2003.01.12 11:53
2003.01.12 19:05
2003.01.12 19:13
Nem semmi eseményeken mentek keresztül. Akkor ezek szerint nekünk eddig mindig nagy mákunk volt, akkor is mikor Julcsi a létráról ugrott le a mûanyag csõvel a kezében ami lukat ütött a szájpadlásába, szerencsére nem a lágyszájpadlásába, így nem is volt vele különösebb teendõ az ügyeletes gégész szerint, és akkor is amikor Bánk olyan ügyetlenül esett hogy a felsõ ajkánál levõ nyelvféket sértette meg. Hálát adok az égnek meg az õrangyalainknak! TÉnyleg nagyon résen kell lenni hogy ezek a kis pernahajderek mikor mit szereznek meg! Azt kívánom csak hogy soha többé ne kelljen ilyen élményekkel "gazdagodnod". Anyóshoz nincs hozzáfûznivalóm, magáért beszél a történet vége! 2003.01.15 14:18
2003.01.15 18:45
2003.01.15 19:51
Csütörtökön kaptuk meg a 3 hós oltást. Gabi 63 cm és 7850 g. Kis óriás
Sajna voltam olyan hülye és az oltással megegyezõ napon akaram a saját ágyban altatást/szoktatást elkezdeni, mert az egész hátam, nyakam el van aludva és nem tudom magam kipihenni, hiába alszom akár 10 órát is. (némi szünetekkel ugye
Szóval aznap még simán elaludt olyan 10-20 perc üvöltés árán, de azóta nem hajlandó! Igaz nem is hagyom 2-3 percnél tovább sirni
Megszakad a szívem. Azóta viszont csak velem és mindig. Általában óránként felriad nappal és akkor cici. A cumival nem lehet becsapni. Persze nehogy azt higgye valaki, hogy mindig eszik! Kortyolgat és utána cuminak használja! Már fájnak a bimbóim, mert a kis drága álom elõtti féléber állapotában rágja. Na akkor gyorsan cumi be, de annyi idõ éppen elég hogy érezzem. Olyan erõs kis állkapcsa van.
2003.01.17 15:48
2003.01.17 18:30

2003.01.18 10:28
Nagyon örülök neki.
, és a lakás három bizonyos pontját (elõszobaajtó elõtt, a nappaliban a szekrény és a kanapé között, a kiságya mellett a szobájában) odapisil. Nem is kell neki, mert akkor az elsõ helyen elintézné, mert csak egy kis tócsát erõlködik mindenhová. Na, tegnap kirohan, mi még ültünk egy percet majd visszajön elven, jön vissza, fülig ér a szája, és húz engem viháncolva, kézenfogva. Na mondom, Csabi hozd a felmosórongyot
Odavezet az elõszobaajtó elé, és visongva nekiáll ugrálni a pisiben, meg a kezével paskolni. Aztán mutatja, az elõszoba közepén egy adag kaka. Pont rohant, hogy belelépjen. Felkapom. Aztán nézem, a pólóm, a fehér gatyám tiszta kaka. Autómatiksan elengedtem. Berohan Apjához, és odatojik az orra elé a szép sárga szõnyegre. Utánna nézzük (fogalmam sincs hogy csinálta) a háta is kakás. le akarjuk venni a badiját, de ugye viháncolt mint a fene, mi meg persze szakadtunk a röhögéstõl folyamatosan. Elvittük megfürdetni, addig felpucoltama szõnyeget meg levettem a ruhámat. Utánna lefektetem a játszószivacsra pelusozni. Mondom: csabi itt valami nayom büdi még. Jó közelrõl jött, belenézek a pelusba, semmi. Na, a gyerk fordul eggyet, felkel. Pont elõtte mondom, nincs több pizsid, erre már vigyázzál. A gyerek háta, haja nyaka csupa kaka. Odakakált a játszószivacsra valahogy, még a többivel együtt, de mivel eleve szines foltos a szivacs nem vettük észre. Na, újra fürdés. De folyamatosan röhögött, és vihogott, tudta, hogy most akció van. Természetesen mi rohantunk utánna a bilivel, de nem igazán hatotta meg
csak összekente azt is
2003.01.18 16:57

És rájöttetek már,hogy miért kakál oda mindenhova? Mert ahogy igy irod tudja ám a kis csibész, hogy a bilibe kéne

....lehet imád fürdeni
Még szerencse, hogy van vagy 20 csörgõje
Karácsonykor betankoltunk
2003.01.22 08:29
érdeklõdött, de még csinálni nem tudott semmit. Aztán jobb hijján nyafizott
Na majd ha mászni, üllni tud, sokkal könnyebb lesz
2003.01.22 17:09
Inkább csak lusti voltam néha leírni azt a sok mindent, ami zajlik körülöttünk.
Jön-megy, szaladgál, mindent elõszed, elpakol, így egyszer 4 napig nem volt meg a telefonom se, amit elõször kikapcsolt és úgy tüntetett el.
2003.01.22 17:59
Csak nem? Már nagyon hiányoltalak! Szóval akkor még költözés elõtt álltok! Naggggyon nem irigyellek! Telefon!
Hanna jófej!
Nálunk meg rágófogak vannak, viszont szemfogak még csak növõfélben!
Mi ilyen gyerektejet sem ihatunk, mert teljes tej az alapja, már kitanulmányoztam. Egyszer kaptunk nagyobb mennyiséget a NOÉ-tól, na akkor a lányok orrba szájba azt itták, de én óvatos duhaj voltam, elolvastam mik vannak benne (többek között halolaj) és ettõl valahogy elszállt a kedvem hogy megkóstoljam. Ha nektek bevált akkor iszogassátok! Mondjuk Bánk még szopizik szerencsére!!!
2003.01.23 21:56
Sorry!
Beszélgettünk és mivel õ tudta hol kell nézni jól felhúzta a Gabi felsõ száját, hogy az egész inye látszodott és ott dudorodik eléggé szépen! Szegénykém
Kentem ma már neki Dentinox-al, meg sosborszesszel.
Ez van. A gyerek azóta felkelt baromira fájt a foga. Bekentem neki elõször a Dentonixxal, és szépen szopogatta az ujjamat utána, de ha véletlenül hozzáért egy bizonyos ponthoz jobboldalt felül akkor veszett sírás volt a válasz, úgyhogy utána még bekentem egy kis diannával
Most már jobban van! Dumál, meg nézelõdik! Ja tanult új betüt! GGGGG a GGGGG ezt szokta mondani. Meg g ag, meg szokot a nyálávl gargalizálni és nagyon tetszik neki
Jön a foga, ráadásul kettõ is. A felsõ 2 metszõfoga, de a jobb oldali néz ki a gyõztes befutónka, csak jöjjön ki hamar! 2003.01.27 17:25

Egyel Katáék alatt a 2002- tõl kezdõdõben.
Sajna már nem emlékszem mi volt 24-én
Régen volt!
Mikor odamentünk persze csak akkor mondták, hogy 1 évig mutogatják fünek-fának... 5000 pénzért! Na mondom akkor nem! De azért megvártuk még a másik anyukát akivel mentem, mert õ kifizette a lóvét. Aztán körbenéztünk, beszélgettünk és megállapítottuk, hogy rengeteg gyönyörûszép baba és kisgyerek van! Gyönyörü kislányok, DE fiú egysem volt 3 év alatt!!!!!!! Úgyohogy átgondoltam és mégiscsak bekerült abba az albumba.
Ha nem kerül bele semmilyen reklámba az sem baj! 2003.01.27 20:22
Úgyhogy légyszi írjatok, vagy annyi lesz... 

Nem lenne jó! 2003.01.28 08:50
MIndenesetre ma már tudom, kiknek köszönhetõ, a következõ gyerekem tuti szopni fog egy éves koráig.
Ugye, mert mihelyt kipattan a szeme meg sem áll egy pillanatra sem. Szinte inni is menet közben iszik, (ezért néha nekimegy a falnak). Hát elképzeltem a szopit
2003.01.28 14:29
brrrr. hát nem tudom milyen szülõ az ilyen)! ez gyerekkínzás. És mindezt nem másért csak pénzért!
2003.01.29 08:32
de én félek, hogy õ is "lát" és ezek a dögök éjjel jönnek, és megilyesztik. Nappal isel el beszélget egy egy sarokkal, meg integet, meg mosolyog jóval mögém........
2003.01.29 16:10
2003.01.29 18:00

Ima? Nem tudok egyet sem, csak a Miatyánkot, de az nem hisz az ilyesmiben, mégis égetik a tömjént
Hát ennyi. 2003.01.29 18:21
És elõbb kellett volna meglépni amit végülis a Bánknál már megléptem. 2003.01.29 18:47
Igazad van, dokit váltok, illetve megnézetem vele. Márcsak azért is, mert ha ugyazat mondja mint a Soós akkor ok, de ha nem akkor viszlát Soós. Te már úgyis leteszteltél pár dokit
A gyerkõcnek állítólag nem jön a foga (majd csak akkor jön, ha már áttört!!!), szerintem meg jön, mert az inye totál ki van dudorodva, igaz még nem alul, hanem oldalt.Aztán azt mondja azért bukik mert sokat eszik (aláirom, hogy sokat eszik, de ha nem kell a kaja be sem kapja a cicimet!), de miért ereszti el a füle mellett mikor azt mondom, hogy kb másfél hete sugárban bukja vissza és akárki aki megfogja kaja után lehányja. Akár többször is képes hányni és van hogy elbõgi magát és inni kér. Eddig meg "normális" bukások voltak pici tejci a partedlin és kész! Most egy partedlit telehányik, ha jókor hajtom a szája elé! Ha nem akkor minden hányásos lesz. 2003.01.29 19:16

2003.01.31 22:17
A jobbulás rám férne! Tegnap óta iszonyat, de ma volt a tetõpontja! Fájt a fejem, torkom, ha köhögtem akkor a tüdõm! És ömlik az orromból a váladék és sosem birom üresre fújni! A gyerek ma 4x köhögött és csak egyszer azért mert félrenyelt! Az orra még üres, de nagyon remélem az anyatej megvédi!
), de sohasem látok senkit! 2003.02.01 07:43
Apázik nagyon, Anya csak néha érthetõ (ha az egyáltalán) mondja, hogy megyek, eszem. Érteni tényleg megért mindent, néha nagyon elcsodálkozunk, hogy csak egymás között mondunk valamit, gyerek eltûnik, majd hozza azt a tárgyat, amirõl szó volt.

egy hûtõt a szüleimtõl. Nagyon szép, 220 l-es az alja, 50 l a mélyhûtõ. Táncolni lehet a rendes részében
2003.02.01 23:20

Ami nem rossz magában, ha tudok babakocsizni, mert anélkül ezt a nagy gyereket cipelni, háááááát....
Én is így voltam Annával! De szegény Bánk!
Na rá már korántsem jut annyi idõm!
2003.02.01 23:23

Akkor meg ugye jöttek a nagy fagyok, aztán a hó, szóval mi már bízunk abban hogy a február olyan lesz mint amilyet jósolnak és elkezdhetjük végre. Naggggyon szeretnénk legkésõbb aug. végéig átköltözni. Persze addigra az egész ház nem lesz kész, de az alját teljesen készre akarjuk addigra csinálni! 2003.02.01 23:56
2003.02.02 11:18
Az nagyon jó ha ennyiért is elvinnék. Mi is úgy vagyunk vele, hogy minél többet akarunk majd érte kapni. Mi ugye alacsonyabban vagyunk mi Ti (ez kedvezõbb, tapasztalatból tudom, mivel a korábbi lakásunk IX. emeleti volt, nehéz is volt emiatt eladni), meg az erkélyünk beüvegezett, leszigetelt, járólapos, ergo van egy plusz helyiségünk. Nálunk is új kád, új mosdó, járólap (elõszoba, konyha, wc, fürdõ), csempe a fürdõ és wc-ben,és az összes szobában parketta van. Több beépített szekrény is, nem ott ahol eredetileg volt, hanem átrakva, módosítva, gusztusosabban. Szóval azokhoz képest amiket mi is megnéztünk anno, még az eredeti linóleum, meg egyéb rémísztõ dolgok,hát azokhoz képest ez egy palota. És ami még nagy elõnye lesz hogy bútorozatlanul, üresen fogjuk majd árulni, úgyhogy látja is a vevõ hogy mit vesz, és akár már másnap is költözhet ha kiperkálja a pénzt.
Miért nem anyukádékkal építkeztek, ha nekik telkük is van???
Hurrá! 2003.02.02 14:57
Ráérünk!
Nem engedtünk az árból!

2003.02.06 10:36
Jó helyen van ez a ház! Mármint a többi panelhez képest, hiszen elõttünk két utcányi kertesház van ami elég jó
Gondolom Peti leköti minden idõdet!
Azért pár sort néha irhatnál
Vittétek szánkózni?
Asztmás jellegü hörghurutja van ami azért olyan ilyesztõ mert úgy veszi a levegõt ahogyan a Süsü okádja a tüzet
Emellé még sipol és röfög és az orra is váladékozik, szerencsére nem nagyon. Tegnap, meg tegnapelõtt hõemelkedése volt, de egy negyed kúptól ma már nincs. Kapott hörgtágító szirupot amit nem tudtam lenyeletni vele, mert inkább megfullad, minthogy megigya, úgyhogy ma irt fel neki a Soós kúpot aminek ua a hatása. Ja és iszonyúan csúnyán köhög. 2003.02.06 13:58
Nem kruppos jellegû ez a köhögés? Mert az nagyon veszélyes is lehet, és nem akarlak ijesztgetni, de annál nagyon fontos hogy pl. Spiropent (asszem ez a kúp neve) legyen otthon ha rájön a gyerekre a köhögés. Én a helyedben megmutatnám más dokinak is, a már ismert okoknál fogva. A mi gyerekdokink neve és elérhetõsége magánban szívesen, itt nem akarom kitárgyalni (még a múltkor kérdezted). Mikor lesz a költözés?
2003.02.06 14:58
2003.02.07 13:43
De ez magánvélemény, senki ne haragudjon meg rám. természetesen, Sasha ha te attól nyugszol meg, hogy más is lássa a picit, vinned is kell, hiszen Õ mégiscsak picike. Én is megmutattam a szomszéd csajnak (igaz ,nem bizalomhiányból, csak mert nyugodtabb voltam, hogy minden nap meghallgatta, megnézte a torkát, hogy nem esik vissza). No, doki téma kuss.
De elértük a 12 kg-ot!!! és 89 cm a fiú 92-es 98-as cuccokat hord
, úgyhogy lehet, hogy magasabb is
a kajávan vannak gondok, a kakaó megyeget. Azóta bizalmatlan a fõztömmel, amióta csináltam tökfõzeléket (az elsõ számú favorit , de mint kiderült, csak kecskeméti üveges bébiételben), amire még a csabi (aki gyûlölö a tökfõzeléket) is azt mondta, hogy finom. De Anyu is (aki meg szereti). Petit kínáltam, köpködött. ÍBeleraktam a kecskeméti tökfõzelékes üvegbe, abból adtam, köpködött. Már a kanál elejére tettem a kecskemétit, hátra az én fõztömet, hát nem kiválogatta, és kiköpte?????? Azóta üveges kaját csak akkor eszik, ha kattan
Meg úgy kell a szájjába tömni mindent, hogy legalább kóstolja meg. Nagyrészt nem klri, bár kedden sikerem volt, megette a rizst pörkölttel. De elõször úgy öklendezett, azt hittem kihánja a szemét. Ez a baj, végre elmúlt a hányós idõszak (kopp kopp) de az ilyen "kínálások" van, hogy taccsot váltanak ki. Tegnap pl. (fõleg hogy írom nem hány) 3 üveg teát megivott. Pont itt volt a szomszéd orvos csaj, segítettem neki borítékolni egy munkát, petinek örültem, mert iszogatott rohangált, jó volt. Na ja, de a nagy jóságban beküldött 7,5 dl teát. Akkor is jött ment, közben ivott, félrenyelt, elkezdett köhögni, na aztán sugárban akkorát hányt vagy 4-5 löketet, hogy csak lesett a csaj. (pedig orvos). Azt mondta, lehet, hogy refluxos, ha a köhögés ezt váltja ki. Mondom, ja, meg a 7 dl tea picikét nyomhatta a gyomorszáját. Mondjuk sajnos igaza lehet, mert amikor hörghurutos volt, szinte menetrendszerû volt a kaja utánni köhögés + hányás
Kinövi ezt???? Vagy meg kell mûteni?? Nem szeretném. De amúgy is mindtha kevesebbszer fordulna elõ.....
Szóval ilyenek vannak. 2003.02.07 14:01
Na mindegy, mindenki maga tudja!
2003.02.08 07:33