A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Szerintem az elso napokban, hetekben hasznalhatnank a hasonlo nevre hallgato topikot, illetve kinek mennyire aktualis a Szoptatas cimut is (magamra gondoltam!!!), es aztan ha szivesen fogadnak, akkor ott van meg a babak szuletesi idopontja alapjan kategorizalt topik, azt hiszem maj.30-ig?! Ha nem tetszik, akkor meg mindig nyithatunk ujat, csak akkor felo, hogy elobb-utobb kaosz lesz a topikok kozott!

Myssnia,
Kuldj at nekem egy kis hasgorcsot, te meg vard meg, amig elolvad a ho, legyszives! Kép

Zsuzsi
40
zsuzsi74

Zsuzsi Kép
citromtorta! Nyamm!
Én meg csak összeütök egy kis krumplifözeléket nagy havas magányomban a munka mellett Kép

Urszila Kép
az ESZEMMEL (haha) tudom, hogy minden szempontból jobb a természetes szülés, de lehet, mondom, LEHET, hogy a tudatalattim nagyon fél töle. Vágott sebem volt már, annak a fájdalmát ismerem, de még sosem szültem. Érted, ugye? Lehet, hogy ez a baj ...
Na mindegy. Ha a hóhelyzet engedi, holnap kijutok a term.gyogyihoz, aztán meglátjuk.

Myssnia Kép
csatlakozom Zsuzsihoz!

Norka Kép
ja igen, nálatok esöt mondanak ... itt már vagy 20 centis a hó, gyönyörü, de áldatlan közlekedési állapotokat okoz ...Kép

Megyek tejfölért Kép

Pussz
Kangi
37+4
kangi

Sziasztok lanyok!

Azon gondolkoztam, hogy mennyi idos babat lehet mar bevinni a Balatonba? Itt most persze jo idore, langyos vizre gondolok, mondjuk ugy, hogy bevisszuk kis csonakkal, vagy kezben, hogy ne a part menti dzsuvaban furcsizzen, henem beljebb, ahol legalabb ranezesre valamivel tisztabb a viz. Meg torulkozot is be lehet vinni, szoval ha csak par percig lenne a vizben a baba, akkor sem fazik meg, amig kierunk vele a partra. Szoval leginkabb a fertozes szempontjabol erdekelne. Szerintetek?Kép

Na mindjart visszaolvasok, jo sokat irtatok!Kép

Puszi:

Leszter
30+5
leszter

Sziasztok!

Micsoda újdonság, itt is havazik! A férjem úgy döntött, hogy telefonon mindent meg tud oldani otthonról+számítógép, így legalább nem kellett autóba ülnöm, reggel elvitte a gyerekeket, meg du. haza is hozza õket.
Jövõ héten a gyerekek+apuka mennek síelni, lesz egy magányos hetem, JUHÉÉÉ! Utána valószínû évekig nem lesz ennyi idõm magamra, mint a köv. héten.

KangiKép
A szülési fájás kb. olyan, mint amikor az embernek iszonyú hasmenéses hasgörcse van. Legalábbis nálam ilyen volt. EDA-val felfázásos mensi szintre húzták le, az nagyon jó volt, békésen beszélgettünk a férjemmel. A tolás már kész havaj, olyan tolási ingere van az ember lányának, ami minden fájást elsöpör gyakorlatilag.

LeszterKép
Mindenképpen csak a 3 hónapos oltás után. Nekünk legalábbis a doki néni azt mondta, hogy ha nem muszáj elõbb, csak akkor kezdjünk kirándulni a babával! (Most számolom, hogy ez nálunk július, tehát nyaralhatunk!!!Kép)És napernyõt is kell vinned, mert nagyon erõs a nap a vízben! Én valami úszógumi szerûséget is adnék rá, nehogy valahogy belecsússzon a vízbe!

KaskaKép
fénykép sajnos nem készült. De lesz farsangi bál az oviban is valamikor, akkor majd feltétlenül tangó közben!

ZsuzsiKép
Hogy csinálod a citromtortát? A fiam kedvence, de nem vagyok magammal megelégedve. Hátha te jobbat tudsz!

Urszila
29+1
urszila

Leszter Kép
sajnos fogalmam sincs, de a Balaton belül tényleg tiszta.
Viszont a lábiját már 5-6 hónaposan be lehet lógatni, az tuti, meg a kezével is pacsálhat.
Többedik babások, segitsetek! Kép Engem is érdekel a téma.

Pussz
Kangi
37+4
kangi

Urszila Kép
eszerint én az elsögyerekes óvatos anyuka módjára gondolkodom KépKépKép Köszi az infot a fürdésröl!

És köszi a szülési fájást is. Ezt valahogy egyik könyvben sem olvastam ... de igy már legalább el tudom képzelni. Tényleg kösz.

Tuti laza lesz neked a jövö hét! És hogy fognak már a végén hiányozni! Kép

Kangi
kangi

Sziasztok Pocisok!

Remélem nem vettétek rossz néven, amit a szoptatásról írtam, ezek csak az én tapasztalataim voltak, gondoltam megosztom veletek.

Miszike
Én is hallottam a szülés utáni lábfázást, és vittem is be zoknit. Amikor még a megfigyelõben voltam szülés után, akkor apukám hozta be a zoknimat és húzta a lábamra. Tényleg baromira tud fázni. de nem ártott volna kesztyû sem, mert a kezem is majdnem lefagyott és remegtek a lábaim, mint a kocsonya Kép

Kangi
Lehet te azért pixitúrázol kevesebbet, mert még, mint írtad nincs fejjel lefelé a babád, így nem nyomja a hólyagot.

Myssnia
Láttam még a pocakod a képen, ,nagyon szép formás. Írtad, ,hogy nem éreztél eddig megkönnyebbülést, de nem is érzed, hogy elnehezedtél volna. Nekem sem volt soha ilyen, így nem is tudtam, ,mikor ment lejjeb a pocak, csak azok mondták, akik nem láttak minden nap. Viszont szülés után, majd meglátod annyira furcsa lesz, ahogy minden szerved "lezuhan" a helyére, nekem akkor ment nehezebben a légvétel, mintha valaki ráült volna a mellkasomra. De ez kb. 1 napig tartott + csak álló helyzetben éreztem.

Mariann
Én 1x láttam a Megatoysban kismam tangát! Hát valami bõdület ronda volt Kép Hatalmas pocak és az egész bugyi a fenekében volt a bábunak, amire kirakták Kép A párommal alig bírtuk ki röhögés nélkül.

Kismama ruha
Én a Kismama újság aktuális kimama és babadivat bemutatásán szoktam kiakadni. Nem tudom, egy gyesen lévõ mami, hogy tudna megvenni egy gyerekpólót mondjuk 8000-ért. Szerintem abszurd. Én a Kismamában található szabásminták alapján varrattam az anyósommal és anyukámmal pár kiegészítõt, így szinte alig van a szekrényben kismamaruhám. Mondjuk szerencsés alkat vagyok, mert egész várandósság alatt csak 9 kg-t híztam, mindenem más vékony maradt, így tudtam sok olyan ruhámat is hordani, amit most is hordok. Na meg júliusban szültem így nem kellett téli göncöket kitalálni. Persze az utolsó 2 hétben már én is 2féle ruhában jkártam szinte, de kit érdekel. Én a Formes-t meg sem néztem, mert tudtam, hogy bazi drága, olyanért meg miért adjak ki egy vagyont, amit csak pár hétig hordok. Lehet a következõ babánál meg nem is tetszene már.

Leszter
Miért nem vizstek kis felfújhatós medencét. " éve egy pár így csinált, ott jól elvolt a bébi (mondjuk már szerintem 1 éves volt akkor, mert totyogott is már), így a zuhanyzóból vittek tiszta vizet és pancsolhatott. Mi idén megyünk Danival elõször a Balcsira,a kkor már õ is 1 éves lesz és viszünk neki ilyet, de persze mi is bevinnénk a vízbe, akár kis karúszóval, addigra babaúszáson megtanulják azt is, vagy matracon, ha elfáradna.
Én a napsütés miatt félek, mert neki is nagyon érzékeny a bõre, mint nekem, úgyhogy a legmagasabb faktorszámú napozótejet viszem majd neki, meg a kis fejére is teszünk valami vagány kalapot, ,vagy kendõt a napszúrás elkerülésére, na meg nem délben tûzõ napsütésben visszük majd bele.

na üdv, megyek dolgozni, nehogy lecsesszen a fõnököm, bár itthonról úgysem látja éppen mit csinálok
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Szülési fájás
Nekem végig középen alul fájt, sehol máshol, ,mint amikor jó erõsen mentruálsz, ,jól görcsölgetett.
Én EDA nélkül szültem, nem engedném a gerincemet szurkálni és annyi rosszat hallottam már róla. Szerintem még nincs kiforrva rendesen ez a módszer. Legközelebb sem kérek. Kivétel képez nála, ha valami miatt császár lett volna/vagy lenne a következõ, mert nem szeretném, hogy aludjak, maikor kiveszik a picit. De remélem legközelebb is a kistesóval sem fog máshogy menni. Csak azt nem tudom, mikor induljunk majd el, mert Dani a beérkezéstõl számítva 3 óra alatt megszületett, ,uis a doki mondta, hogy a másodiknál még elõbb kell jönni, ha Dani ilyen gyorsan jött. Na, de ez még a jövõ zenéje, majd meglátjuk akkor, ,amikor már ott leszünk.

pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Leszter!

Én elsõ babás vagyok, nem igen tapasztalatból írom, de szerintem jó ötlet lehet ilyen kirándulás elõtt a babaúszás bevezetése. Egyrészt már igen korán vízhez szokik a baba, nem kell félni, hogy nem fog neki tetszeni a pancsi - sõt élvezni fogja, másrészt az úszás az immunrendszerre is pozitívan hat, és aki vezeti a babaúszást tud a legjobban tanácsot adni. (A barátnõmnél nagyon bevált, Dávid fia kész vizimanó Kép.)A víz tisztaságáról pedig beszélhetnél a pediátereddel, gondolom õ látja át a gyermek egészségi állapotát a legjobban.

Ez csak egy ötlet, gondolom vannak itt tapasztalt mamik is.

Tündimami
tündimami

Sziasztok lányok!

Harmadszor futok neki az írásnak, de valami mindig történik, és csak az elejéig jutok, aztán eltünik. Kép Kép (Mérgesen vicsorgó fejet nem lehet?)
Tegnap úgy elfáradtam a többfogásos ünnepi vacsi készítésébe, hogy nem bírtam bekapcsolani a gépet.

Zsuzsi!
Akkor most harmadszor fejezem ki csodálkozásomat: még mindig egyben?! Pedig reggelente én is azzal kelek, hogy vajon mi történt veletek. Bátor vagy, hogy otthon szülsz. Nem emlékszem, az elsõket hol szülted? Gondolom az ember eleinte bizonytalanabb, aztán akkor lesz bátrabb, ha már tudja mi vár rá. Mindenesetre drukkolok, és biztos, hogy minden o.k. lesz. :o Ahol ennyi ember szorít, mint neked,ott csak jó dolgok történhetnek.

Gumicukor!
Köszi, amit a szülésrõl írtál. Nem érzem kifejezetten ellentmondónak azzal a cikkel, amire én utaltam. Egyes elemeiben persze igen, de összességében mégsem. Persze minden szülés más. Nekem azért tetszett ez az iromány, mert kimondja, amit tényleg tudatosítani kell: a szülés fáj, de minél jobban felkészülsz rá, annál jobban tudod irányítani. Mondom én ezt minden tapasztalat nélkül! Kép Egyébként meg azt gondolom, hogy meg kell hallgatni, el kell olvasni mindent, ami információt hordoz számodra, számomra, (bárki számára), meg kell köszönni minden tanácsot, amit jó szívvel adnak. Ezeket el kell raktározni, még jól jöhet egy adott pillanatban. A direkt riogatásokat meg el kell engedni a füled mellett. Így a 35. hét tájékán gyakran kérdezik, hogy félek-e a szüléstõl. Azt hiszem, nem. Persze izgatott vagyok, meg vannak rossz gondolataim is, aggódom, hogy a babával minden rendben van-e, de magától a szülés folyamatától nem félek. Igyekszem meggyõzni magam, hogy könnyû, gyors, sima szülés lesz, aminek a végén lesz egy gyönyörû egészséges kisbabám. Ha pedig mégis van valami gáz, az orvos majd megoldja. És ha még sem lenne könnyû és gyors, túlélem. Egyszer úgyis véget ér. Szóval igyekszem optimistán hozzá állni, de emellettt tudatosítani, hogy lehet nehéz is. Ebben nekem segített az a cikk. És az is amit Te és a többi tapasztalattal rendelkezõ mami írt. Na, ez jó hosszú lett! Bocsi!

Franyó!
A profilodról eljutottam az üvegeidhez. Nagyon szépek. Én nagyon béna vagyok, és nulla alkotói fantáziával rendelkezem, úgyhogy irigykedem. És tényleg nem kell kívánnod a pocakosodást, mert már így is elég nagy.

Csucsuka! Én is gratulálok Danóhoz! Nagyon édi!
Gumicukor! A porofilodra rákattintva láttam azt a gyönyörûséget, csak nem tudtam elolvasni a rá vonatkozó információkat! Nagyon-nagyon tündéri! Neked is nagy gratula! És mindenkinek, akinek van kép már kibújt gyermekérõl. Nagyokat szoktam írigykedni, ha rábukkanok egy-egy baba képre.

Norkini! Kösz az infot az NST-rõl. Meg fogom kérdezni. Bár itt valaki – azt hiszem Magdi – kérdezte, hogy nem ugyanaz-e mint a CTG. Mert arról beszélt.

Leszter! Értem már miért vallod magad zuglóinak. Mi is kb. a XV. kerület felõli részen lakunk, bár ez még így is elég nagy terület. Majd sétáltathatunk együtt babát a patak parton. Az neked messze van? Amúgy nekem is mindig szúr, fáj, húzódik valahol, de mikor mondom a dokinak, csak legyint, hogy ez természetes. Most például a bal oldalamon egészen fenn a mellem alatt fáj, fõleg ha ezen az oldalamon fekszem. Igazság szerint nem is nagyon tudok ezen az oldalon feküdni. Ez azért elég gáz: se hason, se háton, se bal oldalon. Egész éjszaka jobbosan...! Kép És még öt hét van! A pocakod nagysága miatt ne aggódj! Még emlékszem, mikor azt kívántam, hogy bárcsak nagy, látványos kismama hasam lenne! Most már néha egészen mást kívánok. Pedig szerintem még nõni fog. A legviccesebb az, mikor azt gondolom, hogy simán átsiklom egy résen, ajtónyíláson vagy valami hasonló szûk részen, ahol az elmúlt 33 évben gond nélkül suhantam, és váratlanul beragadok. :o
Írsz valamit a szövetes boltról? Nekünk is aktuális lenne.

Myssnia! Nem tudom megnyitni a játékokat. A töltésnél megállnak. Úgy látszik nehezen bírkózom ezekkel a dolgokkal. Pedig nagyon rámozdultam, hogy játszani fogok.

Kangi! Az a baba még simán megfordulhat. Ha pedig az eszeddel tudod, hogy mi a probléma, akkor dolgozhatsz a tudatalattid ellen. Próbáld meg!

Hermi! Üdv itt! Jó pocakosodást! (Tök jó, már nem én vagyok az utolsóként belépett!Kép )

Mariann! A C and A (nem tudom hol van a jel Kép )valóban rendelkezik kismama ruhákkal, és tényleg voltak jó ruhák, de most mintha leépítenék ezt a részleget. Kevesebb van és kevésbé jók. A Formes szerintem gyönyörû, de arcátlanul drága. Én elõször - egészen korán - a nadrágjaimat híztam ki, és már nem akartam normál gatyót venni, eggyel nagyobb számban. Úgyhogy elsõ eufóriámban vettem egy nacót a Formesben. Akkor tényleg nagyon jó volt, mert pici pocakkal is lehetett hordani, sokáig. De most már kényelmetlen. De ha korlátlan mennyiségû pénzem lenne, sokat vásárolnék ott.

Mariann! Te szegény! Neked is diétáznod kell? Kép Nekem is. Kép Te hogy bírod? És mi az oka?

Tündimami! Ne depizz! Inkább nézd meg a videót! Nekem a képernyõvédõm olyan, hogy fotókat váltogat, ezek között van kép a 22 hetes Manóról. És ha váratlanul megjelenik a képernyõn, én mindig vigyorgok. :o Ez tuti módszer depi ellen. Meg a babaruhanézegetés! Kép

Hú, ez nagyon hosszúnak tûnik. Ezért most elmegyek, eszem egy kis mandarint, mielõtt én is megundorodom tõle. Aztán folytatom.

Beu
35+2
beu

Osztom Tündimami véleményét.

Dani is 4 hónapos kora óta jár babaúszásra és õ is egy kis vizipók, ,nagyon mozgékony benne, imád pancsolni. A zuhanyozótól sem fél és ajánlom, hogy már születésétõl kezdve elõször csak picit locsolgassátok az arcát is a babának, aztán, ahogy egyre jobban bírja, lehet többet többet. Daninak már egy egész teki szivacsból lazán ráförcsköljük a vizet és a reakciója röhögés, hát, ilyen az én fiam. Ha nem tetszik kezdetben a picibabáknak, akkor hagyd abba, aztán próbálkozz pár nap múlva. Itt is, minden máshol a babás dolgok terén, a fokozatosság és türelem türelem a legfontosabb! Nyugodt türelmes mama= nyugodt türelmes baba (bár kivételek mindig akadnak)

na pusz
gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Nagyon régen nem írtam, de szorgalmasan olvaslak bennetek.
Gratulálok minden babához!

Urszila
Ezek szerint szültél EDA-val? Én nagyon félek a szüléstõl és a fájdalomtól és azon gondolkodom, hogy kérek EDA-t.
(Második babámat várom és nagyon fájt az elsõ szülés.)
Mit lehet érezni a szülés után? Meddig tart a hatása? Érzed mikor kell nyomni v. az orvos szól? Nagyon nem értek ehez és nem ismerek senkit aki EDA-val szült volna.

Szoptatásról
Elsõ terhességem idején fel se merült bennem, hogy nem fogom tudni szoptatni a babámat. A kórházban a csecsemõsök nem voltak a csúcson a témában mert sokat segíteni nem tudtak. Nagyon nagy volt a cicim és a bimbóm a babának és
nem nagyon tudta bekapni. Végén a férjem hozott be bimbóvédõt és azzal úgy ahogy ment a dolog. Otthon se ment igazán a dolog a védõnõ is kijött megnézett egy szopizást, hogy mit csinálunk rosszul de ötlete nem volt. A babám állandóan sírt. Nem fogom arra, hogy éhes volt mert tejem nagyon sok volt. Még is 1 éves koráig szopizott. 2-3 hónaposan elhagytuk a bimbóvédõt és 7 hónapos koráig csak anyatejes volt. Sok-sok türelem kellett hozzá. Akkor még sajnos nem tudtam a Babanetrõl pedig biztos megkönnyítette volna dolgomat. Most a 2.-nál már legalább tudom, hogy hová lehet fordulni.
Bocsi, hogy ennyit írtam.

Akik kb annyi idõs teheres mint én (19) mikor kezdtétek érezni, hogy mozog a baba?

Tina
19
Tina

Azt hiszem az elõbb megmozdult a babuci!!!! (16 hetes)Hurráááááá.

Saci
Névtelen

Saci

Elsõ baba? Már én is szeretném érzni!Kép

Hermi
hermi

Gumicukor Kép
igen, nekem is ez jutott eszembe, mármint hogy nem nyomja a kis kobakja a hólyagot. 91 mm-s kis kobakja van egyébként a múlt pénteki mérés szerint Kép Kismaci Kép

Pussz
Kangi
37+4
kangi

Saci! Most érzed elõször! Gratulálok! És ez egyre jobb lesz! Kép Kép Kép
beu

Sziasztok Pocakosok!

Nagyon régen nem írtam már, viszont folyamatosan olvaslak benneteket és drukkolok nagyon, ha vkinek épp arra van szüksége. Azért nem írogatok, mert amúgy sem vagyok valami nagy szövegelõ. Azért majd idõnként felbukkanok, mert szeretném, ha azért egy kicsit én is "csapattag" lehetnék.

Zsuzsi, ma tizedszer nézek be miattad. Olyan izgi. Remélem minden szupersimán megy majd, szorítok ezerrel!

Tina!
Én múlt hét hétfõn éreztem elõször (csüt. leszek 19), de egy barátnõm, aki tavaly szült csak a 21. héten érezte. Nagyon sokat gondoltam rá, hogy bárcsak már megmozdulna, aztán amikor már belefásultam a várakozásba, és már szinte eszembe se jutott, akkor megbökdösött belülrõl, hogy hahó, itt vagyok!

Üdv mindenkinek,

Sziasztok!

Koszi mindenkinek az egyutterzest a benzinlopassal kapcsolatban.Kép Ejszakara kispapa odarakta a fenykepezot az ablakba, es beallitotta, hogy csinaljon nemtomhany percenkent fotokat a kocsirol.Kép Milyen poen lenne, ha sikerulne lekapni a gonosztevot, es kitenni a kepet a kocsi ablakara valami jo szoveggel!KépKépKép

Myssnia,
Az en babam is csak dicserte Szilardot.Kép
Hogy vagy? Jo lenne kibirnod addig, amig eltakaritjak a havat...

Kangi,
Az en kispapam is kocsival indult reggel, es o is azt mondta, hogy egesz Zuglo be van allva. A Varosligetig (3-4 km) majdnem egy ora alatt jutott elKép, pedig kozben amennyire lehetett mozogni a dugoban, probalt tobb utvonalat is megnezni. Es erdekes modon a belvarosban sokkal jobb volt a helyzet...

Hermi,
Udv kozottunk, jo pocaknovesztest!Kép Beirtalak a tablaba.

Mariann,
Beirtalak Teged is a tablaba, az utolso menstruaciotol szamitva mar 25 hetes es 3 napos vagy!Kép Gondolom, nem a ciklus kozepen volt a peteeresed, ez lehet az oka annak is, hogy kesobbre vagy kiirva, mint ahogy a mensitol szamitva a 40 het letelik. Majd a penteki tablaban nezd meg, hogy megfelel-e igy, vagy javitsak rajta.
Jol ertem, hogy magyar doktorno a nogyogyaszod egy belga korhazban?
Nyugodtan panaszkodj ma is a pisiturakra, hatha akkor ma ejszaka is kevesebbszer kell menned!Kép (Remelem Norka es Kangi, Nektek is bejon ugyanez a modszer.Kép)
En is a C&A-ban vettem a kismamacuccaimat (na nincs azert tul sokKép), es szerintem is csinosak.

Zsuzsi,
Egy kis citromtortat, naaaa, leeeccciiiiii!Kép
Dani sulija nem semmi, nagyon link tarsasag lehet a tanari garda... De majd az uj suliban...!Kép
Miki, hajraaa!!!Kép

Tundimami,
De jo, hogy tudtal jelentkezni, mar hianyoltalak. Orulok, hogy minden rendben.Kép Aztan csak ovatosan a sielessel!Kép
A babauszast ettol fuggetlenul is szeretnenk majd, de tenyleg ebben is segithet.Kép

Urszila,
Otthon a ferjed? Az jooo!
Koszi a furdeses valaszt, engem is az idei augusztus erdekelne, amikor 4-4,5 honapos lesz a babuci. A karuszo tenyleg biztonsagosabba teszi a furdest, meg ha a kezunkben van a kicsi, akkor is.

Gumicukor,
Tenyleg, felfujhato medence, ez nem is jutott az eszembe.Kép De azert jo lenne, ha legalabb ugy, ahogy Kangi irta (kez-es labpancsolassal) be tudnank magunkkal vinni a vizbe, mert akkor a kispapaval egyszerre is tudnank furdeni, nem csak kulon. (A deli parton azert nem mindegy, mert egy fel ora, mig beer az ember, es ujabb fel ora, mig ki.)
Az biztos, hogy a leegessel es a napszurassal nagyon kell vigyazni, de szerintem nemi odafigyelessel ezek megelozhetok.

Beu,
A patak azert eleg messze van tolunk, de egyszer-egyszer majd biztos talizhatunk.Kép Mi az M3 es a korvasutsor Zugloval szemkozti oldalan lakunk, ha ez igy ertheto.Kép
Szovetet a Betexben neztunk, 4 uzletuk van (Kiraly u., Lehel ut, a masik kettore nem emlekszem, de az Arany Oldalakban benne van, ha az nincs meg, szivesen leirom Neked a pontos cimeket). Az arak eleg valtozatosak, sok a leertekelt, nehany meteres anyag, de a teljes aruak is szerintem lenyegesen olcsobbak, mint mondjuk a Kikaban, vagy az INKU-ban. Mi pluss butorkarpitot neztunk, de fuggonyok is vannak nagy valasztekban.
Jol gondolod, en is latvanyos, nagy kismamapocira vagyom, de gondolom, tenyleg nem lehet konnyu, ha mar megvan.Kép

De, Saci,
Gratula az elso mocorgasokhoz!Kép

Puszi:

Leszter
30+5
leszter

Sziasztok Lányok!

Tina!
Szerintem én elég hamar éreztem hogy mocorog a baba:16.héten.Én akkor nyugodtam meg egy kicsit,mert nagyon paráztam,féltem a vetéléstõl,(már volt egy 9.hét)és állandóan megjövõs érzésem volt",amire utrogestant kaptam(szájon át)még most is szedem (24.hét)
Szóval én akkortól vagyok kicsit nyugodtabb,ahogy megéreztem a picit fizikailag is.Kép

Zsuzsi!
Dehogy itélünk el,sõt megértünk,bár én már most bevagyok sózva pedig hol van még a vége!Te már tudod mi vár rád,ránk ,én még nem mert az 1 baba.Én is minden reggel azzal kelek,szültél e az éjjel?Egybõl jövök kapcsolom be a gépet.A családom már csak konkurenciának nevez,mert mindenkit kitúrok a géptõl.

Gumicukor!
Terhes tangát én is láttam,és nem akartam elhinni hogy ilyet valaki is tervezett.Nagyon nevetséges,és szerintem kényelmetlen is lehet.Bár ha látnátok hogy milyet vettem tegnap,hát az is nevetséges,ellenben nagyon kényelmes.(magasra feljön,és nem nyomja a pocakot sehol.)Sokáig nézegettem mire megvettem,szerintem az eladók biztos jót kuncogtak rajtam,hogy mennyit hezitálok.

A szülési fájásról én nem sokat tudok és ahogy itt olvasgatlak beneteket,kezdek rádöbbeni hogy itt Belgiumban ,nem is szerveznek tanfolyamokat,nincs védõnõ aki mesél,tanácsot ad-mivel itt szinte csak EDA.valszülnek a nõk.
Itt jársz az orvosodhoz,aki helyben a rendelõjében leveszi a vért a labornak,amit és amennyit õ mond annyi az össz infó+amit még esetleg megkérdez az ember.Szóval tök 0 az ismeret anyag a szülésrõl.
De jó hogy van ez a BABANET!!!!!!!!!!!!!!

Beu!

Én azért diétázom,mert magasabb a cukrom a kelleténél,de ez nálam nem csak most van igy,az éhgyomri cukkerom volt magas terhesség elött is.A fõiskola vizsga idõszakában jött elõ,kb.6éve.Diétával karban tartható,de az a gáz hogy eddig nagyon fegyelmezett voltam de mostanra valahogy elfogyott a türelmem,és lazábban veszem.(pedig most lehet nagyon elszállni és nagy gyerkõcöt produkálni)Látod tudom,és még is nehéz rávenni magam hogy megálljam,és ne egyek csokit.
A C&A itt nagyon jó és nagyon nagy a választék kismama dolgokból és szerintem meg is fizethetõ.A Formest még testközelbõl nem láttam,csak a hirdetéseiket,de az áraikkal sokkoltak.Fõleg,hogy tudom ,hogy van sokkal olcsóbb is.Itt egyébbként nagyon kismama ás kisbaba pártiak,és rengeteg üzlet foglalkozik ezekkel az árukkal.

Norka!
Az új topic csak azért jutott az eszembe mert szerintem ez egy nagy téma és más topicból is jönnének,nem csak a miénkbõl"(milyen jó-pedig még csak pár hete vagyok köztetek).Szóval szerintem nem csak elsõ babások lennének,egy próbát megérne.

Mariann
24
Névtelen

Saci!
Le tudnád írni kérlek, hogy kb. mit éreztél! Mert én is éreztem valamit, ami szerintem a babó volt, de nem vagyok biztos benne. A múlt héten jött elõszor, olyan csikizés féle, amit idáig még nem tapasztaltam. Lehtehogy az emésztõrendszerem volt, de én úgy gondolom, hogy nem az. Azóta kb. 3*éreztem még ugyanazt és ugyanott. Sõt, pont most is.Kép

Beu!
Már nem vagyok depi, talán a korai kelés volt az oka. Az elõbb pedig hívott Kispapi, hogy eljön értem a munkába, úgy örülök, mert ma is Bécsben volt és ilyenkor mindig nagyon késõn jár haza.Kép

Tina!
Én 17 hetes terhes vagyok és még csak "talán" éreztem valamit, de az orvosom azt mondta és a tapasztaltabbak szerint is, hogy a 20. héttõl fogom igazán érezni.

A suliban a gyerekek engem is Tinának hívnak. Kép

Tündimami
tündimami

Köszi LESZTER!

Igen magyar a dr.,nekem ez fontos szempont volt hogy tudjak megfelelõen komunikálni,és vannak amit nem lehet se franciául,se angolul kifejezni.Fõleg nem a kispapimnak aki néha azt se tudja mirõl is beszélek.Hát még ha lekellene forditania.
Egyébként nagy mázlim van mert az elõzõ itteni dokim is magyar volt ,de váltanom kellett,mert sok mûhibát követett el,és szóltak a korházból hogy jól gondoljam meg,hogy hozzá akarok e járni.Így a 20.héten átmentem a drnõhöz.Aki sokkal biztonságosabb érzést ad.Ja és még a korház is jobb mint az elõzõ.Nekem meg a cukor miatt azért nagyon nem mindegy hogy kinek a kezei között vagyok.

Mariann
24
Névtelen

Tündimami!

Nyugi!
AZT ÉREZTED!!!
Ez egyre csak jobb lesz,és kifejezettebb!!!!!!!!Kép

Mariann
24
Névtelen

Leszter!

Egyébként én is RPalotai vagyok,ott születtem,a szüleim most is ott laknak.Csak mi sokkal kijebb,Alag u.,Közel a Domus-hoz(Sipos D.u.)
Belgiumon kívül meg otthon Dunakeszin lakunk.

Mariann
24
Névtelen

Mariann, Tündimami, Dé
Lehet, hogy én is azt érzem de nem annak tulajdonítom. Pedig tapasztaltabbnak kéne lennem végül is már ez a 2 baba. Még is olyan mintha elõször lennék terhes.
Már úgy várom, hogy mozogjon.

Tina
Tina

Sziasztok! Rendszeresen olvaslak benneteket, és bocs, hogy most belekotyogok, de valamit nem értek.
Mano2! A családi kedvezményhez kértem a dokitól igazolást a betöltött 91 napról. Nekem az utolsó mensi 2002. 05.25. szintén, és az igazolás arról szól, hogy 2002. 09.06-án töltöttem be a terhesség 91. napját (03.01-ére vagyok kiírva) így csak 4*3000 Ft-ot írhatok be a bevallásba. Ezek szerint a dokik nem úgy számolnák, ahogy mi tennénk? Igazolást amúgy el kell tenni, ha lesz egy ellenõrzés esetleg.

Kismaczi
Névtelen

Sziasztok!

Húúú, jó egy óra volt végigolvasni a három nap termését!

Zsuzsi!
Régen nem írtál! Kép Ha beindulsz, értesíts minket, szerintem mindenki izgul!

Norka! Kép
Vasárnap felhívott egy pécsi barátnõm, aki 7-ére volt kiírva, és elmondta, hogy indulnak a kórházba, mert beindult a szülése. Még aznap megszületett a második kislánya! Említett egy furcsa nevû vizsgálatot, mikor oxitocinnal stimulálják a méhösszehúzódásokat, és figyelik a kisbaba reakcióját. Neked is csináltak ilyet? Mert õ csodálkozott, hogy Bp-en nincs ilyen. Én meg azon csodálkoztam, hogy két héttel a szülés elõtt (akkor volt neki az elsõ ilyen vizsgálat) miért kell stimulálni a szülést. Lehet, hogy rosszul értelmeztem...

Tina!
Azt hiszem Te kérdezted az EDA-t. Én is azzal szültem, és nagyon jó tapasztalataim vannak. A beadás egy gyors vérvételhez hasonlítható fájdalomban. Azt is hozzáteszem, hogy sokak panaszkodnak féloldalas hatásról vagy szülés utáni fejfájásról, de nekem egyik sem volt. A tolófájásokat tisztán érzed, így könnyen együtt lehet mûködni az orvossal és persze a babával. Ha lehet, most is fogok kérni, ennek az a feltétele, hogy ne legyen nyitva a méhszáj két-három ujjnyinál jobban, mert akkor már nem adják be.

Szoptatás:
Én pótlással 8 hónapig szoptattam a kisfiam. Már az elsõ hónapban volt itthon tápszer, igaz, csak a polcon, de borzasztóan megnyugtatott. Azt hiszem most is mindent megpróbálnék, de kevésbé kerülnék az idegösszeomlás határára a szoptatás miatt, mert az biztosan rosszat tett. És azóta már azt is tudom, hogy tanácsért fordulhatok az LLL-hez.

Gombóc! Kép
Fel a fejjel! Zsombinak pedig farkasétvágyat kívánok a cicihez. Kép

És egy jól végzõdött rémtörténet: tegnap egy hatalmasat estem az utcán, egy csinos kis jégrétegen. Szegény férfi, aki felsegített, nagyon megijedt, én elõször fel sem fogtam a földhöz közeli állapotot. Csak öt perc múlva jutott el a kis agyamig, hogy mi történt. Szerencsére éppen Anyukámék elõtt estem el, gyorsan felmentem, és mozdulatlanul feküdtem fél órát. A baba szerencsére semmi jelét nem adta annak, milyen ügyetlen anyukája van! !!! Nagy mázli, hogy megúsztam!

Puszi mindenkinek!
Judó
37+2
judó

Sziasztok!
újabb képek Bencérõl itt:
[url=http://foto.fotexnet.hu/my_pic/22925/index.php?id=9&page=0" TARGET="_top]http://foto.fotexnet.hu/my_pic/22925/index.php?id=9&page=0[/url]

Már alakulnak a napjaink, de még eléggé egybefolyik...Kép
Minden leendõ anyukának üzenem, hogy most pihenje ki magát, mert aztán egy ideig nem lesz rá mód. A félméteres tréner éjjel-nappal készenlétet követel.Kép
Vigyázzatok magatokra!Pussza

Timici+Bence(13napos)
timici

Azert nem jelentkeztem, mert
-itt volt a szuleszno,
-a gyerekeim egesz delutan balheztak, ezert levittem oket setalni, de ott is folytattak,
-az osszes ismerosom felhivott, hogy mi van ma´, hol a gyerek?, del ota a telefont kapkodom!
-kezdek bepoccenni, lathatolag anyam is, aki Danit vedi, en meg Gyurit, szoval tok jo kis nyugodt, szules elotti hangulatban vagyok. Es erdekes, minden szomszedunk azt almodta, hogy az ejjel szultem...(biztos valami reszeg ordibalhatott?)

Na, szoval a szuleszno szerint kicsit blokkolom a torteneseket azzal, hogy direkt elvezem, hogy meg nem szultem meg, illetve, hogy felek a szulest koveto idoszaktol! Hat nana, hogy felek, foleg azok utan amit a ket kolyok ma muvelt...mi lesz harommal?
A mehszajamat alig erte el, magasra fel van csuszva. Allitolag ez kozvetlen szules elott szokott bekovetkezni. Majd meglatjuk! Baba szivhangja okes, ha nem szulnek meg holnap, akkor csutortokon delutan ujabb vizit, a babat tulhordasnal mar gyakrabban kell megfigyelni!
Amikor lementunk cipelgettem egy kicsit Gyurit, meg futottam utana, fociztunk is, hatha besegit egy kicsit!

Kisbaba borere nyaron nagyon vigyazzatok! Feher ingecske, szafari sapka, 60-as fenyvedofaktoru krem elengedhetetlen, lehetoleg napernyo alatt, es inkabb csak 4-5 ora utan erdemes kimenni vele. Mi Gyurit kb.6- 7 honapos koratol vittuk be a tengerbe, ugy eppenhogy belemartogatva! A medence azert jobb, mert tisztabb es melegebb a vize.

Bocsi, nem tudom ki kerdezte, meg nem szultem en sem otthon, Dani 92-ben a Schopf-Mereiben szuletett, Gyuri 2000-ben a francia rivieran a La Fontonne korhazban!

Urszila, de jo neked, hogy kicsit egyedul lehetsz! Hasznald ki! A mai nap utan en is szivesen menekulnek egy kis egyedulletbe...amire ha jol szamolom egy jo darabig eselyem sincs!

Citromtorta...kicsit csaltam, mert csak a piskota-lap volt sajat keszites, a krem egy egyszeru hidegen keverheto citromos puding, a tetejen meg egy szinten felkesz citromizu tortabevono, amit csak fel kellett olvasztani es rakenni! Hiaba, lustulok! De mar csak egy szelet van belole, es hihetetlen modon Gyuri is evett ket szeletet!
Amugy, ha magam csinalom, tejszines pudingporbol fozom a kremet, teszek bele vajat, egy egesz citrom levet, es valamennyi hejat is reszelek bele, ezt kenem belulre, meg a tetejere is, plusz meg nehany vekony citromkarikaval diszitem!

Aranyosak vagytok, hogy igy izgultok ertem, tokre meghatodtam! Igerem, ha tortenne valami, az lesz az elso, hogy bekapcsolom a gepet, es ameddig tudom ep aggyal kovetni az esemenyeket hirt is adok magunkrol! Ha meg Miki baba kibujt, termeszetesen ti kapjatok az elso kepeket!

Timici,
Mindjart nezem a kepeket! Hatha beindulok Kép!!!

Zsuzsi
40
zsuzsi74

Judó
Örülök, hogy megúsztad sérülés nélkül. Vigyázz legközelebb, mert már megint minden tiszta hó-jég-latyak.

LeszterKép
Jól vagyok, feszül a pocak, ezért most nem tömöm a fejemet, mint máskor. Nem mintha ma akarnék még útnak eredni, de most olyan jó lenne, ha nem esne több hó. Biztonságban érezhetném magam egy fokkal. Ez a hülye távolság...

Saci Kép
Ugye milyen jó? Nekem is volt valami mocorgásféle, de aztán napokig semmi. Ezért el is bizonytalanodtam, de utólag tudom, hogy tényleg az volt. Kép

myssnia
38+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok!

Timici!
Nagyon - nagyon édes Bence! :o Nekem is kell!!! Fõleg az utolsó kép tetszik. Gondolom azt a nézést imádod! Gratulálok! És tök jól áll a kezedben, annak ellenére, hogy elsõ baba. Nehéz?

Judó! Szerintem ebben az idõben, 37 hetes hassal csak óvatosan a mászkálással!

Tündimami! Igazad van, az is tök jó depi ellen, ha kispapi korábban jön haza. Sajnos nem túl gyakran van ilyen.

Mariann! Nekem csak azért kell diétáznom, mert sokat híztam. Neked azért komolyabb. Néha egész egyszerûen KELL egy kis rendetlenkedés, de azért próbálj kitartani. Az tök jó, hogy ott sok üzlet foglalkozik baba-mama dolgokkal. Itthon szerintem a kismamaruhák nagyon mostohán kezeltek. Kevés igazán jót lehet kapni. Nekem tetszett a Brendonban lévõ bolt kínálata is, de az is arcátlanul drága. Azért máshol is lehet jókat találni.

Leszter! Köszi az infókat szövet-ügyben. A liget közelebb van? Az se rossz!

Kaska! Én sem vagyok sportos alkat, de szándékomban állt tornázni a terhességem alatt. Csak mire a szándéktól a megvalósításig jutottam, az orvosom nem engedte a tornát. Jártam viszont intim tornára. Egy gyermekorvos tartotta, Kriston Andrea módszerével dolgozott. Két alkalommal egy-egy öt órás tanfolyamon kellett részt venni, az utolsó óra minkét alkalommal kizárólag kismamáknak volt. A dolog érdekes, én ajánlom, bár a hasznosságáról nem volt módom meggyõzõdni. Mindenesetre nemcsak a szüléshez jó, ha tényleg jó. A két alkalom után minden nap kell otthon gyakorlatokat csinálni, napi 5-10 percig. A gyakorlatok úgy mûködnek, hogy elképzeled a gátizmaid mozgását, és a vizualizáció segítségével állítólag kb. egy hónap után tényleg mûködni kezdenek ezek az izmok. Nem tudom ez érthetõ-e. A lényeg, hogy nem rögtön érzed a hatását. Szerintem egyedül elég nehéz lehet csinálni. Engem nagyon meggyõzött, hogy orvos tartotta, nagyon sokat mesélt a szülésrõl, szoptatásról, terhességrõl is. Szóval kismamabarát elõadások voltak. De terhességtõl függetlenül is hasznos tanácsai voltak. Ja, és szimpatikus volt a lány is, Munkácsi Katalinnak hívják, benne van a Kismamában a hirdetése. De ha érdekel, elküldöm a számát.

Beu
35+2
beu

ZsuzsiKép
A héten tuti szülsz. Nincs mese.
A méhszáj felcsúszása az egyenlõ az elvékonyodással? Vagy ez másabb? Bocs, ha hülyeséget kérdezek.

myssnia
38+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok,

már én sem írtam napok óta, de azért követtem az eseményeket..

Itt ( New York)tegnap full tavasz volt, egy hatalmas folyóparti sétát szerveztünk a kis kutyagyerekkel..(hát bot és különbözõ emberi lábak nem maradtak szárazon ugye Kép )
Ja, és tuti jön a tavasz, akkorákat alszom...

Én egyébként amikor realizáltam, hogy bekaptam egy gyereket reggelire rögtön full lelkesen mindenféle névkeresésbe,kismamaruhaprojektbe és egyéb szervezkedésbe kezdtem (jól felkészülendõ az anyaságra), azóta azonban rájöttem, hogy mi az ami tényleg szükséges és mi az, ami inkább csak túllelkesültség. Így például a kismamaruha is szerintem a nyáron babázóknak, kell persze egy nadrág (szoknya), ami engedi a pocakot, de kábé ennyi, tavasszal meg majd úgy is jönnek a lenge ruhácskák. Szóval szerintem a Formes egyenára túl drága és felesleges,"normál" dolgokból olcsóbban és kedvesebben is lehet variálni.

Megmozdulók!
Én a 18. héten éreztem elõször, azóta azonban tagadhatatlanul jelentkezik (pl. most is, szerintem a számítógépet nem szereti).És csodás!!
Nagypocisok!Tényleg az elején nektek is elkúszott? Amikor megpróbáltam kontaktálni vele és odatettem a kezem, elment Kép .

Myssnia,
én is epres vagyok! Tuti finom tejföllel!!(meg drága is Kép
Meg a málna, nyamm

Kangi,
de a csaszitól nem félsz ugye..
Egyik barátnõm, mikor megtudta, hogy tuti császározzák abszolút letargiába esett, hogy õ nem normális ????meg ilyesmi, pedig szerintem annak is megvan az elõnye..De azért drukk hogy megforduljon Kép!!!

Zsuzsi, drukk Kép Kép Képés ha van kedved, egy jó kis túrós pogi recept jöhet!!(ugye lányok)

Leszter,
a benzin nagyon gáz..
Én az ellopott autóm árát próbálom már vagy egy éve behajtani a biztosítón Kép

Beu, Hermi üdv itt

Na lépek tornázni, hogy vénuszi alkatom kordában tartsam (ameddig még sikerül)Kép

Babajaga
21+6
Névtelen

Judo,
Nem vagy semmi, csoda, hogy megusztad!

Timici,
Olyan megfoghatatlan! Nem is tudom mit mondjak! Gyonyoru kisfiu Bence, nemelyik kepen olyan kis "magzatka", aztan meg nezelodik, akkor olyan, mint egy nagyfiu! De eleg nyugis babanak nez ki, remelem legalabb a hasfajast megusszatok, ha mar ugyis sikerult mindenbe "belehuzni"!

Saci,
Kép Klassz dolog, amikor eloszor erzed a mocorgast! Mindig van veled valaki!

Zsuzsi
40
zsuzsi74

TimiciKép
Nagyon szépek vagytok, nekem ezek a kedvencek:
[url=http://newshop.fotexnet.hu/my_pic/22925/34-2235825.jpg" TARGET="_top]http://newshop.fotexnet.hu/my_pic/22925/34-2235825.jpg[/url]
[url=http://newshop.fotexnet.hu/my_pic/22925/67-3874789.jpg" TARGET="_top]http://newshop.fotexnet.hu/my_pic/22925/67-3874789.jpg[/url]
[url=http://newshop.fotexnet.hu/my_pic/22925/33-5239095.jpg" TARGET="_top]http://newshop.fotexnet.hu/my_pic/22925/33-5239095.jpg[/url]
Bár nem ismerem apát annyira, de le sem tagadhatná. (bocsi, már biztos mindenki megmondta, hogy kire hasonlít ksi Bence, és biztos unod Kép)

myssnia
38+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Judó

Akkor lehet, hogy nem sok esélyem van, hogy EDA-val szüljek mert mikor a lányommal bementünk a kórházba már 4 ujjnyira voltam tágulva.
Még jó, hogy nem történt semmi komoly, hogy elestél.

Tina
19
Tina

Zsuzsi! Bízd a gyerekeket a mamádra, és kicsit pihizz. A "részeg ordibált" történet vicces volt.

Babajaga! Eper tejföllel? Az milyen?

Lányok!

Ti honnan tudjátok, hogy csuklik a baba? Van egy dolog amit az én manóm elég gyakran csinál: apró, pici mozgásszerû valami, elég ritmusosan. Azt gondoltam ez biztosan a csuklás. Aztán egy éjjel felébredtem, és a bébi olyan sokáig csinálta ezt, hogy felültem, hátha úgy jobb lesz neki. És tényleg. Erre abbahagyta. Lefeküdtem, újra kezdte. Felültem, abbahagyta. Akkor elbizonytalanodtam, hogy ez tényleg csuklás, vagy csak az "anya szívatása" játékot játsza. Kép Mi lesz ebbõl ha kibújik?
Szóval van errõl tapasztalatotok?

Beu
35+2
beu

BeuKép
Ismerõs a tünet, egyébként biztos csuklás volt az. Mostanság nekem is elég sokáig csuklik, néha már sajnálom érte. Van, hogy mozgolódom, és mintha abbamaradna, aztán megy tovább. Dont panik. Kép

myssnia
38+4
(kezdem unni magam, este mindig teleírom a topikotKép)
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia,
Szerintem meg Timire hasonlit Bence! Kép Kép Kép
Nem tudom mi ez a felcsuszott mehszaj dolog, de szerintem legutobb ota nem tagultam semmit, tehat meg sok munka all elottem! Nem elsimulast jelent,inkabb elmaszott a helyerol, nem kozepen van, vagy mi...Jobban orultem volna, ha azt mondja, hogy jo lenn van es puha, es nyilik!

Faradt vagyok, es nyugos! Lehet, hogy kikapcsolom a telefont! Lanyok, aki teheti, hazudjon be az ismerosoknek plusz ket hetet, inkabb higgyek azt, hogy koraszulott lett, mint hogy zaklassanak akkor, amikor mar a legkevesbe van kedved futkosni a telefonhoz.

Szerintem most mar holnap meg kell, hogy szuljek. Komolyan nincs a csaladunkban senki, aki egy perccel is tulhordta volna a gyereket! Apukam szerint kislany, azert nem jon korabban! Hat rohognek, ha igaza lenne...foleg, hogy en is ugy ereztem egeszen amig a 21. heten meg nem mondtak, hogy fiu!
Ha ma nem tortenik semmi, akkor lehet, hogy mar nem irok, mert almos vagyok...deli szunyoka kimaradt a hulye telefonok miatt! Ha lehet valasztani, reggel szeretnek szulni, ahogy eddig is, 10 ora 20 perckor!

Zsuzsi
40
zsuzsi74

Jól teszed, hogy pihensz, tedd azt.
Megértem, hogy unod a telefonokat. Mivel nekem a dokim mondta még korábban kétszer is, hogy lehet, hogy elõbb szülõk, ezért vagyok ilyen para állandóan. Meg anyukám is ezzel jön, hogy õ is elõbb szült, stb... Ráadásul én hülye, mindenkinek el is mondtam.Kép
Ha nyugos vagy, az jo jel! Kép

myssnia
38+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Zsuzsi!

Ez az elmászott méhszáj elég furán hangzik. De a kiírási idõ meghamisítása jó ötlet. Kép A papáddal ellentétben én azt hallottam, hogy a fiúk a lustábbak.
Jó éjt, és 10.20-as szülést kívánok!

Beu
35+2
beu

Leszter,
A Corában mostanában van szövetvásár.
Igen, tegnap hazahoztuk a gépet. Ma meg próbálgatom. Még nem minden tökéletes, de azért nagyon élvezem. Fõleg, hogy nem kellett ilyen hóesésben bumliznom.
Tényleg 3-assal kezdekKép.

Gombóc, Timici,
Jók a képek. Kitartás!

Kangi, (Leszter)
Én is szeretném a borjús receptet. Én a császártól félek jobban.

Franyó,
Hol szerzed be az üvegmatrica-festéket?

Manócska,
Jobbulást.

Beu,
Gratulálok és üdv közöttünk! Hamarabb is összeszedhetted volna a bátorságodat;).
Tényleg érdekes ebbõl a szempontból is olvasni a szülésrõl.

Norkini,
Unatkozó kispolski?! ;)))
Akkor szülés után találkozunk (remélem lesz rá idõnk és lehetõségünk) az elsõ napokban.
Még én sem voltam NST-n, lehet hogy csak a 35. héttõl csinálják?

Saci,
Pihizz sokat, drukk neked. Ugye milyen jó érzés, hogy mozog.

Manócska,
A Burgert azért hagytam ki, mert az már Maci-kínzás lett volna Kép (a kaják és illatok...).

Csucsuka,
Danómanó biztosan nagyon élvezi az úszást. Jól látom, hogy az apukájával jár? Melyik uszodába?

Lina,
Nem én írtam az idézett sorokat, én is elsõ babás vagyok. Szerintem Manó2-re gondoltál.

Viki,
Szóval akkor gratulálni sem lehetKép. Meglátod minden rendben lesz.

Miszike, Márti,
Mentek holnap a MÁV-ba a szüléselõkészítõre? Hova kell menni, ha sikerül rábeszélnem kispapát.

Hermi,
Gratulákol a pocaklakóhoz és üdv.

Judó,
Vigyázz jobban magadra!

Zsuzsi,
Jöhet a túróspogi recept, a túróban nincs sok szénhidrát.

Miszike, te már babázol?

Finisesek hajrá!

Végre elolvastamKép.
Ebédre isteni paprikás krumplit csináltam. Meg is lett az eredményeKép, magas lett a cukrom.
Most csak ennyire futja az erõmbõl.

Maci_2
30(!)
maci_2

Sziasztok!

Kepzeljetek, kispapa ragyogo arccal hazajott, es mondta, hogy meg elmenne a Felvonulasi terre autokazni. Tudjatok, igy csuszkalni, farolgatni meg ilyenek. A Tietek is igy be van indulva a hoban autozasert?Kép Az enyem hihetetlenul elvezi!Kép En bezzeg ha tehetem, be sem ulok ilyenkor a kocsiba, ha meg muszaj, akkor is parazok...

Judo,
A tortenet tenyleg remseges volt... Nagyon orulok, hogy nem lett semmi bajotok!Kép

Timici,
Nagyon jokepu treneretek van, nem csoda, ha szivesen ugraltok ugy, ahogy o futyul!Kép Olyan fius!Kép

Zsuzsi,
Ez a mehszaj-lelet mar nagyon finis-kozelinek hangzik!Kép Gyerunk, Miki baba!Kép
Jo pihenest!Kép

Myssnia,
Szilard (most nem a Tied, hanem az AignerKép) meg holnapra is igert havat, de remelhetoleg jobban gyozik majd a hokotro gepek, mint ma.

Beu,
Igen, a Liget kocsival kb. 5 perc, de ebben mar a parkolas is benne van.Kép
"Anya szivatasa jatek"!KépKépKép Nekem a csuklas olyan erzes, mintha egy adott ponton rangana belul egy izom, ugy 2 masodpercenkent, es jo soka is birja neha. Nekem is tart kozben szunetet idonkent.

Babajaga,
Tenyleg szerencses vagyok, mert nekem a kocsit itthagytak. Te szegeny...Kép
Ott mar jon a tavasz? Tudod Te, hogy itt milyen ido van?Kép

Na puszi:

Leszter
30+5
leszter

Zsuzsi Kép
aludtam délután sokat, de közben is drukkoltam, hidd el! Kép Szüljél már holnap! Naaa! Légysziii! Kép

Eper tejfölell: nagy királyság! Hamvas Béla szerint is! De komolyan! Finomabb, mint tejszinnel! Azt irja róla, hogy a "Jóisten uzsonnája" Kép és tényleg finom ...

Babajaga Kép
nem félek a császártól sem, de jobb lenne természetes úton szülni.
Le kellett mondjam a holnapi term.gyogyit a hó miatt. Nem merek elindulni kocsival Érdre. Majd ha csüt-péntekre kicsit kilazul a helyzet, megint egyeztetek vele egy idöpontot Kép

Beu Kép
az tuti, hogy csuklás volt Kép Olyan édesek! És öket egyáltalán nem zavarja, nem úgy élik meg, mint amikor mi csuklunk! Kép

Megnézem Timici Bencéjét Kép

Pussz
Kangi
37+4
kangi

Sziasztok!

Zsuzsi: minden nap benézek ide miattad Kép Nagyon drukkolok! Én 5 nappal hordtam túl, és tényleg a telefonok a legszörnyûbbek! Kitartás, és légy nagyon ügyes! Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Timiciiiii KépKépKép
legjobban a lábujjai tetszenek! Meg amikor rásüt a nap!
De az "Ásitó inas"-kép sem rossz Kép

Judó Kép
most esett csak le, hogy mi történt veled. Egek!!! Vigyázz jobban magadra! Tudom, hogy nem lehet, de akkor is! Juj! Egészen beleborzongtam!!!

Leszter Kép
az én kispapim garantáltan nem indul be a hóban autózásért Kép
Én mennék szivesen, de pocisan már nem javallt a pörgölödés.

Maci_2 és a többi borjúvágyó Kép
Ime a recept:
A borjúszeletek lehetnek szép vastagok, igy nem száradnak ki sütés közben. Pácolni csak lehütött húst szabad! Ezen felül fontos, hogy a páclé mindig elfedje a húst.
Páclé: 2-2,5 dl étolaj, 2-3 babérlevél, fehérbors, koriander, mustármag, majoranna, borókabogyó, egy közepes fej hagyma fele karikákra vágva, egy gerezd fokhagyma áttörve, só
Ez csak egyfajta páclé, borókabogyó helyett lehet pl. rozmaring is, fehérbors a kimélö fajta (esetleg borsikafüvet is lehet használni helyette, de ne sokat, mert keserû lehet), egyébként - aki bírja - mehet feketeborssal is, lehet még kakukkfüvet tenni bele, bár az inkább bárányhoz való, de akkor se boróka, se rozmaring ne legyen (erös izük elnyomná a kakukkfüvet).
A húsokat megtunkoljuk az összekevert páclében, és hütöbe rakjuk öket (pácléstül) 24-48 órára. Jó szmötyi kerekedik ebböl, már az illata is nyamm!!!!
A sütés elõtt a húsról a zöldfüszereket töröljük le, azt ne süssük meg, mert megváltozik az ize, megkeseredik, stb.
Sütés: grillen vagy nagyon vékony olajon úgy, hogy az egyik oldalát csak "odakapatjuk" (fehéredjen ki), aztán a másik oldalát is odakapatjuk, majd kisebb lángon átsütjük, ig ya közepe kicsit véreskés is maradhat. Ha a véreskéset utáljuk, akkor pici vizet aláöntve fedö alatt pároljuk puhára, a végén pedig a fedöt levéve visszasütjük zsirjára.
Remélem, elég részletes voltam. Sajnos a füszerek pontos mennyiségét nem tudom mindenhol megadni, mert nagyon izlés dolga. De BÁTRAN füszerezhettek, mert úgyis a pácléböl megy át a füszerezés!!!
... köretnek lehet krumplipüré, vagy amit szerettek Kép
Bizom benne, hogy sikerrel jártok. Az elsö kisérlet után lehet a füszerezésen kicsit változtatni, próbálgatni másfélékkel is. Leszter pl nem tudom, mit tett bele, de azt tudom, hogy nem minden füszere volt pont az, amit irtunk (a kispapa meg én Kép)

Pussz
Kangi
37+4
kangi

Leszter!

Az én kispapám is imád a hóban bravúrokat csinálni! Rám meg a szívbaj jön. Amúgy is sokkal félõsebb vagyok a terhességem alatt.

Maci2!

Nem a bátorságon (illetve annak hiányán) múlt, hogy korábban nem csatlakoztam, egyszerûen nem volt gépünk itthon. Amíg dolgoztam, addig azért nem volt olyan sok idõm. Kb. 3 hete van itthon is gép, azóta le sem szállok róla. Jó itthon unatkozó kismamának lenni, és más kismamákkal megosztani az élményeket! Na, majd ha kibújuik a baba!

Beu
35+2
beu

Az utolso szo jogan feltettem egy par perce keszult kepet a pocakomrol! Sajna eleg fancsali kepet vagok rajta, meg a szinek sem a legjobbak!
Miki feszegeti a pocakomat. Remelem tudja merre van a kijarat. Neha olyan erzesem van, hogy azt keresi, de goze nincs hol lehet!

Zsuzsi
40
zsuzsi74

Sziasztok!

Megjottunk doki bacsitol! Kép Azt gondolta,hogy nem birjuk ki a mult hetet...es ma kaptam egy C7 -et a kismama konyvembe . 2ujjnyi a kulso es ugyanannyi a belso mehszaj is. Szoval azt mondta, barmelyik pillanatban indulhat a moka! Kép Kép Csak remelem nem nyilok tovabb,mert szeretnek EDA-t kerni!

Judo
Nem semmi ez az eses!!!! Jo,hogy nem lett semmi gaz.
Nem tudom,hogy a baratnod mire gondolhatott?! De azert nagyon gratulalok nekik! Kép

Hermi
Mail megy.

Na megyek , mert szetrugjak a babahaz oldalat!

Pussz
Norkini
37+3
norkini

Zsuzsi Kép
klassz a pocid! Kép És Miki is hamarosan kibújik, meglátod!

Pussz
Kangi
37+4
kangi

NorkaKép
Húha. Még a végén beelõzõl. Kezd izgi lenni.
A c7 nekem új, nálam c:1111 volt legutoljára, vagyis több számból állt.

ZsusziKép
Szép kerek a pocid!

myssnia
38+4
myssnia
Budapest XI. kerület

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: