A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Irina:1-2 hete nekem is bővebb sárgás folyásom van.Úgy tanultam,hogy ez normális ebben a terhességi szakaszban.Múltkor kaptam hüvelykúpot,mert antibiotikum után menetrendszerű nálam a gomba...

beke andrea:én sem mindig érzem a mocorgást..Tegnap engem is szörnyen idegesített,aztán végre éjfél körül moccant egyet.Előtte volt olyan nap,hogy folyamatosan éreztem,keményedett is a pocim rendesen.Állítólag ilyenkor még nem érezhető rendszeresen.

irina:igen olyan mintha egy kis delfin lubickolna ott. :lol:
A csípőm és a combom nekem is vastagabb lett.

pocisok:a súlyom áll,de a pocim mintha nőne...a nacimon is látni,alig jön rám.Jövőhéttől jön a kismamanadrág nálam is.

A mellem meg csak nő és nő... :oops:
Én nem tudom mi lesz belőle,de a bőröm már nem bírja.Néha nagyon be van keményedve és fáj.Olyan kerek és feszes mintha szilikonos lenne..
:shock:

Topiktali engem is érdekelne. :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Elfelejtettem kérdezni:nálatok az alvás olyan mint régen?Én mostanában nagyon későn bírok csak elaludni és nehezen.Néha meg akár napközben is beájulok a fotelben ülve.

Az étvágyam is nagyon változó:van ,hogy rengeteget eszek,aztán meg alig valamit.Napközben sem egyforma,néha hirtelen farkaséhes leszek. :lol:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Alvás: Én abszolút pörgök egész nap. Nagyon jól érzem magam. Egy héten 1x van olyan, hogy este 7-kor kidőlök, és reggelig alvás... ;)

Miléna! Az antibiotikum utáni gomba nálam is mindig előjön... :( Úgy utálom.

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Mamikák!
Irina: Az AFP-t én is úgy tudom, hogy nem kell éhgyomorra végezni, nekem is csak azért kell éhgyomorral mennem, mert mást is meg akarnak nézni, valószínű neked is ez volt, hogy más vizsgálatot is elvégeztek. Ha jól emlékszem a doki TBC vizsgálatot mondott, de lehet, hogy rosszul hallottam :?
Folyás pedig van nekem is, több is, de nem gombás az tuti, mert az viszket és csíp nagyon (emlékeim szerint) - én gyakran mosakszom egy nap, és 2x váltok bugyit, így jól érzem magam.

Fleur: Úgy tudom az Algopyrin is olyan gyógyszer amiből végső esetben be lehet szedni egyet-egyet - gyulladáscsökkentő, láz- és fájdalomcsillapító.

L.Móni: Ne aggódj a hasid miatt, mindenkinek másképp nő, ilyenkor még tulajdonképpen a Baba a medencében van, a belek azok amik elkezdenek felfelé nyomódni. Én is tegnap csodálkoztam a Védőnőnél amikor a szívhangot nézte, hogy milyen lent találta meg, azt hittem feljebb van.

Én is benne vagyok egy találkába :lol:
Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok,

én valahol azt olvastam, hogy az először szülő nők később és nehezebben veszik észre a mocorgást.
Én még nem gondolok rá, mert még csak 14+3 vagyunk, de az igaz, hogy amikor egy napon gyanúsan jól vagyok (se mellfeszülés, se fáradtság, se éhség, se émelygés), akkor indul be az aggódás, minden rendben van-e.

Egyébként az első időkben én is úgy aludtam el esténként, mint akire ráparancsoltak, mostanában meg fel-felkelek. De majd jó kis napközbeni szundikkal pótolom!
Üdv

Kép
granda

Sziasztok!

Tudtok nekem segíteni? A babafalváról az e-mail címemre érkeztek a gyerkőcök vonalzói, de nem tudom hogy, hogyan kerülnek ide.

Előre is köszi

Jó éjszakát!
timi26

Sziasztok !

Timi26 : a vonalzó kódot bekell másolni az aláíráshoz és akkor minden egyes üzenésedhez hozzá csatolja majd.

ancsi26 : én a Praxist és a Kleopártra házast néztem és kaptam róla jó infókat.
Én a Praxist kb egy hétig nem tudtam felhívni ezért a Kleopártra házast választottam. www.4dultrahang.hu
Nagyon kedves volt a nő akivel beszéltem normálisan elmagyarázta, hogy hogyan működik egy vizsgálat.
Én 20-án megyek a 4d uh-ra mert utána héten utazunk és addigra tuttira szeretném tudni a kicsi nemét.

Már én is szeretném érezzni ahogy mocorog a kis ember de mégy túl fiatal terhes vagyok és nekem ő lesz még csak az első ezért várok türelmesen.
Igaz egyik reggel volt egy kis kidudorodás a pocimon annyira meglepődtem, hogy mire szólni akartam a páromnak vissza húzta magát a kis ember.

A találkozóban én is benne vagyok.

Mindenkinek kellemes napokat.
20200310173350

Miléna!
Az álvás dettó! Katasztrófa!

A taliba én is benne vagyok csak nekem egy kicsit macerás a Petyka miatt, mert ő 13h-15,16h-ig alszik.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Hello Lányok,

sajnos nálam is észrevehető az "asszonyosodás" jelei - szélesebb csípő + combi :cry: ... ...az egyéb gömbölyű területek növekedése mellett :wink:

Alvás másfél hete egy tortúra: este 9 és 11 között elalszom, és akármilyen fáradt vagyok, hajnali 3-kor felébredek. De olyan éber vagyok, hogy másfél-két óráig nem bírok elaludni. Mivel utálok sötétben vergődni, át szoktam kullogni a nappaliba TV-zni, vagy olvasni, hogy Apát ne zavarjam... ...már nagyon utálom. A múltkor neki akartam állni főzni éjjel, olyan éber voltam. Természetesen 5-kor álomba merülök, reggel meg olyan vagyok mint egy mosott sz.r, mikor csörög az óra. Rákérdeztem a dokinál, de azt mondta nincs köze a terhességhez :roll: Majd mindjárt lebukom a monitor mögé és beszundítok itt az irodában :wink: Csak kapcsolná le valaki a lámpákat, meg ki a telefonokat :wink:

Juhé, topiktali! Csak ne április 10-18 között, mert szeretnék én is elmenni :wink:

silka
silka

Sziasztok, Lányok!
Minden betegeskedőnek gyors gyógyulást kívánok!

Mindenkinek köszi a segítő válaszokat! Igen, az AFP mellett vért vettek le akkor tőlem hepatitisre (és toxoplasmosira is), lehet, hogy emiatt lett volna előnyösebb, ha kibírom reggeli nélkül.
Én is úgy gondoloam, hogy nem minden folyás gombás, az enyém sosem viszket, sosem csíp, a szaga sem más (csak az a terhesszag, amiről már írtam).

Hm, nekem időnként elég sokat szúrkál a medencém, főleg egy oldalon, remélem, tényleg a méhszalagok húzódnak ilyenkor. Miléna, ha jól emlékszem, Neked fájt mostanában sokat lent a hasad. Változott valami?

A mellfeszülés valószínűleg teljesen egyénfüggő módon változik, nekem a terhesség legelején ugrott egy kosárméretet, aztán azóta sincs semmi (a barátnőm nyugtatgatott, hogy ne aggódjak, fog az még nőni és feszülni).

Ancsi26: ha Bp-re jöttök, tényleg több 4D-s hely közül választhattok. Nekem a Praxist azért ajánlották (http://www.ultrahang.com/), mert ott orvos-genetikusok nézik meg a babát (tehát több, mint babamozi, de úgy tudom, minden 4D-s hely most már a szakmaiságra igyekszik helyezni a hangsúlyt). Előtte is megyünk genetikai ultrahangra a kórházbam, ahol szülni fogok, de örülök, hogy még egy doki is végignézi majd a 21. héten a babát. Több szem többet lát.

Alvás: én mint a sózsák eldőlök a szokásos időben (11 körül, de később kelő vagyok), és simán alszom 10 órákat (persze csak ha van rá mód). Az egyetlen, ami miatt többször felébredek, az, hogy nem merek már a hátamon aludni, és alighanem olyan jól magamra parancsoltam tudatosan, hogy felébredek, ha a hátamon kötök ki.

Mindenkinek a legjobbakat!

Kép
Kép
irina

Irina,
irigyellek a jó alvókádért :D Én is próbálok valamelyeik oldalamra pörögni, ami nehéz, mert szeretek háton aludni. Már most jelenthet problémát, ha a hátunkon alszunk? Azt hittem csak később, mikor nagy súlya lesz a babának.

Nem számoltam még be a genetikai UH-ról, mert nem történt semmi. :cry: Doki cibálta a gépet 5 percig a hasamon, közölte, hogy nem lát semmit. Még a nemét se (pedig a képen full szemből látszik a baba széttárt lábakkal). Ennek ellenére 6 ezret kért, pedig kórházba hívott, ahol ügyeletes volt. 2 hét múlva megint megyek, és újra fizetnem kell. Már eddig is vaciláltam, hogy dokit váltok, de ez most nagyon betett.
Ti is fizettek, ha nem magánrendelésre mentek?
Apropó, hányadik hétig lehet dokit váltani? Van egyáltalán ilyen határ?

silka
silka

Ancsi
Sajnálom anyósod. Mi a baja pontosan?
Állítólag a Brendon 4D-s UH jó. A www.brendon.hu oldalon utánna is tudsz olvasni, meg azt is meg
tudod nézni Pesten mely áruházakban van.

Aniko
Köszi. :) Aszzem már lenyugodtam. Erős ez a gyerek :).

Granda
Köszi a megnyugtatást. Én egy fiatal orvost választottam ott, akihez meddőségire is jártunk és
nagyon szimpatikus.

Mazsola
Akkor megnyugodtam és kenem magam, mint a fene. :)

Andi
Fúú hát ez akkor szuper. Bár szerintem pár hét múlva ez az érzés mindenkinek sokkal határozottabá
válik és már nem csak néha érezzük őket. :)

Miléna
:) nekem is pont ezt szokta mondani a férjem, hogy mikor ültettem be szilikon cicit titokban :)
Nekem szerencsére már nem fáj csak kicsit érzékenyebb, mint amúgy.

Alvás: általában sokáig vagyok fent és tevékeny a napom, így aztán este nem kellenek a tündérkék, hogy
elaltassanak. Viszont ebéd után én is el szoktam álmosodni, persze hétvégén meg is engedem magamnak
azt a luxust, hogy ledőljek. Azért már sokkal aktívabb vagyok, mint az első időben. Akkor húzott az ágy.

Evés: Nekem az éhség úgy jön, ha nem eszem időben, hogy farkaséhség gyomorgörccsel és hányingerrel.
Akkor nincs mese azonnal enni kell. Amúgy különösebben nem vagyok már gyakrabban éhes, mint terhesség
előtt. Nem úgy, mint az elején :).

Milyen jó is, hogy az ember lánya itthon van táppénzen. Tegnap átültettem az összes virágomat és felraktam
a sarokpolcra, amit apa szerelt fel. :)
Tök jó lett. Remélem ott majd jobban szeretnek lenni, mint az előző helyen.

Köhögésem még mindig megvan. Hétfőn megyek vissza a dokihoz. Azzal riogat, ha nem múlik el inkább elküld
tüdőgyógyászhoz.
Képzeljétek el most utaztunk volna haza szüleimhez Egerbe, de kiderült, hogy himlőjárvány van Egerben és az öcsikém
is lehet elkapta az oviban, de 2-3 hét lappangási ideje van.
Hát ez gáz..

Na ennyi

KépKép
KépKép
fleur

irina:a fájdogálás nekem is fennáll,de a megemelt magnézium óta javult a helyzet.Annyi változott,hogy azon az oldalon érzem már gyakrabban,ahol a baba van(jobb oldal).Ha fekszek néha látni is,hogy felemás a pocim. :lol:

Érdekes,én szinte csak a hátamon bírok aludni. :roll: Oldalt néha nagyon nem jó,ráébredek.Valami nyomódik olyankor.Egyre nehezebb megfelelő pózt találni.Mi lesz később? :D

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna,
próbáld magad párnával alátámasztani. Lassan meg lehet beszerezni a szopispárnákat :lol:
silka
silka

Sziasztok!

Lányok az alvás nekem is problémát okoz :( Sokszor felébredek éjszaka, és órákon keresztül nem tudok visszaaludni.
Miléna amit Silka ajánl az nagyon jó, én az oldalamon csak úgy tudok aludni ha kispárnával kitámasztom.

Silka, bármikor válthatsz orvost! Ha egy kicsit is bizalmatlan vagy a doki iránt akkor pedig mihamarabb tedd meg! Kicsit meglepődtem, hogy a kötelező genetikai uh-ra pénzt kért tőled :shock: , én úgy tudom ez nem szokás. Végülis mindenki más. Sikerült már fürdőruhát kapnod?

A taliba én is benne vagyok. Már csak az kéne aki leszervezze :D

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Asszem sikerült bemásolnom a kódokat, legalábbis remélem.
Remélem mindenki jól van, az én pocimban a pici nagyon aktív. Főleg akkor, ha édeset eszem, vagy ha a nővérkéje símogatja.

Üdv

Kép
Kép
timi26

Hahó!!

Timi.

Köszi...várom,hogy neked hogy tetszett!! :)

Irina.

Neked is köszi.Az tök jó ha genetikus csinálja!!

Silka.

Engem is a dokim szokott uh-ozni,de ott sose kér pénzt!!

Fleur.

Agydaganat... :cry: :cry: :cry:

ancsi26

Hello Lányok,
köszi az info-t, én is így gondoltam, hogy kórházban nincs díj. Csak a dokim gondolja máshogy :roll:

Móni,
dokim nagyon rendes, aranyos meg szimpi. De nem fogom bírni anyagilag. Félidőre 43 000-nél fogok tartani, cserébe a 4x10 perces magánrendelésért, meg két kórházi 5 perces genetikau UH-ért... Majd, ha megjöttünk, beleásom magam a doki témába. Fürdőruha ügy még nem lezárt, csomagküldősöknél találtam nagyon szupit, de csak 30 napra vállalják. Most egy ismerős próbál segíteni, hogy jövő héten meglegyen.

silka
silka

Sziasztok,

Hát olyan senki nem volt, aki hason szeretett aludni?
Nekem kész kínzás mind a háton, mind az oldalt fekvés. :(

Van egy olyan - most már idős nyugdíjas - kolléganőm, aki állítólag a 9. hónapban is hason aludt, mert "a Béluka" olyan szépen igazodott. A kisfiúból mára balettáncos lett...

A dokiváltásról: valóban bármikor lehet, nekem sok ismerősöm az AFP előtt tette, de a tesóm 19 hetesen. Szerintem elég gáz, ha magánrendelésen kívül "kér" a doki. Ha magadtól adsz, és elfogadja, más a képlet... Egyébként orvos ismerősöktől azt hallottam, hogy irtóra el vannak kapatva a nőgyógyászok, ezért van a Babaneten is olyan topik, hogy "szuper nőgyógyászod van, ajánld másnak is"+ a NL Cafén is folyton felbukkannak a "nőgyógyászt keresek itt meg itt" típusú témák.
Volt olyan orvos, aki kioktatott engem, hogy mit képzelek, 31 évesen miért nem szülök már (1. semmi köze hozzá 2. apával képzeltem a dolgot 3. eü.okok is szóba jöhetnek).

Üdv és sikeres orvosválasztást!
Kép
granda

Sziasztok!
Granda-Anita!Én hason alvós vagyok, és én is nagyon szenvedek, már párnázom magam össze-vissza, de ha az oldalamon is fekszem csak a bal oldalon jó valamiért, egyébként még most is néha hason alszom el, de úgy, hogy felhúzom az egyik lábam, és szinte az oldalamon vagyok - persze ehhez hely is kell :lol:

Az orrdugulással hogy álltok? Nekem éjszaka, és szinte egész délelőtt be van dugulva az orrom, néhány hete sajnos horkolok is néha éjjel :oops: , szegény Apa, nem elég, hogy terpeszkedek, még horkantok is néha :?

Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

anitja:minden hajnalban arra ébredek,hogy nem kapok levegőt.
Kicsit olyan mintha mindig picit náthás lennék.Sajna ez normális állapot.

Timi:ma nekem is mocizott rendesen.Már akkor is észreveszem ha éppen csinálok valamit. :D Szereti ha sétálok,olyankor a legaktívabb.Ha egész nap nem is érzem,észrevettem ha mászkálok akkor mocorogni kezd.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!
Háton alvás témában elég ellentmondásosak az infók. A családinet egyik topikjába író kismama ezt találta a témáról, idemásolom (én is valamelyik kismamakönyvben olvastam hasonlót, ezért vetettem fel a témát):
"A terhesség előrehaladtával fokozódik az a mechanikai nyomás, ami háton fekve a gerinc mellett futó erekre nehezedik. Könnyen összenyomódnak nemcsak a bélfodorban levő erek, de elsősorban a hasi fő véna, amiatt az alsó tesfélben pang a vér. Késő terhességben ez akár komoly rosszullétet is okozhat (un. véna cava szindroma).
Mivel a méhbe futó erek a közvetve a hasi aortából erednek és a vena cavaba folynak vissza, értelemszerűen romlik a magzati keringés is. A terhesség alatt ezért legalább félidőtől az oldaltfekvő helyzet tanácsos."
A gond az, hogy az oldalt fekvés sem lesz kényelmes hamarosan (a növő pocak miatt).

Orvostémához: elhiszem, hogy akár kellemetlen érzés is váltani, de érdemes. Rengeteg jó nőgyógyász van.
Nekem is majd a kórházba kell mennem genetikai uh-ra (eddig mindent a magánrendelésen intéztünk), nem tudom, kér-e az ottani orvos-genetikus pénzt, de azt gondolom, nem kérhet, kivéve, ha ápr. 1-jétől már bevezettek valamit, amiről nem tudok. Rá fogok kérdezni persze, hogy tartozom-e vmivel.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Ha már az alvásról van szó: én is hason fekve szoktam aludni. Most úgy oldom meg hogyfélig oldalt félig hason fekszem, így még a babót is szoktam érezni, ahogy fészkelődik.
A nagyobbik gondom az, nem tudom, tudtok-e segíteni, hogy a kislányom még mindig köztünk alszik. Szegénykém mindig jól összerugdos éjszaka.
Próbálkoztunk már mindennel, hogy a saját szobájában aludjon, de valahogy éjszakánként mindig nálunk köt ki. Egyre kényelmetlenebb, viszont erőltetni sem akarom nagyon a dolgot, nehogy azt higyje, hogy ő már nem is fontos nekünk. Tanácsatalan vagyok. Próbáltam, hogy akkor én vonulok külön, vagy az apja, de egyik megoldás sem jött be. Van valami ötletetek?

Jövő héten megyünk genetikai uH-ra remélem megtudjuk a pocaklakó nemét. Az ismerősök állandóan kérdezgetik. Engem meg nem az érdekel, hogy mi lesz, hanem hogy egészséges legyen.

Üdv
timi26

Elfelejtettem az aláírást.

Kép
Kép
timi26

timi:nekem ugyan még nincs gyerkőcöm,tehát ezzel nem találkoztam.Tanítani azt tanították,hogy próbálkozni kell a "te nagylány vagy és a nagylányok már egyedül alszanak" és hasonló dolgokkal.Aztán ha éjszaka átjön rögtön visszavinni és mellette maradni amíg visszaalszik.Valami elalvós rendszert kialakítani és tudatosítani a "nagylány" dolgot.
Az a baj,hogy ilyenkor már nagyon nehéz a leszoktatás.Sok szerencsét hozzá.Ha leszokik is,ha meglesz a baba és az veletek fog feküdni néha,ő is követelni fogja szerintem megint...

Nem tudom a tanított elmélet mennyire alkalmas gyakorlati használatra,csak gondoltam hátha segít vmit. :oops:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Silka! Így néz ki a kismamanadrág rajza! Ez szerintem segít átalakítani a meglévő nacikat! :)

Kép

Szép napot mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Silka: pontosan így néznek ki az én nacijaim is, csak az enyémbe tettek összehúzót is, hogy ha véletlenül megnyúlik a pamut, ne essen le rólam. :D

Jó pihenést, aki nem dolgozik, nekem sajnos mennem kell. (családi vállalkozás), és jó munkát annak aki még dolgozik.
timi26

Sziasztok Mamikák!
Timi26: ajánlom figyelmedbe a Vásott kölykök című műsort a zone club műsorán minden reggel 7.30-tól és este 20.00-kor hétfőtől szombatig (szombaton este nincs) - feltéve ha van ilyen csatornátok - én mindig nézem, és szerintem aki teheti nézze meg, mert nagyon tanulságos eseteket mutatnak be, én például amióta nézem, elhatároztam, hogy ragaszkodni fogok ahhoz, hogy a Pici a kiságyába aludjon, persze nyitott ajtónál - szerencsére jó kialakítású a lakás - és az ő szobájába is lesz egy nagy ágy nekem, ha netán éjjel meg kell nyugtatni, és szopiztatni, de nem akarom, hogy a "hitvesi" ágyba szokjon, mert nem lesz a Párommal magánéletünk, ahogy a Babának sem lesz úgy önálló élete. Ha nem tudjátok megnézni van annak a gyermekpszichológusnak aki vezeti a műsort, egy nagyon jó könyve is ami szintén segíthet: Dr Tanya Byron: Kicsi Angyalkák.
Mindenesetre ilyenkor (látom, hogy 4 éves a Kislányod) már biztos, hogy csak határozottsággal, és mivel ilyen nagy, és biztosan okos Kislány, őszinte beszélgetéssel (szerintem nyugodtan megmondhatod neki, hogy a Baba kezd nőni a hasadba, és baja lehet, ha megrugja véletlenül álmában, meg amit a Miléna is írt, hogy "Nagylány már"..., például beszélgethetnétek erről más, vele egyidős gyerekekkel, hogy ők hol alszanak, a másik gyerek mindig motiválja Őket) - gondolom, bár én is most várom az első Babát, a Nővéremnek sokat segítettem a három gyermeke mellett, és mindig is érdekelt a gyermekpszichológia, remélem tudtam segíteni.

Puszi

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok Lányok!

Milénamoni, Anitja: Köszönöm a tanácsokat, még próbálkozom egy kicsit, de sajnos a gyakorlati helyzet egészen más, mint amit a könyvek leírnak. Az én lányom nagyon makacs természetű, és én sem vagyok ilyen esetekben elég kemény, de régebben elég durván viselte amikor a saját helyére akartam szoktatni, p.
l.:összehányta a kiságyat a sírástól, stb. Akkor megfogadtam, hogy nem ér annyit az én kényelmem, hogy a kislányom lelke sérüljön, meg nagyon jó érzés amikor mellettem szuszog. Csak hát már megnőtt. Azt mondták mások is, hogy minél nagyobb, annál nehezebb lesz, de ezt magamnak köszönhetem, meg a gyengeségemnek.

Egyébként tegnap este igazi boxmérkőzés rendezett a picurka odabent. Nagyon jó érzés volt, és egészen sokáig tartott.

Üdv

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Timi! Barátnőmnek úgy sikerült átszoktatni a saját ágyába a kicsit, hogy közösen rendezték át a szobáját. Közben folyamatosan beszélgettek arról, hogy milyen jó lesz a kicsilánynak az új szép szobában aludni. Vettek egy-két dolgot amit a csajszi választott, és így nem volt semmi gond :) . Természetesnek vette, hogy Ő már a másik szobában alszik, hisz az már teljesen az Ő birodalma volt. Próbáljátok ki, hátha beválik :)

Anita! Veled értek egyet. Nekem az anyósom le volt döbbenve mikor mondtuk, hogy nem a mi szobánkban fog aludni manóka. Nem szeretném, hogy tönkre tegye a házaséletünket az, hogy szülők leszünk. A két szoba ajtaja közt nincs 1,5 méter. Szerintem úgy is mindent megtudunk adni a babának, hogy nem köztünk alszik :D

Timi! Irígyellek a boxmérközésért :D :D Nekem még nem igazán mozog, néha érzek apró mozgásokat, de már napok óta nem jelez felém :? Ami késik nem múlik :D

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

I.móni: az közös berendezkedésen túl vagyunk ugyanis novemberben költöztünk be az új építésű házunkba. A kicsi végig be volt avatva a tervezéstől kezdve. Ő választotta a színeket, a dekorokat, a padlót, szóval teljesen az ő ízlése szerint készült el a szobája. Még bordásfalat is kapott, mert az oviban nagyon megszerette. Napközben nagyon jól el is van benne. Játszik, rajzol...stb. De már nem egyszer megkaptuk az esti lefekvésnél, hogy bezzeg mi ketten alszunk a hálóban, akkor neki miért kell egyedül aludnia? De nem adom fel, hiszen ha sikerülne átszoktatni az mindannyiunknak könnyebbséget okozna. Mert a kistesó az elején nálunk alszik majd, persze saját ágyában, és az a nagyobbnak ne tenne jót, ha nem tudná magát kipihenni éjszaka, ha a kicsi éjszakázós lesz (bár a naggyal szerencsénk volt, este 7-től reggel 8-ig nem kelt fel soha).

Ti mikorra terveztétek ezt a babát? Mi ugyanis a véletlennek köszönhetjük. 3 évvel ezelőtt nagyon akartuk, 1 évig minden házi praktikát bevetettünk, de semmi. Aztán úgy döntöttünk, hogy várunk pár évet, aztán elmegyek dokihoz. De a novemberi házavató "túl" jól sikerült és az újévet az örömhírrel kezdtük. Számomra ez hihetetlen, mert a nagyobbik is "csak" 7 hónap próbálkozás után jött össze, így az apróság igazi meglepetésbaba.

A boxról: az elsőnél én is csak a 20. hét körül éreztem, bár sajnos egy autóbalesetből kifolyólag. Nem történt semmi bajunk az ijedségen kívül, de a baba 2 napig megállás nélkül erőteljesen forgolódott. Úgyhogy tényleg ami késik nem múlik. :)

Kép
Kép
timi26

Sziasztok lányok,

jó régen nem írtam, vagyis eddig csak a táblába közöltem az adataimat :oops: , de rendszeresen olvaslak benneteket. MOstantól igyekszem én is bekapcsolódni.

Még régebben Anikó kérdezte, hogy a hörghurutjára mit lehet szedni, mert fullad. Én is hasonló cipöben járok, kikértem tüdöspecialista véleményét, a nögyógyászom pedig megnézte a nagykönyvben is, hogy lehet-e szedni, persze a lehetö legkevesebbet, mint minden gyógyszerböl, de lehet: Symbicort turbohaler inhalálós por. Nekem nagyon jól bevált, általában csak este elalvás elött szívok belöle egy adagot. Próbáld ki, hátha van otthon is ilyen :wink:

Mindenkinek gratulálok a szép pocihoz, meg persze a mocorgásokhoz is, én is érzem babót már egy ideje, de úgy igazából pár napja kezdett el mocorogni. Az elöbb tüsszögtem párat, szegénykét jól megijeszthettem vele, mert olyan boxmeccset rendezett, hogy csak na.

Alvás: én is hasonalvós vagyok, még megy is a dolog, de már csak félig hason pózban, mint ahogy Timi is írta. Eddig még ment a dolog.
Nekem is nö a pocim rendesen,mivel ez a második gyerköc, szerintem most van már akkora, mint Ábellel a 20. hét után :wink:

Ruhákat én nem nagyon veszek már, lényegében nyáron lesz nagy a poci, remélem szeptemberben meg nem kell még nagykabát, van két nacim, egy farmerem, több tunikám, meg más felsöm, két ruhám egy szoknyám, szerintem ez elég lesz, itthon meg majd hordom apáét :lol:

Lányok, nagyon szomorúan olvasom, hogy mi történik otthon az eü-helyzettel, hát, nem szívesen lennék most otthon. De egy kis vígaszt talán tudok adni: én Ábelt is itt szültem Németországban, tehát a kórházakkal, szülészetekkel otthon nem is voltam nagyon kapcsolatban elötte. Én csak az itteni gyakorlatot tudom leírni: itt van egy választott nögyógyászod, akihez jársz az egész terhesség alatt, ö ismer, tudja, hogy mi van. Persze itt is szabad orvosválasztás van, tehát válthatsz, ha nem tecc valami. Naszóval a kórházat is választhatod, nem vagy kötelezve semmilyen lakóhely szerinti létesítményhez, ha akarsz mondjuk müncheni létedre szülhetsz Hamburgban is :wink: Jó, ha elötte megnézed a kórházat és bejelentkezel, hogy itt fogsz szülni x idön belül. Neked is jó, meg a személyzetnek is, hogy nagyjából ismerjenek. De ha nem jelentkezel be, az sem baj. Az utolsó idöben választhatsz szülésznöt/bábát, akihez elökészítö tornára meg általában szüléselökészítö tanfolyamra járhatsz. Ha abban a kórházban szülsz, ahol ö dolgozik, akkor már van egy biztos pont a szülésnél. Ha nem, akkor az sincs. Ha szülni indulsz, akkor csak a kiválaszott kórház a biztos, a szülésznök és az orvosok pedig azok lesznek, aki épp ügyeletes. Szóval itt nincs ilyen válaszott orvosom, vagy nem, jöhet-e vagy nem, itt lesz-e vagy sem. Annál szülsz, aki épp ott van. Pont. Én ezt így ismertem meg, mint minden nö itt, semmi gondom nem volt és nem is lesz ezzel kapcsolatban, itt ez a normális. Persze ezzel az baj otthon, hogy itt ugye az orvosok jól meg vannak fizetve, tehát foglalkozik veled és tényleg a tudása egészét beleadja a szülésbe, az ápolásodba, ellátásodba, nincs olyan, mit otthon, hogy ez idegen. Gondolom kell jó sok idö, mire ez nálunk is így fog müködni, de máshol már müködik, úgyhogy bízzatok!!Tudom, hogy könnyü ezt mondani, de bízzatok benne, hogy jó kezekben lesztek és minden rendben lesz! :wink: :wink:

Timi, nálunk is hasonló a helyzet, Ábel még mindig minden éjjel nálunk köt ki, attól függetlenül, hogy pici kora óta a saját ágyában aludt. Csak szopira hoztam át éjjel is hozzánk, de ahogy elkezdett járni, jött magától éjjel. Engem nem zavar, apát sem, ezzel nem esett csorba a házaséletünkön, a saját ágyában alszik el és valamikor éjjel jön hozzánk. Bevallom öszintén, még ha valaki ezért megkövez is, hogy én nagyon szeretem, hogy velünk alszik, apa is, ha egyszer kimarad valamiért, akkor mind a ketten "csalódottak" vagyunk. Hisze olyan jó érzés, mikor odabújik hozzád és ott szuszog. Mondjuk mostanában engem is kezd idegesíteni, hogy néha rúgdos, a pocinak meg ugye ez nem túl jó, de eddig még okés volt a dolog. Én most azért nem kezdem el a leszoktatást, mert ha meglesz a pici, ö a mi szobánkban fog aludni, pontosan a szopi miatt, nehogy már nekem kelljen éjjel mászkálnom máshova, meg esetleg a másik szobában ágyat berendezni, kiveszem a kiságyból, szopi, vissza és kész. De szerintem biztosan igényelni fogja a nagy, ha a kicsi velünk lehet, akkor ö is! Biztos így lesz ez nálatok is, már csak féltékenységböl is. Ezért nem akarom most elkezdni a dolgot, mert pár hónap múlva úgyis megint minden így lenne. De ha gondolod tényleg p´robáld meg megbeszélni vele, hogy ö már nagylány, meg beszéljétek meg, hogy más gyerekek hogy csinálják, az hatásos szokott lenni. De ne stresszelj!

Na jó hosszúra sikeredtem így elsöre, bocsi mindenkitöl, igyekszem jönni majd.

pussz

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok Mamcik!

SZerettem volna kérdezni, hogy hogy tervezitek: ki meddig dolgozik?

Én már májusban szeretnék táppénzre menni. Nem stresszes a melóm, de már nagyon ingerült vagyok bent annak meg nincs értelme....

Egyébként veszélyeztetett terhes vagyok -sajnos van egy csúnya betegség miatti előéletem- szóval elvileg már nem is kellene dolgoznom. Azért kíváncsi vagyok a véleményetekre...

puszika
Era
Vendég

Mazsola7

Tök jók a szabászminték, de én egyedül nem merek belevágni. Félek, hogy elrontom.

puszi
era
Vendég

Sziasztok!

u.era: nekem sajátos a helyzetem, ugynis családi vállalkozásban dolgozom. Gond nélkül elmehetnék táppénzre, de most építkeztünk, nagyon sok a fizetnivaló, a táppénzből nem tudnánk kijönni. Így dolgozom ameddig bírok. Remélem nem lesz baj belőle. Most úgy érzem, június végéig bírni fogom, de lehet, hogy bevállalom a júliust is részmunkaidőbe lassabb tempóban. Viszont bármikor ki tudok venni gond nélkül 1-1 napot, ha úgy érzem, már volt is rá 1-2 példa.
Az első babával a 3. hónaptól nem dolgoztam. Jó volt pihenni, de iszonyúan lassan teltek a napok, most meg úgy pörögnek, lassan félidős vagyok de olyan mintha csak most derült volna ki, hogy jön a baba.

Jó éjszakát mindenkinek

Kép
Kép
timi26

Sziasztok lányok!

Timi!
Nekünk tervezett baba, 5 évet vártunk rá :? . Sokmindenen keresztülmentünk mire ide jutottunk, de az a lényeg, hogy itt van a manó a pocimban és minden rendben van :lol: .
Ha már ezt is végigcsináltátok akkor nem tudok mit ajánlani, az idő talán megoldja és Rebeka átszokik a saját szobájába.Gratulálok a lakásavatóhoz, igazán sikeres volt :D :D

Era!
Én táppénzen vagyok az első perctől kezdve ahogy kiderült. Veszélyeztett terhesként vett fel a doki hallani sem akar munkáról. A 12. hétig szigorúan feküdnöm kellett, mostmár enged napi 1,5-2 óra sétát és kicsit több házimunkát. Én inkább dolgoztam volna épp azért mert ott jobban telik az idő, de a manóért mindent :D

Motiot!
Szia, örülünk ha mostmár gyakrabban írsz :D
Jó neked, hogy németországban ilyen simán mennek a dolgok, de szerintem itt is hamarosan besimul, és nem lesz vele gond. A mostani kismamák a "próbababák", és az utánunk szülőknek már sokkal simulékonyabb lesz.

Babamozgás: akkor tényleg nem kell aggódnom, látom az első babónál a 20. hét körüllehet rendszeresen érezni. Annyit még kibirok a babó jelzései nélkül :lol:

Mindenkinek megjött már az AFP eredménye? Az enyém még nem, kezd aggasztani, így nem tudok menni az uh-ra :?

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Táppénz: Én pont akkor lettem csoportvezető, amikor kiderült, hogy bébike van a hasamban. Vicces, hogy az élet így egyszerre hozta. Mindenesetre ezt a munkakört nagyon szeretem. Jól kijövök a munkatársaimmal, és jó eredményt is hoztam/hoztunk! :) Úgyhogy én nem agyalok még a táppénzen. Közben már elkezdtek keresni mást a helyemre, de valszeg olyan emberke lesz, akinek nincs gyakorlata, úgyhogy jó pár hónap, mire betanul. Ha elkezd dolgozni, akkor megyek táppénzre.

Babamozgás: Én nagyon ritkán érzem, és akkor is csak ha nagyon odafigyelek. A múlt héten meg egyáltalán semmi mocorgást nem éreztem. De már alig várom! :lol:

AFP: Én elvileg pénteken megyek. Az UH szerint pont aznap leszek 16 hetes.

Szép napot mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Jó reggelt lányok!

Köszi a szoktatással kapcs.tanácsokat, próbálkozok még, majd beszámolok az eredményről.

I.móni: nagyon vigyázz a babódra, főleg ha ennyit vártatok rá. Szurkolok!

AFP: márc.24-én voltam. Úgy tudtam, hogy majd a doki lekéri, de amikor felhívtam, kiderült, hogy nekem kell értemenni. Így csak a pénteki UH előtt fogom megtudni, mert elég körülményes azért külön felmenni a kórházba. Marad az izgulás péntekig.

Nem tudtok valami szopogatós gyógyszert torokfájásra, amit ilyenkor lehet szedni? 3 napja nagyon fáj a torkom, forró hársfateát iszogatok, eddig eredmény nélkül. Meg akarom előzni a komolyabb bajt, mert 10 hetesen már volt egy hörghurutom, sajnos antibiotikumot is kellett rá szednem. Ezt most nem szeretném, nehogy baja legyen a csöpinek.

Üdv mindenkinek

Kép
Kép
timi26

Sziasztok,

szerintem testi és lelki tényezők függvénye, hogy ki meddig dolgozik.
A "rossz nőgyógyászati előélet" - mint l.móninál - szinte adja az azonnali táppénzt, de én lelki okok miatt MÁTÓL NEM DOLGOZOM! A stresszes munkahelyem nem ér meg minden pénzt és a kollégáim egyetértettek velem.
És egyáltalán nem félek attól, hogy unatkozni fogok (sosem voltam ilyen alkat) na meg lakásfelújítás is aktuális....

Üdv

Kép
granda

Kedves Timi26!

Hátha segít:

"GYÓGYÍTÁS GYÓGYSZEREK NÉLKÜL
Túrópakolás láz és torokfájás enyhítésére. Újjnyi túrót kenjünk egy kis vászonkendőre, tekerjük össze és melegítsük meg. Ez lehet fűtőtesten, mikróban, vagy sütőben. A melegítés után ellenőrizzük, hogy nem lett-e túl meleg. Majd tekerjük a beteg nyakára, és kössük át egy gyapjúsállal. Körübelül három órát viselje a gyermek. "

Üdv

Kép
granda

Sziasztok, Kismamik!
Én úgy tervezem, hogy júniusban még dolgozom, de az már lazább hónap lesz. Viszont amúgy nagyon sok egyéb meló összejött, ezek egy jó része végezhető itthon,ról ami nagyon jó, de akkor is munka. Ezek is kifutnak június végéig, de addig ez a 3 hónap kemény lesz.
Egyébként -- számos ok miatt -- már nagyon unom a munkahelyemet (nem a hivatásomat, azt imádom), megváltás lesz elmenni szülni és babázni.
Nem is mondtam, mikor tudnék visszamenni (egyébként nem is tudom még), de nem kapkodom el, az biztos. És ha menet közben összejön egy másik lehetőség (amire van remény), akkor már nem is megyek vissza. :-)
Tudjátok, mindenki mondogatja az embernek, hogy "ne rohanj, szép lassan", de azért ugyanazt a munkát ugyanarra az időre el kell végezni...
AFP: szerdán lesz eredmény, már alig várom.

Kép
Kép
irina

Szerintem a nevünktől jobbra lévő óra rosszul jár.

Most 9 óra 41 van...

Kép
granda

Sziasztok,

húú, jó korán keltek!

Nekem adva van az itthonlét, Ábellel még itthon vagyok, úgyhogy nem is kelet azon agyalni, hogy mikortól nem dolgozom. Úgys dolgozom a nap 24 órájában, a fönök igényli :lol: :lol:

Itt mondjuk elég rossz a helyzet óvoda meg bölcsi terén, nem nagyon van rá lehetöség. Ovi 3 éves kortól van, elötte csak bölcsi lehetséges, az meg mivel nem kötelezö, iszonyatos drága. Van, ahol elkérnek egy hónapra 600-700 eurót :roll: Na azt meg ki bírná? Ovi is elég fura, mert általában csak délig van, egy-két kivétellel van délután is, de az sem minden nap, vagy pedig nincs ebéd, vidd haza a kölyköt, etesd me, oszt vidd vissza. Jó, mi? Akkor hogy dolgozzon az ember rendesen? Persze, nagyvárosban biztos van más lehetöség, de itt nálunk ez a helyzet.Úgyhogy második babó után is marad a félnapos állás.

Amit még akartam írni, hogy itt nem tartozik a normál terhesgondozásba sem a nyakiredö sem az AFP-mérés. Itt horribilis összegeket kéne fizetni mindkettöért, mertcsak akkor végzik el, ha indokolt. Jó, mi? Szóval nekem nincs is ilyen vizsgálatom, nyakiredöt megnézte a dokim úgy nagyjából, azt mondta, hogy semmi feltünö nincs rajta, megnyugodhatok. AFP meg alapból nincs, mert olyan sokszor rossz és hibás eredményt ad, hogy nem akarják ezzel zaklatni a kismamákat.

Én egyébként ma megyek megint dokihoz, remélem látom kismanót, már alig várom. Jön apa meg Ábel is, mert apa még nem látta ketteskét, mert mindig ö van addig a gyerekkel.
Ja, a múltkor úgy nézett i, hogy kisfiú. Remélem ma jobban megmutatja magát, hogy biztosak legyünk benne.
Ti mentek majd valamikor 4d uh-ra? Én tervezem, denem itt, mert drága, hanem majd otthon. Én tatára megyek, mivel ott lakunk, meg ismerem a dokit és eddig sok jót hallottam róla, nem is drága és sokan még a fövárosból is lejárnak hozzá 4d-re.

Egyébként én azon a véleményen vagyok, hogy aki teheti, menjen el nyugodtan táppénzre és élvezze a nyugis napokat a babó elött, tényleg teljesen rákoncentrálva. Olyan szép ez!

Na megyek, mert Ábel nagyon csöndben van, biztos valamit rosszalkodik.

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

Nekem első perctől feküdnöm kellett,pedig januárban kezdtem volna dolgozni új helyen.Már nincs szigorú fekvés,de azért vigyázni kell.

AFP:én aznap megkaptam az eredményt amikor levették.Nem értem miért olyan sok a várakozási idő máshol.Biztosan más módszerrel nézik meg.

Timi:homeos szert nem próbáltál?Nekem nagyon hamar elmúlt tőle!

Magzatmozgás:3 napja rendszeresen érzem. :D
Addig is éreztem,de nem mindig.Most reggelente és este biztosan tornázik,mert a hasam ha fekszek szinte önálló életet él.Ha eszek azután is aktívabb.Mostanában egyébként is duplája lett az étvágyam,állandóan éhes vagyok... :oops:
Olyan muris,mert nekem manó a jobb oldalon van a sövényem miatt.A hasam ha fekszek olyan féloldalas. :lol:
Van egy nagy dudor a jobb oldalon,ami néha hullámzik ha mozog.
Szerintem a kisebb hely miatt is érzem én ennyire a mozgást,szegénynek csak fele hely jut a fejlődési rendellenességem miatt.

Szép napot mindenkinek!!!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Ma este megyek dokibához, megnézni a babót. Remélem minden rendben lesz vele, videóra is vesszük, mert apa nem tud jönni, és már alig várom, mert 1 hónapja nem láttam.

Szoritsatok, hogy minden OK LEGYEN!

Egyébként a nekema pocim nem nagy, de biztos, hogy jól elhelyezkedett benne a Drágaságom, mert annyira fáj néha a hasam mint amikor laparral műtötték a méhem és utána fasza kis összenövéseim lettek.

Na mindegy. Én májusig szeretnék dolgozni, de hallva a többség véleményét egy kicsit elbizonytalanodtam. Bár nekem már az utódaim betanultak -mert úgy volt, hogy a terhesség első napjától fekszem- tehát szinte csak felügyelek. Azért még jó nekik, hogy ott vagyok, de menne már a gépezet nélkülem is.

Timi26

Én is irigyellek a boxmérkőzés miatt. Sajnos még nem tudom biztosra, hogy amit érzek az a babó-e vagy sem, Jó lenne már biztosra tudni. Nálunk ezt már Apa is nagyon várja!

Irina:

Megkérdezem este a dokim mit mond a háton ill. oldalt alvásról. Azóta teljesen be vagyok tojva, mióta olvastam a véleményed. Bár én nagy hason alvó vagyok, ösztönösen oldalt és háton fekszem azóta, hogy a bébi megfogant! Először nem is értettem miért nem megy hason az alvás, aztán jött a meglepi :-)

sziasztok
era
Vendég

Ja ! És még valami, nem tudom ki hogy van vele de az utóbbi 1 hétben nagyon kvánom az édességet. Már a falat is lekaparom, de nem merek enni, mert szerdán megyek vércukorszint mérésre.....

Era
Vendég

Sziasztok!

Ma reggelre nem csak a torkom fáj, hanem az orrom is folyik. Alig aludtam valamit az éjszaka. Remélem hamar elmúlik, mert utálokk beteg lenni. Megkérdezem anyut a homeopátiás szerekről, ő ért hozzá.

Újabban éjszakánként érzem aktívabbnak a kimanót.

u.era: én leginkább a csokira vagyok beindulva, de csak kora du.-ig merek enni belőle. Az előző babónál is majdnem cukros gondjaim voltak. A határértéken volt a cukrom. Viszont ha egyébként a szénhidrátokkal vigyázunk, én pl. nem eszem tésztát és kenyeret is ritkán, akkor nem árthat 1-2 szelet süti, vagy csoki, persze csak mértékkel.

Üdv

Kép
Kép
timi26

Sziasztok, Lányok!

Motiot, szia, nem is csodálom, hogy az AFP-t már nem mindenhol nézik, amilyen horrorsztorikat én hallottam rossz értékekről és makkegészséges magzatokról... Én pl. az amniocentézisre idegileg nem lennék képes.

Miléna, nekem is reggel és este aktív a baba, nagyon aranyos, szerintem változatlanul abban a helyzetben fekszik, ahogy az uh-n két hete láttam, tehát hol a lábával kalimpál, hol a kis kezeivel.

u. era: olyan jó lenne, ha valami mást hallanál a dokitól a háton fekvésről, az engem is megnyugtatna! Mostanában reggelente mindig háton ébredek, és ezzel nem tudok mit csinálni...

Mindenki vigyázzon magára!

Kép
Kép
irina

Jó reggelt,

Irinia, szerintem ilyenkor még nem árthat meg a háton alvás, ne aggódj! A baba még olyan pici, mármint a súlya, hogy biztosan nem nyomja az ereket annyira, hogy baj legyen belöle. :wink: Majd késöbb!! De baj szerintem akkor sem kell, hogy legyen, csak jobb, ha nem adsz rá lehetöséget.
Hát igen, az AFP tényleg fölösleges szerintem is. Így nem is bánom, hogy itt nincs.

Timi, remélem jobban vagy már, mit szedsz? Én egy hete voltam így, elkaptam kismanótól a náthát, de végülis nem volt semmi csak egy kis torokkaparás, meg orrfolyás ezerrel, de láz vagy ilyenek nem. Én Eupatorim perfoliatum D6, Echinacea 30, Sambucus nigra D6 és Pulsatilla C30-at szedtem. Az elsö a szimptómákra vegyesen jó, az echinacea immunerösítö, a Sambucus kicsit gyengébb és akkor jó, ha folyik az orrod, a pulsatilla meg akkor ha el vagy dugulva és ki kell jönnie a cuccnak. Vagy van egy kombikészítmény, legalábbis itt nálunk, a neve Toxi-Loges ez is homeós és az összes dologra jó egyszerre. Én az elsö két napban majdhogy nem óránként szedtem öket, aztán harmadnap meg már sokkal sokkal jobban voltam, negyednapra meg már csak az orrfújás maradt, de már nem folyott. P´robáld ki. Na meg sok sok meleg tea mézzel stb.

Én is tegnap voltam dokinál, láttam kismanót, nagyon aranyos volt. Dokibácsi is érezte a moszgást, ahogy uh-zott :wink: Végig integetett, meg az ujját szopizta, nem zavartatta magát tölünk. Olyan édes volt! Viszont most úgy feküdt, hogy a nemét nem láttuk, de legutóbb ugye fiúnak tünt :wink: Én meg valahogy úgy is érzem legbelül, hogy megint kisfiú lesz. :wink:

Az ottani mérleg szerint egy kilót híztam eddig, dokibácsi meg is dícsért. Remélem nem szalad el a ló velem, mert sajnos többröl indultam most, mint az elsövel. :cry:

Na megyek, mert el kell menni valami kaját venni. Ebédet kéne föznöm és nincs itthon semmi használható.

KépKép
KépKép
motiot

Hello Lányok,

Anita,
orrdugulás nálam is van 1-2 hete. Borzasztóan rossz, éjjel néha arra ébredek, hogy nem kapok levegőt. Nem tudtam, hogy ez is a terhesség velejárója.

Regina,
köszönöm a sok infót + a szabásmintát, varrónő belekezdett a projekbe. A minimum az, amivel tartozom a segítségedért, hogy majd bemutatom az elkészült darabokat :lol:

Timi,
nálunk is tervezett baba volt, de szerencsénkre rögtön összejött. Elég sok rossz tapasztalatot hallottunk a barátainktól/ismerőseinktől (2-4 év), ezért nekiláttunk időben és nem is számítottunk rá, hogy fél évnél korábban sikerül :lol:
Pár hete én is lebetegedtem, a doki csak torokfertőtlenítő tablettát ajánlott a gyulladt mandulámra. A gyógyszertárban tök aranyos nő volt, végignézte a különböző készítményeket és egyedül a Tantum Verdét ajánlotta terhesség alatt.

Era,
édesség sajnos nálam is sűrűn játszik :oops: Még az első 3 hónapban sem bírtam meglenni nélküle. Pedig ugye azt mondják, hogy a kismama azt kíván, amiből hiány van a szervezetében. Hát nálam ez a csoki meg a szénhidrát volt, pedig nem nagyon volt hiányom belőlük. Próbálok észnél lenni, mert nem szeretnék cukros lenni, de olyan nehéz....

Ja, és a háton való alvás. Én is hasonlót olvastam a védőnőtől kapott kiskönyvben, mint amit Irina írt, hogy tulajdonképpen az utolsó három hónapban okozhat próblémát a háton alvás, mert akkor már komoly a baba súlya

silka
silka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: