A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Kedves Benedekek! Bocs, hogy csak ma, de nagyon boldog névnapot nektek!

Memme! Te is Kecskemétről, és Vida? Nahát, meglepődtem! Merre laktok...,és milyen táncot tanítasz?

Ancsa, dehogy vagytok ti lemaradva! Minden gyermek más-más ütemben növöget. Nem egyformák, mint ahogy mi, felnőttek sem, hiába vagyunk egykorúak. Egyikünk 100kiló, a másik meg az 50-nel is jól elvan. :wink:

Heni, változatlanul nagyon szépek a nagyszemű gyerekeid!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Sziasztok!

Köszönöm az együttérzéseteket, a miskolci eset után sikerült megnyugodni, szerencsére kisfiam is ismét a "régi", ezerrel parádézik odabent. :-)

Testvér téma: Ákosom 6,5 éves lesz mire Tesó megszületik. Több okból hagytuk ezt a nagy korkülönbséget, a legfontosabb az, hogy Péteriben lakunk, Pesten dolgozunk, s ezért korán megyünk és viszonylag későn jövünk. Ákos iskolakezdésére mindenképpen szerettem volna már otthon maradni, mellette lenni, ezért terveztük úgy, hogy mire ő suliba megy, érkezzen a kistesó.
Az anyagi oldala is fontos, hiszen amikor ő született, mi építkeztünk, mostanra kicsit talán rendbeszedtük magunkat ezen a téren, de a legfontosabb, hogy elkészült úgy a ház, ahogy terveztük, és most már érkezhetnek sorba a gyerekek. :-)

Három utódot szeretnénk, úgy gondoljuk, hogy a következőnél már max 2-3 év korkülönbség lesz.

Mivel most várjuk a másodikat, ezért nem tudok tapasztalatokról beszámolni, csak az elveinkről.

Ja, mi négyen vagyunk tesók, s azzal a bátyámmal a legközvetlenebb a akpcsolatom, aki 1,5 évvel idősebb nálam, tehát a legjobb szerintem is a kicsi korkülönbség, még akkor is, ha a szülők részéről az nagyobb áldozatot kíván.

Kérdésem viszont nekem is vagyon. :-) Az első szülött gyermekünk megkapta apuka nevét. Ha most lány érkezne, megkapná anyukáét, nálunk ez hagyomány. Viszont mivel kisfiút várunk, választanunk kell neki nevet. Furcsa nekem ez a szituáció, és nehezen tudom elképzelni, hogy döntsünk róla, amikor még nem is ismerjük Őt. Pedig nevet kell választani, az biztos. Vannak tippjeink, de egyik sem az igazi a fenti probléma miatt. Ákost kérdezgetjük, de ő a barátai nevei alapján dönt. Ti, hogy választottatok? :-)
Lehet, h hülye vagyok, h ezen problémázok...

Köszi, hali, Vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Steffi, Alexa és Pocakbaba között 2 és fél év lesz, csajszi ugyanis holnapután lesz 2 éves! :)

Tünde, köszi, hogy beírtál, igen, '78-as vagyok, áprilisi.

Sétálós, szép napos időt mindenkinek!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Györgyi, szerintem az a jó, ahogy legutóbb írtad! Minél gyakrabban tedd cicire Jázmint, annyit egyen, amennyi jól esik neki, ha már nem kell, majd később úgyis bepótolja! Ja, és szerintem ne is méregsed minden evés után, hogy mennyi tej csúszott le neki. Abba bele lehet őrülni! Hetente egyszer elég, de szerintem az sem tragédia, ha nem hízza meg minden héten a tőle elvárt "átlagos minimumot".
Ha kb egy bő hónap alatt semmit nem hízna, talán az figyelemreméltó lenne, de Jázmin olyan szép husis baba, nem lehet gond vele!!! :wink: Nyugodj meg! Te is tudod, ez a legfontosabb nektek! :wink: :)
Nagyon gyors jobbulást kívánok!

Lilluska, nagyon ügyes anyukád van! Oltári jók lettek a jelmezek!

Steffi, ahogy Lilluska is írta, az elején még elég nehéz összeszervezni a teendőket, mikor megérkezik a kistesó. Még nálunk is, pedig majdnem 6 év van köztük. Nálunk is megszokott a szopi közbeni fejemen ugrálás, és Sári nyúzása csupán testvéri szeretetből. Persze Zsombi már tud egyedül öltözni, fürdeni, ha kell, kivesz valamit a hűtőből, és meg tudja egyedül enni...stb...tehát nekünk könnyebb, mint az egyik kicsi, másik pici típusú családokban. Mindenki másképp csinálja. Nekünk így volt jó, hogy vártunk majd' 6 évet.

Nálatok is süt a Nap? Úgy látszik a Benedekek elkezdtek igyekezni! :lol:

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Steffi, te is vastaggal, bocs!!!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Szia Vali, a Sára nevet tulajdonképpen Zsombi választotta nálunk! Ő kezdte el mondogatni, hogy ez legyen a neve, majd később egy papírra felírtunk 4-5 lehetséges lánynevet az utónévkönyvek alapján, de annyira Sáriztuk egyfolytában, ha szóba került a kis pocibérlő, hogy egyszerűen ráragadt a név. Szóval egyértelműen zsombi volt a névadó, mi csak elfogadtuk, és nagyon jól tettük!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Hali Vali!
Ez érdekes, amit mondasz. Nálunk megállapodtunk, hogy lánynevet apa ad, fiúnevet meg én. Apában már fogalmazódott szerintem a Panna név, amikor azt álmodta, hogy valaki becsöngetett hozzánk és Pannát kereste. és akkor már tuti volt. Ha fiú, és én választok, Péter lett volna, de nem (csak) apa miatt, hanem mert én Péter lettem volna, és az összes eddigi pasi, akibe bel voltam zúgva, mind Péter volt. Most, hogy már gondolkodunk (nem csak azt) a másodikon, a Péter megint egyértelmű, de ha lány, akkor most nekem van nevem, és valahogy mindig visszatérek ahhoz. De majd ha konkrétan pocakba kerül, meglátjuk.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:47-kor.
Vendég

Vali!
Jó kérdés:
mi nem akartuk örökíteni a neveinket, Bár Bene megkapta apjáét, mert ő akarta, én nem :) az enyémet átadni.

DE, azt csináltuk, hogy fogtuk a naptárat(utónévkönyvet) és kiírtuk az összes szimpi nevet, ez volt vagy 50 fiú- 50 lánynév.
Aztán ezeket kezdtük rostálni. Mi 2 nevet szerettünk volna, és így párpsítgattuk, ami valakineknem tetszett, kihúztuk. Kb félidőre maradt 3-4 névpár, és aztán abból kialakult a preferált. Lányként Villő Réka lett volna. Fiúként még a Botond-Benedek is volt... Lányban meg pl a Rebeka-Réka, hogy jó ksi alliteráló nevek legyenek...

Vagy szempont volt 1 különleges, és 1 hétköznapi, hogy majd választhasson...

mtunde

Hahó Lányok!

Hú, ahogy olvastam, annyi mindenre szerettem volna reagálni, de mivel nem jegyzeteltem már a felét elfelejtettem.

Lilluska: igen tudom, közben én is rájöttem, hogy ez a két nap már nem változtat az esélyességen. de mosmár itthon tartottam - örül neki. Ha mégis elkaptuk szólok és jöhettek! :-) :lol:

Györgyi: én nem vagyok nagy szoptatós, de hallgass a többekre és a lényeg, hogy ne stresszeld magad, mert az tuti nem jó a tejcsinek! Jázmin tuti nem fog lefogyni, jó husiban van.... :P

Tesó: hát, ki hogy bírja, mik a lehetőségei. Egy biztos, Beni imádja a nővérét, el nem tudjátok képzelni mit művel ha meglátja. Sikongat neki, jár keze-lába, menne utána. Sokszor játszunk olyat, hogy Szandi fut előttunk, nekem meg Benus a kezembe menetiránynak és szaladunk Szandi után. Hihetetlen mit művel..... Együtt fürdenek, Szandi dögönyözi ez a kis szaros meg sikongat, kacag. IMÁDOM ŐKET! Ő már teljesen máshogy nő fel, hogy van tesó és annyira jó nézni őket, hogy csak na..... Harmadik? Szerintem jövő tavasszal vágunk bele és akkor 2009 elején születne. Így 2,5 év lenne, nekem az az ideális. Idén meg jövő év elején kicsit élvezkedni akarok utazás ügyileg..... :oops: :oops: :oops:
Mennem kell, ma is korizni viszem a csajokat, pusz mindenkinek és sorry akire nem reagáltam......

Heni

Kép

Kép
cancan

Útólag is ISTEN ÉLTESSE A BENEDEKEKET! :D :D :D

Györgyi!
Ne sírjál! főleg ha Jázmin még jókedvű is. Most a betegségre koncentrál. Túl lesztek rajta. Mielőbbi jobbulást!

Cancan!

édesek a lurkód így együtt. :D

Kórkülönbség!
nálunk 16 hónap van köztük és tényleg csak az eleje volt nehéz. most már tök jó. Pedeig segítség az nálunk egyenlő a nullával. most viszont Kata bohóckodik, Szofi meg élvezi a show-t. :lol:
Bár sose felejtem el az első alkalmat mikor egyedül maradta a két csajjal. A számvitel szigorlat nem izzasztott meg annyira. :lol: igencsak be voltam tojva. De ebbe is bele lehet jönni.

névválasztás:
nálunk én választottam nevet mind a két lánynak, a férjem meg csak újságolta mindenkinek, hogy hogy fogják majd őket hívni. Mintha közösen döntöttük volna el. :D Én meg halál happy voltam hogy neki tetszik. Őrült nagy mákom van. Nem szól bele! Katát: Király Kata Viktóriának, Szofit: Király Szofi Veronikának hívják. Sajna Szofinál elfogyott a nekem igazán tetsző és a "Királyhoz" illő lánynév és így 2. kersztnévnek megkapta az enyémet. Nagy kakiban leszek ha a 3. is lány lesz, szegényt akkor Király Péter Dániel lesz, ha fiú, ha lány. :lol: :lol: :lol:

remélem nem felejtettem el senkinek se válaszolni!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Memme!
Nem tudod lekicsinyíteni? :(

Látom a korkülönbség téma mindenkit felpörgetett :D

Szerintetek adjak Martinnak kálcium fluoridot a foga miatt? A gyerekdoki szerint nem kell...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Köszi a biztatást! A helyzet változatlan, éjjel viszont jól eszik, úgyhogy nappal is úgy szoptatok, hogy amikor ébredezik, gyorsan kiveszem az ágyból. Szopi félálomban, így eszik valamennyit.
Egyébként nem a szopival van baja, vagy a tejjel, ezért nem is félek, hogy szopni nem akar, mert egyszerűen enni nem akar most.

Gabó, Memme

TI Kecskemétiek vagytok? Én Dunavecsén nőttem fel, ha ez mond valamit. nektek. Nincs messze és sokat jártunk Kecskemétre. A szüleim persze most is ott laknak, mármint vecsén.

Korkülönbség

Köztem és az öcsém között 6 év van, és nagyon jó volt így. De mi úgy tervezzük, hogy két - három év múlva jön a következő baba. :lol: Ha ezt túlélem... :lol: :lol: Csak vicceltem. :lol: :lol:

Névválasztás
Hát nálunk is úgy volt, hogy ha lány én adom, ha fiú, akkor Apa. Könnyen belementem, mert szinte biztos voltam benne, hogy lány lesz. Bejött.
:lol: Vali Nincs olyan név ami tetszene?? Nekem pechem van, mert az Ákos a kedvenc fiúnevem, de ha a második baba fiú lesz nem kaphatja az Ákos nevet, mert Apa is Ákos. Ő viszont nem akarja hogy az legyen a neve, ami neki. Hogy miért nem értem de mindegy. :roll:

ENI??

Kép
gyorgyi33

Steffi!

Szerintem ne adjál kalcium-fluoridot, minek?
Vendég

Lányok, hallotáttok a híradót?
Állítólag nem kell a nem körzetes kórházét fizetni, csak a dokiért, ha ügyeleti időn kívül, vagyis nem az ő munkaidejében akarsz nála szülni.

Mondjuk ez még nem oldja meg a problémát, mármint, hogy marad-e a kórház :)

mtunde

Tünde
Ááááá, hát ezt most már tényleg nem értem, hihetetlen, hogy állandóan új infók jönnek. Tehát akkor a dokinak fizetek zsebbe, plusz a kórháznak is? Ugyanis sztem elég kicsi a valószínűsége, hogy pont akkor szülsz, amikor a dokid ügyis, nem?? :?: :!:
Nézted amúgy tegnap a Doktor House-t? Tök jó volt, nem?? :)

Györgyi
Ügyes vagy, csak így tovább!! A betegség elmúltával biztos megint nyomja majd magába a tejcsit, ne aggódj! :wink:

Vali
Nálunk is úgy volt, hogy én kiírtam, hogy mik tetszenek és elmondtam apának, akinek kb. azok közül csak a Dani tetszett. :D

Korkülönbség
Nálunk 3 év van tesóm és köztem, nekem ez így nagyon bejött, mint gyerek és anya is azt mondta, hogy szerinte jó volt, hogy nővérem már picit nagyobb volt, amikor születtem. Dehát mindenkinél más persze. Én egyelőre még nem tudom elképzelni, hogy 1 év múlva baba-projektbe kezdenék megint, nekem kell még egy kis szünet! :roll:

Heni, Lilluska
Jaj, de édesek lehetnek!! Teljesen megható volt, ahogy így leírtátok a testvérek kapcsolatát.

Hú, ma voltam turizni, olyan jó rucikat túrtam Daninak, meg kivételesen magamnak is (mert ugye a 6 kiló súlyfeleslegem miatt kénytelen voltam pár bővebb rucit beújítani) Tényleg, akartam kérdezni, hogy szoptatás mellett van olyan, aki tudott fogyózni? Én nem merek, mert félek, hogy nem lesz tejem, de lehet, hogy nem ártana kevésbé hízlaló dolgokat enni! Tudom, hülyeség, hogy az alakommal törődök, de hát a hiúság... :oops: :(

Na jó éjt mindenkinek!!!

KépKép
barimami

Barbi!

Megértelek, az alakod miatti aggódás miatt!!! gondolom, azért az esti zabálásokat lehet szoptatás mellett is mellőzni. Végülis a sok folyadék a lényeg, nem?
Mondom ezt én, a fő szoptatós :)

Hát, én nem tudom, már hogy hogy is legyen ez az egész...
lassan kéne dokihoz mennem rákszűrésre, de már az újhoz szeretnék menni, és most nem tudom, hogy a kútvölgyiben kezdjem, vagy már a MÁV-ban???

Na, majd még gondolkodok... meg kérdzegetek...

mtunde

Jó reggelt!

Tegnap hallottam egy rosszhírt. :oops: A férjem hallotta, hogy a Kútvölgyiben megműtöttek tegnap egy nőgyógyászt agydaganattal. :oops: :cry: :oops: :cry: Gondolom nem kell írnom hogy ki lehetett. :oops: :cry: :oops: :cry: Jobbulást szegénynek! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Azért van jó hírem is. :D Szofi éjjel kétszer felsírt, de beadtam a cumit és nem kelt fel kajálni. :D Eddig cumival nem lehetett leszerelni. Lehet hogy 1 éves korára meglep azzal hogy átalusza az éjszakát? :D Este 9-túl reggel 6.15-ig aludt. Kis Tündérkém. :D

A becenévről jut eszembe. A "Kis Szaros" becenév nálunk is játszik. :D

Györgyi!
Nagyon leleményes csaj vagy és nagyon ügyes. Most lehet hogy nagy hülyeséget mondok, de nem lehet hogy gombóc van a torkában és fáj neki amikor nyel, ezért nem eszik? Remélem most már hamar túl lesztek rajta! Te már 100%-ig jól vagy?
Különben hogy veszed észre, mennyire hatnak a homeos bogyók? Én nem ellenpropagandát akarok csinálni, de hétfő óta szedjük őket és nem látok semmi javulást. Pedig hozzájuk se nyúlok kézzel, rögtön megy a pohárba vagy a műanyag kanálba, kaja után fél óráig nem vesszük be ill. utána várok vagy 15 percet mielőtt ennénk vagy innánk, nem használjuk fogmosás után stb. Mi a túrót csinálok rosszul?

Tünde!
igen én is hallottam. Már pár hete is mondták, csak már annyi mindent mondanak, hogy azt hittem ez már nem érvényes. Ezek szerint már csak a kórházért kell szorítani! Szerinted most meddig kell még drukkolnunk? Mikor lesz publikus döntés? Április 1. (bolondok napja :lol: ) vagy Július 1?

Steffi!
Nálunk Kata kapott ZYMAFLUORT míg nem ette a gyerekfogkrémet. :lol: bár néha mostanábanis kért, ha meglátja a polcon. Jó hogy mondod! Mostantól Szofi is fog kapni. Úgyis van még. Engem megnyugtat hogy kapják. :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Jó reggelt,

bár ez nem olyan szép napsütéses, mint a tegnapi.
csodállak benneteket, hogy mindent/mindenkit észben tudtok tartani, nekem folyton vissza kell görgetnem, hogy kivel mi is történik és ki, mit kérdezett... Egyébként jó lenne, sokszor interaktvabbnak lenni, de egyrészt nem tudok mindent követni, nagyon kevés az az idő, amit így "lógással" tölthetek, másrészt félek, nem jó dolgokat mondanék, mert minden gyerek más. Így inkább csak az általános témákhoz teszek oda néha valamit.

Gabbóka,
igen, igen... Kecskemét és Vida G. És talán, ha jól vélekszem, te épp aznap délután kerültél szülőszobára, amikor én rákszűrésen jártam. Egy pénteki nap volt. A Sosztakovics utcában bérlünk egy lakást, 11. szám. Ez Vacsi-közben van. De gyakran járogatoka Szécsényibe a barátnőimhez, megfordulok sokszor a könyvtárban és az Ifjúsági Otthonban. Néptáncot tanítok. Összefuthatunk 'eccer'.
Steffi,
nem tudom, hogyan kell kicsinyíteni. Egyébként talán jobban emlékezné(n)k, ha az osztályon találkoztunk volna, ott gyakrabban szóba elegyedtünk egymással.
Györgyi,
Hm, Dunavecse... Megboldogult levéltáros koromban épp azt a járást rendeztem. Az ötvenes évekbeli iratait. Biztos "találkoztam"
valamelyik rokonoddal.

Még egy szó a korkülönbséghez. Igazából a gyerekek érettsége is más-más, a lényeg szerintem, hogy mindenképpen legyen testvér. Nagyon nehéz lehet/lesz majd két picivel ha összejöna másik, de hát 'valahol' azért is lennénk, hogy ezzel megküzdjünk nem? Én sokszor gondolok arra, amit a család idősebb nőtagjánál láttam: két pici unokahúgomat nevelte, textilpelenkával, automata mosógép nélkül. És minden nap főzött. Persze, mi már másképp élünk, más elvárásokkal, lehetőségekkel és ez jó. De néha gondolni kell anyáinkra-nagymamáinkra.

Bocs, h ilyen hosszú voltam.
Csak figyelmetlen vagyok, vagy tényleg nincs köztünk, aki mostanában szül? Úgy hozzátartozik a fórum életéhez.
Szép napot - M.
memme

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:48-kor.
Vendég

Lilluska
Hú, hát ez nem semmi!! Tényleg minden tiszteletem és csodálatom az anyukádé!!
Nálunk "csak" a két gyerek nevelése hárult anyára, viszont semmi segítsége nem volt az elején, apa éjjel-nappal dolgozott, nagyszüleim is még dolgoztak, szóval nővérem pl. olyan szinten csak anyát látta egész nap, hogy ha jött a gázleolvasó emberke, akkor be kellett zárkóznia anyának tesómmal egy szobába és az ajtó alatt csúsztatta ki a pénzt (persze emberünk bármit elvihetett volna, de azért akkor még picit más idők jártak), máskülönben nővérem sírógörcsöt kapott, annyira félt! :shock: :lol:
Csokiii?? :lol: :lol: Hmmm, de "édes" név! :wink:

Memme
Nem is tudom, hogy én üdvözöltelek-e körünkben, de most megteszem: üdv! :D
Nálunk is ramaty az idő, de még nem reménytelen sztem, talán kisüt a napocska du.!

Veronikusz
Na tessék, te meg itt gondolkoztál, hogy mit kéne tenni, hogy ne keljen éjjel enni, erre magától megoldja a kis drága! Nagyon ügyike!

Tünde
Majd megpróbálok sokat inni, hátha az segít valamelyest, bár én azt vettem észre, hogy elsősorban a pihi, ill. a kaja számít nálam tejképzést illetően!

Áááá, valamiért nincs tévéadásunk, már hívtam a szolgáltatót, ma jönnek megnézni, így nem látom a vizilabdát, most megy az M2-n, ami persze sima antennával nem jön be :(

KépKép
barimami

Sziasztok!

Memme, jó, hogy aktív lettél te is! :)

Nem, most senki nem szül.. elég kevesen vannak a pocakosok, az előző oldalon van egy tábla, hogy ki lesz a következő :)

Hihetetlen, miket bírtak anyukáink, mi meg itt rinyálunk, hogy kéne autó, meg takarítónő, meg kajarendelés, stb... Miközben ők ennél többet csináltak. Más kérdés, hogy pl a gyerekkel emiatt kevesebbet játszottak, DE mégis felnőttünk!!! Valahogy eltolódtak az arányok, de Őszíntén mondom, hogy NEM bánom! :oops:

Na, szép napot, mi is indulunk lassan.

mtunde

Jó reggelt!

Barbi

Én sem merek fogyózni, mert észervettem, hogyha egy étkezést kihagyok, kevesebb a tejci. Ez hihetetlen, de tényleg tapasztaltam. :( Ja és ha nem iszom meg 4 liter folydákot, akkor is kevesebb.

Veronikusz

Jé a kis szaros nálunk is van!!! :lol: Gratulálok Szofinak. (Annyira szép neve van!!!!) Én már teljesen jól vagyok, de nekem egy nap volt. Jzáminnak nincs gombóc a torkában, hanem a szmötyi folyik le hátra és ezt nem tudja megemészteni, ezért nem éhes. :( Ja és sajnos azt csinálhatod rosszul, hogy nem a megfelelő bogyókat szeditek. Tudod má rírtam, ehhez is orvos kell, attól függetlenül,, hogy nem árt ha beveszed, de nem is lesz jobb. :( Csak sokan azt hiszik, hogy hú ezt meg azt bekapkodom, mert biztos jó ha másnak is, de nem. Sajnos a homeopátia ilyen. :( Azért remélem meggyógyultok minnél hamarabb, de ha és már nem bírod tovább hogy betegek, akkor majd írj privit és megpróbálok segíteni, legalább dokival.

Lilluska

Hát pont ez a gond. :( Szegényma is kakiklt egy iszonyatosat. :cry: :cry:

Tünde

Milyen igazad van. Mi m ár elkorcsosultunk. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Györgyi, köszi a hiányolást! :wink: Vagyok, olvaslak is Benneteket minden nap (többször), de mire írnék, akkor mindig error, vagy csak egyszerűen elszáll a gép... szóval bepöcc volt. Nagyon remélem, hogy Jázmin rendbejön, minden az eddigi kerékvágásban megy tovább, neked beszéljek a "bízz magadban"-ról. Hajrá csajszi! :roll:

Frontok jönnek-mennek, mi nagyon megérezzük. :? Ráadásul holnap lesz a hugom esküvője, reggel utazunk. Napok óta írom a listát, mit kell vinni. Agybajt kapok. Közben hajat mosok, vasalok. Benő pedig sír. :cry:

Névválasztás. Szerintem nagyon gyakran kapcsoljuk valami ismerőshöz. Vagy fordítva. Ha valakit nagyon nem bírunk, akkor biztos nem lesz a gyerkőcnek az a keresztneve. Én vetettem fel az Emmát, aztán irodalmi élmény is volt - végén apa beleszeretett. Hallani sem akar más lánynévről. :D A Ben is adott volt, egy barátnőm férjének is ez a neve. Már csak azt kellett eldönteni, hogy Benedek vagy Bendegúz legyen. Utóbbit apa nagyon akarta. Később lemondott róla, olyannyira, hogy két héttel szülés előtt megkérdeztem, ne legyen-e fiunk mégis Bendegúz. Akkor azt mondta, hogy hónapok óta Benedeknek hívjuk. Nálunk így alakult. :roll:

Megyek. Szegény gyerek. :cry: :cry: :cry:

MINDENKINEK JOBBULÁST!
vbea

Memme, összefuthatunk eccer. Mi a színház mögött lakunk, Trombita utca. Néptánc, de jó! próbálkozunk Zsombival, járunk Andó Ilonához olykor-olykor a Szórakába, és a Műv. Kp.-ba is a Gulyás Lászlóhoz, de úgy tűnik, lassan fel kell adnunk. A foci mindent legyőz. A néptáncon való részvétel kimerül a csajokkal való őrült rohangászásban. Erőltetni nem akarnánk. :(
Vacsi köz, az nagyon jó hely. Játszótéren előfordulunk néha.

Igen, én pénteken d.u. érkeztem a kórházba jan. 19-én. Olyan fél4 felé. Folyt végig a nadrágomon a magzatvíz, ha ilyen nőcit láttál volna, az én voltam. Fel kellett mosni utánam. :lol:

Barimami, rajtam 10kilócska van. nagyon bánt, hogy csak egy nadrágban tudok járni, asszem elkell látogatnom egy turiba. eddig azért nem akartam venni nagyobb ruhákat, nehogy belekényelmesedjek a tudatba, hogy én már ilyen vagyok. Zsombi után egy év kellett, mire újra magamat láttam a tükörben.
Fogyó? Szerintem maximum egészséges önmegtartóztatás lehetséges, vagyis no csokika, sütike. A fogyókúra miatt szerintem a távozó mérgek az anyatejbe is ürülnének. :cry: Úgyhogy türelem.
Ja! Van photoshopunk. Hogy kell a pirosszemet kivenni?

A kis Szaros megnevezés nálunk is általános. Mellé még a kis Pisis, kis Kakis is gyakori. :D

Eni, szerintem is kötjük az általunk ismert figurákhoz a neveket. Akarva-akaratlanul. Szomszédunkban Bendegúz lakik. Igazi kis gézengúz, nagyon bírom, és ezért a nevét is. :lol:
Ha visszajöttetek számolj be a túráról!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabboka!
Te mennyivel szültél hamarbb a kiírtnál? és a kocsiban folyt el a magzatvíz?
Katánál nekem is útban a CTG-re menet, de én az utolsó két hétben már csak bazi nagy inkontinencia-betéttel mentem bárhova is. Úgy éreztem magam mint egy totyogó kacsamama, aki riszálja a fenekét. :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Gabbóka
Nekem Adobe Photoshopom van és van olyan benne , hogy vörös szem eszköz, csak rá kell klikkelni a kívánt részre és kész is!
Ez a túri dolog nekünk nagyon bevált, pláne, hogy ugye nincs kedvem 10 ezreket kiadni olyan cuccokra, amiket lehet, hogy csak félévig hordok, aztán "kifogyom"! Szóval már el is határoztam, hogy majd visszatérek és gatyót is akarok venni, nekem 4 gatyám jó, de szeretnék egy csinibb farmert, hogy ne érezzem magam óriás fenéknek! :oops: :roll: Mondjuk felsőkből igyekeztem olyanokat venni, hgy ha később le is fogyok pár kilót, akkor se legyen baj, ha lóg rajtam...
Hú, ezt a méregürülést nem is tudtam, mondjuk a fogyót úgy képzeltem, hogy eszem csak kevesebbet, meg nem annyira hízlalókat. De azt hiszem maradok a nem annyira hízlalónál inkább :?

Györgyi
Igazad van, azt hiszem fogyózni nem fogok, csak megpróbálok több vizet inni, hátha az segít.
jaj, szegény Jázmin, tényleg sajnálom szegénykét, amúgy aközérzete jó, ugye? És éjjel ugyanolyan jól alszik? Tényleg, tudod már, hogy mitől lettetek ennyire betegek? Kitől kaptátok el?? :?:

Eni
Hát nem lehet semmi egy ekkora gyerekkel készülődni egy utazásra, plusz esküvőre! De ügyi vagy, hogy ilyen jól menedzseled a két dolgot egyszerre! Tesód ezért még sokkal fog tartozni neked! :lol: Szeintem váltsd majd be nála babysitterkedésre később!! :wink:

Nálunk Kakimatyi van!!! :lol: Ma reggel is volt, mivel életében először dani 1 napig nem kakilt, így éjjel mindent bepótolt reggelre csurom kaki volt elöl-hátul, plusz azóta megint kakilt! :oops:

Fúúúú, de gáz ez az idő! Visszavonom azt hiszem az optimizmusom, nem hinném, hogy ma még fogunk látni napocskát! :(

Steffikém? Merre kóricálsz?

KépKép
barimami

Köszi Barbi a biztatást! :lol: Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem iszonyat nehéz beleszoknom egyfajta egészséges "rendezetlenségbe, káoszba". Kissé rendmániás vagyok (voltam), így baromi nehéz kizökkennem. Mindig listákat gyártottam, mikor mit kell még tennem, mit kell bepakolni stb. Benő mellett viszont sok mindenre rádöbbentem... nem mehetnek úgy a dolgok, mint régen, sokat kell engednem az "igényeimből".

Gabbó csajszi, igazad van... ez a méregürülés dolog. Még az sem mindegy, hogy epres vagy citromos teát iszom, nem még a fogyi. Igen, kevesebb csoki, süti (ez nálam nem jön be), meg esetleg szigorúan szénsavmentes víz (attól nem nő fenék). Gabbó, és BESZÁMOLOK!

Barbi, hova jársz turizni?
vbea

Barimami, én nem szoktam ilyen síkagyú lenni a szám.tech-hez, de én a photoshop eszköztáramban nem látok vörösszem eszközt. Nekem a 8-as verzió van telepítve. Hogy néz ki az ikonja?
help... :oops: !

A fogyóról annyit lányok, hogy most ideültem a gép elé egy zacskó földimogyoróval. az van ráírva, hogy nettó 400g, és kb már a fele hiányzik. Gyönyörű.... :oops: :? :? :? Ennyi erővel akár szalonnázhatnék is.

Eni, malacosat megkaptad?

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Gabi: Én pedig most nyomtam be vagy 4 szelet meggyes-diós gyümölcskenyeret jó melegen. khm.......
Szent meggyőződésen folytatni a diétát, de mostanában nagyon ellustultam, fél kg-val többet is mutat a mérleg. Persze reggel. Este rá sem merek állni..... :oops:

Megyek megvenni lánykám szülinapi ajándékát ( beszél chou-chou baba ) meg be akarok nézni a C&A-ba is.
Majd este benézek,
pusz

Heni

Kép

Kép
cancan

Helló!

Én is itt vagyok. Olvasgatlak titeket csak szép lassan kezdek megőrülni. Martin már 3napja két óránként ébred éjjel, nappal sem bírok vele! Ha lerakom az a baj, ha felveszem az a baj, ha sétálunk az a baj, semmiii nem jóóó!!!! Más babák is ilyen nyügik, nyugtalanok vagy csak az enyém tisztel meg ezzel???

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok Lányok!

Megjött a panadolos disznó :D .

Névválasztás: Hát nálunk elég nehezen ment. Tudjátok a párom bolgár és ő mindenképp nemzetközi nevet akart a gyerekeknek. Úgyhogy ez eléggé leszükítette a kört. Fiú névileg csak a Dániel volt ami mind a kettőnknek tetszett, úgyhogy még szerencse hogy a második lány lett, mert nem tom mit csináltunk volna...
Nálunk egyikünk sem akart hallani arról, hogy a mi nevünket kapja a gyerek, mert hát azok mi vagyunk.
Bolgároknál egyébként az a szokás, hogy nem a szülő nevét kapja a gyerek, hanem a nagyszülőét. Ez olyannyira így van, hogy képesek ezen veszekedni, a családok, hogy melyikét kapja!!! A barmok ahelyett, hogy örülnének az unokának. Frankon öri-hari. Nálunk is húzta anyós kicsit a száját, engem aztán nem érdekelt, én szülöm én/mi nevezzük!!!

Húú Eni utazás ügyileg nem irigyelek. Én ettől a havi egy Gyöngyösi vizsga járattól (pont holnap is megyünk) idegbajt kapok. Jobban izgulok a herce-hurca miatt, mint a vizsga miatt.

Veronikusz
Te hogy állsz suli ügyben??? Priviben küld már el légyszi melyik dokival történt ez, mert én erről le maradtam úgy látszik.

Monacs

Kép
Kép
monacs

Gabbóka,

jó étvágyat a földimogyoróhoz... Van még belőle? :)
Színház mögött? De jó. Hát legyen jövő hét, mi pl. csütörtökönként úszni szoktunk az SZTK-ban, de bármelyik nap jó, ha nem esik persze. Nem is tudom, küldjek eg ytelefonszámot? Vagy emailcímet?

[quote]& írta:quot;Eltolódtak az arányok..." inkább, minthogy elkorcsosultunk volna (Györgyi, te nem szoktál ilyen erős kifejezéseket használni, idézőjelbe gondoltad ugye). Szerintem, úgy istenigazából az lehetett a korcs életforma. Már nem az az időszak volt, amikor a család különböző generációba tartozó nőtagjai között eloszlottak az otthoni terhek (vagy csak esetileg), de férjek meg még nem segítettek, viszont munkahelyi elvárás is volt. Az persze most is nagyon van.
De szerintem az a helyes, ami most van, hogy van idő a gyerekünkre és néha magunkra. Csak jól ki kell használni. Nem mondom, hulla vagyok én is esténként, de azért mondogatom magamnak, hogy bele kell férjen a főzés, egy-egy torna, kivéve a vizsgaidőszakot, amit ugyan már nem olyan elánnal csinálok, mint anno az egyetemen, de Melinda mellett már ez is olyan, mint mókusnak az erdőtűz. (Most is tanulnom kne, azért ülök a gép előtt, csak nincs ihletem).
No, megyek. vagyis még próbálok képet feltenni.
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1174654618.43.jpg[/img] [/img]
Tyuhé, sikerült. Ilyenek vagyunk most.
memme

Bocs, nem tudom, mért ment az egész idézetbe, mindegy.
memme

Memme!
Rád gondoltam!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Ja Gabbóka, még a néptánchoz akartam írni: teljesen jó a foci is, a lényeg, hogy mozogjon. És hajkurássza a kislányokat? Naná. Néptáncra meg ne csak azért járjon az ember gyereke, hogy feltétlenül néptáncos lehessen belőle. Ebben a korban még a játék a lényeg és a mozgás.
memme

Memme!
Amikor írtad, hogy nézel ki, rád gondoltam. Te voltál együttszülés tanfolyamon is ugye?? Talán még kérdeztél is valamit... Ja igen, hogy nem baj-e, hogy ha viszonylag hamar 28-29 hét körül befordul a baba???!!!

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Gabbó
A fájl felirat alatt van egy kis ikon, amire ha rákattintasz, ott van az összes alkalmazás és ha lefele görgeted, ott van közötte a vörös szem is!

Eni
Én a Kolossyn, ill. a Bajcsin (angol használtruha, ebből állítólag van több is a városban) lévő turiba járok. A Kolossyn csak babacuccok vannak, a Bajcsis jobb, ott van felnőtt, plusz baba is! (Bajcsy, Podmaniczky sarok, hú, nam ost nem tudom, hogy ezeket helyesen írtam-e)

Húúú, ordibátorozás van, mennem kell! (Steffi, ez neked válasz, igen, nálunk is nagy nyűgi van mostanában!)

KépKép
barimami

Gabbóka
Vagy a baloldalon lévő ikonokközül katt jobb gombbal a sebtapaszra (javító ecset eszköz) és ott ki lehet választani a vörös szemet! Meg van?

KépKép
barimami

Már túltengek itt úgy érzem, de nincs rutinom,
Lilluskának
akarom írni, nehogy félreértés legyen, hogy mért írtam a régi életformára, hogy korcs. Csak olyan értelemben, hogy mi felszabadultabbak vagyunk. És hát az ilyen anyákra és ott a nagypapira is, mint a Lilluskáé a legmélyebb tisztelettel gondolok.
Steffi,
tényleg? Ennyire jó memóriád van? pedig akkor nekem is kellett látnom téged. Ó. Mert a fényképeid ismerősek, de tudom, hogy van egy kis tanítványom, aki megszólalásig te vagy.
No, mostmár tényleg elég belőlem.
memme

Memme!
És még talán egy legyeződ is volt a nagy melegben? :wink:

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Barimami, köszi, megtaláltam a tapasz alatt. Örök hála. :wink:

Veronikusz, én pont 3héttel a kiírt időpont előtt szültem. Nem a kocsiban, még itthon eldurrant a burok, és folyni is kezdett. a kocsiban fekve utaztam, hogy kevésbé folydogáljon, és hogy maradjon víz Sárinak még az út alatt. Egyébként Zsombinál dettó. 3héttel előbb, és magzatvízfolyás.

Memme, nem ő kergeti a lányokat, hanem a lányok őt!...és mellesleg nagyon élvezi. Persze hogy a mozgás a lényeg! na de azé' nem kellene éjjel-nappal a focival foglalkozni. :( Ülve, állva, fekve, mindenhogyan...ez a fiús anyukák sorsa?
Találkozás...még nem tudom, mikor jó,... megbeszéljük!

üdv.gabboka
Kép

Kép
gabboka

Steffi, Benő is ugyanez!!! Főleg ma. Két pelus a kezemben, másikban lista, fésű, ilyenek. Közben felveszem, leteszem. Szopi közben bealszik, aztán leteszem - ordít. Ha visszateszem cicire, vigyorog és játszik. Szóval elég jók vagyunk ma. :lol:

Gabbó, megvannak a malacok! :wink: Majd alkalomadtán... és hát, szoríts!!!

Barbi, köszike. :roll:
vbea

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:48-kor.
Vendég

Barbi

Nem tudom kitől kapta el szegény, de a közérzete kitűnő. Riheg-röhög. Az éjszakák botrányosak. Kb kétszer szívjuk az orrát, mert arra ébred, hogy nem kap levegőt szegény. :( Kicsit már álmos vagyok...

Steffi

Hát már megint dettó. Én már úgy nézek ki, mint egy zombi. Jázminnak az orra van ugye eldugulva... Lehet hogy még mindig a fog zavarja. NEm? :roll:

Memme

Szépek vagytok!! Ja és egyetértek az elkorcsosulást nem egészen arra értettem!!! Na mindegy bonyolult. :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Jól eláztunk, de moszáj volt elmenni...
Én is nagyon örülök ennek az életformának. Azt hiszem, hogy nem is tudnám a régiek életét élni, ahhoz abban a korban, azokkal az impulzusokkal, stb kellene felnőn. És még akkor sem biztos, hogy mindenki alkalmas erre a szerepre, sokan akkor is visszamentek dolgozni, a vidéken élők is mentek a földekre, csak vitték a gyerkőt, stb. Tehát ugyanúgy nem szűkültek be a pelenkamosásba, ha mázlijuk volt...

Eni, ügyes vagy! Jó lesz az esküvő, és Beni is jól lesz, reméljük, és semmi fontosat nem hagytok itthon, ha a gyerek veletek lesz! :)

mtunde

SZiasztok lányok!

Memme! Nagyon szépek vagytok! Gratulálok! :D
Mennyi idős most a babuci?( Nincs vonalzód)

BArimami!

Szerintem a fogyókúrát hagyd még.... Tapasztalatból mondom...
rajtam is volt 8 kg többlet, de amint leakartam adni, elkezdett apadni a tej is. Ugyhogy most ,hogy Enci elmúlt már 1 éves, most kezdtem el fogyózni. De le is ment, most annyi vagyok mint a terhességem kezdetekor. :D
Szóval amíg szoptatsz, ne a +kilókra gondolj, azok majd lemennek úgy is. Pláne ha majd elkezd menni, mászni stb. a lurkó..
Meg emelgetni kell majd....SZóval le fog az menni. :D

Legfeljebb a nasizást kell csökkenteni, hogy több már ne menjen fel. :!:

Ilyen szupi idő van mindenhol??? :(
Vendég

Most néztem a táblát...
Barnama mikor szült? Tinnyei is megszült már biztos, és Sarmar következne, de egyikük sem jött már nagyon régóta :(

mtunde

Barnama nem tudom mikor szült, de nagyon szép kislánya lett!

Györgyi! :cry:
Majd vmikor kialusszuk magunkat... És Martin nem is beteg...

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: