Akkor egy kis mese (remélem, nem off...)
Mi is egy 3 ágyas szülőszobában voltunk, pont abban, ahol az újszülötteket ellátják... Amikor már a 15. gyereket hozták be, persze apukástól, már nem zavart, hogy az ajtóval szemben van az ágyam

Zoli próbált még takargatni az elején, de később már annyit ficánkoltam, hogy mondtam neki, hagyja a francba, aki olyan perverz, hogy rámnéz, az mulasson jól!
Amúgy az nap nagy front volt, legalább 20 baba született, amíg ott voltunk, nem is nagyon volt idejük velem foglalkozni... Egy szülésznő gyakornok jutott nekünk, de ő is csak kb óránként tudott odajönni, de igazándiból nem bántam, mert hallottam a gyerek szívhangját, tudtam, hogy minden rendben van vele.
Sajnos a szülőszobán mellettem is pont egy olyan anyuka feküdt, aki 22. hétre szült... Hívogatta a családja, ő meg mindenkinek elmesélte, persze sírva, hogy mi a helyzet... Nem volt szívderítő...
Aztán jött egy kisebbségi hölgy, aki elég gyorsan, elég nagy babát szült, tehát fájhatott neki, de szegény amit lerendezett... inkább nem is részletezem, el tudjátok képzelni!!!
Amikor megszültem, 2órát kellett pihenni, közben szép lassan lehetett enni-inni (apukám persze sajtburgert hozott

). Utána lezuhanyoztam és fölkerültem az osztályra. Ott össze kerültem egy volt fősulis csoporttársammal, kicsi a világ! A koraszülöttes osztály nagyon tiszta és kultúrált volt, azt leszámítva, hogy 4en voltunk egy szobában és két szobára jutott egy fürdő... 8 nő egy fürdőre, amikor jó esetben is minden pisi-kaki után ildomos megmosdani...
A lenti osztály már kevésbé volt higiénikus, folyt a wc, abba kellett tapicskolni, ha zuhanyozni akartál... Azt nem is meséltem, hogy gombával jöttünk haza, mármint Réka puncija lett, szerencsére csak kívül gombás, Canestennel kellett kenegetni, de 3 itthoni nap alatt elmúlt!!!
A személyzettel teljesen meg voltam elégedve, az intenzíven a babáknál mindig odajött a doktornő és tájékoztatott a gyerek állapotáról, a nővérkék nagyon segítőkészek voltak: a kb 2ml lefejt előtejemet szemcseppentővel adták oda a Rékának! És végig bíztattak, hogy bármennyi van, vigyem be, mert az a legjobb a bébinek!
És most,a gyengébb idegzetűek ne olvassák tovább, kicsit "mesélek" az intenzívről...
Volt 40dkg baba, ő akkor volt 3 napos, amikor mi lekerültünk, talán még életben van (hozzáteszem: az orvosa nem vette észre, hogy a baba nem fejlődik, 28 hetesen 21 hetesnek megfelelő volt...

). Volt egy baba, aki új májra várt, szegény olyan zöldes sárga volt... A szülei minden nap bejöttek hozzá, de semmi érzelem nem volt az arcukon. Aztán a mi utolsó napunkon este, pont látogatási időben feladta a várakozást... Nem bírtam bent maradni a saját gyerekemnél. Nincs azóta nap, hogy ne gondolnék rá...
Ilyenkor eszembe jut, hogy hogy a francba vannak ateisták a földön?!?!?!?! Megmondom őszintén és vállalom is, az első éjszaka álomba imádkoztam magam.
Na, most ennyi a mese.
Szrek:
Boldog szülit!
Zuz:
Továbbra is sok+++++++++++++++++++
Vot:
kitartást a szappan operához!!!
Ja és ma reggel 20-30g-t szopott a gyerek (ugrál a hülye mérleg)
ja és este popóba 37,5 volt a hője, de szerencsére nem csináltunk semmit, mert a köv tisztába tevésnél már 37, aztán 36,7. Lehet, hogy a sok levegő "ártott" meg neki, tegnap vagy 3 órát kint volt!!!