A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Zsófi nem talált meg, Bene a nagy rétre vándorolt :D

mtunde

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET! :D

Kangamama!
Remélem még beleférsz! Szorítok! Üdv. közöttünk.

Veronika

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hahó!
Mindenkinek jó pihizést, kellemes ünnepeket kívánunk!

Kangamama! Üdv a csapatban! Remélem még beférsz a Kútvölgyi szülésre!

Kár, hogy nem tudtunk menni a sétára (SÉTÁRA), irigyellek Benneteket.

Leánykám, biztos az antibiotikum miatt, teljesen beszüntette a normális táplálkozást. :( Most Normaflorral próbáljuk rendbe tenni a gyomrát. Tegnap csak tejtermékeket volt hajlandó magához venni. És ebben benne van az esti kb. fél liter "hammája" is. (két adagban, mielőtt elrémülnétek) Na, majd hétvégén a fogára valókat csinálok. Úgyis azt mondta a doktornénink, hogy szerinte a fő feladat megszerettetni az evést vele. És megdícsért :oops: , hogy jól csinálom, hogy a kedvenceit adm. Csak az a baj, hogy nagyon kevés kedvence van. Nem lehet mindennap gulyást enni! :D

Kriszta

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Csak egy Kriszta :lol:

Kép
Kép
kriszta36

Hmmm, gulyásleves. Tud valamit a lányod! :)

mtunde

Én azt ebédelek!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Na ne!!!
Mi maradékot eszünk :(
mert már nem érdemes mára főzni. De ott Kiskunmajsán biztos lesz valami kis csárda :D

mtunde

Én rendelni szoktam, a Cityfoodtól. ÉS ma ez a menü, meg mákos tészta. Hmmmmm... :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

És hol van a böjt??? Vagy hamisgulyás? :D

mtunde

Juj, mákos tészta!!! Irigy, irigy.
Itt ma még büfé sincs, azt sem tudom, mit ebédelek.

Kép
Kép
kriszta36

Szeva Csajok!
Nekem ma túrós derelye. Szólt férjem, hogy nehogy egyek húst... :lol: Én, aki évekig vegetáriánus voltam - no comment. :roll: De a mákos tészta is baromi jó, és pl olyanok miatt kezdtem el ismét húsosan táplálkozni, mint a gulyásleves. Nyami.

A sétát baromira élveztem, Benő nagyot aludt, még itthon is durmolt. Neki ez kell. :wink: Kriszta, gyere te is legközelebb. Kellemes volt, és fárasztó. Este panaszkodtam, kérdeztem a férjemet, hogy miért van úgy bedurranva a vádlim. Ő meg röhögött. :shock: Azt mondta egyébként, hogy nagyon jót tett nekem, hogy hozzám hasonló emberekkel is találkozhattam. Miért? Ufók vagyunk??? :mrgreen: Nemigazán tudja jól kifejezni magát a lelkem. Örültem Barbi és Zsófi, hogy végre találkoztunk. Györgyi és Tünde is, persze! :D :D :D

Steffi!!! MEGKAPTAM A LEMEZT! Végre. Gyorsan be is nyomtam, nemsokára bele is nézünk Benővel. Most is durmol. :!:

Végül, és elsősorban, MINDENKINEK NAGYON KELLEMES PIHENÉST AZ ELKÖVETKEZŐ 3 NAPBAN! Családosan.

Puszi. :roll:
vbea

Eni!
Örülök. Jó, hogy már hétfőn feladtam és még csak ma kaptad meg?? Aztaaaa... Játsza a készüléketek? Benő hasfájós???
Gabóról tudni valamit?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Kriszta, azért is jó lenne, ha jönnétek, mert Benének lenne labdázós-motorozós partnere :)
Na meg téged is megismernénk személyesen. Lassan úgyis eltűnik a fórum virtuális jellege! :)

mtunde

LÁnyok, nem jár valakinek a valakije németorzságba dolgozni?
Állandóan szemezek a német ebay oldalán a nagy csomag duplókkal... Csak a posta drágább lenne idáig...

mtunde

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden kedves mamának és babának! Reméljük, h mindenki kihasználja az időt pihenésre és babázásra :wink:
Mindenkire irigy-irigy, aki utazik, nekem férjem megint gürizik :(

Nem fogjátok elhinni mi történt, félúton vissza kellett fordulnunk az uszodába menet, mivel férjem kapott egy telefont, hogy be kell mennie azonnal dolgozni. :cry: Azt hittem, hogy ott helyben agyvérzést kapok. na mindegy, akkor majd jövő héten...talán sikerül...

Tünde, sana nekem semi kapcsolatom Germániával.

Eni, én is örülök, hogy virtualitás realitássá vált! :lol:

Nekem anya főzött finom pulykahúslevest! nyam-nyam! (bánatomban átjöttem anyukámhoz és itt vigasztalódtam az elmaradt progi miatt)

Györgyi
És Jázmin hogy bírta? Nálunk rögtön sírás van, ha megáll a kocsi! :roll:
Ma vittem sétálni Danit megint babakocsiban, hogy szokja, plusz anya is elvitte du.! Tréningelünk a nagy szigetkörre! :wink:

KépKép
barimami

Hali Lányok!
Az a parlamentes szülés nem rossz ötlet! :lol:
Igy legalább egyszer, a bőrükön érezhetnék az okosok, egyik okos döntésük "következményét"!
fanetta

Gabi!

Leginkább az érdekelne Tóth dokival kapcsolatban, hogy Te megválaszthattad-e a kitolási szakban a testhelyzetedet, volt-e burokrepesztés, egyáltalán mennyire mehettek a dolgok a maguk természetes útján. Tudom, hogy ez azért nem csak orvosfüggő és sok múlik az adott helyzeten , a babán és a mamán, de azért jó lenne tudni, mi az alapvető hozzáállás. A doki nyitottnak tűnt mikor kérdeztem erről, de jó lenne egy kis megnyugtatás.

Hogy marad -e az orvos és a kórház, arról nem tudok semmit, de jövő héten megyek ctgre, akkor majd megpróbálok megtudni valamit. Addig is ha valaki megtud valamit ossza meg, mert ez az információs zárlat, már teljesen kikészít, alig tudok aludni valamit éjszakánként.

Mindenkinek kellemes húsvétot kívánok!
kangamama

Kellemes húsvéti ünnepeket

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Köszönöm a kedves fogadtatást!
Gergő nevű tesóm nincs...
25. e körül megyek legközelebb a dokihoz és csak azért gondolkozom azon hogy nála maradjak e mert ha magánkórház lesz a kútvölgyiből sajnos nem lesz keretem kifizetni a szülést. Pedig nagyon szeretnék nála szülni mert a 6. hét óta ő az orvosom és nagyon jók az eddigi tapasztalataim és mint már említettem a tesóm is nála szült.
Nem is tudom hova mennék ha nem hozzá vagy egyáltalán melyik kórházba. Ez a bizonytalanság nagyon aggasztó...
Arra lennék kiváncsi hogy milyen volt a szülésnél ti is gátvédelemmel szültetek-e meg ilyesmi....
Üdv mindenkinek

Orsi

borsa

Kangamamma!
Tudom nem tőlem kérdezted de a tesómnál választható volt a dokinál a testhelyzet

Orsi

borsa

Kangamama,
Tóth dokit sajnos nem ismerem, mikor én szültem a szülőágyra feküdtem, azt több pozícióba lehet állítani, ahogy kényelmes.
Ez nekem mondjuk pont jó volt :-)
Mikor elképzeltem a szülést én is gondolkodtam labdában meg szülőszékben, aztán mikor ott voltam azt mondtam, hogy ha valaki el mer mozdítani az ágyról azt megfojtom, ott voltam végig :-)

A gátvédelem pedig nagyban a szülésznőn múlik, no meg a baba méretén. A protokoll azt hiszem az, hogy első szülésnél vágnak, van akinél csak 2-3 mm. Nagyon ajánlom a homeopátiás bogyókat szülés utánra, az egyik a gátsebre van (a szülésznők is elmondják azt hiszem melyiket-mire kell szedni), nekem elég nagyot vágtak és 1 nappal később már törökülésben ücsörögtem az ágyon.

Hahó lányok,
nagyon húsvét van mindenhol???

Masni
masni

Kangamama!

Én Tóth dokiról csak jókat tudok neked mondani! :D :D
Burokrepesztés nálam nem volt, mert nálam elment a magzatvíz magától... A kitolási szakaszban, a hátamon voltam, félig feküdve, félig ülve. Mert "nyomni "így lehet.szerintem....Meg a végén a doki is a hasamon volt, és nyomta ki belőlem a babát. :D De van szülőszék is, azon is ülhetsz,ha neked úgy jó. Meg van labda is. Mondjuk a dokinak az a jó, ha a szülőágyon vagy, mert ott tudnak rendesen gátat vágni, meg majd összevarrni,.. :D
A gátvédelemről nekem az a véleményem,hogy jobb ha vágnak...legalábbis én így éreztem, mert nekem elég nagy volt Enci feje (35 cm) , :D és így is utána 45 percig varrtak. :(
SZóval inkább vágjanak, mint szétrepedjél.
:( Én a másodiknál sem ragaszkodom a gátvédelemhez...
Nem tudom mit írhatnék még, ha tudok segítek, kérdezz bátran.

Gyönyörű szép húsvétot mindenkinek!!! :D :D 8)
Vendég

Szóval akkor inkább a gátvédelemre szavazzak igaz?
köszönöm az infókat...
Mindenkinek szép húsvétot!
Ja egyébként a tv2 előzetesben hallottam hogy ma a naplóban a szülészetek változásáról is szó esik aki gondolja nézze meg!
Sziasztok

Orsi

borsa

Sziasztok, csak egy gyors bekukk.

Mindenkinek nagyon kellemes ünnepet és sok nyuszit, locsolót meg tojás kívánok!

Steffi: kb. 3 hetente készítünk képeket, nagyon jó összenézni, hogy ilyen volt ilyen lett...

Kangamama: szaporodnak a Tóth dokisok :) , igaz Borsa...

Üdv: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Sziasztok!

Én lennék a legújabb pocakos, aki még nem adta fel, hogy a Kútvölgyiben Tóth dr. esetszámát gyarapítsa leendő Miklósunk születésével!
Már eddig is olvasója voltam a fórumotoknak, amióta meg a hajcihő tart, szinte bibliaként csapom fel az oldalt újabb infók után epekedve.
Még 7,5 hét van hátra, remélem, addigra kiderül, hogy mi lesz a választott szülészetünkkel..
A vonalzó remélem átment, ha nem majd küzdök még vele. :)
Nagyon szép húsvétot Mindannyiótoknak!
Zsu

KépKép
Kép
gyuzso

Hahó Lányok!
Megnéztem a tv2-n a naplót (mát amit lánykám nem ordibált szét belőle :D ), hát, azt gondolom továbbra is, hogy a beleérzőképesség ilyen fokú hiányával még nem találkoztam, megspékelve egy jó adag hozzá nem értéssel. És utána volt még egy riport, na az meg aztán az érzéketlenség további fokoztatait sikerült bemutassa mind aaz OEP, mind a Eü, minisztérium részéről. Úgyhogy totál ki vagyok akadva.

Gyuzsó! Üdv a csapatban, remélem Kútvölgyis baba lesz Micukád! Jó, hogy jöttél!

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:52-kor.
Vendég

Sziasztok!

[b]Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Mindenkinek!!
[/b]
Én irigylem azokat a kismamákat, akik nem izgulnak a tehességük alatt. Én tiszta para vagyok. Valószínű nem is lesz második baba, mert sem én sem a férjem nem bírná ki mégegyszer.

Üdv az újonan csatlakozott pocakosoknak!! Remélem sikerül még a Kútvölgyiben szülnötök. Én sajnos tuti nem fogok tudni ott, mert a magánkórházat nem fogom tudni megfizetni.
cukorfalat

Sziasztok!

Először is köszönöm azoknak akik tippeket adtak a nátha és köhögés ellen!! Nagyon segítettek! Rögtön megszálltam egy bioboltot :D

Kútvölgyiben szeretnék szülni és remélhetőleg amikor már rendeződnek a dolgok valamennyire ugyanis októberre várom az első kisbabámat. Ha fizetős is lesz, ott maradok, csak hát a kérdés az hogy Tóth doki ott marad-e mert ő a kiválasztott orvosom. Jó lenne tudni már valami konkrétat mert ez a bizonytalanság tényleg megőrjít... Amúgy meg én magam is a kútvölgyiben szüettem :)

Szóval hogy ha valamit tudtok, kérem szóljatok! :)

Kellemes ünnepeket! :)
aynan

Sziasztok!
Megjöttünk, jó volt :) Bene élvezte a legjobban.

Látom, mindenki pihizett, és keveset netezett, minden újnak üdvözlet, drukkolok, hogy a kútvölgyiben szülhessetek :)

mtunde

Sziasztok!
Mindenkinek szép napot.
Jó hogy ennyi Tóth dokis paciensel találkozhatom :D
Hát sajnos a tegnapi naplóból sem lettem okosabb, ami a kútvölgyi sorát illeti...
Remélem mindenkinek jól telik a húsvét, próbáljunk meg nem foglalkozni egy kicsit az előállt problémával merthiszen megváltoztatni úgy sem tudjuk.

Orsi

borsa

SZiasztok!

Mi is megjöttünk, megúsztuk a mátrai hétvégét, ezer látogatóval. :? Odafelé az M3-ason baleset, két órás dugóban állás. Isteni volt, Jázmin egy tündér nem sírt meg semmi, elvolt. Elmentünk kiándulni mitörtént??? Leszakadt a kipufogónk!!! Az új autónknak. Nem hittem el. Vártam a harmadik csapást, még nem volt. :lol: :lol: :lol: De most kocsi szervízben lesz. :(

Csajok nekem sajna így csak a szerda jó a sétára, mert egy csomó mindent kell elintéznem, Apa meg dolgozik. Kinek jó????

A legszebb, hogy átköltöztettük tegnap Jázmint a saját szobájába! Tulajdonképpen végigaludta az éjszakát, úgyhogy Barbi próbálkozzatok ti is. :lol: :lol: :lol: Százszor jobban aludtunk mi is és úgy tűnik ő is. :lol:

Minden újnak üdvözlet!!!Én is szorítok Nektek!
Na megyek, majd holnap visszatérek, hátha akkor már lesz mindenki. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Hahó!

Remélem mindenkinek szépen telt a hétvégéje.

Gyuzsó,
üdv, legyen szép a további 7,5 heted. És persze a szülés is.

Györgyi,
szegény. Akkor ti most fogjátok kipihenni a kirándulást. Ugye milyen jó külön aludni? Én nagyon nem bánom, hogy elkezdtük. Csak mostanában rosszak az éjszakái, általában kétsze kelt fel, ebbőla második már hajnalban, most meg a harmadik éjszakát rohangálom át. És akkor is gyakran kel, ha benn alszom vele. Nem 'tom, remélem, majd elmúlik. Steffi, együttérzek veled. Hullafáradt vagyok már én is. Viszont mostmár egyedül alszik el, az apja rakja le és egészen mások az estéink. Minap még arra is jutott energiánk, hogy sakkozzunk.

Tóth dokisok,
hajrá. Tényleg jókat lehet róla olvasni, és emlékszem hogy amikor Vida doktort kérdeztem, hogy ha ő esetleg nem tudna bejönni, amikor szülök, kihez fordulhatok (bár azt válaszolta, olyan nincs, hogy ő nem jönne be), de ha mégis valami katasztrófahelyzet, akkor Tóth doktor, aki helyettesítené. :)

Borsa,
gátmetszés ügyben: mi annak idején annyit beszéltünk meg a dokival és Rákóczi Ágival, hogy lehetőleg gátvédeem, de majd ahogy hozza a helyzet. A lényeg, hogy ha mégis szükség volna rá, akkor úgy vágjanak és úgy varrjanak, hogy ne legyen maradandó károsodás. És tudjál róla, hogy mi történik. Sok rémtörténetet hallani, de mindenki más, a lényeg, hogy ezt is lehet jól és rosszul is csinálni.

Cukorfalat,
biztos...? :)

További szép estét mindenkinek.

Kép

Kép

Kép
memme

Tünde
Örülök, h jól sikerült a szabi és Bene is élvezte! Miket csináltatok? Kéerünk részletesebb beszámolót!

Györgyi
Hát ez igen, ennyi sorscsapás, nem semmi! :( Jázmin nagyon rendi, én Danim tuti, h végigbőgte volna a dugót, uuuuutálja, ha megáll a kocsi! :roll:
Szerdát még nem tudom, majd holnap dől el!
De jó, mi is külön alszunk már félig-meddig és nekünk is bevált, Dani egy kisebb felkeléssel végül 8 órát aludt egybe tegnap!! :D

Aynan
Ezek szerint akkor meg is gyógyultál már teljesen?

Zsu
Üdv közöttünk!! :wink:

Steffi
Na mi lesz azokkal a képekkel?

Nekünk sajna nem volt túl jó a hétvége, tegnapelőtt begyulladt a mellem, mert nem fejtem, szerencsére tegnap estére már el is múlt nagyjából, de muszáj volt bevennem egy Panadolt, mert 38 fok fölé ment a lázam! :( Remélem Manónak semmi baja nem lesz tőle...

KépKép
barimami

Steff, az emotikon lemaradt! :lol: Csak azért, hogy nehogy túl komolyan vedd! :wink:

KépKép
barimami

Sziasztok!
Én is megvagyok, hétvége eltelt, tök gyorsan sajnos :(
Jelentem minden érdeklődőnek, hogy megvan a babakocsi!!!!! :lol: Martinnál annyira nem aratott benne nagy sikert, 1 órát tudott benne aludni, aztán kenguruba kellett tenni, de én ma cipeltem lépcsőn is, hát pihekönnyű a 8 kilós fiammal együtt!

Tünde!
Az ülő állást, hogy kell rögzíteni? Apával egyszerűen nem tudunk rájönni:oops: , valam madzag van hátul az lehet a megoldás, de hogy hogy?? Magyar használati utasítás pedig nincs :?

Györgyi!
Te jó ég, mennyi szerencsétlenség! Jázmin tényleg nagyon édes, hogy lefoglalta magát, Barbi Danijához hasonlóan az én Martinom sem bírta volna békésen :roll:

Ja: Barbi, Dani és kis családom végre megejtette a nagy találkozást! Teljesen véletlenül, nem beszéltünk össze, de a szombati biopiacon összefutottunk, na jó én tudtam, hogy kint lesznek és mikor ott voltunk jeleztem, hogy ott vagyunk, aztán így találkoztunk. Szóval: vannak képek, DE bekrepált a memória kártyánk :cry: (olyan szerencsétlenek vagyunk mostanában :( ) és a rajta lévő képeknek annyi. A párom visszahozta valami progival, de a progi próbaverziós és valami kódot kell találnia hozzá, hogy fel tudja törni... A lényeg, hogyha megvannak teszek fel, engedelmetekkel :wink: Barbié már megvan :D

Éjszakáink: továbbra is szarok, kétóránként kelek, van hogy óránként :cry: Nem tudom mit lehetne csinálni, azt már megtanultam, hogy 9kor én is alszok és napközben, ha a kis csibészem elalszik én is vele. Tisztára, mint újszülött korában :roll:
Gyanakszunk a fogára, szeparációs félelemre és én még arra, hogy napközben elvonja sok minden a figyelmét a szopizástól ezért éjjel pótolja be. Hát nem tudom, nehéz ügy :cry:

Szép éjszakát mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ezt elfelejtettem: Üdv az új fórumosoknak!

És még azt, hogy Barbi sokkal szebb élőben, mint a képeken és a kisfia is tündéri! Édesdeden aludt a kenguruban!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja és ma megkóstolta a sütőtötök. Nem volt túl nyerő ötlet :D Majd megszereti.
Memme ti miket esztek már? És köszi az együttérzést rám fér!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Memme

Tényleg jó külön aludni és remélem a mai éjszaka is olyan jó lesz, mint a tegnapi. :lol:

Barbi

Hú te szegény, remélem jobban vagy!!! Hát az én mellem biztos nem fog begyulladni. Jázmin szinte 3 napig megint alig evett valamit, és hát kifejtem, de nem tudom úgy kifejni ahogy ő kiszívná és szerintem most sokkal kevesebb is lett megint. Azt nem értem, hogy amikor reggel majd szétdurran és teli van, akkor eszik minimálisat, tehát ilyen 90 g-ot, délután este meg amikor már kevesebb enne, (legalábbis ma), de akkor meg már szerintem épp hogy elég neki. Hát mindegy. Szerintem holnap mérem, aztán szerdán hívom a dokit, hogy nem gáz-e, hogy nem igazán hízik sokat. Nem is tudom mennyit kéne neki pontosan. Most kb. 6200 fölött van egy kicsivel. Ez szerinted jó? Vagy elég? Mert akkor nem izgulok. :((

Steffi

Szuper hogy megvan a kocsitok. A védőnőd nem mond semmit, hogy miért kel fel ilyen sokszor? Vagy nem is kérdezted.

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
A védőnőm már nem is tudom mikor láttam utoljára... :( Szerdán megyek tanácsadásra, meglátjuk mit mond.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Először is mindenkinek utólag kívánok kellemes húsvétot!

A séta óta nem jelentkeztem, de látom, mindent megbeszéltetek! :lol: Szóval, igen, mi is voltunk, csak késtünk, és hamarabb vissza is fordultunk... Már azt hittem, hogy nem alszik el Léna, és ott kell szoptatnom a szigeten, de aztán az alkalmas eldugott hely keresése közben mégis elaludt és aludt egészen hazáig! Ja, és Tünde, próbáltalak titeket megtalálni, meg azt hittem megvan a számod, de nincs... :(
Eni, Barbi! Tök jó volt veletek is személyesen megismerkedni, tündériek Beni és Dani!

Steffi, Marcsi! Ti kérdeztétek, hogy hogyan állunk a hozzátáplálással. Hát, most, hogy Léna beteg volt, csak szopizni akart, én meg nem erőltettem. Úgyhogy szerintem most nagyjából kezdhetjük előről a kajálást. Léna már evett almát, banánt, barackot, néhány korty meggyet, kis körtét, tököt és céklát. Persze semmiből sem kereskedelmi mennyiséget... De tényleg ráérünk!

Györgyi! Örülök, hogy jól sikerült a "költöztetés", és rendesen aludt Jázmin! A 2 órás dugót szerintem Léna is rosszul viselte volna. És sajnálom a kocsit. A szerda lehet, hogy jó lesz, majd még írok.

Barbi! Sajnálom az úszást, jövő héten biztos összejön! A mellgyulladás meg tényleg szörnyű, biztos emlékszel, hogy nekem elég gyakran volt.

Üdv a rengeteg újnak,remélem mindenki tud ott és annál szülni, akinél szeretne! Én is Tóth dokis vagyok, kérdezzetek nyugodtan! És ha van infótok, hogy merre megy, vagy marad, akkor szóljatok!

Az éjszakázókkal most én is különösen együttérzek, Léna most éjjel 5!!!!-ször kelt fel. Szerintem ilyet még újszülött korában sem csinált. Ebből "csak" kétszer szopizott, de mindketten elég zombik vagyunk a párommal...
Úgyhogy megyek is!

Jóéjt mindenkinek!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

steffi,

a szeparációs félelemre azt mondják, hogy 8 hónapos kora körül kezd kialakulni.
Szopik ilyenkor? vagy csak anyahiánya van? mi van, ha hagyod sírni? sokáig sír?
Csak kérdezek.
Szeretettel: rita
nováky_rita

Jó reggelt!

Rita,
jó 'olvasni a hangodat', nem baj, ha én is válaszolok a kérdésedre? Mert Steffivel - meg úgy látom Zsófival - most, hasonló cipőben járunk, legalábbis a tünetek szerint.
Mi két hete alszunk külön és lerakni is többnyire sikerül úgy, hogy nem közvetlen ciciről. Az apja átviszi, szépen elcsicsítgatja. Eleinte jól ment. Éjjel általában 1 körül felkelt enni, utána 4 óra tájban. Most meg napok óta az történik, hogy akár óránként is kel és nyüszög. És ebből csak 1-2-szer eszik, a többi cicizés. (Ma pl. éjfél körül másfél órán belül háromszor keltem. Végem volt. Hagytuk egy ideig óbégatni, de aztán úgy belelovalta magát, hogy mégiscsak mellé feküdtem.) Az egyik éjszaka egy szobában aludtunk (anyóséknál), kiságyon melletünk aludt, ugyanez ment.
Ő a cumit nem fogadja el, csak anyatejen él még, most kezdünk almázni. Nappal sikerül levenni a ciciről és úgy elaltatni, vagy ha mégis követelőzik, abbahagyja egy idő után. Kisebb korában nem volt ilyen problémánk. Életmódunk nem változott, sokat vagyunk levegőn, jövünk-megyünk elég gyakran, mert ha nem fárad el, nem akar elaludni. Nem 'tom mi legyen, mi ez most nála. Ma hagyni fogom, ha tudom, hogy előtte evett.

Steffi,
mi még csak almázunk, legalább még egy hétig. Az ünnepi járkálás miatt nem sikerült rendszeresen adni. Elfogadja egyébként, egész ügyesen mammogja már.

Barbi,

homeobogyóval múlt el nekem egy elég durva gyulladás, lázam is volt, még a Rubophen se használt. Apis és Belladonna C30 segített. 2x5 ill. 1x5 golyócska.

További szép napot!

Kép

Kép

Kép
memme

Szép reggelt Lányok!

Köszönöm szépen a barátságos fogadtatást!
Mennyi minden történt a húsvéti forgatagban..!
Egy kocsi mínusz (szegény Györgyi), egy memóriakártya mínusz (remélem Steffi hamar visszanyeri a hétvégi fotókat). Kitartást és türelmet a javításokhoz!
Mi békés hétvégén vagyunk túl, hál' istennek kerti munka során kevesebb a balesetveszély. :)
Én is úgy mennék már babakocsit tologatni!
Most hogy eljutottunk az egy számjegyű hetek visszaszámlálásáig, egyre nagyobb az izgalom bennünk.

Jövő héthétfő este megyek Tóth dokihoz, akkor tudok némi infót szerezni az aktuális kórházhelyzetről. Szerencsére még nem visel meg az áldatlan kórház-állapot. Van remény, hogy május végére valami majd csak történik! Nem parázunk és kész!

Jó babázást és babavárást!
Zsu

KépKép
Kép
gyuzso

Szép tavaszt mindenkinek, sziasztok!

Jó régen nem voltam már, megint köszönöm, hogy hiányoltatok! :lol:

Cak nagy vonalakban sikerült visszaolvasnom a történéseket, sorry.

Minden új Maminak üdvözlet szeretettel! :wink:

Steffi, nem hiszem, hogy ez vigasz a számodra, de Zsombi Őkegyelme 2ésfél éves volt, mikor az első éjszakát álaludta életében. És nem egyszer-kétszer kelt, hanem óránként, vagy volt, hogy érzésem szerint kb. 20-szor egy éjjel. :? Borzalmas volt, szerintem ez volt az egyik fő ok, hogy nem akartunk 'rögtön' utána kistesót.
Sári egészen más baba. Ő már két hete átalussza az éjszakákat :lol: (lekopogom). Kb 6-kor ébred reggelizni, majd utána még alszik kb. 7-től 9-ig. Én nem hittem, hogy van ilyen gyermek is a világon.
Szóval, Steffi nagyon drukkolok nektek! Teszel felmajd képet az új babakocsiban ülő Martiniről? :wink:

Barbi, neked hipergyors jobbulást! Nem szeretném megtudni, milyen az a mellgyuszi... :? :cry:

Mi is kirándultunk tegnap. Szentendre. Az úton a horrorisztikus embertömeg miatt voltak pillanatok, amikor majdnem elszakadt a cérna, és visszafordultunk, de mikor bejutottunk a Skanzenbe, egészen jó kedvünk kerekedett. Sárit a fűben ülve szopiztattam, egy korabeli pajtában tettem tisztába. Nagyon romantikus volt. :lol:

Minden várandósnak kívánom, hogy a Kútvölgyiben tudjon szülni!
A fene egye ezeket a nagyokosokat odafent! :evil:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Györgyi
Hát, nekünk még sose volt ilyen, erre tessék, Dani most először nem hízott, ill. összesen 10 grammot egy hét alatt!!! :shock: :shock: Ez volt 4 napja, most hagyom enni, ameddig csak akar (mert előző héten 30 perc után mindig leválasztottam, nem tudom, lehet, h ez volt a baj), így sikerül akár 45 percig is nyammognia, bár engem ez nem zavar, addig is csend van, meg én is tudok pihenni, szóval tulajdonképpen örülök neki! Múlt héten is csak azért csináltam, mert valami hülye oknál fogva azt gonoltam, h csak azért esziki lyen skáig monstanában, mert szeret cicin lenni, nem azért mert éhes...hát ezek szerint tévedtem. Remélem, hmost fog hízni, már picit parázom a csütörtöktől, akkor mérjük :( Tök rossz, mert eddig ez tényleg sose volt gond, min. 80-at mindig hízott!
Ne aggódj, Dani 6700 gramm, szóval Jázmin még most is teljesen jó súlyban van! Amúgy hányas ruhákat hord? Mi most nőttük ki a 62-eseket, már 68-asat hordunk! :roll:
Ja, és elvileg fél éves korukra kell megduplázniuk a születési súlyukat, szóval sztem nem vagyunk lemaradva!

Steffikém
Hát, én nem akartam lelőlni a poént a képek nélkül, dehát ez a memórizavar betett nekünk! :lol: Veletek is nagyon jó volt talizni, nagyon kis édi-bédi család vagytok, párod is tök szimpi volt! :D Martinról azt nem tudom mondani, h édesen húzta a lóbőrt, de arin dünnyögött magában :lol:
Nimi számítógépguru ezek szerint?
Jaj, ez az alvás borzatsztó lehet, sajna Dani is elég ramatyul alszik, mármint jól, de csak úgy, ha min. fokozaton megy a légmosó fél éjszaka, ami minket nem zavar, mert másik szobába átteszem olyankor, csak nem tudom, h neki nem baj-e, h azzal alszik...Na mindegy, előbb-utóbb csak leszokik róla,18 évesen már csak nem fog kelleni neki! :roll:

Zsófi
Sanálom, h Léna is ilyen rosszul aludt, neki is a foga jön vagy még a betegsége vagy mi lehet a gond?! Van már hengje szegénynek?
Örülök, h végül elaludt hazafelé!

Tudja egyébként valaki, h 5 hónapos kora körül mennyit kell híznia egy babának hetente? Csak mert elvileg most már kevesebbet, mint 150 gramm, nem? Vagy még mindig annyit?

Szerdai séta nekem csak bkv-val jön össze sztem, mivel Andris dolgozik, én kocsim meg szervízben van, lejárt a zöld kártyám is, szóval még nem bizti a dolog...
amúgy az eggyel korábbi etetés előtt nem jobb talizni 1-2 körül? vagy nektek ez így jobban bevált? én amúgy olyankor szoktam vinni sétálni Danit, csak azért kérdezem, meg az Steffinek is jó lenne, meg még talán másnak is, plusz akkor nincs dugó, még hazafele sem!

Na pá!

KépKép
barimami

Gabbó, Memme
Köszönöm szépen, már meg is gyógyultam nagyjából, szerencsére nekem 2 napnál tovább még sose tartott ez a dolog, pedig már 3x volt sajna. Még ici-picit érzem a cicim, ahl volt a gond, de ennyi, se rossz közérzet, se láz! És amnt bevettem a Panadolt, 15 perc múlva már kutyabajom volt, úgy látszik a láz tett be nagyon...

Gabbó
Hú de jó, ez tényleg romantikus lehetett! :lol:

KépKép
barimami

Sziasztok!

Lilluska!!

Utólag is nagyon boldog szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rita!
Ha meghallom, hogy felébred nem ugrok egyből, hátha szépen visszaalszik. Ha nem akkor megkérem a párom menjen be, próbálja meg. Ha nem nyugszik meg nála akkor cici. Sírni hagyás nem jön be, nagyon begerjed. Motanában van, hogy felébred, bemegyek, cici utána 10 perc múlva felébred. Ilyenkor is a párom megy be, csak betakargatja és már alszik is. Most éjjel 11kor ébredt, fél 2kor, utána 10 perc múlva ébredt, aztán 3körül, fél 5kor, utána is párom takargatta, aztán 6kor. Azért furcsa ez nekem, mert egy hónapja 7kor leraktam, 11kor felébredt, szopi aludt hajnali 3ig és utána reggel 8-ig. Most meg ott tartunk, hogy már 6kor kukorékol és ha lerakom 7kor a kiságyba akkor üvölt, be kell menjek egy kicsit ringatni. És miután elaludt van, hogy félóra múlva megint felébred. Na ilyenkor azért nincs cici, csak ringatás, be a kiságyba és alvás. Szóval nem értem mi ez most nála.

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

SZiasztok!!
Szép napot mindenkinek!!
Gabboka itt voltatok a Skanzenben? Mi is kimentünk, igaz most nem volt kirakodóvásár, szerintem Pünkösdkor lesz megint. Akkor is érdemes kinézni,mert bábelőadás, eszem-iszom ,dínom-dánom , szóval minden van ilyenkor. :D :D
Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek!!! :D :D :D
Ilyen az egyik régi istálló a Skenzenben...
Kép

Csajok tegyetek fel képeket ti is!! :D :D

Rita! Kórházhelyzetről tudnál minket informálni??
Vendég

Gyuzsó, Gabi, Barbi!
Hát nem egyszerre írtunk?!

Gyuzsó!
Hát a memória kártyáról annyit, hogy újat kell venni, de legalább a képek megvannak/lesznek.
Jó, hogy bizakodó vagy, nem is szabad csüggedni, főleg nem ilyenkor már olyan kevés van hátra és a karodban tarthatod a kisbabád!!!!!

GAbi!
Hát bizony most pedig megvigasztaltál! Örülök, hogy jöttél és rendben vagytok. Sári pedig egy Tündér, hogy ilyen szépen alszik!!!!!! És csak a te kedvedért: :lol:

A babakocsi, Martin és én :lol:
Kép

Martin alszik benne
Kép

Barbikám!
Bocs nem akartam lelőni a poént! :( A férjem informatikus :lol:
Az alvás témát hagyjuk... Majd kinővik. Mindenesetre mikor arról beszéltünk, hogy mikor lesz testvér mondtam Niminek, hogy ennek azért feltételei vannak az egyik, hogy Marci biztonságosan átaludja az éjszakát...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: