A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Zsuzsi! Legyél határozottabb! Ha fizetsz egy szolgáltatásér, jogodban áll kifogással élni! Még akkor is, ha kellemetlen. Neked van igazad, erre gondolj! A nyikhaj tegye le a telcsiét (bár, ha nőgyogyó, és pácienssel beszél, azért én nem szoktam haragudni), és figyeljen a páciensre, aki kisebb talicska pénzzel érkezett. Te meg mondd meg, hogy aggódsz a gyerekért, végülis az anyukája vagy, úgyhogy ez több, mint jogos, és nem utolsó sorban szeretnéd kihasználni a technika vívmányait, és gyönyörködni életed értelmében! Uff, terrorbori

2D-4D: én rákérdeztem. És aszonta a pasi a praxisban, hogy a 2D-vel ő sokkal jobb képet lát, igaz nem olyan élethű megjelenítésben. Groteszk módon mégis közelebb áll a valósághoz a 2d képe, mint a 4d-é. Szóval a vizsgálatokat a naogyobb pontosság miatt kell 2d-ben csinálni.
Praxist én is tudom ajánlani. Pont azt kaptam, amit vártam. Nem ömlengenek, de igyekeztek a pénzünkért jó sokat mutatni, és első pillanattól kezdve bekapcsolták a dvd felvevőt. Igaz, sokára tudtam csak bejelentkezni, mert sokszor nem vették fel a telefont, és ha jól tudom, 2 után nem lehet menni.

Jujj, Emma, ez nagyon aranyos sztori, Apa biztosan egész nap a fellegekben fog járni!!!!

Nenoke! Én is könnyebben elbőgöm még magamat, mint a várandósság előtt. És főleg a negatív dolgokon. Boldogságomban bőgni már csak a jól sikerült babás dokumentumfilmeken szoktam, és nem is mindig. Viszont a lakásmizériával egy kicsit rosszabb fordulat, és már zokogok.

Rita! A szülcsinapcsimon mész legközelebb dokihoz! :D

Derekam nekem is feladta a küzdelmet. Korai volt… Viszont jobb, ha kevesebbet ülök, gyakran felpattanok, vagy ha a fittballon ülök!

Én is úgy tudom, hogy előtej nélkül is lehet sok teje egy anyának! Nincs összefüggés!!
Vendég

SZIASZTOK!!!
Köszi a válaszokat, este elolvastam, csak már nem volt energiám írni.
Nem nekem kell a kúp, hanem barátnőmnek, ő szintén kismami.
Zsuszi, gratula a kislányhoz!!!
Végre végleges a babácska neve, Lili Emma lesz, apája beleegyezett. :lol:
Már csak az orvosokna k nem kellene tologatni a szülési dátumomat, mert becsavarodunk nyuszival lassan :roll: , hogy mikor is jöjjön ki.
:roll:
Nekem tejet csak kipréselni lehetmég, jó lenne, ha nem csorogna, várja meg nyuszit :wink: , vagy tejcsárdát nyitok??

Kép
Kép
christine

Bori!
Egy nappal a költészet napja után van a szülinapcsid! hopsz :lol:

Én nemtom mi van a derekammal de ébredés után észleltem ezt a derékfájósdit.
A vicc az egészben, hogy tegnap a férjem tök sokáig maszírozta, bele is aludtam na de utána szörnyű volt..azt sem tudtam, melyik oldalamra feküdjek..

Egyébként a 2D-n szokták a kötelező szűréseket nézni mert úgy pontosabbak az adatok, méretek, szal úgy lehet a babákat jól látni, ezt Győrfy is elmondta.

Éhes picipoci
torolve_20131003125716

Hoppá, elnéztem, április 11-én megyek a dokimhoz.
Bocs Bori, nem a szülinapodon.
torolve_20131003125716

Gurgi :D
Nekem is pont április 11.én lesz a következő láthatás :D 2 hetet kell kibírnunk :D

Kép
Kép
emma1976

Emma!!
Már nagyon várom! :lol:
Utána megyünk 4D-zni is..ill. az egyben a kötelező szűrővizsgálat is lesz..
torolve_20131003125716

Addig betanítom Samut egy Pilinszky versre Kép ha már költészet napi láthatásra megyünk...
torolve_20131003125716

Nem tudjátok, mikor vannak a kötelező uh-k?
Nekem csak akkor lesz láthatás :cry: .Úgy várom a májust, akkor vásárolhatunk végre :lol: , mert betöltöm a kritikus 28. hetet, vagy ti hogy csináljátok?

Kép
Kép
christine

Tegnap megszületett egy volt kolléganőm kisfia a Szt Istvánban, császárral, picit előbb jött..de jól vannak!! Barnabás a kis trónörökös :lol:
torolve_20131003125716

De április 11-re voltam kiírva!!! Anyám nagy József Attila fun, úgyhogy nagyon örült, hogy egy napon születhetek a Mesterrel. Csak aztán keresztülhúztam a számításait!
Vendég

Rózsa!

Van ahol 28-30ik hét között van egy kötelező UH de van ahol csak a 32-ik héten, utána pedig a 36-ik héten, az uccsó UH.

Hát mi már vásárolgatunk (egyelőre rucikat)..nemsokára megvesszük a babakocsit és a kiságyat is, meg mindent amire szükség lesz..mármint a ruhákon kívűl..
Őszintén szólva én május végére de legkésőbb június közepére szeretnék meglenni..lehet, hogy kicsit korai lesz..nemtom..
:roll:
én ilyen vagyok, szépen legyen meg mindig minden időben.
:lol:
torolve_20131003125716

Aha, értem Bori..hát ahhoz képest pontosan érkeztél..
Én is nagyon szeresssem József Atikát
bár olvastam egy könyvét ahol kegyetlen trágárul írt mindenféléket..az anyjáról nem beszélve..nem csodálkozom, hogy öngyi lett..
torolve_20131003125716

28. hét a kritikus? Az már csak egy hónap. :lol:

Kép
nenoke

Én holnap töltöm be a 28. hetet!
Valamit én is hallottam, hogy a 28. hetet elérő koraszülött babók már majdnem ugyanolyan jó eséllyel indulnak, mint a teljes időre érkezettek.
De azért ne legyen koraszülött! :shock:
különben is, még el kell kötöznünk addig. ki ne merjen jönni nekem, mert visszatuszkolom!!! 8)

Nálunk az ismeretségi körben volt egy borzalmas tragédia, így én legszívesebben semmit nem vennék meg előre. rémes lehet egy egész babaszobát eladni.......
bár, a vásárlás és az egészség semmilyen kapcsolatban nem áll. csak a babona!
Vendég

bassszus, már bocs, de az előbb 1 perces szívleállásom volt!

kimentem a kétbetűsre kisdolizni, és csípett, eddig még nem volt ilyen, igaz tegnap este törölközésnél kicsit érzékeny volt a dolog, szóval utána észrevettem egy halvány kicsi rózsaszín foltot a papíron, és akkor puff! futottam tükörért (bocsi, ha :oops: ) és akkor megnyugodtam, valami felületi sérülés, karcolás a bűnös, de nemtom hol szereztem (tuti nem szex közben sérültem, mert nem volt) és szóval ...
ez ugyi nem nagy gond? mármint ebből nem lehet baj????????? arra gondoltam ha 2-3 nap múlva nem múlik el (addig is odafigyelek rá és gyakori mosdás...stb) akkor felhívom dokibát, mert csak 2 hét múlva kellene mennem!
vagy van olyan gomba, baci, amitől ilyesmi lehet (és nem hüvelyi!!!!!)
Tanács? valami krém? vagy ?????

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

SOS!

lynia-

Sziasztok! :)

Elég zürös héten vagyok túl, nem volt időm irni, de olvasgatok serényen! :D

Holnap megyek cukroslötyizni, jövöhét szerdán meg 4D-re.
Tudjátok, voltam 18 hetesen, de akkor Andris úgy belehasalt a lepénybe hogy nem látszott jól. Igy csak 8000 ft-ot fizettem 12000 helyett a vizsgálatért. Akkor mondta a nő hogy menjek 28. hét után és akkor megcsinálja a mozit 4000-ért! :D Szóval, marhára várom a jövőhetet. :lol:
Vendég

Emi!!!

Biztos felületi probléma..el fog múlni magától, ne piszkáld, max. krémezd be picit valami semleges krémmel. a körömvirág elvileg jó de oda nem tudom..na mindjárt utána nézek..
de pontosan hol is van ez a sérülés ha nem vagyok indiszkrét????
torolve_20131003125716

Szerintem ebből semmilyen baj nem lehet ha nem piszkálod!
Kisnagy dolognál puha papírral töröld és persze a törölközővel is vigyázz nehogy tovább dörzsöld...csak finoman..esetleg néha behintőporozhatód, pl. kamillás hintőporral..

Szeretettel:
Gurgi dokinéni :lol:
torolve_20131003125716

Emi, Betadine? Abban jód van, ha nem vagy rá allergiás, az jó lehet fertőtelnítésnek, nem?

Kép
nenoke

Emi!
Csatlakozom Gurgihoz, tényleg nem szabad piszkálni, nekem is volt már ilyen, igaz nem kismamiként, de elmúlt, tettem intim betétet, s cseréltem, ha szükséges volt (elvileg szárazabban tart mint a bugyi) este inkább csak zuhanyozz, és használj intim mosakodót! Nekem anno ezeket ajánlották, és bevált. Én sajnos nagyon érzékeny vagyok, minden nyaraláson, fürdőzésen összeszedtem vmi bacit, de mióta zuhanyzom és intim mosakodót használok (kop-kop-kop, kb. 4 éve) nem volt ilyen problémám!!!!

Gurgula, Emma!
Én is április 11-én megyek dokibácsihoz, 17.10-re!!!

Kép
Kép
times

Kép

Bocsi elolvastam, amit írtam, jót nevettem magamon ez most úgy jött, ki mintha előtte nem fürödtem volna, szóval nagyon szerettem fürdőkádban elpunnyadni, de most már csak zuhanyzom... Szóval így értettem.... :oops:

Kép
Kép
times

Kis ikres anyuka is április 11-én megy a doktorkához! :lol:
torolve_20131003125716

Azt hiszem ma egy kicsit szőke vagyok!!!!!!

Kép
Kép
times

Értjük mi Times!!
:lol:
torolve_20131003125716

köszönöm dokinénik!

gurgi :oops: kisajak ott a karcolás :roll:

eddig is csak zuhiztam és intimot is használok, szerintem a türcsi lehet a ludas, remélem legalábbis

jódra tudtommal nem vagyok allergiás...

lynia-

Köszi Gurgi!!!
Tényleg most jut eszembe, hogy mindig megakartam kérdezni, hogy a baba nemét csak akkor tudod megmondani, hogy tudom a fogantatás napját ügyi???
Sajna azt nem tudom, mi nem terveztük a bébiket, csak vhogy összehoztuk, így nem figyeltem peteérést, de viszont egynél meg azért többször voltunk együtt apával :lol: :lol: :oops: :oops:

Kép
Kép
times

sebaj times értettem így is! köfi :wink:

lynia-

most nézem csak, én is 11-ére kérnék, de 10 lesz belőle, mert 11-ére állásbörzénk lesz

lynia-

Emi!

Szerintem ne jódozzad.
Tuti, hogy a törcsi a ludas...ez csak pici karcolás, előfordul, hamar gyógyul.
hintőpor!

Times!
Igen csak akkor tudom megmondani ha szinte napra pontosan tudjátok a fogantatás időpontját..ikreknél viszont..nemtom mi a helyzet..mert ha full fiús vagy lányos jegybe esik a nap és mondjuk az egyik fiú a másik lány..szal akkor vszínű, hogy a határon volt a fogantatás..esetleg jegyváltásnál.

Felhívtam a szülésznőt, minden rendben a labor leletemmel..ellenanyag negatív, cukor is jó. 6.9, azt mondta, hogy ez teljesen normális.
7.8-ig oké.
a vasam picit alacsonyabb pedig szedem a vastablettát..szal most táplálék formájában kell még ráerősítenem a vasra.
torolve_20131003125716

gurgula és más vasasok :D : nálatok egész pontosan vashiány lépett fel, vagy vérszegények vagytok és vasat kell rá szedni?
csak mert én vérszegény vagyok.. alaphelyzetben is és most viszont ez csak erősödött. de a vastól szédelgek és nem érzem jól magam. (már volt hozzá szerencsém...) szval mit lehet még vérszegénység ellen tenni??

lynia: ecseteld ezüst kolloiddal.. :D:D én most mindenre ezt fogom ajánlani :P :P

jah.. és az első kritikus hét a 24. már innen számolják hivatalosan koraszülöttnek.. (na persze a legkisebb az életben maradási esély.. :( )

KépKépKép
mütyürke

cenikő köszi a tippet, próbálkozom...

KépKépKép
mütyürke

Azt tudom, hoyg 24. héttől már hivatalosan koraszülött, de ilyenkor még tuti maradandó károsodással csak, nem? Arra tippelek, hoyg azért lehet a 28. hét a kritikus, mert akkor már esetleg nem lesz károsodása sem. Mintha az agya és a szeme a 26. hétre fejlődne ki a babának, nem?

Kép
nenoke

Mütyürke!

Nem vérszegénység csak a vas alacsonyabb..
Szal.
Az első labornál csak egy hangyányit volt alacsonyabb, az a 9ik héten volt.
Aztán a 14ik héttől kezdve szedek napi 2 szem ferrograd folic-ot. és most a második labor leletemen alacsonyabb lett megint, annak ellenére, hogy szedem a vastabit. Nem vészesen de nem árt ha még pluszban ráerősítek a vastartalmú ételekre.

itt van ni egy táblázat:

Kép
torolve_20131003125716

Még egy táblázat a vastartalmú tápanyagokról:

Kép
torolve_20131003125716

hát ezek csupa jó kaják.... :? :lol: :lol: :lol:
modjuk a májat szeretem és végül is a lókolbászt is... :(
na de a mák... fúúúúj :?
ribizkével várni kell..vagy vajon jó a fagyasztott is? :roll:
jah.. és hát a szárazbab... nem tom mi a jobb, a vashiány v a puffadás? :lol: :lol: :lol:

köszi azért! :P
most vettem észre a nyulat is.. az is elég jó helyen áll.. a vadnyúl is egyenértékű, vagy direkt emelik ki a házit? na jó erre nem várok választ, gondolom nem táplálkozás szakértőnek készülsz... :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

tadaam :D
teljes a vonalzóskálám..

KépKépKép
mütyürke

Nem akarok hülyeséget írni, de úgy tudom, hogy terhesség alatt nem szabad sok májat enni..Pedig én is imádom, meg a fini kenőmájast is, de én nem mertem enni :roll: De ma spenót volt, előtte meg 2 napig rakott brokkoli.

KépKép

KépKép
szivvi

az első oszlop csupa tiltott kaja lenne elvileg... nem? :wink:

csicseri borsó nem rossz... a humuszt szeretem... :D

jah... és a spenótban több a vas, mint a parajban? :P :P :P

KépKépKép
mütyürke

Meg még azt is olvastam, hogy a vas felszívódásához c vitamin kell!

KépKép

KépKép
szivvi

Asszem pacit nem tudnék enni, a nyúlt sem szeretem...

KépKép

KépKép
szivvi

Zsuzsi!Nagy gratula Pannához, sajnálom, hogy szemét volt a dr, én kiakadtam volna.

Mütyürke, én is vérszegény vagyok és ezért szedem a vasat+ pótolom napi 2-3 dióval, reggel éhgyomorra feketeribizli levét korgyolgatom. Mindkettőt nagyon ajánlják és be is jön nekem.

Emi, nekem akkor volt olyanom, mint neked :) ,amikor bikinivonal -szőrteleníteni voltam és esetleg hirtelen megtéptek, mert lábközött teljesen leszedettem anno. (Most már nem vonz a dolog... :roll: ).

Ma az egyik "kedves" szingli ,35 éves kolleganőm rákérdezett a babánk nemére, én ragyogó szemmel közöltem, hogy kisfiú, mire ő:" Istenem ,mindnekinek fia születik, de unalmas, lassan kihalnak a lányok". Jó kis reakció nem?Szinte ráborítottam a teám...
Vendég

jah.. és fekete kagyló: imádom, de azt tudtátok, hogy alapból benne van a hepatitisz A ! na persze nem azt jelenti, hogy az leszel tőle, de egy legyengült szervezet nagy eséllyel kapja el, ha épp ebből lakmározik! ...nagyon komolyan kell venni, ha már friss állapotban kinyílt nem eszed meg, ill. ha nem nyílik ki főzés, párolás stb. közben, akkor azt sem szabad nyitogatni és megenni!

KépKépKép
mütyürke

Szivvi!
Jól tudod, a májjal vigyázni kell, túl sokat tényleg nem szabad, mert A vitamin túltengés lehet és emellett ugyebár a máj méreganyaggal is tele van..ill. van benne jócskán de kevés mennyiségben szabad enni.
Én pl. imádom a borjúmájast és a majorannás kenőmájast is.

Mütyürke!
Én imádom a mákot, nyami, minden mennyiségben..mindenféle mákos finomságot szeretek, sőt! imádom!
Szerintem a fagyasztott ribizke is jó.

Házi nyúl :lol: biztos azért mert annak tudjuk, hogy mit adunk enni..ill. a vadnyúl biztos mindenfélét összeszik.. Kép
torolve_20131003125716

zsanett: és miért nem mondtad: talán ha te is szülnél egyszer, lehet, hogy növelnéd a lányok számát... de valszeg ha erre várunk tényleg kihalnak... :lol: :lol: :lol:

KépKépKép
mütyürke

Körkérdés: Szülés után a hassal kell valamit tenni,(pl. vannak azok a leszorítós bugyók) vagy majd visszhúzódik magától? Jól előreugrottam, nem? :lol:
Vendég

Igen C vitamin és a folsav elősegíti a vas felszívódását.

Zsanett!!!
A kis genyadék, irigykutya szingli. :evil:
Ezt nem neked szánta hanem saját magának amiért neki még nincsen..
Jól mondom pszicho Bori?? :lol:
Ne foglalkozz vele!
torolve_20131003125716

fúúú én szenya vagyok, mert imádom a vadhúst... :lol:
mondjuk apósom vadászik, ezért szinte minden hétre jut vmi vadkaja.. :)

KépKépKép
mütyürke

Gurgi
Szoktál vinni vizet a mammer tornára? Vagy kibírok 50 percet ivás nélkül? Attól félek, ha viszek, akkor pisilés nélkül nem bírom ki :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Igen, Mütyürke, kb így kellett volna válaszoljak neki, sőt eszembe jutott még néhány durvább variáns is, de akkor persze lemeredtem...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: