A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

EMANO SZerintem mindenkinek küldjél privit, mert mindenkit érdekel
gondolom...- mit tudsz vagy hallottál. de ha nem gáz, akkor írhatod ide is. :D :D

Ennél rosszabb már ugysem lehet? :(
Vendég

Én az "Istvánhoz" tartozom területileg és ami ott megy az kész röhej. Most még két kórházból mennek majd oda szülni a kismamák. Így is sokan szültek ott és ezért 3 nap után kirakták az embert, most azon gondolkodnak az ottani nagy okosok, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy reggel szülsz és ha nincs semmi bajod, akkor már este ki is raknak. Nevetséges, hogy a XXI. században itt tartunk, ennyi erővel otthon is szülhetnék!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
vica10

Köszönöm Lilluska, már sikerült, csak nem tudom hogyan kell beilleszteni.
bogár1

Györgyi , Bea nagyon jók a képek!Jázmin és Benedek nagyon cuki! :D :D

Bogár! a vonalzót a babafalván tudod elkészíteni, vagy úgy ahogy Lilluska írta. Ha nem megy szóljál...

Vica írtad, hogy mi van az Istvánban...AZ elég gáz lenne ha reggel szülsz, este meg haza. Bármi komplikáció lehet még utána. Ezt jól megcsinálták a nagyokosok!!! Ez az amikor olyanok döntenek, akik nem embereket, csak statisztikai adatokat látnak bennünk.
Vendég

hát! szeritem sok nő se lehet azok között akik az aznap szült anyukát este már haza akarják zavarni! :evil:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:50-kor.
Vendég

Vica10! Bocsi de olyan ismerős a babuci neve, nem a Ricsi felesége vagy? Bocs, ha tévedtem....

Bogár!

Fent a lap tetején van a segédletek, azon belül menj be a profilba. És ott tudod az aláíráshoz bemásolni....
Vendég

Lilluska egyszerre írtunk
Vendég

én csak azt nem értem, hogy ha a tömegek nem értenek egyet velük, akkor hogy tudják mégis ezt figyelmen kívül hagyni. Őket mi választottuk. Hogy lehetne a hülye fejükig eljutni? Aláírásgyűjtéssel? :evil: :evil: :evil: esküszöm a 3. gyerekemet a Parlamentben fogom megszülni figyelemfelhívás végett!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok!
Vica, azt írod, reggel szülsz-este hazamehetsz. ez komoly???
a dokinénink (neonatológus az egyik szülészeten, koraszülött osztályon), már azon is ki van akadva, hogy 2 nap múlva hazaengednek. azt mondta, nagyon sokan a 3-4 napon sárgulnak be, és ha tényleg ilyen rövid idő múlva mehet haza a baba, annak beláthatatlan következményei lehetnek!
Angliában pl. másnap hazaengedték a barátnőmet, DE ott pár perc alatt kint van a mentő, benne inkubátor! nálunk meg mást sem hallasz, mint, hogy a Cernyre sincs pénz!!!

egyre jobban az az érzésem, hogy vagy szülsz ott, ahová tartozol, annál, aki éppen ügyeletben van, tökmindegy, milyenek a körülmények, ez van, ezzel "kell" beérni, vagy menj magánkórházba, ha igényeid vannak, ott a Telki ("csak" hétszázezer egy szülés, ha jól tudom...)

volt egy jó kis rendszer, ami a nőgyógyászatot, szülészetet illeti, legtöbbünk legnagyobb megelégedésére, nyugalmára, és most az egészet áthúzták, keresztbe tettek, beintettek...

bocs a kifakadásért, de rettentően dühös vagyok, amit a tehetetlenség érzése csak tovább fokoz!
v.mira

Veronikusz csatlakozom!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég

Nem hiszem el,hogy máshol a világban (EU-ban!)vannak ilyen bezárások! Pláne, ha egy MÜKÖDŐ osztályról,-kórházról van szó,

Annak idején 20 évvel ezelőtt mi volt???Akkor nem voltak veszteségesek a kórházak?? Mégis mind müködött. és müködik.
Én nem értem, hogy ezzel , hogy lesz pénz az egészségügyben?
Vendég

Sziasztok!
Hűha, jó tűzes a levegő! Persze teljesen igazat adok mindenkinek!

Veronikusz!
Nem tudom komolyan godnolod-e a parlamentes szülést, de jó ötlet! Támogatlak! :D

Barbiiiii????

Györgyi!

Jázmin is nagyon szép baba! Van valami beceneve? Rakjatok majd fel képet a sétáról légy szíves!!!!! :wink:

Vica!
Hát az érdekes, hogy szülés után pár órával ki akarnak rakni... És ha elvérzel vagy valami olyan történik akkor mi van? No comment!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Köszönöm a segítséget.
Remélem sikrül is megcsinálnom.

Én is nagyon el vagyok keseredve, nem értem az egészet, és azon csodálkoznak, hogy kevés baba születik!!!!
Nem könnyítik meg a helyzetünket az "okos" emberek!

Kép
bogár1

még 1 dolog...
másoknak sem jobb a helyzete. pont tegnap olvastam máshol egy fórumot. a Szt.Imrében is teljes a bizonytalanság, ott ugyan nem akarják megszűntetni a szülészetet, viszont a kórháznak még mindig nincs szerződése a dokikkal, így elképzelhető, hogy ápr.1. után (ha addig nem is lesz), nem mehet be a dokid a szülésre az ügyeleti időn kívül akkor sem, ha fizetsz! mert, ha nincs erre vonatkozó szerződés, nincs rá mód, nincs hová és mit fizetni!
nem csak a Kútvölgyiben megy ez, rémes!
nem is értem, hogy gondolják, hogy jársz valakihez, aztán szülj egy vadidegennél! nekem volt "szerencsém" egy ügyeletes orvoshoz (kezdő kis nyikhaj, nem a Kútvölgyiben történt egyébként), azt a vizsgálatot senkinek nem kívánom, csak annak, aki ezt az egész reformot, bezárásokat kitalálta! úgy vizsgált meg a doki, hogy utána vérezni kezdtem (pedig addig ilyen nem fordult elő!), majd, ha nem fognak meg, elájulok! pedig soha, semmilyen bajom nem volt a nőgyógyászati vizsgálatoktól! azon rettegtem utána, nehogy beinduljon a szülésem ettől az állatól! bocs...
v.mira

Bogár!

Ügyi vagy,sikerült a vonalzód.
Kihez jársz?ki a dokid perpillanat?

gyerekek a babanet veletek is xaraxik? error oldal.. ilyenek írogat, tegnap meg 1000 éves oldala írtam, össze-vissza rakosgat. :(
Lehet hogy besokallt a sok szitkózodástól. Gondolom más fórumokon is dübörögnek a viharok :evil: :evil:
Vendég

Gabriella!

A Vida doktor, és remélem Ő is marad!!
Sok jó véleményt hallottam róla, és a sogórnőm is nála szülte mindkét babáját.
A legutóbbit éppen 1 hete :D !
De ez a kórházmizéria nagyon aggaszt, bár azt hiszem megyek ahová Ő megy!

Kép
bogár1

Szia Bogár!
Üdv közöttünk! Gratula a babához! :D Jó a vonalzód! Ki a dokid?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Steffi!
ha most kellene szülnöm április 1 után akkor tutira bepöccenék és a Parlamentbe mennék. :evil: :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ja Veronikusz, tegnap elfelejtettem :oops: : Isten éltesse Szofit!
Jobban vagytok???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Köszönöm Veronikusz!
Remélem minden rendeben lesz vele mert még elég picuri, de hát mind innen kezdtük. :wink:
Az orvosom neve: Dr. Vida Gábor
Tud róla valaki infót?
Nekem nagyon szimpatikus volt, bár egyszer voltam csak nála + holnap megyek.
Milyen vizsgálatot fog csinálni ha éhgyomorra kell mennem?
Érdemes a vizeletet otthonról vinni?

Kép
bogár1

Szia Bogár !

Vizeletet ne vigyél otthonról,ott kapsz üvegpoharat,csak abba lehet beadni.Éhgyomorra meg vért fognak venni,semmi extra.Ha szerencséd van,lesz Uh is.
Kérdezd már meg a Vidát,légyszí,hogy mik a tervei,tud-e valamit a kórházról.Hová megy,ha bezár a szülészet.
Köszi
A.
almavirág

Szia Almavirág!

Köszönöm a válaszokat.
Ok. megkérdezem , mert engem is érdekel, és holnap majd leírom mi volt.
Egyébként ismered a dokit?

Kép
bogár1

Sziasztok!
Őrület, mi van.
Amerikában is 1 éjszaka után hazamennek szülés után (persze nem műtét után). Angliában ehhez az is van, hogy olyan a védőnői szolgálat, hogy pár napra majdhogynem hozzádköltözik a védőnő, vagyis otthon van az, ami nálunk a kórházban, a csecsemőápolás-szoptatás megtanítása.
És hadd ne mondjam, ha otthon kellett volna szórakzonom a szoptatással, még annyi tejem sem lett volna, mint a kórházban! Ezt ott kell megtanulni. Vagy olyan szakszolgálat kell.... ami ugyancsak pénzbe kerül. Most a védőnő kijön, fél óra, azt 2 hét múlva jön megint. Ez kevés..
Ok, én hazamegyek hamarabb, csak érezzem magam biztonságban máshol is! Ki akar feleslegesen 5-6 napot bent feküdni. Nekem úgy kellett hazakönyörögnöm magam, ez is nonszensz... De kell egy egészséges határ!

mtunde

Sziasztok!

Nekem lejárt a munkaidőm, holnap du. majd jövök és mesélek,
hátha megtudok valamit.

Üdv.: Bea

Kép
bogár1

Na már itt is vagyok a képekkel, de előtte válaszolgatok:

Veronikusz

Boldog szülinapot Nektek!!!

SZia Bogar! Hát az infokat már megkaptad, üdv neked én is Vidás. :lol: :lol:

ENI

nAGYON ÉDES!!! Mi most így szopizunk. :lol: :lol:

Lilluska

Tényleg nagyon régen voltál már!! Milyen újra dolgozni?

Vica

Tényleg erre megy ki a játék. Angliában már így van. Egy nap kórház, aztán haza!!! SZép! AHogy Mira és Tünde írja. Nekem most szül kinnt egy rokonom, szegény.

Steffi

Köszi!! Nincs becenév. Ákos szokta néha Mankának, Manyikának, hívni, de valahogy inkább csak a Jázmin illik rá. :))

Remélem senkit nem hagytam ki, a képek:
Kép Kép Masni Kép Zsófi Kép Léna Kép Máté Kép Én is Kép Én és Jázmin

Kép
gyorgyi33

De béna vagyok, nem forgattam át kettőt. :oops: :oops: :oops:

Kép
gyorgyi33

Ja, Barbi te merre csavarogsz??? Vagy csak én felejtettem el, hogy ma sztrájkolsz? :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Steffi nem volt végül?
T

mtunde

Szia Bogár!

Ismerem-e Vidát? :lol: :lol: Nagyon is,több mint 10 éve járok hozzá,a kisfiam is nála született császárral,2002-ben.Nagyon kedvelem,tuti megyek utána,bárhová is megy,tűzön-vízen át :wink: .
Bár nekem a magánja is pont egy sarokra van.De a kórházat nagyon szeretem,életem leggyönyörűbb élményét itt éltem át,nem szívesen megyek valami lepukkant kórházba.De ha Ő megy,megyek utána.Remélem,nem valami méregdrága Telki-féle helyre fog menni,bár nem úgy ismerem...
szép estét,
A.
almavirág

Steffi, Györgyi!
köszi. Átadom. :D
jók nagyon a képek :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hú, jól bepöccent itt mindenki, amíg mi sétáltunk! :lol:
Egyetértek mindenkivel, az Ági, aki még ott volt a sétán pl most tudta meg, hogy mi a helyzet a szülészettel, jól ki is akadt!
Asszem én is a dokimat követném, de lehet, hogy nem akárhová!

Györgyi! Jó gyors voltál, köszi a képeket!

Annyira aranyos Jázmin és Máté, hogy csak na! Meg persze Dávid is, de ő már "nagyfiú" és velük gyakran találkozom! :)

Steffi végül nem volt, remélem legközelebb még többen leszünk!

Bogár! Üdv köztünk, kíváncsian várjuk az infókat holnap! És gratula a pocaklakóhoz!

Ja, megnéztem, és én a Péterffy-hez tartozom, amivel még nem is lenne nagy bajom, mert én is ott születtem, de azért inkább Kútvölgyi...
A reggel szülök-este hazamegyekkel nem lenne bajom, ha tudnám, hogy megvan hozzá a háttér. De nincs. És nekem nem volt semmi komplikációm, rendes szülésem volt, Léna nem sárgult be, de másnap reggel (rendes reggeli után) elájultam a folyosón... És ha épp itthon történik ez? Na jó, nem kezdek el gondolkodni...

Nagyon jó volt a séta, jót dumáltunk, ki mit eszik és hogyan, remélem legközelebb már tényleg szép tavasz lesz!

Szép estét mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Nagyon jók a sétálós fotók! Minden baba és mama nagyon szépséges!
Kár, hogy Marci akkor aludt el mikor nagyjából készülni kellett volna, egyik szemem sír a másik nevet, de legalább aludt jó másfél órát! Ennek örülök!
Legközelebb akkor is megyek,ha Kerepesről kell sétálnom :D Na jó felelőtlenül nem ígérgetek, de minden tőlem telhetőt megteszek, hogy tudjunk menni. Képzeljétek egyébként egész jól el van a kenguruban, múltkor még el is aludt benne.
Hogy elhigyétek:

Kép

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Steffi

Így már elhiszem. :lol: :lol: :lol: És remélem, hogy legközelebb már tényleg jössz. Mondjuk egy hét múlva? Nekem jövő héten is csak a csütörtök jó. :(

Jó lenne megint menni tök jó volt! Annyira aranyos Máté. Léna is, de őt már láttam ugye. Hihetetlen kék szemei vannak a kis krapeknak.

Kép
gyorgyi33

Györgyi jók a képek nagyon!! Biztos jót sétáltatok. csak az idő lehetett volna melegebb,naposabb.... 8)
Vendég

Bea!
Most látom, hogy Te Százhalombattai vagy? Nekünk ott volt a telkünk Dunafüreden. :D De jó hogy onnan is van itt valaki. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezésre van időm, vendégsereg miatt folyamatos készülődés, takarítás van, plusz ma voltunk szurin, plusz szegény Dancámnak begyűlt a bal kezén a középső ujjánál a köröm mellett és begyulladt, nagyon piri, most is alkoholos dunszt van rajta, meg kiskesztyű :cry: :cry: Nem tudom, hogy mitől lehet, elképzelhető, hogy bénán vágtam a körmét, volt már valakinek ilyen??!! :shock: :?:
Sétálós képek isteniek, kár, hogy nem tudtam menni :(
Jaj, kórház- téma nagyon para, én nem is hallottam, csak most tőletek, nagyon szomorú vagyok :cry:
Gabi, tök jó a vonalzód!
Steffi, Martinid még mindig édi ebben a kenguban, ment privvancs :D
Steffi, Györgyi, köszi a hiányolást!! Sztrájkról szó sincs, csak nagyon el vagyok havazva, de majd jövök gyakrabban :oops:
Zsófi, hát én voltam a Péterffy szülészetén és kinézetre nem nagyon lehet egy napon említeni a Kútvölgyivel, persze nem ez a legfontosabb, de azért ez is számít. Szülőszobák kb. zöld csempés műtők :?
Na jó éjt mindenkinek, drukkoljatok, hogy szegény Manónak reggelre jobban legyen az ujja, szegénynek eléggé fáj, ha valami hozzáér, görbül lefele a pici szája :(

KépKép
barimami

jaj, még annyit, hogy Györgyi,Jázmin nagyon szép a képeken, főleg a sétálós tetszett nekem! :D
Eni, a sapis fotó is isteni, Dani állandóan úgy alszik séta közben, hogy a szemébe van csúszva a sapija! :roll:

KépKép
barimami

Aztamindenit! Látom, jól felpörögtek itt az események.
Anniyra de annyira sajnálom a szakmájukat érző szívvel végző dokikat és szülésznőket és nem utolsó sorbaa magunkat anyákat. Aki ezt kitalálta, annak kéne hetente más urológushoz mennie. Komolyan mondom, erre már nem tudok mit mondani.
10 ágyas privát szülészet? Röhej!
Telki kórház? Több százezer egy szülés és este- éjjel meg nincs gyerekorvos az osztályon, mert reggel 8kor kezdődik a műszak? Hallottam ilyenekt sőt még cifrábbakat róla.
AZT A PRIVIT A KÓRHÁZRÓL ÉN IS KÉREM!!!!!!!
Iszonyatosan felbosszantottam magam.......grrrrrr........

Eni: ez a Benős kép!!! Haláli!
:lol: És nagyon klasszak a sétálósak is.

Heni

Kép

Kép
cancan

Péterfy: most szült egy ismerősöm. A szüléssel ok volt minden, csak a csecsemős részleggel nem. A csecsemős osztályvezető pl megtiltotta a csecsemősöknek, hogy megtanítsák a kismamikat fejni, stb. Úgy kellet kérnie segítséget. Ráadásul ott teljes roomin in van, nem tolhatod be a kisbabót, ha kimerült vagy, stb... Így alig aludt, de közben ellátni sem nagyon tudta a bébit, mert nem tudta hogyan kell....

mtunde

Sziasztok!
Bocsánat csak egy gyors bejelentkezés és nem is nagyon tudok vissza olvasni, de az utcsó oldalt láttam, jók a fotók, klassz, hogy nektek van erőtök sétálni :) , én hulla vagyok.
Nálunk az esték picit javulni látszanak hasfájás ügyileg. Az Infacol és a Coclinyth homeós bogyó talán segít, vagy az az oka, hogy kezd szilárdulni a kakink. Viszont szerencsére :cry: az egész család beteg a hétvége óta. Még Benike orrát is szívjuk és apa is későn jár haza, mert annyi a melója. De azért nem panaszkodom, lassan összerázódunk, már délután is tudunk együtt aludni és éjszaka is 5-6 órát tudok aludni egyben. Remélem hamarosan többet tudok jönni, mert most még egész nap rohanunk. na megyek is mert mégsem aludt el Benike!
SZiasztok!

Kép

Képurl]
eszesmerci

Sziasztok!

Megkaphatnám én is azt a privit? Nagyon érdekel a kórház sorsa.
Nem értem, hogy lehetnek ilyenek az eü. minisztériumban?Szeritnem lenne más kórház amit be kéne zárni és az nem a kútvölgyi. Eléggé mérges vagyok!! :evil:
cukorfalat

Kép
Kép

Kép

Képurl]
eszesmerci

Ja igen, nagyon jók a fotók!!! :D Kicsit irigykedtem is, hogy neketek már megvan a babátok, így tudtok együtt sétálni.

Képzeljétek én ma tudtam meg, hogy a fönököm nem nagyon akar visszavenni a gyes letelte után, pedig idáig azzal hitegetett, hogy nyugodjak meg csak határtozott idejű szerződéssel vesz fel a helyemre bárkit is. Eléggé szíven ütött a dolog. Valahogy nagyon nehezen bírom a kétszínű embereket.
cukorfalat

Merci: Nagyon aranyosak a gyerkőcök!!

Nálunk is beteg apa, próbálom magam elkülöníteni, de hát ugye nem lehet teljesen. Szerintetek nagy gond, ha elkapom tőle?????
cukorfalat

Csináltam vonalzót a kisfiúnknak és próbálom feltölteni. Szöval ez most egy próba hozzászólás csak.
cukorfalat

Nem töltötte fel :-((
Lányok, hogy kell a vonalzót csatolni???
cukorfalat

Cukorfalat!
a kapott kódsort kell a profil menü alatt bemásolnod az aláírás rublikába, majd alul rá kell kattintani az "elküld" gombra.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt,

mit is mondjak. Örülök a képeknek, legalább azok jó hangulatúak.

Merci,
szépek vagytok, ügyesek. Pihenj sokat.

Kórház téma:
nagyon, nagyon sajnálom a Kútvölgyit. Nem akarom borzolni a kedélyeket, de azt hallottátok, hogy a T. eü-államtitkár asszony (Horváth Á.) azt mondta, hogy otthon akar szülni?.... :roll:
Itt nem kommentálom, már máshol megtettem. De azt hiszem Veronikusz kérdezte, hogy hogy lehet megcsinálni azt, ami annyi ember ellenkezésével találkozik. Hát így.

Bogár, Mira

drukkolok nektek, hogy jó legyen végig.

https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 407.03.jpg
Nem tudok vonalzós képet csinálni, elküldöm ezt.

Szép napot mindenkinek.
[/img]
memme

talán most összejött.[/img]
memme

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: