A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Milyen volt a tegnapi film?
Múltkor mi a Szellemlovast néztük meg, nem is az izgalom de az állandó dübörgés nem tett jót nekünk!

Kép
nap12

Szia Ildikoka!

Akkor mi nem messze lakunk egymástól!
Te is Halason fogsz szülni?
Pont egy hét van köztünk, lehet hogy talizunk, ha itt Halason szülsz! :lol:

Nekem még mindíg nem műxik az apró betű...
Vendég

Hencsi: Nem baj! Ez nincs is benne a szabályzatban, csak mi beszéltük meg egymás között. Azért van ez így, mert ha valakit esetleg nem érdekelnek az állatok, a virágok, vagy egyéb, nem a babákkal, szüléssel, terhességgel kapcsolatos témák, akkor az apróbetűst egyszerűen kihagyja.
Úgy csináld, hogy először begépeled a hozzászólást és utána választod ki a kisbetűt. De az egész szöveget, amit kicsibe akarsz, ki kell jelölni.

Kép
zsuzsi**

Ja bocsi Ildikoka, most olvasom hogy csak voltál keceli... :oops:
Vendég

Sziasztok!Üdv az újaknak! :lol: Remélem mindenikvel minden ok.Mi jól vagyunk Benjamin sokat mocorog.Ma megyünk dokihoz remélem minden ok.Kispiskóta:Nagyon szép volt tesód sok boldogságot nekik :!:

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
hemej

Értem köszönöm az infót Zsuzsi!
Akkor most megpróbálom így is hátha így működik...

Áhh siker!!!
Köszike!
Vendég

Na jol van csajok léptem, Boglárkám utálja ha sokat ülök a gép előtt, ilyenkor folyton szét akarja rúgni a pocakom...
Na meg a mosogatás sem halad... :shock:
Vendég

Kép
zsuzsi**

Hu Zsuzsi!

Jó kis cuccokat nyomattál fel..linkeket :lol:
torolve_20131003125716

sziasztok!

üdv henchy és ábibaba!

brigi, szorítunk!!!!!!!!!!!!!!!! +++++++++++++++++++++

nap12, pár hete mi is a szellemlovast néztük, és állati hangos volt, fel is riadt a drága a pocóban, nem tetszett neki, de még nekünk is túl hangos volt!

na menek, sok a meló....

bori, köszi a linkeket! rendi vagy! már szemezgetek is belőle!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Sziasztok Lányok!
Hát, sajnos megint nincs sok időm. Most a kórházból írok, egy barátnőm irodájából, de lassan mennem kell. Nem tudtam mindent visszaolvasni, de egy keveset igen.
Brigi! Megy a nagy-nagy drukk. Reméelem, hogy minden megoldódik és ez csak egy fellángolás a férjed részéről. Sztem, óriási hibát követne el és nagyon bízom benne, hogy addig el sem juttok. Nagyon-nagyon szorítok.

Köszönöm a bíztatást csajok. Nagyon aranyosak vagytok. Egy kicsit most tanácstalan vagyok, mert mióta mérem magamnak a cukrom, mindig vészesen alacsoyn. Közel az alsó határhoz. Már 3 napja 1,7 és 1,1 az alsó határ. Arra is gondolta,. hogy fölöslegesen diétáztatnak. Már nem is veszem annyira komolyan, csak éppen cukrot nem eszem és vigyázok a szénhidtrátra, de nem hagyom magam éhezni. Megszabták, hogy hányszor és mennyit ehetek egy nap. :-( Szerdán visszamegyek hozzájuk és megbeszélem újra.
A terheléses cukrom 10.0 lett és 7,8-nál már küldenek diabetikára.
Arra is gondoltam, hogy akkor éppen egy szar időszakom volt, ment a hasam és sokat szédültem. A lépcsőn is majdnem elájultam, úgy vittek fel a laborba. Lehet, hogy a legyengült szervezetem hirtelen mindent hasznosítani akart. Azóta helyrejöttem, állítólag egy virus kapott el, de valami iszonyú volt, hasmenéssel leutazni 14 órát. Szenvedtem rendesen.
Szal, még sok a kérdés bennem.

Uxi! Adatokat nem tudok, mert nem kaptam ilyesmit. De, talán nem olyan nagy gond az a 4-5nap. Jövőhéten kell visszamennem. Akkor már többet fogok tudni.

Nenoke! A barátnőm, akinél vagyok most a kórházban, az, akinek megadtam neked a mailcímét, hogy segíteni tud a kiadásban. Azt mondta, nem írtál neki, de szivesen segít. Az első lépés, hogy védesd le, anélkül a kiadók is visszadobják és ez 5000 ft. De írj neki nyugodtan.

Lynia! Sajnálom a rossz hangulatod. Majd holnap beszélünk. Ok? 14 órakor várlak a Bástya Kokojában.
Szülőszobalátogatásra majd elvisz minket a doki aszisztensnője. Úgy jobb lesz, ne sajnáld.

Picurka nagyon rúgkapál, én meg éhes vagyok. Lassan elindulunk haza.

Üdvözlöm az újakat!!!!
molkata

Szerintem semmi jó nem volt abban a filmben. Se izgalmas, se látványos, csak borzalmas... :)

Kép
nap12

Hencsi, betegszabin vagy otthon?

Tényleg lányok! Azt akartam kérdezni, hogy ha betegszabira akarok menni majd a végefelé, akkor az hogy működik? Ki ír ki, az nődoki, vagy a háziorvos? Mi kell hozzá, hogy kiírjon? Hogyan zajlik ez az egész?

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka!

Táppénzen vagyok itthon!
Nekem úgy működött, hogy még decemberben bevéreztem egy icipicit, akkor azt mondta a dokim, hogy még egy ilyen és akkor kórház meg nuku munka.
Hát bevéreztem ismét decemberben picit, meg nagyon fájt a pocim is, ekkor 11hetes voltam, és be kellett feküdnöm a kórházba egy hétre megtartásra ott kaptam gyógyszert.
Aztán mikor kijöttem a kórházból akkor lemnetm a háziorvosomhoz, és az azt mondta, hogy ugye nem óhajtok visszamenni dolgozni?!
Hát én meg nem is akartam mert igazából az egészet a stresszes munkahelyemnek tudhattam, és így folyamatos táppénzre vett a háziorvosom, nem tudom máshol hogyan működik...
Vendég

Nap! Elmagyarázod az avatarodat? Én valahogy nem értem, hogy kell nézni. Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Babdorka a különbség a kettő között az, hogy a betegszabadság, az 15 munkanap egy évre, és azt a munkáltató fizeti, utána a TB fizet táppénzt.
Vendég

És a háziorvos a nőgyogyi papírja nélkül kiírhat táppénzre? Nem kell ahhoz a nőgyogyinak valamivel igazolni, hogy munkaképtelen vagy? Alhasi panasz, vagy akármi?

kétfiús anyuka
babdorka

Én úgy tudom, hogy a betegszabi nem 15 munkanap, hanem 15 naptári nap.
Magammal kapcsolatban pontosítok: az éves szabijaim kivétele után a TGYÁS-ig betegszabira szeretnék menni (terveim szerint nem haladja majd meg a 15 napot).

kétfiús anyuka
babdorka

Hát én nem tudom, nekem nem kellett semmivel igazolnom.
Bevittem a kórházi zárójelentésemet, és kiírtak.
Én is azt hittem, hogy sokkal nagyobb cécó lesz, de semmi.
Egyébként a védőnőm is mondta, ha kell ő ír nekem javaslatot hogy kiírjanak, de az sem kellett.
Szóval nem tudom, de szerintem a háziorvosnak ki kell hogy írjon a 12 hét után semmi igazolás nélkül én úgy tudom, vagy legalábbis hallottam valahol.
Vendég

A betegszabi 15 munkanap, ez tuti, mert sajna gondjaim voltak a munkáltatómmal, a mai napig nem fizette ki az összes járandóságomat, de persze teszek róla hogy kifizesse... :twisted:
Szal ebben teljesen biztos vagyok azért mertem leírni, mert a könyvelő számolta meg mondta előttem, a táppénz jár minden napra.
Vendég

A TGYÁS hány nappal a szülés előtt kell kérni, és mennyi napig jár?
Vendég

Hencsi!
Nézem a képtárodat :lol:
torolve_20131003125716

Látom nagy cica és kutyabarát vagy és virág szerető :lol:
Nagyon szépek a virágaid, borostyán na meg az szép virágos bokor..
torolve_20131003125716

Gurgula, igen imádom az állatokat meg a virágokat is!
Köszönöm a dicséretet, ezek nem idei képek, de majd teszek fel ideit is ha virágoznak!
Egyébként csak egy cicám van, de imádom a kis vacakomat, utcán találtuk 4 éve, de azt a szeretet amit ad érte... :)

A borostyánom meg képzeld el, a tél óta annyit nőtt, hogy már azt sem tudom merre fiuttasam lassan...
Vendég

aztaa
nagyon szeretem a borostyánt..
nekünk is volt anno cicánk..pepi /2003-ig/ :cry: rákos volt szegényke

tényleg odajártok kiskunhalasra dokihoz vagy kecskemétre?
hol is fox szülni?
torolve_20131003125716

Szegény Pepi... :(
Olyan fura, hogy ezeket a pici állatokat is eléri ez a csúnya betegség...

Igen itt Halson fogok szülni, meg itt Halason van a nőgyógyászom is.
Sajna nincs autónk, így csak itt helyben tudok...
Vendég

TGYÁS-t legkorábban a kiírt szülés előtt 28 nappal kérheted, és 168 napig jár.

kétfiús anyuka
babdorka

Köszi Babdorka!
Szerintem én is fogom kérni, mert a táppénzem igen kevés...
Vendég

nálam ma volt a védőnő semmi extrát nem csinált (körbe se nézett)a szokásos dolgokon kívül.
volt terhcukker ami 4,9 lett.megbeszéltük az apaságit, hááát nem semmi legalább 1 napot rá kell szánni mire mindent elintézel.
mondta hogy semmit ne vegyek a gyógyszertárban majd adja a recepteket,baba ápolási dolgokat meg főleg ne.(a johnsons- ra célzott)
még 1szer jön majd a szülés előtt(addig én megyek) és akkor hosszasan megbeszélünk minden intéznivalót.

Szivvi olvastam mindjárt válaszolok.

Bridzsi

Kép
esztora

:D , hogy mindenki jól van.
Lassan gyarapodik a lányok tábora is...
Sütöttem palacsintát, ki is fáradtam.
Rajtatok nincs álomkórság kismamik?
Holnap megyünk az új autónkért :lol: , apa szabit vett ki.

Kép
Kép
christine

[no, nem tudtam lekicsínyíteni a szöveget, bocsi mindenkitől...][/size]

Kép
Kép
christine

Ti hogy bírjátok erővel a napot?
Délutánra mostanában hulla fáradt vagyok. Alig bírom magam levonszolni Emivel a játszótérre. Egyre megterhelőbb a dolog, úgy vágynék egy kis koraesti pihire, de nincs. :cry:

KépKépKépKépKép
uxi

Puszka mára.
Holnap nem jövök mert áramszünet lesz..
Tsók
torolve_20131003125716

Babdorka, persze elmagyarázom, kicsi lányom profilja mindenkinek kis fejtörést okoz... :lol:
Azért nem egyértelmű, mert a kis kezét odatartotta az arca elé. Jobbra néz, látszik a kis szeme, orra, szája.

Kép
nap12

Szia Gurgula, vigyázz Magatokra!
Vendég

Nap! Én látom, látom, huhúúú!

Kép
zsuzsi**

Brigi! +++++++++++++++++

Zsuzsi, drukk, minden rendben lesz!!!!

Üdv Ábibaba!

Babdorka, pü ment.
Vendég

Zsuzsi, örülök, hogy látod! :wink:

Kép
nap12

Vonalzó próba... :wink:
Vendég

Ismét...Bocsi, csajok! :oops:
Vendég

Sziasztok!

Brigi, szorítunk nagyon, holnap mindenképp számolj be!

Molkata, most biztos dinkának tartasz, de nem mertem felhívni a barátnődet. :oops: Egyszerűen olyan gyáva vagyok ebben a témában. De akkor összeszedem a bátorságomat. Köszi a támogatást!

Zsú, szeretnénk képet látni a boldog ara pocakos tesójáról is!!!! Miben voltál?

Hencsi, köszi a tippeket, közben Bori talált a neten egy csomó oldalt. Már alig várom, hogy odajussak, hogy a Kicsinek varrjak. :lol:

Kép
nenoke

nap, én még mindig nem értem Kép Kép
(Ok, Zsani, este írok.)

kétfiús anyuka
babdorka

Köszi a drukkokat!
Hát sokkal előrébb nem vagyok :cry: Beszélgettek, de nem tudta elküldeni, hogy ne bántsa meg :twisted: :twisted: :twisted: Mostmár azt hiszem kezd fogyni a türelmem :cry: Szerintetek mit csináljak? Időt kért, hogy a csaj maga lássa be, hogy nem működik a kapcsolatuk... De be fogja látni? :?:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Ha sok sok pocakfotót szeretnétek látni:)

http://pregnancy.baby-gaga.com/photos/model1582
Vendég

Brigi, nagyon nem tudom mit mondjak, de persze kell türelmed legyen, márcsak a gyerekek érdekében is. Ő is ezt kellene észrevegye, hogy van egy gyönyörű családja és ne egy idegen lelki világát pátyolgassa, hanem a tieteket.

Hülye egy nő lehet ha tud rólatok és nem lépik ki...

Én azt mondom harcolj!( pedig biztos néha olyan állapotban vagy, hogy képes lennél a világból kikergetni e férjed, legalábbis én ezt tenném az enyémmel...)
Vendég

Brigi, de akkor ezek szerint mégiscsak el akarja küldeni, csak nem meri megmondani? Vagy rosszul értelmezem? És most továbbra is találkozgatni akar vele? Vagy mit jelent ez az időkérés?

Kép
nenoke

Brigi
Ha nem találkozik többet vele, a csaj kénytelen lesz belátni...
Na de tudom, hogy ez nem vicc, de remélem nem akarja húzni tovább ezt a kapcsolatot

Kép
Kép
emma1976

Azt mondja nem akarja folytatni, csak nem akarja megbántani... Megmondta neki, hogy nem működhet a kapcsolatuk, mert nem lehet 2családot eltartani, főleg ahol min2 helyen 4-4 gyerek van! Csak én attól félek, hogy mivel neki a 4 gyerekből 3 aránylag nagy 16. 14 és 10 évesek belátja e ezt. Meg, hogy a férjem végül is elég erős lessz e 1-2 esetleg 5év múlva is ha 17 év sem volt elég. Nem akarok félelemben élni. Azt igérte most, hogy a héten lezárja az ügyet, de valahogy már nem hiszem. Oké, még 1héten nem fog múlni, de annyira félek... :cry: Nem akarom elveszíteni, de úgy sem akarok élni, hogy tudom, hogy van valaki akit szeret, és ez a valaki vár rá. Nem tudom, annyira nem tudom mit csináljak...

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi
Én nem tudok semmi okosat írni..Sok erőt ehhez az egészhez!

KépKép

KépKép
szivvi

Brigi!

Hát nem semmi a férjed...
Szerintem ez nagyon szar duma hogy nem akarja megbántani a nőt....
Azért én a helyedben megkérdezném tőle, hogy az nem baj neki, hogy ezzel meg pont Téged bánt meg?!
Hát én tényleg nem tudom mit tudnék tenni a helyedben, mert nem egyszerű az biztos...
Azért én nagyon szorítok Neked, csak itt megint az jön ha meg is oldódik a dolog, akkor is utána Te ezt soha sem fogod elfelejteni Neki, és a kétely mindíg ott fog lebegni a levegőben.
Szal nem egyszerű eset ez az biztos, én azért nagyon szorítok Neked!!!
Reméljük mielőbb rendeződika dolgod, mert most pont ilyen nem hiányzik neked, meg a kis pocilakódnak...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: