A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Asszondják az okosak azért jön ki, mert ha látszik a lakáson/ berendezésen, hogy szegény a család, akkor segít támogatást intézni.

Vagy elmagyarázza, mi hova kerüljön, mire hazajövünk a kórházból, hogy ne legyen balasatvaszélyes helyen a gyerek ágya, konnektor ne legyen a közelében elérhető helyen, stb.

Elmondja a juttatásokat ami jár a kismamiknak, hol kell a papírokat beszerezni, ilyenek...

Kép
Kép
christine

Nálunk ez kimaradt, vagyis várandóság alatt, nem volt nálunk anno a védőnéni, csak amikor már haza jöttünk a kórházból, igaz nem is tudott, mivel szept. 15-ig dolgoztam, Gergőm okt 9-én született, 3 hete lett volna, de mikor jönni akart vmikor szept. végén, akkor meg suliba kellett mennem konzultációra 3 nap, szóval elég nyüzsgős voltam, most bizti nem menne. Már enni is alig bírok, főleg délután, eszek pár falatot és egész másnap reggelig rosszul érzem magam, de viszont nagyon ÉHES vagyok.... Nektek van ilyen problémátok?

Kép
Kép
times

Sziasztok!

Ma voltam cukroslötyizni. Förtelmes volt. :( :(
Azóta elég vacakul vagyok. Szédülök, remeg kezem-lábam. :roll:
Nagyon várom a szerdát. Kiváncsi vagyok Andris arcocskájára. :)
Vendég

Nálam még nem volt a védőnő, az elején mondta, de vhogy elmaradt. Sztem ún. környezettanulmányt végez. Én havonta elmegyek hozzá azelőtt, mielőtt a körzeti nőgyógyászhoz megyek, megkérdezem tőle, mi lesz a vizsgálaton, mit kell vinni stb. Mondjuk, ha hozzánk jönne, még nem tudnák megmutatni, hová kerül a pici :oops: 1+2 félszobából 1+ 1 fél készen van, de a babát a másik fél szobába szánnánk. Bár ha nem sikerül a fél szobát rendbe tenni, akkor ott lesz az a félszoba, amit most tettünk rendbe. :P

Én mostanában elég sokat eszem, és amikor bevágtam két szelet kenyeret, úgy érzem, mintha semmit sem ettem volna. Még nem híztam 5 kg-t sem, de sztem ezután beindulok. :wink:

kiváncsi leszek akkor mire is kiváncsi.
én is havonta megyek hozzá de most mondta hogy ő jönne és tadás is lesz (pisi,vérnyomás,tcukor)

Annee remélem már jobban vagy,náluk szerencsére tej,zsemle a "divat" mondjuk kicsit furcsa nekem hogy időre kell ennem.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Jó reggelt! :)

Esztora: Köszi, már jól vagyok. Kialudtam! :D
Vendég

sziasztok!

borzalmas napom volt tegnap! hazaértem és sírógörcsöt kaptam :(
rosszul alszok - gennyes vizelet - védőnő: kiderült elindult a felkészítő - bejött egy (volt) kollnő, kiderült jön hétfőn dolizni, és borzalmas, egy szemét!!!! (már bocs a kifejezésért), szóval így is idegesek vagyunk a sok meló miatt, most még ő is - attán hívom kórház tegnap 1730 volt a szülőszoba látogatás és ezzel kapcs. téma

remélem a mai nap már jobb lesz!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Emi mára sokkal jobb napot neked!remélem a többiek nem haragszanak küldök neked jó kedv tulipánt!
Kép

Bridzsi

Kép
esztora

Emi!

Sajnálom hogy rosszul alakultak a dolgok tegnap! :(

Vidámabb napot Neked! :)
Kép
Vendég

Jajj, Csajok!
Mindjárt itt a Húsvét! Hogy én mennyire uuuutálom! :roll: :roll: :roll:
Bezárkózom és nem leszek itthon senkinek! Pláne nem a sok büdi kölninek! :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Vendég

Sziasztok Csajok!

Én szeretem a Húsvétot! Olyan jó ilyenkor hazamenni és a húgommal és anyuval készülődni, tojást festeni. Mindig várjuk a locsolókat :)
A szüleim Solymáron laknak, ott nagy hagyomány. A húgom régi osztálytársai meg jönnek a vizesvödrökkel, de engem soha nem öntenek le...

Annee: Remélem, már minden oké, és tényleg kialudtad a löttyöt.

Kép
zsuzsi**

Mindenkinek nagyon-nagyon szépen köszönöm a biztató sorokat, de sajnos úgy néz ki a dolog menthetetlen. És tegnap óta azt is tudom, bár sajnos sejtettem, nem én voltam a hisztis!
Tegnap este már nem bírtam tovább, rákérdeztem, hogy van e valaki más, és nem tagadta
Álítólag találkozott a 17évvel ezelőtti barátnőjével, és rögtön visszaszeretett belé
Azt mondja, az eszével tudja, hogy mellettünk a helye, engem is szeret a gyerekekért meg egyszerüen rajong, nem akarja elveszíteni a családját, de a csajnak sem tud nemet mondani. Most még nem! Kérdem én, akkor mikor??? Meg egyáltalá fog tudni???
Úgy néz ki ennyi volt 15év Nem tudom mi lesz, mit csináljak. Nekem az egész családom külföldön él, itt senkim nincs, tehát nekünk sincs maradásunk ha nem minket választ! Annyira kemény ez az egész. Már a gyerekek is érzik, hogy valami nem stimm
Bocs, hogy így idezúditottam, de senki nincs akivel beszélhetnék, és már mást sem tudok csinálni, csak sírni :cry:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi! Nagyon-nagyon sajnálom. Én valahol éreztem, hogy lehet ebben a dologban valaki más, mert nem igaz, hogy ennyit nincs otthon valaki, csak nem akartam az ördögöt a falra festeni. Nem is tudom, mit mondjak, ez szörnyű. Bíztasson, hogy Veled vagyunk, és ide bármikor leírhatod a bánatod, elolvasunk, és támogatunk!

kétfiús anyuka
babdorka

Brigi, sajnos vigasztaló szavakat erre nem tudok mondani, csak annyit, hogy nagyon-nagyon szorítunk Érted, Értetek, imádkozni fogok (az akkor is segít, ha nem hiszel benne), és mi Melleted vagyunk!!!!!! Ha valamiban tudunk segíteni, szóljál!

Kép
nenoke

Huhh, Brigi. A helyzet nem egyszerű :cry: A másik csaj is Pesten lakik?

Én nem tudok/akarok tanácsot adni, de talán majd az idő dönt. Sztem ez egy pillanatnyi fellángolás, mert csak veled töltötte el azt a 15 évet! Sztem még ne pakolj haza, próbáld méltósággal viselni a helyzetet. (Bocs, h ezt írom, de lehet, h a csaj csak a szex miatt kell neki.)
Na, ennyi a távoli okoskodás...

Brigi!

Nagyon sajnálom! Szorítok értetek, hogy rendbe jöjjön minden! Nyugodtan írd ki a bánatod, mi meghallgatunk, és ha valamiben segíthetünk szólj!

Emi

Kép Kép
emi_25

Brigi!
Tudod, én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy EGYSZER FENT, AZTÁN LENT.... és ilyen az egész élet.... most a völgyben vagy, ezután jön a hegy vagy csak domb, mindegy, csak ennél jobb legyen...
És még egy bölcs tanulság: A FAGYI VISSZANYAL!!!! A hibáiért mindenki megkapja a büntetését, ne csak a f....t használják a pasik, hanem az eszüket is... bocs, ha durva voltam....
Nyugodtan írd le a gondolataidat, ahogy jól esik!
Kitartás!
Ildi

Kép
lidikoka

Brigi!

Ez kemény. DE......
Szóval mert a helyzeted egyáltalán nem rózsás, 3,5 lurkóval azért nem egy leányálom odébblépni, azért érdekes volna azt tudni, hogy ha a párod azt mondta most MÉG nem tud NEMet mondani a csajnak, ELLENBEN a családját sem akarja hagyni, ráadásul RAJONG a gyermekeiért, akkor szerintem nincs minden veszve, feltéve HA TE tudsz még várni, meg esetleg idővel meg tudod neki ezt bocsájtani.
Lehet, hogy tényleg fellángolt köztük a múlt (bizisten nem az ő pártján vagyok), ő meg beijedt a reá zúdult felelősségtől, s kiskaput próbált találni, ami azért nem ám a legmegfelelőbb.
Mert hát azért szerintem tényleg nem kispálya új lakásba költözni, éveken át tartó részleteket törleszteni, s mellette tudni, hogy jön egy újabb csemete, aki mostan per pillanat neki mlehet, hogy a közeljövőben csak kiadások formájában érzékelhető.
Szerintem azért (ha meg tudnál esetleg neki bocsájtani majd) próbáljatok beszélgetni, jó pár gyerek érdeke is asszem első körben ezt kívánná. Ha meg nem...... brrrrrrrrrr..... belegondolni is rossz.
Várjuk, hátha csak egy előrehozott gonosz, április elsejei tréfa volt az egész. Én még bízom azért abban, hogy a pocóbébiért IS valahogy áthidaljátok ezt a jelenlegi szakadékot.
Millió pussz

Kép
kissmanó

Nagyon köszönöm Lányok! Annyira aranyosak vagytok hozzám!

Ági: remélem igazad van, bár bevallása szerint nem vvolt sze, csak egyszerüen nem tud szabadulni tőle. kb 1hónapja tart és csak találkozgatnak...

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Sziasztok!

Brigi!

Nagyon együttérzek Veled! Megkérdezted, hogy mi az elképzelése a közeljövőről? Vagy, hogy gondolja ezt az egészet??
Nagyon sok erőt és kitartást kívánok!

KépKép

KépKép
szivvi

Mégegyszer csak megköszönni tudom nektek a soraitokat!

Manó: az érdekes a dologban az, hogy a csajnak is van 4gyereke! Ha őt válassza, hát nem tudom, életem legnagyobb csalódása! Meddig várjak? Megbocsájtás? talán... Nekem ő a nagy Ő. Még most is szeretem, nem tudom mit szeretnék. Azt igen, hogy így nem akarok élni vele! Viszont a gyerekeimre is gondolnom kell. Fogalmam sincsen rólamihez kezdek egyedül 4gyerekkel :cry:

brigi73

Úristen, most nem tudom, mit mondjak...
Brigi, annyira sajnálom, hogy ezt át kellett élned...
Sok erőt, és főleg kevés könnyet. A gyerekek mindent megéreznek, és neked kell most erősebbnek lenned.
++++++++++++++++

Kép
zsuzsi**

Brigi
Sok-sok energiát az elkövetkezendő időhöz, szörnyű mikor ilyen történik, az én "jó apám" is ezt tette anyuval, igaz anyunak csak két gyerkőc volt... Iszonyú... Nem is tudom, hogy mit írjak...
Remélem észhez tér az urad, és rájön, hogy ő neki igenis melletted, mellettetek a helye és téged szeret, csak éppen az a szuka elvarázsolta....
Anyunak nagy szerencséje volt és két év múlva egy olyan pasival találkozott, amilyet szinte csak a mesékben lehet találni... Ezt kívánom neked is és sok sok pozitív+++++++++++++++++++energiát...
És tényleg a gyerkőcök miatt légy nagyon erős...

Kép
Kép
times

Brigi, tényleg, és a másik nőnek van férje?
nenoke

Brigi! Mindig írj ide bátran!!!!
Én nem látom veszett ügynek a dolgot. A lényeges dolgok megvannak ahhoz, hogy visszatérjen. Sok hűtlenséget/kikacsintást aszisztáltam már végig (és voltam magam is...)! Néha szabadságra kell menni az embernek a kapcsolatából. Ez kinek így, kinek úgy sikerül. Már írtuk, és gondolom Te is látod, hogy a Párodnak ez a sok dolog, ami most történik, mekkora stressz. Mint ahogy Neked is. Valószínűleg elhanyagoltátok egymást egy kicsit, a korábbi hölgy pedig teljes figyelmet ad a párodnak, hiszen neki minden újdonság, ami az elmúlt években történt, és nem otthon, a 3,5/4 gyerek társaságában beszélgetnek, hanem csak kettesben (gondolom), így teljesen egymásra tudnak figyelni. Párodnak eszébe jutottak a régi szép idők, amikor még nem volt ez a sok felelősség az életében, és most álmodozik. De nyilván nem fog lelépni, hiszen szeret Titeket!
A megbocsátás nagyon fontos!
Apósom nem édesapja a Páromnak, neki nincs saját gyereke. Együtt dolgoztak Anyósommal, és egy másik hölggyel (meg még 2 fő, saját konyhájuk volt). Apósom összemelegedett a hölggyel, fél év után gyerek fogant, Apósom osztott, szorzott, lelépett. a 2. napon fülét-farkát behúzva menekült vissza az anyósomhoz!!!!
Sosincs veszve a kapcsolat!
Anyósom sokat szomorkodott, nagyon meg volt sértődve, de mivel szereti a férjét, megbocsátott neki! Megjegyezték, de túl tudtak lépni rajta.
Az élet nem olyan, mint a filmekben, és a regényekben.

Légy türelmes! Sok erőt! :)
Vendég

Nenoke: Van neki, de miután találkoztak a párommal állítólag kirúgta :twisted:

Bori: én is bízom benne, hogy belátja, hogy egy idegen nő miatt akarja elhagyni a családját...

brigi73

Atyavilág. Csajnak is 4 gyerek? De hát akkor ott is van egy férj. Az vajon tud róla? Na, nem mintha a te felelősséged lenne őt felhomályosítani talán. De akkor most még annyira sem értem az egészet. Vagy lehet, hogy épp ez a nagy dilemmája a te párodnak is?
Hmmmmm.......

Kép
kissmanó

Manó: férj állítólag kirúgva. Csajnak a gyerekek azt hiszem 2apától :roll:

Annyira fáj sz egész :cry:

brigi73

sz=az

brigi73

Ja, meg ahogy Bori ír a hűtlenségről....
Na jó na, elmondom. Mikor még a gyermekeim apja sehol nem volt a képben, nekem is volt egy pasi az életemben, aki házasember vala. Meg egy imádott fiacskája. Sokáig voltunk együtt, egyszer még a felesége is szinte rámtörte az ajtómat mikor tudatosodott benne a dolog. De utána is még kis ideig kitartottunk. De aztán beláttam, hogy nekem soha semmi esélyem nem lesz felvenni a versenyt az imádott fiacskájával (annak ellenére, hogy ő világ életében kislányról álmodozott), aztán szépen felmondtam a kapcsolatot.
Ha az általad említett csaj kirúgta a férjét, akkor azért lehet, hogy nem lesz könnyű eset a tietek, de szerintem még semmi nincs veszve.
Húgom is az esküvőjük előtt egy hónappal (ja, szubiektív okok miatt lett az esemény 2 hónappal elhalasztva, szerencsére) szedte ki a vőlegényéből, hogy pár hete egy új csaj van az életében, de az ő pasija akkor ki is mondta, hogy akkor szakítsanak, akkor és ott. Pedig ugye nem egy rövid ideje tartó kapcsolat volt, a húgom oda is költözött hozzá, pasi lakást vett, aminek felújításában húgom oroszlánrészt vállalt a munkában, s akkor..... Na, ezzel csak azt akartam mondani, hogy ha abban a percben nem futamodott meg mikor bevallotta, hogy van más is, akkor azért nagy esélyetek van még menteni az egészet.
Kitartás.

Kép
kissmanó

Ja, még egy dolog. S bocs, ha túl tolakodónak tartasz, akkor ne válaszolj semmit erre a kérdésemre. Az egész kikapásos témát mennyire bírtátok higgadtan megdumálni? Ilyenkor szokott az embereknek eszükbe jutni, hogy eért is, meg azért is haragszom rád, meg ki van a kicsi hócipőm, hangzanak el olyan dolgok, amiket az esemény lecsengése után azért az illető meg is bánja, hogy kimondott, mert hát az igazságnak az csak egy árnyoldala vala, egy bizonyos szemszögből nézve, de ha más szemmel nézzük, nem tuti az igazság azon oldalon való elhelyezkedése.
Szóval a lehetőségekhez mérten ha tudtok őszíntén, a másik különösebb megbántása nélkül BESZÉLGETNI, akkor az alagút végén felbukkant a fény. Kérdés mekkora az alagút, lesz-e erőtök végigmenni rajta, vagy bejön a vészkijárat, menekülés formájában.

Kép
kissmanó

Manó: nem vagy tolakodó! :wink:
Nagyon is higgadt voltam! Én csak annyit kértem, hogy döntsön kit is akar. Én elfogadom a döntést, de akkor viszont nncs visszaút! Nem kell most rögtön döntenie, de ne is huzza az időt! Elmondtam, hogy én szeretem és szükségem van rá +a gyerekeknek is szükségük van apára, Itt vagyok neki mint eddig is jóban-rosszban. Nem vágtam a fejéhez semmit, nem hangzottak el durva szavak!

brigi73

Brigi - SZUPERRRR csaj vagy. S gyermekeid örülhetnek, hogy ilyen anyukájuk van.
Azt meg szép csöndben jegyzem meg, hogy bízom benne a párod is teljes tudatára ébred ennek, s nem későn kap majd észbe.

Kép
kissmanó

Hú, Brigi, tényleg fantasztikus vagy!!!!! Tiszteletre méltó a tartásod!
nenoke

Hú Brigi
Reméltem, hogy sokkal jobb hírekkel jössz. :(
tipikus férfi-viselkedés! Akkor pampog, ha ilyesmi van a háttérben! Szerintem is csak az újdonság varázsa, de nem lesz kedve 4 gyerekkel együttélni, akik nem az övéi!
Annyira drukkolok, hogy oldjátok meg!!!!!!!! Nagyon-nagyon!!!

Kép
Kép
emma1976

Én meg abban bízom, hogy az irántad és a gyerekek iránt érzett szeretet fog felülkerekedni.

Kép
nenoke

Brigi
Ugye nem sírsz most már? Beszld ki, írd ki magadból ami bánt, de kérlek szépen most már ne sírj. Persze, érthető, hogy meg vagy bántva, nagyon meg vagy bántva. De gondolj a legkisebbre. Ne a 3 bátyjára ebben a felállításban, hanem RÁ, a pindurra ott bent. Neki nyugalomra lenne szüksége, a maximumra amit ebben a helyzetben tudsz neki adni. Érzi azt amúgy is, hogy változott valami, de a sírás szerintem max egy darabig, az elején segít. Utána azért az agyalás is jobb.
Gyere, s inkább minden létező panaszod írd le nekünk, mindent, mi az ami bánt még, mi az aminek azért ennek ellenére örülsz, mit is vágnál legszívesebben mások fejéhez. Hidd el, ha leírod, már az segít.
S ha a mondanivalód végére odaírod, hogy ez max olvasásra volt nekünk, meg a te megkönnyebbülésedre, akkor nem hinném, hogy azzal kapcsolatban valaki észt akarna osztani neked.
Na jó, nem vagyok én picomókus, piciáter, lélekidomár avagy mi a fene, inkább írj TE.
Puszika

Kép
kissmanó

Brigikém, küldtem neked egy gyógyító privit, kukkold meg kérlek :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Brigi, nagyon-nagyon sajnálom!!!

Sajnos nekem az a véleményem, hogy ha egyszer képes volt megtenni, mi a biztosíték rá, hogy mégegyszer nem fogja... :roll: :(

kispiskóta

Brigi drága druszám (engemet is igy hívnak)
nem tudok már mit írni mert a többiek mindent leirtak amit én is mondanék neked!melletted vagyunk nekünk irhatsz nyugodtan bármikor!

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok!

Megkaptam a cukorterhelés eredményét.
Éhgyomri: 4,5 Terheléssel: 3,1 :shock: :shock: :shock:
Ez nooormális???

Brigi: Nagyon-nagyon sajnálom! :( :( :(
Mi szeretünk!!!! És sirj ha kell, rosszabb ha visszafogod!
Kép
Vendég

Anne: Tööööööööök normális :wink: Sőt!
Nekem ugyanis dettó így volt! Éhgyomri magasabb, mint a terheléses. A dokim annyit mondott rá: "Enikő, magának, remekül dolgozik a hasnyálmirigye :lol: "

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Manó: megpróbálok nem sírni, de nem mindig sikerül :cry: Várom a beszélgetés folytatását, tegnap nem volt rá sok időnk! Ő a hét végén akarta elmondani, csakhát megelőztem azzal, hogy rákérdeztem!
És nem gondolom, hogy bárki is észt osztana :wink: Nagyon örülök minden hozzászólásnak, bíztatásnak! Megerősít :wink:

Enikő: köszi, válaszoltam is!

Még egyszer nagyon köszönöm nektek, hogy így mellettem vagytok, bátorítotok! Sok-sok puszi érte Kép

brigi73

úristen Brigi, mintha vmi filmbeli történet lenne ez és nem a valóság.Hihetetlen.Nem lehetséges,hogy már korábban is voltak gondjaitok csak nem vetted észre? A gyerekek, a háztartás stb. Hát szerintem az más ha csak találkozgatnak, a nő gondolom jól kicsípi magát a legjobb formáját hozza,hogy elvarázsolja a férjed.Lehet ha a férjed hozzáköltözne megismerné a nő másik oldalát is a hétköznapokban 4 gyerek mellett,lehet így már nem is tetszene neki a csaj és futna vissza hozzátok.Lakva ismeri meg az ember a másikat.Lehet vmi elviselhetetlen hárpia.Annak idején biztos nem véletlenül szakítottak,felmelegítve csak a töltött káposzta jó.
pillangó7

Hűha Brigi, nagyon drukkolunk nektek!!!Remélem csak valami hirtelen fellángolás és elmúlik neki, biztos nem hagyja a szép családot, téged a Kisbabátokkal!Főleg nem a bizonytalanért. Csak nagyon rossz volt az időzítés....:(.

Én is azt mondom, hogy sok sok beszélgetés, higadtan, nyugodtan, a viták, támadások nem segítenek egyiketeknek sem, pl ne emlegessétek fel régebbi sérelmeiteket, azon dolgozzatok ami most van és csakis a jövő érdekében.
Vendég

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a tulit és az ölelést is!

Ezúttal át is ruházom Brigiékre, ott nagyobb rá a szükség!

Brigi, nagyon sajnálom, akkor itt tényleg az a kérdés, hogy ez meddig tart és meg tudsz-e bocsájtani...SZORÍTOK!!!!

Anee múltkor nekem is kevesebb lett a 2órás, az 1órás ugrik csak meg elvileg, az a jó, szóval szupi eredményed van!

hasfájás kérdés: volt olyanotok, hogy egy ponton fájt a pocó, és úgy, mint amikor pl. bekékül valamid mert beütötted, na nekem olyan nem messze a köldöktől balra fel, de semmi szín, csak picit érzékeny-fájdogálós

na a mai napom sem volt jobb, hazajöttem a busszal, felpakolva 20kg cuccal és az ajtóban derült ki kulcsom sehol, telefon, párom nem ér rá, szóval futottam vissza a buszra, hogy anyóshoz menjek, ennek örömére görcsöl a combomban az izom

lynia-

Na, milyen sapkája lesz Tökfejnek télen?
Kép
Vendég

Sziasztok! Jó reggelt! :)

Szarvasbori: Tök édi töksapi, tök jó! :lol: :lol: :lol:
Vendég

szép jó reggelt!

ari sapi bori, te kötötted????

lynia-

Enikő!
Írtam privit, bocs kicsit nagyon hosszú lett :oops:

brigi73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: