2003.02.03 12:17
2003.02.03 13:47
2003.02.03 14:01
2003.02.03 14:31
2003.02.03 14:44
leírom
: felkelés együtt, mert egy szobában alszunk, tehát a vekker nem vált be; peluscsere (a babának); ellógok tejeskávét inni; mail-ek ellenõrzése, mialatt Ádámot hintáztatom; játék Ádámmal a földön; Ádám etetése; játék Ádámmal a földön; Ádám hintáztatása; Ádám altatása - én néma csöndben gépezek vagy olvasok; Ádám ebéd; idõlopás még egy tejeskávéra; séta vagy a délelõtti program ismétlése; este hatkor megnézzük együtt a Klinikát, azaz Ádám játszik a földön, én meg idõnként a tévére sandítok; Ádám vacsi; fürdés; fekvés; házimunka; kaja; internet vagy olvasás; fekvés; éjjel kelés kétszer etetni; aztán kezdõdik elõlrõl. Nem unalmas, mert én szeretem az egyhangúságot (tudom, fura, de mindig is szerettem), csak épp fárasztó. De ha hazajöttünk a síelésbõl, akkor valamit azért változtatok majd. Csak még nem tudom, hogy mit. Ahogy magamat ismerem, lehet, hogy semmit.
Akkor már úgyis tavasz lesz.2003.02.03 15:01
2003.02.03 15:21
Nehezemre esik nélküle lenni akár csak egy órát is.2003.02.03 15:30
Nekem inkább az a fura a napirendetekben,hogy egyetlen szó sem esik APÁRÓL?!Nálunk pl. elsõ perctõl övé a reggel,beleértve pelenkázást,átöltözést,hancúrt,szóval majd' egy óra.Ezalatt nekem sokmindenre van idõm:kávéfõzés,fürdés,beágyazás,stb.Aztán ott a délután is,mikor hazajön a munkából.Kb 5-tõl 7-ig is közösek a programok és a teendõk,sõt,együtt fürdenek (amihez szintén elsõ perctõl ragaszkodik a férjem),õ adja rá a pizsit (miközben én szellõztetek,vizet hozok,megágyazok...),és felváltva velem, kétnaponta õ is altatja (igaz,ilyenkor mindig be kell hozzá mennem a végén még egy puszira és ölelésre,mert anélül nem alszik el
,de a rendszert betartjuk!).Szóval miben veszi ki a részét a férjed?Mert rá nem csak neked,hanem a fiadnak is nagy szüksége van!
egyetértek abban,hogy sokkal praktikusabb a délelõtti séta.Próbáld ki!Akár a délelõtti alvásidõben,akár utána.A délelõtti alvás hamarosan úgyis kimarad,és akkor mégjobban igénylitek majd úgyis a sétát,játszóterezést.
De azért azt én is javasolnám,hogy próbálj kicsit lazítani,és ne mindig Ádám igényei szerint cselekedj!!!Hidd el,nagyon hamar tud alkalmazkodni õ is hozzád,ha kicsit jobban ragaszkodsz a szuverenitásodhoz
2003.02.03 15:39
2003.02.03 18:03
2003.02.03 18:58

2003.02.03 20:42
2003.02.03 22:32
), és még olvasás egy kcsit az ágyban is. Ez az enyém, és ez az, ami energiát ad. A párodat úgysem tudod már megváltoztatni (nagy tévedés, hogy az emebreket - felnõttet - meg lehet változtatni, annyit tudsz megtenni, hogy elfogadod õt (megpróbálod legalábbis, nekem ez az eltelt évek után sem mindig sikerül), és találsz magadnak vmilyen "akkumulátort", amivel feltöltöd magad
. 2003.02.04 07:26
2003.02.04 07:44
Remélem, ez iskolás korában is így lesz majd.
Aztán kivettük, kicsit mászkált a fejünkön, huzigálta a hajunkat, stb.
Végül némi közelharc árán visszaaludt. Vicces volt, fel is vettük videóra.
De reggel megint olyanok vagyunk, mint a mosott rongy. 
2003.02.04 07:50
2003.02.04 08:46
A konyhai elfoglaltságok közben miért nem teszed bele Ádámot az etetõszékbe?Én még mai napig is gyakran így teszek.Egy babapiskóta,kedvenc játék,vagy könyv viszonylag hosszú idõre lekötné.Ha pedig nyöszörög kicsit, akkor is tudod,hogy biztonságban van.Járókát mi sem használtunk (pedig volt).Most pedig,hogy már Gergõ nagyobbacska,a konyhában is tartunk egy játékokkal teli kosarat,és abban szokott böngészni,amíg én pl. mosogatok.
Teljes mértékben egyetértek veled!Nem vallom magam bõsz feministának,de az egyenlõségben hiszek,sõt elvárom.Szerintem sem "láblógatás" az itthonlét egy (vagy több) gyerekkel,és ezt több esetben hangoztatom is.Bár a férjemet hál'istennek nem is kell errõl meggyõzni.Nem véletlenül alakítom úgy az elfoglaltságaimat,hogy idõnként kettesben legyenek néhány órát.Sõt,amíg suliba jártam,több alkalommal is együtt töltöttek egy teljes napot,ha egyik nagymama sem ért rá (dolgoznak õk is),olyankor a férjem szabit vett ki arra a napra.Mire hazaértem - bár élvezte - mindig nagyon elfáradt,és szokta is mondani,hogy hosszú távon nem cserélne velem.Pedig olyankor tiszta lakásban,kész kajával hagytam otthon õket. 2003.02.04 10:10
. De ez van, ezt kell szeretni.
. Ezért mondom én, hogy a kövwetkezõ 20 (na jó, talál csak 15) évben nekem nem lesz szabim, én nem pihenhetek. Egyrészt irtóra elkeserít ez az egséz, jobb napjaimon viszont nem érdekel. Sokszor gondoltam arra, hogy mivel õt úgysem fogom tudni emgváltoztatni, két lehetõség van: vagy itthagyom, vagy elfogadom az egész helyzetet úgy ahpgy van (ha elfogadom, attól még nem nbiztos, hogy egyet értek vele), de magamban helyrerakom a dolgokat, és legalább lelkileg könnyebb lesz így. Sokszor eszembe jut anyukám, a nagymamáim, akik uezt csinálzták. Az elmúlt 10-20 évben lett az mindennapibb, hogy a fréj is segít otthon. Addig uezt csináták, mint én (netán Adrienn, és bizony ismerek még többeket is) itthon. Akkor meg minek jártatom a számat? (tusdom, struccpolitika). 2003.02.04 10:23
Jól esik, hogy van sorstársam. A személyes ismeretségi körben tudtam eddig is, hogy van, de olyan helyzetben, mint én (nincs segítség, de ragaszkodó a gyerek) egyedül az az anyuka van, aki tegnap volt itt. Jól megvigasztalgattuk egymást.
2003.02.04 13:17
2003.02.04 14:47
2003.02.04 15:21
Azalatt Ádám a hintában ült, és tetszett neki a Ray Manzarek féle Carmina Burana - ez asszem sokat segített abban, hogy nyugton maradjon.
Nem a munka miatt, hanem mert hiányozna Ádám.
Síelni is visszük, legfeljebb idén kicsit kevesebb síelés jut mindkettõnknek. De végül is már kisíeltük magunkat ez elmúlt években, most viszont a babázásnak van itt az ideje. Te még nagyon fiatal vagy, rám viszont ez nem igaz. Én már alig vártam, hogy gyerekem legyen (a férjem nagyon halogatta, szerintem nem bánta volna, ha sose lesz...). Szóval én most igyekszem minden pillanatot kiélvezni. És ez sikerül is, csak az a gond, hogy kicsit túl is teljesítünk együttlét dolgában. Így aztán egyszerûen csak fáradt vagyok, és tizedannyi energiát se érzek magamban, mint máskor. Ez számomra nagyon lehangoló, szinte ijesztõ.
De ezen nem tudok változtatni, ez nem elhatározás dolga, világ életemben ilyen voltam. Csak hát ebbõl is látszik, hogy azért a férjemnek sem minden fenékig tejfel velem. Nagyon becsülöm érte, hogy elviseli, pedig nem tetszik neki. Más pasi már rég félrelépett volna egy ilyen unalmas nõ mellõl.
Egyébként lehet, hogy ez is oka a nem túl lelkes hozzáállásának, és errõl bizony én tehetek. Sajnos nem tudok megváltozni, pedig próbáltam. De nem ment. Ez valahogy nem tartozik az ember azont tulajdonságai közé, amely felett önmagának hatalma van. 
2003.02.04 16:40
Nem túl bonyolult gépezetek!
2003.02.04 23:09
. Aztán este hat körül nem egyedül jött haza!
Hozta a barátnõimet, gyerekestül persze. Egész babazsúr lett nálunk, és nagyon jó volt!
Persze torta is volt!
És a buli végén lelkesen segített! Sõt, õ fürdött Ádámmal, nekem nyugodtan volt idõm mindenre! Szuper nap volt! Érdemes volt belépni a harmincasok klubjába.
2003.02.05 09:33
Sokaknak pont emiatt nem sikerül!
2003.02.05 12:49
Akkor már annyira vágytam gyerekre, hogy sokszor elsírtam magam ha kisbabát láttam. Ádám elsõ próbálkozásra megfogant! 2003.02.05 14:30
A nap az inkább a mi vagyok? az asc. pedig a hogyan érem el ezt? kérdés. Hosszú, ha érdekel emilben részleteseben. 2003.02.05 20:30
Remélem, hasznavehetõnek bizonyul majd a hegyekben. 
2006.03.17 00:29