A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Jut eszembe! Egy pólónk már nekünk is van. Páromnak csináltattam még Karira. A Pink Floyd együttes és autogramjaik vannak rajta. A cimke szerint 62-es a póló, de elég nagynak tűnik.

Kép

8) 8) 8) 8) 8) 8)
Vendég

Most hallottam a hírekben, hogy szabad a kórházválasztás kismamáknak, csak jó előre egyeztetni, hogy tuti ellásák őket :roll: Az orvosért viszont fizetni kell, ha valaki ragaszkodik a választott orvoshoz, kivétel, ha az éppen ügyel!

Engem viszont most kiakasztott az új kressztörvény. Miaz, hogy minden gyereknek gyerekülés kell, kivétel nincs! :roll: Ez most akkor azt jelenti, hogy a 13éves fiamat, aki mellessleg egy fejjel magasabb már mint én, ültessem gyerekülésbe? :roll: Ugyan milyenbe? :twisted: Jó, hogy be kell kötni, de ülés neki??? Ki az a hülye aki ezt kitalálta? :twisted:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Bori ez naggyon jóóó!!!
én párom is díjazna egy ilyet, tuti dicsekedne vele! hogy csináltattad, vittél képet és rányomták (szitanyomás v. hasonló) gondolom!?

a méretek: én most Rossmannban 68-ast vettem, de hozzámértem a c@a-s 62-eshez és ugyanakkora! :?

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Brigi, én is hallottam, jól ki is hangsúlyozták, hogy kivétel nélkül!
azért csak lesz valami korhatár! így ki számít gyereknek? lehet a rendőr annak veszi, én meg nem...mindenkinek más lenne...

lynia-

Lynia! Függönyre lehetne lufit. Azt könnyű kivágni. Valami nem foszlós anyag lenne jó (vagy cikk-cakkal körbevarrni), és ahová felvarrtad, oda madzagot varrni nekik. Esetleg még virágot is, és ha belejössz, jöhet micimackó és a virágot szedő kislány csendélete.
ötletek mintára: http://www.ingyenkifestokonyv.lap.hu/
Vagy természetes alapú anyagra sima textilfestékkel közvetlenül rá is tudsz festeni. Esetleg bélésselyemre selyemfestékkel (nem próbáltam, csak gondolom, hogy menne).
Vendég

Brigi, nem elég az ülésmagasító? Bár, ha magasabb Dani, mint Te, akkor tényleg vicces.

Kép
nenoke

Na csajok, mára kidolgoztam magam, tűzök haza.

És ha fizetek az orvos miatt a kórháznak, akkor kapok ellátást? Vagyis nincs olyan, hogy elutasíthatnak, mert nem tartozom a körzetbe, és veszélyeztetem a körzetben lakók ellátottságát?

Kép
nenoke

Bori köszi, tök jó ez az oldal!

lynia-

Brigi! A magasságkorlátozást is kivették? Nem az van, hogy X év, vagy X cm alatt kell bekötni a kölköt? Nem hallottam a híreket.
Múltkor mondták, hogy razziázni fognak a gyerekülésekkel is. Nem csak amiatt "népszerűsítettek"?

Lynia! Ahol lehet rendelni pólóra nyomást hozott pólóra, oda vittem egy kis pamut pólót (min. 80-90% pamutot kérnek!!!), plusz pendrivon a képeket, asszem 150 Ft-ért összeszerkesztette a srác, és rányomták.
A zenekari képeket pedig úgy a legegyszerűbb keresni, hogy a googleba beírod a zenekart, és a képek feliratra nyomsz, így csak képeket keres a rencer.
Vendég

Jaj, elfelejtettem lekicsinyíteni az offot. Én botor!!! Most jól kikapok magamtól!

Neno! A szülészeteken szerintem csupa jófej dolgozik. Legalábbis az istvánban angyalok repkednek. Nem hiszem, hogy egy szülésznő azt mondaná egy vajúdó nőnek, hogy leszel kedves visszafáradni a kocsiba, és máshová menni.
A beindult szülés sürgősségi ellátást igényel!!!!!
Vendég

hű, de jó hogy vagy Bori! keresek is itt ilyen nyomogatós helyet (vagy van egy ismim szlovák, és ilyen szitanyomós cége van, még az is lehet, szólok nékije, attán Harley-fesztiválra lehozza a cuccost, milen poén lenne babaruhával üzletelnék a sok kemény ember között), attán adj neki!

lynia-

Bori, hát remélem, hoyg a II. Női is angyalok dolgoznak, bár tudok sajnos ellenpéldát mondani. Mindenesetre nem szeretnék a Dél-Pestiben szülni, aminek a gúnyneve Dél-Tepsi. Nyilván nem véletlenül.

Kép
nenoke

Lynia! A szitanyomás szerintem más! Azt akkor kell, ha sokat kérsz egy pólóból, és színenként külön meg kell csináltatni a szitát. Egy szita pedig 5-8e ft.
A fénymásoló szalonokban rávasalható anyagra nyomtatnak. Kb. 1500-2000 ft egy A4-es oldal.
De ilyen papírt árulnak a mediamarktban is, csak nem mindegyik nyomtató jó hozzá.
Vendég

aha, na ezt nem tudtam, nálam ez egyre ment eddig! szupi, köszi az infókat!

lynia-

Ma már másodjára hallom a hírekben,hogy:szabad orvos és kórházválasztás van és nem kell érte fizetni.Az eü.miniszternő nem érti,hogy miért értelmezte mindenki úgy,hogy ha nem a körzeti kórházba mész akkor fizetned kell.Hát szerintem nagyon ezt sugallták eddig.Kíváncsi leszek.
pillangó7

Az orvos írhat beutalót választott intézménybe/ezek nem kötelesek ellátni ha nincs rá kapacitás/,és írhat körzeti intézménybe/ezek mindenképp kötelesek ellátni/
pillangó7

Hát, akkor a kórházak is jól félreértették a tájékoztatást...
Vendég

Mondtam én, hogy a szülés nem beutalós, tehát nem is fizettethetnek érte, ha nem körzeti. Persze a doki behívása más téma.
Ha viszont tényleg így van, az jó hír, legalább nem kell bekunyerálni magam ideiglenes lakcímért az István körzetébe.
Ha meg nem ügyeletes a doki, akkor úgy jártunk.

KépKépKépKépKép
uxi

Hát igen, ez a doki dolog nálunk is elég nagy dilemma, mert ha nem ügyeletes, akkor neki és a kórháznak is kell fizuzni. Nálunk nagy az esélye egy császárnak (igaz én nem szeretném, de sajna ez nem kivi műsor) szóval, akkor doki 60 + kórház 60 + még ki tudja, hogy aki a császárnál ott van neki mennyit kéne adni...
Ezt az összeget lehet, hogy inkább a babákra fordítanám pl.: kiságy, babakocsi, bébihordó, légzésfigyelő, bébiőr stb...
Ráadásul havonta a rendelésen 6000 + uh (igaz az nem mindig van) 3000!!!

Kép
Kép
times

Ti vásároltatok már? Nekünk ügyi van pár dolgunk, így mikor megtudtam, hogy babónk lett - mi nem terveztük - azzal vigasztaltam a párom, hogy nem kell vennünk szinte semmit, csak akkor még nem tudtuk, hogy nem egy, hanem két babónk lesz egyszerre, szóval majdnem semmink sincs.
A mi kiságyunkat ezen a honlapon láthatjátok (vagyis a Gergőm szobája ilyen volt, amikor haza jöttünk a kórházból:
http://www.kittibutor.hu/ sajna a pontos oldalt nem tudtam betölteni, belépés után a Bükk-re kattintotok és a jobb alsó sorakban lévő a Gergő szobája!!!

Kép
Kép
times

Csajok! Kreszt szidni s nem engem :wink: . Épp a gyerekülés témát akartam elővájni, ilyen szándékkal csüccsentem a masina elé. S erre tessék, mit olvasok. Há ez szörnyű. Itt nálunk is benne van valami gyereküléses izé a szabályokban, de pontosan nem tom mi. Igaz, kölkéknek van is székük.

Gyerekesek: nálatok a legkisebb méret hogyan jött be bébikéknél? Akarom kérdeni meddig vót jó nékijük? Edónál ezt kiugrottuk, nem vót csak aruszállító autónk, oszt mire lett személygépkocsink is, addig már a 9-18 kilósra ruháztunk be.
Adriának volt egy 0-13 kilós, de kölök még sehun nem vót ennyi kiló, s javában kinőtte. Igaz, vastag cuccok is tehettek erről, de akkor is. Még 10 kiló sem volt kölke, s át kellett térnünk a nagyobbra.
Amúgy annak a kisebbnek meg épp akkor kezdte megadni a bíztosnági öv zárja magát, amivel aztán nem is foglalkoztam. Sógornőm meg kölcsönkérte, én meg megaszontam, hogy úgy is mán a 9-18 kilós le lett strapálva, dísznek csücsül a műhelyben, így kicserélem a bíztonsági cuccost ama ülésről s ráteszem a bébire. Mind szép s jó elképzelés odáig míg bele nem lendültem: 0-13-asnak 3 pontos, míg a nagyobbnak 5 pontos az öve. Na, de lévén az anyám lánya mérnökit is végzett, így ma estére meglett a sikerélményem, holnap reggel még előszedetem a varrógépet apával, s mehet a cucc Marosvásárhelyre. Igaz, láccik rajta a tákolás, de bíztonságosan beköthető a gyerek, így majd reméljük sem Ingridet, sem Grétust nem zavarja a kinézet.
Tehát most elégedett vagyok magammal. :lol: :D :lol:

Bori, az mind szép és jó amiket írsz a fehér cucc megszínesítéséről, de nem csinálhatnád meg te énhelyettem? Ugyanis jobbkezes létemre ilyen irányban nekem van kettő darab bal kezem. De az 5let tecc, asszem a kölkeim nagyanyját bevonom majd a kivitelezésekbe.

Jóccakát, s szurkolok nektek ebben a kórházas mizériában.

Szurkoljatok ti is picit a Pesten levő haveri házaspárnak lécci: tegnap megvolt a leszívás, 6 érett petesejt lett, amiből holnap tesznek vissza 2-t, a többi megy a vaniliás/epres/csokis/mogyorós fagyik mellé.

Kép
kissmanó

Sziasztok!!

Ma voltam UH-án és a lányomnak kinőtt a pöcse :lol: :lol:
Bakker sokkot kaptam :shock: :lol: Úgy rákészültem, hogy Csicsóné leszek :cry: :lol: És csajos a ruhatárunk is meg minden, és mit kell kezdeni egy olyan kis kukival???? Ááááááááááááááááá most betojtam :oops: :lol:
Azért nem élem nagyon bele magam nehogy koppanjak :lol: Szülésig még leeshet neki :lol:

Amúgy jól van :wink: volt valaki 21-22 hetesen UHán? Vannak eredmények??
Nekünk: BPD: 51 mm
Fronto: 63 mm
Femur: 33 mm
Thorax: 48/53 mm
Talp: 41 mm
Humerus: 36 mm
Cerebellum: 23 mm
A többi adat az nem számbeli, hanem hogy minden oké a kölökkel :wink: :lol:
Puszpusz! Remélem mindenki jól van :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!

Na, akkor cseréljünk. Mi elcsórjuk tőletek azt a kinőtt pöcst.
Bár asszem nem állna jól neki, ha ilyen izével legrétizném.
Na jó, vótak még itt nembeli változások, utoljára konkrétan asszem Rózsánál. Szal lehet itt még sokminden ám.
Bár én esnék most már totál pofára, ha mégis Adám bújna ki. Tuti, hogy akkor is Grétinek szólítanám :roll: :D :wink:

Kép
kissmanó

Juhh, most nézem, minnyán Boglárka szülinap lesz.
Tán a kiscsaj elénekelte, amit anno a húgom hiába dalolt a szülőknek: "én egy kis öcsit kérek szülinapra, ....."

Kép
kissmanó

Ceniko gratulálok, nálunk is így lett Csengéből Marci! :lol: :lol: :lol: Ja és száz szálakéban, majd én is szüléskor fogom elhinni.

Méretek 20+6-nál:

BPD: 53,2mm
OFD: 67,8mm
HC: 191,4mm
FL: 35,2mm

Van több is, de látom, hogy a Tiednek más az elnevezése!

kispiskóta

Sziasztok Csajok!

Eniköö! Gratula a kis kuksishoz! :D

Times! Sztem ikreknél biztonságosabb a császár, bár sztem mindenképpen az. Èn pl. megnyugodnék kicsit, ha tudnám, hogy császár lesz. Tudom, hogy mindkettöönek vannak elöönyei és hátrányai is....de akkor is.

Manó! Itt most hull a hó és sajna meg is maradt, jár a hókotró az utakon. :(
molkata

Sziasztok!

Enikő, ez aztán a meglepi!:wink:

Még nálunk is kiderülhet, hogy nincs is ott semmi, annyira nem volt tüzetesa doki.

Kissmanó, mi kb. 14 hónapig használtuk alegkisebb gyerekülést (0-13kg), akkor kaptunk karácsonyra 0-18 kg-sat, ezzel szerintem iskolás korig húznánk, ha még beleférne... mert tuti max 18 kiló lesz 7 évesen :wink: .
Most sem egy dromedár, mindössze 9,5 kg a majdnem 17 hónapjával, ez olyan jó egyéves súlycsoport :wink: , de hosszra már egyéves kora körül érződött, hogy kicsi kezd lenni az ülés.

Ez a 0-18 kg ülés jó, mert ugyanúgy be lehet háttal kötni, meg előre is, de jobb szeretjük még háttal.

KépKépKépKépKép
uxi

Oh, megnéztem a babaszoba fejlődési görbéjét, nem is olyan pöttöm Emi, éppen súroljuk az átlagövezet alját, de még pont beleférünk :D !

KépKépKépKépKép
uxi

Jó, hogy ennyi mindent tudunk tanulni az anyukáktól. :D

Tegnap este vettem észre, hogy dagad a bokám. Nekem nem lehet toxom, mert már volt. Szerintetek ez normális? Nem túl korai még? Most is meg van dagadva. :(
molkata

Na, most olvastam, itt a babaneten, hogy a vizesedés elkerülése végett ajánlja az orvos a korlátozott folyadékbevitelt (napi max 2 liter-nyáron lehet több) és a só kerülését.
Gurgi! Akkor, ezért mondta a dokid, hogy ne igyál sokat.
molkata

Cenikő, Téged még nem is raktalak be a táblázatba! Berakjalak? Grat a kispöcsöshöz! Kép

kétfiús anyuka
babdorka

Kata, hát nem egy bíztató idő van felétek. Sajna akkor Brassóban is várható, hogy a 20 órája szotyogó eső átmegy havazásba. De mikor én NEM akaroooooom.

Uxi - milyen az a 0-18-as gyerekülés? Van róla képed? Millen márka? Mán csak azért, hogy informáljam saját magam. Mert ugyi a 9-18-as kategória nálunk kimúlt, Edónak van egy ülésmagasítója, Adriámnak meg egy 18-35-ös. Na, de azért kell majd Grétusnak is valami, ha kinövi azt amit most kölcsönadtam. Ezért gyűjtögetem az infókat.

Ma nem bírtam, olyan izomgörcsöm van, hogy csak. Kaptam magam, s vettem a patikában egy doboz Ca-Mg-Zn Walmark kiszerelésű cuccost, na abban 133,33 a Mg.
Tényleg, a Béres Mg milyen kiszerelésben kapható, s milyen árban? Tudja valaki?

Legyen szép napotok, hátha valahol kikukucs a napocska. Bár errefele kétlem, s amiket Kata ír, asszem ott sem valószínű.

Kép
kissmanó

Dorka: Rakjál :wink: 29 éves vokk , szegedi és 3. baba :lol: És Lackó vagy Bíbor. Sztem ne kékítsél, mert lehet hogy a következő UH-ra leesik a kuki :lol: Aztán az azutánira újra kinől :lol:

Kispiskóta: Köszi az adatokat! Mondjuk ebben döntő a genetika is, úgyhogy csak kb néztem, de kb stimmel :wink:
Uhh épp reggelizek itt a gépnél egyből felébredt a kis szaros :lol: Rugdossa a hólyagomat keményen :D
9-től vizsgázom, úgyhogy kaja folyt köv, és le is pattantam, puszka, szép napot :wink:

ceniko
Szeged

Manó: http://www.beres.hu/index.phtml?p=item&itemid=21
Árat nem tudok, de nemrég vettem egy Béres immunerősítőt 14 szemes kúra, kimondottan felső léguti megbetegedések elkerülésére, és az 1400 ft volt!
Sztem olyan átlag árúak ezek a termékek....Mármint a többi hasonló készítményekhez képest.... nem a gyeshez képest :lol: :oops:

ceniko
Szeged

Beraktalak.

A kocsiüléssel kapcsolatban én úgy tudom, hogy vagy 12 év vagy 150cm alatt kell csak ülésbe parancsolni a kölköt.

kétfiús anyuka
babdorka

Szegény Ceniko biztos tényleg rosszul eshetett,hogy lehet fiú.Biztos csak köldökzsinór.

Én azt olvastam,hogy az izomgörcsöket ca hiány okozza.
pillangó7

Molkata nem a toxémiára gondoltál?az nem azonos a toxoval.
megnyugtatásodra nekem a kezem dagad nem vészes de azért én észreveszem.
lábadra vegyél v.mi kismama lábkrémet.nekem a rossmanos nagyon bevált.
én is sószegényen étkezem (illetve probálok mert hétközben ugy hozatjuk az ebédet)

kiprobáltam igazán a szoptatos párnámat (még karácsonyra kaptam)
Lányok ezzel istenien lehet aludni.egyik felét a térdem közé teszem,a másikat a hasamhoz.kicsit nehezebb fordulni vele de 1szer ébredtem arra hogy fordulnom kell.(igy pisi is csak egyszer volt) nem fájnak a csontjaim!

Bridzsi

Kép
esztora

kata: a toxo alatt toxemiat értesz? hogy érted azt, hogy az nem lehet,mert már volt? nem nyugtalanítani akarlak, de egy barátnőmnek is volt az első terhessége végénél, de neki azt mondták, hogy a következő gyereknél előbb jöhet! ..és igy is volt :( már a 27.héttől kezeléseket kapott rá, hogy minél tovább kihúzzák a szül.időt., 37.hétig sikerült) a harmadik gyereket meg már egyátalán nem javasolták neki.. :(
szerintem nézz alaposan utána és jelezd a dokidnak, nehogy baj legyen!

autósüléssel kapcs.ban: nekem mind 2lányom kinőtte 1éves korára a 0-13-ast, de annyira, hogy igazából a 10.hónaptól alig bírtam bekötni őket, főleg hogy tél volt...
utána kapott a nagyobbik egy 9-36-st (concord) amire azt hittem, hogy jó lesz végig, de azt meg 3évesen nőtte ki, ugyanis nem volt elég széles, met ugye annak kissé kagylós az ülő része és aránylag szűk, nagyobbra állítva meg már csak magasítóként tudod használni.. szóval kapott végül egy sima nem dönthető maxicosi rodi xp-t. az már bőven jó lesz, igaz hogy aludni kissé kényelmetlennek tűnik, de azért ő tud :)
a másik: amit most már nagyon megnézek: hogy elég hosszú legyen az ülés belső biztonsági öve! ugyanis mind két 5pontos belsőnél éppenhogy be tudtuk paszírozni a gyereket, mert ugyan állítható volt, hogy milyen magasan bújjon ki az öv a váll résznél, csak épp nem volt elég hosszú! téli overalban egy kínszenvedés bekötni őket bármelyik ülésbe... :?

KépKépKép
mütyürke

Esztora! De, arra gondoltam. :oops: Köszi!
molkata

jaa.. kata és mindez egy németországi barátnőmmel történt...
ezt csak azért irom, mert tudom, hogy ott sok mindenben más a szemlélet és hozzáállás... legalábbis amiket a lány mesélt :roll:

KépKépKép
mütyürke

Sziasztok!
Izz szakad az eső :cry: , gyerekeim meg köhögnek :cry:

Manó: nkünk kb 1éves korig nolt jó a hordozó! Máténak most egy 9-18kg-ig való ülése van, Marcinak meg ülésmagasító. Ha két ülést teszek hátra Dani már nem férne be :roll: Fogalmam sincsen róla mi lesz, ha meglesz a pici. Kéne egy nagyobb kocs, cskhát a piszkos anyagiak nem engedik :evil:

Dorka: eddig így volt, hogy 12év vagy 150cm. Tegnap viszont bemondták, hogy változik és minden gyereknek kell, KIVÉTEL NINCS! :roll: Ezt jól kihangsúlyozták! Azért remélem valami magassághatárt csak megszabnak, különben tényleg elég érdekes lesz a dolog. Meghát mutasson már nekem valaki olyan biztiülést amibe egy 160cm magas 55kg-os gyerek belefér :roll: Most ekkora Dani :roll:

Enikő: micsoda meglepetés :lol:

Zsuzsi: bocs, tegnap elfelejtettem gratulálni a jó eredményhez. Mondtuk mi, hogy nincs semmi gond Kovács pöttyel :wink: Méghohy vastag anyai hasfal. Vakalvósdoktorbácsi :twisted:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Izz=itt :oops:

brigi73

Enikő (ceniko)
Bizti rossz érzés lehet, két csajszi után egy kukis, én is inkább szeretnék a Gergőm mellé még két kukacost, már úgy megszoktam, és egy csajszit bizti másképp kell kezelni, mint egy csávót...
De mi ügyes kismamik vagyunk és megoldjuk, bármi is lesz a lábuk között! :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja és a párom viszont nagyon reménykedik, hogy legalább az egyik nunis lesz....

Kép
Kép
times

Mütyürke! Köszi az infót! Hétföön lesz talim a védöönöövel, kedden a dokimmal és mondom nekik. Na és lesz labor is. Ha gond van biztos kiderül, de sztem minden rendben. ìgy érzem. Semmi gond nem lehet. :D

Èn is gondolok Moniára és remélem, nincs vele semmi gond....

Times! Neked rúgkapálnak már a kis Manóid? Èrdekes lehet kettöövel... :wink: :D
molkata

Gyerekülés
Gergőm 1 éves koráig a bébihordóban volt, majd szülinapra kapott egy Pierre Cardin döntehető ülést 9-36 kg, amit később szét lehet szedni és csak ülés magasítónak használni.
De arra én is kivi vagyok, hogy 3 gyerekülés, hogy férbe hátulra??? Én annyira szeretem az autónkat, de már a párom is viccelődik, hogy kisbuszt kéne venni, de persze csak a gyerekülések miatt, több gyerkőcöt már tényleg nem szeretnénk...

Durva kérdés, előre is bocsi mindenkitől, de arról tudtok, hogyha szeretném magam elköttetni, akkor annak mi a feltétele??? Kórhoz vagy gyerekek számához van-e kötve. Én azt hallottam, hogyha császárral szülöm a harmadik babám és ha szeretném akkor még ott azonnal elvégzik...
Tudom, hogy léteznek más védekezési technikák, de a spirálban nem bízom (már több anyukától hallottam, hogy amellett lett a bébi), az injekciót tesómnak sem ajánlotta a doki, mivel sok mellékhatása van és nem is tuti, gyógyszer pedig nem ajánlott számomra, mivel elég visszeres a lábam... A gumióvszer pedig a páromnak nem a kedvence, de ezt meg is értem...

Kép
Kép
times

Times! Gyerekek számához biztos nem, mert egy nöö mesélte nekem, hogy már van egy gyereke az elöözöö férjétööl és a mostanitól nem akar, ezért elkötteti magát. Még örült is, hogy könnyítettek a szabályokon és nem kell a férjnek is aláírni, tehát nem is kell elmondja neki... ez nagyon durva volt....szal, biztos van rá lehetööség és a te esetedben ez érthetöö is, de azért biztos megterhelöö lesz. Nem?
molkata

Times én nem vagyok biztos benne de szerintem 35 év vagy pedig 3 gyermek a "feltétel".de pontosan nem tudom.

Bridzsi

Kép
esztora

Molkata
De még mennyire, hogy mozognak, főleg mikor ülök, vagy fekeszek, van hogy még éjfélkor is mocorognak, vagy bokszolók, vagy focisták lesznek. :lol: :lol: :lol: És hozzá kell tennem teljesen más mint egy gyerkőccel, Gergővel nagyon aktív voltam: szept 15-ig dolgoztam okt 9-én született Gergőm, de most bizti nem bírnám, van hogyha lépcsőznöm kell a 10-15 után totál kifulladok....
Ja és már apuka is érzi!!!
Kép

Kép
Kép
times

Molkata
Azt hogy megterhelő, azt a babákra érted, ügyi nem arra a beavatkozásra amit említettem...

Nekem ez nagy dillemma, de sajnos ezek szerint nagyon termékeny vagyok, mi az ikreket nem is terveztük, és elvileg tettünk is ellene, szóval... Mikor megtudtam, hogy babát várok sírtam, sírva mondtam el a páromnak, ő bíztatott, hogy nem lesz gond megoldjuk (piszkos anyagiakra gondoltam). Ja és már 8 hetesen boldogan mentem a dokihoz, hogy Gergőnek kis tesója lesz, erre ő közli, hogy nem egy, hanem kettő, majdnem lefordultam az vizsgáló asztalról, majd az öltözőben egy kicsit elpityeredtem, aztán megrémültem, hogy ezt most hogy mondom meg az én egyetlen uracskámnak...
De szerencsére ezeken már túl vagyunk, sőt a férjem jobban várja, mint én, már mutatta, milyen kiságyat készít, ha vmelyik kiscsajszi lesz... Én is inkább attól félek, hogy a Gergő nehogy úgy érezze, hogy ő a két kistesó miatt háttérbe szorul, úgy gondolom ez lesz a legnehezebb...
Ja és bennem van még a félsz is, hogy egészségesek legyenek a babóim, nem tudnám elviselni, ha vmi bajuk lenne...

Kép
Kép
times

Times! A megterhelést lelkileg értettem, mert biztosan megráz téged a dolog.

Gergöövel minden ok lesz. Együtt kell várjátok a babákat és késööbb lehetööleg, ööt is bevonni mindenbe. Sokat segít. Vagy pl. a gyerekek születésekor lehet neki is venni egy kis ajándékot (a kistetsvérkék küldik :wink: ). Minden rendben lesz. :D
molkata

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: