A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Fogamzás » PCO-sok teherbeesési nehézségei és megoldások

Jó reggelt !

7kincs :lol: dugiban pé-ztél, hmm ??? nagyon jó a görbuszod, 1 hét múlva izgulhatunk érted :lol: Tök jó, hogy apát is időben kaptad el!
drukkkkkkkkkkk

Anyoo, köszi, jól van a kiscsaj, csak feküdnie kell. A fertis csíkodnak örülök ! Te jössz a Petrányis talira ?

Csipi :D hőmérőzzél szorgalmasan,nem kell neked lombik és hasonló finomságok, van pé-d és lesz baba is :wink:

Norka, a fenébe, nagyon vigyázz a kajálással, lehet, hogy az Avandamet erősebben hat ! Jó ötlet amit Rambóka mond, egy falat a babának, egy a mamának :wink:

Tegnap kozmetikusnál szépültem és teljes testmasszázs is volt. Gyerekek, én olyan jól érzem most magam, nincs fáradtság, nyűgösség, azt hiszem heti rendszerességgel el kéne járnom masszíroztatni (is) :D

mniki

Sziasztok!

Akit érdekel, a szülés-storym beírtam a másik PCO-s topicba egyel följebb.

puszi

Kép
babancs

Azok után, hogy tavaly hónapokig nyüstöltük az RTL Klubot, és szóra sem méltattak minket PCOS témában, ma reggel a Csak csajok c. műsorban Dolly Roll vezetésével beszéltek a PCO-ról (sic) Szendei nőgyógyásszal, aki fehér ováriumokat emlegetett meg műtétet emlegetett.

Teljesen magam alatt vagyok.

Küldtem sms-t, amit nemhogy nem raktak fel a "szeretlek" meg a "mustármag jó a kismamáknak" típusú üzenetek közé, de még az RTL sms-oldaláról is kimoderálták, mert reklámozni mertem benne a pcos.hu-t.
(Biztos hogy átment, mert visszajelzést kaptam róla, és eszerint az oldal szerint a később beérkező gagyi sms-ket felrakták)

Ilyenkor azt érzem, hogy minden hiábavaló, és a nőgyógyász lobbi ellen nem lehet felvenni a harcot.

Babancs, figyelj ide. Volt olyan, aki ezt üzente: túl alacsony a TSH-m, félek hogy emiatt nem lehet babám... lehetséges?

Kardomba dőlök. Annak a szerencsétlennek se mondta nyilván senki, hogy menjen el belgyógyászatra.
Vendég

Norka!

Ez tényleg eléggé gáz!
A TSH-ra csak annyit tudok mondani, hogy be kell állítani gyógyszerrel egy alapos kivizsgálás után a pajzsmirigy hormont. Ezután én 2 hónap múlva terhes lettem.
Igen, háziorvostól beutaló, majd irány az endokrinológus (izotóp-diagnosztika).

Kép
babancs

Jó reggelt!

Ez tényleg felháborító és milyen jó, hogy bárki beírhat oda és fel is teszik azt, nem???? :twisted:

Niki, szépülünk-szépülünk...irigykedem! :wink:

Anyóm, te aztán bűnöztél rendesen!De nem baj, belefér én is , már megint....
Főnök nélkül 3 hét? Hát már most hiányzik, annyira de annyira hogy lehet, hogy ma be is megyek olyan rossz itthon..... :wink:
Vendég

Sziasztok!

Norka én nem láttam de mérges vagyok :evil: sok nőt behülyítenek és aztán ha esetleg szólunk, hogy nézzenek jobban a dolgok után,mi vagyunk a rossz nénik mert a doki az ugye "szent" és mindíg igaza van :x :evil:

Babancs elolvastam,nem volt semmi, de ügyes voltál!!
én az érzéstelenítés helyett sztem az altatást választanám
Vendég

az nlc nektek működik????
Vendég

na, jóhogy nem láttam reggel a műsort, biztos én is pipa lennék...így is az vagyok. én is annyi mindenkinek mondom a pco-t, meg a tapazstalatot, meg az oldalt, meg a fórumot. és mégis a szakmai "zsenik" agyáig nem jutnak el a dolgok :? miért kell rögtön szabdalni??? miért nem lehet az emberi testet teljes egészében nézni?? nem csak egy szeletet belőle......
nekem is miket ajánlottak: rögtön closti, mensi után.....mondom nincs mensim, akkor 1 hó fogamzásbogyó....persze semmi követéses vizsgálat!! aztán lapar, igaz egyértelmű IR.... :evil: grrrrrrrrrrrr.............még szerencse,hogy van 1-2 gondolkozó doki.
Norka, ne dőlj kardba!!! Hidd el, nagyon-nagyon sok nőn már segítettetek!! akiben van egy kis spiritusz és a nagy szent dokikat próbálja kicselezni :) és a megfelelő doki után kajtat!!! ah....

Babancs, megyek olvasni :)
dimet

Kérlek segítsetek.
Mingyá dobok görbét, de előtte történet.
pé óta húzódik bal és jobb oldal néha alul.
cickó nagyobb keményebb de nem feszes.
hőm nem magas, nem gondoltam, hogy baba lenne.
ma lezuhant, persze amúgy folyamatosan zuhan....
aztán előbb begörcsöltem, gerinem megfájdult és pisi közben barnás-pirosat töröltem.
Ez most mi?
Mensinek túl korai még 10 dpon, nem?????????????
És ha mensi akkor most ez 1 cn vagy csak holnap lesz az????
Ami még érdekes, hogy reggel a hő mutat x valamit, aztán rámtör néha a hőhullám és volt 37,5 is aztán megint kevesebb így hullámzott folyamatosan.
ma 36,5 lett reggel most meg 37 majd 37,3?????Nem értem
most szórakozik velem a természet?
kezd elegem lenni, utálom a testem!!!!

Kép
Vendég

Na most már vér jön.............

nagyon jó, túl korai.....
Vendég

Sziasztok,

Lafi, ne ijedj meg nagyon, nekem is volt még talán a 2-3 hónapban, hogy metformint szedtem, hogy mensi után nem múlt el a cici fájás, egyre nagyobb és fájdalamsabb lett, majd végül a 12. cn-on megjött megint. A hőhullámok is termézetesek a hormonzavaros tyúkok között, sajnos ez mind a zavar jele, illetve a változásokat is jelezheti. Tehát ne félj, szerintem csak nálad is igyekszik a szervezeted eljutni A pontból B-be, és most útközben van..... :lol:
Ja, most néztem meg jobban a görbédet, te azért már huszonvalahanyadik napon vagy, ez akkor viszont telejesen normál menet, kicsit előbb jött meg. Nyugi !! dolgozik a bogyó.
zsizsik

Helloka!

Lafi, asszem én is így fogok járni ahogy te...ferty ma reggelre rajzolt szép piros csíkocskát, de a hőm egyre kevesebb lesz...báár magas sem volt ebben a ciklusban :lol:

Kép Hát ez lenne....

tyche

Zsizsik köszi, remélem, nem gond ténmyleg.
most már mensit törlök barna alig volt, szinte semmi.
intézem már a 3 cn vért.
akor mingyá átírom magam 1 cnre, sajna....

Tyche, az akkor is szép, hogy van vonalad!!!!
Én már ennek is örülök, most csak beijedtem egy kicsit.
Vendég

kérdés még: a vérvételt muszáj éhgyomorra????
mert az a gond, hogy jövő 7en kötelező oktatásom lesz és nem jöhetek el, kórházban meg 8-20 ig van vérvétel.....
én csak este tudnék menni
muszáj reggel nem jó este ????
mert akkor így jártam ebben a hónapban
Vendég

Szióó!

Lafi ma én is kevesebbet mértem pedig emelkedni kellene (36.84) remélem nem vert át a szervezetem.. :evil: nekem még piros csíkocskám se szaggatottam nincs :cry:
Ja és napközben sokkal nagyobb hőt mérsz mint reggeli első mérésnél!!ez természetes!! nekem is 37.4 körül szokott lenni..

Igen kicsit rövidke a dpo-d :( de erre Norka tudna okosságot mondani.

Dimet kérek képet küldök privit!!!!!
Vendég

Lafi ha csak hormonokat néznek én úgy tudom akkor nem kell éhesen érkezned!!!
Vendég

na megoldódott, Kaáli megcsinálja nekem vasárnap!!!!így nem lesz gond...meg is lesz gyorsan az eredmény ápr 5-re.
legalább ez jó

Kincsem, azért hátha emelkedik, nagyon szép ez már, nekem sohasem volt 36,8 felett.
tudom, hogy napközben magasabb, de ennyivel?37,5?ez már hőemelkedés és ráadásul minden nap....én anno ezért már körzetihe rohantam....
és igen kicsit nagyon rövid a dpo........... :twisted:
Vendég

Lafi :(
A 10 napos luteális fázis kevés, de legalább elkezdtél működni. Tűű doki azt mondta, hogy a ciklus ingadozhat az elején, ettől nem kell megijedni. Igaza lett, nekem elhiheted :wink:

Nekem azt mondták, hogy csak akkor kell éhgyomorra menni, ha néznek vércukrot is, tehát az alaphormonokhoz nem kell.

Tyche, a görbéd teljesen jó, szép pé-d volt !

Norka, felháborító ez az egész :evil: és akkor csodálkozunk, hogy a körülöttünk lévő emberek milyen jó kis tanácsokat adnak, arról nem beszélve, hogy akiknek igazán segítségre lenne szükségük nem jutnak el a megfelelő helyre.

mniki

és pláne úgy kevés a 10 nap luteális fázis, hogy eddig 14 napos volt.... :twisted:

na de új hónap, új remények és ápr 5!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Sziasztok lányok, üdv az újaknak, kitartás a régieknek!

Bocsi, hogy ilyen ritkán vagyok, de sajnos zűrök vannak a munkahelyemen. Még telózni se nagyon tudtam, nemhogy írni.

Rólam annyit, hogy szedem az avandametet, lassan már két hete. ééés egy kicsit megijedtem, mert híztam. Most szigorítottam a diétán, így egész jól stagnálok, de a fogyás megállt. És iszonyatos szénhidrátéhségem van....ha meg eszem, mert becsavarodok, akkor utána meg hányinger.

Hát, kiváncsi leszek, hogy hatni fog e. Kicsit nyugtalan vagyok, de két hét múlva ki fog derülni, hogy hat e vagy sem.
De már az is optimizmusra ad okot, hogy duphastonos mensim olyan-de olyan brutál volt, mint az állat. Talán javulok.
Nagyon kéne már egy gyerek.

Norka gondoltam rád, hogy milyen lesz az Avandamet. Én nem vettem észre hypózást, pedig itt a munkahelyi zűrökben még volt olyan, hogy egész nap egy falatot sem ettem.

Viszont a gyomrom sokszor fáj.

Zsizsik de jó neked, hogy már próbálkozhattok. Én sajni parkolópályán vagyok júniusig.
Evvan.....

Mindenkinek nagyon jó hétvégét, babásodásososkodásokat, és minden jót kívánok!
szisza30

Szia Szisza, de jó hogy írtál!

Ne feledd, vízvisszatartás van az Avandamettel! Nálam már most jelentkezik, vagy a Duphastontól, nem tudom, de picit nőtt a mellem. :shock: 2 nap alatt. :shock:

Ma nagyon jól voltam, persze ettem rendesen. Hihetetlen, de már jól vagyok. :shock: Pedig az 1000 mg metformin adagok sem piskóták. lehet, hogy más a vivőanyag??

Szisza neked mennyi met van, hogyan szeded? érdekelne.

Hm, kértem rozis study-t a honlapra, nemtom Petrányi mit fog szólni. :roll:

Írtam az RTL Klubnak. :evil: Biztos le se tojnak, de kiírtam.

Lafi, most még valszeg kicsit gyengécske volt apé és a progi, de ez lesz még sokkal jobb. lehet azért a mensinek is örülni, ha spontán jön, egy kimutatható pé után. :wink: ... egy darabig...
Vendég

Bár... én nagyon gyanakszom arra az Arwenes tornára. :evil: Nem lehet, hogy bekavar???
Vendég

Norka, nem tudom, hogy bekavar-e.
A csaj szerint igen, bekavarhat, de ilyen meg amolyan műveleteket kell itthon csinálni ha gond van a luteális fázissal, hát majd csinálom.
De nem tudom, mennyire kavar be pontosan, szerintem ez csak egy torna...nem?
Vendég

Világbajnoki döntőben a magyar vízilabda válogatott!!!!
Vendég

Szia Norka,
Most olvasom, hogy mi a helyzet RTL Klub ügyben :twisted:
Hidd el, hogy nagyon sokan nem hisznek (hiszünk) már az orvosokban csak azért, mert orvos :? -bár én nem nevezném annak, csak ők hiszik magukról, hogy azok...
Akit én valódi ORVOS-nak (nagybetűvel!!!) tartok, azt korán felismerni (sajnos kevesen vannak)
Sajnos tudatosnak és kritikusnak kell lenni (lennünk) a saját érdekünkben, hidd el, már nagyon sokan vagyunk ilyenek, ezért fontos a honlap és ez a fórum is!!!! 8)
Amit Te megtehetsz, azt már rég megtetted, sőt annál már sokkal-sokkal többet 8) 8) 8)

Rejo, Dimet,
Majd küldök privát üzenetet az emil címemmel -egyelőre nem hagyja a rendszer- és akkor kérek képet... Köszi

Lafi,
Progeszteront nézettél? nem emiatt rövidebb a luteális fázis? :roll: Nem kellene pótlás?
(Egy ciklusban legalább 2x kell nézetni pl. 18. és 20. napon, vagy ahogy kijön PÉ után)

Nikike,
Irigyellek szépítkezésért... :wink: (bár én is tegnap fodrászkodtam)

Puszi Mindenkinek,
Kikka

Kép
kikka

Kikka nem, nem nézetttem progit...valahogy eszembe sem jutott

De nem barnáztam, csak simán elkezdte és kész.
Az nem azt jelenti, hogy jó a progi?
És akkor közvetlenül pé után kell nézetni vagy van rá hogy hány nappal????
Vendég

Sziasztok!!!
Régen jártam erre felétek, Rambóka talán emlékszik még az nlc-ről, Hosszúhajú vagyok.....

Most olvasom az rtl klubbos borzasztóságot!
Hát komolyan mondom, hihetetlen, hogy mennyire KELL a tájékoztatás a nőknek, ha a dokik is csak ennyire értenek hozzá. :evil:
Vendég

Lafi,

Az a mondás, hogy PÉ után kb. 4-5 nappal (pl. 19 cn.) először és utána 2-3 nappal még egyszer (pl. 21. cn.) és ha van rá mód, akkor rá két nappal még egyszer (pl. 23. cn.)...
A folyamatosság a lényeg, azaz nem elég, ha ebből a 2 vagy 3 mérésből csak az egyik megfelelően magas, mindegyiknek magasnak kell lennie, mert az átlag a lényeg...
Nem akarok előre semmit mondani, de a rövid luteális fázis általában a progeszteron-elégtelenség miatt van, nem kell hozzá feltétlenül barnázás :roll:
Feltétlenül járj utána.... :roll: (legfeljebb kiderül, hogy nincs semmi gond, de ha esetleg mégis, akkor egyszerű progeszteron-pótlással megoldható a probléma)
(Az egyik barátnőmnek tipikusan 23-26 napos ciklusai voltak, és nála is progeszteron-elégtelenség derült ki, amint kapott pótlást, rögtön terhes lett)

Kikka

Kép
kikka

Lafi, most már kezdek elbizonytalanodni, hogy tényleg nem kavar-e be a torna. Ha a ciklusod hosszát nézzük, azzal nincs baj, de így, hogy tudjuk a pé idejét... hát.. szerintem beszélj Tündével !

Én is úgy örülök a döntőbe jutásnak :lol:

Szisza, de jó, hogy jelentkeztél ! Időszerű volt a gyógyszerváltás nálad is, kitartás !!

mniki

csajok, aki kérte, annak mentek a képek!!
kikka, várom az emil címedet.
dimet

Dimet, köszi!

Norka, az a kis csücsöris Bogi olyan édes!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Lányok, ezt nézzétek meg!!!!

progesteron:2,2 ng/ml

prolactin:12

FSH:11 mIU/ml

LH:17

oestradiol:100 pg/ml

testosteron: 0,9 ng/ml

Ezek itt 18. napi eredmények, amik pont akkor lettek levéve, amikor a peteérése volt a lánynak. Ebből a doki "megállapította", hogy nincs peteérése, holott van, csak később, mint az átalagos 28 napos cilkusban. Van nyák, a görbe szerint a hő ugrott, spontán mensi a 33. napra, és ennek ellenére szemrebbenés nélkül felírta neki a Clostyt. Mert ő állítja, hogy nincse, illetve csak ritkán. Uh-ot nem csinált, 3. napi vérvétel nincs, peteérés után 7. napi vérvétel nincs...... :evil: :evil:

Szerintetek?
Vendég

Az a qrva NLC pont most nem megy, amikor ilyen botrány van?

Ki ez a dísztelen Szendei György?

Tökéletesen megértelek, Norka. Hová lehet írni az RTL-eseknek? Én is akarok írni, csak adjatok egy címet! Meg ennek a Szendeinek is írnék az eszemtől.

Bevadultam, bocsánat!

De nem értem a nőgyógyászokat, annyira nem értem... Miért jó nekik az, hogy ennyi cukorbeteg legyen pár év múlva? Na, csesszintsék meg...

Most én is be vagyok bőszülve, bocsi... :evil:

Minden jót,
Kir

Kép
k.ir

Szia Kir!
Hosszúhajú vagyok!
Van Fórum, ahova lehet írni, de regisztrálni kell hozzá, és nekem már nem volt időm bentről a cégtől.....
Vendég

Kir!

Nyugi! A fent emlegetett Szendei doktor egy igen jó kezű sebész, aki endometriózisos csajok százait ajándékozta már meg babával. (Olyanokat is, akiknek már a stóma (bélkivarrás) fenyegette a dolgos hétköznapjait!!!)
Állítólag egy laparoszkópia zseni, valszeg éppen emiatt favorizálja a műtéti megoldást. Meg hát ugye a pénz sem mellékes dolog! :wink:
A gond nem hiszem, h. vele van, inkább az RTL Klub egyoldalú tájékoztatásával! :evil:

Úgy eltűntél! Már azt hittem szülsz! :shock:

Szia Hosszúhajú Monácska!!! :D

Lilypie Kids Birthday tickers

rambóka

Szióó! :P

Köszönöm a képeket Dimet!!!
Rejo Norka Bogi ismerős a hosszúhajú Mniki?? és a rövid Kikka?? :oops: de mindenki nagyon jól néz ki!!!!!! Bogi tüneményes!!!
és ki csinált még képet??

Norka a munkád nem hiábavaló,csomó csomó anyuka tudja a neved és hálás!!!!! :wink:
És mi "még csak pé-s" lányok is neked és a fórumoknak köszönhetjük a javulást!! :wink:
Vendég

Hali csajok!

Most gondoljatok bele......ha minden PCOS nőt elkezdenek a belgyógyászok kezelni, akkor mennyi pénztől esik el a nődoki.....-----> minimum 2 maszekrendelés a műtét előtt.....+ műtét ára +műtét utáni maszek rendelés.........
A szülés után ez a második bevétele ........... + nehogymá a belgyógyász okosabb legyen náluk......
Na mindegy...........

Már jó hogy péntek van...csak a párocskámnak megint messzire kell mennie dolgozni....... :( :( ........

Amúgy ma már optimista vagyok..és jókedvű.....persze ezt nektek köszönhetem... :) :) :)
Köszi...Köszi...Köszi...Köszi...Köszi...Köszi...Köszi...Köszi...Köszi...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
csipi78

Szia Rambóka!!!
Hogy vagytok???? Minden rendben veletek???

Biztosan igazad van a dokival kapcsolatban, de hány év munkája fekszik a honlapban, a fórumokban, amit egy ilyen riporttal megint jól "padlóra" küldtek.... Ez fáj nagyon.
Vendég

Hát remélem csak az van a dolog mögött, h. végre elkezdi a médiát érdekelni a PCO, csak most éppen mellényúltak!
Szerintem villámgyorsan meg kéne keresni a TV2-t!!!!!
Ugyanis, ha megfigyeltétek ezek szeretnek szívózni egymással (pl. ha az egyiken Chuck Norrisos film van, akkor a másikon is, ha Bud Spenceres, akkor dettó :twisted: )
És van nekik Mokkájuk is, Claudiával, aki szerintem akár érintett is lehet PCO ügyben! :wink:

rambóka

Remélem!
Április 27 közönség találkozó, talán a média felkapja majd a fejét, és szóba állnak Norkával és/vagy Petrányi dokval....

Bárcsak jobban tudnék segíteni..... :cry:
Vendég

Csajok...nekem van egy ismerősöm aki TV-nél dolgozik......
Megpróbálom vele felbvenni a kapcsolatot.........bár nem vagyunk a legjobb kapcsolatban, de egy próbát megér....mit veszíthetünk...??

Most lettem kész a tejberizzsel...kértek egy kicsit... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
csipi78

nyami, Csipi, én kakaót ittam, de jöhet a ráadás
Vendég

Ahoj!!!
Ez nagyon jó hír! Mármint a tv-s ismeretség!
Próba cseresznye!!!!!!

Tejberizs? Azt szabad? Csak a rizs miatt kérdezem.... Amúgy kérek, igen!!!!
Vendég

Leléptem.
Holnap jövök. Asszem.
Mindenkinek jó éjt.
Vendég

Szabad...nem szabad.......nem tudok ellenállni.... :) :) :)

Nyissátok ki az ablakokat.....küldöm mindenkinek..... :) :)[/img]
csipi78

Csipi én is így állok hozzá sajna a dolgokhoz, szabad nem szabad, ez van.... :wink:
Vendég

lafead!

elvégre péntek van...akkor buli :wink: :wink: :wink: :wink: -és nekünk most ez a buli !!!!
csipi78

Ilyenkor olyan jó lenne tudni, h. azok közül, akik csak olvassák ezt a topikot, vajon hánynak lenne olyan kapcsolati háttere, mely segíthetne a PCO modern kezelési elveinek széleskörű megismertetésében, de lusta beregisztrálni és segíteni! :(
Pedig tudnék neki egy jó nicket: "Segítő"! :wink:

rambóka

Tejberizs??? :D Nyamm!!! Jöhet! Már nyitom is az ablakot!!!! :lol:
Sajnos nekem vhogy mindig kemény marad a rizs! :cry:
A mikroban meg kifut! :evil:
Ti hogy csináljátok?
Oviban mindig málnaszörppel leöntve kaptuk. Azóta sem ittam olyan jó málnaszörpöt! :(
Hú, ettől megint beugrott a limószörp és a Kojak nyalóka, és ismét vénséges vénnek érzem magam! :cry:

rambóka

Rambóka! Holnap leírom neked....... :)
Most megyek, mert még apa ma itthon "alszik" :oops: :oops:

Pusza
csipi78

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet: