A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szia Gurgula!

Neked is köszi, tök jó kis csapatba csöppentem bele!
Majd mesélj ám, milyen volt a film!
Szeretem az ilyen filmeket!
Én most az új Hannibálra lennék kiváncsi, az előző részeit is láttam, ezt sem kéne kihagyni, bár lehet a babóm nem díjazzná az izgalmat... :shock:
Vendég

Dorka! ;)
Rita! Mit keresel az irodában???? Ugye csak netezni mentél be? ;)
Annee? Miért nem veszel kiságyat?

Voltunk ma a B.örsi Brendonban. Hát, nem ájultam el tőle. Azt hittem, sokkal nagyobb. És igaz, hogy ki volt írva, hogy pakolnak/átalakítanak, de egy csomó dolognak nem volt kiírva az ára, és alig találtuk meg, mi hova van rakva. A ruhák pedig gyártó szerint voltak kirakva, nem méret szerint, így kb. 6 helyen kellett megnéznem, hogy milyenek vannak. (a legdurvább: 56-os méretben blúzocska, fodros szoknya, kb. 6e/db…..) És csak katalógusért ugrottunk ki, de nem volt. Csak egy 20 oldalas különszám, alig használható.
Vettünk övterelőt, meg egy 62-es fehér pamut rugit, nem tudtam ellenállni. De legalább szóltak, hogy váltsam ki a törzsvásárlóit, és csak utána fizessek. Így már pontjaim is vannak ;)
Viszont babakocsi annyi volt, hogy egyet sem mertünk megnézni a döbbenettől…. :D

Jut eszembe, babakocsi szempontokhoz:
- elég hosszú-e a tolókar az egyenes derekú toláshoz (tegnap toltam a barátnőmék kocsiját, és kicsit meg döntenem a derekam, hogy jól tudjam tolni, így 3 perc alatt fájdult meg a várandós derekam, igaz, 15 centivel magasabb vagyok nála)
- ha a tolókarra felrakod a táskát, akkor nem rúgsz-e bele toláskor
- döntés-/billentéspróbát kell csinálni, hogy egyszerűen lehet-e vele járdázni (főleg nem autósoknak fontos ez), barátnőm javaslata, hogy ezt súllyal tegyük. Majd kölcsönkérek egy gyereket a boltban ;)
Vendég

Esztora
Kösz a tippet! Nincs itthon ilyen progi, majd utánajárok!

KépKép

KépKép
szivvi

Én voltam itt nálunk a Brendonban, bugyit akartam venni, de 7500 KHUF volt darabja :x . Nem tudom, de engem nem fog meg az a bolt, még egyszer se láttam olyasmit, amit megvettem volna..

KépKép

KépKép
szivvi

Szarvasbori: Csak 2 szobánk van. Talán már irtam hogy nagyon nem terveztünk még egy gyerekt. Jött, megtartottuk. Namost, a nagyobbakat esetleg zavarhatja a kicsi, akkor kiviszem aludni a nagyszobába. Ágyikóval együtt. Nagyon sokáig tartott mire "megszabadultunk" a kiságytól. Merev, és helyhez kötött.
Már csak utazóágyban terveztünk. :)
Vendég

Sziasztok!

Üdv, Henchy, a csapatban! Rögtön ki is használnám a felajánlásodat, Bori meg én szoktunk varrogatni, és az a kérdésünk, hogy van-e valami jó hely, ahol rugdalózós szabásmintákat lehet találni.

Amúgy a hétvégén varrtam 3 kismama blúzt. MIvel sajnos nem volt szabásmintám, nem lettek tökéletesek, de azért az összhatás messziről nem rossz. :lol:

Képzeljétek, tegnap találkoztam a rokonommal, aki látja az emberek auráját, és látta a kisfiamat, és azt mondta, nagyon aktív, fejlődik, és vörös az aurája. :lol:

Kép
nenoke

Sziasztok!!!

Brigikém mi van veled jól vagy???????????????????????? BOcs nem tudtam írni nagyon ki vagyok purcanva..... :oops: :oops:

Pattanások:
Én a 2 lányommal voltam brutál pattanásos, és csúnya :oops: , most meg szépen le van tisztulva az arcom (az első 10-12 hétben ragyás voltam, utána lett szép) és ki vagyok virulva -állítólag most fiam lesz :lol: -. Anyukám szerint most nézek ki a legjobban (és most is érzem magam a legjobban az eddigi 3 terhesség közül :wink: )

Csak hulla fáradt vagyok, úgyhogy húzok aludni, kinyiffantottak a lányaim :lol:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hétvége!

Hencsi! Üdv közöttünk!

Annee! Köszi a gratulációt! A 100 napos visszaszámlálás megkezdődött :lol: :lol:

Gyakorlott kismamák! A babakocsinál szerintetek mennyire fontos a tolókar megfordíthatósága??? :shock:

Emi

Kép Kép
emi_25

[quote="nenoke"]S írta:nenokeziasztok!

Üdv, Henchy, a csapatban! Rögtön ki is használnám a felajánlásodat, Bori meg én szoktunk varrogatni, és az a kérdésünk, hogy van-e valami jó hely, ahol rugdalózós szabásmintákat lehet találni.

Amúgy a hétvégén varrtam 3 kismama blúzt. MIvel sajnos nem volt szabásmintám, nem lettek tökéletesek, de azért az összhatás messziről nem rossz. :lol:

Képzeljétek, tegnap találkoztam a rokonommal, aki látja az emberek auráját, és látta a kisfiamat, és azt mondta, nagyon aktív, fejlődik, és vörös az aurája. :lol:

Szia!

Hát igen a szabásminta nem egyszerü...
Két dolgot tudok ajánlani, hogy elmész egy ujsásárúshoz, és ott kérsz burdát, vagy bébi burdát, elég nehéz kifogni, lehet hogy picit kell vadászni, bár látom Pesti vagy, talán ott nagyobb a választék.
Ha sikerült venni burdát akkor majd összebeszélünk, és elmagyarázom hogy hogyan is kell kivenni belőle a szabásmintát.

A másik pedig, hogy ha van olyan ismerősöd akinek van babócája, annak biztosan van olyan kisrugija ami már nem szép, azt szétszede a varrásoknál és kész is a szabásminta!
Talán ez a legegyszerűbb, de azért olyan rugit válassz, ami viszonylag egyszerűbb, tehát hogy nem sok pici darabból áll, mert a végén még belekavarodsz... :D

Egyébként a burdában szokott lenni kismama ruci is, csak ki kell fogni!

Hát ennyi, remélem tudtam segíteni valamit, ha van kérdésed nyugodtan kérdezz, szivesen segítek!
Sok sikert a varráshoz!
Vendég

Szia Emi25!

Bár én nem vagyok gyakorlott kismama, hisz az első lesz, de sajna az én kocsim csak egy irányból tolható, kicsit bánom is de szerintem ha még nem vetted meg, mindenképp olyan kocsit válassz, ami kétirányból tolható, szerintem azok sokkal jobbak, de aztán majd kiderül...
Vendég

Sziasztok!

Én is új vagyok köztetek, ha jöhetek :lol:
Már egy ideje olvasgatom a topikot, csak nem akartam írni, mert úgyis tudom, hogy ritkán tudok csak jönni, olyan kevés időm van.

Én 34 leszek július 15-én, és 24 körül érkezik második bébikém.
Már van egy 5 éves kisfiam is, Ábel.
Soproni vagyok, de Pesten fogok szülni az I. Női Klinikán.

Zsanett

Kép

Kép
ábibaba

Sziasztok!

Üvd az újaknak! :D

Itt a Váci úti Brendonban van kismamabugyi kb. 600 Ft. Has alatti fazon. De egyébként mi is csak nézelődni járunk oda, meg a játszósarokban játszani, ha esik az eső. Nagyon rabló áraik vannak.

Ez tetszett: 56-os méretű fodros szoknyácska :shock: Szegény újszülött... :roll:

KépKépKépKépKép
uxi

Annee, hogy ez milyen jó ötlet!
Nekünk is van utazóágyunk, és még magasítható is, ami egy újszülöttnél nem utolsó dolog.
És szintén csak két -vagyis másfél- szobánk van, attól parázok, hogy a kcsi majd felsírja Emit. Lehet, hogy tényleg mobilabb lenne utazóágyban tartani eleinte.

KépKépKépKépKép
uxi

Üdv ábibaba! Szeretnél bekerülni a táblázatunkba?

kétfiús anyuka
babdorka

Jó reggelt minden kismaminak!!!

Brigi!!!Kitartást kívánok neked, meglátod, minden rendbe fog jönni.sokat imádkoztam érted, mert olvastalak benneteket, csak nem volt időm válaszolni.Nagyon kívánom, hogy a férjed észhez térjen és a gyönyörű családját válassza a csábító nőcivel szemben.Minden csodálatom a tiéd, hogy ilyen higgadtan tudod kezelni a helyzetet.

BABDORKA!Lehet egy kérésem?
Kialakult a végleges név, meg a születési idő, beírnád a táblázatba, ha lesz időd?
Előre is köszönöm szépen!!!! A név:Lili Emma. A születés:júl.31 lett megint. :cry: Mégegyszer nagyon köszönöm...

Kép
Kép
christine

Sziasztok!

Még itt vagyok, és nagyon szépen köszönöm a sok drukkot és érdeklődést! Viszont ha van még tartalékon drukkotok akkor mára nagyon sokat kérnék :oops: Ma fog a férjem beszélni a csajjal, hogy hogyan tovább. Remélem lesz ereje elküldeni, nemtudom. Rengeteget beszélgettünk a hétvégén, a dolog sajnos nagyon bonyolúlt. :cry:
Mindegy, nagyon remélem, hogy minket választ...
Puszi mindenkinek, majd még jelentkezem!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok Csajok!!!!

Szóval megint itt! Megvolt tesóm esküvője, nagyon-nagyon szép volt, ha nem bánjátok raknék képet!

Henchy, ádibaba üdv közöttünk!!!!

Kata, remélem minden rendben!!!

Brigi, mizujs, gyere, adj életjelet Magatokról!!!

Rólunk: Növögetünk (ezt pocakméretből következtettem), sokat mocorgunk és megtanultunk CSUKLANI!!! :lol: Az egyik nap 5 perc csuklás után annyira beidegelte magát, hogy egy szabályos hisztit vágott le a pocakban. Apájával csak nevettünk! :lol: A másik, hogy minden áron a köldökömnél akar kibújni. :lol: Szóval Marci igern aktív.

És akkor két kép tesómról:

kispiskóta

Brigi nagyon sok drukk megy!!! Írd le nyugodtan, ha szeretnéd magadból kibeszélni a dolgokat, itt mindig hallgató szívekre találsz!

Persze Rózsa, legkésőbb ma este javítom.

kétfiús anyuka
babdorka

Kép Kép

kispiskóta

Brigi nagyon drukkolunk!

Zsú nagyon szép volt a tesód, én is szeretnék ilyen szép ruhában lenni!!!na majd egyszer...
én Lurkóm is köldök tájon matat rendszeresen (néha akkora erővel)

Rózsa uh alapján lettetek "módósitva"?

1 óra múlva jön a védőnő.

Bridzsi

Kép
esztora

Annee tényleg tegnap volt 100 nap!ma már csak 99

Bridzsi

Kép
esztora

Ja a felső képen a párommal van! :lol:

Huh hozzánk május 3-án jön a védőnő! Dehogy minek? :roll:

Nálunk soha nem módosítanak. Ezzel csak össze lehet zavarni egy kismamát, szerintem. Meg Babácskák úgyis akkor jönnek, amikor ők szeretnének.

kispiskóta

Nem uh alapján, hanem azt mondta a doki, hogy nem hisz az uh-nak , legye n az eredeti dátum, az a biztos.
Egyébként már engem is megzavartak vele rendesen :lol: .
De mostmár ez a végleges.

Kép
Kép
christine

Sziasztok!

Köszönöm a kedves fogadást csajok!

Hu, én most végeztem a vasalással, most jöhet a mosogatás aztán főzicske, de már elfáradtam... :x

Nálam már volt a védőnőm, kétszer is, nekem semmi problémám vele!
Szerencsére kifogtam egy tök rendi fiatal (23éves) csajt, nagyon aranyos rendes, én nagyon elégedett vagyok vele!
Bár igaz sokan azt hiányolják, hogy ha nincs gyereke egy védőnőnek akkor mit rinyál, de szerencsére az én védőnőmnek sincs gyereke, de nem is rinyál, szal tök segítőkész meg tök jól el tudunk beszélgetni, és az szerintem nagyon fontos!
Először picit aggódtam, hogy mit fog szólni mindenhez, mert nekünk sajna csak egy pici egyszobás konyhás fürdőszobás házrészünk van, de tök jól fogadta!
Szóval én elégedett vagyok!
Szerintem Ti sem izguljatok, ma már a védőnénik tök rendik meg aranyosak!

Brigi!

Nagyon-nagyon-nagyon szorítok érted!!!
Vendég

Haliho!!!

Bori!
Csak netezni jöttünk be :lol:

Hencsi!
A film felejthető, őszintén szólva sokkal jobbra számítottam. Unalmas volt soxor és kiszámítható..és néha rohadt nevetséges..

Jól vagyunk, a héten megyünk vmikor. babakocsit és kiságyat nézni..

Zsu!!!
Nálunk már volt a védőnő, környezettanulmányt kell neki csinálni
kötelező!!
Szép volt a tesókád!
Rólad képet láthatunk?????????????
torolve_20131003125716

Csókolom!

Üdv neked Hencsi! Hétvégén nem voltam, csak néha olvastam, de láttam, hogy jöttél, most pussz neked!

Ágibaba, neked is!!!!

Brigi: Nyuszika, remélem, jól vagy! Nagyon sokat gondoltam rátok! Minden erőmet küldöm a beszélgetéshez!

Zsú: Nagyon szép volt a tesód! Rólad is képet!!!!

Nálam nincs minden a legnagyobb rendben (szokás szerint). Kicsit beparáztam. Meséltem nektek régebben, hogy az ellenanyagom pozitív lett (A Rh+ a vércsopim). egy hónap múlva kellett ismételni. Ma telefonoztam a Margitba, hogy megvan-e a lelet. Megvan (sajna). Megint ismételni kell egy hónap múlva, ráadásul valami gócvizsgálatot javasolnak, mert valami van a szervezetemben. Kicsit ideges vagyok. Ma megy a férjem a leletért.

Kép
zsuzsi**

Bocs csajok, még olvasni sem tudok!
Ágibaba=Ábibaba :oops:
Bocsi

Kép
zsuzsi**

Brigi
Akkor mára még nagyobb drukkok :!: :!: :!:

Zsú
Tök helyes hugod meg férjes van :D

Zsuzsi
Hú, neked mindig jön vmi :?: Remélem semmi gond nem lesz!

Védőnő
3x voltam nála, 2x nem voltam érte oda, de most 3xra nagyon tündibündi lett. Attól is függ, milyen kedve van, meg előző 2 alkalommal én is rohantam, és látszott rajtam, hogy nem hiányzik ez a tortúra nekem, most meg szabi délelőttjén mentem, nyugodtam, pihenten, most sikerült megtalálnunk a közös hangot.
[/b]

Kép
Kép
emma1976

Szia Zsuzsi!

Köszike, neked is pussz!!!

És ne izgulj, reméljük nem lesz semmi baj!
Nagyon nagyon szorítok Neked!

Most tényleg lépek mosogatni, bár azt nagyon úúútálom, de muszály...
Hu, nálunk ma olyan csodás idő van, azt hiszem ablakot is akarok pucolni, meg kertészkedni is picit, hát nem tudom mit csinálok ebből meg ma, de hogy mindet nem az tuti.
Én nem tom Ti, hogy vagytok vele, de ha szép idő van, én olyan buzgómócsing akarok lenni, aztán rájövök hogy sokat akar a szarka...
Azért pihenni is próbálok majd picit!

Gurgula!
Hát akkor azt a filmet sem kell megnéznem, de legalább egy picit kikapcsolódtál, mégha uncsi is volt!

További szép napot Nektek!
Vendég

Hencsi!!

Hol laktok, merrefelé??

Brigi!
Mennek a drukkok és remélem a férjed nagyon megfontolja a döntését..

Zsuzsival már megbeszéltük a dolgokat.. :lol:

Éhes vagyok :(
Alma lesz belőle úgy érzem, ebédig csak kibírom vhogy.
torolve_20131003125716

Annee. Értem, gondoltam, hogy helyhiány, de nem árt Bébnek, ha csak az utazóágy van? Vagy matracot veszel bele tutisat?

Brigi! Sok erőt kívánok Nektek én is!
Vendég

Ábibaba!
Légy üdvözölve közöttünk!! :lol:
torolve_20131003125716

Esztora

Írtam privit!

Szia csajok!

Brigi
Sokat gondolok Rád!

Szia Ábibaba!
Üdv köztünk!

Hencsi
Én is így vagyok! Hétvégén kerteztem, most nekiállok ganyézni!

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok Lányok!

Jó régen írtam. Sok minden történt.
Sajnos a legaktuálisabb, hogy kiírt a doki, torokfájásra ébredtem. De gyorsan meggyógyulok ám!!!! :wink:

Brigi, nem semmi, drukkolok Nektek!

Gurgula, kislányt jósoltál, kétszer mondtak már kislányt! :lol:

Erre az utazóágy-dologra én is kiváncsi lettem. Nekünk is csak másfél szobánk van. Ráadásul a hálónk a szomszéd nappalijával van közös falon, és Ők igen hangosak. Szóval, elsőre jó megoldásnak tünik az utazóágy. Persze én is vennék bele "tuti" matracot. Jó láttam a képen, hogy igen mély?

Kép
nap12

Szia Nap!!!!!

Hurrá kislányka! :lol:
Akkor biztosan az lesz..

Gyógyulj meg!!
torolve_20131003125716

Gurgula!
Kiskunhalason lakunk, ez pontosan Kecskemét és Szedeg között van pont félúton. :lol:
De mostanában igen híres volt Halas egy pár analfabéta állatkínzóról, biztosan hallottátok a tv-ben...
Nem tudom mit csinálnék velük, ha ismerném őket, de jót biztosan nem...

Szivvi!

Mit kertészkedtél a hétvégén?
Én most gyorsan meglocsoltam picit, mert már elég száraz volt a föld, és a picike virágaim most bujkálnak, had nőjjenek, mire jön a babóm csupa virág lesz a kiskertem... :)
Képzeld a múlthéten vettem megint két rózsatövet, olyan szépen fakadnak, imádom a rózsákat, az egyik elvileg olyan bársonyos bordó lesz, a másik meg citromsárga, hát majd kiderül, hogy tényleg olyan szinűek lesznek e ami rá volt írva...
Vendég

Hencsi!

Voltam ott kézilabdázni anno. Még az edző nevére is emléxem: Kovács és a lányát Olimpiának hívták :lol:

Amúgy a nagymamám dunatetéleni volt..de még meg van a ház, anyukámék szépen felújították..szal ismerem a környéket :lol:
torolve_20131003125716

Hencsi!
Ha nem gyerek témákról beszélgetünk, le kell kicsinyíteni a szöveget, mert mások mérgesek a sok off miatt! :roll:
Én is virágokat ültettem, egyelőre ládákba, még a földbe nem mertem..Az uram füvet nyírt, fel akartam vele ásatni a konyhakertet, de nem volt kedve, elmolyolt a fűvel.. :lol: Van 2 bougenvilleám, meg pár leander, de nem mennek semmire :cry:

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgula!

Tényleg? Dejó, azt nem ismerem nem olyan régóta vagyok Halasi, csak amolyan bevándorlóféle, bár annó én is itt születtem, úgy néz ki visszatértem... :lol:
Most az itteni kéziseknek Sipos János volt az edzőjük, képzeld el, most egy kéthete kb, hogy meghalt autóbalesetben, szegényt ismertem nagyon jó ember volt, gyászolta is az egész város... :(
Így aztán most nem tudom ki az edzőjük.
Vendég

:D Mennyi "jóslat" jött be a nemekkel kapcsolatban?

Kép
nap12

Gurgi, :D Mennyi "jóslat" jött be a nemekkel kapcsolatban?

Kép
nap12

Ohh szegény :(

Szal, ja, ha nem babatémáról írunk, akkor megbeszéltük, hogy lekicsinyítjük a betűket :lol:
torolve_20131003125716

Szivvi!

Köszike hogy szóltál, nyugodtan szóljatok ha valamit nem csinálok jól, bár bevallom :oops: nem is olvastam el a szabályzatot...
Próbáltál nekik adni valami táprudat?
Én szoktam venni, de csak olyan olcsó tesco-sat, nekem nagyon bevállt, vettem olyan drágább substralt is de az is kb ilyen hatasú volt, így maradtam az olcsóbbnál...
Próbálj ki valami ilyent, szerintem biztosan örülni fognak neki a virágjaid!
Én még a tuják tövébe is szoktam néha leszúrni egy párat, hát nőnek is olyan szépek hogy csak na.

Ja és elnézést mindenkitől a off-ér, de azt hittem itt lehet mindenről csevegni... :oops:
Vendég

Nap!

Pontosan nemtom, de többnyire bejött ha jól emléxem..
Meg is nézem a táblázatot :lol:
torolve_20131003125716

Hát nekem nem sikerült lekicsinyíteni, valamit elrontottam, de tényleg picivel akartam írni!
Na majd most!
Vendég

Nos lehet hogy én vok a hülye, de nekem nem működik, pedig direkt kiválasztottam az apró betűt...
Szerintetek?
Vendég

Na megnéztem és úgy látom, hogy egy vagy kettő nem jött be :lol:
torolve_20131003125716

Nem semmi, ügyi vagy! :lol:

Kép
nap12

Hello Hencsi. Én keceli származású vagyok, szüleim ott élnek, van ott néhány barinőm.

[size=18]ARANYÉR: körömvirágkrémmel bekenni, székelés előtt is, hogy könnyebben kicsússzon... és teljes kiőrlésű lisztből készült termékek fogyasztása, nekem az almát is javasolták, napi egyet el is fogyasztok... [/size]

valaki tudna segíteni abban, hogy hol lehet jó és olcsó karnisokat venni?

nekem nagyon tetszik, ha egy falat pl. babaszobában megfestenek, van ilyen szolgáltatás, elérhető web-es felületen?

Kép
lidikoka

Ez asztrológia..szal, én csak a fogantatási nap alapján látom..de azért köszii Kép
torolve_20131003125716

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: