van esetleg ötletetek tornára a Boginak valahol a környéken? Az érdi kék-narancs megszűnt jan-ban és egyenlőre a neten sem sikerült találnom semmit.

Mennem kell mert a Dorci nem bír magával, ja és a férjem sem :shock:

puszi
Móni

Kép

Kép

Kép
szamóca
 
 


Sziasztok!

Sajnos már rég megjöttünk. :roll:
Elég kalandosra sikerült, de nem az utazás, hanem az itthoni események a távollétünk alatt.

Vasárnap apám és nagynénémék jöttek a 3 gyerekért, mert anyum annyira rosszul volt, hogy nem tudott utazni. Hétfőn el is ment a vesekórházba kivizsgálásra. Mialatt ott volt, megérkezett a szemben lévő "400 ágyasba" a sógornőm a kisfiával, akinek csúnyán eltört a lába, műteni kellett (épp 3 napja is azt a lábát műtötték!!!:shock:). Kedden telefonáltak anyunak, hogy akkor azonnal fogkefe, pizsi.... Kezdett leállni a vese, infúziózták egy hétig. Apám ott maradt egyedül a három gyerekkel!!!! (Ja, azt kihagytam, hogy ő meg menni nem tud, csak bottal - holnapután csípőprotézist kap). Szóval hívta a 75 éves dédit, anyum barátnőjét, meg a bejárogató nénit. Biztos - ami biztos. Csütörtökön hazaengedték unokaöcsit is, de tesómék dolgoznak, úgyhogy lehozták apámékhoz Kristófot is. Háááát, nagyon elfáradtak. De megoldották! :D A kollektív kötőhártya gyulladást leszámítva minden rendben volt.

Mit is hagytam ki? Ja, a kocsikulcsot! :lol:

A gyerekekkel együtt apu elvitte az új családi kisbuszunkat is. Ennek kedden hagyta el a kulcsát. Szerencsére a babakocsit előbb kivették, a gyerekeket sétálni el tudták vinni, de pl Beni sapija bent maradt. Végül is apám kötött sapkájában jól nézhetett ki.... 8)

Ideges volt, hogy elviszik a kocsit a ház elől, ezért két éjjel éjszakázott, aztán azon gondolkozott, hogy kiszedik az egyik kereket.... Végül úgy döntött, hogy elmondja nekünk a történteket (hála az internetnek), és elkéri a pótkulcsot, aztán elviszi valami zárt helyre a kocsit. Na de...! A pókulcs a házunkban van, a lakáskulcs meg épp Győrben volt egy irodaház zárt parkolójában, aminek a kulcsa a Zoli kollegájánál ugye, de hát március 15-e volt, olyankor meg sehol senki, és különben sem győri a kollega...Azért valahogy sikerült néhány ember közreműködésével megoldani a problémát. (Apámnak pl kocsija sem volt, mert amúgy az övé itt volt a garázsunkban - kölcsönkocsival jött Tárnokra. :roll: )

Aztán egyszer csak pont húsvét előtt pár nappal meglett a kulcs. Anyum is meggyógyult, a gyerekek is, szóval minden jó, ha jó a vége! :D

Legközelebb élménybeszámolok is, egyszerre túl sok lenne.
:P

Legyetek jók!

Eri

Kép
Kép

Kép
márkus_eri
 
 


Sziasztok!

Hát Eri ezt elolvasni is hosszú, és fárasztó volt, nem hogy átélni. De a lényeg az hogy minden rendben van, és mindenki jól van.

Zsuzsi nálunk a délutáni alvás hál istennek sima ügy. Délelőtt annyit rohangál kint, hogy délben leül a tv elé, és kb 5 perc alatt alszik. Persze előfordul hogy nem akar, de viszont akkor egész nap nem alszik, csak este.

Vasárnap felavattuk a tavaszt, és olyan jót bográcsoztunk, hogy csak na. Már annyira hiányzott. Jó volt.

Judith hogy áll az átalakítás projekt? Emlékeztem erre a garázs témára, csak nem voltam benne biztos hogy Te írtad! Eredetileg csak egy gyerkőt terveztetek, hogy kevés a szoba?

Vigyázzatok magatokra, picurokra, és pocaklakókra!
Üdv mindenkinek: Anna

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 


Sziasztok!

Móni, a battafit.hu-n láttam gyerekfitnesz és gyerektánc lehetőségeket, nézd meg!

Erről jut eszembe, nem tudja valamelyikőtök, megnyílt-e már az új érdi úszoda? És ha nem, mikor fog?

Anna, a teraszon bográcsoztatok? :-) Nálunk az új sláger a teraszon festegetés (értsd: maszatolás), már próbáltuk 2 személyre is, a gyerkőcöknek mindenképp jó buli volt.

Várom nagyon Eri úti beszámolóját! Most viszont húzok aludni.

Üdv Nektek: Zsuzsinnyó
zsuzsinnyó
 
 


Sziasztok!

Zsuzsi, nem értem kérdésed?!!! :roll: Miért a teraszon?
Nem a teraszt avattuk fel, hanem a TAVASZT!!!

Üdv!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Anna

Kép

Kép
vikianyuja
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: